Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Iarasi despre infailibilitatea papala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2933)

mihailt 10.06.2008 18:42:36

Ce avetzi de zis in legatura cu aceasta Parinte Cory?

emanuel2007 10.06.2008 19:05:10

si in plus : cand ucenicii se certau intre ei , ca cine este mai mare , Mantuitorul nu a spus ca petru , ci a spus ca niciunul ... apoi , daca tot venise vorba despre cine este mai mare intre ei , ar fi lasat Mantuitorul nedescoperit un lucru de asemenea importanta : ca petru este mai mare dintre toti , si ca el avea sa mosteneasca infailibilitatea de la Mantuitorul ? eu cred ca nu ... si ar mai fi spus Mantuitorul ca toti sunt egali si nici unul nu e mai mare dintre ei ? eu nu cred ...

apoi , mai oameni buni , daca tot se putea da o infailibilitate unui om pacatos si nascut in pacate , de ce ar fi dat Dumnezeu atunci aceasta infailibilitate numai apostolului petru , cand putea foarte bine sa o dea la toti ? eu mult ma mir de prostia catolicilor care cred orbeste asemenea gogomanii ca infailibilitatea papei ... caci , ori Dumnezeu ar fi fost prost odata ce nu a dat infaibilitatea decat numai lui petru cand putea foarte bine sa o dea la toti , ori catolicii sunt niste prosti ca fac ascultare de gogomania asta ... iertati-ma ca sunt atat de direct , dar nu ma pot abtine sa nu vad ratacirea acelora ( papistilor ) ... caci cu siguranta ca Dumnezeul nostru nu este unul rautacios si partinitor , si daca ar fi fost posibil sa ii faca pe oameni infailibili , apoi i-ar fi facut pe toti ierarhii si preotii infailibili , nu numai pe papa ... caci prin asta nu ar mai fi aparut nici un eretic din randul clericilor si deci ar fi scapat biserica de atatia eretici ... de altfel si arie a cazut in erezie cand era in deja in cler , deci iata de ce eretic ar fi scapat biserica daca exista infailibilitate ... mai omule , si cand ma gandesc cati eretici au fost dintre preoti , apoi ce bine ar fi fost sa fi fost ei infailibili ... :D

emanuel2007 10.06.2008 19:09:51

:) , eu in locul lui Dumnezeu i-as fi facut si pe mireni infailibili nu numai pe clerici , si asa nu ar mai fi fost nici un eretic ...

:D :D :D

:( :( :(

cozia 10.06.2008 19:15:49

Dumnezeu nu ne face ceva, ci ne-a lasat libertatea absoluta sa NE FACEM NOI Infailibili, ceea ce am si facut... aproape 99% din populatia globului, iar daca ni se intimpla ceva care ar trebui sa zdruncine aceasta IMPRESIE despre noi, acest ABUR, ...pur si simplu o luam ca fiind GHINION (ceasul Rau), nu o lectie si un indemn intru indreptare, vindecare si pocainta care CU ADEVARAT ne aduc FERICIREA

emanuel2007 10.06.2008 19:31:18

mare dreptate aveti ...

de fapt de ce as tot plange infailibilitatea papei , cand eu am de plans alta infailibilitate : a mea ... nu ?

Doamne miluieste !

PadreCory 10.06.2008 22:20:43

Inclusiv Biserica din Constantinopol apela la Succesorul lui Petru in momente delicate si asta inainte cu mult de Marea Schisma.

mihailt 10.06.2008 23:15:21

Lasatzi parinte asta io v-am intrebat cum comentatzi faptul ca si Sfantul Apostol Petru s-a inselat in chestiuni de credintza.

Cel mai dogmatist si cunoscator in chestiuni de credintza dintre Sfintzii Apostoli nu a fost Sfantul Apostol Petru , nici macar Sfantul Apostol Pavel ci ... Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan numit pentru aceasta Sfantul Ioan Teologul.
In BO numai 2 sfintzi au purtat numele de teologi:
Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan si Sfantul Grigorie Teologul.
Sfantul Simeon s-a numit Noul Teolog (adica nici acest mare sfant nu a dobandit numele plin de teolog.)

Infailibilitatea papala nu are niciun temei scripturistic si se pare ca e data de modul hulitor al catolicilor de a vedea harul Duhului Sfant - ca la catolici asa se vede harul ca ceva de il manipuleaza Papa dupa cum vrea dansul!
De parca Duhul Sfant nu ar fi o persoana atotprezenta si atotlibera si s-ar misca pe unde ii zice Papa si nu unde voieste Dansul!
Care pare-se vine de la desconsiderarea Duhului Sfant cand se spune ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul...

PadreCory 10.06.2008 23:33:42

Parerea mea ca fara sa stiti spuneti lucruri la limita blasfemiei.

mihailt 11.06.2008 00:22:10

Ce blasfemie dom-le?
Nu v-am aratat clar cu citate din Sfanta Scriptura ca Sfantul Apostol Petru s-a inselat in materie de credintza?
Iar cea ce am zis in legatura cu Duhul Sfant - e luat dintr-un interviu al parintelui Dumitru Staniloae in legatura cu "gratzia creata".
Ce e invatzatura asta cu gratzia creata care o da Dumnezeu dupa merite?
Pai Sfanta Maria Magdalena ce merite avea?
Sau talharul de pe cruce?
Sau invatzatura ca ne ducem la Sfanta Spovedanie sa ii cerem iertare lui Dumnezeu?
Poi nu a zis foarte clar Domnul nostru Iisus Hristos:
"Si nu vretzi sa venitzi la mine ca sa va vindec!"

Ca pacatul nostru nu il afecteaza pe Dumnezeu se vede chiar la cartea lui Iov in VT.
Ci afecteaza numai sufletul nostru .
Iar la Sfanta Spovedanie pacatele marturisite sunt vindecate atunci pe loc.

emanuel2007 11.06.2008 08:06:15

mihai nu spune nici o blasfemie ... dar eu incep sama indoiesc daca e bine sa mai raspundem si samai vorbim cu acest padrecory , care se vede clar ca isi bate joc de noi si ne consuma timpul degeaba ... ma iertati ... caci odata ce i s-au adus atatea dovezi si din sfanta scriptura si din istoria ereziilor papei , si din realitatea concreta a apostaziei papei la ora actuala ( caci papa chiar si acuma sub ochii nostri se inchina la zei pagani care sunt draci , si spune ca dumnezeul crestinilor este acelasi cu al paganilor , adica ca sfanta treime este tot una cu dracii paganilor ) , el totusi nu raspunde decat tot cu sloganele papei ... nu stie nici macar un argument saaduca , ci numai repeta ca papagalul ca papa este infailibil si mai vrea sa il si credem ... eu nu stiu daca are rost sa mai discutam cu un om care minte pe fata si nu considera ca mantuirea este in dragostea in adevar , ci intr-un soi de uneala a oamenilor sub jurisdictia atotblasfemiatorului papa ... nu are rost sa mai discutam asa doar de dragul de a mai spune ceva ca e pierdere de timp ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:06:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.