Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

odin 15.05.2007 14:17:18

Desi nu imi place sa ma amestec in discutii, cred ca trebuie subliniat ceva...
Ancah, erzebet (cu care nu impartasesc foarte multe idei comune) spune doar ca nu suntem in masura (in calitate de simpli utilizatori ai unui forum) sa fim atat de lipsiti de tact psihologic in ceea ce priveste femeile care ar fi comis un avort si care poate citesc aceste postari atat de dure...
Spuneam mai sus ca responsabilitatea si vina este a noastra, a tuturor. Inainte de a vorbi de `cat de greu este sa cresti un copil` te intreb: Cati bani donezi orfelinatelor? Cati dintre noi sunt implicati in actiuni caritabile ce privesc asistenta fie a mamelor fie a copiilor? Tu cat esti dispusa sa te implici? Te implici? pt. ca e f. usor sa stai sa tusa si sa dai indicatii...

Nu incurajez avortul, insa stiu ca Biserica este alaturi, plina de dragoste (desi nu suntem atat de bine pusi la punct) fata de astfel de cazuri, de traume, unde trebuie sa aratam iertare, compasiune si mai ales sprijin.

Vina si responsabilitatea este a noastra, a tuturor. Nici tu, nici eu nu facem suficient pt. a opri numeroasele avorturi care au loc, dar mai ales nu facem suficient pt. a crea un cadru propice evitarii unor astfel de situatii...

ai dat un citat foarte frumos... insa presiunile le facem si noi, ca societate... Nu aratam suficient sprijin si nu ne implicam suficient de mult.

Nu trebuie sa tacem, nu trebuie sa spunem ca avortul este un lucru bun, sau care nu ne priveste, insa trebuie sa si facem ceva... Sa iertam, sa fim blanzi, sa aratam compasiune, sa ajutam material, financiar, cum putem...

irina77 15.05.2007 14:23:56

:) In sfarsit pune cineva punctul pe i. Numai ca despre fapte nu se vorbeste pe forum, ele se fac pur si simplu.
www.provitabucuresti.ro

vsovi 15.05.2007 14:25:52

Poi nici nu era ceva de intzeles, si grija mare ca in numele pacatului si a bunelor intentzii se fac mai toate marile erezii ale momentului??? asta ca mi-am adus aminte de Iosif de pe forum care ne povatzuia mai mereu si ne vorbea despre erezii... dar stim draga Irina ca biserica mereu ne spune "...nu dorim moartea pacatosului ci sa se intoarca si..." deci daca asta spui atunci se intzelege :) dar nu inteleg ce faci cu pacatul care nu se trufeshte, adica tocmai sintagma respectiva care chiar mi-a inghetzat zambetul acum daca tot ne spui atat de tragic despre cum procedezi ca sa nu incurajezi unele trufii care ... e greu de intzeles, oricum ma bucur ca macar le intzelege cate cineva... ???

ancah 15.05.2007 14:40:18

Mesajul tau, Odin , e cam ambiguu.

ancah 15.05.2007 14:45:32

In ceea ce priveste ajutorul care trebuie dat la orfelinate, sunt foarte de acord.
Ajutorul meu a mers mai mult spre pensionari.

odin 15.05.2007 14:55:25

Citat:

În prealabil postat de ancah
Mesajul tau, Odin , e cam ambiguu.

Nu stiu cum sa fiu mai clar de atat... Mesajul meu face trmitere la implicarea noastra directa: a ta, a mea, ancah, odin, erzebet, oricine citeste. Vrem sa avem un cuvant de spus? Hai sa ne ducem fiecare in parte sa dam niste jucarii, hainute la orfelinate. Hai sa donam bani organizatiilor Bisericii (si nu numai) care se ocupa de femeile victime ale violentelor familiale, violurilor. Hai sa le vizitam pe cele avorteaza in spital si sa le zicem ca Biserica inseamna dragoste si iertare. Hai sa incercam sa spijinim proiecte precum cabinete de consiliere unde cele nehotarate sa fie sigur ca fac alegerea corecta si ca Biserica, societatea, noi, suntem alaturi si le putem ajuta daca pastreaza copilul... Nu doar sa zicem: `E pacat (pt. ca e pacat). Sa nu iti treaca prin cap.. Oricat de greu este tu trebuie sa il cresti...` Sa ne permitem sa zicem: `Uite, daca il pastrezi, iti suntem alaturi: cutare asociatie te ajuta cu hainute, cutare farmacie cu care avem contract iti da laptele si pampersi gratis...` Avem gradinte, scoli` (avem?) etc. Sau, daca a avortat sa aratam compasiune, intelegere, pt. ca nu cred ca exista femeie (cel putin procentual) care sa nu sufere depresii sau sa nu fie marcate de acest lucru... si care au nevoie de intelegere si iubire. Si daca nu facem noi acest lucru (noi ca si Biserica), cine sa faca?

Asadar eu cred ca este o cruzime (chiar daca este mai crud sa fie omorat un copil) sa zici unei femei care a avorat: `Pacatoasa, ce ai facut? Biserica te condamna, noi, ortodocsii nu acceptam asa ceva...` Cum poti sa ii spui unei tinere de 16 ani care a fost violata (si care nu va mai fi om toata viata ei) si este insarcinata: `Esti o criminala, o nenorocita daca nu pastrezi copilul... Nu conteaza cat de greu iti va fi, tu TREBUIE sa il pastrezi`... Duritatea unui astfel de mesaj ucide, Ancah, si acea persoana este posibil sa nu calce vreodata pragul unei Biserici pt. a cere iertare acolo unde stie ca nu exista si nu poate primi asa ceva...

irina77 15.05.2007 15:07:58

"Asadar eu cred ca este o cruzime (chiar daca este mai crud sa fie omorat un copil) sa zici unei femei care a avorat: `Pacatoasa, ce ai facut? Biserica te condamna, noi, ortodocsii nu acceptam asa ceva...` Cum poti sa ii spui unei tinere de 16 ani care a fost violata (si care nu va mai fi om toata viata ei) si este insarcinata: `Esti o criminala, o nenorocita daca nu pastrezi copilul... Nu conteaza cat de greu iti va fi, tu TREBUIE sa il pastrezi`... Duritatea unui astfel de mesaj ucide, Ancah, si acea persoana este posibil sa nu calce vreodata pragul unei Biserici pt. a cere iertare acolo unde stie ca nu exista si nu poate primi asa ceva..."
A avortat sau e insarcinata?
1.Daca a avortat si se caieste (=recunoaste si paraseste pacatul) stie duhovnicul cum sa ii redea speranta de mantuire.
2.E insarcinata si nehotarata? Trebuie apelat la blandete, sprijin, dar si la adevar (care in aceasta situatie e dur prin natura sa).
3.A avortat/n-a avortat si posteaza cu sange rece pe ici pe colo ca "e libertatea ei de alegere" si le incurajeaza si pe altele la acest gest? Asta din urma e obraznicie si lipsa de decenta- ca sa-i raspund si lui vsovi.

odin 15.05.2007 15:19:52

Din pacate, irina nu e atat de simplu. Ma surprinde oricum faptul ca fetele sunt mai acide cu privire la acest subiect decat barbatii.. (asta off topic)

Oricum, sa inteleg ca ma aprobi, deci...

Colors 15.05.2007 15:32:15

Avortul ca si homosexualitatea sunt fapte impotriva firii. Daca toata lumea le-ar urma, omul s-ar stinge intr-o generatie. Cei ce cauta sa-si indreptateasca aceste faradelegi facute de bunavoie, in realitate traiesc furand ca trantorii truda crestinilor ce-si sacrifica viata, dand viata si crescand cu multe renuntari copiii ce vor fi societatea de maine.

Cel ce traieste pentru el, este un parazit in societate. Ia sa mearga toti homosexualii si avortonii sa traiasca separat, sa vedem ce se intampla? Dispar intr-o generatie. Dar se amesteca printre ceilalti, traind si folosindu-se de sacrificiul celorlalti.

Dumnezeul in care ei nu cred ii va judeca, nu eu. Dar cine tace in fata faradelegii este partas la aceasta. Nu veti scapa de acuza aceasta oricat va astupati urechile! Va trebui sa ucideti intai toti crestinii si apoi sa va stingeti si voi viclenilor. Cap aveti, minte ce va mai trebuie?

Liviu

15.05.2007 15:48:00

dragii mei, am citit indelung si m-am tot gandit daca sa scriu sau nu... eu cred ca avortul este iubit mai intai de femei!, da.. da nu va suparati pe mine, e parerea mea personala, pentru ca nimic si nimeni nu poate obliga o femeie sa faca avort decat...propria constiinta...dar din pacate "lumea" ne vrea mame moderne, mame libere, mame transformate in femei de afaceri, in orice fel de "mame" dar in MAME CRESTINE NU!!!spunea cineva de Mihaela Tatu ca este de 3xfemeie dar...niciodata crestina!!! cum sa ne mai jertifim daca vrem sa fim egale cu barbatul?? si nu numai egale ci mai sus daca se poate!!?? nu nu ma intelegeti gresit sunt si eu femeie dar vreau sa mor Mama...nu femeie de afaceri, nu femeie libera, nu mama de wekend...ci MAMA iertati-ma sunt sigura de reactia voastra de aceea am cumpanit mult dc sa scriu sau nu. dar am ales sa scriu...sincer consider ca cea mai frumoasa perioada a vietii mele a fost perioada sarcinilor, se spune ca in timpul maternitaiti chipul capata o noua expresie, Expresia Mamei..
jenica

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:45:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.