Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

osutafaraunu 27.08.2012 07:53:07

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 466997)
Tu ai senzatia ca oamenii isi doresc cu disperare sa intre la voi in secta si stau la coada in fata adunarii voastre? Iar voi ii selectati pe cei mai buni?
Asta e impresia ta?

Deși nu se stă la coadă, criteriile morale trebuie să stea la loc de frunte. Și la acceptarea pentru botez și la menținerea calității de membru. În ciuda acestui riguros filtru, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea crește și probabil asta deranjează...

Citat:

Amagitule 666, oamenii fug de voi ca potarnichile, in special tinerii nascuti in familii de sectari. Este un model de cum stiti voi sa va educati copiii; pana si ei sunt scarbiti de dogma voastra matematica.

Nu te mai obosi, statisticile Bisericii te contrazic suficient pentru a-ți scădea rata de credibilitate pe acest topic. S-ar putea ca cel ignorat să devii tu însuți... :39: Ai face mai bine să asculți sfatul Andreei H. și să nu te mai consumi atâta...

Citat:

Tu vorbesti, gay-apologeticus 666?

Am nick osutăfărăunu, nu sunt apologet gay, și aparțin unei biserici care exclude homosexualii. Întrebarea mea rămâne și e o întrebare de principiu:

Biserica Ortodoxă Română îi exclude pe homosexualii din rândurile ei, ori rămâne încărcată cu acest păcat oribil și dezgustător?

sad story 27.08.2012 09:31:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 466921)
Un fost pastor adventist devine ortodox doar dacă și-a pierdut complet mințile. No offence, dar și în această situație cred că greu ar putea opta pentru ortodoxie...

Gadea nu a profesat ca pastor, doar a terminat teologia adventista.

Illuminatu 27.08.2012 13:06:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467035)
Am nick osutăfărăunu, nu sunt apologet gay, și aparțin unei biserici care exclude homosexualii. Întrebarea mea rămâne și e o întrebare de principiu:

Biserica Ortodoxă Română îi exclude pe homosexualii din rândurile ei, ori rămâne încărcată cu acest păcat oribil și dezgustător?

100-1=99, iar pe deplin conform cu dogma voastra matematicista 9+9=18=6+6+6. Deci pentru mine esti agentul de vanzari 666.

Uite aici un canon al Bisericii referitor la pacatul homosexualitatii:
"Preacurvarii (Cei căsătoriti, desfrânând cu persoane străine căsătorite se numesc preacurvari.) , homosexualii (Homosexuali se numesc aceia care desfrânează bărbat cu bărbat sau bărbatul cu sotia lui desfrânând in chip nefiresc.), cei care se împreună cu dobitoacele, cei ce se împreună cu femeile lor peste fire, 15 ani să nu se împărtăsească."

Deci discutia(?) noastra trece la un alt nivel: de ce crezi ca homosexualii trebuie dati afara din Biserica si adu argumente biblice?

osutafaraunu 27.08.2012 13:09:25

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 467061)
100-1=99, iar pe deplin conform cu dogma voastra matematicista 9+9=18=6+6+6. Deci pentru mine esti agentul de vanzari 666.

Uite aici un canon al Bisericii referitor la pacatul homosexualitatii:
"Preacurvarii (Cei căsătoriti, desfrânând cu persoane străine căsătorite se numesc preacurvari.) , homosexualii (Homosexuali se numesc aceia care desfrânează bărbat cu bărbat sau bărbatul cu sotia lui desfrânând in chip nefiresc.), cei care se împreună cu dobitoacele, cei ce se împreună cu femeile lor peste fire, 15 ani să nu se împărtăsească."

Deci discutia(?) noastra trece la un alt nivel: de ce crezi ca homosexualii trebuie dati afara din Biserica si adu argumente biblice?

În vechime, homosexualii erau uciși cu pietre, ori cădea foc din cer de la Dumnezeu peste ei. Crezi că astăzi Biserica poate tolera cu sutele de ani un asemeneaa păcat odios? Se pare că da, așa crede BOR...
La alt nivel? Hmm... adică să discutăm și celelalte păcate tolerate în "adevărata Biserică" creștină? Păcate fără număr...

AlinB 27.08.2012 13:43:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467033)
Deci poți să te miri! Să te miri și pentru puțina cunoaștere a principiilor Bisericii Adventiste despre care vrei să creezi impresia că le cunoști.

Eu stiu pe cineva care n-a mai frecventat adunarea voastra, frecventand in schimb baruri si discoteci si nu s-a ales cu excluderea.

Altcineva, a facut moarte de om si a ajuns la puscarie, nu a fost exclus.

Altii au afaceri care sunt deschise inclusiv sambata.

Sa inteleg ca astea sunt permise sau nu sunt cazuri de excludere, atat timp cat se pastreaza o limita de discretie si nu are iz de scandal?

osutafaraunu 27.08.2012 13:47:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467069)
Eu stiu pe cineva care n-a mai frecventat adunarea voastra, frecventand in schimb baruri si discoteci si nu s-a ales cu excluderea.

Sa inteleg ca astea sunt permise sau nu sunt cazuri de excludere, atat timp cat se pastreaza o limita de discretie si nu are iz de scandal?

Interesant cum cunoști tocmai tu aceste cazuri nemaiîntâlnite... Ce pot zice mai mult? Sesizează pastorul local asupra acestor fenomene și fă justiție!

AlinB 27.08.2012 14:11:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467071)
Interesant cum cunoști tocmai tu aceste cazuri nemaiîntâlnite... Ce pot zice mai mult? Sesizează pastorul local asupra acestor fenomene și fă justiție!

Nu sunt adeventist deci nici "paracios" - cazuri de genul asta, cum altfel, apar in atentia comunitatii locale, cum altfel decat in urma reclamatiilor din interior.

Pe urma, in functie de situatie/pozitie se decide daca sa fie luat contribuabilul de urechi.

Eu vroiam sa stiu daca astfel de situatii sunt cazuri de excluderi.

Si as mai vrea o parere.

Daca un adventist are un spatiu comercial si il inchiriaza unui bar, este pacat, este caz de excludere?

Dar daca nu e bar, ci sa zicem o saormarie, dar are deschis si sambata, este un act pacatos sau nu?

osutafaraunu 27.08.2012 14:18:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467077)
Nu sunt adeventist deci nici "paracios" - cazuri de genul asta, cum altfel, apar in atentia comunitatii locale, cum altfel decat in urma reclamatiilor din interior.

Pe urma, in functie de situatie/pozitie se decide daca sa fie luat contribuabilul de urechi.

Eu vroiam sa stiu daca astfel de situatii sunt cazuri de excluderi.

Si as mai vrea o parere.

Daca un adventist are un spatiu comercial si il inchiriaza unui bar, este pacat, este caz de excludere?

Dar daca nu e bar, ci sa zicem o saormarie, dar are deschis si sambata, este un act pacatos sau nu?

Primele cazuri amintite de tine sunt clar susceptibile a se lăsa cu excludere. În privința ultimului, e ceva mai complicat. Prevederea se referă la consumul, producerea și comercializarea băuturilor alcoolice, nu știu cum s-ar încadra cazul de mai sus...

Illuminatu 27.08.2012 14:32:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467062)
În vechime, homosexualii erau uciși cu pietre, ori cădea foc din cer de la Dumnezeu peste ei. Crezi că astăzi Biserica poate tolera cu sutele de ani un asemeneaa păcat odios? Se pare că da, așa crede BOR...
La alt nivel? Hmm... adică să discutăm și celelalte păcate tolerate în "adevărata Biserică" creștină? Păcate fără număr...

Te contrazici la greu, 666!

Intr-o postare anterioara te bateai cu pumnul in piept cum ca toate pacatele sunt la fel de odioase, etc.
Atunci daca homosexualii trebuie exclusi din Biserica atunci si cel care fura un ou trebuie exclus, conform parerilor tale de 2 lei.

Illuminatu 27.08.2012 14:54:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467062)

La fel erau ucisi cu pietre si cei care comiteau adulter. Dar iti mai aduci aminte de intamplarea cu femeia prinsa in adulter, cum Mantuitorul Hristos a iertat-o de pacate?
Eu cred ca tu ai fi ridicat primul piatra daca ai fost acolo, "crestine 666"!

Dar daca tot ai ramas tributar VT si iudaismului, ia spune-mi mai ardeti pe rug vrajitoarele?
Pentru ca asa spune in Legea veche!

Illuminatu 27.08.2012 14:57:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467069)

Coane 666, nu-i asa ca e interesant faptul ca tocmai voi - si vorbesc aici de voi, astia scortosii din secta - nu stiti ce se petrece la voi in adunare?

E ca intr-o familie de-a voastra in care tatal impune o rigurozitate religioasa de fier, dar habar nu are ce-i fac copiii in timpul lor liber, pe la spate.

osutafaraunu 27.08.2012 15:48:44

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 467081)
Te contrazici la greu, 666!

Intr-o postare anterioara te bateai cu pumnul in piept cum ca toate pacatele sunt la fel de odioase, etc.
Atunci daca homosexualii trebuie exclusi din Biserica atunci si cel care fura un ou trebuie exclus, conform parerilor tale de 2 lei.

Domnule contabil de noduri în papură, și cel ce fură [zilnic] un ou trebuie exclus!

osutafaraunu 27.08.2012 15:59:28

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 467083)
La fel erau ucisi cu pietre si cei care comiteau adulter. Dar iti mai aduci aminte de intamplarea cu femeia prinsa in adulter, cum Mantuitorul Hristos a iertat-o de pacate?
Eu cred ca tu ai fi ridicat primul piatra daca ai fost acolo, "crestine 666"!

Dar daca tot ai ramas tributar VT si iudaismului, ia spune-mi mai ardeti pe rug vrajitoarele?
Pentru ca asa spune in Legea veche!

N-ai fost atent la ce am scris! Păcătoșii nepocăiți nu sunt arși pe rug ori omorâți cu pietre, ci excluși. Sesizezi diferența?

Illuminatu 27.08.2012 16:54:35

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467089)
N-ai fost atent la ce am scris! Păcătoșii nepocăiți nu sunt arși pe rug ori omorâți cu pietre, ci excluși. Sesizezi diferența?

No comment.
Te consideri fara pacat? Ai ajuns la desavarsire?

Sau desconsideri tu ajutorul pe care Hristos il acorda celui care traieste in pacat, dar se lupta din greu cu pacatul?
Nu crezi ca excluzandu-l din Biserica il lipsesti de ajutorul lui Dumnezeu? Nu ca secta ta ar fi Biserica, dar judecand asa, din principiu...
Sau poate crezi ca si in afara Bisericii se poate mantui? In cazul asta care mai este ratiunea existentei voastre ca secta? Daca poate sa tina sambata si in afara sectei, de ce mai existati ca secta?
DESFIINTATI-VA!!

Illuminatu 27.08.2012 20:37:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467089)

"Pacatosii nepocaiti...exclusi."
Decizi tu cand pacatosul s-a pocait, ca mai apoi sa decizi tu cand il dai afara sau il mentii in comunitate? Sau stii tu cand pacatosul s-a pocait?
Si ce inseamna pocainta la tine: cumva curatirea de acel pacat sau doar sentimentul de parere de rau?
Cine poate sa spuna ca s-a mantuit de un anume pacat cand ispita acelui pacat - de care crede fudulul ca a scapat - poate sa-l atace oricand pe parcursul vietii?

Din cauza acestor intrebari care bantuie testele voastre fara sa le gasiti raspunsuri ati emis idiotenia cu "curatirea sanctuarului"!

AlinB 28.08.2012 13:06:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467080)
Primele cazuri amintite de tine sunt clar susceptibile a se lăsa cu excludere. În privința ultimului, e ceva mai complicat. Prevederea se referă la consumul, producerea și comercializarea băuturilor alcoolice, nu știu cum s-ar încadra cazul de mai sus...

Pai parca stiati Biblia, ce spune Biblia despre sabat versus cei care sunt in casa ta?

AlinB 28.08.2012 13:07:55

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 467084)
Coane 666, nu-i asa ca e interesant faptul ca tocmai voi - si vorbesc aici de voi, astia scortosii din secta - nu stiti ce se petrece la voi in adunare?

E ca intr-o familie de-a voastra in care tatal impune o rigurozitate religioasa de fier, dar habar nu are ce-i fac copiii in timpul lor liber, pe la spate.

Au habar, ca se parasc unii pe altii, dar daca e vorba de contribuabili de seama, care au afaceri deci zeciuiala e e substantiala, se mai inchid ochii.

De fapt, atat timp cat nu exista pericolul sa se lase cu scandal mare, se cam trece sub tacere tot.

osutafaraunu 28.08.2012 17:32:30

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 467126)
"Pacatosii nepocaiti...exclusi."
Decizi tu cand pacatosul s-a pocait, ca mai apoi sa decizi tu cand il dai afara sau il mentii in comunitate?

Nu eu decid, ci Biserica. Ca să afli și tu cum e în Biserica lui Hristos! Orice decizie (fie ea și pentru excludere) se ia cu votul întregii Biserici, nu după bunul plac al unui preot ori al unui consiliu eparhial.

Citat:

Sau stii tu cand pacatosul s-a pocait?
Si ce inseamna pocainta la tine: cumva curatirea de acel pacat sau doar sentimentul de parere de rau?

Pocăința este o adâncă părere de rău pentru păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Uite așa afli când s-a pocăit un păcătos. Degeaba toarnă la cruci și cenușă-n cap, dacă a doua zi continuă a făptui păcatul vizat. E binecunoscută "pocăința" de luni dimineața a ortodoxului nominal: "Gata! De mâine mă pocăiesc și eu... mă las de băut!"

Citat:

Cine poate sa spuna ca s-a mantuit de un anume pacat cand ispita acelui pacat - de care crede fudulul ca a scapat - poate sa-l atace oricand pe parcursul vietii?

Din cauza acestor intrebari care bantuie testele voastre fara sa le gasiti raspunsuri ati emis idiotenia cu "curatirea sanctuarului"!

Poate pe tine te bântuie... adventiștii au definiția de sus de mai bine de un secol și ea este perfect biblică ca și "idioțenia" ce inconștient o atribui Divinității.

osutafaraunu 28.08.2012 17:33:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467234)
Pai parca stiati Biblia, ce spune Biblia despre sabat versus cei care sunt in casa ta?

Nici măcar nu trebuie să cunoști Biblia, e suficient să-ți folosești bunul simț pentru a afla ce înseamnă "casa ta". De exemplu dacă deții spre închiriere un întreg bloc de locuințe, nu-i poți forța pe toți chiriașii să păzească sabatul...

AlinB 28.08.2012 18:31:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467289)
Nici măcar nu trebuie să cunoști Biblia, e suficient să-ți folosești bunul simț pentru a afla ce înseamnă "casa ta". De exemplu dacă deții spre închiriere un întreg bloc de locuințe, nu-i poți forța pe toți chiriașii să păzească sabatul...

Serios? Oare asa gandea si evreul Vechiului Testament?
Sau e adaptare moderna, adventista?

Si daca nu e vorba de un bloc de locuinte ci doar un spatiu comercial?
Tot nu se poate?

Eugen7 28.08.2012 18:43:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467289)
Nici măcar nu trebuie să cunoști Biblia, e suficient să-ți folosești bunul simț...

Stimate osutafaraunu, ati citit cumva cate ceva din scrierile Sfantului Simenon Noul Teolog?

In lucrarea de mai jos, este un capitol interesant despre predestinare (specifica si invataturii cultelor protestante si neoprotestante)... in care Sfantul afirma inechivoc (in sec XI d.Hr) ca adeptii acestei invataturi sunt mai rai decat demonii... caci nici dracii nu dau vina pe Dumnezeu pentru alegerea lor libera.
Sfantul Simeon Noul Teolog, Discursuri teologice si etice. Scrieri I, Ed. Deisis
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=114

Doamne ajuta.

osutafaraunu 28.08.2012 19:01:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467294)
Serios? Oare asa gandea si evreul Vechiului Testament?
Sau e adaptare moderna, adventista?

Așa gândea și evreul. "Casa ta" era căminul, era spațiul propriu unde erau copiii și nepoții tăi, nu toată țara în care locuiai și care-ți aparținea de drept (exemplu Avraam și "toată casa lui").

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467294)
Si daca nu e vorba de un bloc de locuinte ci doar un spatiu comercial?
Tot nu se poate?

Asta spuneam că nu cunosc răspunsul. Depinde de clauze.

osutafaraunu 28.08.2012 19:01:59

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 467300)
Stimate osutafaraunu, ati citit cumva cate ceva din scrierile Sfantului Simenon Noul Teolog?

In lucrarea de mai jos, este un capitol interesant despre predestinare (specifica si invataturii cultelor protestante si neoprotestante)... in care Sfantul afirma inechivoc (in sec XI d.Hr) ca adeptii acestei invataturi sunt mai rai decat demonii... caci nici dracii nu dau vina pe Dumnezeu pentru alegerea lor libera.
Sfantul Simeon Noul Teolog, Discursuri teologice si etice. Scrieri I, Ed. Deisis
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=114

Doamne ajuta.

Mă iertați, dar eu ca adventist de ziua a șaptea nu cred în predestinare.

Eugen7 28.08.2012 19:24:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467306)
Mă iertați, dar eu ca adventist de ziua a șaptea nu cred în predestinare.

Studiati va rog din aceeasi lucrare ce spune Sfantul Simeon Noul Teolog despre ziua a 8-a... poate asa va veti lamuri ... care este ziua Domnului Iisus Hristos (ziua invierii, ziua veacului ce va sa fie, ziua cea neinserata, ziua a VIII-a... care incepe in Sfanta Biserica la Sfanta Liturghie, conform profetiilor VT precum cea din Psalmul 117 - numerotarea din septuaginta - "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domul sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea")

"Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea mărturisește credința trinitară și cristologică a primelor Simboluri creștine. Ea acceptă și mărturisește, de asemenea, doctrinele protestante exemplificate în formula „Sola Scriptura, Sola Fide, Sola Gratia” (Numai Scriptura, Numai Credința, Numai Harul).

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea neagă doctrina nemuririi sufletului..."
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Biseric..._a_%C8%98aptea

Doamne ajuta.

Cornel Urs 29.08.2012 09:20:28

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 467311)
Studiati va rog din aceeasi lucrare ce spune Sfantul Simeon Noul Teolog despre ziua a 8-a... poate asa va veti lamuri ... care este ziua Domnului Iisus Hristos (ziua invierii, ziua veacului ce va sa fie, ziua cea neinserata, ziua a VIII-a... care incepe in Sfanta Biserica la Sfanta Liturghie, conform profetiilor VT precum cea din Psalmul 117 - numerotarea din septuaginta - "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domul sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea")

"Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea mărturisește credința trinitară și cristologică a primelor Simboluri creștine. Ea acceptă și mărturisește, de asemenea, doctrinele protestante exemplificate în formula „Sola Scriptura, Sola Fide, Sola Gratia” (Numai Scriptura, Numai Credința, Numai Harul).

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea neagă doctrina nemuririi sufletului..."
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Biseric..._a_%C8%98aptea

Doamne ajuta.

"osutafaraunu" nu gandeste, nu-l intereseaza decat sa reproduca cu acuratete 100% tot ce predica/invata biserica adventista.

acest domn nu are pareri personale. nu are voie.

AlinB 29.08.2012 14:37:03

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 467469)
"osutafaraunu" nu gandeste, nu-l intereseaza decat sa reproduca cu acuratete 100% tot ce predica/invata biserica adventista.

Si asta ar fi un lucru bun...daca n-ar fi ales prost unde sa-si puna increderea.

mihai07 29.08.2012 15:05:58

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 467095)
No comment.
Te consideri fara pacat? Ai ajuns la desavarsire?

El face numai pacate accidentale

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 465898)
E bine că ai făcut precizarea.
Nu despre păcate accidentale este vorba (sunt conștient de faptul că orice om are păcat), ci de păcate repetate, făptuite cu deliberare și care aduc dezonoare persoanei, Bisericii și lui Dumnezeu. Biserica trebuie să-și exprime dezaprobarea pentru asemenea păcate și în consecință ridică calitatea de membru acelui păcătos notoriu.
Despre asta...

delia31 29.08.2012 21:55:12

scuze de offtopic

Oameni buni, pe un alt topic, cineva in nevoi si in necazuri isi striga durerea cu lacrimi de mama, sperand ca intr-un spatiu virtual ca acesta, unde se pune atat de mult pret pe iubirea de Dumnezeu si de oameni, sa se gaseasca cine s-o auda.

„Azi 29 august ,am facut analize de singe Rebeccai ,anemia ei cronica este foarte grava si continua sa fie sedata ca sa nu faca niste spasme din aceasta cauza ,sa nu se repete crizele de epilepsie din cauza anemiei.Medicul hematolog mi-a dat o reteta cu o injectia care trebiue administrata cit de repede care se numaste FERINJECT,...PRETUL EI ESTE DE 540 DE L;EI daca nu se administreaza in cel mai scurt timp este posibil sa faca LEUCEMIE ,...in numele dragostei fata de D-zeu si a SFINTEI FECIOARA MARIA INCERCATI SA MA MAI AJUTATI CEI CARE PUTETI VA ROG DIN SUFLET,.......Doamne ajuta,....

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=15080&page=20

osutafaraunu 30.08.2012 05:38:18

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 467469)

Domnule Cornel, e nu mai logic ca un adventist să reproducă învățăturile Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, altfel n-ar mai fi adventist. Idem pentru un ortodox. Doar cei care nu au biserică adună de ici-de colo doctrine, păreri, idei religioase. Și cu asta cred că am spus tot...:58:

osutafaraunu 30.08.2012 05:39:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467507)
Si asta ar fi un lucru bun...daca n-ar fi ales prost unde sa-si puna increderea.

Încrederea mi-am pus-o în Dumnezeu și în Cuvântul Lui. Pentru cineva care se ține cu dinții de cuvântul oamenilor ar putea părea o "alegere proastă"

sad story 31.08.2012 16:34:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467636)
Încrederea mi-am pus-o în Dumnezeu și în Cuvântul Lui. Pentru cineva care se ține cu dinții de cuvântul oamenilor ar putea părea o "alegere proastă"

Aici nu aveti dreptate, stimate domn!

increderea nu v-ati pus-o in Cuvant, deoarece nu-l respectati, v-am aratat ca biserica primara avea ca si conducatori pe acei presbiteri, un grup de presbiteri, iar voi adventistii ati trecut peste aceasta regula sfanta si v-ati pus un pastor unic, platit cu salariu, ca si o functie, ca un serviciu lumesc si pe langa acesta, alti presbiteri.

tot ce v-am aratat, a fost degeaba, ati ignorat cu desavarsire !

osutafaraunu 01.09.2012 06:21:22

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 467910)
Aici nu aveti dreptate, stimate domn!

increderea nu v-ati pus-o in Cuvant, deoarece nu-l respectati, v-am aratat ca biserica primara avea ca si conducatori pe acei presbiteri, un grup de presbiteri, iar voi adventistii ati trecut peste aceasta regula sfanta si v-ati pus un pastor unic, platit cu salariu, ca si o functie, ca un serviciu lumesc si pe langa acesta, alti presbiteri.

tot ce v-am aratat, a fost degeaba, ati ignorat cu desavarsire !

Adventiștii nu au trecut peste această regulă: biserica locală are în fruntea ei prezbiterul/prezbiterii (pastorul, el însuși fiind mai întâi prezbiter și apoi pastor). Pastorul local după 4-5 ani pleacă în altă localitate, însă prezbiterii rămân.

sad story 01.09.2012 09:23:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 468034)
Adventiștii nu au trecut peste această regulă: biserica locală are în fruntea ei prezbiterul/prezbiterii (pastorul, el însuși fiind mai întâi prezbiter și apoi pastor). Pastorul local după 4-5 ani pleacă în altă localitate, însă prezbiterii rămân.

Trebuia sa lasati doar prezbiterii, care au rolul/functia de a pastori (in felul asta sunt si pastori), asa ar fi fost biblic.

osutafaraunu 01.09.2012 11:49:52

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 468041)
Trebuia sa lasati doar prezbiterii, care au rolul/functia de a pastori (in felul asta sunt si pastori), asa ar fi fost biblic.

Din fericire, Scriptura a fost inspirată de Duhul Sfânt și nu de sad story:

"Și el a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători," (Efes. 4,11 -versiunea ortodoxă)

Iar El, a lăsat în Biserică nu doar prezbiteri, ci și alți slujbași pentru nevoile ei.

AlinB 01.09.2012 23:51:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 467636)

Daca Ellen White este pentru tine Dumnezeu, sau chiar profet a lui Dumnezeu, suntem de acord, ca din perspectiva ta, ai facut alegerea buna.

Dar inca o data, este perspectiva proasta.

Tartaruga 02.09.2012 02:46:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 468185)
Daca Ellen White este pentru tine Dumnezeu, sau chiar profet a lui Dumnezeu, suntem de acord, ca din perspectiva ta, ai facut alegerea buna.

Aline,
Ma bag si eu ca musca in lapte dar cred ca trebuie dat totusi Cezarului ceea ce este al Cezarului. Nu degeaba sunt numiti neoprotestantii Sola Scriptura, la ei tocmai ca nu se considera ca tot ceea ce spune un om este Cuvantul lui Dumnezeu ci Cuvantul este doar cel biblic indiferent de cine il pronunta. Faptul de a spune ca oamenii vorbesc/primesc de la Dumnezeu revelatii ce nu sunt in Biblie este specific Bisericii traditionale.

sad story 02.09.2012 09:51:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 468056)
Din fericire, Scriptura a fost inspirată de Duhul Sfânt și nu de sad story:

"Și el a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători," (Efes. 4,11 -versiunea ortodoxă)

Iar El, a lăsat în Biserică nu doar prezbiteri, ci și alți slujbași pentru nevoile ei.

Domnule,
macar aveti bunul simt sa nu terfeliti textul Scripturii !

Unde apare prezbiterul in acel text ca sa putem face o distinctie de pastor? ca nu zice: pe unii i-a dat: "prooroci, evanghelisti, pastori, prezbiteri, invatatori."

unde este descrisa slujba unui pastor, atentie, diferita de ce a prezbiterilor si peste prezbiteri? unde?
si de ce apostolii au fost (doar) prezbiteri si nu pastori?
unde scrie ca Duhul sfant a numit vreun pastor? unde scrie ca Duhul Sfant numeste pastori?
nu este clar ca prezbiterul este pastorul, care...pastoreste, asta e rolul lui?
si de ce un singur pastor peste o adunare?
Iacov 5:14 spune sa chemam prezbiterii bisericii, de ce pastorul niciodata nu este amintit? pastorul nu trebuie chemat pentru problemele credinciosilor?
unde scrie ca in biserica, pastorul isi subordoneaza prezbiterii, cum se intampla la voi??

Aveti mare indrazneala sa nu recunoasteti ca pastorul este o traditie neoprotestanta si nu ceva biblic.
Credeti ca daca imi fluturati acel text, este suficient?

Prezbiterii sunt numiti in Scripturi nu doar si pastori dar si supraveghetori.
Pentru ca asta face un prezbiter, pastoreste, supravegheaza.

New International Version (ˆ1984)
Keep watch over yourselves and all the flock of which the Holy Spirit has made you overseers. Be shepherds of the church of God, which he bought with his own blood. (Fapt.20:28)

deci acesti supraveghetori (adica prezbiterii) aveau datoria de a pastori (de a fi pastori ai bisericii).

nutucutu 02.09.2012 09:52:46

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 468245)
Nu degeaba sunt numiti neoprotestantii Sola Scriptura, la ei tocmai ca nu se considera ca tot ceea ce spune un om este Cuvantul lui Dumnezeu ci Cuvantul este doar cel biblic indiferent de cine il pronunta.

Neoprotestantii spun ei despre ei insisi ca au ca fundament al credintei Sola Scriptura insa denumirea nu are acoperire in realitate. Atata vreme cit in Sfinta Scriptura e scris "Acesta este Trupul Meu", iar ei sustin exact contrariul, sau cand ei sustin ca Domnul nostru Isus Hristos este aceiasi persoana cu arthanghelul Mihail, iar in Sfanta Scriptura nu e scris nicaieri despre asta, putem trage usor concluzia ce inseamna Sola Scriptura. Sunt doar doua cuvinte cu care ii inseala pe cei slabi si nestiutori.

Dar, intr-adevar, sunt foarte rigurosi in a numara firele de marar pentru a-i da pastorului partea care i se cuvine.

osutafaraunu 02.09.2012 14:01:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 468185)

Vorbești iară ca să te afli în treabă... Când am afirmat eu că mi-aș pune încrederea în Ellen White? Intrarea în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și legământul prin botez l-am făcut în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt și asta o numesc eu o alegere bună. Dacă e să te iau la bani mărunți, tu nici măcar nu ai făcut o alegere. Au făcut-o alții pentru tine...:58:

osutafaraunu 02.09.2012 14:04:24

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 468270)
Domnule,
macar aveti bunul simt sa nu terfeliti textul Scripturii !

Nu l-am terfelit, ci l-am postat așa cum apare scris! Am scris doar că Domnul a lăsat în Biserică și alți slujbași, nu doar prezbiteri. Textul e foarte clar în această privință: a lăsat și apostoli, prooroci, evangheliști, păstori și învățători. Prezbiterul -chiar dacă ar putea avea mai multe calități și daruri- nu le poate face pe toate în Biserică. De aceea, Domnul a lăsat...

Citat:

Unde apare prezbiterul in acel text ca sa putem face o distinctie de pastor? ca nu zice: pe unii i-a dat: "prooroci, evanghelisti, pastori, prezbiteri, invatatori."

Nici n-am spus că apare ori că apare o distincție. Ba chiar am spus că pastorul este și prezbiter. Cel puțin în Biserica AZȘ, un pastor nu este investit ca atare dacă nu e prezbiter.

Citat:

unde este descrisa slujba unui pastor, atentie, diferita de ce a prezbiterilor si peste prezbiteri? unde?
si de ce apostolii au fost (doar) prezbiteri si nu pastori?
unde scrie ca Duhul sfant a numit vreun pastor? unde scrie ca Duhul Sfant numeste pastori?
nu este clar ca prezbiterul este pastorul, care...pastoreste, asta e rolul lui?

Dar cine spune că nu aveau și această menire de pastori/cei ce păstoresc? Din moment ce "păstoreau" turma Domnului, erau bineînțeles pastori, fără a fi apelați ca atare. Fapte 20,28; 1 Petru 5,2.

Citat:

si de ce un singur pastor peste o adunare?

Nu e obligatoriu să fie unul. De exemplu, comunitatea mea locală are doi, unul fiind de tineret.

Citat:

unde scrie ca in biserica, pastorul isi subordoneaza prezbiterii, cum se intampla la voi??

Hai să lămurim lucrurile: pastorul este angajatul Conferinței, prezbiterii nu - deci de unde deduceți această "subordonare"? Și dacă la "noi" ar fi așa, la "voi" cum este? Aaa, am uitat că nu există un "voi", dumneavoastră fiind fără de biserică...

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:49:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.