Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cine nu crede in Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11419)

Nenumitul 11.08.2011 11:30:35

Nenumitul 11.08.2011 12:04:10

ai2 11.08.2011 12:20:12

Citat:

În prealabil postat de Nenumitul (Post 388152)
Ai întrebat-o pe prietena ta hispanică dacă e adevărată povestea?

Crede si nu cerceta! Altfel, o sa ai un accident de masina!

Citat:

Vreau doar să spun că dacă nu aș crede în Dumnezeu, cre’că asemena istorioare m-ar îndepărta și mai tare de religie. Așa că nu știu care a fost motivul din spatele propagării lor.
Motivele constiente sunt probabil puerile de genu' (sper ca) am ajutat nspe oameni sa (re)vina la dreapta credinta. Aceste povesti au efect asupra celor care deja cred. E important sa te temi daca esti credincios si teama sporeste la auzul acestor povesti. Este un soi de fidelizare :) Daca terorizezi un om suficient de mult il poti convinge foarte usor sa faca exact ce vrei tu. Frica tampeste! Cum ar veni, "fear is the mind killer" :)

ioanna 11.08.2011 12:29:07

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 388033)
Ce mi-a povestit de curand o prietena hispanica:
Era tanara (am uitat ce varsta mi-a spus, prin liceu) si vroia sa mearga la discoteca impreuna cu sora ei si alti doi tineri. S-a urcat in masina si a cuprins-o o spaima ineplicabila. A fugit inapoi in casa la mama ei si i-a cerut binecuvantare. Mama ei s-a mirat, dar a facut o cruce mare peste ea si i-a spus "Dumnezeu sa te binecuvanteze". In noaptea aceea a avut un accident de masina cumplit (masina s-a dat peste cap, a ajuns o gramada de metal), tinerii au fost spitalizati in stare foarte grava, cu exceptia prietenei mele care nu a patit nimic.

In momentele grele intotdeauna ne amintim de Dumnezeu si-i multumim. Ma intreb daca ar mai fi facut corelarea cu binecuvantarea mamei, daca in seara respectiva s-ar fi intamplat un eveniment pozitiv, nu unul tragic, daca ar mai fi multumit providentei.

Nenumitul 11.08.2011 12:50:27

fallen 11.08.2011 16:51:48

Citat:

În prealabil postat de Nenumitul (Post 388145)
Regulile 5 și 6, dar nu, nu sunt. Îmi recomanzi?

Depinde ce vrei sa crezi.

Adica, e cu dus si intors. Cine e ateu si vrea sa ramana asa (desi, cum am mai spus, mi se pare o ipocrizie), gaseste in "Dr.House" motive sa-si intareasca convingerile.
Cine vrea inca sa creada in Dumnezeu, vede lucrarea Lui in "spatele " personajelor care isi asuma meritele reusitelor medicale.

La fel ar fi si in viata, dar din pacate vindecarea bolnavilor este printre ultimile puncte pe lista de obiective ale medicilor. Daca ar fi sa-i intrebi pe multi dintre noi pentru ce se roaga lui Dumnezeu, primele chestii ar fi succesul, gloria, realizarile materiale ,.... si abia printre ultimele chestii ar fi "sa fiu de folos celor din jurul meu"

crestinOrtodoxa 11.08.2011 17:02:28

ce atata tam-tam...

si ateii se pot mantui, ca Dumnezeu exista, chiar daca ei nu vor sa recunoasca asta... daca ei, ateii, sunt oameni buni, se vor mantui.

Vorbim acum atata... probabil o sa vedem o gramada de atei in rai. Ateu nu inseamna automat om rau. Sunt destui atei buni... ganditi-va la legea constiintei...

anna21 11.08.2011 19:36:00

Citat:

În prealabil postat de Nenumitul (Post 388152)
Ai întrebat-o pe prietena ta hispanică dacă e adevărată povestea?

La povestea pe care ai citat-o, de la ladyanda, nici nu mă mai obosesc să comentez.

Vreau doar să spun că dacă nu aș crede în Dumnezeu, cre’că asemena istorioare m-ar îndepărta și mai tare de religie. Așa că nu știu care a fost motivul din spatele propagării lor.

Am spus deja, i s-a intamplat ei.
In plus, ea nu este o persoana religioasa, nu incerca sa ma "convinga", a povestit-o ca pe o curiozitate.
Si fapt ciudat, mai stiu necredinciosi carora li s-au intamplat ciudate "coincidente". Evident, aceste povesti nu sunt un fundament real pt credinta. Dar ce sa-i faci, ele totusi exista!

anna21 11.08.2011 19:37:55

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 388260)
ce atata tam-tam...

si ateii se pot mantui, ca Dumnezeu exista, chiar daca ei nu vor sa recunoasca asta... daca ei, ateii, sunt oameni buni, se vor mantui.

Vorbim acum atata... probabil o sa vedem o gramada de atei in rai. Ateu nu inseamna automat om rau. Sunt destui atei buni... ganditi-va la legea constiintei...

Nu se mantuieste nimeni cu forta!!

anamaria simleu 11.08.2011 19:42:23

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 310783)
Inseamna ca dumnezeul vostru este extrem de razbunator, o caracteristica neadecvata unui zeu bun, milos si cu supercalitati nelumesti.

Am zeci si zeci de colegi ce blestem la greu despre Dumnezeu & co., si inca sunt vii si sanatosi.

bine ai zis....INCA

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:33:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.