Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   Cinstea baticului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2653)

cozia 13.05.2008 05:15:44

da, Iana, asa este, ma bucur ca intelegi cit de importante sunt aceste lucruri pentru odihna noastra sufleteasca si sporul in rugaciune in timpul Liturghiei.

mirelat 13.05.2008 05:20:44

Citat:

În prealabil postat de iana
Daca cinstiti asa tare baticul, banuiesc ca nu purtati nici maneci scurte, si aveti fustele pana la calcaie, si hainele sunt largi. Nu?

:D :D multumesc, iana, chiar aveam nevoie de o portie de ras...

mirelat 13.05.2008 05:26:48

Dar ca sa revenim la "adevaratul motiv pentru care se pune baticul", ei bine, el nu se pune nici ptr barbati, nici ptr Dumnezeu - ci pur si simplu ptr ca asa a spus Ap. Pavel. Ca daca el nu mentiona asta nici nu mai era acum subiect de discutie. Cum se face ca Hristos nu pomeneste nimic legat de asta in nici una din pildele sale? Simplu, ptr ca nu e semnificativ.

13.05.2008 08:06:07

Citat:

Daca cinstiti asa tare baticul,

:) Nu baticul (panza) merita cinstea ci sentimentul care te-a indemnat sa il scoti din poseta si sa il pui pe cap :rolleyes:

vsovi 13.05.2008 09:15:00

poi vedetzi ca chiar titlul e aberant shi asha intzeleg multzi semnificatzia... poi nu baticul se cinsteshte ci Hristos ca unime sfanta dintre barbat shi femeie iar baticul este un semn de cinstire la fel ca shi fusta peste genunchi, bluzele nu foarte decoltate, lipsa inelelor shi bratzarilor de tot soiul, nesulimenirile fetzei, parul lung la femei shi scurt la barbatzi, nefacerea unghiilor, tocurile ne galagioase, lipsa ranjetelor ademenitoare shi a deisponibilitatzii pentru relatzii trupeshti intamplatoare shi altele care nu sunt specifice femeii shi fecioarei creshtine ci altor lucruri... de exemplu de a scoate marfa de calitate pentru satanam asha imbracata ca o vitrina, iar barbatul devenind sluga shi jucaria duhului minciunii maririi de sine haranit cu floarea ierbii zamislindu-se in faradelegile haznalumiilor.... atata tot... dar e greu sa nu mai lucrezi la caramizile lui faraon din frica slavei lumii, ca de exemplu, pe mine observ ca deshi sunt de sex barbatesc asta (lumea shi lauda) ma face un fel de tarfa lasandu-ma din cand in cand programat sa ma joc ca un robotzel cu tot felul de placeri, iar cand ceva nu e in ordine, se manie shi ma reprogrameaza sa fiu fidel mamonei... ???:(:(

deci nu e vorba de cinsta baticului cat de purtarea unei tzinute ca semn de cinstire a capului femeii dar nu pentru oricine, ci pentru ingerashi mai mult... ca ei vad shi asha cum vad asha te shi socotesc.... ca sunt mititei, dragalashi shi cinstitzi, ei nu shtiu shi nu au invatzat sa minta... :)

Casiana 13.05.2008 09:22:14

Doamne ajuta!
Interesante postarile de pe acest topic......
Eu cred ca am mai enuntat faptul ca smerinia si credinta nu sta in batic si fusta lunga.
Femeile elegante sunt si frumoase, iar dupa spusele celor care au postat pe acest topic ele ar trebui sa nu mai vina la biserica ci sa stea acasa, ca smintesc. Mi se pare absurd....
Am mai spus-o si o mai spun, traim in secolul XXI si lucrurile stau altfel, nu ca acum 200 de ani.
Eu sunt pentru purtarea baticului in biserica pentru ca e bine sa ai capul acoperit dar nu pentru ca exista posibilitatea sa smintesti barbatii ci pentru ca trebuie sa respecti lacasul de cult si ceia ce reprezinta el.
Poti sa fii frumoasa si eleganta dar si decenta in acelasi timp.
Barbatii carora le fug ochii dupa femei in biserica inseamna ca numai la Sf. Slujba nu le este gandul.
Cred ca daca o sa se mai continuie asa.... o sa se ajunga sa se spuna ca frumusetea este un pacat........
Fratilor... sa fim totusi rezonabili si sa nu mai dam dovada de atat de mult exces de zel, pentru ca riscam sa devenim fatarnici.
Multa pace si liniste sufleteasca!

antoniap 13.05.2008 10:11:15

Insusi Mantuitorul a facut ascultare. Maica Domnului de asemenea s-a distins prin smerenie si ascultare. Si noua, crestinilor, ni se cere sa vietuim in ascultare. Alaturi de altele, purtarea baticului (cel putin in timpul rugaciunilor si la biserica) este un semn de ascultare si de supunere fata de Cei carora le adresam rugaciunile.

Tinuta mai smerita ne poate aduce si o oarecare protectie de ispite, dar nu ne scuteste de lupta noastra cu patimile. Sigur ca trebuie sa ne ferim de exagerari, ca sa nu devenim fatarnici, dar sa avem grija sa nu cadem in neascultare. Care imparat ar putea fi amabil cu cineva care nu-i respecta pe slujbasii sai?

Putem cadea si in extrema cealalta. Adica putem avea o infatisare foarte smerita pentru ca lumea sa ne creada mai credinciosi decat suntem si sa neglijam esentialul.

Negroponte 13.05.2008 11:33:46

:)Duminica a fost evanghelia femeilor femeilor mironosite si prin extensie ziua femeilor crestine.Va doresc LA MULTI ANI!dragi surioare intru Hristos,cu batic sau fara:D

anita 13.05.2008 12:07:44

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)Duminica a fost evanghelia femeilor femeilor mironosite si prin extensie ziua femeilor crestine.Va doresc LA MULTI ANI!dragi surioare intru Hristos,cu batic sau fara:D

multumim frumos !:)

ancah 13.05.2008 13:15:03

Citat:

În prealabil postat de jenica
Citat:

Daca cinstiti asa tare baticul,

:) Nu baticul (panza) merita cinstea ci sentimentul care te-a indemnat sa il scoti din poseta si sa il pui pe cap :rolleyes:

1. Până când, Doamne, mă vei uita până în sfârsit? Până când vei întoarce fata Ta de la mine?
2. Până când voi grămădi gânduri în sufletul meu, durere în inima mea ziua si noaptea?
3. Până când se va înălta vrăjmașul meu împotriva mea?
4. Caută, auzi-mă, Doamne, Dumnezeul meu, luminează ochii mei, ca nu cumva să adorm întru moarte,
5. Ca nu cumva să zică vrăjmașul meu: "Întăritu-m-am asupra lui". Cei ce mă necăjesc se vor bucura de mă voi clătina.
6. Iar eu spre mila Ta am nădăjduit; bucura-se-va inima mea de mântuirea Ta; cânta-voi Domnului, Celui ce mi-a făcut bine si voi cânta numele Domnului Celui Preaînalt.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:41:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.