![]() |
Fratilor eu cred un singur lucru. Daca nu ar iesi si ceva bun din toata povestea asta Nu ingaduia Dzeu sa se intample..Ca nu vom afla acum si vom vedea dincolo..numai Dzeu stie. Asa credea si Irod ( si alti imparati prigonitori)ca au adus o lovitura ortodoxiei, cand de fapt nu fac decat sa ne imbogateasca calendarul cu sfinti... de a murit din vina lui Corogeanu s-a mantuit..si daca s-a mantuit oare nu cumva i-a facut o favoare???? Unde nu as muri si eu pe cruce...
:D |
Ai dreptate Sebastiana, citind mesajul tau mi-am amintit ca am vazut un film care cred ca exista inca pe internet, cu o fata demonizata, si marturia duhovnicului ei, un parinte staret la una dintre manastirile noastre (nu retin exact). Fata era credincioasa, se spovedea foarte des, traia mai mult pe langa manastire pentru a avea acces la slujbe, cred ca oricui i-ar trebui sa vada acest film. Din pacate calitatea era destul de slaba, probabil ca fusese descarcat si folosit foarte mult. Chiar o sa-l caut si pun link-ul. Altfel gandesti cand vezi asa ceva si cand auzi marturia acelui parinte. Domnul sa ne apere!
|
pai atunci ar trebui repus in libertate sa mai ofere astfel de sanse mantuitoare si altora
|
Citat:
Ca cei mai multi dintre noi nu am rabdat, am apucat piatra degraba si am lovit cu ea! Unii in dreapta, altii in stanga, unde ne-a poruncit intelepciunea lumii acesteia! |
poate ca asta e si ideea si anume sa nu mai etichetam asa usor cu eticheta de demonizat si mai ales sa mai facem si niste exorcizari....Poate ca :cunostintele teologice nu-s chiar suficinete" Si ca tot veni vorba ce cunostinte avea acest parinte? Ca in ceea ce priveste experienta ma gandesc ca nu e chiar asa multa avand in vederea varsta E adevarat ca sunt multi sfinti tineri si ca nu depinde de varsta sa ai anumite haruri dar avand in vedere rezultatul cred ca indoielile sunt justificate.
M Sihastria Neamt este cunoascuta pt faptul ca acolo vin deseori persoane cu tulburari dar nu am auzit sa fie astfel tratati....si nici luati in manastire pe propria raspunde etc |
ma intreb daca ai fi gandit la fel daca sa zicem astfel ar fi facut sotul acasa (sa o lege etc) A murit din vina demonilor...asta e chair buna de tot. Dumnezeu a vrut sa patimeasca maicile....interesante patimi. Cu astfel de credinciosi astfel de preoti
|
la cat s-a scris pe ac topic putem edita o carte
|
Citat:
Chestia cu legatul sau imobilizatul unui demonizat am vazut-o si in alte manastiri. Si eticheta de demonizat nu o dau eu cuiva, ci numai preotii pot sa stie cel mai bine! Si cred ca un preot, trebuie sa aiba cunostinte teologice! Este obligatoriu! Ca nu a avut Corogeanu multa experienta e una, dar sa spui ca nu avea cunostinte teologice, mi se pare cam mult. Parerea mea. Si da, si maicile si preotul patimesc, nu cred ca doare pe cineva mai mult moarte Irinei Cornici, decat pe ei! Si inchisoarea, este patima grea, chiar si o noapte. Iar despre vine demonilor, intreaba si un preot, iti va spune cu siguranta ca acestia ii ispitesc pe oameni sa faca pacate! Omul este condus in primul rand de diavol spre pacat! De-aia spun Sfintii Parinti sa nu judecam aproapele ca a gresit, pt ca toti gresim daca cadem in ispita vrajmasului! Nimeni nu este fara de pacat in fata lui Dumnezeu, doar Hristos a fost lipsit de pacate! Despre ultima ta remarca, ai dreptate, frate eu una merit sa te indoiesti de credinta mea: sunt o pacatoasa. Roaga-te si pentru mine!:) |
Mirean si calator, am si eu o rugaminte:)
Acum 9 ani, mama mea a fost omorata de un medic la Iasi in spital, a fost ucisa DIN GRESEALA! Daca tot aveti spirit de "James Bond" nu vreti sa ma ajutati sa il judec pe doctorul care a ucis-o? Sau.....aaaaaa.. daaaaaaaa mama nu era maicuta, si medicul NU e preot..deci..total NEINTERESANT!! si totusi ADEVARAT! Ba mai mult acum 7 ani cand am facut prima intreventie pe coloana, asistenta de la reanimare m-a infestat cu hepatita! Hai sa o dam si pe ea in judecata..ahh iar am uitat..eu nu sunt maica si nici asistenta...Dar cazuri mai sunt cu duiumul dar...daca nu sunt fete bisericesti..le trecem la "DIVERSE" nu??? |
Legat de ceea ce spui tu Jenica: acum ceva vreme la stiri la tv: un preot a lovit un copil pe trecerea de pietoni.Si a mai si plecat de la locul accidentului. Reactia a fost deosebit de agresiva: toti tunau si fulgerau, au tabarat pe el efectiv. Dar oare la vestitele stiri de la ora 17 apar frecvent accidente care oricum nu au fost grave (victima in cazul preotului s-a ridicat de jos si a plecat pe picioare), indiferent de autori? Eu am vazut numai orori. Si printre ele stirea cu preotul care facuse din Dumnezeu stie ce neatentie sau ispita un accident! Daca nu era preot auzea careva de isprava lui? Unde or fi fost cand acum 12 ani pe mine ma calca cu tractorul un adventist de la picioare pana peste cap bagandu-ma in nisip pana la nivelul solului (slava Domnului cu nisipul ca altfel in mijlocul Dumnarii imi statea crucea azi!) apoi in spital in agonie timp de amar de vreme?
Dar ala era un om de rand avea dreptul sa greseasca chiar cu pretul vietii mele, pe cand preotul trebuie dat cu capul de pereti si hartuit la maxim, ca deh, daca l-a urmat pe Hristos trebuie sa impartaseasca si umilinta si durerea! Hristos este cel batjocorit in asemenea cazuri, cand se vad de departe reactii mult mai agresive decat la un mirean. Pe preoti si calugari i-ar mazili multi pentru fapte pe care altora le iarta zambind (a gresit si el saracu!)...Din pacate, cam asa se intampla cand greseste un preot sau calugar...plateste poate cu sange pacatul pe care altul la randul lui il plateste numai cu lacrimi! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Hai sa vedem lucrurile obiectiv... |
Citat:
|
Nu iti dau dreptate, dar nici nu iti mai aduc contrargumente. Sincer ma simt prea rau ca sa ma mai enervez! Vezi lucrurile cum vrei tu Mirean..si Dzeu si Maica Domnului sa te aibe in paza!
|
Si inca ceva Mirean, daca ma doare ceva din toata povestea asta..nu e nici Corogeanu nici maicuta care a murit saraca (Dzeu sa o ierte ca a mers la Bucurie, nici IPS Corneliu (care va seama in fata Lui Dzeu ptr oile sale.. ma DOARE ca tvr a transformat totul intr-un film de groaza! A facut din taina TEATRU! Nu iti doresc sa vezi cu adevrat un demonizat, eu am vazut cu ochii mei si nu unul..crede-ma nu mai vreau sa vad! As avea o singura intrebare, daca consideri ca sunt bolnavi psihic ( unii da sunt) de ce reactioneaza la Aghiazma? De ce se linstesc DOAR CU AGHIAZMA si nu cu medicamentele? Sa nu imi spui ca Nu crezi..pentru ca Dzeu mi-e martor, EU am vazut cu ochii mei! DE CE? care e logica? Dar e mai bine sa judecam la nesfarsit un biet preot, sa scriem aici romane de "vorbe in vant"..in timp ce Timpul nostru zboara. Ca maine mor si atunci nu voi fi intrebata de corogeanu ci de timpul meu..asa ca eu ma retrag. Iti doresc Mantuire!
am fost obraznica stiu dar!! NU ma scuz! ASTA SIMT! |
Citat:
Am spus ca am vazut "demonizati". Nu citesti tot? Irina nu era maica...era "sora de ascultare". Se calma cu medicamente si asista la Sf. Taine fara probleme. Se comporta ciudat numai in lipsa medicamentelor. Asta inseamna demonizare? In cazul asta spitalele de psihiatrie ar trebui desfiintate, nu? |
1.eu ma indoesc nu de existenta demonizati ci d efaptul ca Pr Corogeanu ar fi avut capacitatea de a discerne ( asa ca la o prima vedere nu mi-a inspirat ca ar ar fi un parinte induhovnicit, nu cred ca asa se comporta in situatii limita/ de stress un astfel de parinte- ma refer la reactiile sale etc)
2. chiar daca fata era demonizata nu astfel se procedeaza. Personal nu am asistat la nici un Sf maslu (daca asta e taina despre care se vorbeste ) facut de un singur preot. Poate ca si acest lucru a contat si a aratat ca nu e de joaca cu astfel de lucruri si ca trebuie facute dupa randuiala. Stiu de demonizati legati dar asta se facea doar in biserica in timpul maslului dar nu am auzit sa le puna calus sau plasture chiar daca deranjau prin ceea ce ziceu. Si nici nu am auzit ca un parinte sa dea sfat ca un bolnav sa nu isi ia medicamentele prescrise de medic 3. jenica diferenta intre povestea ta si asta este ca probabil nimeni nu va crede ca acel medic a procedat bine. In schimb in acest caz Corogeanu pentru unii e un fel de "sacrificat" etc 4. a fi preot este ceva cu totul deosebit, ai altfel de asteptari de la un astfel de om. Nu este suficinet sa stie tipul de la slujba ci sa aiba anumite calitati in toata viata sa. Ca vezi un om in postul mare mancand o gaina e una si sa vezi un preot e alta nu? Il condamni mai asupru De ce? Pentru el ne este un exemplu, este cel care ne indruma spre calea cea buna. Cum ai putea sa ajungi acolo unde trebuie cand indicatorul este gresit? De la maici, preoti astepti ca acestia se poarte cu dragoste calitate pe care cel care "face diferenta" Ori modul in care s-au purtat cu acea fata nu e deloc un mod iubitor. Este condamnabil fiindca prin fapta sa a lovit in ideea de ortodoxie etc. Nu este un simplu om care a legat o fata ci a facut-o intr-o anumita calitate, intr-o institutie. |
Citat:
|
:)Pentru ca un frate iubitor mi-a atras atentia pe privat, realizez ca are dreptate! Acum cea patimasa sunt chiar EU! Calator, Mirean, ma iertati. Am o perioada tare grea si cred ca sunt nitel "iritata". Nu e drept si nici corect (desi nu sunt de acord cu parerrile voastre) sa ma "descarc de durere" pe voi. Inca odata imi cer iertare! La urma urmei fiecare are dreptul sa isi spuna parerea ca doar nu eu.. detin adevarul absolut..asta doar daca nu as fi o vazatoare in duh..Doamne iarta-ma..IERTATI Nu sunt decat un caine raios..plin de rani si bube..
|
Citat:
1 Da, se calma, insa se calma de TOT, cu alte cuvinte nu MAI PARTICIPA LA NICI O TAINA deci vindecarea nu se facea! 2. Da se comporta ciudat tocamai pentru ca era reactia normala a corpului...singura stare in care pot "functiona" Tainele 3. Da, cred ca asta inseamna Demonizare 4. Spitalele si azilele de bolnavi mintali-violenti(demonizati de care este plina lumea, mai ales Occidentul) au fost deja in mare parte desfiintate(cea mai colosala cucerire in domeniul psihiatriei, si a "linistii publice") cu ocazia descoperirii super-pastilei(in multe variante care se personalizeaza)) care te tine zombificat, adica bun de mers la servici, digerat distractii, si inapoi acasa, singur,izolat, nu simte nevoia de companie, etc cu alte cuvinte s-a creat consumatorul perfect). Te uiti la ei si nici nu-ti dai seama ca de fapt sunt morti! El da din miini si din picioare, iti da impresia ca gindeste, vorbeste mult(mai ales dupa o cafea), insa sufletul este______________________, nici o tresarire. Desigur mai sunt inca citiva care au un drac in ei imun la aceste doze si care sunt evident tinuti in "Institutii", pe bani multi, insa se spera sa se gaseasca o "lobotomie chimica" ceva si pentru ei pentru a reintra in circuit:D |
Citat:
Citeste aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie Pe de alta parte...nu toate formele de schizofrenie sunt vindecabile.... Si nu inteleg un lucru: dracul din ea ar fi fost si el amortit de medicamente? Adica demonuizarea este ochestiune exclusiv somatica? Atata timp cat isi lua medicamentele era ok. Avea boala asta si in Germania unde lucrase ca menajera si castigase bani (si acolo isi lua tratamentul), era tot sub tratament in cele cateva luni cat a stat la manstire ca sora de ascultare (kua tratmentul si era ok). Adica, sa inteleg ca daca esti sub efectul antibioticelor, sau al medicamentelor psihotrope Tainele nu mai "lucreaza" asupra ta? |
Citat:
Scriep 44 de pagini despre un preot pentru ca este un site ortodox. Si sunt 44 de pagini pentru ca oamenii sunt preocupati de asemenea subiecte. Spui de mandrie si iertare. Smerit a fost el cand s-a apucat de o "exorcizare" singur? Nici pr. Argatu, nici alti mari duhovnici nu faceau aceasta singuri! Cat despre iertare: iertarea o capata de la dumnezeu. Personal m-as bucura sa nu mai fie naivi care sa moara in conditii similare cu cele in care a murit Irina Cornici. Nu e vorba de iertare, e vorba ca sunt unii care incurajeaza asemenea practici. Si nu mi se pare corect! Ti se pare corect sa apara un nou "caz Tanacu"? |
Din cite stiu si eu, este de preferat ca demonizatii adusi la minastiri sa nu fie tranchilizati, insa cei cu alte boli care nu sint sub incidenta aceleiasi "afectiuni" continua sa ia si medicamente si sa participe la Taine... deci...sorry , mai mult nu stiu ce si cum, intreaba un Duhovnic, ei iti pot explica mai bine.
|
cred ca parintele a facut un fel de experiment cu ea sa vada ca ii iese treaba...
|
Mirean ,te rog sa ma ierti ca scriu si eu ,dar sa stii ca semeni cu fariseii ,tu cauti litera legii ,nu vorbesti dupa legea lui Iisus ,legea iubirii.
Fariseii erau foarte corecti ,tineau post si respectau legile ,cum scrii tu de multe ori , dar Iisus stii ce le-a zis. Ei care judecau pe toti si pe toate in realitate cum erau? Intelegere pentru aproapele nu aveau de loc. "Mila voiesc si nu jertfa " asta trebuie sa cautam noi si asta le-a zis si Mantuitorul. Sa stii ca maicuta aia trebuia sa moara ,nu Corogeanu i-a luat zilele ci Dumnezeu. Iar tu ar fi bine sa nu mai judeci ,ca judecata aproapelui e foarte rea ,impietreste inima .Sau macar sa incerci ,iti spun ca nu e bine ,si eu mai gresesc uneori desi incerc sa ma schimb. |
Citat:
Adica daca omul si-a luat medicamentele si se simte bine, inclusiv la slujbele din Biserica, de ce sa-l mai supui unui asemenea ritual? Te rogi pentru el, il sprijini, il duci la Sf. Maslu...dar de aici pana la ce a fost...e cale lunga. |
Citat:
|
Citat:
Daca ai ceva de spus, la obiect, spune? Altfel...esti cel putin offtopic :) |
se pare ca "a nu judeca" incepe sa aiba alt sens...
|
adica devine egal cu a nu gandi
|
Citat:
Dumnezeu e cel care ne mai adauga cate o zi la sirul zilelor noastre ,nu intelegi? |
te rog sa ma ierti de comparatie ,nu fariseu in sensul considerat astazi ,adica prefacut.
|
Citat:
|
Chiar asa: daca se repeta cazul Tanacu?
Parerea mea este ca trebuie sa invatam din greseli. Preotii,poate chiar calugarii au nevoie de cunostinte medicale de baza, mai ales despre bolile psihice. Sa fie capabili sa indrume si la doctor persoane depresive, sau psihotice. Medicii au nevoie de o comunicare mai buna cu pacientul sau familia acestuia, sa le explice mai bine despre boala si tratament. Sa le dea nr de telefon in caz ca mai au intrebari sau probleme. |
Citat:
|
Citat:
|
Termenul pentru dosarul "Tanacu", stabilit pentru mijlocul lunii 2008.
|
In ziua in care sora Irina isi traia ultimele clipe din viata, preotul a crezut ca se odihneste
"Exorcistul" Daniel Corogeanu si cele patru foste maicute de la Manastirea vasluiana "Sfanta Treime” au povestit, vineri (2005), in fata instantei Curtii de Apel Iasi cum au decurs faptele care au dus la moartea sorei Irina Cornici. Primele care au vorbit despre zilele de chin groznic prin care a trecut Irina Cornici inainte sa moara au fost cele patru maicute Nicoleta Sofia Arcaleanu (33 de ani), Adina Lucia Ciopraga (24 de ani), Elena Otelea (23 de ani) si Simona Bardanas (22 de ani). "Cred ca orice preot si orice maicuta ar fi procedat la fel in cazul ei. Duhurile nu sunt blande. Nu o puteam lasa sa isi faca rau sau sa ne faca rau noua", a spus Elena Otel cu o voce domoala. Fostele maicute au luat vina asupra lor, sustinand ca preotul Corogeanu era doar instiintat de ce se mai intampla cu Irina. Nicoleta Arcaleanu a inceput sa povesteasca cum vineri, 10 iunie, a gasit-o pe Irina Cornici in chilia ei, la 4 dimineata, tipand. "Era violenta, lovea patul si scaunele si striga tot felul de lucruri urate. Ca sa nu se vatame, am hotarat sa o legam de pat, cu prosoape infasurate la maini si la picioare, asa cum am vazut la spital, unde a fost internata in aprilie". «Am legat-o la gura cu leucoplast, pentru ca tipa» Aceasta a spus ca stia ca Irina Cornici fusese diagnosticata cu schizofrenie si a precizat ca atat ea, cat si celelalte maicute se obisnuisera cu starea ei, insa ultima criza a fost cea mai violenta". Se lovea de pat, de banci si de peretii chiliei si ne ruga sa o ajutam, ca o chinuie Diavolul. Avea puteri supranaturale. Vorbea cu persoane necunoscute, nu ne mai recunostea, striga numele diavolului si se ruga sa fie scapata. Luni dimineata am vrut sa o ducem in biserica sa ii faca parintele o slujba speciala. Se mai linistise si alta data dupa ce ii citise parintele molifta. Chiar fratele ei a insistat sa ramana la manastire, ca sa ne rugam pentru ea. Pentru a o putea duce la preot, in biserica, am legat-o de o cruce cu lanturi la maini si la picioare, peste prosoape. I-am trecut lanturile peste brau si am unit zalele cu niste lacatele mici pe care le-am gasit in magazie. Tot timpul slujbei am legat-o la gura cu leucoplast, pentru ca tipa incontinuu", a mai spus fosta maicuta Nicoleta Arcaleanu. "Dupa cateva zile, s-a potolit si ne-a recunoscut, ne-a vorbit, iar pentru noi a fost o minune. Am dezlegat-o si i-am dat ceai cu paine, dar ea s-a inmuiat deodata. Am crezut ca a adormit, dar am vazut ca i-a scazut tensiunea si am chemat salvarea", a incheiat fosta maicuta. «A treia zi, am crezut ca se odihneste» Si Simona Bardanas a fost audiata, si a incheiat spunand ca, intrucat perioada petrecuta la spital nu a ajutat-o cu nimic pe Irina, a considerat ca aceasta nu poate fi salvata decat prin rugaciune. Cand a venit randul fostului preot Daniel Corogeanu sa isi sustina varianta referitoare la cele trei zile dinaintea mortii Irinei Cornici, acesta a spus ca nu a facut nimic sa o omoare pe maicuta. "Din legaturi la maini si la picioare nu moare nimeni, chiar daca sta asa o luna, si nici din cauza nemancarii. Se poate posti timp de 40 de zile. Noi nu mancam deloc in prima saptamana din Postul Mare. Cand si-a revenit, i-am dat paine si ceai, lucruri pe care si noi le mancam dupa post". Mai mult, acesta s-a aratat nemultumit de starea de arest preventiv in care el si cele patru foste maicute se afla. "Nu sunt de acord cu starea de arest preventiv deoarece nu este vorba de omor atat timp cat nu am actionat in nici un fel pentru ca Irina Cornici sa moara. Orice om de credinta intelege diferenta intre un posedat de diavol si un bolnav mintal", a mai precizat Corogeanu. Referitor la ultima zi de viata a maicutei Irina, preotul a spus: "A treia zi, cand aceasta avea tensiunea foarte scazuta, nu mai era legata. Am crezut ca se odihneste, dar o alta maicuta a vazut ca de-abia respira. Atunci am chemat Salvarea. Si chiar am insistat sa vina repede. Ultima data, Salvarea a venit dupa ce sunasem de trei ori. Ne-au spus chiar ca e treaba noastra, sa ne rugam, sa facem slujbe, caci avem credinta", a mai spus Corogeanu, incercand sa demonstreze ca nu a avut nici o intentie sa o ucida pe Irina Cornici. "Acuzatia de lipsire de libertate nu o inteleg. A venit de bunavoie la manastire", a mai spus fostul preot. Mai mult, avocatul acestuia s-a aratat nemultumit de faptul ca "arestarile se fac cand vrea mass-media". "Procurorii vasluieni au venit la manastire si au facut cercetari pe fiecare milimetru, si tot nu au decis arestarea noastra. Nu inteleg de ce, in urma sesizarilor din presa, au venit cei de la Bucuresti. Cu tigari in coltul gurilor, nici nu au stat sa ne asculte si au dispus arestarea", a mai spus Corogeanu, considerand nejustificata lipsirea de libertate a lui si a celorlalte patru maicute. Dupa audieri, magistratii ieseni au respins recursul facut de avocatul apararii si au decis ca masura de arestare preventiva pentru 29 de zile ramane valabila. Cei cinci acuzati s-au intors in arestul Tribunalului Vaslui pentru urmatoarele doua saptamani, asteptand definitivarea rechizitoriului. Gardianul |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:42:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.