Pelerin spre Rasarit |
30.01.2013 16:04:50 |
Personal sunt impotriva pentru ca,in esenta,este ceva ipocrit,daca ne referim la inchinare,pentru ca oamenii din confesiuni diferite au intelegeri diferite,de cele mai multe ori in conflict si prin urmare s-ar crea ideea eronata ca toti cred la fel,ceea ce nu a fost si nu este adevarat.Evident se pot schimba opinii amicale si politicoase,se pot face analize,se pot vizita dar cu privire la predicare si inchinare eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa stea in confesiunea sa,in a carei invatatura crede si pe care o traieste,pentru ca asa este mai sincer.Ne putem respecta si convietui dar in ceea ce priveste inchinarea eu nu cred ca lucrurile ar trebui amestecate pana cand Domnul nu va decide altceva si isi va manifesta voia in acest sens.Nu as dori sa se perceapa un fior separatist in postarea mea,eu fiind adeptul ideii ca inca nu s-au construit zidurile care sa-l tina prizonier pe Cel de Necuprins,dar m-am convins ca aspecte religioase radical diferite, amestecate din initiative umane, duc ori la esec ori la drame.Va pune Dumnezeu totul la locul cuvenit cand va sosi clipa.
PS:mai este un capitol aparte: psihologia migratiei interconfesionale,loc de dementa maxima dar si de convertiri uimitoare,toate legate de o regula comuna:cei mai multi dintre fostii iti vor spune ca te-a inselat aghiuta si cei mai multi dintre viitori iti vor spune ca l-ai gasit pe Dumnezeu.In limitele acestui perimetru s-a dezvoltat o adevarata psihoza a mentalitatii de asediat,contopiri si conflicte ticnite de idei,resentimente mai mult sau mai putin abil mascate sub aspecte doctrinare,refulari de frustrari patologice dar si intelegeri profunde,trairi sincere si smerite,sacrificiu si bunatate.Acesta psihologie are un efect direct asupra membrilor confesiunilor,fiecare plecare sau sosire generand un val al reactiei cu alte caracteristici si efecte,in interior si exterior.Prin urmare...am uitat ceva?yep.. the world is just awesome.. :)...multumesc lui Dumnezeu pentru asta.
|