Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Mihnea Dragomir 16.04.2010 00:15:44

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 235767)
SI cererea de iertare unde e?

"Pomenește-mă, Doamne, în împărăția Ta". Prin această cerere, tâlharul penitent îl roagă pe cel pe care Îl numește stăpân ("Doamne") să îl numere cu cei drepți din împărăția Sa.

Citat:

Mantuitorul nu i-a iertat pacatele insului respectiv pentru ca a "dat pe la El" ci asta s-a intamplat mai demult, inainte de nasterea oricarui om
Nu, fiindcă nu spune "păactele ți-au fost iertate", ci "îți sunt iertate", de aici știm că absolvirea nu este din preeternitate. La fel de evident este când spune "Atunci nici eu nu te judec" (și nu "nu te-am judecat")

tigerAvalo9 20.04.2010 23:33:02

Zici ca nu exista pic de civilizatie acolo!!!!!!

narcisa5 28.04.2010 12:33:46

raspuns pt. danyel

Nu este bine ca rugaciunile sa se spuna cu voce tare, chiar foarte tare.
Asta tine de vointa fiecarei persoane. Nimeni nu impune o anumita tonalitate in bisericile penticostale.Si cultul penticostal nu a venit din america(SUA).Asa cred cei din exterior. Oricum, nu tot ce vine din america este bun.Ba , dimpotriva, de acolo apar tendinte libertine(capul descoperit, muzica lumeasca cu ritm de rock,etc)care nu au ce cauta in nici o biserica, de orice cult ar fi.Iar practicile din biserica penticostala sunt cele lasate de Isus apostolilor si transmise de acestia inca din sec I.(fara inchinarea la idoli, sfinti,asa cum scrie in biblie,..etc)

danyel 28.04.2010 15:00:33

Citat:

În prealabil postat de narcisa5 (Post 240426)
Nu este bine ca rugaciunile sa se spuna cu voce tare, chiar foarte tare.
Asta tine de vointa fiecarei persoane. Nimeni nu impune o anumita tonalitate in bisericile penticostale.Si cultul penticostal nu a venit din america(SUA).Asa cred cei din exterior. Oricum, nu tot ce vine din america este bun.Ba , dimpotriva, de acolo apar tendinte libertine(capul descoperit, muzica lumeasca cu ritm de rock,etc)care nu au ce cauta in nici o biserica, de orice cult ar fi.Iar practicile din biserica penticostala sunt cele lasate de Isus apostolilor si transmise de acestia inca din sec I.(fara inchinarea la idoli, sfinti,asa cum scrie in biblie,..etc)

Sti cum e proverbul "teoria ca teoria da practica te omoara"
in adunarile penticostale timpul rugaciunii seamana cu o adevarata galceva specifica pietelor si targurilor

In ceea ce priveste istoria cultului penticostal cred ca ai lipsit de la lectia "originile penticostalismului" poi se poate sa nu-ti cunosti credinta si cultul din care faci parte considerand ca esti un membru activ si cu implicatii directe in cult
Tot ce se practica in adunarile penticostale este preluat din SUA nu vezi ca si accentul predicilor este cu iz americanesc
viziteaza bisericile penticostale moderne tip Speranta din Cluj sa vezi acolo muzica si efecte sonore, festivalul de la Mamaia e slabut pe langa astia
De ce in adunarile voastre nu se canta muzica psaltica daca tot pretindeti ca ii urmati pe primii crestini? ei cantau psalmi nu "Voi slavi pe Mielul Gloriei"

Doriana 28.04.2010 15:58:03

Ce e gresit in a-L slavi pe Mielul gloriei? Sau crezi ca ucenicii cantau doar cei 151 de psalmi, iar cand ii terminau o luau de la capat?

danyel 28.04.2010 17:13:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240541)
Ce e gresit in a-L slavi pe Mielul gloriei? Sau crezi ca ucenicii cantau doar cei 151 de psalmi, iar cand ii terminau o luau de la capat?

Se vorbea despre muzica lumeasca patrunsa in biserica, ce e rau la melodie? chiar melodia care nu e deloc o melodie incadrata intr-un spirit crestin autentic ci in genuri bune pt eurovision, versurile sunt bune si indemnul deasemenea dar modul in care se canta nu cred ca iti trezeste dorinta de pocainta si de plangere a pacatelor ci dorinta de pietism si de dans
ca estetic melodia este chiar frumoasa dar...nu merge cot la cot cu smerenia caracteristica crestinismului plus ca nu e un stil care sa aiba continuitate istorica in crestinism ci doar un moft a unora care-si fac inchinarea dupa propriile gusturi
Si reiau intrebarea, de ce in adunarile penticostale nu se canta muzica psaltica? de ce mai degraba se canta o cantare pe linia melodica a imnului europei decat sa se cante "iubi-te-voi Doamne" sau "Fericirile"? oare nu pentru ca nu trezeste acea emotivitate pietista specifica adunarilor?

Nu, ucenicii nu cantau doar psalmi ci si alte cantece dar le psalmodiau, in niciun caz nu cantau cantece cu linia melodica moderna, unde mai e Sola Scriptura aici?

Doriana 28.04.2010 17:24:05

Nu pot spune exact ce fel de muzica primeste Dumnezeu sau nu primeste. Dar ma gandesc cum o fi aratat in vechime inchinarea oamenilor; cu alaute, harfe, chinvale si timbale si trambite... :43:

danyel 28.04.2010 17:33:06

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240613)
Nu pot spune exact ce fel de muzica primeste Dumnezeu sau nu primeste. Dar ma gandesc cum o fi aratat in vechime inchinarea oamenilor; cu alaute, harfe, chinvale si timbale si trambite... :43:

Am observat ca neo-protestantii recurg mereu la scuza asta pt asi canta in continuare propriile cantari pietiste fara a le atrage nimeni atentia ca s-a deviat de la linia decentei crestine

In VT avem de aface cu o alta religie in primul rand, cu o alta cultura, cea orientala unde era ceva obisnuit sa se foloseasca instrumente si cu toate acestea si evreii psalmodiau acompaniati de instrumente nu luau cantece laice si le puneau versuri crestine, aveau propria muzica sacra
apoi in Noul Testament si in istoria timpurie a Bisericii nu gasim vre-o relatare a folosirii vreunui instrument in inchinare , nici evreii nu le-au mai folosit dupa daramarea Templului

Doriana 28.04.2010 17:40:41

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 240616)
Am observat ca neo-protestantii recurg mereu la scuza asta pt asi canta in continuare propriile cantari pietiste fara a le atrage nimeni atentia ca s-a deviat de la linia decentei crestine

In VT avem de aface cu o alta religie in primul rand, cu o alta cultura, cea orientala unde era ceva obisnuit sa se foloseasca instrumente si cu toate acestea si evreii psalmodiau acompaniati de instrumente nu luau cantece laice si le puneau versuri crestine, aveau propria muzica sacra
apoi in Noul Testament si in istoria timpurie a Bisericii nu gasim vre-o relatare a folosirii vreunui instrument in inchinare , nici evreii nu le-au mai folosit dupa daramarea Templului

Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra. Daca nu s-a spuparat atunci pe evrei de ce s-o fi schimbat azi?
Caci si de canti muzica bizantina o poti canta numai din gura, fara sa Il lauzi pe El. Nici eu nu sunt de acord cu orice muzica, dar ma feresc sa zic ca nu o primeste Dumnezeu. Adica, de unde sa stiu eu? Cum zicea cineva: credeti ca Dumnezeu se uita din cer printr-o teava si vede numai pe ortodocsii care ii canta muzica bizantina? Sigur are o viziune mult mai ampla.
Sa-i vezi pe crestinii din Africa ce frumos il lauda pe Dumnezeu. Nu stiu nici carte sa studieze psalmii sau stilul bizantin. Si ce acapela frumos iese...

danyel 28.04.2010 17:58:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240622)
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra. Daca nu s-a spuparat atunci pe evrei de ce s-o fi schimbat azi?
Caci si de canti muzica bizantina o poti canta numai din gura, fara sa Il lauzi pe El. Nici eu nu sunt de acord cu orice muzica, dar ma feresc sa zic ca nu o primeste Dumnezeu. Adica, de unde sa stiu eu? Cum zicea cineva: credeti ca Dumnezeu se uita din cer printr-o teava si vede numai pe ortodocsii care ii canta muzica bizantina? Sigur are o viziune mult mai ampla.
Sa-i vezi pe crestinii din Africa ce frumos il lauda pe Dumnezeu. Nu stiu nici carte sa studieze psalmii sau stilul bizantin. Si ce acapela frumos iese...

Eu nu sunt un ortodox radical , problema ridicata de mine nu era cea a evreilor sau a africanilor ci introducerea in adunare a unui stil lumesc asemanator cu cel din discoteci si motivul pentru care s-a introdus gasint tot felul de scuze nu este altul decat impunerea propriilor gusturi si mofturi in inchinare, e ceva de genu, "Doamne nu putem canta psalmi, pur si simplu ni ni se potriveste, noi tre sa cantam asa cum credem ca e bine si asa cum in primul rand ne simtim noi bine si ceea ce noua ne desfata auzul si ne hraneste gusturile, iar Tu tre sa primesti inchinarea asta ca doar esti bun asa-i?" aici s-a ajuns
Si asa cum am mai spus, evreii aveau o mizica sacra nu rock sau manele "crestine"

Doriana 28.04.2010 18:02:44

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 240635)
, problema ridicata de mine nu era cea a evreilor sau a africanilor ci introducerea in adunare a unui stil lumesc asemanator cu cel din discoteci si motivul pentru care s-a introdus gasint tot felul de scuze nu este altul decat impunerea propriilor gusturi si mofturi in inchinare, e ceva de genu, "Doamne nu putem canta psalmi, pur si simplu ni ni se potriveste, noi tre sa cantam asa cum credem ca e bine si asa cum in primul rand ne simtim noi bine si ceea ce noua ne desfata auzul si ne hraneste gusturile, iar Tu tre sa primesti inchinarea asta ca doar esti bun asa-i?" aici s-a ajuns

Mda, faza cu discoteca e chiar deranjanta. Dar, hei, inca se mai canta psalmi, pe diferite melodii, ce-i drept. Unele mai dulci, altele mai agesive. :17:

danyel 28.04.2010 18:08:15

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240636)
Mda, faza cu discoteca e chiar deranjanta. Dar, hei, inca se mai canta psalmi, pe diferite melodii, ce-i drept. Unele mai dulci, altele mai agesive. :17:

N-am zis-o ca pe o jignire ci ca pe o realitate, ai auzit de trupa "Pocaitii"? ei canta hip-hap "crestin" hip hap se canta si in discoteci, exista rock "crestin" rock auzi in discoteci, exista manele si lautareasca "crestina" asa cv auzi la discoteci si la petreceri

eu n-am zis ca toate melodiile sunt asa dar in adunarile astea mari se merge preponderent spre un asemenea stil, se canta psalmi dar nu se psalmodiaza

Doriana 28.04.2010 18:17:01

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 240639)
N-am zis-o ca pe o jignire ci ca pe o realitate, ai auzit de trupa "Pocaitii"? ei canta hip-hap "crestin" hip hap se canta si in discoteci, exista rock "crestin" rock auzi in discoteci, exista manele si lautareasca "crestina" asa cv auzi la discoteci si la petreceri

Da, am auzit "Pocaitii" . De fapt doar am incercat sa-i ascult, nu am avut rabdare. :21: Si hard rock de la Awana. :42:

De lautareasca te rog sa nu zici nimic. Eu stau printre romi si le mai fac cd-uri cu muzica crestina. Degeaba incerc sa le mai diversific gusturile macar cu o ardeleneasca, daca nu e lautareasca nu e buna.

danyel 28.04.2010 18:24:34

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240641)
Da, am auzit "Pocaitii" . De fapt doar am incercat sa-i ascult, nu am avut rabdare. :21: Si hard rock de la Awana. :42:

De lautareasca te rog sa nu zici nimic. Eu stau printre romi si le mai fac cd-uri cu muzica crestina. Degeaba incerc sa le mai diversific gusturile macar cu o ardeleneasca, daca nu e lautareasca nu e buna.

:))tare faza cu rromii:))

almaris 28.04.2010 22:29:03

Citat:

nu tot ce vine din america este bun. Ba, dimpotriva, de acolo apar tendinte libertine(capul descoperit, muzica lumeasca cu ritm de rock,etc)

Unde scrie in Biblie ca trebuie sa stea femeia cu basma pe cap, sau ma rog cu ce se mai gaseste? Apropo, in biserica penticostala femeile stau separat de barbati? Eu asa am auzit dar nu stiu sigur. Ar fi rau daca ar fi asa. Poate ca s-ar fi gandit la asa ceva niste sfintisori de barbati, sa nu care cumva sa fie ispititi eventual daca se atinge vreo femeie de ei. Mai bine s-ar lega la ochi, sau sa stea cum faceau unii farisei pe vremuri care stateau mai mereu cu capul plecat.
Citat:

Iar practicile din biserica penticostala sunt cele lasate de Isus apostolilor si transmise de acestia inca din sec I.(fara inchinarea la idoli, sfinti, asa cum scrie in biblie,..etc)

Ramane de vazut, cred ca se pune cam mult accent pe practica din biserica, mai mult conteaza practica din afara bisericii, sau dupa ce terminam serviciul se dezbraca haina de crestin?

almaris 28.04.2010 22:30:59

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240613)

Daca nu treziti tot cartierul folositi ce instrumente doriti fratilor.

almaris 28.04.2010 22:33:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240622)
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra.

Conteaza atitudinea cu care cineva aduce inchinare prin cantec. Ar fi totusi de evitat sa fie in genul hip-hop sau trance.

penticostalulmantuibil 30.04.2010 14:48:34

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 104211)
Atunci cand se roaga,fiecare isi spune rugaciunea proprie cu voce tare creindu-se un vacarm de nedescris....M-am speriat asa de tare ca am vrut sa ies afara dar nu puteam pentru ca ii deranjam si pe ceilalti. Eu unul nu as putea niciodata sa ma concentrez intr-o astfel de atmosfera si sa am o minte limpede in timp ce spun rugaciunea!

Este drept ca rugaciunea comuna din cadrul bisericii penticostale creeaza disconfort crestinilor de alte confesiuni.

Incercam sa remediem acest neajuns. In timpul slujbelor de evanghelizare cele mai multe biserici reduc numarul rugaciunilor comune. Unele biserici chiar au scos rugaciunea comuna din modul lor de inchinare.

Opinia mea este ca rugaciunea comuna este un mod acceptabil de inchinare.

Motive:
1. Dumnezeu poate auzi rugaciunile tuturor crestinilor in acelasi timp.
2. Acest tip de rugaciune pare a avea un fundament biblic, Fapte 4:24 "Cînd au auzit ei aceste lucruri, si-au ridicat glasul toti împreunã cãtre Dumnezeu, si au zis: ,,Stãpîne, Doamne, care ai fãcut cerul, pãmîntul, marea si tot ce este în ele!..."
3. Ofera posibilitatea ca mai multe persoane sa poata inalta rugaciuni lui Dumnezeu.
4. Alte confesiuni folosesc forme inrudite: triplete de rugaciune, rugaciune in grupuri mici.

Da, rugaciunea comuna este o forma confesionala specifica penticostalilor.
Daca exista disponibilitate de acceptare a diversitatii confesionale intelegerea ei nu intampina dificultati de netrecut.
Daca se doreste ridiculizarea "celorlalti" este un bun argument.

mirabela 30.04.2010 16:54:09

http://www.odaiadesus.ro/personala.html

vasalie 30.04.2010 17:28:21

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 241312)

Autorul articolului nu prezinta credibilitate. Am citit o carte scrisa de acesta ("Ereziile apusului" -scrisa in colaborare cu Ieromonahul Visarion Moldoveanu) in care am gasit minciuni usor de sesizat referitoare la o biserica crestina (pe care o cunosc bine si am putut verifica afirmatiile facute in carte).

dani2004 30.04.2010 17:42:25

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 241327)
Autorul articolului nu prezinta credibilitate. Am citit o carte scrisa de acesta ("Ereziile apusului" -scrisa in colaborare cu Ieromonahul Visarion Moldoveanu) in care am gasit minciuni usor de sesizat referitoare la o biserica crestina (pe care o cunosc bine si am putut verifica afirmatiile facute in carte).

Esti adventist?

vasalie 30.04.2010 17:51:35

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 241336)
Esti adventist?

Sunt un crestin (nadajduiesc ca nu doar cu numele) membru al bisericii adventiste.

Doriana 30.04.2010 17:53:59

Eu ma bucur sincer cand oamenii Il gasesc pe Hristos. Insa daca au nesansa ca dupa ce au deschis ochii spre Hristos sa gaseasca preoti/pastori/simpli enoriasi care sa le spuna "Vezi ca noi suntem cei mai buni, restul sunt eretici" , si mai au si slabiciunea de a-i crede, in ei se naste deja samanta minciunii si a competitiei.

Cu cat vad ca cei intorsi la ortodoxie hulesc , fara exceptie, ce a fost inainte si declara ca au fost amagiti, manipulati, victime inocente, singurul meu gand este sa ma ajute Dumnezeu sa nu fiu ca ei niciodata. Sa nu hulesc mana care m-a hranit si locul unde m-am odihnit , maniind pe Dumnezeu cu scopul de a placea oamenilor servind intereselor lor murdare.

penticostalulmantuibil 01.05.2010 21:03:31

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 241312)
http://www.odaiadesus.ro/personala.html
Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 241327)

Autorul articolului nu prezinta credibilitate, in general vorbind. Eu nu am citit cartea la care va referiti.

Dar cand un om marturiseste ca s-a nascut intr-o familie atee, a fost botezat ortodox, apoi a devenit ateu, apoi s-a convertit la baptisti, apoi i-a lasat pe baptisti si a devenit membru la penticostali apoi i-a lasat si pe penticostali si s-a dus la un grup numit "partasia", si apoi a parasit grupul si a trecut din nou la ortodocsi, cam cata credibilitate credeti ca mai are in ochii mei?

Despre ce sa ne invete un astfel de om, despre stabilitate in credinta, despre loialitate sau despre ce?

Poate doar despre cum sa tradezi un crez sau o comunitate in cinci pasi simpli sau cum sa zbori candid si ferice din floare-n floare.

In opinia mea, exista oameni care s-au nascut si au crescut intr-o confesiune crestina oarecare si, la maturitate, L-au descoperit pe Hristos in alta parte. Daca L-au gasit cu adevarat pe Dumnezeu acolo, pentru mine nu e nici o problema. Il pot respecta, il pot considera frate si il pot asculta cu atentie ce are de spus.
Cunosc si astfel de cazuri. Mihai Oara este unul dintre ele.

Insa pe migratorii de profesie imi este foarte, foarte greu sa-i cred.

Jane Says 02.05.2010 11:55:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241341)
Eu ma bucur sincer cand oamenii Il gasesc pe Hristos. Insa daca au nesansa ca dupa ce au deschis ochii spre Hristos sa gaseasca preoti/pastori/simpli enoriasi care sa le spuna "Vezi ca noi suntem cei mai buni, restul sunt eretici" , si mai au si slabiciunea de a-i crede, in ei se naste deja samanta minciunii si a competitiei.

Cu cat vad ca cei intorsi la ortodoxie hulesc , fara exceptie, ce a fost inainte si declara ca au fost amagiti, manipulati, victime inocente, singurul meu gand este sa ma ajute Dumnezeu sa nu fiu ca ei niciodata. Sa nu hulesc mana care m-a hranit si locul unde m-am odihnit , maniind pe Dumnezeu cu scopul de a placea oamenilor servind intereselor lor murdare.

Pai unul intors stie exact ce a trait acolo, ca nu-ti convine tie, care secreti endorfine la greu cand deschide gura pastorul, asta-i altceva :)
Stii ca era studiul ala cu penticostalii si cu discernamantul pe celalalt topic :58:

AndruscaCIM 02.05.2010 13:04:52

Citat:

În prealabil postat de jane says (Post 241902)
pai unul intors stie exact ce a trait acolo, ca nu-ti convine tie, care secreti endorfine la greu cand deschide gura pastorul, asta-i altceva :)
stii ca era studiul ala cu penticostalii si cu discernamantul pe celalalt topic :58:

:24::24:.....

Doriana 02.05.2010 14:46:00

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 241902)
Pai unul intors stie exact ce a trait acolo, ca nu-ti convine tie, care secreti endorfine la greu cand deschide gura pastorul, asta-i altceva :)
Stii ca era studiul ala cu penticostalii si cu discernamantul pe celalalt topic :58:

mai poti? :71:
Da, imi amintesc de studiul tau...De curiozitate, ai incercat vreodata sa te inspiri din Cuvantul lui Dumnezeu [ stii tu, cartea aia mare, neagra, cu o cruce pe ea... ] sau te-ai multumiit intotdeauna cu studiile unor oameni lumesti?

AndruscaCIM 02.05.2010 15:03:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241937)
mai poti? :71:
Da, imi amintesc de studiul tau...De curiozitate, ai incercat vreodata sa te inspiri din Cuvantul lui Dumnezeu [ stii tu, cartea aia mare, neagra, cu o cruce pe ea... ] sau te-ai multumiit intotdeauna cu studiile unor oameni lumesti?

Eheee...multa rautate si zazanie mai faci aici Doriana, desi pretinzi ca esti asemeni Sfintilor Apostoli, ori eu una citesc in Biblie, si alta vad la tine.

Stii cum e, noi trebuie sa privim in sus la tine...si sa vedem transpunerea darurilor tale in modul cum te exprimi, in trairile tale, in tonul folosit...ori din pacate, vedem multe lucruri, ce nu ar putea fi vazute la un crestin asemeni Sfintilor Apostoli....:2:

Tu pe noi oricum ne vezi pacatosi, fara cultura, fara credinta, fara sa fi citit Biblia vreodata, sau fara sa o intelegem...deci de la noi oricum nu ai de ce sa mai ai pretentii, dar cum de te cobori la nivelul nostru daca nu esti?

AndruscaCIM 02.05.2010 15:16:18

Pana la urma singurele criterii la care ne putem rezuma aici, pe acest forum, atunci cand sustinem ca un crestin adevarat se vede dupa faptele sale...e chiar tonul folosit, rautatea care transpare din mesaje...si nu am vazut sa zicem...nicio diferenta intre NP si noi, cei care suntem gazdele pacatoase, ce au nevoie de lumina adusa de musafiri, si de un modelul demn de urmat.

Foarte urat mi se pare( de fapt mai urat), si de o ipocrizie rara, sa se recurga la rautati...din partea NP, care isi caracterzeaza cultul printr-o traire asemeni crestinilor din primul secol, demna de luat model de catre noi...ori ce model sa luam fratilor, ca nu e nici un model, nicio diferenta, nu stiu ce fapte bune faceti voi in viata reala, sau ce daruri rare or fi avand unii..dar pot vedea ca unii stau aici intre ortodocsi ( banuiesc dupa unele postari ca unii au pierdut scopul nobil care i-a imbilizat la inceput) si acum au ramas aici in virtutea inertiei, doar pentru a face zazanie, sau a pierde timpul argumentandu-si starea duhovniceasca de dinainte de a intra aici, cu satisfactie chiar si ...e pacat!

Doamne ajuta!

AndruscaCIM 02.05.2010 15:36:35

*Mobilizat...eram prea suparata, si am tastat aiurea...of of of!!!:46:

Doriana 02.05.2010 15:52:09

Daca ai un suflet atat de delicat incat nu poti vedea rautatatea nu mai rade atat de copios la rautatile altora. Mai bine ia de suspina.

AndruscaCIM 02.05.2010 16:24:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241960)
Daca ai un suflet atat de delicat incat nu poti vedea rautatatea nu mai rade atat de copios la rautatile altora. Mai bine ia de suspina.

Ei, vezi tu...de exemplu eu rad si pentru ca am o imaginatie bogata, si cand vad ceva scris...deja vizualizez scena pe care a vrut sa o transmita autorul.

In orice caz, dupa cum am si scris, noi suntem niste oameni marunti, cu totii...numai ca tu afirmi ca ai niste daruri, care s-ar primi(logic) cand deja ai parasit aceste pacate, mici, tendinta de a spune rautati, de a raspunde cu aceeasi moneda, de a te enerva atunci cand citesti unele pareri, de a te mandri cu ceea ce ai...deci cumva ar trebui sa fii deasupra acestor preocupari, sa fii mai inbunatatita, sa te retragi atunci cand unele situatii iti fac rau, te tulbura, te indeamna sa faci pacate, deci te ispitesc.

Tu ar trebui sa ramai cu treaba ta, ai tot spus ceea ce aveai de spus, ai tot argumentat, ai povestit...insa eu nu te vad ca evoluand spiritual stand pe acest forum crestin ortodox, ci vad ca pur si simplu iti faci rau si tie, pentru ca iti stribesti si din imaginea pe care o aveai, si pe care crezi ca inca o ai, dar si noua...( bine numai unora dintre noi, ca doar nu toti converseaza cu tine) pentru ca ce vezi ca facem noi negativ, faci si tu...si nu vad care e sensul pana la urma.

Oricum, de cat timp esti pe acest forum noua nu ni s-a schimbat opinia despre cele spuse de tine( si cred ca e imposibil ca tu sa nu simti acest lucru), iar opinia ta despre Ortodoxie a ramas aceeasi ( bine banuiesc ca a devebit si mai negativa...deci iarasi iti faci un rau, pe care il puteai evita) si deci care-o fi sensul rautatilor astora aruncate in reprize, in opinia ta???:(

Jane Says 02.05.2010 19:12:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 241960)

Daca ai avea un suflet atat de delicat incate sa nu poti vedea rautatea altora, nu ai mai vedea-o, punct, asa ca nu ti-ar mai arde nici de ras nici de suspinat nici de reprosat altora ca au ras de ceva ce tu nu vedeai in primul rand :11:

MARIUS GABRIEL 16.05.2010 19:54:34

Erezie

Atat timp cat aveti o ceata pe ochi , voi penticostalilor, bapistilor nu veti vedea adevarata credinta de la care va-ti instrainat, de ce oare e greu sa fugi de chinurile care Dumnezeu ti le da spre mantuirea ta sau de ce vreti voi toate sa fie mai usoare ,care de fapt aici va fa fi usor in rugaciune poate,cum spuneti voi , dar voi nu vedeti ca voi slujiti ''satanei'' nu lui Dumnezeu si de asta voi nu aveti ispite asa mari ca la ortodoxi pentru ca cel rau stie deja ca slujiti in desart pentru drumul mortii si nu invierii intru Hristos si al Maicii Domnului care voi nu o recunoasteti ca o Maica a celui Prea Inalt de dreapta tatalui o sfanta din nastere o ''femeie'' care a nascut pe Dumnezeu intrupat nu i se poate spune ca e o simpla femeie

penticostalulmantuibil 16.05.2010 20:33:41

Ai avut ocazia sa incepi frumos, cu dreptul, sa spui o gluma buna, sa ai un cuvant de incurajare pentru forumisti, o marturisire despre cum a lucrat Dumnezeu in viata ta, ceva, asa, mai de viata.

Dar ai ales sa incepi cu satana.
Lasa-i pe sectari si apropie-te de Dumnezeu.

El te asteapta cu bratele deschise ca pe fiul risipitor. :6:

andreea mat 30.07.2010 10:34:54

buna ziua
numele meu este andreea si sunt crestin penticostal. sunt surprinsa sa vad cu cata rautate ne condamna ..ortodoscii,, de pe acest site! pt. marius gabriel ... noi slujim lui Dumnezeu care ne-a mantuit prin Isus hristos si moartea lui pe cruce !(IOAN 3:16 ) cat despre Maria , da a fost o femeie curata inaintea DOMNULUI SI A ACCEPTAT planul Lui. dar a fost doar o femeie creata ca si noi toti de Creator. nicaieri in Bilblie nu scrie sa il slavim pe vreun sfant oricare ar fi el si ce ar fi facut pt. Domnul! Scrie doar sa il slavim pe Dumnezeu si lucrarile lui minunate! asa cum voi nu intelegeti modul nostru de rugaciune si inchinare asa nu intelegem nici noi unele ritualuri ortodoxe cum ar fi botezul copiilor(Cristos s-a botezat ca om matur nu copil) , spovedania(Hristos e mijlocitor pt. mine inaintea Tatalui nu un preot care nu isi poate ierta nici lui pacatele).
fiecare cu credinta lui . sa incercam sa fim oameni mai buni si slava Lui sa se vada in noi!

vidoveczandrei 03.08.2010 20:43:23

se pare ca rugaciunile ale penticostalilor se aseamana cu asta + dans pe care nu intalnim in biserica ortodoxa cand cineva se roaga in liniste si nu deranjeaza pe ceilalti

http://www.youtube.com/watch?v=ZJUSYvMiQGc
http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ_NFx8Y

vidoveczandrei 03.08.2010 20:47:44

mai bine dati lauda din gura cantand ca aia aduce slava Lui Dumnezeu nu rock,nu metal rock,si doar simplu fara instrumente acele cantari pe care voi le faceti nu Ii place aceste cantari stricatoare de suflet pe care voi le cantati.

Erethorn 03.08.2010 21:11:49

Dar oare Psalmii lui David nu se cantau cu acompaniament de instrumente ?

Ia deschideti o Psaltire....

Voi chiar credeti ca Dumnezeu sta sa de delecteze dpdv estetic la cantarile noastre ? El, care este Marele Compozitor, care l-a facut pe Bach dintr-un pumn de tarana, credeti ca are nevoie de sa-I cante popa xsulescu pe nas, sau organistul ygreculescu dintr-o orga dezacordata, sau orchestra baptista zet, la chitari chinezesti ?! El, cel caruia Ii canta corurile ingeresti ?!

Frumusetea cantarilor religioase, fie gregoriene, fie bizantine, fie gospel, fie la orga, fie la "instrumentul cu coarde" sau "instrumentele de suflat" despre care se vorbeste in Psalmi, fie la chitara, fie la taragot sau mai stiu eu la ce, este un dar facut de Dumnezeu credinciosilor, un instrument in ajutorul nostru, un mod de a ne impartasi din bucuria si Frumusetea care este Dumnezeu.

Mihnea Dragomir 03.08.2010 22:41:12

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 274621)
Dar oare Psalmii lui David nu se cantau cu acompaniament de instrumente ?

Ba da ! Dar asta nu presupune să cântăm și noi la fel psalmii la slujbă în biserică. Eu cred că întregul cult adus lui Dumnezeu, îngerilor și sfinților săi, trebuie să se facă potrivit unor norme liturgice, care sunt elaborate de Biserici în baza inspirației, tradiției și judecății lor prudente, și nu la latitudinea oricărui credincios și nici chiar a oricărui preot. Chiar și episcopii, luați individual, au o marjă foarte îngustă în care își pot îngădui, în mod licit, inovații liturgice.
Deci, pentru ritul răsăritean, o orgă este ceva ca nuca în perete. Cam cum e o chitară sau o baterie de tobe pentru ritul apusean.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:43:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.