silverstar |
02.12.2008 20:45:51 |
Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
(Post 103115)
Ferestete de prieteni nu de dusmani...
E un citat ce poate starni multe concluzii si controverse.
|
[SIZE=3][COLOR=green]Creangă, marele nostru povestitor, a spus așa: "Ferește-mă Doamne, de prieteni că de dușmani mă apăr singur..." Și cred că e foarte ușor de înțeles. Dușmanii sunt declarativi, lovesc la vedere, nu se sfiesc să-și afișeze ura, răutatea, dorința de a lovi, adesea mișelește... Pe dușmani îi știi... Dușmanii îți fac rău, te jignesc, te amenință, te discreditează etc... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Prietenii? Ei, da! Uneori pot fi cele mai perverse persoane din viața cuiva. Prietenii pot fi ipocriți, oportuniști, mincinoși, falși... De câte ori când cineva este căzut care are nevoie de ajutor, de o vorbă bună, n-a fost lovit de prietenul care i-a dat și el un picior în cap să se ducă mai la fundul prăpastiei?... Viața ne oferă mai mult surprize neplăcute... Multe decepții... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Așa că, multă prudență în relațiile cu prietenii. Nu vă vindeți prietenilor total și necondiționat. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green] Pentru mine, prieten este Dumnezeu și portofelul. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]În rest, iubesc și respect pe toată lumea, dar nu cred în bunele intenții... :57:[/COLOR][/SIZE]
|