Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Omul a fost creat vegetarian (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12403)

coralina 12.08.2011 12:27:58

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388498)
.....asadar sa nu mai aud replici de genul '' eu maninc carne pentru ca iisus a mincat peste '' ... si acum ia sa vedem VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE , lapte , brinza , oua ? ca nu ai raspuns .... hai ca daca tot il aduce in discutie , sa mergem pina la capat

Dar ia sa ne arati noua unde scrie in Biblie ca Iisus Hristos s-a spalat pe dinti, si-a samponat parul, a folosit sireturi ca sa-si tina pantofii in picioare, samd. Ca altfel nu mai avem nici o justificare pentru a face toate astea, nu?

the_Listener 12.08.2011 12:48:47

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 388517)
Dar ia sa ne arati noua unde scrie in Biblie ca Iisus Hristos s-a spalat pe dinti, si-a samponat parul, a folosit sireturi ca sa-si tina pantofii in picioare, samd. Ca altfel nu mai avem nici o justificare pentru a face toate astea, nu?

iti sunt de folos? atunci ai justificare ... daca nu iti sunt NU aI JUSTIFICARE .... asadar justificarea de a nu minca carne , lapte brinza oua O AI si am dat/o de n ori .... CA NU O CITESTI NU MAI E PROBLEMA MEA ... plus ca am adus si n versete care arata CUM ERA OMUL CIND ERa VEGETARIAN si cum e acum ... si DIFERENTELE SUNT IMENSE .... scuza/ma ca eu vorbesc de sfintii DIN ORtodoxie * si imi cer din nou scuze lor ca ii aduc in discutia asta ), iar voi nu ii luati in calcul .....
multa iubire
ps Dumnezeu a facut omul PERFECT , omul il strica pe OMUL PERFECT si mai are si nesimtirea sa spuna ca Dumnezeu a facut asta .... :24:sau ca Dumnezeu da boli si alte nenorociri ..... asadar NU IL MAI IMPLICATI PE DUMNEZEU IN NENOROCIRILE VOASTRE ca NU E VINOVAT DE ELE ....
MULTA IUBIRE
ps ati inteles ?
multa iubire

the_Listener 12.08.2011 14:00:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 388500)
sa inteleg ca asta e un gand curat sau unul murdar dictat dmv. de stim noi cine? Listener e pasionat de studiul biblic si orizontul bogat al literaturii intertestamentare, pe care doreste sa ni-l impartaseasca si noua, intr-un dialog constructiv. Mai are de invatat despre "lectia tactului",atata tot ... muuuult de invatat :)

lasa/i ca imi fac un bine ..... o sa iti explic mai incolo cum :5:
multa iubire

ioanna 12.08.2011 14:27:59

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388548)
lasa/i ca imi fac un bine ..... o sa iti explic mai incolo cum :5:
multa iubire

daca ei iti fac un bine, fa-le si tu, nu fi egosit.Schimba-ti stilul de exprimare, e uneori ... iritant, ceva mai mult tact :) [nu ca eu as aplica] Nu trebuie sa-mi explici mai incolo nimic, de vreo 7 pagini am pierdut firul , tot asteptand "miraculoasa" ta demonstratie in dialogul cu Florin. O sa ma uit pe topicul asta peste o saptamana, cand se ajunge la o concluzie ... poate :)

the_Listener 12.08.2011 14:31:07

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 388555)
daca ei iti fac un bine, fa-le si tu, nu fi egosit.Schimba-ti stilul de exprimare, e uneori ... iritant, ceva mai mult tact :)
Nu trebuie sa-mi explici mai incolo nimic, de vreo 7 pagini am pierdut firul , tot asteptand "miraculoasa" ta demonstratie. O sa ma uit pe topicul asta peste o saptamana, cand se ajunge la o concluzie

am explicat/o deja ... ai LIPSIT :71:
nu ai inteles , ... cu stilul lor impotriva mea imi fac un bine .... :24:...dar o sa iti explic mai incolo
asadar stilul meu ramine .... :71:
multa iubire

Florin-Ionut 12.08.2011 16:30:09

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388498)
nu amice DIN FAPTUL CA OMUL INCALCA ce a spus Dumnezeu SI din IUBIREA LUI MARE , omul POATE sa manince DAR NU II E DE FOLOS .....asadar sa nu mai aud replici de genul '' eu maninc carne pentru ca iisus a mincat peste '' ... si acum ia sa vedem VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE , lapte , brinza , oua ? ca nu ai raspuns .... hai ca daca tot il aduce in discutie , sa mergem pina la capat

pestele oferit DE IISUS PRIN MINUNE cA si HRANA , nu are nimic de a face cu pestele de care vorbiti voi ... CA DE AIA E MINUNE .... acum intelegi ?
multa iubire

sa inteleg ca si E/URILE , SI ANIMaLELE CU HORMONI DE CRESTERE IN ELE , etc etc etc de la Dumnezeu vin? FA DIFERENTA intre ce DA DUMNEZEU si ce STRICA OMUL si maninca ..... poti ?:24:
sau tu il jignesti pe Dumnezeu , IAR EU NU IMI PERMIT ASTA ..... asadar nu profanati ce face Dumnezeu , ca e fffffffffffff grav ......
multa iubire

litera mare de la IISUS nu are legatura cu a il respecta .... respectul pleaca din cu totul alta parte ...
multa iubire

Ți-aș răspunde mai pe larg, dar nu am timp.

Îți las ca subiect de meditație un verset din Evanghelii, dacă tot subliniezi ce a zis și a făcut numai Iisus:

Ioan 14, 26
Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

the_Listener 12.08.2011 17:50:46

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 388586)
Ți-aș răspunde mai pe larg, dar nu am timp.

Îți las ca subiect de meditație un verset din Evanghelii, dacă tot subliniezi ce a zis și a făcut numai Iisus:

Ioan 14, 26
Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

multumesc, dar iti dau deja raspunsul ... ACOLO ESTE VORBA DE TRINITATE ,,,,asadar este cu totul alta discutie .....nici o legatura cu subiectul asta :4:

si daca stau bine si ma gindesc cu versetul asta iti dai singur foc la valiza , asadar atentie si mediteaza la el :4: nu il voi folosi impotriva ta decit daca continui sa il aduci in discutie ....:4:

multa ibire

coralina 12.08.2011 17:50:51

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388528)
iti sunt de folos? atunci ai justificare ... daca nu iti sunt NU aI JUSTIFICARE .... asadar justificarea de a nu minca carne , lapte brinza oua O AI si am dat/o de n ori .... CA NU O CITESTI NU MAI E PROBLEMA MEA ... plus ca am adus si n versete care arata CUM ERA OMUL CIND ERa VEGETARIAN si cum e acum ... si DIFERENTELE SUNT IMENSE .... scuza/ma ca eu vorbesc de sfintii DIN ORtodoxie * si imi cer din nou scuze lor ca ii aduc in discutia asta ), iar voi nu ii luati in calcul .....
multa iubire
ps Dumnezeu a facut omul PERFECT , omul il strica pe OMUL PERFECT si mai are si nesimtirea sa spuna ca Dumnezeu a facut asta .... :24:sau ca Dumnezeu da boli si alte nenorociri ..... asadar NU IL MAI IMPLICATI PE DUMNEZEU IN NENOROCIRILE VOASTRE ca NU E VINOVAT DE ELE ....
MULTA IUBIRE
ps ati inteles ?
multa iubire

Lasa ouale, laptele si branza, eu te-am intrebat de sireturi, pasta de dinti si sampon.
Cum poti crede ca oamenii vor imita pana la detaliu doar ceea ce a facut Iisus Hristos in existenta Sa pamanteana? Atunci hai sa dam foc masinilor, trenurilor, tuturor agregatelor care nu existau pe vremea lui Iisus si sa-ncepem sa ne deplasam pe magari si sa muncim pamantul cu plugul. Sa zdrobim calculatoarele ca nu ne-ajuta la mantuire. Si tot asa.
Ai idee cat de lunga e lista lucrurilor pe care le facem zilnic dar care, dpdv strict biblic, nu ne sunt de folos? Daca am scrie-o pe un sul de hartie am inconjura pamantul cu ea!

Stilul tau argumentativ + formula de final imi amintesc de Mircea Radu si a sa emisiune "Din Dragoste": Iubiti-va mult!

maria32 12.08.2011 17:53:25

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 388608)
Stilul tau argumentativ + formula de final imi amintesc de Mircea Radu si a sa emisiune "Din Dragoste": Iubiti-va mult!

:24:n-as fi crezut ca o sa ajung s-o zic insa pana si Mircea Radu era mai suportabil :)) cat despre partea a doua a propozitiei, ai mare dreptate! :))

the_Listener 12.08.2011 18:53:43

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 388608)
Lasa ouale, laptele si branza, eu te-am intrebat de sireturi, pasta de dinti si sampon.
Cum poti crede ca oamenii vor imita pana la detaliu doar ceea ce a facut Iisus Hristos in existenta Sa pamanteana? Atunci hai sa dam foc masinilor, trenurilor, tuturor agregatelor care nu existau pe vremea lui Iisus si sa-ncepem sa ne deplasam pe magari si sa muncim pamantul cu plugul. Sa zdrobim calculatoarele ca nu ne-ajuta la mantuire. Si tot asa.
Ai idee cat de lunga e lista lucrurilor pe care le facem zilnic dar care, dpdv strict biblic, nu ne sunt de folos? Daca am scrie-o pe un sul de hartie am inconjura pamantul cu ea!

tu ai fost atenta la TITLUL TOPICULUI ce spune ? asadar argumentele tale sunt INEXISTENTE .... pot sa raspund la ele dar nu are rost ..... cind o sa avem subiecte unde se discuta ce intrebi tu . o sa imi spun parerea .... pina atunci te las pe tine sa vezi ce spui tu daca are sens sau nu in contextul crestinismului ADEVARAT ORTODOX.... :21::21:
multa iubire
ps ce confesiune ai ca sa vad de unde sa te apuc:21:
multa iubire
mi s/a mai spus .... am luat si premiu pe comparatia asta ... :21:
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:46:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.