Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Biserica nu este de acord cu homeopatia? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3623)

razvan_andrei 25.02.2011 21:22:25

Citat:

În prealabil postat de Navydul (Post 342039)
Orice ai fi zis, ti-ar fi raspuns cu fals, pentru a-si demonstra lui si tie cate stie. Le intorcea el, oricum, ca sa aiba dreptate. Nu stiu de ce i-ai intrat in joc, trebuia sa-l provoci pe el sa defineasca. Parca el e mai stiutor pe aici.

Asa, da cu biciu-n mine! Nu se vede diferenta intre ce a spus domnisoara de mai sus si ce am spus eu? Daca ar fi zis corect nu ziceam nimic. Ea spus ca focarul reprezinta locul in care reapare o infectie, iar eu am zis ca focarul este locul in care APARE infectia. Unui om poate sa-i apara o singura data in viata o infectie in gat, tot focar se numeste.

daniil96 25.02.2011 21:22:49

bag de seama ca ne departam de subiectul topic-ului ... homeopatia si credinta crestina ... sau contradictia dintre ele

razvan_andrei 25.02.2011 21:25:02

da, ne departam, iar asta din simplul motiv ca am incercat sa explic ceva pt ca acea domnisoara sa inteleaga. Nu stiu ce nu i-a convenit domnului de mai devreme. Si ce m-a scos din fire a fost 'le intorcea el cumva, ca sa iasa ca el'. Acolo unde stiu ma bag, unde nu stiu, stau mai cuminte.

Navydul 25.02.2011 21:25:32

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 342043)
bag de seama ca ne departam de subiectul topic-ului ... homeopatia si credinta crestina ... sau contradictia dintre ele

Ai dreptate, scuze ca m-am bagat in seama off topic.

Răzvan, nu te supara, da nu face o fata sa simta prost, mai diplomat un pic, ce Dumnezeu, chiar nu strica.

razvan_andrei 25.02.2011 21:30:00

N-am urmarit sa o fac sa se simta prost, insa ideea e ca mai explicasem odata, si tot acelasi lucru il sustinea. Nu imi place atunci cand anumite notiuni sunt gresit intelese. Imi pare rau daca am fost cam taios, nu a fost intentionat.

P.S.: scuze de msjul off-topic

lugrez 26.02.2011 02:46:32

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 341961)
Mi-a spus ieri mama că mi-a trecut un focar de infecție în gât, de la un vaccin homeopat. Deci e bună homeopatia.

Ce ai facut tu acolo nu e dovada ca functioneaza, e un singur caz de corelatie. Nu ai exclus alte motive pentru vindecare, precum remisia spontana, un aliment sau chiar un diagnostic gresit. Cu alte cuvinte, este gresit sa concluzionezi ca homeopatia functioneaza doar din aceasta intamplare.

Probarea stiintifica se face pe grupuri mari si cu control (unii iau ce se testeaza altii iau un placebo) si individual pe fiecare preparat/tratament.

calator prin ploaie 26.02.2011 08:53:21

Si totusi...eficienta ei e demonstrata de prea multe cazuri ( in lume) ca sa poata fi considerata fara de folos....ca le place ori nu unora...

Mihnea Dragomir 26.02.2011 12:17:19

Problema nu este dacă remediul homeopatic este mai eficient sau nu decât placebo. Problema este dacă Biserica este de acord sau nu cu homeopatia. Înapoi la topic.

lugrez 26.02.2011 13:23:06

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342173)
Si totusi...eficienta ei e demonstrata de prea multe cazuri ( in lume) ca sa poata fi considerata fara de folos....ca le place ori nu unora...

Marturiile personale nu sunt o dovada de incredere, asta o stie orice judecator sau avocat. Mintea omului e foarte influentabila si tinde sa isi schimbe povestea in timp. Omul mai are si tendinta sa uite esecurile si sa retina succesele, asta contribuie la o imagine deformata si incorecta. E un fenomen foarte bine cunoscut. De aceea rezultatele trebuie sa fie reproduse intr-un mediu controlat.

calator prin ploaie 26.02.2011 13:48:25

Da...dar orice avocat ori judecator cunoaste prezumtia de nevinovatie... iar inca nu e demonstrat ca homeopatia ar avea efecte nefaste....prin ea insasi... Cat despre biserica...acum n-or fi preotii medici specializati in homeopatie ...Sa fim seriosi...Aici ca si la alte subiecte, unii nu pot accepta opiniile altora si ca atare insista sa in tendinta de a se impune.....Doar ca in cazul dat, fara ecou....

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:22:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.