Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Scoaterea religiei din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6812)

gavriil 27.04.2010 15:38:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 239994)
Se pare ca va contraziceti intre voi, credinciosii.
In alta parte, cand a fost vorba de pacatele copiilor, ne-am contrazis cu voi pe tema ratiunii acestora.
Si voi sustineati ca acestia sunt pasibili de pedeapsa (divina) si la 7 ani intrucat au ratiune si sunt raspunzatori de faptele lor.

Eu nu ma contrazic cu credinciosii care il vad pe DUMNEZEU ca cel care pedepseste asta e problema lor.
Daca un om e in stare sa erte un om cu atit mai mult DUMNEZEU.
Nu teai contrazis cu mine pe tema asta .
EU nu cred ca copiii sint posibili de pedeapsa divina si nu pot fi responsabili de faptele lor la virsta de 7 ani cind sint sub responsabilitatea parintilor pina la 18 ani iar in alte state pina la 21 de ani.

Cind intervine individualismul in copil pe la 14 ani atunci apare in el un sentiment care ii arata ca ce face poate fi rau sau bun dar multi nu il pot distinge pentru ca se lasa dusi de trairea care le face placere sau rau.

gavriil 27.04.2010 15:44:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 240153)
Pai eu ca necredincios ce sa mai cred?
Tu imi spui ca un copil atinge maturitatea deplina la 21 de ani, iar altul imi da ca exemplu baietelul de 11-13 ani, prins cu "cucul" in mana si care trebuie sa mearga in iad, pentru ca a murit nespovedit si nepocait.
Eu ce sa inteleg? Nu ti se pare cam extremist?

Acesti oameni sint putin cam mult dusi cind afirma asa ceva.Nu au idee ce se intimpla in organismul copilului si ce trebuie sa se transforme in el.
Extremist nu mi se pare ci mi se pare ca sint bolnavi acesti oameni din cauza asta spun ce spun.Trebuie sa mai studieze ceva legat de sexualitate si cum se transforma ea in maturitate sexuala in timp.

Jane Says 27.04.2010 15:44:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 240153)
Pai eu ca necredincios ce sa mai cred?
Tu imi spui ca un copil atinge maturitatea deplina la 21 de ani, iar altul imi da ca exemplu baietelul de 11-13 ani, prins cu "cucul" in mana si care trebuie sa mearga in iad, pentru ca a murit nespovedit si nepocait.
Eu ce sa inteleg? Nu ti se pare cam extremist?

Eu am dat exemplul nefericit cu cucul si am gresit dandu-l si recunosc asta pentru ca vorbeam despre o patima la o varsta la care nu poti fi impatimit.

Dumitru73 27.04.2010 15:47:17

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 240162)
Eu am dat exemplul nefericit cu cucul si am gresit dandu-l si recunosc asta pentru ca vorbeam despre o patima la o varsta la care nu poti fi impatimit.

Ma bucur ca am cazut de acord.

topcat 28.04.2010 10:03:38

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 240162)

Si, de la ce virsta poate fi impatimit? De la 18 ani? :)

gavriil 28.04.2010 13:45:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240365)
Si, de la ce virsta poate fi impatimit? De la 18 ani? :)

De la 21 de ani e sigur.
Dar si de la o virsta mai mica aici ma refer la pubertate cind copilul incepe sa se interiorizeze si sa urmeze unele manifestari pe care le invata de la adulti dar daca continua fara sa se schimbe va avea de suferit in viata asta materiala pentru ca nu se simte el liber pentru ceea ce simte si nu poate sa le satisfaca aceste sentimente care de multe ori sint confuze pentru ca le preea de la adulti ear el nu este pregatit pentru asa ceva.

Dar vina nu este toata a copilului ci este mai mare a parintilor sau celor din jurul lui care il influenteaza.Copilul nu poate intelege maturitate si o copie la anii putini pe care ii are si atunci intervine multe greseli in comportamentul lui.

Alexandru1 02.05.2010 08:23:44

Invocare Uniunea Europeana

Voi ăștia care tot invocați Uniunea Europeana,v-ați întrebat cumva daca eu ca persoană fizica ,ca cetățean al României ,vreau sau nu să ader la Uniunea Europeana?(nu a fost nici un referendum,nici cei de la U.E nu ne-au întrebat ,nici politicienii nostrii mișei)Fiecare cu interesele lor.

Alexandru1 02.05.2010 10:13:26

Globalizarea

Eu muncesc la o gradiniță de stat în străinătate,privată,crestină(nu e ortodoxă).Ideea care e;Sefu' gradinitei nu-i convin următoare lucruri:musulmanu', (parintele) copilului să aibă pretenții asupra felului in care educatorul/educatoarea isi desfăsoară curriculum-ul,(care este de ordin crestinesc,multi psalmi inscriptionati pe pereti,jocuri,cantece,etc.)
De acest lucru se plangea seful meu,ca nu i se pare just,corect ,să vină un musulman,ori un evreu,yoghin,s.a.m.d, să le schimbe propriile convingeri.La fel si în cazul musulmanilor - nu te duci tu acolo, crestin fiind sa le schimbi lor credinta ,sau să le impui sa-si arunce coranul,doar din simplul motiv ca vreunui crestin anume ii se trezeste lui,să spună că nu-i convine ,că se simte nedreptățit.
Deci in concluzie,da ,stiu că poate ''religia'',care in forma ortodoxa se traduce in credința,nu ar fi tocmai bună de continuat in școala ,pt ca stiu că este o bataie de joc chiar pt. cei de credintă ortodoxă(asta din cate am simtit eu in gimnaziu) ,dar icoana ortodoxă poate să ramana (cel mai la modă cuvant este ''discriminare''.adica daca se va aproba legea in parlament cu scoaterea icoanei din învațamânt ,nu ar fi tot discriminare ?)
De fapt aici nu e vorba de discriminare,aici e vorba de altceva.Deja noi incepem să fim calcati peste trupuri si peste suflete ,''Zeul'' globalizarii vrea să ne prindă in cleste cat mai repede posibil,din pacate.Dar toate astea sunt scrise si Anti-Hrist incepe să-si faca simtită prezenta.
Să ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să ne dea înțelepciune,ca să deosebim binele de rau!

Alexandru1 02.05.2010 10:48:07

RE

Si animalele il recunosc pe Dumnezeu *ca si* creator si traiesc dupa "[/quote]

Scuză-ma ,nu vreau sa par pe lupu' moralist ,dar afirmația următoare e gresită si mă zgâraie pe creieri:''Dumnezeu ca și creator .... '' este gresit (loc. adv. *ca și* daca o pui intre cele doua subst. comune ,este eronat ,deoarece Dumnezeu este creator (Ori E creator,ori nu e?!).
Deci versiunea corectă este:''Și animalele îl recunosc pe D-zeu ca creator si traiesc dupa...''
Adevărat a înviat:)

florinbrasov0 02.05.2010 15:27:17

Citat:

În prealabil postat de Alexandru1 (Post 241876)
Voi ăștia care tot invocați Uniunea Europeana,v-ați întrebat cumva daca eu ca persoană fizica ,ca cetățean al României ,vreau sau nu să ader la Uniunea Europeana?(nu a fost nici un referendum,nici cei de la U.E nu ne-au întrebat ,nici politicienii nostrii mișei)Fiecare cu interesele lor.

A fost referendum pentru modificarea Constitutiei prin 2004 prin care s-au modificat niste articole din Constitutie pentru ca Romania sa poata adera la UE.
Romanii nu prea stiu ce au votat de fapt atunci...

Alexandru1 03.05.2010 21:10:42

Scoaterea religiei din școli

Eram prea mic pe atunci ,aveam paisprezece ani ,deh.

horatiu.miron 04.05.2010 11:12:19

Citat:

În prealabil postat de Alexandru1 (Post 241876)

Poporul a iesit la alegeri si a ales partide in parlament care au propulsat guverne pro-europene. Majoritatea a decis. O minoritate euro-sceptica a existat si exista, insa nu a fost de-ajuns ca sa intoarca tara de la drumul catre UE. Asta nu e o parere, sunt fapte, adevaruri pe care le poti constata si tu.

Sigur, poti oricand sa invoci argumentul cu populatia careia i s-a promis marea cu sarea odata cu aderarea la UE, insa in ultima instanta depinde de fiecare cetatean sa ia decizii asa cum crede de cuvinta. Nu e ilegal sa fii manipulabil sau credul. E la fel de legal sa te informezi si sa vrei sa iei decizii in cunostinta de cauza. Culegem ce semanam.

Scotianul 04.05.2010 13:24:20

Cand am vazut nickul dvs...

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 164466)
Sigur ca sunt milioane care adopta rationamente gresite, exemplele sunt cu carul, dar nu poate fi argument in ratiunea unei idei.
Topicul acesta este foarte bogat si numai cine nu vrea nu intelege de ce avem nevoie de religie. E ca si cum incerci sa contrazici o axioma - prin absurd, bineinteles.
Doamne ajuta!

Mi-am adus aminte ca sunt un mare admirator al :

http://www.cirquedusoleil.com/world/en/uk/index.asp

Azi am vazut un articol,pe net,in care se scria asa:,,Clovnul Alb, angajat al Circului Globus din Bucuresti, isi va spune povestea.A ajuns clovnul un comediant depasit de vremuri? Nasul rosu, papionul, haina colorata si pantalonii bufanti fac parte dintr-o garderoba prafuita?Cat de greu este pentru un clovn sa scoata la iveala copilul dintr-un adult? Dar sa-l faca pe un copil sa aplaude si sa bata din picioare de bucurie sau sa ramana cu gura cascata de uimire?Ce bancuri mai spun si ce poante mai fac clovnii in zilele noastre? Ce fel de oameni sunt clovnii dupa orele de program? Cat de greu este sa mimezi bucuria si veselia sau sa incerci sa starnesti hohote de ras de fiecare data, indiferent de starea de spirit"

Scuze pt offtopic dar nickul dvs mi-a adus aminte de copilarie>copilaria de circ>circul de un spectacol memorabil la Cirque du Soleil la care am fost acu ceva timp>un fel de intreruperii a cursului povestii, prin intoarceri in trecut determinate de desfasurarile imprevizibile ale memoriei(poate ma insel dar cred ca acest gen de ,,aducere aminte" se poate intalni si in cartile Marcel Proust>poate ma insel).
Bye

Alexandru1 04.05.2010 16:56:37

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 242660)
Poporul a iesit la alegeri si a ales partide in parlament care au propulsat guverne pro-europene. Majoritatea a decis. O minoritate euro-sceptica a existat si exista, insa nu a fost de-ajuns ca sa intoarca tara de la drumul catre UE. Asta nu e o parere, sunt fapte, adevaruri pe care le poti constata si tu.

Sigur, poti oricand sa invoci argumentul cu populatia careia i s-a promis marea cu sarea odata cu aderarea la UE, insa in ultima instanta depinde de fiecare cetatean sa ia decizii asa cum crede de cuvinta. Nu e ilegal sa fii manipulabil sau credul. E la fel de legal sa te informezi si sa vrei sa iei decizii in cunostinta de cauza. Culegem ce semanam.

Sunt perfect de acord cu tine!

izotaurel 05.05.2010 05:48:26

In scolile din Romania nu se preda Religie, se preda Religia Crestin Ortodoxa. E o mare diferenta. Este o impunere fortata a unei religii asupra altora. Iisus nu cred ca ar fi de acord cu asa ceva.

Iisus ar fi putut sa ne faca pe toti sa credem in el fortat, dar nu a facut-o. De ce ? Pentru ca vrea ca noi sa ajungem la el , nu sa ne fie bagat pe gat.
Daca scoala nu are specific religios, nu sunt de acord cu predarea obligatorie a unei singure religii. Imaginati-va cum ar fi sa traiti intr-o tara musulmana si copilul dumnevoastra sa fie ridicularizat si batjocorit pentru ca este de alta religie.

Eu am avut un coleg in liceu care nu era ortodox dar era crestin si saracul era ridicularizat si facut sa se simta prost mereu pentru ca nu isi facea cruce si nu se ruga la icoane desi era cel mai linistit si cuminte elev. De cateva ori a fost luat la bataie in timp ce agresorii ii ziceau "sectantuuule".

Eventual, religia poate fi materie optionala si fiecare sa studieze ce religie are.

Alexandru1 05.05.2010 18:14:33

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243065)
In scolile din Romania nu se preda Religie, se preda Religia Crestin Ortodoxa. E o mare diferenta. Este o impunere fortata a unei religii asupra altora. Iisus nu cred ca ar fi de acord cu asa ceva.

Iisus ar fi putut sa ne faca pe toti sa credem in el fortat, dar nu a facut-o. De ce ? Pentru ca vrea ca noi sa ajungem la el , nu sa ne fie bagat pe gat.
Daca scoala nu are specific religios, nu sunt de acord cu predarea obligatorie a unei singure religii. Imaginati-va cum ar fi sa traiti intr-o tara musulmana si copilul dumnevoastra sa fie ridicularizat si batjocorit pentru ca este de alta religie.

Eu am avut un coleg in liceu care nu era ortodox dar era crestin si saracul era ridicularizat si facut sa se simta prost mereu pentru ca nu isi facea cruce si nu se ruga la icoane desi era cel mai linistit si cuminte elev. De cateva ori a fost luat la bataie in timp ce agresorii ii ziceau "sectantuuule".

Eventual, religia poate fi materie optionala si fiecare sa studieze ce religie are.

Sunt crestin ortodox,dar nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli.Dar ca sa spui ca religia iti este fortat ''bagata pe gat''.Nu e adevarat.Eu am avut un coleg de rit catolic care de fiecare data parasea clasa inaintea orei de religie. Se ducea in sala de lectura.Iar despre agresorii mentionati mai sus,aceia nu erau crestini adevarati,erau fanatici.Niste nenorociti!Oricum,
din cate stiu eu,ora de religie este optionala.Sincer,chiar imi pare rau de baiatul acela care a fost lovit.

AlinB 05.05.2010 18:15:43

Citat:

Tare rupt de realitate mai esti...
Iti place sa vorbesti, dar nu stii mare lucru despre ceea ce vorbesti.

AlinB 05.05.2010 18:17:19

Citat:

În prealabil postat de Alexandru1 (Post 243396)
Sunt crestin ortodox,dar nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli.Dar ca sa spui ca religia iti este fortat ''bagata pe gat''.Nu e adevarat.Eu am avut un coleg care era de rit catolic care de fiecare data parasea clasa cand era ora de religie ,se ducea in sala de lectura.Iar de agresorii mentionati mai sus,aia nu erau crestini adevarati,erau fanatici.Oricum,
din cate stiu eu,ora de religie este optionala.Sincer,chiar imi pare rau de baiatul acela care a fost lovit.Niste nenorociti!

Nu esti de acord..dar din ce motiv?

Si pun pariu ca respectivii doar vroiau sa-si bata joc de cineva, nu prea cred ca erau dusi pe la biserica.

AlinB 05.05.2010 18:22:14

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 242660)

Nu a ales a dat cu banul.
Cap sau Cap? Ca pe ambele fetze ale monedei scria la fel. Adica slugarnici, 100% interes personal, 0% interes national.
Ce puteau sa faca altceva decat li se dicta de afara.

Singura sansa de a refuza intrarea in EU ar fi fost votarea noii constitutii si atunci oamenii au ales NU, doar ca votul a fost falsificat de PSD iar cei care au venit dupa desi au promis ca vor investiga chestiunea pentru a castiga simpatia, au lasat-o moarta.

Las-o moarta cu idealismele ca realitatea despre "democratie" o cunoastem foarte bine.

Este la fel cu diferenta intre comunismul "de la carte", foarte umanist si civilizat si comunismul din practica care i-a convis pe tarani cu bata sa renunte "de buna voie" la proprietatile lor, asta fiind unul din relele cele mai mici inca..

Noi ne-am obisnuit sa o incasam si sa nu facem nimic, dar satisfactia cea mai mare ramane insa sa-i vedem pe cei care ne-au adus "democratia" cum se intorc la vremurile noastre de comunism: supraveghere totala, au ajuns sa-si fure benzina din rezervoare, cenzura, pumn in gura vizavi de devierea de la "politica oficiala", politie politica, etc..

Jane Says 05.05.2010 18:28:51

Mai, eu daca m-as duce intr-o tara straina as invata religia populatiei majoritare (nu in sensul de-a o practica, insa de invatat despre ea as invata) asa cum as invata si istoria acelei tari, si limba, si literatura etc. Nu mi se pare normal sa ceri altora sa renunte la particularitatile lor ca sa te integrezi tu mai bine. Din contra, ca sa te integrezi, trebuie sa cunosti tu tocmai acele particularitati culturale ale tarii in care traiesti. Nu sa si aderi la ele, dar nici sa ramai un ignorant si sa iti si falfai pe toate gardurile dreptul la a fi ignorant, cerandu-le celorlalti sa se simplifice cat mai mult ca sa nu-ti jigneasca tie sensibilitatile.

N-am de gand sa ma simt vinovata ca m-am nascut in Romania, ca sunt de nationalitate romana si ca sunt ortodoxa, dar n-as avea nici pretentia sa-si ascunda altii semilunele sau stelele-n sase colturi cand ma duc la ei in tara si ma folosesc de institutiile lor. Esti in Ro, pai atunci inveti istoria romanilor, limba si literatura romana si barem despre crestinism, daca nu rafinamente ortodoxe. Sa ai si tu idee ce-i cu bisericile alea, dintre care unele din sec XII, in care nu pui niciodata piciorul, de pilda. O chestiune de cultura generala, daca mai mult nu.

Oricat de limitat ai fi, din melanjul de elemente care alcatuiesc identitatea unui popor, nu poti sa excluzi credinta.

gmihaelag 05.05.2010 18:36:05

Predau la o scoala din Ploiesti, alta materie nu religia, in scoala avem 8 elevi de alte religii din aproximativ 400 de elevi, este normal ca pentru cei 8 elevi (nu cumva sa se simta jigniti ca nu participa la ore) sa fie scoasa religia din programa. Atunci sa scoata si educatia fizica ca si acolo exista elevi scutiti (mult mai multi) ca daca ii batjocoresc ceilalti elevi ca ei nu pot alerga !!!

Doriana 05.05.2010 18:39:13

Citat:

.

Parintii copiilor de alta religie au posibilitatea de a-si retrage copiii de la cursurile de religie ortodoxa, aducand in schimb dovada ca aceste ore sunt facute in biserica lor + notele obtinute la aceste ore.

izotaurel 05.05.2010 18:53:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 243397)
Tare rupt de realitate mai esti...
Iti place sa vorbesti, dar nu stii mare lucru despre ceea ce vorbesti.

De ce nu imi dai mai multe detalii? Cand am facut eu liceul era obligatoriu sa faci religia ortodoxa. Daca acum e altfel te rog sa ma anunti.
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243412)
Parintii copiilor de alta religie au posibilitatea de a-si retrage copiii de la cursurile de religie ortodoxa, aducand in schimb dovada ca aceste ore sunt facute in biserica lor + notele obtinute la aceste ore.

Si daca sunt atei sau nu au biserici/temple in localitate ?

Doriana 05.05.2010 19:14:42

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243414)

Religia atee e oficiala in scoli. Teoria evolutionista , desi e doar o teorie, este prezentata ca fapt sigur inca din clasele mici. Copiii sunt inoculati cu aceste idei fara sa mai sara nimeni in sus ca li se calca drepturile. E bine ca macar sa aiba alternativa. O ora de religie pe saptamana nu e mult, fata de cateva ore de geografie, biologie si alte stiinte prezentate in mod evolutionist.

izotaurel 05.05.2010 19:37:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243418)
Religia atee e oficiala in scoli. Teoria evolutionista , desi e doar o teorie, este prezentata ca fapt sigur inca din clasele mici. Copiii sunt inoculati cu aceste idei fara sa mai sara nimeni in sus ca li se calca drepturile. E bine ca macar sa aiba alternativa. O ora de religie pe saptamana nu e mult, fata de cateva ore de geografie, biologie si alte stiinte prezentate in mod evolutionist.

Ateismul nu este o religie, este doar lipsa unei religii. La scoala te duci sa inveti stiinta. Comunitatea stiintifica accepta teoria evolutionista. Cuvantul "teorie" nu inseamna ca nu este adevarata in sensul stiintific, daca nu ati observat multe adevaruri stiintifice contin cuvantul "teorie" (exemplu : Teoria relativitatii si nu cred ca dvs. sunteti in masura sa-l contraziceti pe Einstein). La scoala se predau mult mai multe lucruri care intra in contradictie cu Biblia cum ar fi : varsta Pamantului de 4.54 miliarde de ani, Soarele a aparut inaintea Pamantului, plantele au aparut dupa aparitia Soarelui, erele glaciare, dinozaurii,luna nu lumineaza etc.

Nu spun ca teoria evolutiei este raspunsul la problema aparitiei noastre dar si in zilele noastre se pot observa evolutii si mutatii in diferite specii (inclusiv oameni) .

Jane Says 05.05.2010 19:40:56

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243425)
Ateismul nu este o religie, este doar lipsa unei religii. La scoala te duci sa inveti stiinta. Comunitatea stiintifica accepta teoria evolutionista. Cuvantul "teorie" nu inseamna ca nu este adevarata in sensul stiintific, daca nu ati observat multe adevaruri stiintifice contin cuvantul "teorie" (exemplu : Teoria relativitatii si nu cred ca dvs. sunteti in masura sa-l contraziceti pe Einstein). La scoala se predau mult mai multe lucruri care intra in contradictie cu Biblia cum ar fi : varsta Pamantului de 4.54 miliarde de ani, Soarele a aparut inaintea Pamantului, plantele au aparut dupa aparitia Soarelui, erele glaciare, dinozaurii, etc.

Nu spun ca teoria evolutiei este raspunsul la problema aparitiei noastre dar si in zilele noastre se pot observa evolutii si mutatii in diferite specii (inclusiv oameni) .

Orele de muzica, de desen, de literatura, de limbi straine, de filozofie, de istoria artei, culturii si civilizatiei au ceva stiintific?

gabriela8 05.05.2010 19:44:19

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243414)
De ce nu imi dai mai multe detalii? Cand am facut eu liceul era obligatoriu sa faci religia ortodoxa. Daca acum e altfel te rog sa ma anunti.

Eu cred ca nu ai stiut tu ca poti sa optezi pentru a nu face si chiar daca ai facut religia ortodoxa cu ce te-a schimbat? Nu prea vad sa te fi marcat ceva... asa ca rezultatul e tot cel pe care il doresti a fi...

Doriana 05.05.2010 19:47:02

Citat:

Ateismul nu este o religie, este doar lipsa unei religii. La scoala te duci sa inveti stiinta.

Bun, zi-i si lipsa unei religii. Dar e o religie , caci orice om are o credinta , iar ateii cred ca Dumnezeu nu exista si-si manifeste religia respingandu-l. Si religia e o stiinta, stiinta de a-L gasi pe Dumnezeu. De ce li s-ar lua copiilor dreptul de a afla cum? Crezi ca toti vor sa invete matematica sau franceza? Dar totusi li se impune, e doar o materie pana la urma.

Citat:

Comunitatea stiintifica accepta teoria evolutionista. Cuvantul "teorie" nu inseamna ca nu este adevarata in sensul stiintific, daca nu ati observat multe adevaruri stiintifice contin cuvantul "teorie" (exemplu : Teoria relativitatii si nu cred ca dvs. sunteti in masura sa-l contraziceti pe Einstein). La scoala se predau mult mai multe lucruri care intra in contradictie cu Biblia cum ar fi : varsta Pamantului de 4.54 miliarde de ani, Soarele a aparut inaintea Pamantului, plantele au aparut dupa aparitia Soarelui, erele glaciare, dinozaurii, etc.

Teoria relativitatii e demonstrata matematic. Teoria evolutionista a ramas doar teorie. Pana si Darwin s-a indoit de ea si la sfarsitul vietii a zis : "Ce-am facut!"...Dar oamenii i-au imbratisat teoria, caci e mai usor sa crezi ca esti un stimat animal evoluat si sa faci ce vrei decat ca esti o creatura minunata care are un Creator cu care se va intalni odata.

Alexandru1 05.05.2010 20:12:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 243398)
Nu esti de acord..dar din ce motiv?

Si pun pariu ca respectivii doar vroiau sa-si bata joc de cineva, nu prea cred ca erau dusi pe la biserica.

Repet iarasi,e doar parerea mea .Nu cred că lui D-zeu ii place ce se petrece in ora de ''religie'',care e defapt credinta.Daca vrem să crestem in credinta,asta o facem in biserică!La scoala nu inveti cum sa fi credincios ,nu ai cum,ci mai curand incepi sa-ti judeci aproapele.Ti-o spun din experienta proprie .In ora de religie se vorbea despre D-zeu ;se radea ,se lua in bataie de joc numele lui D-zeu,al sfintilor,a Preacuratei Maicii noastre .Nu cred ca sunt singuru' care spune asta si care i s-a intamplat.
Nu crezi ca de fapt tot tam-tamul ăsta care se face pe tema ''religiei'' in scoli ,este defapt un mod de a o ocolii problemele reale ale veacului nostru?Mă refer la new age,masonerie ,secte ,ECUMENISM.Toate sunt rezultatul Globalizarii!
Oricum este gresit să credem ca la ora de religie ni se ''baga pe gat '' numai ortodoxie ,ti se dau notiuni de baza din toate religile posibile si imposibile.Daca continuam să tinem ora de religie in scoli,nu o sa mai ramana nimic din credinta noastra crestineasca si adevarata(ortodoxa).Credinta noastra ortodoxa nu este o religie .Asta se doreste de fapt ,ca toate religile să se uneasca,chiar si credinta noastra stramoseasca.(se vin cu stereotipii de genul:Să ne iubim unii pe altii,să lasam loc de interpretari,adica adevarul e subiectiv,relativ etc).Adevarul NU E subiectiv,relativ!De aceea este bine să fim mai atenti cu aceea zisă religie din scoli.ORTODOXIA NU ESTE O RELIGIE ,NOI SUNTEM O CREDINTA!
Să avem mare grijă cu asa zisa religie din scoli.

Fie ca D-zeu să ne ocroteasca de pacat,sa ne lumineze mintea ca sa putem deosebi binele de rau.Amin!

izotaurel 05.05.2010 20:18:51

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243427)
Orele de muzica, de desen, de literatura, de limbi straine, de filozofie, de istoria artei, culturii si civilizatiei au ceva stiintific?

Au. Cum poti sa spui ca nu au ? Si religia are.

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 243429)
Eu cred ca nu ai stiut tu ca poti sa optezi pentru a nu face si chiar daca ai facut religia ortodoxa cu ce te-a schimbat? Nu prea vad sa te fi marcat ceva... asa ca rezultatul e tot cel pe care il doresti a fi...

Nu inteleg ce vrei sa spui. Vrei ca spui ca nu sunt crestin ortodox sau ce ?

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 243430)
Bun, zi-i si lipsa unei religii. Dar e o religie , caci orice om are o credinta , iar ateii cred ca Dumnezeu nu exista si-si manifeste religia respingandu-l. Si religia e o stiinta, stiinta de a-L gasi pe Dumnezeu. De ce li s-ar lua copiilor dreptul de a afla cum? Crezi ca toti vor sa invete matematica sau franceza? Dar totusi li se impune, e doar o materie pana la urma.

Teoria relativitatii e demonstrata matematic. Teoria evolutionista a ramas doar teorie. Pana si Darwin s-a indoit de ea si la sfarsitul vietii a zis : "Ce-am facut!"...Dar oamenii i-au imbratisat teoria, caci e mai usor sa crezi ca esti un stimat animal evoluat si sa faci ce vrei decat ca esti o creatura minunata care are un Creator cu care se va intalni odata.

Ce nu intelegi ca ateismul nu este o religie? Nu mai contrazice logica te rog frumos. Si tu negi o gramada de zei, asta inseamna ca ai o gramada de religii ? Fiecare lucru pe care il negi inseamna ca este o religie? Te rog frumos sa te folosesti de logica nu de dispertul pe care il ai fata de atei. Nu pot sa cred ca poti sa spui ca ateii nu au morala si ca fac ce vor.
Ai jignit o gramada de oameni, nu numai atei ci si adepti ai altora religii in afara de a ta ! in Romania 98% se declara crestini, este Romania paradisul pe pamant ? Este Romania tara cu cei mai milostivi si bogati oameni ?

NU ! Romania este tara unde vecinii te omoara spargand peretii blocurilor fara sa se gandeasca deloc la tine (asta pentru cei care s-au uitat la reportajul facut de Protv).

Citat:

În prealabil postat de Alexandru1 (Post 243436)
Repet iarasi,e doar parerea mea .Nu cred că lui D-zeu ii place ce se petrece in ora de ''religie'',care e defapt credinta.Daca vrem să crestem in credinta,asta o facem in biserică!La scoala nu inveti cum sa fi credincios ,nu ai cum,ci mai curand incepi sa-ti judeci aproapele.Ti-o spun din experienta proprie .In ora de religie se vorbea despre D-zeu ;se radea ,se lua in bataie de joc numele lui D-zeu,al sfintilor,a Preacuratei Maicii noastre .Nu cred ca sunt singuru' care spune asta si care i s-a intamplat.

Eu sunt de acord cu tine. Iisus bate la usa si intreaba daca il primesti nu intra fortat in casa si te obliga.

Doriana 05.05.2010 20:25:36

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243439)
Ce nu intelegi ca ateismul nu este o religie? Nu mai contrazice logica te rog frumos. Si tu negi o gramada de zei, asta inseamna ca ai o gramada de religii ? Fiecare lucru pe care il negi inseamna ca este o religie? Te rog frumos sa te folosesti de logica nu de dispertul pe care il ai fata de atei.

De ce jignesc ateii ? Pentru ca spun ca sunt religiosi? :)) La Dumnezeu te poti raporta crezandu-L sau respingandu-L. Nu exista neutralitate. Faptul ca le e frica sa recunoasca e altceva...
Ateii sunt doar niste victime, pana la proba contrarie. Nu e nimic de dispretuit la ei.

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 243439)
Nu pot sa cred ca poti sa spui ca ateii nu au morala si ca fac ce vor.
.

Asa am spus? Mai verifica. Exista atei foarte morali, mai morali ca un crestin. Dar asta e alta problema.

izotaurel 06.05.2010 17:36:13

Nu inteleg, de ce le e frica ateilor ?
Ai spus ca ateii se cred animale si fac ce vor intr-un sens peiorativ dar tu spui ca m-am inselat si sper ca esti sincer si ca am inteles aiurea:).

Maria-Raluca 11.05.2010 10:57:51

Moldova

Am auzit ca in Republica Moldova au iesit in strada preotii, profesorii de religie si nu numai, parca si oameni obisnuiti ca sa protesteze impotriva scoaterii religiei din scolile moldovenesti http://www.ziuaonline.ro/eveniment/8...-in-scoli.html

Delirul 11.05.2010 15:42:36

Citat:

În prealabil postat de Maria-Raluca (Post 246374)
Am auzit ca in Republica Moldova au iesit in strada preotii, profesorii de religie si nu numai, parca si oameni obisnuiti ca sa protesteze impotriva scoaterii religiei din scolile moldovenesti http://www.ziuaonline.ro/eveniment/8...-in-scoli.html

Nu degeaba se spune ca noi romanii vom cadea din cauza fricii. Uite cum altii stiu sa-si apere traditia si credinta, numai noi ne "acomodam" cu mizeriile ce ne sunt impuse. Nu stiu daca ati sesizat, dar de cand am intrat in UE romanul nu o duce mai bine, ba dimpotriva, in schimb ni se impune sa renuntam la credinta, cultura si traditie. Sincer nu vad ce-am avut de castigat, ca numai de pierdut se pare ca avem.

izotaurel 14.05.2010 23:53:55

Inteleg ca ura fata de UE este ceva comun la crestinii ortodocsi dar te rog nu mai minti, pentru ca sincer asta faci si faci lucru necrestinesc.

Uniunea Europeana nu ne impune in niciun fel sa renuntam la credinta, traditii, obiceuri, etc. in afara poate de obiceiurile rele :). Si pentru ca cunosti atat de bine situatia vreau sa-mi spui ce am pierdut de cand ne-am alaturat UE.

ioana_bee 17.05.2010 23:58:29

!!!

NU se poate asa ceva ! In loc sa incercam sa ii apropiem pe oameni cat mai mult de Dumnezeu , noi ii indepartam ?! Nu sunt de acord , insa El o sa aiba grija de toate . Multa sanatate !

konijiro 21.05.2010 17:44:35

Pentru cei care tot spuneau ca, de fapt, copiii au o optiune reala de a nu studia religia, si ca drept urmare nu e obligatorie, se pare ca nu mai e un argument valabil. Nah, trebuie dat de lucru celor 20.000 de profesori de religie, ca doar nu e loc in biserici pentru toti:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...lternativa.htm

Citat:

Da, se pare ca nu ii deranjeaza faptul ca Biserica din Moldova a luat in mod public partea comunistilor acum un an, cand tinerii moldoveni erau in strada.

antoradoi 22.05.2010 20:25:06

Citat:

În prealabil postat de izotaurel (Post 248251)
Inteleg ca ura fata de UE este ceva comun la crestinii ortodocsi dar te rog nu mai minti, pentru ca sincer asta faci si faci lucru necrestinesc.

Uniunea Europeana nu ne impune in niciun fel sa renuntam la credinta, traditii, obiceuri, etc. in afara poate de obiceiurile rele :). Si pentru ca cunosti atat de bine situatia vreau sa-mi spui ce am pierdut de cand ne-am alaturat UE.

Amice,eu nu inteleg cum multi dintre semenii nostri -printre care constat ca te numeri si tu-,N-AU INTELES ca ,in fapt,UNIUNEA aceasta ,care ne-a fost impusa(caci ,evident ,nu ne-a intrebat nimeni daca vrem, sau nu in UNIUNE),nu ne va aduce nimic bun.Ia mai gindeste-te! Ce vezi in strada? Nu ne-a IMPUS zici? Pai stii tu ce se discuta la anumite nivele?Omule ,l-ai citit pe Bastovoi? Ai auzit de Pr Arsenie Boca?De Victor Rotaru ai auzit?Gasesti pe net,daca chiar vrei sa te documentezi.Sa vezi si tu cam care e opinia unor oameni luminati,in legatura cu UNIUNEA,si altele de gen....Dar de ce te trimit eu sa te documentezi cind poti vedea fara nici un efort pe canalele de stiri,din ultimile 24 de ore? Sau tu nu ai o bunica,sau o sora sau mama ,pe cineva care a tremurat si/sau tremura pt eventualele reduceri de salariu sau vreun vecin care tremura ca ,in curind va trebui sa plateasca 25% TVA...Tu nu stii ca sintem tara cu nr record de taxe?La benzina nu te uiti ca urca pretul aproape zilnic? Gazele,curentul,etc? ...
Ce-am pierdut ?,intrebi,dar eu te intreb :Ce-am cistigat?Ia seama ca va veni o zi cind vom pierde,aproape fara sa observam ,si dreptul la libertatea cuvintului,singurul drept cistigat dupa caderea comunismului...si nu vom mai avea nici macar acest drept de a socializa...sintem sclavii unui sistem comercial si monetar controlat de...UNIUNE,omule,si stii ceva? Nimeni nu ne-a intrebat nimic.Nu m-a intrebat nimeni nici daca vreau in UNIUNE,si nici daca vreau bani de la FMI.Personal ,nici eu ,nici vreun membru al familiei mele nu am beneficiat de vreun eurocent din TRANSEle alea,mult trimbitate,si nu inteleg acum de ce tre sa particip eu la returnare?...Sa returneze cei care s-au infruptat copios! S-au facut drumuri? eu nu le vad! Crede-ma! Conduc km ,km,pe intinsul tarii si,am cazut chiar ,victima ,minunatelor noastre GROTE STRADALE...
Eu nu sint dintre cei care au fluturat STEAGURI celebrind cu sampanie INTRAREA in UNIUNE.Nu mi-am arborat steagul cu STELUTELE nici pe masina si nici pe turla locuintei.Dimpotriva.Imi venea sa strig,vazindu-i pe entuziasti.Imi venea sa le treg palme ca sa-i trezesc din euforie....Bietii de ei! Bietii de noi!...
La nivel religios habar n-ai ce subtil se lucreaza...
Sa ne ajute Dumnezeu,si sa nu vina asupra noastra vremuri de si mai mari ispitiri! caci ,noi nu sintem pregatiti ca sa devenim martiri.
Ma iarta,te rog!

eodor nastasa 23.05.2010 00:03:58

Si cand te gandesti ca unii acum 20 ani, erau la fel de euforici...cand am incercat, sa spun ceva, mi-au zis : taci bai puta, te da "mintea" pe dinafara ? De ce zici tu, ca miroase a manipulare ? A ? De ce, crezi tu ca, nu-i revolutie, ci doar un puci, parte a unui plan mai "maret" ? Nu mai vezi bine ? Ii ceata'n ochii tai ?
Acum, garboviti, imi zic : bai puta, da, mai bine ascultam si zicerea ta, da, da, mai bine ascultam, ca poate cine stie ?...cascam ochii, si vedeam mai "bine", pe cine sa punem acolo sus...
Acum, cu uniunea asta, treaba-i cam la fel...adicatelea :"desteptu' promite si prostu' trage nadejde..."
Incet, incet, or sa ne inregimenteze in noua lor "ordine modiala", or sa ne "asaneze", gibonizandu-ne, si culmea, majoritatea or sa se gudure...
Mai spuneau unii, ca comunismul bolsevic ii mort, a fost dom'le un "esperiment esuat"...oare ? Va intreb, cine a castigat cursa, "democratia"(nu car ar fi mai breaza) occidentala, sau bolsevismul de tip sovietic ? Nu cumva, si una si alta, sunt "tzata" a aceluiasi stapan(stiti voi care) ? A ?

Rodica50 23.05.2010 06:48:27

Religia nu va fi scoasa din scoli.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:30:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.