Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

Doriana 09.08.2010 20:46:49

"Ca daca cu gura ta vei marturisi ca Iisus este Domnul, si'n inima ta crezi ca Dumnezeu L-a inviat din morti, te vei mantui. " Romani 9:9

Rodica50 09.08.2010 22:25:19

Cuvinte folositoare

"Răbdare în boală, răbdare în ocară, răbdare cu mulțumire, pentru scumpa mântuire!"
Părintele Paisie Olarul

Scotianul 10.08.2010 09:28:59

I Corinteni 15:54-56

,,Iar când ființa aceasta stricăcioasă se va îmbrăca în nestricăciune și ființa aceasta muritoare se va îmbrăca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: Înghițitu-s'a moartea'ntru biruință.Unde-ți este, moarte, biruința? Moarte, unde-ți este boldul?
Iar boldul morții este păcatul, iar puterea păcatului este legea."

Doriana 11.08.2010 00:10:21

"Domnul Dumnezeu e puterea mea
si-mi va intari pasii s'ajunga la'mplinire
El ma urca deasupra inaltimilor
ca eu sa biruiesc intru cantarea Lui ." Avacum 3:19

Scotianul 11.08.2010 10:25:21

Luca 23:39-43

,,Iar unul din răufăcătorii răstigniți Îl defăima, zicând: „Nu ești tu Hristosul?; Mântuiește-te pe tine și pe noi! Iar celălalt, certându-l, i-a zis: „Nu te temi tu de Dumnezeu, de vreme ce ești în aceeași osândă? Noi, cu dreptate primim ce ni se cuvine după faptele noastre, dar Acesta nici un rău n'a făcut.Și-I zicea lui Iisus: „Pomenește-mă, Doamne, când vei veni întru împărăția Ta!“ Iar Iisus i-a zis: „Adevăr îți spun Eu ție: astăzi vei fi cu Mine în Rai!“

Doriana 13.08.2010 19:51:09

"Si te vei face acestui popor ca un zid puternic de arama;
se vor lupta cu tine, dar nu te vor birui, caci Eu cu tine sunt ca sa te scap
Si te voi scoate din mana celor rai si din mana ucigasilor te voi izbavi."

Ieremia 16:20,21

Doriana 20.09.2010 18:46:24

"Adevărat, adevărat zic vouă că voi veți plânge și vă veți tângui, iar lumea se va bucura. Voi vă veți întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.
Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar după ce a născut copilul, nu-și mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume.
Deci și voi acum sunteți triști, dar iarăși vă voi vedea și se va bucura inima voastră și bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi." Ioan 16:20-22

Doriana 21.09.2010 16:07:34

Ps 16

" Domnul este partea mea de moștenire și paharul meu, Tu îmi îndrepți sorțul meu.
Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuiește, căci până și noaptea îmi dă îndemnuri inima.
Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin.
De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se înveselește, și trupul mi se odihnește în liniște."

Doriana 22.09.2010 14:54:27

Matei 5: 44-48

"Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,

Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.

Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?

Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?

Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este."

Doriana 24.09.2010 06:56:01

Romani 12:9-21

9. Dragostea să fie nefățarnică. Urâți răul, alipiți-vă de bine.
10. În iubire frățească, unii pe alții iubiți-vă; în cinste, unii altora dați-vă întâietate.
11. La sârguință, nu pregetați; cu duhul fiți fierbinți; Domnului slujiți.
12. Bucurați-vă în nădejde; în suferință fiți răbdători; la rugăciune stăruiți.
13. Faceți-vă părtași la trebuințele sfinților, iubirea de străini urmând.
14. Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc, binecuvântați-i și nu-i blestemați.
15. Bucurați-vă cu cei ce se bucură; plângeți cu cei ce plâng.
16. Cugetați același lucru unii pentru alții; nu cugetați la cele înalte, ci lăsați-vă duși de spre cele smerite. Nu vă socotiți voi înșivă înțelepți.
17. Nu răsplătiți nimănui răul cu rău. Purtați grijă de cele bune înaintea tuturor oamenilor.
18. Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiți în bună pace cu toți oamenii.
19. Nu vă răzbunați singuri, iubiților, ci lăsați loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul”.
20. Deci, dacă vrăjmașul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui.
21. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul cu binele.

cristian67 24.09.2010 15:11:35

setea de Dumnezeu

Setea dupa Dumnezeu ne indeamna ea insasi spre dragostea de aproapele si invers.Asa de mare putere are aceasta dragoste de aproapele,incat,cel ce a ajuns la iubirea naturala de oameni,inlaturand iubirea pacatoasa de sine,primeste darurile vindecatorilor.Si acesta este cu adevarat ,,urmator'' al lui HRISTOS...!Unul ca acesta iubeste cu dragostea lui HRISTOS pe toti fratii cei neputinciosi si se face colaborator al lui HRISTOS spre mantuirea lor.Si asta pt. ca Dzeu este izvorul iubirii care poate ajunge la desavarsire.Parintele IUSTIN PARVU.

Doriana 25.09.2010 07:55:39

Romani 8

35. Cine ne va despărți pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?
38...sunt încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile,
39. Nici înălțimea, nici adâncul și nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru.

Doriana 26.09.2010 07:48:15

Luca 12

22. Și a zis către ucenicii Săi: De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru viața voastră ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca.
23. Viața este mai mult decât hrana și trupul mai mult decât îmbrăcămintea.
24. Priviți la corbi, că nici nu seamănă, nici nu seceră; ei n-au cămară, nici jitniță, și Dumnezeu îi hrănește. Cu cât mai de preț sunteți voi decât păsările!
25. Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot?
26. Deci dacă nu puteți să faceți nici cel mai mic lucru, de ce vă îngrijiți de celelalte?
27. Priviți la crini cum cresc: Nu torc, nici nu țes. Și zic vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia.
28. Iar dacă iarba care este azi pe câmp, iar mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu așa o îmbracă, cu cât mai mult pe voi, puțin credincioșilor!
29. Și voi să nu căutați ce veți mânca sau ce veți bea și nu fiți îngrijorați.
30. Căci toate acestea păgânii lumii le caută; dar Tatăl vostru știe că aveți nevoie de acestea;
31. Căutați mai întâi împărăția Lui. Și toate acestea se vor adăuga vouă.

Mihnea Dragomir 26.09.2010 08:57:16

În aceste versete, Învățătorul ne învață primatul celor spirituale asupra celor materiale. Și cele ale sufletului, și cele ale trupului sunt darurile lui Dumnezeu. Dar trupul nu se va duce în altă parte decât sufletul, ci îi va urma soarta. Așa cum un copil ar dovedi o inteligență îngrijorătoare dacă s-ar ocupa mai mult nu de zmeu, de cum să îl croiască, să îl împodobească și să îl înalțe, ci de coada zmeului cea înzestrată cu zbârnâitoare și ar tot socoti cum să înalțe nu zmeul, ci coada lui, tot așa părem noi Domnului când ne îngrijim mai mult de cele ale trupului. Copilul trebuie să fie preocupat să își înalțe zmeul cât mai sus: atunci va fi sigur că și coada lui va fi desfășurată și nu se va încurca.

De aceea, în rugăciunea pe care am învățat-o de la Însuși Dumnezeu, dintre cele 7 cereri, cel mult una este materială, iar șase privesc cele spirituale.

mirelat 26.09.2010 21:33:19

Evanghelia Duminicii a XVIII-a dupa Rusalii: Pescuirea minunata

Luca 5, 1-11

1. Pe când mulțimea Îl îmbulzea, ca să asculte cuvântul lui Dumnezeu, și El ședea lângă lacul Ghenizaret,
2. A văzut două corăbii oprite lângă țărm, iar pescarii, coborând din ele, spălau mrejele.
3. Și urcându-Se într-una din corăbii care era a lui Simon, l-a rugat s-o depărteze puțin de la uscat. Și șezând în corabie, învăța, din ea, mulțimile.
4. Iar când a încetat de a vorbi, i-a zis lui Simon: Mână la adânc, și lăsați în jos mrejele voastre, ca să pescuiți.
5. Și, răspunzând, Simon a zis: Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit și nimic nu am prins, dar, după cuvântul Tău, voi arunca mrejele.
6. Și făcând ei aceasta, au prins mulțime mare de pește, că li se rupeau mrejele.
7. Și au făcut semn celor care erau în cealaltă corabie, să vină să le ajute. Și au venit și au umplut amândouă corăbiile, încât erau gata să se afunde,
8. Iar Simon Petru, văzând aceasta, a căzut la genunchii lui Iisus, zicând: Ieși de la mine, Doamne, că sunt om păcătos.
9. Căci spaima îl cuprinsese pe el și pe toți cei ce erau cu el, pentru pescuitul peștilor pe care îi prinseseră.
10. Tot așa și pe Iacov și pe Ioan, fiii lui Zevedeu, care erau împreună cu Simon. Și a zis Iisus către Simon: Nu te teme; de acum înainte vei fi pescar de oameni.
11. Și trăgând corăbiile la țărm, au lăsat totul și au mers după El.

http://str.crestinortodox.ro/subsite...a-minunata.jpg

Doriana 29.09.2010 16:46:15

Miheia 6:8

Ți s-a arătat, omule, ceea ce este bun și ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire și milostivire și cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău!

Doriana 01.10.2010 14:39:45

Evrei 11

37. Au fost uciși cu pietre, au fost puși la cazne, au fost tăiați cu fierăstrăul, au murit uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți.
38. Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului.
39. Și toți aceștia, mărturisiți fiind prin credință, n-au primit făgăduința,
40. Pentru că Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei să nu ia fără noi desăvârșirea.

danyel 03.10.2010 17:19:39

Și pentru ca să nu mă trufesc cu măreția descoperirilor, datu-mi-s-a mie un ghimpe în trup, un înger al satanei, să mă bată peste obraz, ca să nu mă trufesc. . Pentru aceasta de trei ori am rugat pe Domnul ca să-l îndepărteze de la mine; . Și mi-a zis: Îți este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârșește în slăbiciune. Deci, foarte bucuros, mă voi lăuda mai ales întru slăbiciunile mele, ca să locuiască în mine puterea lui Hristos. (2 Corinteni 12:7-9)

danyel 03.10.2010 20:40:28

. Așadar, dacă ați înviat împreună cu Hristos, căutați cele de sus, unde se află Hristos, șezând de-a dreapta lui Dumnezeu; . Cugetați cele de sus, nu cele de pe pământ; . Căci voi ați murit și viața voastră este ascunsă cu Hristos întru Dumnezeu. . Iar când Hristos, Care este viața voastră, Se va arăta, atunci și voi, împreună cu El, vă veți arăta întru slavă. . Drept aceea, omorâți mădularele voastre, cele pământești: desfrânarea, necurăția, patima, pofta rea și lăcomia, care este închinare la idoli, . Pentru care vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării, . În care păcate ați umblat și voi odinioară, pe când trăiați în ele. Acum deci vă lepădați și voi de toate acestea: mânia, iuțimea, răutatea, defăimarea, cuvântul de rușine din gura voastră. . Nu vă mințiți unul pe altul, fiindcă v-ați dezbrăcat de omul cel vechi, dimpreună cu faptele lui, . Și v-ați îmbrăcat cu cel nou, care se înnoiește, spre deplină cunoștință, după chipul Celui ce l-a zidit, . Unde nu mai este elin și iudeu, tăiere împrejur și netăiere împrejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate și întru toți Hristos. . Îmbrăcați-vă, dar, ca aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți, cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă-răbdare, . Îngăduindu-vă unii pe alții și iertând unii altora, dacă are cineva vreo plângere împotriva cuiva; după cum și Hristos v-a iertat vouă, așa să iertați și voi. . Iar peste toate acestea, îmbrăcați-vă întru dragoste, care este legătura desăvârșirii. . Și pacea lui Hristos, întru care ați fost chemați, ca să fiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre; și fiți mulțumitori. . Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăție. Învățați-vă și povățuiți-vă între voi, cu toată înțelepciunea. Cântați în inimile voastre lui Dumnezeu, mulțumindu-I, în psalmi, în laude și în cântări duhovnicești. . Orice ați face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceți în numele Domnului Iisus și prin El să mulțumiți lui Dumnezeu-Tatăl. (Coloseni 3:1-17)

Doriana 25.10.2010 19:52:11

Ps 85

5. Ascultă, Doamne, rugăciunea mea și ia aminte la glasul cererii mele.
6. În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit.
7. Nu este asemenea ție între dumnezei, Doamne și nici fapte nu sunt ca faptele Tale.
8. Veni-vor toate neamurile pe care le-ai făcut și se vor închina înaintea Ta, Doamne și vor slăvi numele Tău.
9. Că mare ești Tu, Cel ce faci minuni, Tu ești singurul Dumnezeu.
10. Povățuiește-mă, Doamne, pe calea Ta și voi merge întru adevărul Tău; veselească-se inima mea, ca să se teamă de numele Tău.
11. Lăuda-Te-voi, Doamne, Dumnezeul meu, cu toată inima mea și voi slăvi numele Tău în veac.
12. Că mare este mila Ta spre mine și ai izbăvit sufletul meu din iadul cel mai de jos.
Amin!

tigerAvalo9 26.10.2010 12:06:27

Fiul întelept înveseleste pe tatãl sãu

iar cel nebun este supãrarea maicii lui.
Nu sunt de nici un folos comorile dobândite prin fãrãdelege; numai dreptatea scapã de la moarte.
Domnul nu lasã sã piarã de foame sufletul celui drept; însã el respinge lãcomia celor fãrã de lege.
Mâna lenesilor pricinuieste sãrãcie, iar mâna celor întelepti adunã avutii. Cel ce adunã în timpul verii este un om prevãzãtor, iar cel care doarme în vremea secerisului este de ocarã.
Binecuvântarea Domnului vine pe capul celui drept, iar ocara acoperã fata celor fãrã de lege. Pomenirea celui drept este spre binecuvântare, iar numele celor nelegiuiti va fi blestemat.
Cel cu inimã înteleaptã primeste sfaturile, iar cel nebun grãieste vorbe spre pieirea lui.
Cel ce umblã întru neprihãnire umblã pe cale sigurã, iar cel ce umblã pe cãi lãturalnice va fi dat de gol.
Cel ce clipeste din ochi va fi pricinã de supãrare; iar cel care ceartã cu inimã bunã asazã pacea.
Izvor de viatã este gura celui drept, dar gura celor fãrã de lege, izvor de nedreptate.
Ura aduce ceartã, iar dragostea acopere toate cusururile.
Pe buzele omului priceput se aflã întelepciunea; toiagul este pentru spatele celui lipsit de chibzuintã.
Cei întelepti ascund stiinta, iar gura celui fãrã de socotintã este o nenorocire apropiatã.
Avutia este pentru cel bogat o cetate întãritã; nenorocirea celor sãrmani este sãrãcia lor.
Agonisita celui drept este spre viatã; roadele celui fãrã de lege spre pãcat;
Cel ce pãzeste învãtãtura apucã pe calea vietii, iar cel ce leapãdã certarea rãtãceste.
Cel care ascunde ura are buze mincinoase; cel ce rãspândeste defãimarea este un nebun.
Multimea cuvintelor nu scuteste de pãcãtuire, iar cel ce-si tine buzele lui este un om întelept.
Limba omului drept este argint curat, dar inima celor fãrã de lege este lucru de putin pret. Buzele celui drept cãlãuzesc pe multi oameni, iar cei nebuni mor din pricinã cã nu sunt priceputi.
Numai binecuvântarea Domnului îmbogãteste, iar truda zadarnicã nu aduce spor.
Ca o pricinã de bucurie este pentru nebun sãvârsirea unei fapte rusinoase; la fel este cu întelepciunea pentru omul priceput. De ceea de ce se teme cel nelegiuit nu scapã, iar cererea celor drepti (Dumnezeu) o împlineste. Precum trece furtuna, asa piere si cel fãrã de lege, iar dreptul este ca o temelie neclintitã.
Precum este otetul pentru dinti si fumul pentru ochi, asa este omul lenes pentru cei ce-l pun la treabã.
Frica de Dumnezeu lungeste zilele (omului), iar anii celor fãrã de lege sunt putini.
Nãdejdea celor drepti este numai bucurie, iar nãdejdea celor pãcãtosi sfârseste în rãu.
Calea Domnului este o întãriturã pentru cel desãvârsit si o prãbusire pentru cei ce sãvârsesc fãrãdelegi.
Niciodatã cel drept nu se va clãtina, iar cei nelegiuiti nu vor locui pãmântul. Gura celui drept rodeste întelepciune, iar limba urzitoare de rele aduce pierzare. Buzele celui drept cunosc bunãvoirea, iar gura pãcãtosilor strâmbãtatea.

( de la Parohia Sfantul Nicodim din Craiova)

danyel 26.10.2010 21:53:39

Fraților, despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde, . Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El. . Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți, . Pentru că Însuși Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și cei morți întru Hristos vor învia întâi, . După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul. De aceea, mângâiați-vă unii pe alții cu aceste cuvinte. (I Tesaloniceni 4:13-18)

danyel 26.10.2010 21:59:17

Și am auzit un glas din cer, zicând: Scrie: Fericiți cei morți, cei ce acum mor întru Domnul! Da, grăiește Duhul, odihnească-se de ostenelile lor, căci faptele lor vin cu ei, (Apocalipsa 14:13)

danyel 31.10.2010 16:49:51

Căci zice: "La vreme potrivită te-am ascultat și în ziua mântuirii te-am ajutat"; iată acum vreme potrivită, iată acum ziua mântuirii, (II Corinteni 6:2)

vsovivi 01.11.2010 08:23:19

Iar ingramadindu-se multimile, El a inceput a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decat semnul proorocului Iona. Caci precum a fost Iona un semn pentru Niniviteni asa va fi si Fiul Omului semn pentru acest neam. Regina de la miazazi se va ridica la judecata cu barbatii neamului acestuia si-i va osandi, pentru ca a venit de la marginile pamantului, ca sa asculte intelepciunea lui Solomon; si, iata, mai mult decat Solomon este aici. Barbatii din Ninive se vor scula la judecata cu neamul acesta si-l vor osandi, pentru ca s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si, iata, mai mult decat Iona este aici. Nimeni, aprinzand faclie, nu o pune in loc ascuns, nici sub obroc, ci in sfesnic, ca aceia care intra sa vada lumina.

Noi românii suntem regina de la Miazăzi, Regina România de azi. Și de aia ne pomenește Domnul Iisus Hristos că pe vremea lui Zalmoxis, dacii au mers de au învățat înțelepciunea lui Solomon și apoi au implementat-o la noi în popor prin urmașii preoți daco-geți care au adus și un cult al castității. Ei au osândit firea bețivă și adulterină și curvară și lașe din popor, și le-au insuflat cultul credinței în preoții și regii daci slujitori ai Atotputernicului Dumnezeu, și mai mult, ei au implementat jertfele animaliere pe munți și au bătut în pămînt stâlpii credinței în Divinitatea Supremă... au oprit bețiile, serbările destrăbălării, au eliminat credințele în tot felul de zeități căci Zamolxis nu era zeu ci un om care a fost să învețe înțelepciune de la greci și de la urmașii lui Solomon... și înțelepciunea era ca poporul să aibă credință în ascultarea poruncilor căci Dumnezeu va veni să-i întrebe cum au ascultat, și așa, după ce i-a învățat, s-a ascuns într-o peșteră și a stat acolo ascuns un timp îndelungat până ce poporul a uitat, crezând poporul că o fi murit și abea apoi a ieșit ca să vadă dacă ei mai ascultă poruncile și după moartea lui... Deci înțelepciunea învierii lui Mesia, dacii au înțeles-o încă de atunci căci ei știau de Avraam care a crezut că Dumnezeu va putea să-l învie pe unicul său fiu Isaac și să-și țină promisiunea de a-i dărui atâția urmași cât stelele de pe Cer prin Iacov căci el a fost drept și curat.

Deci iată că dacii au crezut și au învățat înțelepciunea și au implementat-o aici la noi pocâind poporul și smulgând năravurile din rădăcină: beția, curvia, hoția, lașitatea și trădarea, violul și tâlhăria...

„Regina de la miazazi se va ridica la judecata cu barbatii neamului acestuia si-i va osandi, pentru ca a venit de la marginile pamantului, ca sa asculte intelepciunea lui Solomon; si, iata, mai mult decat Solomon este aici.”

Deci Domnul nostru Iisus Hristos de noi a vorbit și a proorocit. Dar noi să nu judecăm pe nimeni căci a Domnului este judecata și răzbunarea. Deci daco-geții nu aveau credințe absurde și păgâne ca grecii sau romanii sau celții sau sarmații ci aveau și țineau Înțelepciunea marelui rege Solomon, fiul lui David, unsul lui Dumnezeu.

doctor_faustus 01.11.2010 11:47:32

1 Tesaloniceni 3:1-8

De aceea, nemaiputând răbda, noi am hotărât să rămânem singuri la Atena. Și am trimis pe Timotei, fratele nostru și slujitorul lui Dumnezeu și împreună-lucrător cu noi la Evanghelia lui Hristos, ca să vă întărească și să vă îndemne în credința voastră, ca nimeni să nu se clatine în aceste necazuri, căci singuri știți că spre aceasta suntem puși. Căci și când eram la voi, v-am spus de mai înainte că vom avea de suferit necazuri, precum s-a și întâmplat și știți prea bine. Pentru aceea și eu, fiind nerăbdător, am trimis ca să cunosc credința voastră, ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul și în zadar să ne fie osteneala. Acum însă, venind Timotei de la voi la noi și dându-ne vestea bună despre credința și dragostea voastră și că aveți bună amintire de noi totdeauna, dorind să ne vedeți; la fel și noi pe voi, de aceea, fraților, ne-am simțit mângâiați întru voi, prin credința voastră, în toată nevoia și strâmtorarea noastră. Căci acum noi suntem vii, dacă voi stați neclintiți întru Domnul. (1 Tesaloniceni 3:1-8)

danyel 01.11.2010 21:37:51

Fiindcă știți ce porunci v-am dat, prin Domnul Iisus. Căci voia lui Dumnezeu aceasta este: sfințirea voastră; să vă feriți de desfrânare, Ca să știe fiecare dintre voi să-și stăpânească vasul său în sfințenie și cinste, . Nu în patima poftei cum fac neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu. . Și nimeni să nu întreacă măsura și să nu nedreptățească pe fratele său, în această privință, căci Domnul este răzbunător pentru toate acestea, după cum v-am și spus mai înainte și v-am dat mărturie. . Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire. . De aceea, cel ce disprețuiește (acestea), nu disprețuiește un om, ci pe Dumnezeu, Care v-a dat pe Duhul Său cel Sfânt. . Despre iubirea frățească nu aveți trebuință să vă scriu, pentru că voi înșivă sunteți învățați de Dumnezeu ca să vă iubiți unul pe altul. (I Tesaloniceni 4:2-9)

mihele_m 01.11.2010 22:03:37

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 38020)
19. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut sa-l scoatem?
20. Iar Iisus le-a raspuns: Pentru putina voastra credintă. Caci adevarat graiesc voua: Daca veti avea credintă în voi cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta.
21. Dar acest neam de demoni nu iese decat numai cu rugaciune si cu post.(Matei17:19-21)

Si spre marea noastra durere sunt foarte multi si rai deopotriva . Raul a inceput de mult sa invinga binele si aceasta datorita faptului ca am inceput sa ne pierdem ce avem mai sfint in noi CREDINTA .

tigerAvalo9 04.11.2010 20:50:59

17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!
18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi.
19. Eu pe câți îi iubesc îi mustru și îi pedepsesc; sârguiește dar și te pocăiește.
20. +++++ Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine. ++++++
21. Celui ce biruiește îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu, precum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui.
22. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.

(Apocalipsa)

doctor_faustus 05.11.2010 11:59:15

Și în același timp, adunându-se mulțime mii și mii de oameni, încât se călcau unii pe alții, Iisus a început să vorbească întâi către ucenicii Săi: Feriți-vă de aluatul fariseilor, care este fățărnicia. Că nimic nu este acoperit care să nu se descopere și nimic ascuns care să nu se cunoască. De aceea, câte ați spus la întuneric se vor auzi la lumină; și ceea ce ați vorbit la ureche, în odăi, se va vesti de pe acoperișuri.

Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă. Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeți. Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Și nici una dintre ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. Ci și perii capului vostru, toți sunt numărați. Nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.

Și zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, și Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Oricui va spune vreun cuvânt împotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar celui ce va huli împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta.

Iar când vă vor duce în sinagogi și la dregători și la stăpâniri nu vă îngrijiți cum sau ce veți răspunde, sau ce veți zice, că Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela, ce trebuie să spuneți. [Luca 12:1-12]

vsovivi 23.11.2010 15:40:46

Citat:

„13. Zisu-I-a cineva din multime: "Invatatorule, spune-i fratelui meu sa imparta mostenirea cu mine".
14. Iar El i-a zis: "Omule, cine M'a pus pe Mine judecator sau impartitor peste voi?"
15. Si a zis catre ei: "Luati seama si paziti-va de toata lacomia, caci viata cuiva nu sta in prisosul avutiilor sale".
16. Si le-a spus aceasta parabola: "Unui om bogat i-a rodit din belsug tarina.
17. Si el cugeta in sine, zicand: Ce voi face, ca n'am unde sa-mi adun roadele?
18. Si a zis: Aceasta voi face: Strica-voi hambarele mele si mai mari le voi zidi si-mi voi strange acolo tot graul meu si bunatatile mele;
19. si-i voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te!...
20. Dar Dumnezeu i-a zis: Nebunule!, in noaptea aceasta iti vor cere sufletul. Si cele ce-ai pregatit ale cui vor fi?
21. Asa se intampla cu cel ce-si aduna siesi comori, si nu intru Dumnezeu se imbogateste".
22. Si a zis catre ucenicii Sai: "De aceea va spun: Nu purtati grija pentru viata voastra ce veti manca, nici pentru trupul vostru cu ce va veti imbraca.
23. Viata este mai mult decat hrana si trupul decat imbracamintea.
24. Priviti la corbi, ca nici nu seamana, nici nu secera; ei n'au camara, nici hambar, si Dumnezeu ii hraneste. Cu mult altceva sunteti voi decat pasarile!
25. Si cine dintre voi, purtandu-si de grija, poate sa-i adauge staturii sale un cot?
26. Deci, daca nici cel mai mic lucru nu-l puteti face, de ce duceti voi grija de celelalte?”

Nu prea are sens a tălmăci pilda ca să iasă la lumină învățătura căci se înțelege lesne și prea bine unde anume bate ea. Păi bate la greu în nemulțumitul competent, marele doctor al casei, și bate rău și pentru ca să priceapă iapa bate șeaua... darmite altceva așa că bate și covorașul de sub ea, cu topporul și cu coada de topor.

Dar cine o fi coada de topor? Care o fi noaptea asta invocată? Cine or fi cei ce o să ceară sufletul bogatului?.. bogătașașului acela ce iată că putea să facă și el lucrul cel mai mic, așa se lăuda, puțea să-și zică sufletului: Suflete!.. ca să-l crescă cu un cot, căci brusc iată din pricina minunii ăsteia extraordinare l-a apucat așa din senin, brusc, durerea în cot, așa o durere exact cum e aia când te dor dinții, când cresc ei... de la vreme... firește, și așa... s-a nemulțumit el atunci, atât de tare, atunci când a văzut, încât a făcut dreptate peste toți frații urmași strângându-le lor toată averea aia multă... la el în hambare... firește.

Numai că apoi, fraților, nu mai era cine să le-o împartă drept, averea și bunătățile. Și atunci au cerut sufletul lui iar ce a strâns el, toate bunătățurile, au ajuns, cum altfel, au ajuns spurcate. Deci ale cui vor fi până la urmă? Și care a fost clipa aia rea când bogatul brusc s-a nemulțumit... și pentru ce anume?

Hai că nu vă mai fierb în suc propriu, păi i s-a suit omului păcătos la cap că țarina i-a rodit din pricina că dădea cineva roade vrednice la vreme, și asta știa și asta știa și asta știa și el apoi cine era acel cineva cu merite deosebite, și dacă a aflat iată era sigur că nu va mai avea nevoie de nimeni, nici de frați și nici de prieteni, și de absolut nimic... afară de o grijă nouă, foarte frumoasă, căci iată a reușit să crească el, a reușit să adauge el staturiii sale un ditamai cotul și un ditamai pișcotul, darmite atunci celelalte care se cam subânțeleg... din text.

Dacă citești cu luare aminte... poate o să pricepi ce am vrut să zic... argumentul unic și esențial și cel mai important-exportant.

BenHur 23.11.2010 16:24:40

Cand vor invata oare crestinii de azi cat de importanta este citirea scripturilor...?
Mantuitorul spunea in
Sfanta Evanghelie dupa Ioan 5:39,, Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica."
Sfanta Evanghelie dupa Matei 22:29:,, Raspunzand, Iisus le-a zis: Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu."
Dumnezeu sa te binecuvinteze Daniel, si sa mai postezi versete...

danyel 23.11.2010 18:02:10

Pentru aceea, oricine ai fi, o, omule, care judeci, ești fără cuvânt de răspuns, căci, în ceea ce judeci pe altul, pe tine însuți te osândești, căci același lucruri faci și tu care judeci. . Și noi știm că judecata lui Dumnezeu este după adevăr, față de cei ce fac unele ca acestea. . Și socotești tu, oare, omule, care judeci pe cei ce fac unele ca acestea, dar le faci și tu, că tu vei scăpa de judecata lui Dumnezeu? . Sau disprețuiești tu bogăția bunătății Lui și a îngăduinței și a îndelungii Lui răbdări, neștiind că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință? . Dar după învârtoșarea ta și după inima ta nepocăită, îți aduni mânie în ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu, . Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui: . Viață veșnică celor ce, prin stăruință în faptă bună, caută mărire, cinste și nestricăciune, . Iar iubitorilor de ceartă, care nu se supun adevărului, ci se supun nedreptății: mânie și furie. . Necaz și strâmtorare peste sufletul oricărui om care săvârșește răul, (Romani 2:1-9)

tigerAvalo9 25.11.2010 16:09:08

Nu va adunati comori pe pamant,unde molia si rugina le stricasi undefurii le sapa si le fura;si adunati-va comori in cer, unde nici molia,nici rugina nu le strica ; ca unde-ti este comoara acolo iti va fi si inima"
matei 6/19

tigerAvalo9 28.11.2010 20:51:12

Uitati niste citate,niste indemne foarte frumoase si utile,mie mi-au placut:

As D.L. Moody once said, “The Bible was not given to increase our knowledge but to change our lives.” The goal is Christ-like character. Einstein once said, “You don’t really understand something unless you can communicate it in a simple way.”  Cand bate la usa cel rau, lasa-l pe Isus sa raspunda.  Nu putem intra in Cer daca mai inainte nu a intrat Cerul in noi.  Cereri mari duc la raspunsuri mari pentru ca rugaciunea misca mainile care misca lumea.  Dumnezeu te are in planurile Lui, Il ai si tu pe El in ale tale?  Nu esti gata sa traiesti pana nu esti gata sa mori.  Noi il privim pe Dumnezeu asa cum aviatorii isi privesc parasuta; ea este acolo pentru urgente dar pilotul spera sa nu trebuiasca sa o foloseasca niciodata. (C.S. Lewis)  Daca crestinii n-ar fi copii lui Dumnezeu, Satan n-ar incerca sa-i faca sa se indoiasca de faptul ca sunt.  Cred in Dumnezeu asa cum cred in rasaritul soarelui. Nu pentru ca il vad ci pentru ca vad tot ce atinge. (C.S. Lewis)  Nu exista oameni atat de buni ca sa se mantuiasca singuri - dar nici atat de rai sa nu poata fi mantuiti de Dumnezeu  Amanarea este actul de deces al unei hotarari bune.  Putem sluji fara iubire dar nu putem iubi fara slujire.  Daca nu gasesti nici o cale de iesire, incearca privind in sus!  Dumnezeu va avea grija de lucrurile prin care treci, tu ai grija cum treci prin ele!  Prieten iti este cel ce stie totul despre tine si totusi te place.  Prietenii sunt ca si curcubeul: iti lumineaza viata cand ai trecut printr-o furtuna.  Prietenia este ca si vinul: se face mai buna cu trecerea timpului.  Orice om vrea sa fie apreciat. Deci daca apreciezi pe cineva, nu pastra secret acest lucru. (Mary K. Ash)  Invata din greselile altora; viata e prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.  Cand nu-ti ramane decat Dumnezeu, vei descoperi ca Dumnezeu iti este suficient.  Daca vezi pe cineva fara zambet, da-i unul de-al tau!  Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea.  Daca vrei sa faci lucruri mari trebuie sa ramai mic.  Fiecare vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa toata fericirea si cresterea vin in timp ce il urci!  Am tinut multe lucrui in mana si le-am pierdut, dar ceea ce am incredintat in mainile lui Dumnezeu este al meu si astazi.  Nu te teme de moarte; cu cat murim mai repede cu atat avem mai mult timp sa fim nemuritori  Cu Dumnezeu alaturi nu te poti pierde in multime.  Pentru crestin cerul se pronunta: A-C-A-S-A.  Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei. ( 2 Cor 5:15)  O Biblie uzata de mult citit e semnul unui suflet bine hranit.  Problema pe care o constituie crestinul de rand este ca e numai un crestin de rand.  Unii crestini nu fac nimic; dar nu exista nici un crestin care sa n-aiba nimic de facu

tigerAvalo9 28.11.2010 20:55:05

Uitati niste citate,niste indemne foarte frumoase si utile,mie mi-au placut:

 Cand bate la usa cel rau, lasa-l pe Isus sa raspunda.  Nu putem intra in Cer daca mai inainte nu a intrat Cerul in noi.  Cereri mari duc la raspunsuri mari pentru ca rugaciunea misca mainile care misca lumea.  Dumnezeu te are in planurile Lui, Il ai si tu pe El in ale tale?  Nu esti gata sa traiesti pana nu esti gata sa mori.  Noi il privim pe Dumnezeu asa cum aviatorii isi privesc parasuta; ea este acolo pentru urgente dar pilotul spera sa nu trebuiasca sa o foloseasca niciodata. (C.S. Lewis)  Daca crestinii n-ar fi copii lui Dumnezeu, Satan n-ar incerca sa-i faca sa se indoiasca de faptul ca sunt.  Cred in Dumnezeu asa cum cred in rasaritul soarelui. Nu pentru ca il vad ci pentru ca vad tot ce atinge. (C.S. Lewis)  Nu exista oameni atat de buni ca sa se mantuiasca singuri - dar nici atat de rai sa nu poata fi mantuiti de Dumnezeu  Amanarea este actul de deces al unei hotarari bune.  Putem sluji fara iubire dar nu putem iubi fara slujire.  Daca nu gasesti nici o cale de iesire, incearca privind in sus!  Dumnezeu va avea grija de lucrurile prin care treci, tu ai grija cum treci prin ele!  Prieten iti este cel ce stie totul despre tine si totusi te place.  Prietenii sunt ca si curcubeul: iti lumineaza viata cand ai trecut printr-o furtuna.  Prietenia este ca si vinul: se face mai buna cu trecerea timpului.  Orice om vrea sa fie apreciat. Deci daca apreciezi pe cineva, nu pastra secret acest lucru. (Mary K. Ash)  Invata din greselile altora; viata e prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.  Cand nu-ti ramane decat Dumnezeu, vei descoperi ca Dumnezeu iti este suficient.  Daca vezi pe cineva fara zambet, da-i unul de-al tau!  Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea.  Daca vrei sa faci lucruri mari trebuie sa ramai mic.  Fiecare vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa toata fericirea si cresterea vin in timp ce il urci!  Am tinut multe lucrui in mana si le-am pierdut, dar ceea ce am incredintat in mainile lui Dumnezeu este al meu si astazi.  Nu te teme de moarte; cu cat murim mai repede cu atat avem mai mult timp sa fim nemuritori  Cu Dumnezeu alaturi nu te poti pierde in multime.  Pentru crestin cerul se pronunta: A-C-A-S-A.  Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei. ( 2 Cor 5:15)  O Biblie uzata de mult citit e semnul unui suflet bine hranit.  Problema pe care o constituie crestinul de rand este ca e numai un crestin de rand.  Unii crestini nu fac nimic; dar nu exista nici un crestin care sa n-aiba nimic de facu

mirelat 28.11.2010 23:49:33

Evanghelia Duminicii a 30-a dupa Rusalii: Dregatorul bogat - pazirea poruncilor

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 307695)
Nu va adunati comori pe pamant,unde molia si rugina le stricasi undefurii le sapa si le fura;si adunati-va comori in cer, unde nici molia,nici rugina nu le strica ; ca unde-ti este comoara acolo iti va fi si inima"
matei 6/19

Da, acesta este si mesajul evangheliei care s-a citit astazi, cea a dregatorului bogat care se straduia sa devina desavarsit. Din pacate, era totusi lipit de averile sale, chiar daca pazea poruncile si facea tot ceea ce Legea Veche ii cerea.

18. Și L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu.
20. Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.
21. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele.
22. Auzind Iisus i-a zis: Încă una îți lipsește: Vinde toate câte ai și le împarte săracilor și vei avea comoară în ceruri; și vino de urmează Mie.
23. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat.
24. Și văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăția lui Dumnezeu!
25. Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu.
26. Zis-au cei ce ascultau: Și cine poate să se mântuiască?
27. Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu.
(Sf. Evanghelie dupa Luca cap. 18, 18-27)

tigerAvalo9 03.12.2010 21:34:58

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 308505)
Da, acesta este si mesajul evangheliei care s-a citit astazi, cea a dregatorului bogat care se straduia sa devina desavarsit. Din pacate, era totusi lipit de averile sale, chiar daca pazea poruncile si facea tot ceea ce Legea Veche ii cerea.

18. Și L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu.
20. Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.
21. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele.
22. Auzind Iisus i-a zis: Încă una îți lipsește: Vinde toate câte ai și le împarte săracilor și vei avea comoară în ceruri; și vino de urmează Mie.
23. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat.
24. Și văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăția lui Dumnezeu!
25. Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu.
26. Zis-au cei ce ascultau: Și cine poate să se mântuiască?
27. Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu.
(Sf. Evanghelie dupa Luca cap. 18, 18-27)

Da...Drept este Dumnezeu si stie ce spune.

tigerAvalo9 03.12.2010 21:40:44

a. Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci, în casa lui Dumnezeu, care este Biserica lui Dumnezeu celui viu, stâlp și temelie a adevărului. (I Timotei 3, 15);

b. Sau ce înțelegere este între templul lui Dumnezeu și idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: „Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu" (II Corinteni 6, 16).

c. Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin (Matei 28, 19-20).

d. Nu știți oare că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (I Corinteni 3, 17).

De aici reiese ca Biserica lui Hristos este pe pământ, stâlp neclintit și temelie a Adevărului:

mirelat 13.12.2010 02:19:22

Evanghelia de azi 12 Decembrie 2010

Intrand intr-un sat, L-au intampinat zece leprosi care stateau departe,
Si care au ridicat glasul si au zis: Iisuse, Invatatorule, fie-Ti mila de noi!
Si vazandu-i, El le-a zis: Duceti-va si va aratati preotilor. Dar, pe cand ei se duceau, s-au curatit.
Iar unul dintre ei, vazand ca s-a vindecat, s-a intors cu glas mare slavind pe Dumnezeu.
Si a cazut cu fata la pamant la picioarele lui Iisus, multumindu-I. Si acela era samarinean.
Si raspunzand, Iisus a zis: Au nu zece s-au curatit? Dar cei noua unde sunt?
Nu s-a gasit sa se intoarca sa dea slava lui Dumnezeu decat numai acesta, care este de alt neam?
Si i-a zis: Scoala-te si du-te; credinta ta te-a mantuit.

*** aceasta este si un posibil raspuns la intrebarea unora daca numai ortodocsii se mantuiesc. :25: Da, dar numai Dumnezeu ii stie care sunt aceia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.