![]() |
Citat:
Hai ca esti comic.Voi ati aparut in 1600 si spuneti ca noi am modificat. A ajuta e una si a sluji e alta.Daca esti maturator la palatul lui Becali,nu ajuti,ci slujesti.Daca un prieten iti cere sa maturi la el acasa,ca nu are timp,e ajutor. |
Citat:
Pai daca omul era ortodox adevarat,nu avea dc sa nu creada ca Biblia Ortodoxa e tradusa corect,nu?Ce ortodox e asta?e ortodox,dar nu are incredere in traducere? |
Citat:
ha ha ha Dumnezeu a poruncit sa fie pastrat sarpele de arama(asemanare) pt ca evreii,prin aceasta reprezentare,sa-si aminteasca de minunea facuta,prin ea.Aveau voie sa o venereze,deci.Cand pastrezi un obiect la loc de sfintenie,in chivot,se numeste ca-l venerezi. Ceea ce spui tu s-a intamplat abia dupa ce evreii L-au inlocuit pe El cu sarpele si s-au inchinat lui,crezandu-l un zeu.Nu face confuzii!!!Sarpele nu era pacat inainte,ci dupa ce a fost idolatrizat,nu venerat.Noi nu idolatrizam icoana. |
Să poruncești fiilor lui Israel să-ți aducă untdelemn curat pentru luminat, stors din măsline, ca să ardă sfeșnicul în toată vremea, în cortul adunării, în fața perdelei celei de dinaintea chivotului legii.
tot n-ai zis nimic.Pe perdea erau heruvimi cusuti=icoane. |
A propos,daca tot "respectati" atat Biblia,dc n-aveti candele,tamaie,lumanari,etc?Ca de dat exemple din VT,dati.
|
daca vine de la diaconi,unde va sunt diaconii?
|
Și pe ele, pe ușile templului, erau sculptați heruvimi și palmieri, ca și pe pereți. Iar în fața pridvorului, afară, era o pardoseală de lemn.
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
11.Pentru că și Cel ce sfințește și cei ce se sfințesc, dintr-Unul sunt toți; de aceea nu se rușinează să-i numească pe ei frați, (Evrei 2) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La ce te referi cand spui ca dam exemple din VT? Sfintii Apostoli vorbeau tot din Vechiul Testament. Nici cu asta nu esti de acord? Important este sa intelegi ce invataturi si practici Vechitestamentare s-au implinit la Cruce (cum ar fi jertfa si preotia). Pentru asta ar fi bine sa vezi ce se facea si ce se invata in biserica din vremea Sfintilor Apostoli, contemporani cu Domnul Iisus Hristos. |
Citat:
nici tu nu crezi ce spui |
Citat:
|
Citat:
Ioana-Andreea a adus acuzatia ca "in Biblia voastra,ati tradus gresit intentionat exact in legatura cu Sfintii,..." dupa parerea mea este o acuzatie nedreapta. daca tradicatorul era un baptist se putea spune "voi baptistii ati tradus gresit...." daca traducatorul era un adventist se putea spune "voi adventistii ati tradus gresit..." daca traducatorul era un penticostal se putea spune "voi penticostalii ati tradus gresit.." DAR cand traducatorul a fost un preot ortodox (nu are nici o importanta, in discutia despre aceasta acuza, ca avea sau nu binecuvantarea Sf Sinod , ca au recunoscut-o sau nu), sa-mi fie cu iertare, mi se pare gresit sa spui "voi ati tradus intentionat..." oare chiar putem sa acuzam pe oricine de orice fara nici un temei? oare chiar asa de greu este sa recunoastem ca, purtati de pasiune( pentru care, sincer, o apreciez pe Ioana-Andreea), mai si gresim? oare, daca cineva nu este ortodox, inseamna ca pot sa-l nedreptatesc, pot sa-l ranesc, pot sa-l jignesc? revenind la acest mod de a acuza, imi vine in minte un mod in care romanii se purtau fata de primii crestini: "Se întâmpla vreo nenorocire? Creștinii sunt de vină! Nu plouă, creștinii sunt de vină; ieșeau apele, creștinii sunt de vină; încolțeau barbarii imperiul, crești*nii sunt de vină, – creștinii la lei!…" un preot ortodox traduce Biblia intr-un mod in care nu convine BOR, voi(baptisti, penticostali, adventisti...) sunteti de vina... Citat:
oameni care vorbesc din convingere si oameni car vorbesc din cunoștinta... si acum te intreb, chiar crezi ca vorbeam in necunostinta de cauza? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu sunt doamna. Dumnezeu spune:"cinestesc pe cei ce ma cinstesc".Deci,ii cinsteste pe sfinti(bineinteles,sfintii fiind inferiori lui),deci cum voi,oameni,nu-i cinstiti? Si nu e adevarat ca nu-i ajungi cu prajina la nas.Lui Luther nu i se zicea asa si mandria lui e greu de egalat. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
si apropo de sustinerea traducerii ortodoxe in acel pasaj, uite o traducere in limba romana facuta de curand: http://www.bibleserver.com/index.php...488389b75017be si poti merge aici ca sa vezi cine a facut-o http://www.ntr.ro/despre-noua-traducere.php inca ceva. m-am uitat pe mesajul pe care ti l-am postat si am costat ca repetand de mai multe ori expresia "ai idee.." am facut sa sune cam rautacios. imi cer scuze. nu am avut aceasta intentie. |
Citat:
|
psalmul 150,scuze.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Voi ar trebui sa vedeti ce era pe vremea lor,cititi "Insetand dupa Dumnezeu",e pe www.scribd.com ,veti vedea multe dovezi din Biserica Primara aduse de un fost adventist. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
si legat de mesajul despre Sofonie si Tefania am vazut ca se lamurise chestiunea deabia dupa ce am postat iar tu te-ai grabit sa postezi si nu am mai putut sa-l sterg... |
Citat:
am cautat un comentariu biblic online al bisricii ortodoxe pe aceasta carte ca sa vad cum este inteles acest verset, dar din pacate nu am putut gasi... |
Citat:
din lexiconul grecesc : http://www.searchgodsword.org/lex/gr...gi?number=1247 Dumitru Cornilescu nu a fost nicidecum preot.El a fost un ierodiacon , care a parasit ortodoxia, fiind unul din fondatorii "Bisericii Evanghelice Romane".Traducerea sa, nu a fost si nu este recunoscuta de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe.Informatiile astea le poti gasi simplu, pe wikipedia : http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Cornilescu |
pai una e sa ajut pe cineva si una e sa slujesc cuiva.Nu mi se par sinonime.
"A sluji" da ideea de superioritate a celui caruia ii slujesti "a ajuta"=egalitate |
Citat:
In contrast,jertfa sfintei Euharistii,este o jertfa facuta lui Dumnezeu.Ce jertfim lui Dumnezeu? Jertfim rugaciunile si smerenia noastra "Mila pacii,jertfa laudei" se zice inainte de aceasta jertfa. Iar fizic jertfim o bucata de paine.Atat.E asa mult ca taiem o bucata dintr-o paine? E harul Sau si mila Sa,de a transforma aceste bucati de paine jertfite,in insusi Trupul Sau. O invatatura de baza a Orotdoxiei este ca jertfa aceasta continua o face insusi Mantuitorul Acesta este,potrivit ortodoxiei,rolul de Mare Arheiereu al lui Hristos El se aduce pe Sine insusi jertfa,ingaduind sa coboare de fiecare data in painea pe care noi o jertfim.Preotii sunt doar organele vazute,dar jertfa,ca si Biserica,este chiar a Lui. El este cel care a zis :"Luati mancati...e Trupul Meu" Nu ortodoxi fac aceasta slujba,ci EL,Hristos,e cel care o face. Daca nu ar exista ortodoxi,ar face-o prin altcineva,iar daca nu ar mai face-o nimeni,ar fi sfarsitul |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si nu erau nici ortodoxi nici protestanti nici catolici.(Sau mai bine zis erau stramosii ortodoxilor) Dar Domnul a lasat aceasta,zicand cuvintele : paine,mancati ,trup. Cuvintele acestea sunt grele,caci si jertfa Sa e grea.Jertfa lui nu e o aroma de mancare,ca Delikatul ,jertfa lui e reala,e mancare reala.Evreilor in pustie,nu li s-a dat o inchipuire,ci mancare reala.La fel si noua ,in pustia pacatului,Domnul ne da o mancare reala,mai buna chiar decat painea,anume Trupul Sau 'Caci stramosi vostri au mancat mana in pustie si au murit,Painea pe care v-o dau Eu,este Trupul Meu" Mai zici: "slujba de ispășire o face Domnul în Sanctuarul ceresc"Da ,El o face,si ramasite de la masa cereasca ne imprastie si noua,prin coborarea Sa,in zeci de mii de Biserici unde se frange painea,in Numele Sau . |
Citat:
Si nu ai simtit nimic inaltator? Citat:
Citat:
:)) stii de ce s-au rugat?pt. ca daca nu ar fi mutat muntele,ar fi fost ucisi de musulmani.Crezi ca daca rugaciunea ar fi ajuns la altcineva,ar fi fost scapati CRESTINII din mana ereticilor?din contra,ar fi fost ucisi.Unul dintre cei de la procesiune isi scosese chiar un ochi,dupa invatatura lui Hristos si era f. smerit.Asa ca nu are sens ce spui tu. Citat:
|
Citat:
32.Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o știți. 33.Ziceau deci ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? 34.Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine și să săvârșesc lucrul Lui. (Ioan 4) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar care este Trupul? Trupul Domnului masoara cumva 1,80 metri?Unde este acest Trup? Trupul Sau este alaturi de persoana Sa,adica de Fiul lui Dumnezeu. Trupul acela de carne,care prin inviere a devnit trup de lumina dar a ramas si carne(avea coaste,plme potrivit marturiei lui Toma necredinciosul ),s-a inaltat si este una cu Fiul lui Dumnezeu Deci unde este Dumnezeu,acolo este si Trupul Sau. Unde este Dumnezeu? Pretutindeni,si mai ales in cei ce il iubesc,si care sunt templu al Sau Domnul isi iubeste trupul Sau,cel de 1,80 metri ,dar il daruieste pentru noi.Asa vrea El. Nu e o dogma asta,pur si simplu asa a vrut la despartire,sa ne lase Trupul Sau Si astfel,trupul sau de carne,devine ,prin dragoste,prin daruire,mare cat tot universul. Se odihneste in toti oamenii,mai ales in cei care,ii primesc darul sangeros,si plin de dragoste "Mancati-ma" Mi-e rusine Doamne sa te mananc. "Doamne ,sa ma speli tu pe picioare?Niciodata" zice Petru . "Daca nu te voi spala Eu,nu vei avea parte de Mine" |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:36:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.