Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

gpalama 02.01.2018 23:00:48

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656714)
Absolut corect.

Si care este randuiala pe care o pune apostolul Pavel?
- Daca te rogi in limbi in biserica, poti sa o faci cu voce tare doar daca exista cineva cu darul talmacirii. Daca nu exista, nu-i deranja pe cei din jur ci roaga-te in asa fel incat sa te auzi tu si Dumnezeu.
1 Corinteni 14:28
Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.

Absolut gresit. Este o ALEGERE PERSONALA confesionala de a interpreta paragraful respectiv intr-un anumit sens care sa va foloseasca voua.

Voi stiti ce inseamna "vorbirea in limbi" asa cum era ea initial ???

Pun si eu un pasaj mai jos scos din o lucrare a Cuviosului Seraphim Rose:
https://cuvseraphimrose.wordpress.co...irea-in-limbi/

Citat:

O persoană a recunoscut că, asemenea multor altora, după ce a vorbit în limbi, „rosteam adesea silabe fără sens în efortul de a-mi provoca fluxul rugăciunii în limbi” (Sherill, p. 127); eforturi care, departe de a fi descurajate, sunt recomandate cu zel de către penticostali. „A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, „a vorbi în limbi”, dar acest gest poate constitui un act onest de credintă, pe care Duhul Sfânt îl va onora dăruindu-i acelei persoane puterea de a vorbi într-o altă limbă” (Harper, p. 11).

Un alt pastor protestant spune: „Se pare că greutatea initială de a vorbi în limbi nu este altceva decât constiinta că tu esti acela care trebuie „să vorbească” în continuare, cu orice pret
 Primele silabe si cuvinte pot să-ti sune ciudat la ureche. Ele pot fi rostite cu greutate sau pot fi chiar nearticulate. E posibil să crezi chiar că le inventezi. Dar în măsura în care vorbesti fără oprire si cu credintă
 Duhul va alcătui pentru tine o limbă de rugăciune si de laudă (Christenson, p. 130).
@PT - Tu stii ce presupunea vorbirea in limbi originala? Ai auzit vreo "astfel de limba" ?? Ptrnu ca penticostalii tau marturisesc cu nonsalanta ca ei scot sunete pe gura - vezi mai sus si ca de fapt ei sunt constienti de aberatia pe care o fac... dau din gura "in speranta ca Duhul va da dupa".

Hai ca usor usor gasim materiale care sa arate impostura voastra.

Voi nu aveti treaba cu ce scrie in Scriptura.

Subliniez:
Citat:

A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, „a vorbi în limbiâ[
Aceasta este DEFINITIA PENTICOSTALA A VORBIRII IN LIMBI, si asta este practica oficiala: se scot SUNETE PE GURA, in speranta unei viitoare vorbiri in limbi...

Ori Scriptura vorbeste despre LIMBI si nu despre silabe si alte aberatii inventate de pseudo crestini care ei cu gura lor spun ca inventeaza.

Daca ai sa-i intrebi pe toti penticostalii toti or sa-ti spuna la fel: inventez !!!!!!

Ali Baba 02.01.2018 23:06:30

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656716)
De unde ai scos asta ???

Exista multe POSIBILE INTERPRETARI referitor la ce se refera:

1. Oamenii aia vorbeau intr-o limba umana straina prin har
2. Oamenii aia vorbeau o limba dar care nu era de pe pamant, dar care semana si avea logica de limba, dar care nu era inteleasa
3. Oamenii aia bolboroseau si ei ceva, "sub asistenta" Duhului
4. Oamenii aia scoteau sunete, se manifestau alfel, lucru inteles ca "limba"

A 3-a varianta pica, nebunia nu e domeniul lui Dumnezeu.
A 4-a varianta pica datorita ARGUMENTULUI TEMPORALITATII - darul asta "a aparut" exact cand Apostolii au inceput sa propovaduiasca si cand era nevoie de "limbi straine omenesti"

Nu ai de unde sa stii ce "vorbeau", ce sunete scoteau, ce onomatopee, urlete, manifestari erau acolo.

Insa pot sa iti ofer un alt argument, se numeste ARGUMENT PARALEL ISTORIC.
Istoria scrisa in afara Scripturii, NU NE OFERA ABSOLUT NICI UN FEL DE INDICIU CU PRIVIRE, nici un capat de vorba, nici o virgula de vorba cu privire la "vorbirea in limbi".

Si in plus in secolele urmatoare la fel, nu se mentioneaza nimic despre lucrul asta.

1. Interpretarea textului NU iti da voie sa "presupui" ca au fost sunete si alte manifestari
2. Istoria nu are nimic scris despre asa ceva;
3. Timp de 2000 de ani, nu s-a gasit nici unul sa "vorbeascsa in limbi"; nici 2000 de ani inainte de Hristos.
4. La sfarsitul veacuruilor, cum e scris si in Scriptura, au aparut unii care vorbesc in bolboroseli si pretind ca e ca in SCRIPTURA; surpriza: nu este, Scriptura era altceva, care dpmdv s-a pierdut si care as interpreta in sensul direct "harul daruieste comunicare altora".

5. In viata Sf. Paisie Aghioritul sunt multe cazuri in care francezi si germani veneau la el, si chiar cu Parintele Cleopa a patit asta, el vorbea in greaca si ceilalti il intelegeau "IN FRANCEZA, GERMANA, IN LIMBA PROPRIE".

Daca ati sti mistica ortodoxa, ati intelege si "vorbirea in limbi", si sensul ei, si rostul ei.

Dumnezeu este un "rational" si nu un bolborositor...

Vorbirea in limbi ca si comunicare cu "Dumnezeu" NU are sens.
Nu ai cum sa comunici si sa te rogi "ceva ce tu nu stii si nu intelegi" !!!

asta e altceva, dar noi discutam despre epistola lui pavel. cand io o dau pe interpretari de genul asta ma faceti in corpore in toate felurile. ;) interpretarea-i interpretare, una mai novice ca a mea, alta mai savanta ca a ta...

eu cred ca nu conteaza cum suna vorbirea aia, daca exista cu adevarat este ceva intre credincios si divinitate. ceva mistic. nu stiu daca exista, as vrea sa existe, dar nu stiu...

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:08:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656710)
De fapt nu cred ca tu ai facut asta, probabil ai copiat din doctrina cultului.

Eu cred ca ma confunzi.
Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656710)
"13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească.
14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea.
16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?
17. Căci tu, într-adevăr, mulțumești bine, dar celălalt nu se zidește.
18. Mulțumesc Dumnezeului meu, că vorbesc în limbi mai mult decât voi toți;
19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină."

Asadar, e buna rugaciunea in care si intelege ce se roaga, cu mintea.

Asadar e buna rugaciunea cu duhul si rugaciunea cu mintea.
Asta spune Apostolul, nu ceea ce ti-ar placea tie sa spuna.

Asadar Apostolul spune ca cel care se roaga in limbi ii aduce lui Dumnezeu multumiri intr-un mod foarte frumos. Asadar Apostolul Pavel spune ca el vorbeste in alte limbi mai mult decat toti corintenii.

Dar, spune el, pentru ca lucrarea sa fie completa, pentru ca si cei din jur sa fie ziditi sufleteste, cel care se roaga in alte limbi sa se roage ca sa primeasca si darul talmacirii limbilor.

gpalama 02.01.2018 23:10:39

Si o suita de predici legate de tematica vorbirii in limbi.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...recomandari-2/

O Limba asa cum ar fi ea o recunosti usor.

La fel si bolborosirea se recunoaste la fel de usor. Si se diferentiaza de orice limba...

Si in plus cand bolborositorii MARTURISESC CU GURA LOR TOTI, ca de fapt bolborosesc si nu vorbesc in limbi, cum poti sa afirmi @PT ca vorbesti in limbi ???

VOI MARTURISITI CA BOLBOROSITI DOMNULE

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:13:21

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656716)
Vorbirea in limbi ca si comunicare cu "Dumnezeu" NU are sens.
Nu ai cum sa comunici si sa te rogi "ceva ce tu nu stii si nu intelegi" !!!

Vezi ca Apostolul Pavel te contrazice flagrant.
Si colegul nostru Catalin2, un ortodox care, spre deosebire de tine, citeste Biblia.

1 Cor. 14:2
Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.

gpalama 02.01.2018 23:17:09

http://www.ioanguradeaur.ro/653/cuvant-la-rusalii-i/

Sfantul Ioan Gura de Aur:

Citat:

De ce atunci, toți cei ce se botezau, vorbeau în limbi, iar acum nu? Să ne învățăm întâi ce este a vorbi în limbi și atunci vom spune și pricina.

Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi. Și aceștia de acum de s-ar fi botezat atunci, i-ai fi auzit și pe ei vorbind în multe limbi. Aceasta ne-o arată Pavel, zicând: „Și găsind câțiva ucenici, a zis către ei : Primit-ați voi Duhul Sfânt când ați crezut? Iar aceia au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt”. Și apoi botezându-i și „puindu-și Pavel, mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi…” (F. Ap. 19, 1 – 2, 6). Deci pentru care pricină s-a luat de la oamenii de acum darul acesta ? Nu pentru că ne necinstește Dumnezeu pe noi, ci dimpotrivă pentru că ne iubește foarte mult. Cum ? Eu vă voi spune.

Oamenii de atunci de curând fiind izbăviți de idoli, aveau mintea groasă și nesimțitoare și erau dedați numai la lucrurile cele trupești, neavând nici o înțelegere față de darurile cele netrupești și nici nu știau ce este darul duhovnicesc, care se privește numai cu credința. Pentru aceasta se făceau semne.

Unele dintre darurile cele duhovnicești sunt nevăzute și numai cu credința se înțeleg, iar altele au și semne văzute spre încredințarea celor necredincioși. Adică, iertarea păcatelor este lucrare duhovnicească, care se înțelege cu gândul, este deci dar nevăzut. Pentru că nu vedem cu ochii trupului, cum se curătesc deci păcatele ? Cel ce se curățește, sufletul este. Însă sufletul cu ochii trupului nu se vede. Deci curățirea păcatelor este un dar care se înțelege cu mintea și nu poate fi văzut de ochii trupești. A vorbi în limbii este tot o lucrare a Duhului care cu mintea se înțelege, dar are și un semn văzut lesne de înțeles de cei necredincioși. Acesta este sunetul cuvântului rostit cu limba, care auzindu-se, face dovada lucrării celei nevăzute dinlăuntru, care se face în suflet.

Dar acum eu nu am trebuință de semne, căci Pavel zice : ..Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos” (I Cor. 12, 7). Dar care este pricina ? Pentru că și fără de semne am învățat să cred în Stăpânul. Cel ce nu crede are nevoie de semne, iar fiindcă cred, nu am trebuință de probe, nici de semne. Și cu toate că nu voi vorbi în limbi, totuși știu că m-am curățit de păcate. Iar cei de atunci nu credeau de nu vedeau semne, ca o garanție a credinței, pe care voiau s-o primească. Deci nu ca celor credincioși se dădeau semnele, ci ca celor necredincioși, ca să devină credincioși. Așa și Pavel zice: „Semnele nu sunt pentru cei credincioși, ci pentru cei necredincioși” (Idem 14, 22).

Vedeți că Dumnezeu a luat de la noi arătarea semnelor nu ca să ne necinstească, ci ca să ne cinstească. Și a făcut aceasta arătând că acum noi credem în El fără de semne și minuni. Iar aceia de nu ar fi avut mai întâi semne sau probe, nu ar fi crezut în El, prin lucrările cele nevăzute. Dar eu și fără de acestea arăt toată credința. Iată deci pricina pentru care nu se mai fac acum semne.

Voiam și pentru pricina praznicului să vorbesc și să arăt ce este praznicul a Cincizeci de zile și să arăt pentru ce în praznicul acesta s-a dat darul, de ce în limbi de foc și pentru ce după zece zile, dar văd că se întinde cuvântul de învățătură. Pentru aceasta adăugând puține voi înceta cuvântul. „Și când a sosit ziua Cincizecimii…” li s-au arătat lor, împărțite, limbi ca de foc…” (Fp. 2, 1, 3). Nu de foc, ci „ca de foc”, ca nimic simțit să nu cugeti pentru Duhul.

Și precum la curgerile Iordanului, nu porumbel s-a pogorât, ci ,.în chip de porumbel” (Lc. 3, 22), așa și aici, nu foc, ci chip de foc. Și iarăși puțin mai sus zice : „..ca de suflare de vânt ce vine repede” (Fp. 2. 21). Nu zice ,,ca o suflare de vânt ce vine repede”, ci „ca de suflare de vânt…”. Și pentru care fapt Iezechil ia darul proorociei prin carte și nu prin asemănare de foc ca apostolii ? Că zice : ,,Și a băgat în gura mea cartea aceea… Și am mâncat-o și s-a făcut gura mea dulce ca mierea” (Iez. 3, 2, 3). Iar pentru apostoli zice că li s-au arătat limbi de foc.

Deci pentru care pricină acolo carte și scriere, iar aici limbă și foc ? Pentru că acela se ducea să mustre păcate și să plângă necazurile iudaicești, iar aceștia ieșeau să mistuiască păcatele lumii. Pentru aceasta acela a luat carte în care se pomeneau greutățile ce au să fie, iar aceștia au luat foc, ca să ardă păcatele lumii si să prăpădească toate relele. Și precum focul de va cădea în mărăcini, pe toți cu lesnire îi va arde, așa și darul Duhului mistuia păcatele oamenilor. Dar evreii cei nesimțitori, când se făceau acestea, în loc să se spăimânteze, să se cutremure și să se închine Celui ce a dat Darul, ei iarăși își arătară nebunia loc, prihănind cu beția pe apostolii cei plini de Duhul Sfânt, zicând : „…că sunt plini de must” (Fp. 2, 13).

Pune în minte nemulțumirea și necunoștinta oamenilor și cugetă la mulțumirea și bunătatea îngerilor. Că îngerii când au văzut Pârga noastră suindu-se, se bucurau și ziceau: „Ridicați căpetenii porții voastre, și vă ridicați porțile cele veșnice si va intra Împăratul slavei” (Ps. 23, 7). Iar oamenii văzând darul Duhului pogorându-se la noi zice că sunt beți cei ce au primit darul. Și nici vremea anului nu i-a înțelepții că în vremea primăverii nu se găsește nicăieri must. Dar să-i lăsăm pe aceia, și să cugetăm la darul și răsplătirea iubitorului de oameni Dumnezeu.

A luat Hristos pârga firii noastre și ne-a dat darul Duhului. Și precum după un război îndelungat se face pace și se risipește vrajba, iar cei ce erau învrăjbiți între ei își dau unii altora încredințări de pace, așa și între Dumnezeu și oameni s-a făcut. A trimis Hristos ca zălog și încredințare pârga noastră lui Dumnezeu și ne-a trimis în schimb ca zălog și încredințare pe Duhul Sfânt. Și avem acest semn de încredințare, din neam împărătesc. Căci Duhul Sfânt care ni s-a trimis nouă este din Ființa cea împărătească, iar Cel ce de la noi S-a înălțat la ceruri este de neam împărătesc, fiind din seminția lui David.

Pentru aceasta nu mă mai tem, căci Pârga noastră stă sus. De aceea și despre viermele cel neadormit de-mi va spune cineva, sau despre focul nestins, sau despre alte chinuri și pedepse, nu mă mai tem.

Și nu că nu mă tem, dar nu deznădăjduiesc de mântuirea mea, că de nu ar fi pregătit Dumnezeu mari bunătăți pentru neamul nostru, nu ar fi luat sus pârga noastră. Mai înainte de aceasta, când priveam la cer și cugetam la puterile cerești simțeam marea noastră sărăcie, dar acum; privind în sus la Scaunul cel împărătesc, unde stă firea cea luată de la noi, vedem neamul nostru cel bun. Deci să ne gătim ca să nu cădem din slava aceea.

Citat:

De ce atunci, toți cei ce se botezau, vorbeau în limbi, iar acum nu? Să ne învățăm întâi ce este a vorbi în limbi și atunci vom spune și pricina.

Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi. Și aceștia de acum de s-ar fi botezat atunci, i-ai fi auzit și pe ei vorbind în multe limbi. Aceasta ne-o arată Pavel, zicând: „Și găsind câțiva ucenici, a zis către ei : Primit-ați voi Duhul Sfânt când ați crezut? Iar aceia au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt”. Și apoi botezându-i și „puindu-și Pavel, mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi…” (F. Ap. 19, 1 – 2, 6). Deci pentru care pricină s-a luat de la oamenii de acum darul acesta ? Nu pentru că ne necinstește Dumnezeu pe noi, ci dimpotrivă pentru că ne iubește foarte mult. Cum ? Eu vă voi spune.

Oamenii de atunci de curând fiind izbăviți de idoli, aveau mintea groasă și nesimțitoare și erau dedați numai la lucrurile cele trupești, neavând nici o înțelegere față de darurile cele netrupești și nici nu știau ce este darul duhovnicesc, care se privește numai cu credința. Pentru aceasta se făceau semne.

Unele dintre darurile cele duhovnicești sunt nevăzute și numai cu credința se înțeleg, iar altele au și semne văzute spre încredințarea celor necredincioși. Adică, iertarea păcatelor este lucrare duhovnicească, care se înțelege cu gândul, este deci dar nevăzut. Pentru că nu vedem cu ochii trupului, cum se curătesc deci păcatele ? Cel ce se curățește, sufletul este. Însă sufletul cu ochii trupului nu se vede. Deci curățirea păcatelor este un dar care se înțelege cu mintea și nu poate fi văzut de ochii trupești. A vorbi în limbii este tot o lucrare a Duhului care cu mintea se înțelege, dar are și un semn văzut lesne de înțeles de cei necredincioși. Acesta este sunetul cuvântului rostit cu limba, care auzindu-se, face dovada lucrării celei nevăzute dinlăuntru, care se face în suflet.

Dar acum eu nu am trebuință de semne, căci Pavel zice : ..Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos” (I Cor. 12, 7). Dar care este pricina ? Pentru că și fără de semne am învățat să cred în Stăpânul. Cel ce nu crede are nevoie de semne, iar fiindcă cred, nu am trebuință de probe, nici de semne. Și cu toate că nu voi vorbi în limbi, totuși știu că m-am curățit de păcate. Iar cei de atunci nu credeau de nu vedeau semne, ca o garanție a credinței, pe care voiau s-o primească. Deci nu ca celor credincioși se dădeau semnele, ci ca celor necredincioși, ca să devină credincioși. Așa și Pavel zice: „Semnele nu sunt pentru cei credincioși, ci pentru cei necredincioși” (Idem 14, 22).

Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:17:15

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656720)
Si in plus cand bolborositorii MARTURISESC CU GURA LOR TOTI, ca de fapt bolborosesc si nu vorbesc in limbi, cum poti sa afirmi @PT ca vorbesti in limbi ???

Uneori, cand te agiti prea tare, ( inca nu mi-ai raspuns daca din cand in cand bei mai multe pahare de vin) spui minciuni cu nemiluita. Nu le mai cerni.
Ca si aia cu "invatatura oficiala a cultului penticostal"
Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656720)
VOI MARTURISITI CA BOLBOROSITI DOMNULE

Singurii care au bolborosit sunt boscoroditorii limbii slavone.
Si acestia NU erau in Biserica Penticostala :68:

Ali Baba 02.01.2018 23:18:26

dar aici? se da ca exemplu sau se lauda?!? intelesul este ca se roaga mai mult decat ei si ca vorbeste cu Dumnezeu? cum explicati?

catalin2 02.01.2018 23:18:37

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656712)
1. Desigur, cei care se roaga in limbi sau transmit un mesaj prin vorbire in limbi, folosesc, in general, una din limbile pamantului.
2. Catalin, daca te vei gandi putin, vei realiza ca ceea ce spui este neverosimil. O limba straina este, pentru cel ce nu o cunoaste, o insiruire de sunete. Daca tu te rogi in limba tailandeza, ca tot o aminteai, pentru tine si pentru toti cei care nu cunosc tailandeza, ceea ce tu te rogi este doar o insiruire de sunete. Nu te pacali singur ca toate limbile sunt melodioase si ca tu auzind niste sunete poti deosebi daca este o limba sau nu. Exista limbi in care oamenii scot niste sunete guturale despre care in niciun caz nu ai zice ca este o limba.

Deci, omul de rand nu va sti care "insiruire de sunete" este o limba si care nu.
Daca te analizezi sincer, vei realiza ca asta este adevarul.

1. Da, asa scrie in Sfanta Scriptura, ca e vorba de limbile diferitelor popoare. Deci nu ceea ce pretind penticostalii.
2. La acest lucru ti-am mai raspuns odata, nu stiu de ce vrei sa repeti aceleasi lucruri de mai multe ori. O limba este formata din cuvinte, care sunt alcatuite din sunete articulate. Toate intr-o ordine, fiecare cuvant e format din aceleasi litere, intotdeauna. Deosebirea esentiala fata de ceea ce spui este ca, desi nu intelege acel om limba tailandeza, nici cei din jur, tailandezii inteleg acea limba. Exact asta scrie si in Sfanta Scriptura. "10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.". Fiecare limba din lume, din orice colt al lumii, are intelesul ei. Chiar daca nu inteleg limba tailandeza, aceasta are intelesul ei, un tailandez o intelege. Cei din afara unui popor erau numiti barbari in acele timpuri.

gpalama 02.01.2018 23:19:04

Cuvant la Rusalii I

26/06/2007 admin Despre minuni, Omilii 0

din “Omilii si cuvantari”

CUVÂNT
LA SFÂNTUL PRAZNIC AL CINCIZECIMII,
ȘI PENTRU CE NU SE MAI FAC ACUM
SEMNE ȘI MINUNI

Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi.

Sfantul Ioan Hrisostom a fost extrem de apropiat de epoca respectiva, a avut marturii "la a 2-a mana" despre ce a fost atunci.
Asta este sensul real al vorbirii in limbi, iar restul este o neintelegere de traducere si de asumare a realitatii istorice.

gpalama 02.01.2018 23:20:42

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656723)
Uneori, cand te agiti prea tare, ( inca nu mi-ai raspuns daca din cand in cand bei mai multe pahare de vin) spui minciuni cu nemiluita. Nu le mai cerni.
Ca si aia cu "invatatura oficiala a cultului penticostal"

Uite aici:
https://cuvseraphimrose.wordpress.co...irea-in-limbi/
Citat:

O persoană a recunoscut că, asemenea multor altora, după ce a vorbit în limbi, „rosteam adesea silabe fără sens în efortul de a-mi provoca fluxul rugăciunii în limbi” (Sherill, p. 127); eforturi care, departe de a fi descurajate, sunt recomandate cu zel de către penticostali. „A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, „a vorbi în limbi”, dar acest gest poate constitui un act onest de credintă, pe care Duhul Sfânt îl va onora dăruindu-i acelei persoane puterea de a vorbi într-o altă limbă” (Harper, p. 11).

Un alt pastor protestant spune: „Se pare că greutatea initială de a vorbi în limbi nu este altceva decât constiinta că tu esti acela care trebuie „să vorbească” în continuare, cu orice pret
 Primele silabe si cuvinte pot să-ti sune ciudat la ureche. Ele pot fi rostite cu greutate sau pot fi chiar nearticulate. E posibil să crezi chiar că le inventezi. Dar în măsura în care vorbesti fără oprire si cu credintă
 Duhul va alcătui pentru tine o limbă de rugăciune si de laudă (Christenson, p. 130).

Un „teolog” iezuit ne povesteste cum a pus el în practică aceste sfaturi: „După micul dejun am simtit că ceva mă trage aproape irezistibil către capela unde m-am asezat să mă rog. Luându-mă după descrierea lui Jim, despre cum a primit el darul limbilor, am început să rostesc încet, numai pentru mine: „La, la, la, la”. Spre marea mea uluire a urmat o miscare rapidă a limbii si buzelor însotită de un sentiment extraordinar de devotiune interioară” (Gelpi, p. 1).
La, la, la nu este rugaciune domnule si nu este limba, si nu asa se incepe o rugaciune catre Dumnezeu.

gpalama 02.01.2018 23:22:02

-
Wrong quote...

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:22:28

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656722)
Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi. [/b]

Slava Domnului!
Asa ar trebui sa fie si in zilele noastre, in bisericile noastre.

Ali Baba 02.01.2018 23:25:17

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656725)
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.". Fiecare limba din lume, din orice colt al lumii, are intelesul ei. Chiar daca nu inteleg limba tailandeza, aceasta are intelesul ei, un tailandez o intelege. Cei din afara unui popor erau numiti barbari in acele timpuri.

nu domne, sunt chestii diferite. primul e cazul cu cel care vorbeste in limbi si se zideste singur, celalalt e valabil pentru cei adevarati, cei care prorocesc altora. ala, primul, nu conteaza practic ce sunete scoate daca asa ajunge la divinitate.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:25:34

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 656724)
dar aici? se da ca exemplu sau se lauda?!? intelesul este ca se roaga mai mult decat ei si ca vorbeste cu Dumnezeu? cum explicati?

Eu cred ca aici Apostolul afirma doua adevaruri:
1. Rugaciunea in alte limbi este ceva foarte valoros si eu o practic foarte mult
2. Macar ca si eu pot vorbi in alte limbi in Biserica, NU vreau sa vorbesc decat daca voi intelegeti ceea ce spun.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:28:31

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656727)
Uite aici:

Ti-am mai spus si iti repet, cu rabdare: NU voi citi nicio sursa externa pana cand tu nu vei citi cu seriozitate si in duh de rugaciune invatatura Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli.

Deci, NU ma uit pe link-ul dat.
Pana nu citesti 1 Corinteni 14.

catalin2 02.01.2018 23:32:14

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 656711)
deci, dupa parerea mea vorbirea respectiva e o chestie individuala, singur se zideste. si nu trebuie oprit daca e cuviincios si respecta randuiala.

Spune ca e mai buna proorocia, ca fiecare intelege ce vrea sa spuan cel ce prooroceste. Pentru ca cel ce vorbeste in limbi nu este inteles de nimeni, daca nu exista si un translator. Si se zideste doar pe sine, pentru ca nu-i ajuta cu nimic pe ceilalti, daca nu inteleg (ar intelege cei din acel popor care vorbeste limba). Si se zideste pentru ca vorbirea in limbi era o harisma, o minune de la Dumnezeu, o lucrare a harului.
Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 656711)
ca sunt mii de culte crestine astazi in lume nu e chestie ce tine de luther, e un fapt. eu nu cred ca exista o autoritate lumeasca care sa poata spune cuiva cum si in ce fel poate el sa simta credinta in Hristos. si nici pomeneala ca aceasta autoritate sa fie bor, sau vreun sfant sinod ortodox infiintat de petru cel mare ca sa-i tina tzucalul peste noapte.

Ceea ce spui tu are o logica gresita, am intalnit aceeasi gandire la cei ce erau puternic influentati de conceptiile ecumeniste (foarte putini). Unii spun ca pamantul e plat, in logica aceasta bizara (care are legatura si cu cocneptia"corectitudinii politice") ar insesemna ca si ei au dreptate si ce ce spun ca pamantul e rotund. Si ce daca sunt multe grupari care isi spun biserici crestine? Isi pot spune cum vor, ca nu e ceva inregistrat ca brevet, sa nu aiba voie sa foloseasca numele. Nu inseamna ca si sunt. Sfantul Iustin Popovici spune ca celelalte culte sunt antibiserici.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:36:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656725)
1. Da, asa scrie in Sfanta Scriptura, ca e vorba de limbile diferitelor popoare. Deci nu ceea ce pretind penticostalii.

Asta pretind penticostalii: ca e vorba de limbile diferitelor popoare.
Pentru ca asta spune Biblia.

Mai este o conceptie marginala care spune despre limbile ceresti. Pentru ca asa spune Apostolul: "chiar daca as vorbi in limbi ceresti sau pamantesti". Iar Mantuitorul Hristos atunci cand vorbeste despre semnele care vor insoti pe cei credinciosi aminteste si vorbirea in limbi. Iar El spune acolo: "in limbi noi vor grai". "Limbi noi" este un concept enuntat de insusi Mantuitorul.

Dar repet, este o falsa problema.
Limbi deja cunoscute sau limbi noi, limbi pamantesti sau limbi ceresti, IMPORTANT este ca oricum, cei care se roaga in limbi NU cunosc limba in care se roaga.

catalin2 02.01.2018 23:38:29

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656715)
Nu cred ca exista o biserica ortodoxa in Romania in care sa se invete ceea ce ai spus tu in postarea anterioara.
De fapt sunt sigur ca NU se invata.

In Biserica insa se dau toate aceste invataturi ale Scripturii, ai dreptate.

Biserica este doar Biserica Ortodoxa, cultul vostru nu are nicio legatura cu Biserica. In Biserica se invata toata invatatura crestina. Inclusiv cea despre vorbirea in limbi, o harsima ce a existat doar la inceputul crestinismului. Dupa aceea au ramas harisme mult mai mari, la fel si minuni. Cred ca ti-am mai dat acest link, cu sfantul Paisie, care lumina cu lumina harului, o harsiam mai mare decat vorbirea in limbi. Sau sfantul Serafim de Sarov.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:39:02

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656727)
La, la, la nu este rugaciune domnule si nu este limba, si nu asa se incepe o rugaciune catre Dumnezeu.

Absolut corect. Aici suntem de acord.
Cel mult asa se poate incepe o cantare...

catalin2 02.01.2018 23:45:17

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656719)
Eu cred ca ma confunzi.

Eu incercam sa te scuz. Ca nu ai facut-o deliberat, ci ai copiat din ceea ce argumenteaza cultul.
Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656719)
Asadar e buna rugaciunea cu duhul si rugaciunea cu mintea.
Asta spune Apostolul, nu ceea ce ti-ar placea tie sa spuna.

Nu, Sfantul Apostol spune ca e buna rugaciunea in care cel ce se roaga si intelege ceea ce se roaga, adica o rugaciune in limba lui. Sau, ca un caz special, sa si inteleaga acea limba straina, de aceea spuen sa se roaga sa si talcuiasca (traduca). Ca aceasta e mult mai folositoare decat o rugaciune in care nu intelege cu mintea ce spune, ca o rugaciune in alta limba, de exemplu tailandeza.

gpalama 02.01.2018 23:47:43

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656732)
Ti-am mai spus si iti repet, cu rabdare: NU voi citi nicio sursa externa pana cand tu nu vei citi cu seriozitate si in duh de rugaciune invatatura Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli.

Deci, NU ma uit pe link-ul dat.
Pana nu citesti 1 Corinteni 14.

Nu trebuie sa citesti link extern iti pun eu inline sa ramana pentru posteritate

Citat:

Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi. Și aceștia de acum de s-ar fi botezat atunci, i-ai fi auzit și pe ei vorbind în multe limbi. Aceasta ne-o arată Pavel, zicând: „Și găsind câțiva ucenici, a zis către ei : Primit-ați voi Duhul Sfânt când ați crezut? Iar aceia au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt”. Și apoi botezându-i și „puindu-și Pavel, mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi
” (F. Ap. 19, 1 – 2, 6). Deci pentru care pricină s-a luat de la oamenii de acum darul acesta ? Nu pentru că ne necinstește Dumnezeu pe noi, ci dimpotrivă pentru că ne iubește foarte mult. Cum ? Eu vă voi spune.
Cuvant la Rusalii I

26/06/2007 admin Despre minuni, Omilii 0

din “Omilii si cuvantari”

CUVÂNT
LA SFÂNTUL PRAZNIC AL CINCIZECIMII,
ȘI PENTRU CE NU SE MAI FAC ACUM
SEMNE ȘI MINUNI

SFANTUL IOAN GURA DE AUR

catalin2 02.01.2018 23:48:32

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656723)

Din cate stiu aceste afirmatii erau sustinute de greco-catolici. Oricum, era o limba a unui popor, nu o limba inventata.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:50:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656735)
cultul vostru nu are nicio legatura cu Biserica.

Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656735)
In Biserica se invata toata invatatura crestina. Inclusiv cea despre vorbirea in limbi, o harisma ce a existat doar la inceputul crestinismului.

Un pic mai sus recunosti in scris ca vorbirea in limbi este RUGACIUNE. Nu ai incotro, asa spune Biblia. Insa niciun prelat ortodox roman NU invata asa ceva.

Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.

Insa da, in Biserica (luata in integralitatea ei) se invata, intr-adevar toata invatatura crestina. Ca Duhul Sfant este acelasi in lucrarea Lui, ieri si azi si in veci. Vorbirea in alte limbi si ca predicare si ca rugaciune a fost, este si va fi lucrarea Duhului cat vor tine veacurile.

Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:54:15

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656739)
Nu trebuie sa citesti link extern iti pun eu inline sa ramana pentru posteritate

Mda, posteritatea iti va fi recunoscatoare!

Nu citesc NIMIC din Ioan Gura de Aur pana nu citesti tu pe Apostolul Ioan.
Si pe Apostolul Pavel.

In orice caz, daca Ioan Gura de Aur sau orice alt om a scris ceva impotriva a ceea ce a scris Apostolul Pavel, toate acele scrieri sunt false. Eu asa cred.

Penticostalul Traditional 02.01.2018 23:56:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 656738)
Nu, Sfantul Apostol spune ca e buna rugaciunea in care cel ce se roaga si intelege ceea ce se roaga, adica o rugaciune in limba lui.

Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.

gpalama 02.01.2018 23:57:22

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656742)
Mda, posteritatea iti va fi recunoscatoare!

Nu citesc NIMIC din Ioan Gura de Aur pana nu citesti tu pe Apostolul Ioan.
Si pe Apostolul Pavel.

In orice caz, daca Ioan Gura de Aur sau orice alt om a scris ceva impotriva a ceea ce a scris Apostolul Pavel, toate acele scrieri sunt false. Eu asa cred.

Sunt de acord, insa apropo: la moartea lui au venit apostolii Pavel si Petru.

Iar ucenii Sfantului Ioan, l-au vazut pe Sfantul Pavel langa el cand scria interpretarile, ca sa nu greseasca, ca sa inteleaga corect si ca sa ramana o talcuire corecta pentru posteritate.

O fi om, dar i-a avut in permanenta langa el pe Apostoli langa el, in chip nevazut, pentru a invatat intreaga Biserica.

VAS ALES AL LUI DUMNEZEU, INVATATOR AL BISERICII RANDUIT DE DUMNEZEU!!!

Nu un nimeni cu care sa stergi tu pe jos. Tu nu te ridici la nivelul lui sa ai tupeul sa il asezi tu la nivel cu orbii in Evanghelie.

Apostolii l-au cinstit si au aratat cine este si inaltimea lui... nu trebuie sa-mi spui tu cine este, ne-au aratat deja lucrul asta apostolii lui Hristos, si o sa ascult de ei si nu de tine in cazul asta.

El a fost invatat de Dumnezeu Scriptura, si randuit mare invatator in Biserica.

Si ar fi bine sa citesti si tu ce zice, ai sa fii uimit ce poate un "om" sa spuna.

Este un monument Sfantul Ioan.

gpalama 02.01.2018 23:59:07

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656744)
Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.

Si spune si ce inseamna asta "a vorbit in limbi" ? Si cum face lucrul asta ?

Penticostalul Traditional 03.01.2018 00:13:51

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656745)
El a fost invatat de Dumnezeu Scriptura, si randuit mare invatator in Biserica.
Este un monument Sfantul Ioan.

Sunt de acord cu tine.
Departe de mine sa vorbesc impotriva lui Ioan Gura de Aur.
Nu am niciun motiv
Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656745)
Si ar fi bine sa citesti si tu ce zice, ai sa fii uimit ce poate un "om" sa spuna.

Aia cu "om" intre ghilimele este o blasfemie. Sper ca nu vei spune ca Ioan Gura de Aur a fost Dumnezeu sau altceva decat un om.

Iar eu il voi citi DOAR dupa ce vei citi tu pe Apostolul Pavel. Facem un Gentlemen's Agreement: tu citesti toate epistolele Apostolului Pavel, eu citesc o carte pe care mi-o recomanzi din Ioan Gura de Aur.

Penticostalul Traditional 03.01.2018 00:28:15

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656747)
Si spune si ce inseamna asta "a vorbit in limbi" ?

Spune.
E suficient sa citesti un singur capitol din 1 Corinteni.
Capitolul 14. Nu e extraordinar de lung.
Nu e din cale afara de greu de inteles.

Deschide un document word.
Copiaza pasajul si pune-l acolo.
Acum este timpul pentru rugaciune:
" Strălucește în inimile noastre, Iubitorule de oameni Doamne, lumina cea neînserată a cunoștinței dumnezeirii Tale și deschide ochii cugetului nostru spre cunoașterea evanghelicelor Tale propovăduiri; pune întru noi și frică de fericitele Tale porunci, ca poftele trupești cu totul călcându-le, viața duhovnicească să petrecem, toate cele ce sunt spre plăcerea Ta cugetându-le și făcându-le. Că Tu ești luminarea și sfințirea și mântuirea sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Continua si roaga-te cu cuvintele tale!
Cere-i Domnului sa iti dea lumina, intelepciune, calauzire.
Smereste-te inaintea Lui si declara-ti dependenta de El.

Inainte de a te apuca de altceva, scrii intrebarile CINE, CE, CAND, CUM, UNDE si DE CE. Sub ele scrii despre cine este vorba in text, despre ce, orice informatie legata de timp, mod sau loc. Si apoi orice expresie legata de motivatie. Si ai incheiat cu intrebarile.

Acum deschizi un tabel cu doua coloane. In prima pui tot ce gasesti scris despre prorocie. In ce-a de-a doua, despre vorbirea in limbi.

Mai deschizi un tabel cu doua coloane.
Selectezi din coloana vorbire in limbi ce spune Apostolul despre vorbirea in limbi privata si despre vorbirea in limbi publica.

Si gata. Poti discuta avizat. Este Cuvantul Sfant al Lui Dumnezeu. Nu e doar intelepciunea ta, tu ai scaldat toata munca in rugaciune. Insa este si sarguinta. Dumnezeu nu binecuvanteaza pe lenesii gura-casca.

Astept sa-mi spui ca ai finalizat!

Ali Baba 03.01.2018 01:19:55

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656751)
Acum este timpul pentru rugaciune:
" Strălucește în inimile noastre, Iubitorule de oameni Doamne, lumina cea neînserată a cunoștinței dumnezeirii Tale și deschide ochii cugetului nostru spre cunoașterea evanghelicelor Tale propovăduiri; pune întru noi și frică de fericitele Tale porunci, ca poftele trupești cu totul călcându-le, viața duhovnicească să petrecem, toate cele ce sunt spre plăcerea Ta cugetându-le și făcându-le. Că Tu ești luminarea și sfințirea și mântuirea sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

oare nu e crestineasca rugaciunea de mai sus? zic si eu... acu n-o sa ma faceti penticostal dupa ce m-ati facut adventist!;)

e aberanta pretentia ca exista o singura biserica, o singura autoritate, etc. ia uite:

23. Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni?

biserica= oameni=crestini

acum, voi evitati cu grija, as zice, ma refer la bravii nostri ortodocsi, iar PT cu frica, la adevarata cauza de discordie, la faptul ca penticostalii sustin ca vorbitorul in limbi, fiind binecuvantat de duhul sfant vorbeste direct cu dumnezeu in momentul ala! asta spune pavel, asta sustin penticostalii, asta se fereste PT sa spuna si asta evitati voi sa spuneti. de este adevarat si inca se petrec astfel de lucruri ele sunt un miracol. voi, catalin si ceilalti, spuneti ca sunt falsuri, eu nu cred in miracole, dar daca sunt adevaruri?

Penticostalul Traditional 03.01.2018 10:26:27

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 656755)
acu n-o sa ma faceti penticostal dupa ce m-ati facut adventist!;)

Concluzia e simplă: "dacă nu-i scuipi, cu mânie proletara, e semn clar că esti de-al lor".

Nu exista cale de mijloc.
Ori huiduiesti cu noi in cor ori intri cu ei in aceeasi oala.

Obisnuieste-te cu ideea! Daca cumva spui ceva de bine despre carismatici sau adventisti, catolici sau iudaisti, sigur esti de-al lor

Abordarea asta e veche de cand lumea.
In timpurile biblice evreii aveau o tinta predilecta cand era vorba de dispret: samaritenii. Locuitorii Samariei aveau un amestec ciudat de iudaism si paganism. Evreii erau mai nervosi pe ei decat pe pagani. Cand aveau de trecut din Iudeea in Galileea, evitau drumul Samariei, care era mai scurt, daca intalneau vreun samaritean nu vorbeau cu el ci il considerau necurat.
Isus a evitat sa vorbeasca de rău pe Samariteni.
A trecut prin tinutul lor, a vorbit cu ei, (ba chiar cu o femeie samarieanca, ceea ce pentru misogini era chiar culmea culmilor), le-a propovaduit Evanghelia. A locuit la ei doua zile incheiate. Ba mai mult, i-a vorbit de bine: cand a spus o pilda cu un om cazut intre talhari, Isus a vorbit de un preot si un levit care au trecut cu indolenta pe alaturi fara sa schiteze vreun gest de a ajuta pe cel ranit. Omul plin de mila, care a pus osul la treaba pentru a ajuta era... samaritean. Pentru noi, astazi povestirea e ceva obisnuit, insa pentru ei a fost socant de-a binelea.
Asa ca au ajuns la o concluzie "normala": Hristos era samaritean!. Cum altfel ar fi putut sa observe ceva bun la samariteni? Asa ca i-au zis lui Iisus: "Oare, nu zicem noi bine că Tu ești samarinean?" Ioan 4:48

gpalama 03.01.2018 11:23:48

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656751)
Si gata. Poti discuta avizat. Este Cuvantul Sfant al Lui Dumnezeu. Nu e doar intelepciunea ta, tu ai scaldat toata munca in rugaciune. Insa este si sarguinta. Dumnezeu nu binecuvanteaza pe lenesii gura-casca.

Astept sa-mi spui ca ai finalizat!

Gresesti si te aberezi la maxim.

Lucrurile stau usor altfel fata de cum spui tu.

Scriptura este temelia.

Viata de 2000 de ani a Bisericii, cuprinsa in Traditie si in Mistica, presupune in totalitate cateva lucruri:
1. Explicarea Scripturi
2. Lucrarea corecta a Scripturii
3. Repetarea integrala a continutului si punerea lui in contextul curent.

Tu folosesti exclusiv Scriptura, cand eu am ceva care este exact Scriptura, in oglinda: VIATA BISERICII, MISTICA, TRADITIA ORTODOXA.

Pentru fiecare cuvant din Scriptura, eu am 100 de explicatii si exemple in viata Bisericii, de la Sfinti, marturii adevarate, cu marturii din Scriptura.

Scriptura nu este totul, si nu este completa, este doar baza si temelia.

Viata Bisericii este COMPLETAREA SI TOTUL, intregeste complet ce zice Scriptura, pentru ca ea cuprinde lucrarea Duhului Sfant timp de 2000 de ani, care a invatat si explicat si indrumat oamenii DUPA SCRIPTURA.

Inafara vietii Bisericii care reprezinta INTELEGEREA SI INTERPRETAREA SI TRAIREA Scripturii nu se poate intelege Dumnezeu si nici asuma, pentru ca Biserica este prin lucrarea Duhul Sfant.

Sa spui ca nu este Bsiserica timp de 2000 de ani este egal cu a spune ca nu este lucrarea a Duhului Sfant. Ceea ce este de o absurditate maxima.

Noi avem 2000 de ani de TRAIT SCRIPTURA, voi nu aveti nimic. Voi doar presupuneti ca ati inteles ceva corect si va rataciti fiecare in greseala lui, si mai trageti si pe altii.

Noi TRAIM si stim ce este Scriptura. Noi avem talcuirea adevarata a Scripturii spre deosebire de voi care nu aveti nimic.

Nu imi arunca in fata Scriptura si pasaje, eu iti arunc in fata 2000 de ani de inteles corect Scriptura, de trait Scriptura, si sute si mii de cuvinte care talcuiesc corect si adevarat Scriptura, de sfinti trimis de Dumnezeu pentru noi pentru a ne invata. Lucru pe care voi nu il aveti.

Voi nu aveti nimic, noi avem totul.

Noi II ACCEPTAM PE CEI TRIMIS DE DUMNEZEU TIMP DE 2000 DE ANI SA NE INVETE.
Chiar nu a trimis Dumnezeu pe nimeni timp de 2000 de ani pe pamanatul asta sa invete lumea? Si doar dupa 2000 de ani?

A ridicat Hristos zeci de Apostoli si ucenici si le-a dat lor putere mare, si apoi gata, nimic? Nu a mai ridicat pe niciunul? Surpriza, cu siguranta ca a ridicat sute si mii noi ucenici pentru Biserica pe care a ridicat-o, problema este ca voi nu vreti sa-i primiti si sa-i vedeti.

Da, DUMNEZEU A TRIMIS CONTINUU noi apostoli.

Asa ca hai fuguta la viata Bisericii (surpriza, nu aveti asa ceva) si... si de fapt nu poti sa faci nimic. Voi nu aveti nimic. Voi nu aveti invatatori, nu aveti lumina, nu aveti har, nu aveti nimic. Aveti propria aroganta satanica si va calauziti cu ea.

Auzi, imi explica orbul ca nu vad. Stai linistit ca sunteti orbi si nu vedeti, iar noi avem Biserica; in Biserica in continuu se citeste si Apostolul si Evanghelia si se TALCUIESC in mod corect si responsabil, de cei luminati de Dumnezeu. Si nu de orice cizmar sau de orice sofer de tir trezit peste noapte pastor, "luminat de sus" dupa ce a fost la curve noaptea, propovaduitor serios al vorbirii in limbi.

Noi avem TALCUIREA SI TRAIREA SCRIPTURI in Biserica, timp de 2000 de ani. Si marturia Duhului, timp de 2000 de ani.

Voi nu aveti nimic.

Asa cum pe Tabor Moise si Ilie l-au confirmat si au dat marturie pentru Hristos, la fel si Apostolii Pavel si Pentru l-au confirmat si au dat marturie pentru Sf Ioan Gura de Aur, ca fiind prieten al lor si invatator.

O sa ascult oricand de Ioan Gura de Aur, confirmat de sus, de Dumnezeu, dupa vorba lui Hristos: "cine se leapada de Mine, nu se leapada de Mine, ci de Cel ce M-a trimis".

Eu nu ma lepad de invatatura lui Ioan Gura de Aur, pentru ca m-as lepada si de Apostoli si de Hristos si de Dumnezeu, care l-a trimis...

TINE MINTE: INTEGEREA SCRIPTURII S-A FACUT IN SUTE DE ANI DUPA MULTE DISPUTE. Si dupa enorm de multe lupte duhovnicesti.

Vii tu si imi explici acum ca voi v-ati trezit peste noapte talcuitorii desavarsiti ai Scripturii? Hai pardon.

Vezi-ti domnule de aberatiile tale, esti pe coclauri cu totul. Nu imi explica mie ca protestantismul este "calea"...

Pentru fiecare cuvant din Scriptura, eu am zeci si sute de explicatii in Biserica daruite de Sus, de Dumnezeu prin Ioan Gura de Aur, Paisie Aghioritul si cei asemenea lor. Oameni de la Dumnezeu, confirmati de sus de Apostoli si de insusi Hristos...

Tu nu ai nimic, ai doar ratacirea ta personala.

Biserica noastra este o oglinda reala a Evangheliei, voi sunteti la un nivel jos rau de tot.

Va rataciti nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu !!!

gpalama 03.01.2018 11:37:04

Pentru fiecare cuvant din Scriptura pe care mi-l aduci eu iti gasesc o imagine unitara data de Biserica pentru intelegerea lui.

Tu ai doar cateva randuri din Scriptura, frunzarite si alea cu greu, pe care le intoarceti si le sugrumati si le rastalmaciti cum vreti voi.

Eu am: marturia a zeci de sfinti despre cum se intelege cuvantul respectiv, talcuiri facute cu adevarat in Duhul Sfant, eu am lucrarea sfintilor pentru cuvintele respective, eu am Dumnezeiestile canoane de invatatura.

Tu ai doar un pasaj din Scriptura, eu il am pe Duhul Sfant, care de mii de ori a repetat CUM SE INTELEGE PASAJUL RESPECTIV...

Si cu adevarat este drept sa ascult de Dumnezeu mai mult decat de oameni mai ales ca Dumnezeu a lucrat cu mare putere prin sfintii Bisericii, oameni de mare cinste si nu bolborositori penticostali.

Orbule, nu vrei sa il vezi pe Dumnezeu in Ortodoxie si in Sfintii Lui cand este chiar in fata ta !

Cornel Urs 03.01.2018 11:41:25

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656703)
Apostolul marturiseste ca el se roaga in limbi si cere si crestinilor sa se roage in limbi.

Da, omule, știm, dar asta nu înseamnă că limbile în care vă rugați voi sunt de la Dumnezeu.

Penticostalul Traditional 03.01.2018 11:44:32

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 656760)
Gresesti si te aberezi la maxim.
Lucrurile stau usor altfel fata de cum spui tu.

A sta "un pic altfel" nu este egal cu "a abera la maxim".
Incearca sa fii si tu mai moderat!

Penticostalul Traditional 03.01.2018 11:48:27

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656762)
Da, omule, știm

Doar tu stii asta pentru ca esti penticostal. Dizident penticostal, ca sa fie mai exact.
Ortodocsii NU stiu.
Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656762)
asta nu înseamnă că limbile în care vă rugați voi sunt de la Dumnezeu.

Ba da. Exact asta inseamna.
Ca vorbirea in limbi poate fi si o imitatie, asa cum gasesti tu prin ghena si Canale.
Insa poate fi si de la Dumnezeu, asa cum este in Scripturi si in viata mea.

Cornel Urs 03.01.2018 11:54:17

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656765)
Insa poate fi si de la Dumnezeu, asa cum este in Scripturi si in viata mea.

În afară de propria ta impresie despre tine, cum ne demonstrezi și nouă că tu vorbești în limbi prin Duhul Sfânt? Ai tu limbi ca semn pentru necredincioși? Și nu uita, nu uita, că turnarea Duhului a însemnat nu doar limbi ci și profetizare! Vorbeau în limbi și proroceau! Tu prorocești? Dacă da, ar fi interesant fiindcă prorocia este semn pentru credincioși. Gpalama, cătălin2, Cornel Urs și alți colegi de forum pot fi încredințați de Duhul care este în tine, dacă le-ai proroci! Dar tu nu faci asta! Atunci, noi ce să credem despre tine?

Cornel Urs 03.01.2018 11:58:14

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 656765)
Dizident penticostal, ca sa fie mai exact.

Gruparea unde am fost eu era formată din ieșiți din alte culte, nu penticostali. Dar am fost și la penticostali, recunosc, de mai multe ori, în mai multe locuri. Nimic ziditor. Acum nu mă mai regăsesc decât în Ortodoxie!

Penticostalul Traditional 03.01.2018 12:03:35

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656766)
În afară de propria ta impresie despre tine, cum ne demonstrezi și nouă că tu vorbești în limbi prin Duhul Sfânt?

In NICIUN fel. Eu nu demonstrez nimanui nimic.
Nici nu pot, nici nu vreau, nici nu vad folosul demonstratiilor

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656766)
Atunci, noi ce să credem despre tine?

Ca nu prea le am cu Biblia, insa voi va trebui sa cititi.
Ca am un duh strain insa voi ar trebui sa cautati sa dobanditi Duhul Sfant si sa vorbiti in limbi si sa prorociti.
Ca eu sunt foarte slab dar voi trebuie sa fiti foarte tari in credinta.

Asta e pentru voi, cei credinciosi. Acum v-am prorocit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:17:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.