![]() |
Citat:
Dar pentru acest tip de literatura, este bine scris, dupa parerea mea, si fiindca e citit de atata lume, cred ca merita o analiza cristologica. |
Citat:
2) Cunosc parinti care nu snt 'impotriva' cartii ( ce e aia, de fapt, sa fii impotriva unei carti de fictiune?) 3) Si ce daca, este interzis (sau nociv, sau de rusine) sa citesti carti de copii sau adolescenti daca esti adult? Tocmai cand ai ca meserie formarea adolescentilor... 4) Dac le interprétez sau nu aiurea, sau tu le interpretezi aiurea.. Sa judece cei care au citit-o. |
Citat:
|
Citat:
Nu puteti aduce ca argument pentru Harry Potter scrierile lui Nicolae Steinhardt si mai ales Jurnalul fericirii. "Am înțeles cât de mizerabilă e situația noastră în lume: prin simpla noastră existență deranjăm pe alții." Nicolae Steinhardt |
Citat:
De aceea eu nu emit pareri personale ca etalon si punct de vedere ortodox ci ma rezum sa expun puncte de vedere ale unor oameni mai buni ca mine, exemplu: preoti, monahi, sfinti. |
Citat:
Posibil să ai mai mult succes cu hristologia nestoriană, însă aceea nu reflectă adevărata realitate a lui Hristos Domnul. |
Citat:
Era argument impotriva ideiii ca un ortodox ar trebui sa citeasca doar 'carti ortodoxe'. Poate am vorbit destul despre Harry Potter. Eu speram sa intalnesc aici persoane care l-au citit si care ar fi complectat interpretarea mea cu alte idei. Vad ca nu este cazul. Evident, sunt alte carti mult mai bune care asteapta sa fie citite... |
Citat:
Nu o am, dar sunt ortodoxa si imi spun parerea personala. Ma pot insela. |
Citat:
Insa totusi eu nu v-am agresat niciodata , asta trebuie sa o recunoasteti insa dvs ati aruncat mici tepuse uneori, desi eu nu le-am bagat in seama. |
Citat:
Dar cum spuneam, reflexele hristice din literatura sunt partiale. Eu cred ca nu numai literatura pop, ci si filmele 'pop' pot fi citite (vazute) printr-o astfel de grila. De ex. Martix. Hristos s-a coborat.. de ce nu s-ar fi coborat pana la aceste forme literare modeste? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:13:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.