![]() |
Citat:
|
Citat:
Asa cum am mai spus si tu si penticostalulmantuit sunteti niste penticostali cu mult bun simt (ceea ce eu nu prea am acazia sa vad). Chiar daca ne mai ciondanim in pareri, am o impresie buna despre voi doi (atat, asta nu implica toti penti)... |
Sectantii sunt ca niste animale de prada, la fel ca vrajitorii; merg mai ales la persoanele naive, sau mai ales in perioadele cand omul este mai sensibil si emotiv, sa-l inhate si sa faca proziletism.Asa fac si vrajitoarele pe strazi.Pe care il vede mai sensibil si mai naiv sare cu gura pe el sa-l pacaleasca.Si asa fac toti inselatorii.Aceasta este maniera lor si lucratura lor.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu tine am conversat pentru ca ai pus multe intrebari, ai atacat cu floreta incercand sa strapungi armura adversarului... Sunt o multime de oameni cautatori de adevar care doresc sa primeasca indrumare. Tu afirmi ca Adevarul il cunosti, de ce as mai cauta sa ti-L descopar tie? Citat:
Tot ce ai putea gasi mai valoros la penticostali este cunoasterea lui Dumnezeu. Ceva mai sus de atat nu exista. Dar pe Dumnezeu, in toata frumusetea Lui il poti gasi si la ortodocsi. Citat:
1. Daca esti ortodoxa practicanta ramai acolo, 2. Daca esti nepracticanta, cauta-L pe Dumnezeu la ortodocsi, 3. Daca nu vrei sa mergi la ortodocsi vino la penticostali ca-i fain si pe aici. Adica ce ar fi fost corect sa-ti raspund, „nu veni la noi ca aici e ca la Socola...doar psihopati si demonizati.” A, si asta ar fi fost un raspuns, dar nu mi-a trecut atunci prin cap. :1: Citat:
Are si unele manifestari si practici particulare care par ciudate pentru un observator neavizat. Mai are si unele aspecte care trebuiesc schimbate. Dar chestiile astea sunt valabile pentru fiecare denominatie. Citat:
1. Exista un nucleu de credinciosi care il cunosc pe Dumnezeu si duc o viata sfanta. Unii dintre ei sunt si aici pe forum. Pentru mine este o onoare sa conversez cu ei si sa fiu in partasia lor. (chiar daca unii ma considera lup) 2. Exista marea masa de credinciosi care nu prea au habar ce inseamna sa fii crestin. Nu prea citesc Biblia si alte carti sfinte, nu prea merg la biserica, asa, la Paste si, daca fac mari eforturi, la Craciun. 3. Mai sunt unii ( putini ) care sunt dusi rau de acasa. Citat:
Prezint un penticostal sanatos la cap. Adica...„mai exista si dintr-astia”, cam asta e mesajul meu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
La adventistii sunt initiate unele activitati (proiecte). Fiecare isi alege, dupa cum se simte capabil si dupa cum il mana Duhul, sa participe la o activitate. Nimeni nu este obligat cu nimic. Principiul libertatii este un principiu divin, si este respectat. Cat despre instrainarea de parinti, asta este o alta mare minciuna. Personal, inainte nu ma intelegeam prea bine cu parintii (in special cu mama). De cand m-am apropiat de Dumnezeu, viata mea s-a schimbat in bine in multe privinte, inclusiv in relatia deosebita pe care o am acum cu parintii ( care sunt ortodocsi ). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta e si parerea mea. Sunt socata de asemenea remarci.... |
Toti suntem oameni Lacrimi si gresim.
Fratele Danut nu prea a mai fost bagat in seama si e suparat. Dar nu asa se castiga atentia, ci prin respect fata de interlocutori chiar si atunci cand esti in mod clar in dezacord cu ei. Dar, asa cum am spus toti gresim si apoi ne ridicam, ne scuturam si mergem mai departe. P.S. Nu vreau sa fiu insa prea indulgent: Cand insisti ca Iisus se scrie cu doi de Ii dar tu ii dai dai dracu pe cei din jurul tau, cred ca e timpul pocaintei. |
Citat:
Citat:
Eu, cel putin am prezentat cazul meu (pe care il cunosc in mod personal). si ceea ce se intampla in biserica mea (pe care o cunosc in mod personal). |
Nu toata lumea e ca tine vasalie...
|
Citat:
Citat:
Fix asa cum am citit prezentarea cazului tau, tot asa am citit si prezentarea unor cazuri personale, expuse de niste oameni a caror subiect erau, si care au relatat cele ce se intamplau in biserica/comunitatea lor..pe care o cunosteau personal. Ne-am inteles cu personalul asta? Si daca e sa cred ca totul e minciuna...atunci si tu tot asa, spui personal minciuni...si am clasificat dosarul!:57: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
rog pe toti cei ce
posteaza pe acest forum ortodox sa ma ietre ca nu am inceput povestirea primului contact cu o persoana penticostala care era sub pretinsa influienta a duhului sfint a vorbirii in limbi.undeva in ardeal cind eu aveam o virstra mai frageda trecind pe linga gradina unui gospodar aud zgomote mai deosebite dincolo de gard gospodarul nostru se roga si tremura intrun mod deosebit ceia-ce ma ,cam speriat oarecum atuncia ,am zis: acest om are probleme[epilepsie]fug repede la un cunoscut vecin al lui spunindu- i sa ma ajute la care el imi raspunde no stai fain ca e tramurici atuncia lam intrebat da ce e aia tremurici omul a zis o secta ce nu are nimic cu biserica noastra[ortodoxa]cel ce a initiat-o a fost un cantor ortodox care s-a certat cu popa din sat intemeind casa de adunare in casa lui personala.poate si aceasta experienta m-a facut curios mai tirziu cu vrio citiva zeci de ani sa vad mai pe viu aceste practici mergind la o casa de adunare.pentru cei ce au ochi de vazut si urechi de auzit.
|
Citat:
sunt socat, ma intreb ce limbaj ai in viata de zi cu zi daca nici pe un forum crestin nu te poti stapanii |
Citat:
|
Citat:
Problema e ca (daca s-ar opri doar la a-i ajuta,) dupa 2-3 vizite cu pachetelul de papica, scot Biblia si ii aburesc la maxim...dupa ce-i boteaza, ii lasa in plata Domnului... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
O seara buna. |
Subiectul era afirmatia dumitale. Si oricum ai da-o aceasta afirmatie denota dispret si chef de cearta:
Citat:
|
Citat:
Am crezut ca un teolog penticostal, ca dumneata, si la o anumita varsta (peste 40 de ani) are alte preocupari, dar mai inainte de toate, o viziune corecta asupra lucrurilor. Dar m-am inselat. Daca ar fi fost asa, nu stateai acum la vanatoare si povesti vanatoresti. Toate bune. |
Citat:
Am afirmat ca pt. fetele acelea existau lucruri care trebuiau facute neaparat:spalatul, schimbatul scutecelor si pansatul ranilor unei femei operate si imobilizate la pat. Iar asta nu se face cu usurinta si placere. Cu atat mai mult daca este vorba despre un strain. Insa pt.ele era aproapele care trebuia ajutat, iar aici am folosit cuvantul robotei - faceau ceea ce stiau ele ca trebuie facut, fara talente, mofturi, greturi si alte cele. Unde este dispretul ? __________________________________________________ ______________________________________________ Atitudinea ta mi-aduce aminte de doua fete (pocaite, am inteles) cu un devotament extraordinar care au ingrijit o femeie batrana, botezata ortodox dar necredincioasa, pana aproape de moartea acesteia. Veneau fetele la fiecare doua zile si fara sa se scarbeasca o schimbau si o spalau pe femeia care era imobilizata la pat dupa operatie. Tot ele aduceau scutece si medicamente pe care le luau de la locul lor de adunare. Le-am cunoscut personal pe amandoua iar la intrebarea mea de unde atata grija fata de batrana destul de uracioasa si profitoare, mi s-a raspuns simplu:Asa trebuie! __________________________________________________ ________________________________________________ |
Citat:
Nu m-am pretins teolog nici in viata reala nici pe forum. Iar varsta mea nu are nici o legatura cu subiectul. Haideti sa pastram o limita in ceea ce priveste atacurile la persoana. |
Citat:
Eu cred ca ea ti-a solicitat ajutorul, tocmai pentru ca ai fi teolog....:10: |
Citat:
|
Atac la persoana? Cu ce? Cu varsta? Eu am 45 de ani si, intamplator, sunt tot constanteanca.
Preocuparea? Nu eu am spus-o, ci altcineva. Nu asta am intentionat, iar daca am lasat sa se inteleaga astfel, imi cer scuze. De altfel, asta este si motivul pt.care m-am intors la calculator. Din cauza unui disconfort fizic, am fost destul de...artagoasa, lucru in care nu prea ma recunosc de obicei. (Insa vad ca incepe sa devina obisnuinta si asta nu-i a buna.) Care disconfort a crescut vertiginos cand am vazut cum mi-au fost rastalmacite cuvintele. Se stie ca Domnul lucreaza prin oameni, iar eu va sunt recunoscatoare, drept pt. care consider necesar sa-mi cer scuze pt. cuvinte sau purtari care v-au ranit, deoarece nu asta a fost intentia. |
Citat:
Citat:
|
Imi cer scuze, poate am creat confuzie, nu am zis ca fratele e teolog, ci ca a studiat teologia. Asta pot sa fac si eu , caci am carti de teologie in biblioteca, numai ca nu m-a pasionat. Nu stiu ce studii are fratele meu, dar am citat de aici:
Citat:
|
Buna gluma cu profesia completata la .....profil !?
Sluga netrebnica? Buna gluma, ce-i drept mi-a adus aminte de buna-dispozitie pierduta undeva, departe... nu se stie, si nici cercetari nu se fac; efectele crizei, deh. |
Citat:
Citat:
Nu iti impartasesc opinia, si tocmai de aceea am dedus ca a cerut ajutor :4: |
Citat:
Imi cer iertare ca am sarit asa ca ars, ideea era ca nu prea as vrea sa schimbam idei pe forum ca de la teologi la enoriasi ci ca si simpli utilizatori, fiecare cum l-a lasat Dumnezeu. Nu am nici un pic suparare. O noapte placuta! |
Citat:
Numai bine. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:56:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.