Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Dumnezeu cel bun -oare? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6251)

Anna 18.05.2009 12:58:59

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138970)
Stramosii nostri au fost normali, in general :10:

Normali? Pai ce e normal?

topcat 18.05.2009 13:00:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138972)
Natura nu greseste pentru ca nu e constienta
Natura nu e perfecta.
Ea face tot felul de greseli, insa mecanismul selectiei naturale spune care creatie a avut succes

Scuze, am vrut sa scriu:
Ea face tot felul de modificari, insa mecanismul selectiei naturale spune care modificare a avut succes

naephius 18.05.2009 13:00:25

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138968)
nu e absoluta, daca din competitie rezultau mai multe progenituri decit din cooperare eram si acum animale.

Atunci n-ai de ce sa-mi spui mie, daca-ti dau in cap, ca fac un lucru rau, pentru ca pentru tine nu exista nimic absolut.

Iar afirmatia ca nu exista nimic absolut, e absurd sa o consideri absoluta, se autocontrazice.

Cat de copilareasca e pozitia ateista !

topcat 18.05.2009 13:01:22

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 138973)
Normali? Pai ce e normal?

Normal pentru natura este individul care reuseste sa se procreeze si sa faca urmasi
Normal pentru om este media in grupul sau social

topcat 18.05.2009 13:02:24

Citat:

În prealabil postat de naephius (Post 138975)
Atunci n-ai de ce sa-mi spui mie, daca-ti dau in cap, ca fac un lucru rau, pentru ca pentru tine nu exista nimic absolut.

Iar afirmatia ca nu exista nimic absolut, e absurd sa o consideri absoluta, se autocontrazice.

Cat de copilareasca e pozitia ateista !

De unde ai scos chestia cu nimicul absolut?

naephius 18.05.2009 13:04:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138978)
De unde ai scos chestia cu nimicul absolut?

Din cuvintele tale:

Citat:

Nu exista baze absolute la noi in univers

naephius 18.05.2009 13:05:30

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138976)
Normal pentru natura este individul care reuseste sa se procreeze si sa faca urmasi
Normal pentru om este media in grupul sau social

De ce, ca asa zici tu ? Pe ce te bazezi cand spui asta ?

anita 18.05.2009 13:19:31

Nu ma supar, pentru ca intr-adevar nu il caut. Daca exista, stie el unde stau ;-)
Nu caut motive sa nu cred in el pentru ca acestea pot fi un numar infinit. Nu poti cauta pe cineva care nu exista.
Imi pare rau, dar cred ca ti-am dovedit ca din contra, nu are nici un sens sa traiesti crestin. Viata crestina nu are sens. Faptul ca ea are loc sau nu, nu influenteaza cu nimic locul tau in iluzoriul rai sau iad.
Diferenta intre a trai si a muri pentru un ateu este totul. Ateul nu are sansa a doua (nu ca voi ati avea, nu ma intelegeti gresit, dar unii dintre voi cred ca daca te rogi si daca faci frumos, lui Dzeu i se va face mila de voi, desi stie dinainte unde veti ajunge).[/quote]

Daca nu il cauti pe Dumnezeu ce cauti aici?
Pentru mine sf.Scriptura e litera de lege ,ce a spus Hristos e sfant si cred cu tarie ce scrie acolo.
Eu am impresia ca ateii au o predispozitie catre ateism ,se trage de la neam ,e legat de parinti si stramosi .
Nu exista nimeni apropiat pe linie paterna sau materna care sa fie sau sa fi fost apropiat de spiritualitate.

topcat 18.05.2009 13:20:51

Citat:

În prealabil postat de naephius (Post 138979)
Din cuvintele tale:

Daca am spus ca nu exista baza absoluta nu rezulta ca spun ca exista nimic absolut.

anita 18.05.2009 13:21:59

Si am mai observat un lucru.
Cel credincios e precum casa pe stanca ,nu il poti clinti in convingeri ,principiile lui nu se schimba.
Nu am timp acum sa caut si nici nu merita dar daca ar fi sa ma uit pe ce ai scris as gasi multe contradictii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:11:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.