Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

ecaterina7 30.01.2012 19:56:11

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 425838)
Pentru ca tot am fost intrebat si am ramas dator cu o explicatie: sunt crestin penticostal. Insa aici fac o marturisire: eu, in mijlocul adunarii, de la amvon, am spus de multe ori - "la fratii nostrii ortodocsi..." pentru ca il ascult pe Domnul nostru Iisus Hristos care zice: "Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama." (Matei 12:50)

Fiti binecuvantati!

ne-ati citat Simbolul Credintei, pot sa va intreb unde v-ati botezat? daca v-ati botezat la ortodocsi si apoi la penticostali nu e bine pentru ca nu se mai justifica credinta dumneavoastra in acest Simbol.

nu stiu ce ati invatat din toate aceste discutii, insa nu vreau decat sa va puneti in locul nostru si sa va ganditi cum ar fi sa va intre un hot in casa, i-ati spune bine ai venit? cam asta a fost reactia unor crestini cu adevarat care isi apara credinta, altfel daca ar intra un ratacit (nu unul care si-a lepadat credinta ci doar ratacit) si ar vedea ca suntem atat de draguti ar spune ca toate religiile sunt bune si ar face precum fac cei mai multi care parasesc ortodoxia. cunosc cel putin 3 persoane de credinte diferite si stiu foarte bine despre ce vorbesc, stiu ca daca eu as vrea acum n-as mai fi ortodoxa, am primit invitatie la adunarile lor, mi s-au oferit biblii de-ale lor si nu mai zic de cate invataturi, dar o data n-am fost intrebata daca am ce pune in farfurie copiilor.

ucenic 30.01.2012 20:06:46

"ecaterina7", citez din Biblie pentru ca asa ma invata Sf.Ap.Pavel. Sa iti spun de unde?

Sf.Scriptura pentru mine este etalon, indrumar de viata - in care ma pot increde intr-ucat este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune.

Eu asa cred, asa fac. Cu ce te supara ca citez? Esti in dezavantaj? Nu vreau sa te simti asa. Doar vreau sa intaresc vorba mea cu Cuvantul inspirat ca sa fie bine primit.

ucenic 30.01.2012 20:11:50

Marturia mea de credinta, Crezul l-am postat in intregime (pe la jumatatea topicului).

CREZUL MEU

Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul,
Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii.
Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat,
Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire
S-a pogorât din ceruri
Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara
Și S-a făcut om.
Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont,
Și a pătimit și S-a îngropat.
Și a înviat a treia zi după Scripturi .
Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui.
Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții,
A cărui Împărăție nu va avea sfârșit.
Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul,
Care din Tatăl purcede,
Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit,
Care a grăit prin prooroci.
Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică,
Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor,
Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie.

Amin !

ucenic 30.01.2012 20:14:33

Conform topicului, aici au iesit la iveala atitudinile crestinilor ortodocsi fata de crestinii de alte culte. Eu sunt unul din cei pe care va dati licenta. Nu am iesit din topic. Si va raspund cat se poate de sincer -sunt crestin, nu mint- la tot ceea ce vreti sa auziti.

ecaterina7 30.01.2012 20:16:12

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 425988)
"ecaterina7", citez din Biblie pentru ca asa ma invata Sf.Ap.Pavel. Sa iti spun de unde?

Sf.Scriptura pentru mine este etalon, indrumar de viata - in care ma pot increde intr-ucat este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune.

Eu asa cred, asa fac. Cu ce te supara ca citez? Esti in dezavantaj? Nu vreau sa te simti asa. Doar vreau sa intaresc vorba mea cu Cuvantul inspirat ca sa fie bine primit.

in dezavantaj? e foarte usor de dat copy-paste, nu despre asta e vorba ci despre faptul ca biblia trebuie traita.

la intrebari nu mi-ati raspuns, cred ca tot din mandrie, plus ca nu e nici politicos ca o doamna sa va intrebe ceva si sa va faceti ca nu ati vazut sau vedeti doar ce va avantajeaza.

nu aveti ce sa ma invatati, nu de la dvs vreau eu invatatura si nici de la citatele scrise de dvs pentru ca nu stiu daca sunt din Biblia tradusa sub indrumarea sfintilor parinti sau de o editura oarecare dupa capul ei si nu stau sa verific. eu merg la Biserica Ortodoxa, citesc Biblia Ortodoxa si invat ce trebuie, nici macar nu va citesc citatele, se citesc foarte greu, sunt prea multe ghilimele, stelute, liniute. imi place ca intrand pe forum sa vad cum curg discutiile crestinilor, nu citatele si asta pentru ca Biblia o citesc in camera mea, in liniste.

si obeserv ca tot incercati sa ne convingeti ca nu suntem buni crestini, nu cumva ne JUDECATI cam aspru, nu cumva faceti tocmai ce ne acuzati pe noi ca facem?

TunsDiana 30.01.2012 20:17:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 425627)
De exemplu, eu postez acum ca sa va raspud dvs la intrebare. Nu am mai scris de mult pe forum, dar intrand pe aici am vazut ca se discuta despre "Atitudinea ortodoxa fata de oamenii din alte culte" si mi s-a parut interesant. Citind ca sa aflu aceasta atitudine am gasit intrebarea dvs. Deci, azi am intrat pe forum ca sa aflu atitudinea ortodocsilor fata de noi. Si inca urmaresc sa vad care e concluzia.

Multi intram aici ca sa raspundem intrebarilor sau provocarilor care ni se fac. Daca suntem vorbiti pe la spate, nu aflam, dar cand suntem vorbiti pe un forum public, avem si dreptul sa raspundem. Desigur, e un defect al omului faptul ca nu rabda batjocura in tacere.
Altii insa intra pe forum doar pentru placerea de a discuta sau din simpatie pentru ortodocsi si ortodoxie sau, pur si simplu pentru ca sunt oameni capabili sa relationeze. Probabil unii intra sa faca prozelitism sau sa se contrazica; ramane ca dvs sa deosebiti care si cum.

Acum am si eu o intrebare, daca nu va suparati: De ce se mira ortodocsii cand vorbesti cu ei? Ar fi mult mai normal sa ii ocolesti?

In general ne miram ca vorbiti cu ortodocsii pentru ca pocaitii in general sunt mai retrasi, izolati chiar in grupul lor, cel putin din experienta mea.

Ei nu interactioneaza cu ortodocsii decat pentru urmatorul motiv: ca sa faca prozelitism.

Repet, este experienta mea cu pocaitii -baptisti, penticostali

ecaterina7 30.01.2012 20:18:57

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 425991)
Marturia mea de credinta, Crezul l-am postat in intregime (pe la jumatatea topicului).

CREZUL MEU

Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul,
Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii.
Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat,
Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire
S-a pogorât din ceruri
Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara
Și S-a făcut om.
Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont,
Și a pătimit și S-a îngropat.
Și a înviat a treia zi după Scripturi .
Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui.
Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții,
A cărui Împărăție nu va avea sfârșit.
Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul,
Care din Tatăl purcede,
Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit,
Care a grăit prin prooroci.
Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică,
Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor,
Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie.

Amin !

tot nu mi-ati raspuns la intrebare, nu ma mai repet pentru ca deja simt ca evitati raspunsul.

eu nu-mi dau licenta pe nimeni, sunt la fel de pacatoasa ca si dvs, numai ca nu vreau sa imi asum trecerea unor rataciti la diferite culte asa ca imi apar credinta cu riscul de a parea ca nu-mi iubesc aproapele.

ecaterina7 30.01.2012 20:22:58

cunosc o 'pocaita' care fiind invitata la ziua de nastere a nepotilor ei, nu vine pentru ca zilele noastre 'sunt zilele Domnului' dar cand vine randul dumneaei nepotii trebuie sa mearga, atunci nemaifiind ziua Domnului ci ziua ei, in schimb daca o intrebi cum se catalogheaza pe ea si pe 'fratii' ei spune ca sunt credinciosi.

asta este un mic exemplu...

si ma intreb eu la ce ii foloseste ca stie biblia pe derost?

ucenic 30.01.2012 20:23:03

Sa citeze cineva din tot ceea ce am scris ca fac prozelitism, ca "atrag" intr-o anume directie ori altceva de genul acesta. Eu??? Sunt copil de Dumnezeu si ceea ce imi place mai mult este sa vorbesc despre Tatal Meu si lucrarile Sale minunate. Cu nimeni, de patru zile, nu reusesc sa fac asta...

ucenic 30.01.2012 20:25:46

"ecaterina7" scuze, intrebarea era in legatura cu botezul meu? sau ce?

iertare, raspund acum

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:52:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.