![]() |
mirean, am doar 4 clase. este vreo problema?
te crezi matale mai indreptatit in a judeca pe unii? |
Ceea ce mă întrebati, mirean, e o naivitate: cum să-mi asum ceea ce nu-mi apartine, căci dacă eram impasibil, cum folositi dv. impropriu vocabula, nu mă frămînta subiectul, nu-l (re)deschideam pe forum, vă ignoram pe dv. si pe toți cei care aveti păreri contrare fată de a mea… Mă preocupă în cel mai înalt grad viața bisericii din care fac parte, mă implic atît cît pot în lupta de idei, încerc să contracarez – în limitele jalnice ale unei voci anonime – ororile comise de mass-media actuale (a se citi cu atentie si un extras postat recent de CrestinOrtodox.ro din cartea lui Giovanni Sartori despre televiziune). Dacă vă respect și vă contraargumentez opiniile este fiindcă sînteți într-o gravă eroare, anume sînteți o victimă a acestor mass-media ce se consideră deținătoare ale adevărului absolut! Poate ar fi bine să citiți și varianta literară a acestor groaznice întîmplări, Spovedanie la Tanacu, să mediați și să vă rugați mai mult (inclusiv pentru mine, cel ce bîjbîi încă în căutarea Adevărului); dar nu mă pot declara deloc adversar neîmpăcat al părintelui Corogeanu si al maicilor ce părimesc împreună cu dînsul pentru asumarea unei sarcini mai presus de puterile lor într-o societate ce se îndreaptă, vai, tot mai mult de valorile autentice ale credintei și practicilor ortodoxe...
|
Citat:
de ce vrei sa vedem noi nishte aiuritoare filme cu exorcishti in fatza ochilor, nishte bestialitatzi shi filme horor... nu a fost asha ceva ci doar in media pentru senzatzional asha sunau titlurile articolelor scotzand ei in evidentza ca sa li se vanda ziarul sau sa aiba priza in media emisiunea... dar ce a fost acolo nu a fost nic un ritual de exorcizare exagerat ci ce se face peste tot in cazul in care se constata posedarea de duhul rau... post, rugaciuni shi spovedanie... iar seara daca a apucat-o crizele shi s-a simtzit rau shi nu a mai fost in stare sa se controleze, probabil apucand-o shi crize epileptice, a fost imobilizata... asha cum imobilizeaza medicii sau politzishtii sau parintzii cand te incuie in casa.... ce era sa fi facut? au facut exact ce au vazut la medici.... deci ma intreb daca nu cumva "tzi-a sarit o doaga", scuza-mi expresia, de tot sustzii aiureli shi rastalmaciri deshi tzi-am explicat de o mie de ori ca dumneata naluceshti filme horor shi rastalmaceshti lucrurile rauvoitor.... cand shtii shi dumneata foarte bine cum s-au petrecut lucrurile.... shi daca ai terminat teologia atunci poate ai citit mai multe, de exemplu ca unii demonizatzi nu sunt chiar asha de lipsitzi de rautate shi violentza cum insinuezi dumneata shi e nevoie de o lupta shi o barbatzie a celui ce incearca sa-l stapaneasca pe cel ieshit din mintzi... shi sa-l puna sub observare shi ascultare.... |
Citat:
Vsovi, cine ti-a spus tie ca tu ai permisiunea sa imiti ce vezi la medici prin spitale?...doar cineva cu minte infantila poate debita asa ceva Treziti-va fratilor! Toti au primit ceea ce au meritat! |
Citat:
dar se pare ca dumneata Cozia cand te doare maseaua nu iei algocalmin pana ajungi la dentist, cand tzi se aprinde casa nu pui apa ci chemi linishtit pompierii, cand unul se zbate intr-un rau ca se inneaca shi intinde mainile shi itzi face semne disperate tu crezi ca el te saluta shi-i raspunzi linishtit la salut, shi lista poate continua... deci sa fim serioshi cu tribunalele lumeshti shi cu toate osandirile lipsite de suport real in schimb bazate preponderent pe filmele horor inventate de presa... poi tocmai ca e treba curtzilor de justitzi sa puna sentintze pe cand noi ar fi trebuit sa aplicam, nu judeca sa nu fi judecat! deci inainte sa deschizi gura incearca sa-tzi dai seama ce spui, ca doar fiecare atunci cand are deaface cu un bolnav sau incident aplica ce a vazut shi ce au invatzat de la cei ca au aplicat inaintea lor, cei de meserie, pompierul, dentistul, profesorul, gradinarul, politzistul, shi nu ashteapta pana vine respectivul cu atat mai mult cu cat este vorba de o situatzie de urgentza.... Absolut ca ai permisiunea dar shi obligatzia morala... sau ce crezi ca inseamna pilda cu cel cazut intre talhari, cu samarineanul necredincios dar milostiv? Crezi ca totul se rezolva apeland la institutziile statului sau la meshteri? Mai shi pui mana dar fireshte ca shi raspunzi daca faci prostii.... Ce au meritat? pushcarie? batjocura, ocara peste ocara? pentru ce au meritat astea? ca au primit pe un farat shi o sora sa se adaposteasca in manastire... halal judecata stimate cozia... probabil te-ai molipsit de la prietenii tai musulmanii ???:(:( foarte trist sa gandeshti asha... dar ce vorbesc eu, de parca ash avea vre-o mila, poi nici eu nu-s mai bun dar bine ca vorbesc ???:( |
Citat:
Tu compari tratamentul cu Algocalmin cu tintuirea pe cruce , infometarea si imobilizarea fortata a unei fiinte umane de catre straini? ...si ca sa fi tu mai cu mot vii cu argumente de genul pompierilor si al ajutorului spontan... ce sa spun, credeam ca esti mai matur in gindire. Poate ca la o gradinita or sa-i convingi pe copii. ...si daca ar fi sa continuam chiar si argumentul cu strada, afla ca nu ai voie sa faci chiar orice iti trece prin minte ci chiar cu riscul de a lasa pe cineva sa moara, nu repari tu cuiva coloana sau capul zdrobit sau sa-l legi pentru ca este in convulsii, asa ca ti-a venit tie o idee |
Citat:
|
Citat:
Eu stiu asa: postul e de bunavoie, ori ea a cerut mancare (maicutele au marturisit asta anchetatorilor), legarea pe lemne este "privare de libertate", iar faptul ca modul/pozitia in care a fost astfel imobilizata a dus direct sau indirect la moartea ei se constituie in "omor din culpa". |
Înversunarea cu care te opui evidentei, Mirean, nu tine de mintea limpede pe care visezi a o detine. Părerea d-tale e pre- si de-formată de lecturile manipulatoare ale presei (de altfel, ai si citat, cu voluptate, pe acei jurnalisti care n-au intrat in biserică decît, poate, cu ocazia botezului! Scandalul Tanacu a fost mana lor cerească, au scris ce le-a trecut prin minte, conform trendului secularist de astăzi, si-au incasat banii - e osînda lor. Ceea ce mă intrigă este însă nu atît sminteala pe care au provocat-o unora ca d-ta, ci faptul că si BOR s-a lăsat influentată de mass-media, abandonîndu-si fratele si surorile. Culpa medicală care a pregătit decesul bietei Irina Cornici si a încununat triumful temporar al diavolului este probată în dosarul aflat pe rol la un tribunal de la Haga si mă întreb ce argumente vei mai avea d-ta atunci cînd se va face cu adevărat dreptate în acest urît caz? În plus, am mai afirmat, ca si vsovi, că d-ta, neavînd habar de maslu si de practicile mînăstiresti, judeci lucrurile numai din perspectivă laică! Dreptatea d-tale este, așadar, doar a lumii acesteia; adevărul în numele căruia te străduiesti să scrii este doar al printului acestei lumi... Mai meditează, rogu-te, la toate acestea. Cît despre formule de adresare, bagă de seamă că nu pot fi soră, numele meu de botez fiind Mihai!!
|
Mihai indiferent de ce practica minastireasca s-a folosit, si oricit de isterica ar fi reactia SCHIZOFRENICO-DEMONICA, NIMENI DIN BISERICA NU ARE VOIE SA TE IMOBILIZEZE PRIN LEGARE.
punct |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:15:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.