Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

AlinB 06.12.2013 11:39:02

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 542750)
N-am auzit asa ceva si nici nu ar fi normal!
Cu homosexualii manifestandu-si comportamentul deviant in locurile publice (inclusiv cele de cazare) este problema ca ar constitui -era si articolul din codul penal- ültraj contra bunelor moravuri"".

Asta se poate aplica si unor heterosexuali care manifesta acelasi comportament.
Nu e vorba de orientare sexuala aici.

Si sper ca intelegi ca prin "loc de cazare" inseamna "Receptie", camera unde e cazat nu mai este "loc public".

AlinB 06.12.2013 11:57:14

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 542780)
Vai Corinușa!! păi dacă Șarpele cel vechi i-ar fi zis bietei Eva îmbiind-o spre pomul cunoașterii binelui și răului că în realitate ea încălcă porunca fermă dată de Dumnezeu și consecința este Moartea, crezi tu așa clar și concis cu te exprimi că Eva s-ar fi repezit să mănânce? dar vezi bine că înșelarea s-a produs la alt nivel și niciodată Șarpele nu-ți va pune cizma în gât, acum cu atît mai puțin astăzi în primele veacuri creștine, cerându-ți lepădarea expresă ca să primești pâinea... și-apoi câte justificări nu-și găsește omul când vrea să-și îndreptățească slăbiciunile, numai că dacă Dumnezeu te primește și te iartă când ai acea zdrobire a inimii, atunci când e vorba de-a alege între pâine și credință, nu știu cum o mai fi... La un moment dat, Sfântul Ioan face referire în Apocalipsă că pecetea va fi vizibilă (atât a celor care vor rămâne cu Dumnezeu cât și a celorlalți...) Problema actuală e "acomodarea" cu ideea, acceptarea ei, transformarea mentalității în ceea ce se cheamă nivelarea conștiinței la globalizare... Omul odată învățat cu toate nebuniile, (adică libertățile mieroase specifice drumului spre iad pavat cu bune intenții) nu va mai găsi că e grav/ suspect sau periculos faptul că i se cere supunere oarbă, în orice privință - socială, morală, intimă - din moment ce... toată lumea o face... (iar preoții gen Ioanichie Bălan, Iustin Pârvu, Savatie Baștovoi și alții care au dat alarma vor fi priviți așa cum se tot face pe aici... că vezi nu sunt "infailibili").
Însuși Hristos precizează: Oare Fiul Omului va mai găsi credință pe pământ?... cam la ce te gândești tu că s-o fi referit?
Are Dostoievski o vorbă mare: Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos se află în afara adevărului și ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aș prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul!!! deci cam ăștia suntem.... cu și fără.... acum prin confuzia păcatului cu păcătosul ,ține de o eroare de interpretare subiectivistă, dar când e vorba de a greși în alegeri ce țin de viață și de moarte, nu te mai învârți după deget.

Da, interesant discurs, dar fara nici o legatura cu vreun cipusor.

Citat:

Totuși, în predica sa despre ecumenism, părintele Matei Vulcănescu a ridicat câteva semne mari de întrebare dintre care eu am reținut că B.O.R. face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor!! și întreb și eu: din punct de vedere religios, duhovnicesc, sau din acea frică de Dumnezeu ce trebuie să stea la temelia credinței oricărui credincios, ce caută B.O.R. în Consiliul Mondial al Bisericilor???
Iarasi, fara nici o legatura cu vreun cipusor, in schimb legat de BOSV, un discurs tipic BOSVist.

Mai trebuie dovezi despre care e motorasul cipofobilor?

AlinB 06.12.2013 12:05:05

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 542781)
Bine, Aline, dar în Scriptură nu se afirmă precis, că fumatul, avortul, consumul de droguri, etc. sunt păcate grave și totuși, omul trăitor după porunci, nu trebuie să scormonească după ele pentru a le crede ca fiind păcate!

Le gasesti si in Sfanta Scriptura, fara sa trebuiasca sa ai fantezii ca cip=666.
Si oricum, sunt si in invatatura Bisericii.
Fumatul, mai putin la greci, se pare.

Citat:

hai să fim serioși, asta că nu scrie în Biblie de cip, aduce cu aia gen sola scriptura...
Da, si in Sfanta Traditie unde este cipul sau macar afirmatia ca pecetea e un semn fizic?
Nicaieri, doar in afirmatiilor catorva parinti, afirmatii facute DUPA ce curentul a aparut la neoprotestanti.

Si pentru cultura ta teologica, "Sola Scriptura" nu inseamna rezumarea la Sf. Scriptura, ca si neoprotestantii au pe langa Scriptura si nesfanta lor Traditie, inseamna ca in intelegerea Scripturii sa te raportezi la gandirea ta sau a catorva care ii consideri infailibili, ignorand secole de Sf. Traditie, exact ce faceti voi, sectarii cipofobi.

Citat:

chiar părintele Cleopa a spus că din Vechiul Testament se face referire la vremurile din urmă când știința se va înmulți...
Ce prostii spui tu aici?

Citat:

e un nebun acum printre noi, pe numele lui Stephen Hawking, în vîrsta de 71 de ani, ce
susține ca mintea funcționează asemeni unui calculator și, prin urmare, ar putea fi "păstrată” într-un computer....
http://www.yoda.ro/smart-nation/vom-...totdeauna.html
Nu stiu ce sunt mai problematice, fanteziie lui Hawking sau brambureala din capul tau, care pusa in scris se rezuma in lucruri fara nici o legatura puse chipurile ca argumente pentru o cauza pierduta?

Nu mai zic ca aia e o stire pentru impresionat prosti bata, un calculator care ar detine amintirile tale sau ar reactiona (aproximativ) ca tine, NU este tu, asta ar trebui sa fie la mintea oricui, mai putin probabil a unui ateu care nu crede in suflet ca avand o existenta mai presus de cea a "computerului" fizic (creeerul) si pentru care persoana se reduce la suma unor amintiri si reactii.

AlinB 06.12.2013 12:07:01

Un reportaj, pentru cine are rabdarea sa-l ascute, macar 1/4 (eu n-am reusit mai mult), ca sa inteleaga de ce sectarismul cipofob a prins in primul rand in anumite medii monahale, unde prostia, incultura, rautatea, razvratirea unora s-au amalgamat pentru a produce..ceea ce a iesit si are pretentia a fi "cea mai pura ortodoxie".

http://www.youtube.com/watch?v=1uENGXD24fI

Se tot vorbeste de "ratacirea din lume" dar din pacate nici mediile monahale nu mai stralucesc prin virtute sau preocupari ortodoxe.

AlinB 06.12.2013 12:10:56

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 542841)
Să nu ucizi! e o poruncă foarte precisă.

Si ca trupul e templul Duhului Sfant si ca merita respect, de aici decurgand multe alte norme morale si de comportament.

AlinB 06.12.2013 12:15:09

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542802)
Cred ca ti-a placut fabula prezentata si acum te joci ,,De-a maimuta". Interpretezi atat de bine rolul, incat ai vrajit-o si pe Corinusha.

Postarea asta iti era adresata tie, tu trebuia sa intelegi ca ceea ce ai dat ca fabula pentru altii, tie ti se potriveste de minune.

Ai lasat sectarii sa ti se cuibareasca in cap sub pretextul "adevaratei ortodoxii", acum te duc unde vor ei si mai rau, incerci si tu sa faci acelasi lucru cu altii, sa transmiti virusul mai departe.

Citat:

Cipuiti-va amandoi atunci!
Nu cred ca vrea nimeni sa "isi puna cipuri" de pe aici.

Desi daca ar fi un razboi, o stare de urgenta si asta ar fi obligatoriu (fara nici un fel de angajare morala care sa contravina principiilor crestine) iarasi n-ar fi un pacat asa cum nici cei care au primit numere tatuate in inchisoare nu au facut vreun pacat prin asta.
Dar au pacatuit cand au acceptat sa devina informatori sau tortionari.

Dar nu ma deranjeaza cipul din pasaport mai mult decat faptul ca Internetul si telefonul s-ar putea sa fie monitorizate mai mult decat isi inchipuie majoritatea.

Mai degraba m-ar ingrijora transferul C.I in intregime in sfera informatica, mai exact semnatura digitala asociata (obligatoriu) C.I.

bogdan81 06.12.2013 13:48:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542864)
Un reportaj, pentru cine are rabdarea sa-l ascute, macar 1/4 (eu n-am reusit mai mult), ca sa inteleaga de ce sectarismul cipofob a prins in primul rand in anumite medii monahale, unde prostia, incultura, rautatea, razvratirea unora s-au amalgamat pentru a produce..ceea ce a iesit si are pretentia a fi "cea mai pura ortodoxie".

Se tot vorbeste de "ratacirea din lume" dar din pacate nici mediile monahale nu mai stralucesc prin virtute sau preocupari ortodoxe.

Da, este multa incultura in anumite medii monahale.
Am stat si eu de vorba cu anumiti calugari mai ales din Moldova si m-am inspaimantat de ce prostii si aberatii spuneau oamenii aia.
Cred ca e si o caracteristica a zonelor mai sarace, si cum Moldova e una din cele mai sarace zone e explicabil.
Acolo e o problema si cu neascultarea fata de ierarhi.

bogdan81 06.12.2013 13:55:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542864)

Probabil ca si calugarul din videoclipul postat de tine ar fi considerat de catre unii gen antonia si bin000 un mare duhovnic.
La fel ca si Amfilohie Branza care mai are putin si sare la bataie, asa predica.
Nu mai vorbesc de enormitatile pe care le spune.
E trist ca oameni ca astia ajung sa fie considerati repere si mari duhovnici.
Inca o data se vadeste ce fel de criterii are poporul cand apreciaza sau nu un om.

bogdan81 06.12.2013 14:00:21

Cat era de bun si de profund un preot precum parintele Galeriu.
Cand vorbea te incalzea cu dragostea lui si te coplesea cu profunzimea lui, asemenea sfintilor parinti.
Dar poporul nu vorbeste despre asemenea oameni, precum parintele Galeriu.
Poporului ii plac latraii, cei care urla, abereaza, care combat bine si tare.
Astia sunt modele pentru popor.

mihai07 06.12.2013 14:18:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542866)
Postarea asta iti era adresata tie, tu trebuia sa intelegi ca ceea ce ai dat ca fabula pentru altii, tie ti se potriveste de minune.

Ai lasat sectarii sa ti se cuibareasca in cap sub pretextul "adevaratei ortodoxii", acum te duc unde vor ei si mai rau, incerci si tu sa faci acelasi lucru cu altii, sa transmiti virusul mai departe.

Nu cred ca vrea nimeni sa "isi puna cipuri" de pe aici.

Desi daca ar fi un razboi, o stare de urgenta si asta ar fi obligatoriu (fara nici un fel de angajare morala care sa contravina principiilor crestine) iarasi n-ar fi un pacat asa cum nici cei care au primit numere tatuate in inchisoare nu au facut vreun pacat prin asta.
Dar au pacatuit cand au acceptat sa devina informatori sau tortionari.

Dar nu ma deranjeaza cipul din pasaport mai mult decat faptul ca Internetul si telefonul s-ar putea sa fie monitorizate mai mult decat isi inchipuie majoritatea.

Mai degraba m-ar ingrijora transferul C.I in intregime in sfera informatica, mai exact semnatura digitala asociata (obligatoriu) C.I.

Legat de telefoane, uite aici: http://www.gandul.info/international...obile-11742013

Barsaumas 06.12.2013 14:25:23

Bogdan, la noi, oamenii, fiind "cazuti", multimea e intotdeauna mai aproape de animal

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542871)
Cat era de bun si de profund un preot precum parintele Galeriu.
Cand vorbea te incalzea cu dragostea lui si te coplesea cu profunzimea lui, asemenea sfintilor parinti.
Dar poporul nu vorbeste despre asemenea oameni, precum parintele Galeriu.
Poporului ii plac latraii, cei care urla, abereaza, care combat bine si tare.
Astia sunt modele pentru popor.

Nu zic eu bine: "fida latrans"? De aceea eu sunt sceptic privind "evlavia populara". Insa, ceea ce e jegos de-a dreptul, e ca de unii pe care vor multimile sa ii vada canonizati, nu te poti lua, nici la modul constructiv in idei-decent in exprimare, ca sar istericele si fanaticii pe tine "te iei de parintele nostru?", si poti fi chiar banat pe forum. Asa ca eu prefer sa cinstesc ca Sfinti pe cei mai vechi si "verificati" deopotriva prin eventualul martiraj, ci t si prin "consensus patrum" din predicile si scrierile lor. Uite, am mare evlavie la Sfintul Nicolae, cel cinstit astazi, la Sfintul Mare Mucenic Mina, la Sfintul Nectarie (care a salvat, slavite sa ii fie amintirea si pomenirea, mai multi oameni decit zeci de mii de medici), la Sf. Arhidiacon Stefan, etc. Insa sfinti "politici" precum "antoniap" aia care a omorit soldatul imperial bizantin (care soldat executa doar un ordin) tragind scara de sub el, "soldatul rus omorit de ceceni", si altii, am rezerve categorice.
Vreau sa fie foarte clar: nu insult pe nimeni, dar mi-e imposibil sa nu suprapun ce am invatat la etologie, despre semnificatia banala aurletului/latratului de la canide (hau-haua-hau, "ne aparam teritoriul") cu genul asta de "evlavie" prosteasca: "hau-hau, ne aparam credinta, voi nu il cinstiti pe parintele X, sunteti draci fara coarne, etc.". Nu stiu daca e clar ce am vrut sa transmit. Sper ca s-a inteles corect.

iuliu46 06.12.2013 14:54:45

In Ortodoxie singurii infailibili sunt cei despre care eu cred ca-s infailibili, restul sunt fie prosti fie tacaniti. :1:
Dar daca tu, cel care imparti oamenii in normali si tacaniti esti tacanit si judeci lucrurile pe dos ? Cum verifici asta ?
Te-a luat pe tine la bataie Parintele Amfilohie ? Daca nu, poate a gresit ca nu te-a luat. De unde ideea asta ca daca unul chiar crede in ceea ce spune si vorbeste cu pasiune e sarit de pe fix ? Daca te-ai obisnuit tu cu oameni politicosi care nu te privesc niciodata in ochi ?

Vorbeste unu despre legea morala "bisericeasca " cica. Adica un lucru nu se poate intampla ca biserica cica lucreaza dupa alte legi, in timp ce noi suntem argati la stat si nu avem voie sa ne conducem vietile dupa aceeasi lege "morala bisericeasca ". Si altii ii mai tin si isonul ca cica vorbeste logic.

P.S : Iisus nu a indemnat la revolte, asta e clar. Asta nu i-a impiedicat pe altii sa-l acuze de asta si nu a impiedicat declansarea celei mai mari revolte cunoscuta pana in prezent. Sigur ca daca te uiti pe National Geographic o sa vezi ca primii crestini erau un fel de teroristi tacaniti, iesiti din tiparele unei societati asezate, care nu-si doreau decat sa moara. Ca dracul foloseste uneori acelasi discurs. Important e ca ala care casca gura sa inteleaga ca el trebuie sa stea linistit la locul lui, ca are statul grija de tot. Ai grija sa nu te deosebesti cu nimic de ceilalti oameni, indivizii sunt periculosi, colectivismul este calea de urmat. Altfel cineva ar putea crede ca vrei sa-l iei la bataie, sau vrei sa subminezi autoritatea statului.

AlinB 06.12.2013 14:55:06

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542870)
Probabil ca si calugarul din videoclipul postat de tine ar fi considerat de catre unii gen antonia si bin000 un mare duhovnic.
La fel ca si Amfilohie Branza care mai are putin si sare la bataie, asa predica.
Nu mai vorbesc de enormitatile pe care le spune.
E trist ca oameni ca astia ajung sa fie considerati repere si mari duhovnici.
Inca o data se vadeste ce fel de criterii are poporul cand apreciaza sau nu un om.

Mare duhovnic nu, ca n-are mare chestii la activ care sa poata fi exploatate de marketingul cipofob, dar un reper din pacate, da.

Iar pentru unii, doar faptul ca are iz de mare anti-ecumenist, e suficient ca sa aiba dreptate in tot ce spune si chiar si in prostiile care le spune, sa ii gaseasca in ele o anumita intelepciune, chipurile.

bogdan81 06.12.2013 15:12:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542874)
In Ortodoxie singurii infailibili sunt cei despre care eu cred ca-s infailibili, restul sunt fie prosti fie tacaniti. :1:
Dar daca tu, cel care imparti oamenii in normali si tacaniti esti tacanit si judeci lucrurile pe dos ? Cum verifici asta ?
Te-a luat pe tine la bataie Parintele Amfilohie ? Daca nu, poate a gresit ca nu te-a luat. De unde ideea asta ca daca unul chiar crede in ceea ce spune si vorbeste cu pasiune e sarit de pe fix ? Daca te-ai obisnuit tu cu oameni politicosi care nu te privesc niciodata in ochi ?

Vorbeste unu despre legea morala "bisericeasca " cica. Adica un lucru nu se poate intampla ca biserica cica lucreaza dupa alte legi, in timp ce noi suntem argati la stat si nu avem voie sa ne conducem vietile dupa aceeasi lege "morala bisericeasca ". Si altii ii mai tin si isonul ca cica vorbeste logic.

P.S : Iisus nu a indemnat la revolte, asta e clar. Asta nu i-a impiedicat pe altii sa-l acuze de asta si nu a impiedicat declansarea celei mai mari revolte cunoscuta pana in prezent. Sigur ca daca te uiti pe National Geographic o sa vezi ca primii crestini erau un fel de teroristi tacaniti, iesiti din tiparele unei societati asezate, care nu-si doreau decat sa moara. Ca dracul foloseste uneori acelasi discurs. Important e ca ala care casca gura sa inteleaga ca el trebuie sa stea linistit la locul lui, ca are statul grija de tot. Ai grija sa nu te deosebesti cu nimic de ceilalti oameni, indivizii sunt periculosi, colectivismul este calea de urmat. Altfel cineva ar putea crede ca vrei sa-l iei la bataie, sau vrei sa subminezi autoritatea statului.

Nu l-am cunoscut personal pe parintele Amfilohie. Si nici nu vreau sa-l cunosc.
Mi-a ajuns ce am vazut pe youtube.

bogdan81 06.12.2013 15:15:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542875)
Mare duhovnic nu, ca n-are mare chestii la activ care sa poata fi exploatate de marketingul cipofob, dar un reper din pacate, da.

Iar pentru unii, doar faptul ca are iz de mare anti-ecumenist, e suficient ca sa aiba dreptate in tot ce spune si chiar si in prostiile care le spune, sa ii gaseasca in ele o anumita intelepciune, chipurile.

Oricum , impartirea asta arbitrara intre traditionalisti si ecumenisti, este de multe ori lipsita de temei. Unii isi fac o mare fala din faptul ca sunt anti-ecumenisti.
Dar poti fi rau, prost, rau-intentionat, ipocrit, tembel (precum Diomid din Rusia care a fost si caterisit ), totul e sa fii anti-ecumenist.
Daca esti anti-ecumenist nu mai conteaza ca nu ai nimic in cap si in suflet.

AlinB 06.12.2013 15:19:50

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542878)
Nu l-am cunoscut personal pe parintele Amfilohie. Si nici nu vreau sa-l cunosc.
Mi-a ajuns ce am vazut pe youtube.

Ar trebui, in realitate s-ar putea sa ti se para mai simpatic, plus ca are o gama de procupari mai larga decat ce ai vazut tu pe youtube.

AlinB 06.12.2013 15:21:52

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542880)
Oricum , impartirea asta arbitrara intre traditionalisti si ecumenisti, este de multe ori lipsita de temei. Unii isi fac o mare fala din faptul ca sunt anti-ecumenisti.

Impartirea asta o fac anti-ecumenistii care vor musai sa vada sange curgand :)

Adevarul este ca exista numeroase pozitii intre extremele care le vor anti-ecumenistii dar ei sunt "ori zici ca noi ori esti dusman ecumenist" :21:

Citat:

Dar poti fi rau, prost, rau-intentionat, ipocrit, tembel (precum Diomid din Rusia care a fost si caterisit ), totul e sa fii anti-ecumenist.
Daca esti anti-ecumenist nu mai conteaza ca nu ai nimic in cap si in suflet.
Sau ca Vladuca anti-vacinistul, dar daca este si antiecumenist, este ok, ba chiar este si "Parinte". :77:

AlinB 06.12.2013 15:23:31

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 542872)

Chiar deloc nu ma mir.

Ma intreb doar daca nu cumva datele companiilor nationale de telefonie, care pana la urma sunt filiale a unor mari corporatii, nu sunt regulat exportate in SUA sau nu au angajati in puncte cheie ale accesului la bazele de date care sunt si pe statul de plata NSA.

bogdan81 06.12.2013 15:23:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542882)
Ar trebui, in realitate s-ar putea sa ti se para mai simpatic, plus ca are o gama de procupari mai larga decat ce ai vazut tu pe youtube.

Adica ce preocupari ???

AlinB 06.12.2013 15:30:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 542818)
Unde scrie in Biblie, ca e interzis sa fiu pensionara? In schimb scrie ca e pacat sa fie cineva homosexual.

Binenteles n-ai inteles nimic din toata discutia, nu stiu daca are vreo legatura cu varsta si problemele specifice sau reauavointa.

Tind sa cred ca mai degraba cu a doua, pentru ca pe alte topice ceea ce ai scris nu lasa loc pentru astfel de dileme.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 542820)
Asa suna sfatul unui ateu, adresat cu "bunavointa" unui crestin-ortodox.

Iarasi o remarca care starneste aceleasi dileme dar inclina si mai mult spre a doua, lipsindu-i orice continut intelectual, singurul scop fiind acela de a face o remarca rautaciuoasa in lipsa unei replici inteligente.

Dar cred ca e o veste buna, daca iti spun ca esti rauvoitoare/rautcioasa nu cred ca te superi, ceea ce nu cred ca s-ar intampla daca ti-as fi pus un diagnostic de retard intelectual.

AlinB 06.12.2013 15:37:25

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542885)
Adica ce preocupari ???

Duhovnicesti. Pe bune. Pacat ca se lasa si distras. Dar nu patim asta toti?

bogdan81 06.12.2013 17:40:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542887)
Duhovnicesti. Pe bune. Pacat ca se lasa si distras. Dar nu patim asta toti?

Ne lasam distrasi, dar nu in felul asta.
Bunaoara tu nu o sa te apuci niciodata sa faci spume la gura criticand pe ierarhi, sau pe "ecumenisti" (ceea ce numesc ei ecumenisti), sau sa vorbesti de nu stiu ce conspiratii anti-romanesti, sau sa vorbesti ore intregi despre masonerie urland ca un descreierat, sau sa strigi la parastase legionare etc.
Exista o limita a felului de a te lasa distras.
Nu imi plac astfel de oameni.

bogdan81 06.12.2013 17:45:32

Reperele mele in materie de ortodoxie romaneasca sunt : Nicolae Steinhardt, parintele Staniloae, parintele Galeriu, parintele Arsenie Papacioc, parintele Teofil Paraian, parintele Rafail Noica.
Cam astia sunt tipul de preoti si duhovnici de care ma simt legat.
Si apropos, NU o sa gasesti la Steinhardt astfel de "predici" gen Amfilohie Branza.

Barsaumas 06.12.2013 18:09:51

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542892)
Reperele mele in materie de ortodoxie romaneasca sunt : Nicolae Steinhardt, parintele Staniloae, parintele Galeriu, parintele Arsenie Papacioc, parintele Teofil Paraian, parintele Rafail Noica.
Si apropos, NU o sa gasesti la Steinhardt astfel de "predici" gen Amfilohie Branza.

De acord, frumoasa lista; si, in cazul meu, si parintele Sofian Boghiu, Dumnezeu sa il odihneasca cu sfintii!

iuliu46 06.12.2013 18:45:34

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542891)
Ne lasam distrasi, dar nu in felul asta.
Bunaoara tu nu o sa te apuci niciodata sa faci spume la gura criticand pe ierarhi, sau pe "ecumenisti" (ceea ce numesc ei ecumenisti), sau sa vorbesti de nu stiu ce conspiratii anti-romanesti, sau sa vorbesti ore intregi despre masonerie urland ca un descreierat, sau sa strigi la parastase legionare etc.
Exista o limita a felului de a te lasa distras.
Nu imi plac astfel de oameni.

Da ce are mai omule daca vorbeste despre masonerie ? A, tu consideri ca nu e nici o problema si atunci ala care vorbeste e eretic ? Iti plac oamenii astia care tac adanc ? Care e problema ta daca omul tipa cat poate ? Si Ioan Botezatorul la fel facea, nu-ti place nici de el ?
Spunea un alt tacanit, Serafim Rose ca antihristul nu se ascunde in atei ci in crestinii astia caldicei. Si eu cred ca avea dreptate.

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542892)

Serios ? Uite-l si pe Parintele Arsenie spunand acelasi lucru pe care-l spune si Parintele Amflilohie, si la fel de dur. Sigur ca poti spune ca a avut si el pacatele lui, de vreme ce tu esti judecatorul suprem.

http://www.youtube.com/watch?v=BZCF5i1Wtw0

bogdan81 06.12.2013 18:47:18

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 542893)
De acord, frumoasa lista; si, in cazul meu, si parintele Sofian Boghiu, Dumnezeu sa il odihneasca cu sfintii!

Cu siguranta ca mai sunt si altii dar asta e genul de crestin la care ma raportez.
Cu totii stim de exemplu ca masoneria e rea.
Dar nu are nici un rost sa bati apa in piua pe tema asta de dimineata pana seara.
Care e folosul ?
Exista multe alte teme mult mai profunde si mai "vitale" pentru om decat asta.
Am cunoscut crestini care vedeau peste tot numai raul.
Toate discutiile lor se rezumau la aspectele negative: homosexuali, masonerie, ecumenism, conspiratii etc.
Chiar nu mai stim sa apreciem frumusetea creatiei lui Dumnezeu de am ajuns sa vedem raul peste tot ?
Nu inteleg care sunt mecanismele psihologice care conduc la o asemenea abordare.

iuliu46 06.12.2013 18:53:10

Poate asta ai vrut tu sa asculti pe youtube. Poate daca o sa cauti mai mult o sa vezi ca parintele respectiv nu vorbeste numai despre asta. Dar daca urmaresti de 10 ori acelasi videoclip sigur ca ti se pare ca vorbeste doar despre masoni.

Sigur, e un om mai patimas. Dar cum poti fi altfel cand in ziua de azi predici peretilor ?

bogdan81 06.12.2013 19:01:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542900)
Poate asta ai vrut tu sa asculti pe youtube. Poate daca o sa cauti mai mult o sa vezi ca parintele respectiv nu vorbeste numai despre asta. Dar daca urmaresti de 10 ori acelasi videoclip sigur ca ti se pare ca vorbeste doar despre masoni.

Sigur, e un om mai patimas. Dar cum poti fi altfel cand in ziua de azi predici peretilor ?

Nu e vorba de faptul ca vorbeste cu pasiune. Si parintele Galeriu vorbea cu pasiune, dar altfel.
Daca intri cu bocancii peste sufletele oamenilor precum tancurile sovietice peste Romania in 44 nu cred ca ai sanse mai multe sa te asculte cineva.

Barsaumas 06.12.2013 19:02:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542897)
Da ce are mai omule daca vorbeste despre masonerie ? A, tu consideri ca nu e nici o problema si atunci ala care vorbeste e eretic ? Iti plac oamenii astia care tac adanc ? Care e problema ta daca omul tipa cat poate ? Si Ioan Botezatorul la fel facea, nu-ti place nici de el ?
Spunea un alt tacanit, Serafim Rose ca antihristul nu se ascunde in atei ci in crestinii astia caldicei. Si eu cred ca avea dreptate.

Serios ? Uite-l si pe Parintele Arsenie spunand acelasi lucru pe care-l spune si Parintele Amflilohie, si la fel de dur. Sigur ca poti spune ca a avut si el pacatele lui, de vreme ce tu esti judecatorul suprem.

Ma indoiesc ca Ioan Botezatorul urla/se manifesta isteric. A, ca tonul, in sensul de tipul de discurs, era dur, lovind in legatura demonica dintre pacat si pacatos, e altceva. Dar sa urli despre cit de rai sunt aia din loji si cit de buni suntem noi din biserica, e cam...deopotriva isteric si demogogic. Pariez pe cit si ce vrei tu ca omul e de fapt infiltrat. Da, taman de aia mult-injurati: securisti/sereisti si/sau masoni.

bogdan81 06.12.2013 19:04:16

Ma rog, poate ca asta e perceptia mea si e gresita. Admit ca poate fi gresita.
Eu personal nu ma regasesc in astfel de oameni.
Fiecare e liber sa se raporteze la cine vrea si sa asculte de cine vrea.

antoniap 06.12.2013 19:23:00

Ma intreb, cum ne-am raporta la Sfantul Nicolae daca ar trai in zilele noastre. Fiecarui sfant Dumnezeu i-a dat anumite daruri. Unora le-a dat putere de a-i mantui pe altii prin tacere si puterea exemplului personal, altora prin cuvant cu putere multa. E nevoie si de unii si de altii.

bogdan81 06.12.2013 19:23:42

Uitati inca o mostra

http://www.youtube.com/watch?v=gEzJEAvzq4I

bogdan81 06.12.2013 19:29:08

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542908)
Ma intreb, cum ne-am raporta la Sfantul Nicolae daca ar trai in zilele noastre. Fiecarui sfant Dumnezeu i-a dat anumite daruri. Unora le-a dat putere de a-i mantui pe altii prin tacere si puterea exemplului personal, altora prin cuvant cu putere multa. E nevoie si de unii si de altii.

Cuvantul cu putere multa nu inseamna cuvantul urlat.

antoniap 06.12.2013 19:35:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542897)

Intr-adevar, parintele Arsenie Papacioc observa in final ca Biserica n-a luat o pozitie oficiala impotrivaa homosexualitatii si spune:
,,-Patriarhule de maine, asta te asteapta si e destul.''

bogdan81 06.12.2013 19:39:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542913)
Intr-adevar, parintele Arsenie Papacioc observa in final ca Biserica n-a luat o pozitie oficiala impotrivaa homosexualitatii si spune:
,,-Patriarhule de maine, asta te asteapta si e destul.''

Parintele Arsenie Papacioc a fost un om echilibrat si s-a manifestat ca atare.
Astazi vedem din ce in ce mai mult lipsa de echilibru si de discernamant.

antoniap 06.12.2013 19:51:48

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542911)
Cuvantul cu putere multa nu inseamna cuvantul urlat.

Am intrat intr-o zona extrem de sensibila. Pur si simplu e greu de stabilit o legatura intre numarul de decibeli si puterea duhovniceasca a cuvantului.

Barsaumas 06.12.2013 20:01:57

Iuliu, o intrebare simpla, pragmatica (imi pari un crestin cu mult bun-simt, in general): isteria lui A. Brinza a rezolvat/rezolva ceva? Nu. Omule, priveste in jur: suntem un popor deja mort, mai rau: de strigoi. Ce rezolvi cu un material uman precum cei care nici macar regula elementara, la urcat in metrou sau masini, de a lasa intai pe altii sa coboare in prealabil, nu o respecta?! Sa te ridici (vorbesc la modul general) pentru ei ca sa ce?! Legioanrii au fost descreierati (misticismul isteric si fanatic) si descreierati (criminali antisemiti). Astia de acuim le inalta slavi dintr-un motiv psihologic foarte simplu: politicienii de atunci sunt la fel ca acestia de acum. Asa ca masele de isterici drapati in credinciosi (isi) zic: "vai cita dreptate au cei de la petru-voda sau amfilohie brinza!". Dupa ce si mai ales daca ne autoregeneram moral, abia atunci vine momentul in care clasa politica poate fi redusa la "material biologic inanimat". 20 milioane de avorturi si un foarte tacut bellum omnium contra omnes, in fiecare zi, in toata clasa mijlocie (ce a mai ramas din ea) si in cea paupera, avind ca miza totul si orice, in afara de mantuire: de la un job sau o casa, pina la o iubita/un iubit sau o suma de bani. Evreii retezau gitul garzilor romane si, dupa 2000 de ani, puneau bombe sub fundurile spalacite ale ofiterilor britanici. Da, dar exista un singur popor Ales. Asa cum exista un singur Mesia adevarat. Noi? Noi ne autodistrugem, si dam vina pe altii: Miorita dixit. Nu masonii o fac: noi insine. Procesele sociale importante sunt autocatalitice: cred ca o sa imi tatuez asta pe frunte. Ca de, e in asta un adevar care nu convine orgoliului nostru jalnic, de natiune sinucigasa.
P. S. Piciorul unui scaun de-al meu s-a fisurat. Aoleu, o fi o drona masonica invizibila, cu ultrasunete, care i-a slabit rezistenta?! Sau, o fi Mossad sau KGB? Ia intreaba-l pe infailibilul Brinza.

ovidiu b. 06.12.2013 20:43:11

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542907)
Ma rog, poate ca asta e perceptia mea si e gresita. Admit ca poate fi gresita.
Eu personal nu ma regasesc in astfel de oameni.
Fiecare e liber sa se raporteze la cine vrea si sa asculte de cine vrea.

Părintele Amfilohie după apariția înregistrărilor și-a dat seama de impactul pe care l-ar putea avea asupra audiovizualului și a spus că nu o să mai dea curs ortodoxie de pe internet (înregistrări etc). Probabil s-a și căit. Era o înregistare pe această temă, din păcate nu o găsesc.

DragosP 06.12.2013 20:43:58

@Barsa:
Ia și tu niște antidepresive. O Pasiflora, ceva. Ușor pentru început.

antoniap 06.12.2013 20:50:43

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 542922)
Iuliu, o intrebare simpla, pragmatica (imi pari un crestin cu mult bun-simt, in general): isteria lui A. Brinza a rezolvat/rezolva ceva? Nu. Omule, priveste in jur: suntem un popor deja mort, mai rau: de strigoi. Ce rezolvi cu un material uman precum cei care nici macar regula elementara, la urcat in metrou sau masini, de a lasa intai pe altii sa coboare in prealabil, nu o respecta?! Sa te ridici (vorbesc la modul general) pentru ei ca sa ce?! Legioanrii au fost descreierati (misticismul isteric si fanatic) si descreierati (criminali antisemiti). Astia de acuim le inalta slavi dintr-un motiv psihologic foarte simplu: politicienii de atunci sunt la fel ca acestia de acum. Asa ca masele de isterici drapati in credinciosi (isi) zic: "vai cita dreptate au cei de la petru-voda sau amfilohie brinza!". Dupa ce si mai ales daca ne autoregeneram moral, abia atunci vine momentul in care clasa politica poate fi redusa la "material biologic inanimat". 20 milioane de avorturi si un foarte tacut bellum omnium contra omnes, in fiecare zi, in toata clasa mijlocie (ce a mai ramas din ea) si in cea paupera, avind ca miza totul si orice, in afara de mantuire: de la un job sau o casa, pina la o iubita/un iubit sau o suma de bani. Evreii retezau gitul garzilor romane si, dupa 2000 de ani, puneau bombe sub fundurile spalacite ale ofiterilor britanici. Da, dar exista un singur popor Ales. Asa cum exista un singur Mesia adevarat. Noi? Noi ne autodistrugem, si dam vina pe altii: Miorita dixit. Nu masonii o fac: noi insine. Procesele sociale importante sunt autocatalitice: cred ca o sa imi tatuez asta pe frunte. Ca de, e in asta un adevar care nu convine orgoliului nostru jalnic, de natiune sinucigasa.
P. S. Piciorul unui scaun de-al meu s-a fisurat. Aoleu, o fi o drona masonica invizibila, cu ultrasunete, care i-a slabit rezistenta?! Sau, o fi Mossad sau KGB? Ia intreaba-l pe infailibilul Brinza.

Nu putem face abstractie nici de pacatele poporului roman, nici de ,,ajutorul'' dat de civilizatia ,,moderna'' pentru a ajunge aici.

Romania are nobletea si frumusetea ei. Exista o delicatete a sufletului romanesc. Trebuie s-o vedem si s-o apreciem. Nu suntem uniti, insa. Asta ne face vulnerabili, extrem de vulnerabili, din ce in ce mai vulnerabili... Poate ca necazurile care au inceput sa vina asupra poporului roman, dupa ce ne vor invrajbi si ne vor imputina, ne vor ajuta sa ne bagam mintile in cap. Vom intelege cat de important este sa fim uniti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:44:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.