Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 04.01.2012 17:00:37

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420109)
Deci dupa tine spiritele mortilor=suflarea de viata? Doamne ajuta!

Nu. Omul cât trăiește are suflare de viață de la Dumnezeu. Când moare, Dumnezeu retrage această suflare de viață. Suflarea de viață nu este o entitate conștientă ce ar trăi, gândi și simți independent de om. Este doar principiul vieții, scânteia de viață dăruită omului de către Creator. Când omul moare, aceasta (suflarea de viață) nu bântuie prin cimitire, ori prin sufrageria vrăjitoarelor. Acum e clar?

stefan florin 04.01.2012 17:05:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420112)
Nu. Omul cât trăiește are suflare de viață de la Dumnezeu. Când moare, Dumnezeu retrage această suflare de viață. Suflarea de viață nu este o entitate conștientă ce ar trăi, gândi și simți independent de om. Este doar principiul vieții, scânteia de viață dăruită omului de către Creator. Când omul moare, aceasta (suflarea de viață) nu bântuie prin cimitire, ori prin sufrageria vrăjitoarelor. Acum e clar?

Prietene, ai spus mai sus in mesajul tau CA EXISTA SPIRITELE MORTILOR. Te mai intreb o data: dupa parerea ta CE SUNT SPIRITELE MORTILOR? Doamne ajuta!

osutafaraunu 04.01.2012 17:13:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420115)
Prietene, ai spus mai sus in mesajul tau CA EXISTA SPIRITELE MORTILOR. Te mai intreb o data: dupa parerea ta CE SUNT SPIRITELE MORTILOR? Doamne ajuta!

De câte ori trebuie să repet pentru a înțelege? După umila mea părere, nu vei înțelege niciodată. Decât dacă vei face abstracție de filmele horror, basmele bizantine și poveștile cu fantome. Ești dispus să lași prejudecățile în care ai crescut și să crezi doar Sfânta Scriptură?

stefan florin 04.01.2012 17:39:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420121)
De câte ori trebuie să repet pentru a înțelege? După umila mea părere, nu vei înțelege niciodată. Decât dacă vei face abstracție de filmele horror, basmele bizantine și poveștile cu fantome. Ești dispus să lași prejudecățile în care ai crescut și să crezi doar Sfânta Scriptură?

Prietene, nu du discutia intr-o directie pe care o doresti tu! Biblia spune CLAR ca EXISTA SPIRITELE MORTILOR si ai recunoscut si tu acest lucru. Te intreb din nou: CE SUNT SPIRITELE MORTILOR? Doamne ajuta!

grasu77 04.01.2012 19:24:51

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 419999)
PSB vol 2 e o lucrare care contine Dialog cu iudeul Trifon.
Vezi cum te grabesti ca fata mare la maritat sa acuzi?
Hai sa incheiem aici ca ai demonstrat tuturor cat este de necinstit.

Nu am auzit ca ciudatenia ta (PSB) sa fie o lucrare a Sfantului Iustin Martirul. In fine, demonstreaza ca am fost necinstit, postand fragmentul despre care vorbesti. Eu repostez ce a scris Sfantul Iustin Martirul:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.)

Posteaza si tu fragementele cu care ma incriminezi, preacinstite Mihaita.

Erethorn 04.01.2012 19:35:46

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 420144)
Nu am auzit ca ciudatenia ta (PSB) sa fie o lucrare a Sfantului Iustin Martirul. In fine, demonstreaza ca am fost necinstit, postand fragmentul despre care vorbesti. Eu repostez ce a scris Sfantul Iustin Martirul:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.)

Posteaza si tu fragementele cu care ma incriminezi, preacinstite Mihaita.

Am verificat și, într-adevăr, Sf. Iustin Martirul și Filozoful susține exact ceea ce a arătat Grasu77 mai sus.

Apropo, grasule, PSB este acronimul pentru Părinți și Scriitori Bisericești, o foarte utilă colecție de texte patristice editate sub auspiciul BOR. Dialogul cu Trifon și apologiile Sf. Iustin se regăsesc în vol. II.

grasu77 04.01.2012 19:46:25

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 420145)
Apropo, grasule, PSB este acronimul pentru Părinți și Scriitori Bisericești, o foarte utilă colecție de texte patristice editate sub auspiciul BOR.
Dialogul cu Trifon și apologiile Sf. Iustin se regăsesc în vol. II.

Multam fain de precizari. Nu stii, pot gasi PSB in format on-line?

iuliu46 04.01.2012 19:57:29

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419996)
Am auzit de suflarea de viata (ruach-in ebraica sau pneuma - in greaca) a celor morti, care se intoarce la Dumnezeu, care a dat-o (Ecleziastul 12:7).

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420112)

Conform Bibliei Dumnezeu este Pneuma si Sfantul Duh este Sfanta Pneuma.

Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.

Suflare de viata e Dumnezeu si cei care I se inchina trebuie sa se inchine in Suflare de viata si in adevar.

Conform lui 99 Dumnezeu nu e o entitate constienta ce ar trăi, gândi și simți.

osutafaraunu 04.01.2012 20:11:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420147)
Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.

Suflare de viata e Dumnezeu si cei care I se inchina trebuie sa se inchine in Suflare de viata si in adevar.

Conform lui 99 Dumnezeu nu e o entitate constienta ce ar trăi, gândi și simți.

Acestea sunt rezultatele triste ale adăpării din potirul amețitor al Babilonului: confuzia între Duhul Sfânt și duhul omului. Iar de aici și pînă la închinarea înaintea duhurilor răutății (Efes.6,12) întruchipate în înger de lumină (cu icoană, cu minuni, cu tot tacâmul) e doar un pas...

Scotland The Brave 04.01.2012 20:19:56

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 420146)

Ciao Grasu,le am eu aproape pe toate,sa-mi lasi prin pm un mail si ce te intereseaza ca sa-ti transmit volumul in discutie.Bye

mihai07 04.01.2012 20:21:32

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 420146)

http://arhiva-ortodoxa.info/
gasesti aici toata colectia PSB
esti necinstit pentru ca rupi din context.
sa postezi te rog ce scrie la pagina 98 din psb vol 2.
considera asta ultima mea postare.

iuliu46 04.01.2012 20:23:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420149)
Acestea sunt rezultatele triste ale adăpării din potirul amețitor al Babilonului: confuzia între Duhul Sfânt și duhul omului. Iar de aici și pînă la închinarea înaintea duhurilor răutății (Efes.6,12) întruchipate în înger de lumină (cu icoană, cu minuni, cu tot tacâmul) e doar un pas...

Cine ne invata sa citim Pneuma ca suflare de viata ? Nu cumva voi ? Cum te poti inchina duhurilor rautatii daca voi spuneti ca pneuma este Suflarea de viata ?
Se pare ca si cel ce se adapa cu must are mintea mult mai tulbure.
Cand ii arati satanei cat de gresita e interpretarea lui atunci iti spune : Oh nu acolo nu citi la fel.Pneuma e suflarea de viata cand ne incurca pe noi in ratacirea noastra.:1:

iuliu46 04.01.2012 20:35:30

http://bible.cc/ecclesiastes/12-7.htm

De ce unde toata lumea citeste Spirit sau Duh noi trebuie sa citim Suflare de viata ? Pai hai sa citim la fel peste tot.

osutafaraunu 04.01.2012 20:39:01

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420152)
Cine ne invata sa citim Pneuma ca suflare de viata ? Nu cumva voi ? Cum te poti inchina duhurilor rautatii daca voi spuneti ca pneuma este Suflarea de viata ?

Îți spun eu cum: confundând πνεϋμα cu πνεύματος άγίου, pneul mașinii cu icoana făcătoare de minuni a duhurilor de morți și în final Penumologia cu Psihiatria...

Mai bine urmează sfatul lui Lucian și oprește-te din aberat că o să ajungi rău...

iuliu46 04.01.2012 20:54:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420155)
Îți spun eu cum: confundând πνεϋμα cu πνεύματος άγίου, pneul mașinii cu icoana făcătoare de minuni a duhurilor de morți și în final Penumologia cu Psihiatria...

Mai bine urmează sfatul lui Lucian și oprește-te din aberat că o să ajungi rău...

De unde stii tu cum o sa ajung ? Scrie in vreo carte adventista si despre asta ? Mai bine opreste-te tu si nu mai minti lumea.Vezi ca acus se inchide timpul de har si nu mai apuci sa te mantui :1:

iuliu46 04.01.2012 21:00:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420155)

πνεῦμα ὁ θεὸς, καὶ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτὸν ἐν πνεύματι καὶ αληθείᾳ δεῖ προσκυνεῖν.

Asta ca sa-ti demonstrez ca tu confunzi pneul cu icoana Ellenei White.

grasu77 04.01.2012 21:13:53

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 420151)
[
esti necinstit pentru ca rupi din context.
sa postezi te rog ce scrie la pagina 98 din psb vol 2.
considera asta ultima mea postare.

Lasa vorbareala fara continut. Posteaza tu si arata cat sunt de necinstit. Ce este asa de greu? Nu inteleg de ce te feresti.

P.S. Nu stiu ce vrei sa ascunzi, dar mi-ai dat un link in care nu stiu unde sa caut. Nu puteai fi mai exact?

mihai07 04.01.2012 22:02:05

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 420164)
Lasa vorbareala fara continut. Posteaza tu si arata cat sunt de necinstit. Ce este asa de greu? Nu inteleg de ce te feresti.

P.S. Nu stiu ce vrei sa ascunzi, dar mi-ai dat un link in care nu stiu unde sa caut. Nu puteai fi mai exact?

intri pe site ..intri pe document si acolo dai pe seria psb...ca sa le salvezi click dreapta pe fisier...save target as...ok
p.s. iar te grabesti sa ma acuzi.
p.s. 2 nu am nimic de ascuns. te las pe tine sa muncesti pentru ca tu ai gresit-o. repara-ti gresala daca esti cinstit.
p.s. 3 incheiem aici orice dialog
p.s. 4 se cer niste scuze pentru atacurile mizerabile care le-ai lansat la adresa mea.

stefan florin 04.01.2012 22:30:48

ca de obicei adventistii cand sunt intrebati NU MAI RASPUND. Prietene osutafaraunu ASTEPT RASPUNSUL TAU. Doamne ajuta!

iuliu46 04.01.2012 22:33:09

http://i44.tinypic.com/21ov893.jpg

http://i44.tinypic.com/263g09k.jpg

stefan florin 04.01.2012 22:46:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420183)

Iata adevarul! Prietenue grasu77 m-ai dezamagit! Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!

iuliu46 04.01.2012 22:50:48

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420186)
Iata adevarul! Prietenue grasu77 m-ai dezamagit! Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!

Uite si despre sambata :

http://i43.tinypic.com/2zjm25e.jpg

Erethorn 04.01.2012 22:54:08

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420186)
Prietene erethorn, ca avocat esti cam neatent. Nu da bine la profesia pe care o ai. Doamne ajuta!

Domnul grasu77 a dat un citat. Eu am spus că citatul pe care l-a dat este corect, și că se regăsește exact în locul unde spunea dânsul că se găsește. rigurozitatea este esențială în profesia de avocat.

Aș fi recunoscător dacă ați posta și capitolul respectiv, cu citatul respectiv.

În plus, aș fi recunoscător dacă ați arăta care dintre pozițiile exprimate în dialogul pe care l-ați postat deja îi aparține Sf. Iustin. Este esențial.

stefan florin 04.01.2012 22:55:57

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420188)
Uite si despre sambata :

http://i43.tinypic.com/2zjm25e.jpg

Stiu prietene. Biblia spune CLAR ca NU mai suntem sub lege. Doamne ajuta!

iuliu46 04.01.2012 23:03:59

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 420190)
Domnul grasu77 a dat un citat. Eu am spus că citatul pe care l-a dat este corect, și că se regăsește exact în locul unde spunea dânsul că se găsește. rigurozitatea este esențială în profesia de avocat.

Aș fi recunoscător dacă ați posta și capitolul respectiv, cu citatul respectiv.

În plus, aș fi recunoscător dacă ați arăta care dintre pozițiile exprimate în dialogul pe care l-ați postat deja îi aparține Sf. Iustin. Este esențial.

Etheron asta nu as putea sa-ti spun. Din ceea ce citesc inteleg ca " Dar eu nu spun nicicum ca toate sufletele mor " si " Putin imi pasa de Platon si Pitagora" sant afirmatiile lui Justin .
Cartea o poti gasi aici dar iti trebuie un reader djvu.Numerele paginilor le vezi scrise acolo : 98 si 99.Ar fi bine daca am gasi si un text in engleza sa comparam cele scrise.Cred ca am citit mai demult undeva.

http://arhiva-ortodoxa.info/autoindex2/index.php?dir=0.upload/carti/djvu/Seria%20PSB/&file=PSB-2.djvu

iuliu46 04.01.2012 23:08:21

Uite aici citatele in engleza :

'But I do not say, indeed, that all souls die; for that were truly a piece of good fortune to the evil. What then? The souls of the pious remain in a better place, while those of the unjust and wicked are in a worse, waiting for the time of judgment. Thus some which have appeared worthy of God never die; but others are punished so long as God wills them to exist and to be punished.'

It makes no matter to me,' said he, 'whether Plato or Pythagoras, or, in short, any other man held such opinions. For the truth is so; and you would perceive it from this. The soul assuredly is or has life. If, then, it is life, it would cause something else, and not itself, to live, even as motion would move something else than itself. Now, that the soul lives, no one would deny. But if it lives, it lives not as being life, but as the partaker of life; but that which partakes of anything, is different from that of which it does partake. Now the soul partakes of life, since God wills it to live. Thus, then, it will not even partake [of life] when God does not will it to live. For to live is not its attribute, as it is God's; but as a man does not live always, and the soul is not for ever conjoined with the body, since, whenever this harmony must be broken up, the soul leaves the body, and the man exists no longer; even so, whenever the soul must cease to exist, the spirit of life is removed from it, and there is no more soul, but it goes back to the place from whence it was taken.'

http://www.earlychristianwritings.co...guetrypho.html

Capitolele 5 si 6

Erethorn 04.01.2012 23:13:40

Am cartea în pdf în română. citatul pe care l-a dat grasu77 e real. Iată-l și în engleză:

For if you have fallen in with some who are called Christians, but who do not admit this[truth], and venture to blaspheme the God of Abraham, and the God of Isaac, and the God of Jacob; who say there is no resurrection of the dead, and that their souls, when they die, are taken to heaven; do not imagine that they are Christians

Deci, Sf. Justin consideră că sufletul nu moare, ci așteaptă judecata într-un loc mai bun sau mai rău, în funcție de faptele din timpul vieții; în niciun caz însă acest loc nu este în Raiul lui Dumnezeu.

Mi se pare o mediană între dogma ortodoxă și învățătura adventistă.

Observați că cea de-a doua parte a citatului de la pag. 99 este foaaaarte interpretabilă: "sufletul nu mai există, ci se întoarce iarăși acolo de unde a fost atras"

iuliu46 04.01.2012 23:20:22

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 420196)
Am cartea în pdf în română. citatul pe care l-a dat grasu77 e real. Iată-l și în engleză:

For if you have fallen in with some who are called Christians, but who do not admit this[truth], and venture to blaspheme the God of Abraham, and the God of Isaac, and the God of Jacob; who say there is no resurrection of the dead, and that their souls, when they die, are taken to heaven; do not imagine that they are Christians

Deci, Sf. Justin consideră că sufletul nu moare, ci așteaptă judecata într-un loc mai bun sau mai rău, în funcție de faptele din timpul vieții; în niciun caz însă acest loc nu este în Raiul lui Dumnezeu.

Mi se pare o mediană între dogma ortodoxă și învățătura adventistă.

Sant de acord cu tine ca Justin nu crede ca sufletul ajunge in rai.Dar e foarte departe de invatatura adventista.Sufletul supravietuieste mortii si poate fi mentinut in viata sau distrus de Dumnezeu.
Se intoarce acolo de unde a fost atras daca este distrus.

osutafaraunu 04.01.2012 23:31:49

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420201)
Se intoarce acolo de unde a fost atras daca este distrus.

Omule du-te și te culcă că ești tot mai confuz. Dacă este "distrus" cum să se mai întoarcă? Tu înțelegi noțiunea de "distrugere", nimicire, anihilare, pieire (άπολλυμι)?

iuliu46 04.01.2012 23:37:20

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 420196)

Observați că cea de-a doua parte a citatului de la pag. 99 este foaaaarte interpretabilă: "sufletul nu mai există, ci se întoarce iarăși acolo de unde a fost atras"

Etheron hai sa nu interpretam si noi : Astfel sufletele cele vrednice de Dumnezeu nu vor mai muri,pe cand celelalte vor fi pedepsite, atata vreme cat Dumnezeu doreste ca ele sa existe si sa fie pedepsite.

Deci ceea ce sustine Justin este conform cu "Sufletul care pacatuieste acela va muri." .Celelalte vor trai si nu vor muri .

stefan florin 04.01.2012 23:46:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420204)
Omule du-te și te culcă că ești tot mai confuz. Dacă este "distrus" cum să se mai întoarcă? Tu înțelegi noțiunea de "distrugere", nimicire, anihilare, pieire (άπολλυμι)?

Si cine ma rog le distruge pe suflete? Doamne ajuta!

osutafaraunu 04.01.2012 23:49:28

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420210)

Tu nu înțelegi omule că oricine le-ar distruge, ele încetează a mai fi "nemuritoare". Și pentru o secundă dacă ar pieri, ori ar muri, ele nu mai sunt suflete nemuritoare!

stefan florin 05.01.2012 00:00:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420213)
Tu nu înțelegi omule că oricine le-ar distruge, ele încetează a mai fi "nemuritoare". Și pentru o secundă dacă ar pieri, ori ar muri, ele nu mai sunt suflete nemuritoare!

Prietene, imi dovedesti ca ai mai putini neuroni decat ar trebui sa ai. Pai daca Dumnezeu este cel care le poate distruge, ce este nelalocul lui? Nu este El atotputernic? Dupa logica ta si a "profetului" vostru Dumnezeu poate creea ceva ce nici el nu mai poate distruge dupa aceea? Asta inseamna dupa voi adventistii NEMURITOR? Stii...comunistii aveau o vorba: POATE DUMNEZEU CREEA O PIATRA PE CARE NICI EL SA NU O POATA RIDICA? La fel si voi cu sufletul nemuritor. Patetic!
PS: Dumnezeu nu este ORICINE amice! Biblia spune ca doar EL le poate distruge. ATAT! Nici omul si nici un inger nu le poate omori pe suflete, doar CREATORUL. Doamne ajuta!

iuliu46 05.01.2012 00:03:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420210)

Oricum este o lovitura pentru cei ce sustineau ca primii crestini stiau ca nimic nu supravietuieste mortii,ca " trupul se duce in pamant si suflarea de viata la Dumnezeu " dar ca noi am modificat invatatura.Nu mai spun de Sambata.Se vede clar ca in sec II cand traia Justin crestinii nu aveau nici o obligatie de a pazi Sambata.
Nu te mai certa.Sufletul dreptului este nemuritor prin mila lui Dumnezeu si pentru ca Dumnezeu e drept.Nimeni nu a sustinut ca Dumnezeu nu poate distruge ceea ce a creat.Dar nu o va face pentru ca a promis ca nu o va face.Lasa lumea sa creada ce vrea.

osutafaraunu 05.01.2012 00:04:47

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420221)
Prietene, imi dovedesti ca ai mai putini neuroni decat ar trebui sa ai. Pai daca Dumnezeu este cel care le poate distruge, ce este nelalocul lui?

Totul este la locul lui. Doar teoria "sufletului nemuritor" cade în derizoriu. Căci sufletul nu este nemuritor, ci muritor. O spune chiar Dumnezeu care are puterea să-l nimicească, să-l neantizeze, să-l distrugă, să-l ruineze, să-l piarză. În consecință sufletul este muritor, stimabilă ființă muritoare și neînțelegătoare!

stefan florin 05.01.2012 00:09:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420223)
Totul este la locul lui. Doar teoria "sufletului nemuritor" cade în derizoriu. Căci sufletul nu este nemuritor, ci muritor. O spune chiar Dumnezeu care are puterea să-l nimicească, să-l neantizeze, să-l distrugă, să-l ruineze, să-l piarză. În consecință sufletul este muritor, stimabilă ființă muritoare și neînțelegătoare!

Ingerii prietene, sunt sau nu fiinte muritoare? Dupa parerea ta ce este NEMURITOR in univers? Doamne ajuta!

osutafaraunu 05.01.2012 00:10:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420222)
Oricum este o lovitura pentru cei ce sustineau ca primii crestini stiau ca nimic nu supravietuieste mortii,ca " trupul se duce in pamant si suflarea de viata la Dumnezeu " dar ca noi am modificat invatatura.

Da, așa susține textual Cuvântul lui Dumnezeu și oricât ați clama voi o altă învățătură, aceasta nu va înlocui Cuvânt Sfânt al lui Dumnezeu. Ba, o să vă treziți și luptând împotriva lui Dumnezeu. Și știți ce pățesc cei ce luptă împotriva Lui: v o r p i e r i !

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 420222)
Nu mai spun de Sambata.Se vede clar ca in sec II cand traia Justin crestinii nu aveau nici o obligatie de a pazi Sambata.

Se vede clar din ce? din lucrări ale lui Iustin scrise în secolul II și "trase din condei" în secolul V? Să fiți voi sănătoși!

osutafaraunu 05.01.2012 00:12:20

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 420226)
Ingerii prietene, sunt sau nu fiinte muritoare?

Nici măcar îngerii nu au o nemurire a lor proprie, și ei sunt ținuți în viață prin puterea lui Dumnezeu. Îngerii căzuți sunt o dovadă a faptului că pot să-și piardă această nemurire condiționată.

stefan florin 05.01.2012 00:20:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420229)
Nici măcar îngerii nu au o nemurire a lor proprie, și ei sunt ținuți în viață prin puterea lui Dumnezeu. Îngerii căzuți sunt o dovadă a faptului că pot să-și piardă această nemurire condiționată.

unde scrie asta in Biblie? Doamne ajuta!

iuliu46 05.01.2012 00:23:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 420227)
Da, așa susține textual Cuvântul lui Dumnezeu și oricât ați clama voi o altă învățătură, aceasta nu va înlocui Cuvânt Sfânt al lui Dumnezeu. Ba, o să vă treziți și luptând împotriva lui Dumnezeu. Și știți ce pățesc cei ce luptă împotriva Lui: v o r p i e r i !

Se vede clar din ce? din lucrări ale lui Iustin scrise în secolul II și "trase din condei" în secolul V? Să fiți voi sănătoși!

A intrat 99 in panica si s-a transformat in profet din nou. :21:
Daca totusi tu ai o problema si nu ai inteles Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ? Si daca tu esti cel ce lupti impotriva Lui ?

Se vede clar din aceleasi lucrari din care voi ne dadeati exemplu despre cum am schimbat noi lucrurile cu "elenismul " .Daca cineva care a trait in sec II spune ca sufletul supravietuieste mortii si ca sufletele pioase nu vor muri inseamna ca nu santem chiar asa departe de ce credea el.In schimb voi ...:103:
Nu un ortodox a adus exemplul lui Justin ca sa combata "erezia " altora.Voi ati facut-o si ati luat plasa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:08:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.