![]() |
Citat:
|
Citat:
( cu ce difera alegerea de a primi sau nu Evanghelia si astfel mantuirea, de alegerea de a lua sau nu sfanta impartasanie ? ori te contrazici, ori nu am inteles eu bine ce vrei sa spui...) |
Citat:
|
iustin10 si iust79 , care ce confesiuni aveti?
|
Citat:
stiu ca la catolici se crede ca paine si vinul in momentul rostirii binecuvantarii (acesta este trupul meu) se transforma in trupul si sangele lui Hristos (bineinteles aspectul exterior ramane de paine si vin) si astfel Hristos este rejertfit de fiecare data cand se savarseste stanta impartasanie (cel putin asa am inteles eu ca spune ei). in ortodoxie vrei sa spui ca omul este pus in partasie cu trupul si sangele lui Hristos care s-a jertfit acum aproape 2000 de ani pt noi si asa primeste harul, sau ca in momentul impartasaniei este pus in partasie cu trupul si sangele lui Hristos care se jertfeste din nou in acel moment? |
Citat:
sunt crestin baptist |
Citat:
|
Citat:
Ori pentru a realiza aceasta schimbare interioara e nevoie de har.Har care se intoarce apoi,ca un cerc frumos,chiar si asupra intelegerii Evangheliei(Asta ca dovada ca consider foarte importanta Evanghelia si intelegerea ei) Pentru a dobandi acest har zic eu,nu e suficienta doar citirea Evangheliei,ci e necesar un act 'fizic' oarecum,de maxima importantia,si anume impartasirea cu Trupul Domnului.Este ca o acceptare 'vazuta' a Fiului lui Dumnezeu. Acest act nu e departat de Evanghelie,se afla in ea,era facut de primii crestini Prin acest act se lasa in mana lui Dumnezeu,nu numai primirea Evangheliei,dar si metoda prin care sa primim Evanghelia,astfel ca nimic sa nu mai vina de la noi,ci totul sa vina de la El. De abia de aici incolo,incepe si rolul nostru,conlucrarea cu acest har,sosit oarecum extern in noi.De aici vine apoi si traditia Ortodoxa,cu preotii care doar administreaza acest har,care este de fapt al lui Hristos. Stiu ca si la adventisti exista impartasirea cu Trupul Domnului.Dar nu stiu daca are acest rol central,de transmitere a harului. |
Citat:
|
Citat:
Credem ca harul pe care il primim e chiar lucrarea directa a Lui in noi,odata ce noi il mancam direct pe EL. Mai departe ne asemanam,caci normal ca trebuie sa si crezi in acest har "prin primirea mijlocită de credința " .Dar lipseste aceasta veriga la voi,legatura directa cu Hristos prin trup.Legatura se face doar inchipuindu-va acel har,deducand ca exista din citirea Evangheliei. Ori noi credem ca,dupa ce a fost rastignit,Iisus a ramas printre crestini in mod direct,prin aceasta taina,careia Apostolii chiar ii acordau atata importanta.Si tot aceasta taina,este si poarta de intrare a Duhului ,a Mangaietorului fagaduit. |
Citat:
Citat:
Sună destul de urât asta. Creștinismul nu este o religie barbară în care să se săvârșească un cult antropofag. Citat:
Citat:
|
Citat:
Toate se unesc minunat:Trupul lui Hristos,omul,Cuvantul lui Hristos,si Duhul Sau. Scriptura (sf ap Pavel) poate fi cu usurinta explicata in acest sens. Credinta voastra e adevarata,dar e cumva la nivelul 1.Orotodoxia e un nivel mai avansat,care dateaza inca de la primii apostolli,cand Duhul Sfant a transmis toate acestea,si ,ale carei urme se pot vedea chiar in Evanghelie. |
Citat:
25.Iar nu ca să Se aducă pe Sine însuși jertfă de mai multe ori - ca arhiereul care intră în Sfânta Sfintelor cu sânge străin, în fiecare an. 26.Altfel, ar fi trebuit să pătimească de mai multe ori, de la întemeierea lumii; ci acum, la sfârșitul veacurilor, S-a arătat o dată, spre ștergerea păcatului, prin jertfa Sa. 27.Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata, 28.Tot așa și Hristos, după ce a fost adus o dată jertfă, ca să ridice păcatele multora, a doua oară fără de păcat Se va arăta celor ce cu stăruință Îl așteaptă spre mântuire. (Evrei 9) |
Citat:
|
dc nu recunoasteti ca in Biblia voastra,ati tradus gresit intentionat exact in legatura cu Sfintii,cu Fecioara Maria,Sfanta Traditie,etc?
"slujiti sfintilor"(Evrei 6,9) la voi-"ajutorati pe sfinti"(ca si cum un pacatos poate ajuta un sfant). Laudati-L intru sfintii Lui! voi ati pus "in locasul Lui" De ce nu iti dai seama? |
Citat:
Noi,nu El, suntem cei care aducem jertfa repetata lui Dumnezeu.Si anume aducem painea,care se taie,si care se preface,prin harul Sau, in Trup si Sange real al Domnului. Nu a fost nevoie de mai multe jertfe a lui Hristos,ci de una singura,care pentru noi este un izvor permanent,din care ne adapam mereu .E doar continuarea ,spre hrana sufletului,a acelei unice jertfe |
1.Cand dam argumentul cu heruvimii sculptati,voi spuneti ca oamenii nu li se inchinau lor.Dar de ce uitati porunca???Nu spune sa nu li se inchine,ci SA NU-I FACI,mai intai de toate.Si Moise i-a facut.Nu puteti nega.
Deci,asta ar fi o insinuare ca Dumnezeu s-ar contrazice,ceea ce e o blasfemie foarte grava!!!Voi credeti ca Dumnezeu i-a zis lui Moise sa nu faca idoli,dupa aceea Moise i-a facut(credeti voi) si cand a vrut si Solomon sa-i faca(nici Solomon nu s-a inchinat idolilor,ci I-A FACUT si A FOST PEDEPSIT),a fost pedepsit.Pai insinuati o nedreptate.Adica Solomon a fost pedepsit si Moise nu? De ce Solomon nu a argumentat spunand ca si Moise ar fi facut idoli? Prin conceptia voastra,de fapt insinuati,fara sa va dati seama,ca Adevarul s-ar amesteca cu minciuna.Dumnezeu nu se contrazice si trebuie sa scapati de contradictia aceea,corect?Si SINGURA CALE logica pri care puteti,e sa admiteti ca heruvimii sculptati nu erau idoli.Si unuui ateu daca ii arati versetele si il intrebi ce rezulta,iti spune asta. 2.Iisus S-a rugat in Templu.Apostolii ne spun cum a rasturnat mesele vanzatorilor.In mod sigur,daca Iisus ar fi vazut un idol acolo,l-ar fi sfaramat si apostolii ar fi consemnat asta.Dar ia citeste tot in VT.Ce avea Templul? HERUVIMI CUSUTI!!!Intr-o multime de locuri!!!Iisus S-a rugat intr-un loc plin de icoane si nu le-a rupt,spart,dat afara,etc..Si il credeti pe Luther? Ganditi-va! Locurile unde se aflau: Pe chivot - Ex. 25:18 Pe perdelele din Cort - Ex. 26:1 Pe perdeaua din Sfânta Sfintelor - Ex. 26:31 Doi heruvimi în Locul Sfânt - 1 Împărați 6:23 Pe pereți - 1 Împărați 6:29 Pe uși - 1 Împărați 6:32 Pe alte lucrături din Templu - 1 Împărați 7:29,36 |
Citat:
" 4. Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ! 5. Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, " Scriptura explica chiar un verset mai jos acea porunca.... Legat de 2: DEX , ÍDOL, idoli, s.m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. deci idolul era un obiect la care oamenii se rugau, Iisus nu a spart sau rupt nimic pentru ca evreii nu se rugau la heruvimii cusuti, sculptati ... Intradevar, s'a rugat intr-un loc cu "icoane", dar nu lor ci lui Dumnezeu... PAREREA MEA |
Citat:
1. ce intelegi prin "a sluji"? 2. cine erau acei sfinti despre care apostolul Pavel scria? (PS. e vorba de Evrei 6, 10) |
Citat:
ai cumva idee care este cuvantul grecesc tradus prin "a sluji"/"a ajuta" și care este semnificatia lui (dintr-un dictionar, lexicon...)? a da si sa nu uit, apropo de "intentionat", ai cumva idee ce religie avea cel care a tradus Biblia (in momentul in care lucra la acea traducere) pe care majoritatea celor care nu sunt ortodocsi sau catolici o folosesc in Romania? |
Citat:
16. Să nu greșiți dar și să nu vă faceți chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfățișeze bărbat sau femeie, 17. Sau închipuirea vreunui dobitoc de pe pământ, sau închipuirea vreunei păsări ce zboară sub cer, 18. Sau închipuirea vreunei jivine, ce se târăște pe pământ, sau închipuirea vreunui pește din apă, de sub pământ; 19. Sau, privind la cer și văzând soarele, luna, stelele și toată oștirea cerului, să nu te lași amăgit ca să te închini lor, nici să le slujești, pentru că Domnul Dumnezeul tău le-a lăsat pentru toate popoarele de sub cer. Deuteronom 4 Porunca se refera la reprezentari gresite si eronate, la imagini false.Stim ca si Moise a facut primul asezamant, cortul marturiei, la porunca lui Dumnezeu, dupa cele ce le-a vazut in munte.Tot el a facut si chivotul legii si heruvimii ferecati deasupra lui.Astea erau reprezentari adevarate si corecte.Insa vazand cei ce au iesit din Egipt ca Moise intarzie l-au rugat pe Aaron sa le faca un vitel de aur.Au facut vitelul si au zis ca acela il reprezinta pe Dumnezeu.Aceasta a fost o imagine falsa si eronata.Porunca se refera in special la reprezentarile gresite ale lui Dumnezeu, precum erau zeii pagani , minotauri, jumatate sarpe - jumatate om , om cu cap de caine(la egipteni) balauri , fiare , etc.Acestia erau idolii.Insa Dumnezeu ni S-a aratat si descoperit noua prin Iisus Hristos.Asadar acum l-am vazut pe Dumnezeu, si orice reprezentare a lui Hristos ca om , este corecta.La fel si reprezentarile sfintilor si ale Fecioarei.Poti sa te uiti la icoanele sfintilor mai contemporani si ai sa vezi ca sunt ca niste fotografii, portrete ale lor identice.Noi prin icoane cinstim pe cei care sunt redati in icoane, si prin ei pe Dumnezeu.Recunoastem meritele lor si harul lui Dumnezeu care este in ei.Icoanele sunt ferestre ale Imparatiei Cerurilor.Sf Traditie ne spune ca atunci cand Hristos isi ducea crucea o femeie pe numele Veronica a mers sa-i stearga chipul Mantuitorului care era plin de sange si chipul Sau s-a imprimit pe stergarul femeii.Giulgiul in care a fost infasurat Iisus exista si astazi , si ai sa-l gasesti sub numele de "Giulgiul din Torino".Tot din Traditie prima icoana a fost chipul Domnului Iisus imprimat pe un stergar si dat lui Anania pentru regele Apgar ,bolnav de lepra in cetatea Edesa.Apoi mai este o icoana a Maicii Domnului care s-a pictat singura pe o biserica din Asia Mica ,chiar in vremea cand Maica Domnului traia.Si la Sfantul Munte Athos avem o icoana a Maicii Domnului la care pictorul nu reusea sa picteze fetele Maicii si a pruncului si acestea s-au pictat singure.Nu asta e idolatrie.Ci idolatria este orice inchinare falsa si reprezentare gresita a lui Dumnezeu si a lucrurilor sfinte. |
Citat:
|
Citat:
Asta este o idee protestanta. Ca Scriptura este suficienta prin ea insasi. Voi intai inventati ceva, gen ziua a saptea, sanctuar, mancatul de graunte, etc si apoi cautati versete in Scriptura si daca nu le gasiti le aranjati un pic. Ati sters Traditia, Apostolii ce nu va convenit, folositi VT al evreilor, si a-ti ajuns la Facere. Si dupa cum v-am sfatuit, mai aveti 48 de capitole numai in Facere, din care puteti aduce argumente si sa le folositi la batut campii. Celalalt adventist nu a zis da la intrebarea daca el respecta ziua a saptea deoarece este scris in Facerea 2, 3. Tu de ce o respecti? Voi faceti cu schimbul, sau va schimbati numai numele? |
Citat:
Daca ati fi consecventi cu propriul principiu, ati tacea. Sau ati zice "nu este scris". |
Citat:
Adica Iisus nu stia despre ce vorbeste? Avea dreptate Danut. ERETICULE si SADUCHEULE |
Sambata adventista este o odihna inventata de voi ;
Nicaieri nu spune ca Dumnezeu s-a odihnit sambata, iar cei ai VT au tinut sambata din pricina dezrobirii din Egipt.Evreii se odihnesc sambata in amintirea dezrobirii din Egipt si in amintirea odihnei lui Dumnezeu.Aceasta este si cauza si inceputul tinerii sambetei, eliberarea din robia egipteana motivul pentru care au primit porunca de comemorare a unei zile de odihna.Evreii in fiecare sambata comemoreaza acest Testament pe care Dumnezeu l-a facut cu ei cand i-a scos din Egipt.Acesta este memorialul sambetei ca zi de odihna,sarbatorirea lui Dumnezeu prin dezrobirea din pamantul Egiptului,adica comuniunea intre Dumnezeu si Israel care s-a realizat printr-un legamant si Testament "in ziua eliberarii din Egipt" si suplinirea necesitatii de odihna.Dupa cum zice "Testamentul pe care l-am facut cu ei, in ziua cand i-am scos din Egipt".Ce a facut Dumnezeu pentru voi, adventistii sambata?Sambata voastra este o odihna inventata si procurata de voi. |
Citat:
Au adoptat Sfanta Treime de nevoie, pentru ca initial o respinsesera. Dar nu ai sa gasesti Sfanta Treime, ci alte denumiri. Si ghici de unde au tras concluzia ca Dumnezeu este treimic. Evident din Facerea cap1, 2. Sfantul Duh sustin ca este "loctiitorul" lui Iisus pe pamant. Adica ii tine locul. Cum, nu stiu. In timp ce Iisus sta intr-un adventist sanctuar in ceruri si judeca, pentru ca la ei judecata a inceput la 1844. Acum nu prea au idee cam cat va dura aceasta judecata, si pana atunci ei au mare grija cu sambata, cu grauntele, cu alcoolul si asa vor fi pecetluiti. Au interpretat semnul lui Dumnezeu din Apocalipsa ca fiind semnul sabatului, si numai ei care il tin se vor mantui. Intreaba despre cei care nu tin sambata ce se va intampla cu ei. Sa vezi aberatii. |
Citat:
Sau iti place sa vorbesti in necunostinta de cauza? |
Citat:
Citat:
Nici noi nu ne rugam la icoane. Dar evreii aduceau jertfe in fata icoanelor si le tamaiau. Inaintea icoanelor din Vechiul Testament se aduceau jertfe (III Regi 3, 15). Inaintea acestor icoane ale heruvimilor se cantau lui Dumnezeu cantari de lauda si de preamarire (Ps. 137, 1). Atat Mantuitorul cat si Sfintii Apostoli au cinstit si s-au inchinat in templu inaintea acestor chipuri facute de maini omenesti (Marcu 11,7; Fapte 24, 11 s.a.). |
Citat:
presupun ca se refera la Moise si cei din VT,considerati sfinti de catre evrei. Citat:
Nu conteaza ce era traducatorul.O fi fost ortodox,dar doar cu numele,din moment ce a falsificat-o.Daca era ortodox,copia traducerea de la noi,nu asa era normal?Traducea doar cartile pe care voi le-ati introdus si pe care noi nu le aveam.Pe restul,putea sa le copieze de la noi. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
6."Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură." (Evrei 6) |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cu sambata m-am lamurit. Cu crezul la fel. Pecetluirea asisderea. Plimbarile prin coceni, idem. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:13:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.