Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

Cornel Urs 30.01.2013 13:13:59

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499636)
sunt o fire foarte curioasa...

stimabile, stiti cum se zice, "curiozitatea a omorat pisica".

Noiembrie 30.01.2013 13:27:58

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 499640)
stimabile, stiti cum se zice, "curiozitatea a omorat pisica".

...poate de aceea prefer cainii si caii?!?

writer 30.01.2013 14:08:38

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499645)
...poate de aceea prefer cainii si caii?!?

no, bine da înțeleg un cățel ca animal de companie, dar caii...cam greu numai dacă dispui de fermă...

costel 30.01.2013 15:46:43

Depinde ce cautam atunci cand intram intr-o alta biserica. Daca ne dorim doar satisfacerea curiozitatii, atunci nu avem motive de retinere in a vizita. Daca insa dorim sa ne impartasim de viata dumnezeiasca, atunci lucrurile se schimba, pentru ca nu vorbim de acelasi Dumnezeu. E bine sa facem o distinctie in acest sens.

Pelerin spre Rasarit 30.01.2013 16:04:50

Personal sunt impotriva pentru ca,in esenta,este ceva ipocrit,daca ne referim la inchinare,pentru ca oamenii din confesiuni diferite au intelegeri diferite,de cele mai multe ori in conflict si prin urmare s-ar crea ideea eronata ca toti cred la fel,ceea ce nu a fost si nu este adevarat.Evident se pot schimba opinii amicale si politicoase,se pot face analize,se pot vizita dar cu privire la predicare si inchinare eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa stea in confesiunea sa,in a carei invatatura crede si pe care o traieste,pentru ca asa este mai sincer.Ne putem respecta si convietui dar in ceea ce priveste inchinarea eu nu cred ca lucrurile ar trebui amestecate pana cand Domnul nu va decide altceva si isi va manifesta voia in acest sens.Nu as dori sa se perceapa un fior separatist in postarea mea,eu fiind adeptul ideii ca inca nu s-au construit zidurile care sa-l tina prizonier pe Cel de Necuprins,dar m-am convins ca aspecte religioase radical diferite, amestecate din initiative umane, duc ori la esec ori la drame.Va pune Dumnezeu totul la locul cuvenit cand va sosi clipa.

PS:mai este un capitol aparte: psihologia migratiei interconfesionale,loc de dementa maxima dar si de convertiri uimitoare,toate legate de o regula comuna:cei mai multi dintre fostii iti vor spune ca te-a inselat aghiuta si cei mai multi dintre viitori iti vor spune ca l-ai gasit pe Dumnezeu.In limitele acestui perimetru s-a dezvoltat o adevarata psihoza a mentalitatii de asediat,contopiri si conflicte ticnite de idei,resentimente mai mult sau mai putin abil mascate sub aspecte doctrinare,refulari de frustrari patologice dar si intelegeri profunde,trairi sincere si smerite,sacrificiu si bunatate.Acesta psihologie are un efect direct asupra membrilor confesiunilor,fiecare plecare sau sosire generand un val al reactiei cu alte caracteristici si efecte,in interior si exterior.Prin urmare...am uitat ceva?yep..the world is just awesome.. :)...multumesc lui Dumnezeu pentru asta.

Noiembrie 31.01.2013 10:09:20

Asa e Pelerinule ! Eu insa ma referisem strict la vizitarea altor lacase de cult turistic vorbind! Nu imi lepad eu credinta daca intru intr-o sinagoga de ex.Cum nu am lepadat-o intrand in Catedrala Notre-Dame.Dar mi se pare firesc sa vizitez astfel de locuri decat magazinele cu zdrente!

Pelerin spre Rasarit 31.01.2013 12:09:14

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499874)
Asa e Pelerinule ! Eu insa ma referisem strict la vizitarea altor lacase de cult turistic vorbind! Nu imi lepad eu credinta daca intru intr-o sinagoga de ex.Cum nu am lepadat-o intrand in Catedrala Notre-Dame.Dar mi se pare firesc sa vizitez astfel de locuri decat magazinele cu zdrente!

Pai la noi nu puteti sa vizitati decat daca:1).in urma unui control al arborelui genealogic pe ultimii 2000 de ani nu aveti in familie rude din confesiuni istorice rivale noua.Controlul se poate extinde,in caz de suspiciune,pana la timpurile lui Fred Flinstone.Orice pata de acest tip este echivalenta cu o anatema ce va fi pronuntata in timp ce va despartim capul de corp,pentru o mai buna elasticitate a opiniilor,si vi-l infigem in poarta de la intrare pentru a atrage si mai multi turisti amatori de senzatii tari.2).Din clipa in care intrati si pana faceti primii pasi trebuie sa recitati in scottish gaelic Marele si Micul Catehism.Orice eroare este considerata ofensa si se termina tot cu scafarlie pe post de semafor in gard.3).Pana la amvon aveti timp sa cantati toti psalmii,in ebraica,si sa analizati cu voce tare,simultan Apocalipsa.Orice esec este considerat insulta dar deja cred ca v-ati obisnuit cu ce va urma si capu pleaca singur spre gard.4).La inchinare,pentru ca nu sunteti dintre noi,va puneti sac si cenusa in cap,stati afara si va bateti cu ciocanu in piept pt trezirea constiintei.Daca nu...stiti ce urmeaza,avem idei putine si fixe.5).La finalul predicii deja trebuie sa fi terminat de citit Institutele lui Calvin,sa fiti imbracata ca o puritana iar Biblia sa o fi memorat si recitat mai rapid decat ati spune ,,R-ratusca-ramurica".6).La final,daca totusi aveti tupeul si incapatanarea sa scapati va vom ruga sa faceti cadou predicatorului nostru un tort,de ziua,lui cu steagul Irlandei pe el.Tipul este membru UVF si veti cunoaste ce semnifica versurile ,,ridica-ma la cer"cand bagati cheia in contact la masina.Pentru orice alte detalii contactati biroul nostru de presa-anunturi mortuare,relatii cu morga si executii numit ,,Sub pamant SRL".Orice doreste sa fie martir low cost si in timp record sa ne contacteze si ii trimitem catalogul nostru promotional de oferte pentru vesnicie.

In speranta ca v-am convins sa ne vizitati bisericile noi va asteptam cu bratele deschise,toporul dupa usa si lopata deja infipta in pamant.Suntem baieti buni,nu va lasati inselat/a de aparente,lumea carcotasa este invidioasa :) Poti sa spui rugaciuni,sa se intimple minuni dar ce semeni aduni....

Noiembrie 31.01.2013 20:51:36

1 atașament(e)
Cat de convingator puteti fi stimate domn! Inegalabilul dvs. stil mi-a atins o anume coarda sensibila si sufletul meu imi dicteaza ca umorul pe care-l aveti merita sa fie premiat :

Noiembrie 31.01.2013 20:54:09

Citat:

În prealabil postat de writer (Post 499667)
no, bine da înțeleg un cățel ca animal de companie, dar caii...cam greu numai dacă dispui de fermă...

caii sunt minunati si am posibilitatea sa ma bucur destul de des de ei...
ps. apropo de semnatura ta, sa stii ca cine nu risca nu castiga, parca asa se spune, nu?

Cornel Urs 02.02.2013 10:20:58

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 500040)
caii sunt minunati si am posibilitatea sa ma bucur destul de des de ei...

stiti sa calariti?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:01:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.