![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
si te inseli amarnic, crestinismul, asa cum este el astazi, ar fi disparut, astazi puteai fi arian, musulman, cine stie... vorbesti mai sus cu dezgust de cruciade, fara cruciade crestinismul ortodox pierea cu siguranta, doborat de turcii selgiucizi, care nu erau nici pe departe la fel de sofisticati precum otomanii, capabili sa inteleaga ca ajutand ortodoxia lovesc in vestici, pentru ca ortodoxia se ridica, creste si prospera in orient datorita otomanilor. conditia lor? sa nu sufle impotriva stapanirii si sa asculte de sultan. n-au suflat niciodata si le-a fost bine. cu un bizant cazut in mainile musulmane in 1100 greu mai putea apare ceva valah la nord de dunare, nu existau deloc conditiile pentru aparitia unui stat centralizat, noi trebuie sa fim de doua ori recunoscatori pentru ca au existat cruciadele, atat national cat si religios, desi exista date ca populatia vlaha ar fi fost de orientare latina, nu bizantina, primind de la bulgari ortodoxia. tu continua cu ura asta obtuza si falsa... tu si atat de multi altii, ca e bine asa... asta e alt dar grec... iar noi? cine stie ce am fi fost daca am mai fi fost? |
https://www.aparatorul.md/a-inceput-...din-manastire/
Titlul de pe site nu conteaza dar comunicatul e foarte bun. Cam asta nu inteleg astia care se "ingradesc" si care tipa pe urma ca-s prigoniti. :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Cristian, eu cred că a făcut doar o aroganță, că să zic așa...
|
Rămâne de văzut dacă e așa. Oricum, link-ul e bun pentru oricine. Mă bucur că l-am găsit în forma asta, împărtit în multe capitole, usor de căutat. Si chiar pe saitul ăsta, atât de bogat în materiale.
|
...eu mă refeream la cel de-al doilea Cătălin...
|
Citat:
|
Citat:
De fapt, mi-am dat singur răspunsul: N-o susține. E clar că dacă cineva părăsește Biserica pierde harul. Însă cred că îmi scapă sensul răspunsului lui de mai sus, fie el și ironic. Probabil e dat din perspectiva vecinului care-si face biserică. |
Citat:
|
Citat:
|
Pe mine nu mă supără nimic.
Era doar o constatare în ceea ce privește ce citesc scris de tine.:105: |
Patrie si Credinta, multumesc inca o data pentru linkul dat, ii multumesc si lui Cristian, este exact ce mi-am dorit, am sa-i citesc din cartile aparute in romaneste, sunt foarte multe si din fericire cred ca am acces la ele. Opera Sfantului Ioan Damaschin este cultivata la noi, vad cu surprindere. Am sa le caut pe acestea:
-despre cele doua vointe ale lui Hristos -despre cinstirea sfintelor icoane -despre cinstirea sfintilor si a moastelor lor |
Citat:
|
Citat:
"Căci începutul dezbinării s-a făcut prin schismă; iar cei ce s-au lepădat de Biserică n-au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit comunicarea prin întreruperea succesiunii. Căci cei dintâi care s-au depărtat aveau hirotoniile de la Părinți, și prin punerea mâinilor peste ei aveau harul duhovnicesc; dar cei ce s-au rupt, devenind mireni, n-au avut nici putere de a boteza, nici de a hirotoni; nici nu puteau da altora harul Duhului Sfânt, de la care ei au căzut;" Deci sfantul ne spune ca cei ce se rup de Biserica (fie schismatici sau eretici) isi pierd harul Duhului Sfant, chiar daca erau hirotoniti inainte. Asadar, sfantul ne spune si de episcopi ca pierd harul, ei fiind cei ce hirotonesc. Dar in cazul ereziei se pierde harul chiar daca aceia sunt in Biserica. E vorba de erezie in sensul impotrivirii la adevar, nu de nestiinta. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...dox-80541.html |
Citat:
"Sfinții Părinți au nuanțat și explicitat învățătura Bisericii (una și aceeași de la începuturi, dar dezvoltată și explicitată în timp), au precizat-o și au apărat-o în fața ereziilor. Totuși, cum perfecțiunea este un atribut propriu doar a lui Dumnezeu, Sfinții Părinți nu sunt infailibili, ci au putut avea în scrierile lor anumite inexactități, ori greșeli, pe care nu au avut ocazia să le îndrepte în timpul vieții lor pământești. Pentru aceasta, o scriere a unui Sfânt Părinte nu este luată ca valoare "în sine", ci împreună cu scrierilor celorlalți Sfinți Părinți. Această atitudine teologică se numește "consensul Părinților", Consensus Patrum (lat.)." |
Citat:
|
Citat:
Pe mine ma nedumereste la tine, asa cum am mai spus, ca problemele din interior le minimalizezi. Continui sa ataci tot ce-i in exterior si in acest context le dai apa la moara ereticilor din interior. |
Citat:
|
Citat:
Si in sens larg si restrans cautam dusmanul in alta parte si nu-l vedem ca, poate e la /in noi. Fugim de el cu el in spate. |
Nu inteleg incrancenarea impotriva unitatii. Pe unii zici ca-i apuca disperarea, pe cine vor mai uri ei?
|
Solicit schimbarea denumirii acestui forum.
Un forum în care se duce o lupta apriga pentru impunerea ecumenismului nu este ortodox. Drum bun, tovarăsi, spre culmile ecumenismului multilateral dezvoltat! Si mai solicit închiderea acestui subiect. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Mulțumiri pentru tot ce a fost de folos!
Îmi cer iertare de la toți cei pe care i-am supărat. Sa avem grija de mântuire în aceste vremuri de cernere! |
La revedere antonia si daca iti stergi vreodata contul din secta lui saccsiv, poate revii sa ne spui ca ti-ai revenit si nu mai stai la peluza. :)
|
Ma indoiesc.
Dar pe de alta parte, daca se intampla, devenim mai putini. Deja suntem cam jumatate de duzina. Cel mai mare portal crestin ortodox, alright. |
Citat:
|
Antonia, dacă pleci, moare forumul. :)
Să auzim de bine! Dă-ne de veste când îți vei reveni. Dacă vei căuta cu sinceritate, Adevărul ți se va descoperi la momentul potrivit, cu condiția să te lepezi de prejudecățile pe care le ai. Doamne ajută! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:37:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.