Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

AlinB 24.10.2016 03:57:22

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 633472)
Nu folosesc aceleasi surse de informare ca tine, sa ma ierti.

Se pare ca nu folosesti mai nici unele pana la urma, avand in vedere natura discutiilor si capacitatea de intelegere, de "profunzimea" replicilor nu mai vorbesc.

Pana la urma ce vrei de fapt?
O societate in care anormalul e normal si "diversitate" numa' buna de "celebrat" inca de la gradinita, nu ai pe ce sa aplici terapie.

Atunci?

ioan67 24.10.2016 04:00:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633471)
Amesteci valorile crestine cu propaganda pentru inertie, pasivitate, lasitate..

Dimpotriva. Uneori am fost excesiv de implicat si am presat prea mult spre activism, convins ca tocmai acesta e drumul prin care omul si lumea pot trai sanatos. Chiar tu mi-ai atras atentia, in numeroase randuri de-a lungul anilor, ca am exagerat cu asta, comportindu-ma ca un exaltat sau cam pe-acolo... Ai uitat?

Incerc sa cunosc si sa deprind valorile crestine, sa le cultiv si sa le apar permanent in viata mea si in relatiile mele. Nu cunosc ceva mai bun decat valorile crestine si virtutile, asa cum le-am intalnit in Biserica. Ca uneori nu reusesc si ma trezesc ca fac exact contrariul, e alta poveste.

ioan67 24.10.2016 04:02:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633474)
Se pare ca nu folosesti mai nici unele pana la urma, avand in vedere natura discutiilor si capacitatea de intelegere, de "profunzimea" replicilor nu mai vorbesc.

Imi pare rau ca te dezamagesc.
Te rog, nu ma mai citi, ca iti face rau.

AlinB 24.10.2016 04:03:04

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 633475)
Dimpotriva. Uneori am fost excesiv de implicat si am presat prea mult spre activism, convins ca tocmai acesta e drumul prin care omul si lumea pot trai sanatos. Chiar tu mi-ai atras atentia, in numeroase randuri de-a lungul anilor, ca am exagerat cu asta, comportindu-ma ca un exaltat sau cam pe-acolo... Ai uitat?

Concret si la obiect, in care situatii?

Citat:

Incerc sa cunosc si sa deprind valorile crestine, sa le cultiv si sa le apar permanent in viata mea si in relatiile mele. Nu cunosc ceva mai bun decat valorile crestine si virtutile, asa cum le-am intalnit in Biserica. Ca uneori nu reusesc si ma trezesc ca fac exact contrariul, e alta poveste.
Si pana la urma pentru referendumul asta ai semnat sau crezi ca "valorile crestine" nu pot fi aparate dincolo de relatiile personale?

AlinB 24.10.2016 04:03:40

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 633476)
Imi pare rau ca te dezamagesc.
Te rog, nu ma mai citi, ca iti face rau.

Nu deloc, e un exercitiu util.

ioan67 24.10.2016 04:05:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633478)
Nu deloc, e un exercitiu util.

Atunci citeste-ma!
Ai putea sa zici si "merci"... daca tot zici ca e util.

ioan67 24.10.2016 04:08:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633477)
Si pana la urma pentru referendumul asta ai semnat sau crezi ca "valorile crestine" nu pot fi aparate dincolo de relatiile personale?

Nu am semnat.

ioan67 24.10.2016 05:03:29

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 633457)
Nu spune, pe sleau, "cine nu a pacatuit CU ACEASTA FEMEIE sa ridice primul piatra", ci spune atat cat era necesar pentru ca fiecare sa inteleaga si sa fie pus in fata propriei constiinte.
.... Cert este ca Domnul spune "mergi si sa nu mai pacatuiesti" si nu "mergi la Sanhedrin, ca sa schimbe legea referitoare la adulter!"

Cum, cum ? Legea unui stat trebuie sa se bazeze pe altceva decat pe morala ? Cand a spus Domnul chestia asta ?

Da Mihnea, de acord: "fiecare sa inteleaga si sa fie pus in fata propriei constiinte." Vrei sa facem si noi acelasi lucru? Daca tot intelegem atat de bine textul, haide sa il si urmam! Asta tot incerc sa spun de cateva zile pe topicul asta.
Atunci cand fiecare isi cerceteaza propria constiinta, cred ca e mai putin infierbantat in unele cestiuni ca acestea, care se petrec pe la noi. Tocmai pentru ca se petrec lucruri grave, cred ca e nimerit sa fie mai putine scamatorii si mai multa cercetare de sine. Tot omeni sunt si cei care, intr-un fel sau altul, se pozitioneaza fata de modificarea Constitutiei si fata de problema homosexualitatii si fata de orice alta problema cu impact social, in context social-politic etc.

*
Sigur ca Domnul cere "mergi si sa nu mai pacatuiesti", ca un Parinte Care poarta de grija.
Dar la noi nu am vazut grija parinteasca, in presa, ci tot felul de atacuri, de batjocoriri reciproce, de ironii si sforarii etc. etc. Daca dai exemplu tocmai comportamentul Mantuitorului, fii cu bagare de seama: oamenii de aici care se pun in locul Lui, o fac pana la capat si in toate privintele?... Un om smerit, un om al lui Dumnezeu, un rob adevarat nu face cum facem noi cand vine vorba de pacatele si agresiunile altora.

*
Domnul a facut foarte clar distinctia dintre legea lui Dumnezeu si legile oamenilor.
El este Imparat si Domn al Imparatiei lui Dumnezeu, nu al tarii sau al continentului cutare.
Legea este acel construct social care ii poarta pe oameni prin tribunale. Hristos nu a indemnat la asta, ci a vorbit despre Judecata.
Daca Domnul a hotarat sa stearga Sodoma si Gomora, asta nu inseamna ca noi trebuie sa stergem de pe fata pamantului pe homosexuali. Ci sa ii privim asa cum ne-a invatat: cu compasiune crestina. Asa cum ii privim si pe cei intemnitati din alte motive: hotie, jaf, crima, etc.

ioan67 24.10.2016 05:12:59

Presedintele a indemnat la calm, la respectarea principiilor democratice, la respect, la o conduita sociala compatibila cu statutul de cetatean al unui stat de drept.
Nu a spus ca e impotriva modificarii Constitutiei, ci doar ca isi asteapta randul ca sa isi exercite rolul prevazut de statutul sau. Deocamdata nu doreste sa fie fortat in vreun fel. Este un om disciplinat si invita la aceeasi masura.

Cand va declara sau va face altceva, atunci avem motiv real sa spunem ce au spus unii dintre colegi pe aici. Deocamdata facem valuri coleroase si demonstram o tendinta marcata spre stridente si impulsivitate in abordarea unor probleme sociale importante si delicate.
A spune ca "Presedintele sustine pacatul" este nu doar o impolitete, ci o insulta gratuita. Cand va face asta, da, vom afirma impreuna acest lucru. Ma alatur de pe acum.
Dar pana atunci voi continua sa va rog sa avem putina cumpatare fata de ce se intampla in prezent in tara noastra. Nu dovedim deloc maturitate si intelepciune, sa fiu iertat de opinie. Dimpotriva, daca se va continua pe tonul asta si in maniera asta de presiune evidenta cu efuziuni de tot soiul, eu cred ca vor creste sansele unui esec. Sau, chiar daca se va atinge scopul, momentan, vor urma polite de platit in diverse circumstante ulterioare. Nu asa se opereaza schimbari sociale! Aceasta e pozitia mea.

DragosP 24.10.2016 07:04:20

Asta cu îndemnatul la calm e ca ăla care, într-o adunare liniștită, vine și urlă isteric "nu vă panicați!". Stai nene, întrebarea la care trebuia să răspundă era alta, cu totul alta. Și, repet, poate se aude și-n ultimul rând: în contextul întrebării și-n modul cum a formulat răspunsul rezultă că promotorii inițiativei sunt fanatici religioși.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.