Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bucate de Post (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5647)

Miha-anca 19.12.2013 00:10:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 544300)
Nu știu de ce dar cred că ati auzit prost.
Grecii au dezlegare la fructele de mare pentru a avea o hrana mai variată.
Dar la noi (cred) fructele de mare vor fi de post când iepurașii din pădure vor fi fructe de pădure.

Cu auzul stau inca bine. Dealtfel, si eu m-am mirat de veste, desi stiam despre greci, ca mananca fructe de mare in post.
Dar tu nu trebuie sa ma crezi pe mine, DragosP. Fa cum iti dicteaza constiinta. Nici dezlegarea la peste nu e obligatorie.

DragosP 19.12.2013 07:03:36

Dacă ai putea indica un link spre o sursă credibilă, de preferat din partea Sfântului Sinod, ți-aș rămâne recunoscător.
Eu am căutat pe basilica.ro si n-am găsit.
Cer acest lucru pentru că pe doxologia.ro, la începutul postului adormirii Maicii Domnului e un articol foarte clar în acest sens: fructele de mare sunt animale și sunt asimilate peștilor. Se pot mânca doar când este dezlegare la pește.

DragosP 19.12.2013 10:40:36

Pentru că dacă despre asta e vorba (asimilarea fructelor de mare peștilor și dezlegarea la consum în zilele rânduite) atunci NU înseamnă că-s de post.
Pentru că nici peștele nu-i de post, altfel s-ar fi consumat oricând în timpul posturilor.
Cum, de altfel, nici uleiul nu-i de post (de exemplu).

Yasmina 19.12.2013 18:05:42

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 544300)
Nu știu de ce dar cred că ati auzit prost.
Grecii au dezlegare la fructele de mare pentru a avea o hrana mai variată.
Dar la noi (cred) fructele de mare vor fi de post când iepurașii din pădure vor fi fructe de pădure.

Cum vine asta ? Ei pot avea o hrana variata si alti ortodocsi nu? Nu inteleg!

Pe de alta,parte cum pot fi aceste vietati de post ? Au aceleasi caracteristici cu pestii,sunt vietati de apa ca si ei.
In post nu se mananca nici o vietate(nimic cu ochi),decat in zilele cu dezlegare. De fapt ce ma mira,grecii ortodocsi din America nici nu tin postul chiar si asa numai cu"fructe de mare",mananca ce doresc in post,iau Sf. Euharistie in fiecare duminica fara a se spovedi sau tine 2-3 zile de post.
Zilele trecute parintele de parohie posta poze pe contul lui de FB cu placinta de branza si spanac pe care se lauda ca a facut-o singur...
Domnul stie ce canoane mai au si astia ca eu nu-i inteleg si nici nu le inteleg varianta lor de ortodoxie...

Probabil ca intr-o suta de ani vom ajunge sa tinem post precum catolicii:doar vinerea,si atunci cu dezlegare la peste!

DragosP 19.12.2013 18:15:19

Ca să fim corecți, doar frații din muntele Athos.

retetecupremii 07.01.2014 23:05:38

castiga bani cu retetele tale

Fa-ti timp pentru lucrurile importante in viata,redescopera pasiunea de a gati pentru tine si cei dragi tie si noi te premiem cu bani si premii surpriza,intra acum pe www.retetecupremii.ro pentru detalii (vezi meniul Regulament concurs din cadrul siteului)

Yasmina 08.01.2014 10:09:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 544356)
Ca să fim corecți, doar frații din muntele Athos.

Ahhhhh ok !

cristiboss56 08.01.2014 10:45:10

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 546863)
Ahhhhh ok !

Bine ai revenit !

Yasmina 08.01.2014 10:49:04

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 546874)
Bine ai revenit !

Bine v_am regasit si La multi ani!! :103::103:

cristiboss56 08.01.2014 11:34:47

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 546878)
Bine v_am regasit si La multi ani!! :103::103:

La multi ani cu bucurii !:53:

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.