vsovi |
04.05.2007 10:07:03 |
Citat:
În prealabil postat de iosif
Niciun crestin ortodox nehirotonit nu are acelasi statut cu preotul! Preotul este investit cu putere mare, randuit de Dumnezeu spre o slujire inalta.
Nu am aruncat nicio anatema! Am atras doar atentia ca dpdv ortodox ceea ce ai afirmat este o erezie. Poate ca tu nu esti ortodox si atunci ai alt punct de vedere, pe care eu ti-l respect, insa nu voi putea fi de acord cu el.
Biserica nu inseamna doar cladirea propriu-zisa, ci inseamna comunitatea ca atare, inseamna ascultare, etc.
|
Stimate Iosif, am lasat explicit (la subsol) ??? ca sunt creshtin ortodox, e drept ca foarte putzin practicant, si cam laic si prinurmare nu ridic pretentzii prin care sa-mi sustzin afirmatziile, dar raman la parerile mele chiar daca domnia ta le respecta considerandu-le erezii. Mai am doar sperantza ca poate in timp, totusi, le veti respecta ceva mai mult :dontgetit:... asta bineintzeles daca veti avea dorintza de a citi ce am scris, realizand cum ca domnia ta, desi om bun la suflet, pashnic si bineintentzionat, spre deosebire de mine care sunt mai superficial, mai delasator si uneori chiar apatic-rautacios, va aventuratzi in afirmatzii ce par cu substrat/substantza dar dinpacate pentru dumneavoastra le lipseshte de multeori tocmai lucrurile elementare pe care nu le observatzi, sau poate chiar nu vretzi sa le bagatzi in seama, asta doar dupa ce totusi vetzi reushi eventual sa zabovitzi mai mult asupra cuvintelor si adevarurilor de credintza, ale noastre, ale Bisericii la care activam. :)
Sper ca nu v-am suparat cu micile mele "erezii" pana acolo incat sa va pierdetzi stilul, care trebuie sa marturisesc, ma linishteshte.:satisfied:
|