Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   BISERICA SI TINERII (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=878)

vsovi 03.05.2007 16:29:02

Citat:

În prealabil postat de iosif
Vsovi, nu numai ca iti este neclar dar afirmi si mare erezie. Preotia sacramentala este data doar prin punerea mainilor episcopului unui crestin candidat la preotie.

Ceea ce spui tu este in afara adevarului! Nu vei savarsi niciodata de unul singur Euharistia acasa la tine si nicio alta taina. Daca nu ai harul preotiei care se transmite neintrerupt de la Sf Apostoli prin episcopi.

Domnul nostru Iisus Hristos vorbea de inchinare in duh si in adevar care presupune legatura personala cu Dumnezeu, care nu poate fi izolata de legatura cu Biserica. Duhul Adevarului este Cel ce lucreaza in Biserica, fiind in Biserica este acelasi lucru cu a fi in Duh si in Adevar!!!!!!!!!!!!!!!!!

Incearca sa mai studiezi, nu e jignire, facand abstractie de ereziile si anatemele pe care in mod simplist fiecare persoana ortodoxa le ofera cu atata ushurintza (demn de o cauza mai buna) altora si atunci vei reushi sa citesti ce am scris si vei pricepe ca daca preotul investit asha primeshte preotzia de la episcop, tot asha cum s-a primit prin apostolat in vechime, tainele si binecuvantarile si duhul si iertarea si celelalte, atunci, catre creshtinii ortodocsi nepreotzi aceste taine se transmit, totasha, inclusiv preotzia sacramentala dar fara a fi necesar juramant si ierarhie, se da mai departe pentruca fiecare creshtin sa aiba in viatza lui, sa traiasca tainele si toate cate le ia si le primeshte, sa le savarsheasca daca doreshte si sa devina chiar preot de circumstantza si convenientza sau chiar mai mult defapt ca si oricare creshtin ortodox simplu avand prin acest lucru statut chiar mai mare ca a unui preot sacramental hirotonit!

Nu este nici o erezie acest lucru oricate semne de strigare plasatzi, stimate Iosif, pentruca nu doar in Biserica te afli in Duh si adevar, ci se poate intampla si acasa, la servici, afara si ... oriunde... se afla doi dreptcredincioshi care mai si iubesc si iarta fiindca si Domnul e posibil sa se afla cu ei.

iosif 03.05.2007 23:16:29

Niciun crestin ortodox nehirotonit nu are acelasi statut cu preotul! Preotul este investit cu putere mare, randuit de Dumnezeu spre o slujire inalta.

Nu am aruncat nicio anatema! Am atras doar atentia ca dpdv ortodox ceea ce ai afirmat este o erezie. Poate ca tu nu esti ortodox si atunci ai alt punct de vedere, pe care eu ti-l respect, insa nu voi putea fi de acord cu el.

Biserica nu inseamna doar cladirea propriu-zisa, ci inseamna comunitatea ca atare, inseamna ascultare, etc.

vsovi 04.05.2007 10:07:03

Citat:

În prealabil postat de iosif
Niciun crestin ortodox nehirotonit nu are acelasi statut cu preotul! Preotul este investit cu putere mare, randuit de Dumnezeu spre o slujire inalta.

Nu am aruncat nicio anatema! Am atras doar atentia ca dpdv ortodox ceea ce ai afirmat este o erezie. Poate ca tu nu esti ortodox si atunci ai alt punct de vedere, pe care eu ti-l respect, insa nu voi putea fi de acord cu el.

Biserica nu inseamna doar cladirea propriu-zisa, ci inseamna comunitatea ca atare, inseamna ascultare, etc.

Stimate Iosif, am lasat explicit (la subsol) ??? ca sunt creshtin ortodox, e drept ca foarte putzin practicant, si cam laic si prinurmare nu ridic pretentzii prin care sa-mi sustzin afirmatziile, dar raman la parerile mele chiar daca domnia ta le respecta considerandu-le erezii. Mai am doar sperantza ca poate in timp, totusi, le veti respecta ceva mai mult :dontgetit:... asta bineintzeles daca veti avea dorintza de a citi ce am scris, realizand cum ca domnia ta, desi om bun la suflet, pashnic si bineintentzionat, spre deosebire de mine care sunt mai superficial, mai delasator si uneori chiar apatic-rautacios, va aventuratzi in afirmatzii ce par cu substrat/substantza dar dinpacate pentru dumneavoastra le lipseshte de multeori tocmai lucrurile elementare pe care nu le observatzi, sau poate chiar nu vretzi sa le bagatzi in seama, asta doar dupa ce totusi vetzi reushi eventual sa zabovitzi mai mult asupra cuvintelor si adevarurilor de credintza, ale noastre, ale Bisericii la care activam. :)
Sper ca nu v-am suparat cu micile mele "erezii" pana acolo incat sa va pierdetzi stilul, care trebuie sa marturisesc, ma linishteshte.:satisfied:

iosif 04.05.2007 12:36:35

Se cuvinte atunci, frate vsovi, nici sa nu facem afirmatii pentru care nu avem pretentii de argumentare, nu de alta, dar nu ne putem permite sa afirmam lucruri de care nu suntem siguri. Stii ca marturisirea noastra ia nastere dupa ce am ascultat in prealabil. Aceasta este conditia marturisirii.

iosif 28.05.2007 22:24:05

Nu credeti ca tinerii sunt cea mai neglijata categorie sociala? Chiar si de catre Biserica!

cozia 28.05.2007 22:41:56

Pai cine mai are timp de ei:)?

moro.d 28.05.2007 23:25:21

Citat:

În prealabil postat de cozia
Pai cine mai are timp de ei:)?

aham... si mai tarziu cine mai are timp de bosorogi? :angry:

cozia 28.05.2007 23:35:32

Judecind dupa modul in care multi copii isi trateaza parintii in ziua de azi, singura salvare mai sunt azilele de batrini, la fel ca in America(in Eu mai exista respect cit de cit), acolo in SUA insa, marea majoritate de abia asteapta sa-i bage pe parinti in azile, sa scape de ei,... fereasca Dumnezeu!, si de aceea industria constructiilor de azile este in floare

ancah 29.05.2007 09:14:41

Stie cineva care era relatia dintre Biserica si tineri intre cele doua razboaie mondiale? Era o alta lume pe atunci, pana n-au navalit barbarii de comunisti si au distrus ce era bun. Se facea religie la scoala? Pana in ce clasa? Cine preda religia la clasa?

moro.d 29.05.2007 10:03:33

tocmai de aceea, cozia, pt k la vremea potrivita n-au avut timp de tinerii lor... de fapt nu k n-au avut, ci n-au vrut.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:06:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.