![]() |
Citat:
Citat:
|
Scuza dar gresesti.
Citat:
Am mai intrebat eu aci, Iisus a alungat si batut negustorii care au napadit in curtea Marelui Templu evreu unde obisnuia sa se roage.Asta inseamna ca era nu numai evreu ci si evlavios. Ca asa este de necrezut ca El a dat ordin ca sa se schimbe si sa se stearga legi din VT. Este cunoscuta traditia evreilor care are rang de ordin (fanatic) ca nu este voie de schimbat nici macar o litera din VT. NT nu a fost scris original in ebraica si se banuieste ca a fost scris la Roma si prima traducere a fost in greaca. NTa fost scris nu de evrei care au aderat la noua religie ci de straini care nu au avut nici o legatura cu Iisus sau apostolii si Ucenici care nu mai erau in viata cand a fost scris NT. Gandeste-te putin si imi vei da dreptate. |
Adica sunt 2 tipuri de biblii?Una ortodoxa si una catolica?Pe asta chiar nu stiam ...
|
Moshe,nu iti dau dreptate! Pentru ca am citit Noul Testament si am facut si studiul acestuia,cu destul de multe informatii suplimentare! Cum sa fie scris la sute de ani dupa moartea lui Iisus? Vorbesti prostii! Citeste-l si te vei convinge. Te asigur eu ca Iisus a desfiintat VT,si a lasat unul nou. Daca tu chiar traiesti dupa VT inseamna ca numai voi,evreii,va mantuiti nu? Noi ceilalti suntem pagani,nu va suntem aproape,aveti dreptul sa ne si omorati,sa ne faceti orice,nu? Ca doar asa spune VT! Deja am inceput sa purtam niste discutii idioate,spui niste lucruri absurde!
|
Citat:
Mai baiete, iar bati cimpii Numeste o singura lege la care Iisus s-a opus sau a desfiintat-o Vezi tu undeva ca Hristos a zis sa faci ceva din ce Moise a interzis? Citeodata ma gindesc ca visezi si nu vezi clar ce scrie Hristos, da, prin fericiri si alte vorbe, a adaugat la legile existente altele noi, cu care intradevar a CUTRMURAT lumea Iudaica, insa Atit si nimic mai mult |
Citat:
Ma asteptam sa fi putin mai inteligent. |
Citat:
Matei 5 31. S-a zis iarăși: "Cine va lăsa pe femeia sa, să-i dea carte de despărțire". 32. Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârșească adulter, și cine va lua pe cea lăsată săvârșește adulter. 33. Ați auzit ce s-a zis celor de demult: "Să nu juri strâmb, ci să ții înaintea Domnului jurămintele tale". 34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă jurați nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu, 35. Nici pe pământ, fiindcă este așternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat, 36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poți să faci un fir de păr alb sau negru. 37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este. 38. Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". 39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. 40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa. 41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. 42. Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta. 43. Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău". 44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc... La asta adauga desfiintarea sâmbetei (vindecarile facute sâmbata, ruperea spicelor), desfiintarea jertfelor (Matei 9, 13). Iar apostolii au desavârsit desfiintarea legii lui Moise care mai era tinuta de unii crestini, la primul Sinod. Citeste si Epistola catre Evrei care se refera la inutilitatea pentru mântuire a legii lui Moise. |
Citat:
Nu zic ca nu o facem prin cea colectiva , a preotului, dar individual vrei sa-mi spui ca te rogi tu pentru familia Rockefeller sau pentru cei de la Bruxelles :)))? |
Prin contestarea unora din principiile ei a desfiintat-o, fiindca e absurd sa spui ca legea considerata ca fiind data de Dumnezeu poate fi corectata.
Pastrarea celor 10 porunci nu are semnificatia ascultarii de legea lui Moise. Aceste porunci pur-si-simplu se înscriu în morala noii credinte (iubeste pe Dumnezeu din toate puterile si pe aproapele tau ca pe tine însuti). Porunca cu chipul cioplit nu are aplicare în crestinism iar sâmbata a fost înlocuita cu duminica, deci nu e vorba de urmarea legii lui Moise. Ce spui despre faptul ca legea lui Hristos nu ar fi respectata de crestini nu are legatura cu ce spusesem eu si nu are nici sens. Poruncile lui Hristos au fost date sa fie împlinite, nu sa fie un ideal. Rugaciunea pentru altii cred ca trebuie sa apara atunci când simtim durere pentru situatia lor, altfel e doar un act formal. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:58:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.