Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Papa Benedict (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14847)

Mihnea Dragomir 07.12.2014 14:06:57

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 574503)
Dacă acest articol este sursa pentru afirmațiile făcute mai sus, consider lipsită de onestitate această prezentare.

Ce anume este lipsa de onestitate, domnule care va mai si numiti "cristian" ?

CristianR 07.12.2014 14:14:15

Felul în care ați prezentat știrea sugera o vindecare miraculoasă prilejuită de binecuvântarea Papei. Asta mi s-a părut lipsit de onestitate. Dar poate am înțeles eu greșit și nu asta ați vrut să spuneți.

Theodore_of_Mopsuestia 07.12.2014 14:19:25

Si de ce ar fi lipsa de onestitate asa ceva? Da, Papa Benedictus l-a binecuvantat si Dumnezeu l=a vindecat prin acea binecuvantare. Gasesc absolut plauzibil acest lucru. Asa cum gasesc plauzibila vindecarea multora la moastele Sf. Nectarie Taumaturgul, Sf. Ilie Lacatusu sau la mormantul Cuv. Arsenie Boca.

CristianR 07.12.2014 14:24:53

Theo, în prezentarea făcută de Mihnea erau pomenite unele elemente, în timp ce altele – cum ar fi chimioterapia, precum și faptul că nu a fost vorba de satisfacerea unei ultime dorințe – lipseau. Cred că oricărui cititor i se induce ideea că a fost vorba de un miracol. Tânărul în cauză, însă, crede altceva. Pentru obiectivitate, te rog citește articolul.

Mihnea Dragomir 07.12.2014 14:25:40

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 574506)
Felul în care aČ›i prezentat Č™tirea sugera o vindecare miraculoasă prilejuită de binecuvântarea Papei. Asta mi s-a părut lipsit de onestitate. Dar poate am înČ›eles eu greČ™it Č™i nu asta aČ›i vrut să spuneČ›i.

Atunci mai cititi odata si cercetati atent daca am sugerat eu ca e vorba de o minune sau dv ati cazut in ispita judecatii prezumptioase.

Nu putem sti, deocamdata, daca a fost vorba de o minune sau de un lucru petrecut in ordine naturala. Pot sti numai cei in drept, in urma unei indelungate si laboriase anchete canonice, al carei mecanism, deocamdata nici nu a fost declansat.

Iar ce crede vindecatul are prea putina importanta, in schimb important este ce cred expertii, ce cred oamenii Bisericii care primesc sarcina de a intocmi dosarul, ce crede Papa care promulga (sau nu) un decret de recunoastere a unui miracol.

Dealtfel, minunile facute prin intermediul viilor, chiar daca ajung a fi recunoscute formal, nu au importanta pentru declararea cuiva ca fericit sau sfant. Importanta au numai minunile facute dupa moartea in trup, fiindca numai acelea atesta ca cineva se afla la Cer.

DragosP 07.12.2014 19:18:04

Măăăi sfântule...

catalin2 07.12.2014 22:26:07

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 574507)
Si de ce ar fi lipsa de onestitate asa ceva? Da, Papa Benedictus l-a binecuvantat si Dumnezeu l=a vindecat prin acea binecuvantare. Gasesc absolut plauzibil acest lucru. Asa cum gasesc plauzibila vindecarea multora la moastele Sf. Nectarie Taumaturgul, Sf. Ilie Lacatusu sau la mormantul Cuv. Arsenie Boca.

Cred ca nu ai citit articolul, singura minune relatata acolo este ca papa nu a pus mana pe cap, ci pe piept. In rest "minuni" ale vindecarilor de cancer prin chimioterapie sunt tot timpul, fara sa puna vreun papa mana. In multe cazuri cancerul se vindeca prin tratament. In minunile sfintilor cancerul se vindeca fara tratament, asta putem fi siguri ca e o minune. Dar, ceva foarte important, si ingerii cazuti pot face minuni de vindecare, de fapt sunt cele mai obisnuite minuni ale lor. Nici macar nu e cazul aici, baiatul s-a vindecat prin chimioterapie, dupa cum reiese din articol.

catalin2 07.12.2014 22:41:38

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 574510)
Atunci mai cititi odata si cercetati atent daca am sugerat eu ca e vorba de o minune sau dv ati cazut in ispita judecatii prezumptioase.
Nu putem sti, deocamdata, daca a fost vorba de o minune sau de un lucru petrecut in ordine naturala. Pot sti numai cei in drept, in urma unei indelungate si laboriase anchete canonice, al carei mecanism, deocamdata nici nu a fost declansat.

In felul in care ati scris mesajul dadeati de inteles ca ar fi vorba de o minune, cand de fapt era vorba de chimioterapie, care vindeca pe majoritatea celor ce au cancer. Nici macar articolul nu sugerea ca ar fi vreo minune, doar ca papa nu a pus mainile pe cap, ci pe piept, ceea ce i-a dat incredere acelui tanar.

Mihnea Dragomir 20.04.2015 20:21:34

Ieri s-au implinit 10 ani de cand Sfantul Colegiu l-a ales pe E.S. Joseph card Ratzinger ca succesor al Sfantului Petru.
http://www.dailymotion.com/video/xxj...enoit-xvi_news

Cat de repede au trecut zece ani peste noi!

stefan florin 21.04.2015 10:10:40

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 588578)
Ieri s-au implinit 10 ani de cand Sfantul Colegiu l-a ales pe E.S. Joseph card Ratzinger ca succesor al Sfantului Petru.
http://www.dailymotion.com/video/xxj...enoit-xvi_news

Cat de repede au trecut zece ani peste noi!

asta, asa e!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:50:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.