Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   joc interactiv- intrebari din Biblie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14007)

ovidiu b. 17.10.2011 22:49:59

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 406315)
Asta pare aproape o intrebare capcana..... Pentru ca toti cunoastem raspunsul - Apostolilor, dar hai sa vedem care e pasajul sau pasajele biblice:

Sf. Euharistie: "Faceti aceasta in amintirea Mea"
Sf. Spovedanie: "Catora le veti dezlega pacatele......."

:4: Mantuitorul a lasat dreptul de a savarsi Sfintele Taine Sfintilor Apostoli. Sfintele Taine se savarsesc de episcopi si preoti, ca slujitori ai lui Hristos si iconomi ai Tainelor lui Dumnezeu, dupa cuvantul Sfantului Apostol Pavel, care zice: "Asa sa ne socoteasca pe noi oamenii, ca pe niste slugi ale lui Hristos si iconomi ai Tainelor lui Dumnezeu" (1 Corintenii 4, 1).

ovidiu b. 17.10.2011 22:51:18

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 406316)
mai era si la 1cronici29,26-27,corect,preia stafeta si-l rog pe ovidiu sa nu fie suparat,a lipsit textul

pai am raspuns la intrebare...:4:

ioanna 17.10.2011 22:56:15

Erethron trebuie sa puna o intrebare.
dupa vreau sa pun si eu una, v-o spun de pe acuma ca e grea... sa aveti timp de gandire :)

In Palestina inter-testamentara exista o cutuma nuptiala care instituia obligatia de a intreba un barbat proaspat casatorit daca „gaseste” sau daca „a gasit”. Redati versetele din Vechiul Testament care se refera la acesta cutuma.
(indiciu: Pilde si Ecclesiast)

codana 17.10.2011 22:57:53

salut,ovidiub

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 406319)
pai am raspuns la intrebare...:4:

daca textul nu-i obligatoriu,atunci te rog sa preiei stafeta

Erethorn 17.10.2011 22:59:16

Va rog, nu mai am intrebari :)

O noapte buna va doresc tuturor !

ioanna 17.10.2011 23:03:19

reiau intrebarea, daca tot a renuntat Erethorn.

In Palestina inter-testamentara exista o cutuma nuptiala care instituia obligatia de a intreba un barbat proaspat casatorit daca „gaseste” sau daca „a gasit”. Redati versetele din Vechiul Testament care fac trimitere la acest aspect.
indiciu 1: Pilde si Ecclesiast
indiciu 2: Pildele lui Solomon 18 si Ecclesiast 7
indiciu 3: femeie

E o seara prea frumoasa ca sa o blochez cu o intrebare :)
„Cel ce găsește o femeie bună, află un lucru de mare preț și dobîndește dar de la Dumnezeu.“ (Pildele lui Solomon 18:22)
„ Și am găsit femeia mai amară decît moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laț și mîinile ei sînt cătușe. Cel ce este bun înaintea lui Dumnezeu scapă, iar păcătosul este prins.“ (Ecclesiastul 7: 26)

Ovidiu.B iti cedez stafeta! de fapt oricine poate pune o intrebare.

laurastifter 18.10.2011 00:50:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 406323)
reiau intrebarea, daca tot a renuntat Erethorn.

In Palestina inter-testamentara exista o cutuma nuptiala care instituia obligatia de a intreba un barbat proaspat casatorit daca „gaseste” sau daca „a gasit”. Redati versetele din Vechiul Testament care fac trimitere la acest aspect.
indiciu 1: Pilde si Ecclesiast
indiciu 2: Pildele lui Solomon 18 si Ecclesiast 7
indiciu 3: femeie

E o seara prea frumoasa ca sa o blochez cu o intrebare :)
„Cel ce găsește o femeie bună, află un lucru de mare preț și dobîndește dar de la Dumnezeu.“ (Pildele lui Solomon 18:22)
„ Și am găsit femeia mai amară decît moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laț și mîinile ei sînt cătușe. Cel ce este bun înaintea lui Dumnezeu scapă, iar păcătosul este prins.“ (Ecclesiastul 7: 26)

Ovidiu.B iti cedez stafeta! de fapt oricine poate pune o intrebare.

Ce text biblic a fost supranumit "Protoevanghelia", deoarece cuprinde prima profeție mesianică? :)

S-ar putea să nu vă mai răspund în seara aceasta, pentru că voi mai sta foarte puțin timp pe internet. Mai vorbim și zilele viitoare.

O seară binecuvântată tuturor!

Hristos în mijlocul nostru!

laurastifter 18.10.2011 01:29:10

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 406337)
Ce text biblic a fost supranumit "Protoevanghelia", deoarece cuprinde prima profeție mesianică? :)

S-ar putea să nu vă mai răspund în seara aceasta, pentru că voi mai sta foarte puțin timp pe internet. Mai vorbim și zilele viitoare.

O seară binecuvântată tuturor!

Hristos în mijlocul nostru!

Observ că Ioanna ne-a destăinuit, până la urmă, răspunsul la ultima ei întrebare din seara aceasta. Oricum, acum mulți dintre participanți sunt offline, iar noi, cei care am mai rămas conectați, suntem prea obosiți pentru a ne mai putea concentra. :) De aceea, voi spune și eu răspunsul la întrebarea pe care am postat-o în mesajul anterior... și mâine vom începe concursul cu forțe noi, după o noapte de odihnă. :)

Astfel, textul de la Facerea3, 15, în care Dumnezeu făgăduiește pentru prima dată trimiterea în lume a Mântuitorului, a fost numit "Protoevanghelia". Abia aștept să continuăm această discuție... Acum vă doresc tuturor o noapte liniștită!

Pace și bucurie întru Domnul!

ioanna 18.10.2011 07:47:19

intrebare: Cartile Vechiului Testament au fost scrise in limba ebraica, marea majoritate a lor. Din care carti fac parte textele scrise in aramaica?
(indiciu: 4 carti)

osutafaraunu 18.10.2011 09:54:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 406344)
intrebare: Cartile Vechiului Testament au fost scrise in limba ebraica, marea majoritate a lor. Din care carti fac parte textele scrise in aramaica?
(indiciu: 4 carti)

1. Ezra (capitolele 4:8 – 6:18; 7:12-26)
2. Daniel (capitolele 2:4 – 7:28)
3. Ieremia (10:11)
4. Facerea (31:47 - doar cuvântul "Jegarsahadutha")

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:09:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.