Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   New Age (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=455)

anna21 21.05.2009 02:46:13

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139646)
Noi ne cunoastem mai bine pe aici si fetele stiu ca daca vorbesc despre ajutorul acordat gay-ilor eu chiar am facut-o lucrind cu ei , angajindu-i, trecind de diferentele de orientare sexuala si dindu-le o sansa existentei lor
Mirela stie bine asta, si la fel si Jeni stie de initiativele mele, de aceea rid cu gura pina la urechi cind aud afirmatiile tale.
Dar nu ma supar pe tine, esti chiar funny!

De-aia tot dai inainte cu homosexualii?
Nu tu dai o sansa existentei lor, ci Dumnezeu face asta. Dar intr-un final tot in iad ajung daca nu se pocaiesc!
Si ca sa-ti dau argument:
9. Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. (I Corinteni 6)

Deci ceea ce este de dorit este indreptarea lor, nu crearea iluziei ca ceea ce fac ei este "normal"!
Indreptarea lor cred ca numai la Dumnezeu este cu putinta (parere personala), de aceea nu este nici de ras si nici absurd sa te rogi pt ei (asta ca ai spus ca sunt amuzanta cu rugatul pt ei).
Cred ca cel mai rau lucru care i se poate intampla unui om este sa fie lasat sa faca dupa mintea lui. Ceea ce se intampla cu homosexualii:
27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
28. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. (Romani 1)

Degeaba ti-e mila de homosexuali ca sunt discriminati (desi eu nu locuiesc in tara si stiu bine ca nu sunt discriminati), ca ceea ce ii asteapta dupa moarte este pedeapsa. Pentru pedeapsa cumplita ce ii asteapta ar trebui sa-ti fie mila de ei, nu pentru ca nu au job!

mirelat 21.05.2009 05:15:56

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139614)
Cu rabdarea treci marea, se zice. deci sa avem rabdare cu cei, care ne solicita poate mai mult. Rabdarea e o virtute. Cum a zis si Pr. Cleopa? Rabdare, rabdare, rabdare...

bravo, Anca. :103:

heaven 21.05.2009 07:19:15

Ana21,una este sa mergi la fratii tai care se gasesc in pacat sa le vorbesti cu iubire despre indreptarea lor si alta este sa ii dispretuiesti,sa ii hulesti,damnezi etc.
Priveste atent pe acest forum,eu am sesizat cateva persoane pana acum care vorbesc despre semenii lor ca fiind "monstri",monstri ce trebuie anihilati mai pe sleau si te intreb,voia cui o fac ei cand vorbesc asa despre fratii lor dinaintea lui Dumnezeu?

heaven 21.05.2009 07:21:57

Si inca ceva:inca nu s-a nascut acel muritor care sa aiba dreptul sa-si judece semenii,incetati sa va mai arogati ceva ce apartine doar si numai lui Dumnezeu!Daca doriti,bineinteles,pentru ca si aici intervine liberul arbitru al fiecaruia,dupa cum se discuta pe un alt topic! :)

eduardd 21.05.2009 17:06:05

Nu putem fi impartiali intr-o lume decazuta...trebuie sa luam atitudine cumva... Parerea mea (Poate gresita) e ca "replicile" mai taioase de pe acest topic sunt legate de atitudine. Toti suntem constienti ca trebuie luat atitudine cumva, trebuie ajutat, dar cum? Unii cu blandete .. altii cu duritate..pentru ca asa le este firea. Din punctul meu de vedere nu se vorbeste chinezeste nici pasareste :9: ci fiecare isi expune punctul de vedere in functie de firea si inima sa. Insa, ar fi bine daca inainte de a judeca pe unii ca sunt mai duri, am tine cont de 2 lucruri.
1.Suntem in virtual ( de aceea am facut gluma cu discutia purtata fata in fata..) si nu avem posibilitatea sa vedem si chipul celui ce scrie (ma refer la mimica fetei care adesea exprima ceea ce inima simte)
2. Nu tot omul ce latra si musca.. Ba mai adesea unul ce pare aspru asunde in sine o inima plina de mila si iubire.
Mie personal imi plac mult mesajele Ancai, chiar daca par mai dure. Dar si ironia fina a lui Andrei imi place...ptr ca ne ofera noua ( tuturor, inclusiv mie deci..) posibilitatea de a ne testa iubirea aceea neconditionata..la care eu am cam ramas corijenta..
Iar off topic...ce sa fac asta-s eu...:106:

eduardd 21.05.2009 17:39:06

Revin, pentru ca am uitat ceva. Acest mesaj este o parere proprie legata de acest topic ( stric de acest topic) si nu se refera la cineva anume. Desi am folosit doua nume Anca si Andrei, parerea mea este per ansamblu.
Cat despre gay si new age...sunt multe de spus. Dar pt. ca, inca nu am intalnit o situatie concreta..nu stiu cum as putea reactiona. Daca as intalni un gay sincer nu stiu cum as reactiona. Poate as astepta sa ma intrebe el ceva, daca nu o va face cred ca l-as intreba doar care e numele de botez apoi as tacea. Nu stiu!! Efectiv nu stiu!! Si nu-mi este rusine sa spun asta. Sincer daca ma gandesc la voi cei din diaspora uneori cu durere o fac si pentru ca voi aveti zi de zi contact cu astfel de oameni. Cred ca iti trebuie o credinta si o vointa de fier sa nu judeci ci sa ajuti efectiv cumva..nu doar cu vorba ci chiar sa ajuti, concret! Greu de dezbatut o asemenea problema, greu de tot..mai ales cand inca nu ai trecut printr-un caz concret. Asa cu parerea..pot sa-mi dau dar..nu cred ca e cazul ...Doamne iarta-ma!

andreicozia 21.05.2009 18:01:28

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 139857)
Sincer daca ma gandesc la voi cei din diaspora uneori cu durere o fac si pentru ca voi aveti zi de zi contact cu astfel de oameni.

Jenica, crede-ma ca si tu treci pe linga o gramada de gay ZILNIC insa INCA nu ai ochiul format sa-i distingi, poate ca nu-i vezi din iubirea neconditionata de care nici nu stii la ce nivel mare si frumos a ajuns, fara gluma, tu stii foarte bine ce om frumos esti si in interior si in afara, toti stim asta.
In Romania gay-ii inca nu sunt vizibili, prin diversele caracteristici vizuale(tonalitatea vocii, gesticulatia, imbracamintea, parul, ochelarii, samd) deoarece acolo o iau rau de tot in barba, lumea cind ii prinde ii rupe in bataie si-i umple de singe, de aceea SE ABTIN sa se manifeste, dar te asigur ca sunt multi...mai ales in ultimul timp cind au iesit din "ascunzatori"

Anca-Miha 21.05.2009 21:21:40

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 139691)
Ana21,una este sa mergi la fratii tai care se gasesc in pacat sa le vorbesti cu iubire despre indreptarea lor si alta este sa ii dispretuiesti,sa ii hulesti,damnezi etc.
Priveste atent pe acest forum,eu am sesizat cateva persoane pana acum care vorbesc despre semenii lor ca fiind "monstri",monstri ce trebuie anihilati mai pe sleau si te intreb,voia cui o fac ei cand vorbesc asa despre fratii lor dinaintea lui Dumnezeu?

heaven, un om care face monstruozitati este un monstru. Un barbat care a avut relatii cu mii de femei, este un monstru; parerea mea si u nuaia mea, daca citim mai jos:
Epistola lui Iuda:
4. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni nelegiuiți, care de mai înainte au fost rânduiți spre această osândă, schimbând ei harul Dumnezeului nostru în desfrânare, și care tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân și Domn, pe Iisus Hristos.
5. Voiesc dar să vă aduc aminte vouă celor ce ați știut odată toate acestea că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din pământul Egiptului, a pierdut, după aceea, pe cei ce n-au crezut.
6. Iar pe îngerii care nu și-au păzit vrednicia, ci au părăsit locașul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanțuri veșnice, spre judecata zilei celei mari.
7. Tot așa, Sodoma și Gomora și cetățile dimprejurul lor care, în același chip ca acestea, s-au dat la desfrânare și au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veșnic.
8. Asemenea deci și aceștia, visând, pângăresc trupul, leapădă stăpânirea și hulesc măririle (cerești).
9. Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!"
10. Aceștia însă defaimă cele ce nu cunosc, iar cele ce, - ca dobitoacele necuvântătoare, - știu din fire, într-acestea își găsesc pieirea.
11. Vai lor! Că au umblat în calea lui Cain și, pentru plată, s-au dat cu totul în rătăcirea lui Balaam și au pierit ca în răzvrătirea lui Core.
12. Aceștia sunt ca niște pete de necurăție la mesele voastre obștești, ospătând fără sfială împreună cu voi, îmbuibându-se pe ei înșiși, nori fără apă, purtați de vânturi, pomi tomnatici fără roade, de două ori uscați și dezrădăcinați,
13. Valuri sălbatice ale mării, care își spumegă rușinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veșnicie.
14. Dar și Enoh, al șaptelea de la Adam, a proorocit despre aceștia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Lui,
15. Ca să facă judecată împotriva tuturor și să mustre pe toți nelegiuiții de toate faptele nelegiuirii lor, în care au făcut fărădelege, și de toate cuvintele de ocară pe care ei, păcătoși, netemători de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui.
16. Aceștia sunt cârtitori, nemulțumiți cu starea lor, umblând după poftele lor și gura lor grăiește lucruri trufașe, deși, pentru folos, dau unor fețe mare cinste.
17. Voi, însă, iubiților, aduceți-vă aminte de cuvintele zise mai dinainte de către apostolii Domnului nostru Iisus Hristos,
18. Că ei vă spuneau: În vremea de pe urmă vor fi batjocoritori, umblând potrivit cu poftele lor nelegiuite.
19. Aceștia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) firești, care nu au Duhul.
20. Dar voi, iubiților, zidiți-vă pe voi înșivă, întru a voastră prea sfântă credință, rugându-vă în Duhul Sfânt.
21. Păziți-vă întru dragostea lui Dumnezeu și așteptați mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viață veșnică.
22. Și pe unii, șovăitori, mustrați-i,
23. Pe alții, smulgându-i din foc, mântuiți-i; de alții, însă, fie-vă milă cu frică, urând și cămașa spurcată de pe trupul lor.
24. Iar Celui ce poate să vă păzească pe voi de orice cădere și să vă pună înaintea slavei Lui, neprihăniți cu bucurie mare,
25. Singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Iisus Hristos, Domnul nostru, slavă, preamărire, putere și stăpânire, mai înainte de tot veacul și acum și întru toți vecii. Amin!

Dar acesta e un punct de vedere crestin si ortodox.
New-Age, despre care discutam pe acest topic accepta cu seninatate aceste monstruozitati. A se retine: vorbim despre fapte, nu despre oameni. Ca oameni, acestia sunt demni de mila; nu numai ca nu-i damnez, ci ma si rog pentru ei.

Anca-Miha 21.05.2009 21:24:15

A se citi: parerea mea si nu numai a mea

Anca-Miha 21.05.2009 22:51:52

Intrebare: New-Age accepta sodomia? Accepta bigamia? Accepta homosexualitatea? Accepta toate libertatile sexuale?
Daca raspundem cu DA la toate intrebarile, in ce consta moralitatea New-Age-ista?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:43:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.