Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

iustin10 16.02.2010 21:44:22

Citat:

În prealabil postat de copacel (Post 212985)
Nu. Suntem cam departe de titlul topicului. In loc de "ce avem in comun", am cam inceput sa fac "propaganda adventista".

AlinB are dreptate.

Este un topic intitulat "Despre baptisti, penticostali, adventisti". Acolo se poate continua subiectul cu punctele de doctrina.

Pai cum poti stabili ce avem in comun daca nu spui in ce credeti voi.Eu credeam ca asta e 'on topic' .Invatatura ortodoxa are cateva puncte de baza.Pe care sigur le stii.Iar eu te intreb daca si invatatura adventista are tot asa cateva puncte clare?
Nu e mai util asa?Decat tot o balacareala...

AndruscaCIM 16.02.2010 21:51:55

Citat:

În prealabil postat de copacel (Post 212980)
Cum, pentru ce? Mai intai trebuie sa cunosti bine doctrinele biblice adventiste, ca sa poti decide daca esti de acord cu ele si vrei sa fii membru al bisericii. Omul trebuie sa cunoasca bine biserica si punctele de credinta. Altfel, esti primit ca prieten al bisericii dar nu ca membru.

Inteleg, credeam ca e vorba de catehizarea-training..in vederea inceperii campaniei de racolare, si ca se face cumva intensiv sau ceva de genul asta, multumesc!

Punctul acela doctrinar, care prevede credinta in profeteasa mai exista, intreb asta...pentru ca ai spus undeva ca unii adventisti o contesta pe White...si astfel ar contesta implicit denominatiunea in sine si pe fondatorul ei, si nu si-ar mai explica optiunea astfel...decat prin faptul ca parasind comunitatea, ar trebui sa revina in sanul celor de care au fost izolati...si s-ar cam plictisi pe acasa!

copacel 16.02.2010 21:54:11

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 212988)
Pai cum poti stabili ce avem in comun daca nu spui in ce credeti voi.Eu credeam ca asta e 'on topic' .Invatatura ortodoxa are cateva puncte de baza.Pe care sigur le stii.Iar eu te intreb daca si invatatura adventista are tot asa cateva puncte clare?
Nu e mai util asa?Decat tot o balacareala...

Nu vreau sa fie o balacareala dar nici un prilej de a afisa punctele de credinta adventiste. Cine vrea sa le afle le gaseste pe site-urile adventiste (care nu sunt putine la numar).

Cred ca avem in comun invataturile Domnului Iisus Hristos referitoare la dragostea pentru semeni. Spun aceasta si din experientele deosebite pe care le am cu unii colegi si prieteni ortodocsi.

iustin10 16.02.2010 21:55:26

Ceea ce cred eu ca avem in comun este dragostea lui Dumnezeu,care ne iubeste la fel pe toti.
Asa cum s-a vazut in pilda Fiului risipitor,la fel este de iubit si fiul care a ratacit,precum si cel care a fost ascultator toata viata.
Nu uitati ,ca inainte de a fi ortodocsi,adventisti sau orice altceva sunteti oameni ,si Hristos s-a rastignit pentru noi toti. Asta avem in comun,dragostea Lui.

iustin10 16.02.2010 21:58:16

Citat:

În prealabil postat de copacel (Post 212992)
Cred ca avem in comun invataturile Domnului Iisus Hristos referitoare la dragostea pentru semeni. Spun aceasta si din experientele deosebite pe care le am cu unii colegi si prieteni ortodocsi.

Si daca acestea le avem in comun,de ce nu vorbiti despre acestea?De ce despre invatatura care dezbina?
Si mai ales de ce nu vorbiti cu dragoste?

copacel 16.02.2010 22:04:00

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 212990)
Inteleg, credeam ca e vorba de catehizarea-training..in vederea inceperii campaniei de racolare, si ca se face cumva intensiv sau ceva de genul asta, multumesc!

Punctul acela doctrinar, care prevede credinta in profeteasa mai exista, intreb asta...pentru ca ai spus undeva ca unii adventisti o contesta pe White...si astfel ar contesta implicit denominatiunea in sine si pe fondatorul ei, si nu si-ar mai explica optiunea astfel...decat prin faptul ca parasind comunitatea, ar trebui sa revina in sanul celor de care au fost izolati...si s-ar cam plictisi pe acasa!

Am spus ca se fac cunoscute punctele de doctrina biblica. Iar in Biblie nu se vorbeste despre persoana Ellenei White.

A o contesta pe Ellen White inseamna sa o contesti pe Ellen White si atat. "Denominatiunea" are la baza Sfanta Scriptura. Doar cine contesta Cuvantul lui Dumnezeu va "parasi comunitatea si se va plictisi acasa (desi nu-l da nimeni afara din cladirea bisericii)".

copacel 16.02.2010 22:15:28

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 212994)
Si daca acestea le avem in comun,de ce nu vorbiti despre acestea?De ce despre invatatura care dezbina?
Si mai ales de ce nu vorbiti cu dragoste?

Multumesc pentru intrebarile mustratoare. Pentru ca suntem rai de aceea nu vorbim cu dragoste.

Cred ca l-am bucura pe Dumnezeu daca am incepe sa vorbim spre zidirea sufletelor noastre. Pentru asta ar trebui sa-L lasam pe Hristos sa patrunda in inima noastra. "Caci din prisosul inimii vorbeste gura."(Matei 12:34).

iustin10 16.02.2010 22:25:42

Citat:

În prealabil postat de copacel (Post 213004)
Multumesc pentru intrebarile mustratoare. Pentru ca suntem rai de aceea nu vorbim cu dragoste.

Cred ca l-am bucura pe Dumnezeu daca am incepe sa vorbim spre zidirea sufletelor noastre. Pentru asta ar trebui sa-L lasam pe Hristos sa patrunda in inima noastra. "Caci din prisosul inimii vorbeste gura."(Matei 12:34).

Exact asta sustin si eu.Ati fost viteji in rau,hai sa vedem daca stiti sa vorbiti la fel si binele.
Ce daca un ortodox te ia la trei pazeste.Dovedeste-i bunatatea si intelegerea ta,vorbeste doar cele ale Domnului.Arata-ti care sunt roadele voastre.Cum iubiti voi semeni.
De exemplu m-ar interesa ce fapte de caritate face biserica voastra,pentru ca in acest punct cred ca a-ti intrecut pe ortodoxi.

AndruscaCIM 16.02.2010 22:28:18

Citat:

În prealabil postat de copacel (Post 213000)
Am spus ca se fac cunoscute punctele de doctrina biblica. Iar in Biblie nu se vorbeste despre persoana Ellenei White.

A o contesta pe Ellen White inseamna sa o contesti pe Ellen White si atat. "Denominatiunea" are la baza Sfanta Scriptura. Doar cine contesta Cuvantul lui Dumnezeu va "parasi comunitatea si se va plictisi acasa (desi nu-l da nimeni afara din cladirea bisericii)".

Stai putin ca ma incetosezi prea tare...si nu mai apuc sa imi expun punctul de vedere asa cum intentionez!:10:

A o contesta pe White inseamna a contesta interpretarea data de ea Bibliei, si sensul infiintarii acestei denominatiuni ...pentru ca dupa cum ti-am mai spus, Sfanta Scriptura exista deeee muuult tareeeeeeeeee, iar canonul ei fiind alcatuit de Biserica Ortodoxa, noi cinstindu-i si acum ca si atunci pe cei care au facut acest lucru cu ajutorul lui Dumnezeu!

White l-a contestat si ea pe Miller inainte, dar ea a urmat firul povestii lui de fapt totusi...si s-a intors roata, si asa s-a facut ca si ea, ca si el, a ajuns sa fie contestata...si toate astea pentru ca au dezamagit, si lucrurile au iesit la iveala pentru cei care s-au dezmeticit...si au putut analiza lucrurile cu mai multa atentie.

Deci inca o data, White a interpretat Biblia...si asta a dus la infiintarea acestie denominatiuni, deci e cu totul si cu totul altceva....e acelasi lucru pe care l-a facut si Luther candva, si Calvin, si Joanna, si John Smith, si fondatorul cultului penticostal....si tot asa.

Siiiiiiiiiiii acestea fiind spuse....vrei sa spui, aici si cu mana pe suflet ca acea catehizare de care vorbesti, nu pomeneste absolut nimic de punctul acela doctrinar care sustine calitatea de profet a lui White...si motivul pentru care s-a infiintat aceasta denominatiune practic?????

Ce reprezinta atunci White pentru adventisti, si totusi si ce rol joaca ea in istoria aparitiei cultului vostru?:48:

copacel 16.02.2010 22:42:26

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 213009)
De exemplu m-ar interesa ce fapte de caritate face biserica voastra,pentru ca in acest punct cred ca a-ti intrecut pe ortodoxi.

"Ci tu, cand faci milostenie sa nu stie stanga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns, si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati."(Matei 6:3,4)

Mi-ar place sa povestesc despre fapte de caritate facute impreuna cu fratii ortodocsi, spre slava lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:13:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.