Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pozitia parintelui Cleopa la Bisericile Ortodoxe pe stil vechi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7939)

dobrin7m 02.09.2011 22:15:45

Citat:

În prealabil postat de Soaree (Post 396140)
Cu ce drept judeci pe ce cale m-as afla eu? De ce te consideri pe cale buna?

Unde as fi scris ca sunt stilist de ma judeti in final cu "voastra"? Nu sunt. Doar simplu ortodox. Dar felul tau de a te adresa unui om pe care il consideri ratacit, il rataceste de-a binelea.

Nu am spus ca esti stilist, am spus ca aveti amandoi o alegere, el stilismul tu altceva. deci este alegerea voastra.
Nu te judec te asigur de asta. Astazi am invatat un lucru minunat de la un preot si anume cum ca cuvantul lucreaza nu oricum ci ca o sabie cu doua taisuri.
Pe unul îl taie spre pierderea lui, iar pe altul îl taie spre răsădirea lui în viața veșnică! Dupa inima fiecăruia.
Cine are urechi duhovnicești va prinde esența cea duhovnicească, cine are urechi trupești doar, va prinde doar mânia spre mai multă mânie, chiar de nu am pus deloc mânie în cuvinte.

vezi tu, cuvintele mele ti s-au parut dusmanie dar eu nu am pus deloc dusmanie in ele desi tu ai judecat ca e.
Ceea ce spune si face in fapte omul arata starea sufletului sau. Staretul Tadei spunea: cum ne sunt gandurile asa ne este si viata.

Cu siguranta ca daca am vedea cu adevarat multimea pacatelor ce le facem in fiecare clipa nu numai cu fapta dar mai ales cu gandul ne-am da seama imediat pe ce cale suntem.

Soaree 02.09.2011 22:37:58

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 396151)
Nu am spus ca esti stilist, am spus ca aveti amandoi o alegere, el stilismul tu altceva. deci este alegerea voastra.
Nu te judec te asigur de asta. Astazi am invatat un lucru minunat de la un preot si anume cum ca cuvantul lucreaza nu oricum ci ca o sabie cu doua taisuri.
Pe unul îl taie spre pierderea lui, iar pe altul îl taie spre răsădirea lui în viața veșnică! Dupa inima fiecăruia.
Cine are urechi duhovnicești va prinde esența cea duhovnicească, cine are urechi trupești doar, va prinde doar mânia spre mai multă mânie, chiar de nu am pus deloc mânie în cuvinte.

vezi tu, cuvintele mele ti s-au parut dusmanie dar eu nu am pus deloc dusmanie in ele desi tu ai judecat ca e.
Ceea ce spune si face in fapte omul arata starea sufletului sau. Staretul Tadei spunea: cum ne sunt gandurile asa ne este si viata.

Cu siguranta ca daca am vedea cu adevarat multimea pacatelor ce le facem in fiecare clipa nu numai cu fapta dar mai ales cu gandul ne-am da seama imediat pe ce cale suntem.

[quote=dobrin7m;396129]Te asigur din tot sufletul meu ca daca tu soaree decizi sa pasesti pe calea lui Hristos QUOTE]

Dar bine te mai pricepi sa ascunzi in tarna ca pisica cele murdare ale tale si sa para gandul tau curat!

In al doilea citat, doamna draga, judecati calea mea. De unde stii matale pe ce cale ma aflu eu? Imi raspunzi?

dobrin7m 02.09.2011 23:22:11

[quote=Soaree;396160]
Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 396129)
Te asigur din tot sufletul meu ca daca tu soaree decizi sa pasesti pe calea lui Hristos QUOTE]

Dar bine te mai pricepi sa ascunzi in tarna ca pisica cele murdare ale tale si sa para gandul tau curat!

In al doilea citat, doamna draga, judecati calea mea. De unde stii matale pe ce cale ma aflu eu? Imi raspunzi?

Cuvintele mele :”Te asigur din tot sufletul meu ca daca tu soaree decizi sa pasesti pe calea lui Hristos ” se pare ca au fost intelese gresit. Nu e nimic, Domnul le randuie pe toate.
Nu imi place contrazicerea si nici nu vreau sa particip la discutii in contradictoriu.
Domnul sa te aiba in paza.

stefan florin 02.09.2011 23:25:22

Citat:

În prealabil postat de Soaree (Post 396139)
Mie mi s-a parut ca prin "Dumnezeu nu mantuieste cu forta" l-ai judecat pentru alegerea lui. Imi cer iertare daca te-am suparat.

Nu prietene, nu l-am judecat, nici nu am acest drept. "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati" ne invata Biblia! Cel care are dreptul ca sa judece lumea, este doar Hristos. Eu pot doar sa-i dau un sfat si sa-i arat ca se afla pe o cale gresita , dar decizia finala ii apartine in exclusivitate. Si apropos, nu m-am suparat. Doamne ajuta!

Soaree 03.09.2011 03:00:45

[quote=dobrin7m;396173][quote=Soaree;396160]

.................................................. ..................

Soaree 03.09.2011 03:04:54

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 396173)

Cuvintele mele :”Te asigur din tot sufletul meu ca daca tu soaree decizi sa pasesti pe calea lui Hristos ” se pare ca au fost intelese gresit. Nu e nimic, Domnul le randuie pe toate.
Nu imi place contrazicerea si nici nu vreau sa particip la discutii in contradictoriu.
Domnul sa te aiba in paza.

Explica-le intelesul ca sa pot intelege ce spui.

De ce IL iei pe Domnul paravan neputintelor tale, nu pentru a te smeri, ci pentru a rastalmaci in sensul tau rautacios si acuzator propriile-ti ganduri. "Sa nu luati numele Domnului in desert!" - ne invata o porunca.
Tu explica cuvintele tale! Domnul are grija de Cuvintele LUI.

vivi88 03.09.2011 03:37:03

Citat:

În prealabil postat de cz4000 (Post 396113)
Iarasi ai dreptate! Musulmanii nu ii ataca, intr-adevar, cu vorbe pe cei din alte religii, ci ii omoara direct!

Mai degraba evreii ponegresc ortodoxia. Iar musulmanii sunt niste retardati... atata lucru de capul lor ca nu au limbile ascutite.

Soaree 03.09.2011 03:44:18

Am auzit ca la Ierusalim este o grupare numita "evrei ortodocsi". Ce inseamna pentru ei aceasta denumire?

Mihailc 03.09.2011 03:53:49

Citat:

În prealabil postat de Soaree (Post 396206)
Am auzit ca la Ierusalim este o grupare numita "evrei ortodocsi". Ce inseamna pentru ei aceasta denumire?

Echivalentul zelotiștilor din ortodoxia creștină. Evrei ortodocși radicalizează practica mozaismului, conform unei tradiții rigoriste cu accent pe o conduită inreproșabilă și un ethos restrictiv.

Soaree 03.09.2011 03:57:14

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 396208)
Echivalentul zelotiștilor din ortodoxia creștină. Evrei ortodocși radicalizează practica mozaismului, conform unei tradiții rigoriste cu accent pe o conduită inreproșabilă și un ethos restrictiv.

Va multumesc pentru lamurire.

(ps: imi place semnatura dv.)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:53:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.