![]() |
Citat:
La mine in grupa aceasta politica nu prea a fost pusa in aplicare, dar la grupele de fete era prapad. Stiu N cazuri, despre baieti care voiau sa se insoare. Asa cum cere legea Bisericii, nu altfel. Cum ar fi trebuit sa procedeze? E gresit daca incerci sa abordezi fata care iti place? Interzice biserica asa ceva? Nu. Nici pr Visarion nu a zis asa ceva. Dar iti pot da multe exemple, cu nume de baieti care au fost in situatia asta. Nici nu poti sa iti inchipui ce a fost pe capul lor dupa aceea. Se ajungea pana si la expresii de genul "ce ba ti s-a facut de femeie?", scuzati limbajul. Ti se spunea ca de fapt tu pentru asta vii la biserica, ca sa te insori. Ca nu te intereseaza Hristos, ci doar femeia. etc, etc. Daca esti din Bucuresti ar trebui sa-ti aduci aminte ce valuri au fost cand s-a maritat Mariana (sora lui Lenu) cu Vlad (actualul pr Vladimir). Si iti mai spun ceva, la modul cel mai sincer. Mi-a spus o data un epitrop ca el considera casatoria ca nefiind altceva decat o curvie legalizata. Nu zic ca aceasta teorie era generalizata, nu am auzit asta decat la el. Dar nici ceilalti nu erau mai prejos. Chestia asta cu casatoria a fost unul dintre motivele care m-au scarbit si m-au facut sa plec de aici. Nimic din cea a scris pana acum, aici sau in orice alta postare, nu este exagerat. Totul este perfect adevarat. |
Poate pare tradare ...dar cu aceasta problema m-am confruntat si eu ...dar ...am trecut peste ea si cand am sa ma decid sa ma casatoresc am sa o fac, sigur cu cineva din afara .
Cred ca ce spui despre baieti este adevarat...si mie mi-a placut de cineva din int si cand am rugat o prietena sa ne faca cunostinta mi s-a spus ca nu corespund...asa ca in final am luat drumul c..... si a incercarilor de a gasi pe cineva care sa te inteleaga ca vrei sa mai mergi si la slujbe..... Stiu ca nu am nici o scuza si ca voi plati ptr asta ...dar stiu ca parintele nu a spus niciodata ca nu e voie sa te casatoresti. Stiu si cum ne spunea parintele sa fie o casnicie si cred ca se bucura cand vedea familiile crestine asa cum trebuie. Asa ca draga Dumitru 73 nu trebuia sa pleci, ca tu nu vii decat ptr sufletul tau si daca vrei ptr parintele care a fost mai mult decat bun cu noi. |
In final trebuie sa recunosti ca nu parintele a gresit ci noi cei care nu am inteles invatatura corect, nu ??
|
Citat:
Dar am si spus ca parintele nu ne-a impus sa nu ne casatorim. Dar nici epitropii nu faceau asta teoretic. Dar din punct de vedere practic ... era o impunere fatisa. |
Citat:
Zice ca nu poti primi mesaje. |
Citat:
|
Faptul ca am recunoscut...ca se poate intampla si asa. Dar sa stii ca nici un epitrop nu a spus vreodata sa nu te casatoresti, poate ai avut nesansa sa auzi asa ceva, eu una nu am auzit niciodata nu.
|
Citat:
Stiu nu 1, nu 2, multe cazuri de genul asta. Unele lasandu-se chiar cu scandaluri. "ca se poate intampla"? ... dar ai recunoscut ca te-ai confruntat si tu cu aceasta problema. |
dragi mei...am citit si eu acest subiect de la inceput pana la sfarsit,as vrea sa va spun parerea mea...e doar o simpla parere,nu am de gand sa mai dau curs la alte discutii.
sincer sa va spun imi pare rau ca iubim anumiti oameni atat de mult si pe altii ii vedem mai nimic,toti suntem pacatosi...daca am putea sa luam de la fiecare ce e bun...fara sa ajungem la idolatrie(caci asa se intelege)...si sa nu mai judecam pe nimeni ce bine ar fi.... despre parintele Visarion (Dumnezeu sa il odihneasca)...nu il cunosc personal dar banuiesc ca a fost un om cu frica lui Dumnezeu,nu stiu cat e de vinovat,vina mai mult mi se pare din partea noastra ca mireni ca facem dintr-un om aproape o idolatrie(sa ma iertati ca am zis asta)... eu personal (ma dau ca exemplu)daca as fi fost o crestina ortodoxa care a mers la dansul in biserica si i-am ascultat predicile,nu vad ca trebuie sa ma numesc "visarioana" n-as accepta niciodata sa zic ca fac parte dintr-o alta grupare,m-as simti ca si cum nu as face parte din aceeasi credinta cu semenii mei ...cand eu stiu ca m-am nascut ortodoxa....n-as vrea sa ma separ intrun nici un fel...si sa spun ca e mai multa credinta in predicile unui parinte, fata de un alt parinte. stim cu totii ca ortodox inseamna cred in Dumnezeu,si am fost botezata in numele lui Iisus Hristos...de ce sa ma separ printr-o alta denumire...caci eu de fapt cred in Dumnezeu ca toti ceilalti...parintele Visarion a avut menirea doar sa propavaduiasca Sfanta Evanghelie...e un om ales de Dumnezeu....un om normal dealtfel. Grija mea de crestin ortodox e sa ascult sfaturile sfintilor parinti pentru indreptarea mea...si pentru a ma intari ori de cate ori sunt cazuta...caci sa fim sinceri ne abatem de multe ori de la cele 10 porunci,o luam pe aratura cu faptele...pentru asta mergem noi la biserica ,sa ne intarim, sa ne indreptam,cu speranta ca vom ajunge sa ne mantuim...si sa fim frati cu toti ...asta imi doresc...avem dreptul sa iubim parintii nostrii de suflet ...dar sa nu ajungem sa ne facem inima rea,prin a face o concurenta intre ei care e mai bun...caci nici un Sfant parinte care nu mai e printre noi ,nu si-ar fi dori sa isi vada semenii in aceasta situatie...acel Sfant plange pentru noi,pentru ca ne-am ranit sufleteste...si ne indepartam de adevarata credinta in Dumnezeu... sa ma iertati ...imi doresc atat de mult sa fim frati cu totii...am tagaduit sa trimit acest mesaj ,pentru ca nu vreau sa mai existe discutii contradictorii....dar totusi v-am scris fara rautate... |
2 atașament(e)
Buna seara,eu nu l-am cunoscut pe Parintele Visarion in viata ci am ajuns voit la mormantul dansului la un an dupa ce plecase la Domnul.Mai fratilor si surorilor,cu ce v-a gresit acest misionar care nu ne-a invatat decat sa vedem lumina?Eu din predicile dansului am descoperit lumina,am inteles folosul spovedaniei,imparasaniei,am inteles anumite pacate pe care pana atunci nu le constietizam.Am vazut atata ura chiar din partea celor care au facut parte din lucrare.Eu nu fac parte din nici o lucrare dar va spun sincer mi-am cumparat hrana duhovniceasca pe care dansul a lasat-o in urma,am studiat-o si zau daca am gasit ceva gresit.Eu nu imi aduc aminte in nici o predica unde Parintele Visarion sa ne fi invata ceva de rau.A,ca era dur cu pacatul sau spunea unora lucrurile in fata si poate deranja.Dansul nu cred ca avea cunostinta de ce se intampla in toata tara asta si de multe ori sunt sigura ca daca cineva auzea ceva de rau poate nu ai spunea sa nu se supere si sa-l tulbure.PARINTELE VISARION a fost un mare misionar,in nici o casa crestina nu ar trebui sa lipseasca cartea PAINE SI APA PT SUFLET.Imi aduc aminte ca dupa ce am ascultat cateva predici,l-am decoperit pe youtube cu un clip DESPRE MOARTE .Am plans ore in sir,era prima data cand ai vedem chipul bland al Parintelui Visarion.Apoi mi-am dorit sa ajung la Cernica sa-i vad mormatul.Trebuie sa stiti ca in tot cimitirul acela nu l-am cautat deloc,pt ca nu-ar fi fost greu.Era cel mai ingrijit si frumos mormant din Cernica.Acolo a venit un preot din Cernica pt ca ne-a vazut f multi stansi la mormant si a facut o ECTENIE Mica la mormant si asa frumos a vorbit Parintele Paisie Ipatie de Parintele Visarion de mi s-au umplut ochii de lacrimi.Mai oameni buni,nu judecati asa invata Parintele Visarion si daca unu a zis o prostie sau i s-a intamplat lui ceva acum sa generalizam?OF.Parinte Visarion vegheza si fi mijlocitorul nostru ca pacatosi suntem cu totii.AMIN
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:12:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.