![]() |
Intamplarea face ca in SUA,sa ajung sa am un job ca assistant manager la un restaurant Italian,asa ca daca este cineva pe aici,care doreste si altfel de retete,decat cele traditionale,va stau la dispozitie :)
|
Imi spui si mie te rog frumos cum imi pot prepara acasa orez prajit cu pui, ca la chinezoti?
|
Citat:
Orez Chinezesc cu Pui -1/2 lingura ulei seminte susan -1 ceapa -600-700 gr carne pui gatita,taiata cubulete -2 linguri sos de soia -2 morcovi mari,taiati cubulete -2 tulpini telina apio,tocate -1 ardei gras rosu,tocat -un castronel (110 gr.)plin de mazare chinezeasca,jumatati(mazare frageda in teaca) -1/2 ardei gras verde,tocat -950 gr.orez alb fiert -2 oua -80 ml sos de soia 1.Incalzeste uleiul intr-o tigaie larga,la flacara medie.Adauga ceapa,si las-o pe foc pana cand se inmoaie,apoi adauga puiul(gatit in prealabil)si 2 linguri de sos de soia,sa lasa totul la sotat cam 5-6 min. 2.Amesteca la continutul din tigaie,morcovii,telina,ardeii,mazarea chinezeasca si lasa la sotat inca alte 5 minute.Apoi adauga orezul si amesteca totul foarte bine.Intr-o alta tigaie,gateste oualele jumari-bate-le cu sare,piper inainte. 3.La sfarsit,adauga oualele jumari si cele 80 ml de sos de soia,lasa sa dea putin in clocot si serveste totul inca fierbinte. |
Wooww...multumesc tare multtt !!! Cred ca va arata si va avea un gust muuult mai bun decat ce papasem eu....Sa iti dea Dumnezeu sanatate, sora draga !
|
Citat:
Vezi ca reteta este cam pt 6-8 persoane:)) |
Citat:
Deci draga mea prietena forumista ca si mine:10:,spune-mi te rog oferta ta de meniu altfel.:-)Pe mine ma intereseaza diversificarea meniurilor cu fructe de mare.Am facut in postul Craciunului o supa de creveti extraordinara in care am pus taietei chinezesti,pt ca n-am gasit atunci alge uscate.A iesit super buna.Eu stiu,daca ai ceva retete/idei proprii pentru fructe de mare sau chiar paste (avand job cu italieni) mai "altfel" facute.. Pupici:53: |
Citat:
Te caut pe private:) |
Citat:
Pupici:53: |
Citat:
|
As dori sa stiu daca ati preparat mancaruri de post cu kinoa.Am aflat ca este un aliment foarte sanatos,insa nu stiu cum sa-l prepar.Multumesc!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:33:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.