Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5643)

laurschepsis 22.09.2009 22:53:16

Doamne-ajuta!

Nu mai am decat schita cu dimensiunile de la o singura camera din cele trei. O sa incerc sa iau legatura cu sora Nutzy sa o rog sa ia si masurile celorlalte doua camere. As vrea sa o pun la dispozitia tuturor celor care doresc sa ajute sa mai facem un pas inainte cu aceasta familie. Am inteles ca se pregatesc sa faca cele doua sobe si dupa aceea, daca ne ajuta Dumnezeu si reusim sa schimbam usile si geamurile, atunci va trebui sa pregatim si interiorul astfel incat sa fie cat mai functional.

Dar, problemele nr 1 si 2 raman igiena si alimentatia. Acolo, o bunicuta ar putea face minuni dimineata, daca le-ar imprima deprinderile. Poate ne ajuta Parintele paroh sa o gasim. Eu am nadejde ca vom reusi.

Inca o data, daca cineva din Bucuresti merge in acea directie, am mai strans niste lucruri si poate mergem impreuna. Macar in weekend.

Doamne-ajuta!

Cristina87 22.09.2009 23:37:27

credeti ca s-a inbogatit nutzy cu acele pachete trimise de dvs.? ei bn va inselati!sincer, am criticat-o la un moment dat pe mama ca nu-si vede de treaba si sanatatea ei.si va zic si de ce...pt ca m-am saturat sa o vad batandu-si gura cu "sa spalati vasele, sa va spalati, pe dinti, pe maini, pe nu stiu ce, sa faceti curat, sa va spalati hainutele, sa va rugati, sa bla bla "si toate acestea in zadar.cum se zicea si mai devreme, nu s-au dat toate lucrurile deodata si asta a fost de comun acord, corect?!...spre ex. ghiozdanele, rechizite care daca le dadea cu mult inainte sa inceapa scoala erau probabil opere de arta aruncate in foc.mama insa le-a dat cu putin timp inainte de scoala tocmai ca le sunt acum de folos si nu le vor strica.mai departe!,,, dar nu vreau sa critic si sa fac nu stiu ce din acesti copii, ca ei nu au practic nici o vina ca s-au nascut asa si acolo.ma doare si de ei, dar mai tare de mama ca a fost bagata in noroi,de o vizita care nici macar nu a fost anuntata.(bunele maniere).si unde ramasesem ca vreau sa zic multe, sa se stie adevarul,ca vad ca daca faci bn , rau gasesti, nu mai e proverbul "bn faci,bn gasesti", si mama sufera pt vorbele dureroase care i s-au adresat, si de ce?...ca a vrut sa ajute...uite asa se intampla,asa-i viata asta.asadar, covoarele de care se vb erau acasa si nu la canton din ce cauza?...ca la canton nu se pot tine tot si toate ca probabil ati vazut "casa luxoasa" care va inchipuiti dragele mele doamne ca e a noastra, dar de fapt nu e asa, noi maine putem pleca de acolo, si nimic din ce e in ea nu e al nostru, in afara de hainele care le purtam.si credeti ca era necesar sa le dea acum?cand casa arata cum arata??...s-a tot asteptat sa lipeasca peretii cu lut sa se mai faca ceva, sa se mai repare, dar a facut ceva???de unde timp sa faca taticu' peretii?detergent,solutie pt vase, carpe , sapun, absorbante...doamnelor au fost date dar nu ca sa le tina la naftalina, S-AU CONSUMAT!!si pana la urma copii aia au fost intrebati daca mama le-a dat sau nu?ca de cand s-a ocupat mama sa-i ajute cat de cat o iubesc nespus si o vad ca pe un inger.au fost intrebati??!!au fost intrebati ce eforturi au facut si ei pt a fi bn, pt a primi ajutorul de la voi?casetofonul...alt subiect in discutie, asta chiar a fost o vorba aruncata asa...pacat!!!....casetofonul ala zace in bucatarie emult timp,dar sa fim seriosi, cantonul silvic este dotat cu sistem, calculator, cine avea nev de casetofonnul ala, ca eu chiar ma enervez.rusine!!nu s-au dat toate lucrurile deodata.dar am hotarat, v-a aduna mama tot de acasa, covoarele, casetofonul magic, si tot ce mai era tinut la loc de cinste pt acesti copii, banii din cont, vor fi duse in max o sapt TOATE, alandala in cele 2 camarute ale copiilor si sa faca ce or crede de cuviinta cu ele,si sa fie cu iertare daca nu va iesi bn.( si toate astea cu probe, adica poze si in scris semnatura tatalui si martor, preot sau cineva de la primarie, nu stim vom vedea).ca asa trebuia facut de la inceput, nu sa tarati buna credinta si intentie a mamei mele care saraca in loc sa-si vada de sanattea ei si linisstea ei,se intoarce pe o parte si pe alta ca a fost inteleasa gresit si tarata prin noroi de vorbele aruncate la voia gurii.si contul va fi inchis,si daca vreti sa-i ajutati sa veniti personal.nu o sa fim absurzi sa ne facem ca acesti copii nu exista, si ca oarecum candva am incercat sa ajutam sa fie bn, o sa-i ajutam asa cum putem noi, de la noi, asa cum am mai facut-o si pe langa, cu mancare mai exact.si cu ce-om mai putea.imi pare rau ca s-a ajuns aici, sa dam explicatii la fiecare chilot in parte, dar asta e.ideea e ca toate odata vor ajunge la ei, fara discutii.cu toate astea, va iubesc, pace si lumina!:)

laurschepsis 23.09.2009 00:25:53

Citat:

În prealabil postat de Cristina87 (Post 168049)
credeti ca s-a inbogatit nutzy cu acele pachete trimise de dvs.? ei bn va inselati!sincer, am criticat-o la un moment dat pe mama ca nu-si vede de treaba si sanatatea ei.si va zic si de ce...pt ca m-am saturat sa o vad batandu-si gura cu "sa spalati vasele, sa va spalati, pe dinti, pe maini, pe nu stiu ce, sa faceti curat, sa va spalati hainutele, sa va rugati, sa bla bla "si toate acestea in zadar.cum se zicea si mai devreme, nu s-au dat toate lucrurile deodata si asta a fost de comun acord, corect?!...spre ex. ghiozdanele, rechizite care daca le dadea cu mult inainte sa inceapa scoala erau probabil opere de arta aruncate in foc.mama insa le-a dat cu putin timp inainte de scoala tocmai ca le sunt acum de folos si nu le vor strica.mai departe!,,, dar nu vreau sa critic si sa fac nu stiu ce din acesti copii, ca ei nu au practic nici o vina ca s-au nascut asa si acolo.ma doare si de ei, dar mai tare de mama ca a fost bagata in noroi,de o vizita care nici macar nu a fost anuntata.(bunele maniere).si unde ramasesem ca vreau sa zic multe, sa se stie adevarul,ca vad ca daca faci bn , rau gasesti, nu mai e proverbul "bn faci,bn gasesti", si mama sufera pt vorbele dureroase care i s-au adresat, si de ce?...ca a vrut sa ajute...uite asa se intampla,asa-i viata asta.asadar, covoarele de care se vb erau acasa si nu la canton din ce cauza?...ca la canton nu se pot tine tot si toate ca probabil ati vazut "casa luxoasa" care va inchipuiti dragele mele doamne ca e a noastra, dar de fapt nu e asa, noi maine putem pleca de acolo, si nimic din ce e in ea nu e al nostru, in afara de hainele care le purtam.si credeti ca era necesar sa le dea acum?cand casa arata cum arata??...s-a tot asteptat sa lipeasca peretii cu lut sa se mai faca ceva, sa se mai repare, dar a facut ceva???de unde timp sa faca taticu' peretii?detergent,solutie pt vase, carpe , sapun, absorbante...doamnelor au fost date dar nu ca sa le tina la naftalina, S-AU CONSUMAT!!si pana la urma copii aia au fost intrebati daca mama le-a dat sau nu?ca de cand s-a ocupat mama sa-i ajute cat de cat o iubesc nespus si o vad ca pe un inger.au fost intrebati??!!au fost intrebati ce eforturi au facut si ei pt a fi bn, pt a primi ajutorul de la voi?casetofonul...alt subiect in discutie, asta chiar a fost o vorba aruncata asa...pacat!!!....casetofonul ala zace in bucatarie emult timp,dar sa fim seriosi, cantonul silvic este dotat cu sistem, calculator, cine avea nev de casetofonnul ala, ca eu chiar ma enervez.rusine!!nu s-au dat toate lucrurile deodata.dar am hotarat, v-a aduna mama tot de acasa, covoarele, casetofonul magic, si tot ce mai era tinut la loc de cinste pt acesti copii, banii din cont, vor fi duse in max o sapt TOATE, alandala in cele 2 camarute ale copiilor si sa faca ce or crede de cuviinta cu ele,si sa fie cu iertare daca nu va iesi bn.( si toate astea cu probe, adica poze si in scris semnatura tatalui si martor, preot sau cineva de la primarie, nu stim vom vedea).ca asa trebuia facut de la inceput, nu sa tarati buna credinta si intentie a mamei mele care saraca in loc sa-si vada de sanattea ei si linisstea ei,se intoarce pe o parte si pe alta ca a fost inteleasa gresit si tarata prin noroi de vorbele aruncate la voia gurii.si contul va fi inchis,si daca vreti sa-i ajutati sa veniti personal.nu o sa fim absurzi sa ne facem ca acesti copii nu exista, si ca oarecum candva am incercat sa ajutam sa fie bn, o sa-i ajutam asa cum putem noi, de la noi, asa cum am mai facut-o si pe langa, cu mancare mai exact.si cu ce-om mai putea.imi pare rau ca s-a ajuns aici, sa dam explicatii la fiecare chilot in parte, dar asta e.ideea e ca toate odata vor ajunge la ei, fara discutii.cu toate astea, va iubesc, pace si lumina!:)

Doamne-ajuta!

Cristina, mama ta este o fire daruita care, nu va pune cei 6 copiii pe planul doi. Eu stiu ca pentru dansa este mai importanta rezolvarea problemelor lor decat niste vorbe scapate de sub control. Stie ca ei, copiii nu sunt vinovati si nu trebuie sa plateasca si nepriceperea noastra in a ne uni pentru folosul lor. Cat de nevrednici am fi noi acum si ce si-ar mai rade in barba ala daca am cadea asa usor in plasa si am lovi tot in cei napastuiti pentru niste vorbe. Hai, sus sa avem inimile. Dumnezeu o sa va dea gandul cel bun. Si spune-i sa nu mai planga, ca maine, la examen trebuie sa fie odihnita si linistita.

Doamne-ajuta!

Negroponte 23.09.2009 10:56:31

Dragii mei,nu cred ca cei care s-au implicat inajutorarea acestor copii nu sunt bine intetionati.Numai ca vrajmasul tuturor pune piedici.Important este sa faci cu bucurie fapta ta.Dumnezeu va rasplati fiecaruia dupa cum a lucrat.Doamnele Ica,Anca si Dorina au trecut si pe la Biserica noastra inainte de a pleca la Tg.Bujor.Erau foarte entuziaste si sper sa ramana asa incontinuare.Am sa merg si eu cu doamna Dorina la aceasta familie si am sa incerc sa iau legatura cu preotul paroh sa vedem ce mai putem ajuta,pentru ca se pare ca au nevoie de foarte multe.Doamne ajuta!

dorinastoica14 23.09.2009 14:01:31

În primul rând vreau să-i mulțumesc domnului administrator Adrian pentru că a dat încă odată dovadă de diplonație și spirit pacifist nelăsând să apară un mesaj pe care l-am scris supărată fiind de felul în care evoluiază disputele pe acest subiect.
O rog pe Nuți încă odată să mă ierte dacă postările mele au dat loc la interprepări dar acestea au fost cele pe care le-am simțit atunci.
În tot ce facem noi oamenii este lucrarea lui Dumnezeu iar acțiunile benefice supără pe vrăjmașul și urâtorul de bine.
Cele două doamne pe care le-am însoțit la Târgu-Bujor și eu bineânțeles care m-am băgat nepoftită în această poveste v-am devenit deodată vrăjmași prin spunerea realității de acolo.

Dacă sunteți creștini -ortodoxi și trăiți adevărata ortodoxie vă rog :6:iubiți-ne și iertați-ne ca să aveți plată în cer pentru faptele bune pe care le-ați făcut dar care nu au fost duse la bun sfârșit.Știe Dumnezeu de ce a trebuit să se întâmple așa.

Voi încerca să ajut după puterea pe care mi-o dă Dumnezeu care este bun și milostiv căci ,se pare că Dumnezeu vrea să scoată acești copii din nămol înainte de a fi prea târziu pentru ei.
Acolo nu va fi curat ori câte îmbunărățiri s-ar face deoarece apa se află la distanță mărișoară și este greu de adus.
Este nevoie de un căruț mai solid și de încă câteva bidoane până vor fi alte posibilități.
Mulțumesc părintelui Adrian care este preot de caritate și are experiență în situații asemănăroare și care vrea să ajute și are și posibilitatea(nu dumnealui personal ci prin calitatea de preot într-o parohie mare din Bârlad pe care o are).
Iubiții mei frați și surioare și voi dragele mele Anca și Ica, nu vă lăsați doborâte de urâtorul de bine vrăjmașul cel viclean și continuați ce ați început permițăndu-mi și mie să mă hrănesc cu firmiturile bunărții sufletelor voastre ajutând măcar puțin pe acești copii care vrând nevrând ați fost de acord cu toții care v-ați implicat să fie ai noștri.
Mă iertați...dacă iar am scris romane!

laurschepsis 23.09.2009 15:34:59

1 atașament(e)
Doamne-ajuta!

Aveti mai jos schita casei celor 7 suflete. Daca doriti v-o pot trimite si sub alt format pentru a va fi usor sa lucrati pe ea. Este facuta la scara 1:20.

Doamne-ajuta!

Ataşament 1369

mirelat 24.09.2009 03:08:15

Draga Laurentiu, ce sa facem noi cu schita asta?

Cum vad ca esti cam singurul pus pe treaba serioasa, spune-ne un estimat pentru imbunatarile pe care vrei sa le aduci acestei locuinte si un nr. de cont unde sa fie trimisi banii.

Doamne ajuta!

PS: Eventual adauga un nume si o adresa unde se pot trimite bani normal, nu prin banca.

Hartford 24.09.2009 05:39:01

propietate

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 168185)
Doamne-ajuta!

Aveti mai jos schita casei celor 7 suflete. Daca doriti v-o pot trimite si sub alt format pentru a va fi usor sa lucrati pe ea. Este facuta la scara 1:20.

Doamne-ajuta!

Ataşament 1369

Lau din curiozitate fratele Fanel sau cum il cheama are acte pe propietatea asta nu de alta dar daca construiti ceva acolo si nu are acte eu zic ca o sa aiba probleme si ati cheltuit niste bani. Numai am intrebat.:42:
Doamne ajuta

laurschepsis 24.09.2009 10:23:59

@Mirelat
@Hartford
Doamne-ajuta!

Scriam intr-o interventie precedenta: "Am inteles ca se pregatesc sa faca cele doua sobe si dupa aceea, daca ne ajuta Dumnezeu si reusim sa schimbam usile si geamurile, atunci va trebui sa pregatim si interiorul astfel incat sa fie cat mai functional.

Dar, problemele nr 1 si 2 raman igiena si alimentatia. Acolo, o bunicuta ar putea face minuni dimineata, daca le-ar imprima deprinderile. Poate ne ajuta Parintele paroh sa o gasim. Eu am nadejde ca vom reusi."

Am dat schita pentru cei care au idei cum poate fi optimizata mobilarea interioara. Sunt multi si va fi dificil ca avand bani putini sa asiguram un minim ambient decent si functional.

Nu sunt singur: sora Nutzy, care sunt sigur ca va ierta si va pune copiii pe primul plan, cele trei doamne si parintele Adrian, sora Nina, fratele Carol, fratele C-tin, prietenii mei din Bucuresti, toti cei din localitate care s-au aratat dispusi sa ajute, nu in ultimul rand fratiile voastre, plus cei pe care Dumnezeu ii va sensibiliza in continuare. Si mai presus de noi toti sunt Maica Domnului si Sfintii care au rezolvat atunci toate si la care ma rog sa ne ajute si de data aceasta. Nu va pot povesti acum cat ajutor de sus am primit atunci.

Asta-primavara, cand am plecat de la ei, am fost de acord cu fratele Fanel, ca in primul rand, inainte de toate celelalte pe care l-am rugat sa le faca, sa rezolve actele de proprietate cu "Mosu". Nu stiu daca le-a facut. Ma tem ca nu. O sa vedem.

Pentru bani, luati legatura cu sora Nutzy sa va dea adresa dansei.

Doamne-ajuta!

LapetiteMoc 24.09.2009 10:29:41

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 168331)

Pentru bani, luati legatura cu sora Nutzy sa va dea adresa dansei.

Doamne-ajuta!

In prima postare a acestui topic apare adresa Lenutei:

Citat:

În prealabil postat de nutzy (Post 116180)
Adresa mea:IGNAT LENUTA,LOC.TG.BUJOR,STR.RECOLTEI,NR.93,JUD.GALATI, COD805200
TEL:0236341245,0756286215
CONT LA BCR:RO32RNCB0143107635270001 (LEI)
RO05RNCB0143107635270002 (EURO)
DESCHIS PE NUMELE :IGNAT LENUTA

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:10:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.