![]() |
Citat:
Dupa cum in repetate rinduri ti-am mai spus, nu are nici un fel de importanta ce sustin mateiti, o Biserica Schismatica, si nu pentru ca o zic eu, ci fiindca asa a considerat-o si ROCORul la care ei au facut apel in 1971 ca sa le confirme ierarhia. Contrar la ce vorbesc astazi mateitii, ca ROCORul ar fi facut doar chirotesia pentru cei doi episcopi mateiti in SUA, in fapt ei au fost ca si re-consacrati si ar fi trebuit ca odata intorsi in Grecia sa faca rugaciune de iertare cu repunerea miinilor pe clerul lor din tara. Acest lucru mi l-a confirmat episcopul meu acum trei saptamini. El a fost calugar in ROCOR si a cunoscut personal ierarhi care au tratat cu mateitii in 1971. |
Citat:
Eu cred ca tocmai comentariile tale sint fara sens, pentru ca ti s-a raspuns la intrebari, dar vad ca vrei neaparat sa ajungi sa fi confundat cu mihailt… |
Si, ca sa vezi ca lucrurile stau asa cu ti le-am spus, iti citez citeva paragrafe din marturisirea de credinta de la 1935 facuta cind episcopii s-au pocait si s-au intors la Biserica lui Hristos:
"… (Iar, daca te intereseaza, poftim si pastorala in intregime:
|
Nu mai posta pagini intregi pe care nu sta nimeni sa le citeasca. Arata-mi (daca ai de unde) scris clar si limpede de la Sfintii Parinti ca mirenii si preotii (fara episcopi) pot sa primeasca episcopi eretici sau schismatici prin iconomie.
Arata-mi unde au spus clar Sfintii Parinti ca episcopii din vremea Sf. Maxim Marturisitorul erau cazuti din Har si ca au fost primiti inapoi prin iconomie. Si te rog sa raspunzi la obiect (daca ai cu ce), nu pe laturi. Bogdan. |
Si ar mai fi niste intrebari (pentru Antoni0). De ce a fost nevoie ca BOSV sa primeasca episcopi prin iconomie, cand in lume mai existau inca episcopi considerati de BOSV ca fiind cu adevarat ortodocsi (ROCOR, BOSV greaca de ex)?
|
Citat:
Nu putea sa intre picior de "stilist" strain in Republica Populara Romana. De asemenea, "stilistii" erau urmariti pas cu pas in Regatul Roman de "noii stilisti" cat si de jandarmerie. N-aveau cum sa aduca episcopi greci de stil vechi. Bogdane, pare-mi-se vrei sa devii copia fidela a lui mihailt in materie de indaratnicie si de intrebari prostesti repetate la nesfarsit. O dovada de intelepciune din partea ta ar fi sa nu le mai repeti. Propun ca de acum inainte sa nu i se mai raspunda acestui utilizator "BogdanF2", dat fiind ca la majoritatea intrebarilor pe care tot le repeta a primit raspunsuri, si inca satisfacatoare. |
Citat:
Nu am primit deloc un raspuns satisfacator la intrebarea cu primirea prin iconomie a unui episcop de catre niste preoti si niste mireni. Am formulat mai sus pe larg ce anume as vrea sa vad, si nu am vazut inca. Nu uita ca site-ul (si forumul) asta e pentru cei din BOR, asa ca daca vrei sa nu-ti contrazica nimeni ideile, muta-te pe un forum de-al vostru. Bogdan. |
Citat:
Citat:
Sau, cumva neo-stilistii au fost agresati in vreun fel de cei care tineau stilul vechi? Poate vei putea sa-mi raspunzi tu la aceasta intrebare... Adevarul nu se poate impune de nimeni cu bata si cu patul pustii asa cum au incercat la Cucova in anul 1936 sa-si impuna propriul "adevar" neo-stilistii asupra celor care tineau randuiala adevarata a Bisericii. Gandeste-te doar ca a incerca sa impui ceva cu bata inseamna ca acel "ceva" este o minciuna, o inselare profunda si nu un adevar. Oare care era "adevarul" vostru pe care ati incercat sa-l impuneti cu bata: ca toti sa urmeze innoirii dracesti a Sfintei Traditii a Bisericii impuse de patriarhul mason Meletios IV, innoire avand ca prim pas schimbarea Sinaxarului Ortodox din motive astronomice, fara legatura cu Sfintele Canoane ale Bisericii ce trebuie respectate in litera, ca singura si adevarata legislatie Bisericeasca. |
Citat:
|
Despre ecumenism
Perioade de ratacire, in care ortodocsii s-au amestecat putin cu catolicii au mai fost in istorie. De exemplu la vreo 55 de ani de la Marea Schisma, in Ierusalim participau impreuna la slujbe, dar cand venea Sfanta Lumina aprindea doar lumanarile ortodocsilor.
Pe la sfarsitul anilor 1600, inceputul anilor 1700, ortodocsii si catolicii din insulele grecesti erau destul de apropiati. Uneori se intampla chiar ca misionari catolici sa predice in bisericile ortodoxe. Apropierea a luat sfarsit pana in 1750, ortodocsii suparandu-se cand multi in Patriarhia Antiohiei au trecut la catolici. Apropierea era, bineinteles, anticanonica si condamata de Parinti. Recomand cartea lui Timothy (Bishop Kallistos) Ware, "The Orthodox Church". Pentru cine o citeste, sa citeasca si critica: http://www.orthodoxinfo.com/phronema/review_toc.aspx. Bogdan. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:41:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.