Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In care se va demonstra ca Pamantul poate sa fie plat, nu sferic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14184)

DragosP 12.11.2012 15:32:46

Nu e nimeni bătut în cap măi Teddy. Poate câte unul care nu și-a luat medicația, dar să nu generalizăm!

Theodor_de_Mopsuestia 12.11.2012 15:38:07

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 481256)
Nu e nimeni bătut în cap măi Teddy. Poate câte unul care nu și-a luat medicația, dar să nu generalizăm!

Ai dreptate, Dragos. Eu sunt sceptic si modernist, dar nu sunt nebun sa contest Sf. Dogme sau Sf. Traditie. De fapt, as fi mai rau ca diliu: as fi apostat. Altii insa, se misca in perimetrul Marcutei Galactice: contesta ca Pamantul e rotund. Vorba ta, nu si-au luat medicatia. E campanie electorala, poate baga astia haloperidol la promotie.

Theodor_de_Mopsuestia 12.11.2012 15:47:27

Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata.
Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni.

Dumitru73 12.11.2012 15:57:01

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 481141)
Bun, deci acea deformare nu e trucata. Dar ce te face sa crezi ca restul imaginilor, in care se vede ca Pamantul e sferic, sunt trucate??

Dintr-un milion de imagini una e diferita. Toate sunt trucate, asta nu ... De ce? Doar pentru ca ea este singura ce corespunde teoriei ...

Dumitru73 12.11.2012 15:58:49

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 481185)
Am citit zilele acestea ca si cei ce sustin geocentrismul resping categoric conceptia ca pamantul este plat.

Asa este...

Postelnicu 12.11.2012 16:03:30

Comoara

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 481244)
Felicitări pentru postare! Mulțumesc frumos, este o adevărată comoară filocalică!

Amin!

Să fie de folos în continuare, știam că undeva se va găsi o inimă deschisă, dee Domnul să mergi cu Scriptura și Părinții în același duh, și toate cele de folos se vor lumina și limpezi. Inclusiv această problemă a formei Pământului dacă te interesează cu adevărat.

Credința ta și intuiția înșelării aduse de "știința" cu nume mincinos din ultimii 2-300 de ani (și nu numai în cosmologie, dar și în biologie, antropologie, istorie, și celelalte "naturale", se pot lua pe rând la verificat și comparat cu revelația), vor fi de folos.

Nimic din cele ale Scripturii și Părinților nu e de lepădat, să nu încercăm a-i sorta și filtra noi după cum ni se pare: primim antievoluționismul și cronologia lor de pildă, dar lepădăm ca pe o înșelare cosmologia lor!

Ei tâlcuiau după "știința vremii lor"?

"Pentru ce vă spun acestea?
Pentru că e vorba să cercetez alcătuirea lumii și să contemplu universul nu pe temeiul principiilor filosofiei lumii,
ci pe temeiul învățăturilor pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise, slujitorul Lui, Care i-a vorbit lui Moise aievea, nu prin enigme.

De aceea trebuie neapărat ca cei care doresc să vadă aceste mărețe lucruri să aibă exercitată mintea lor pentru înțelegerea învățăturilor ce ne stau în față.
Sfântul Vasile cel Mare, Hexaimeron

"Adevărul lui Dumnezeu este simplu; cum să se îndeletnicească mintea trufașă cu el? Mai bine să născocească de-ale sale.
Este mai original, deși aceste născociri sunt slabe ca pânza de păianjen. Ca să vedeți ca așa este, uitați-vă la teoriile cosmogonice actuale:
seamănă cu aiurarea unui om beat sau care vorbește în somn. Dar cât de bune par ele celor care le-au inventat! Câte puteri și cât timp se irosesc pentru asta – și totul în zadar! Lucrul s-a săvârșit simplu: “A zis, și s-au făcut; a poruncit, și s-au zidit”. Mai bine de atât n-o să descopere nimeni.

Sfântul Teofan Zăvorâtul

"În concepția scriptural-patristică, Pământul, ca sălaș al omului, încununarea zidirii lui Dumnezeu, este centrul universului.

Orice altceva, indiferent de explicația științifică a stării și mișcării sale prezente sau de imensitatea sa fizică în comparație cu pământul,
este un lucru secundar și a fost făcut întru folosul Pământului, adică al Omului.
Ieromonah Serafim Rose

Theodor_de_Mopsuestia 12.11.2012 16:17:07

Of of, mai mai.
Acele vederi si texte au fost depasite. Dupa mine, sunt bune numai de muzeu. D-le Postelnicu, trmitieti va rog un pormubel voiajor cu acest mesaj: de ce geocentristii ignora in asa hal intelectul uman, recte matematica, fizica, si alte cuceriri? Pardon, "inselari" (????).
Raman logat, da' nu mai postez un timp: continui treaba, sa nu plec de la servici la orele la care caii mei nu vad prea bine. Soarele ala invartitoriu se culca mai devreme, acum. O sa il rog pe Murong Chui sa imi dea o unitate de calarie khitana; pot fi atacat de varcolaci in timpul serii.
Badulescul are ocheri, da' dupa el, folosirea telescopului deschide poarta deformarii perceptieie de catre Vrajmasul. Ce ti-e si cu optica asta...de la Ala de Jos inspirata, ca toata stiinta, de altfel. Gata, inchid cutia cu porumbei!

neica_nimeni_altul 12.11.2012 16:41:46

Doar BASCALIE ?

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 481259)
Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata. Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni.

Mai Theodor_de_Dambovita, tu ai impresia ca daca faci bascalie demonstrezi altceva decat cat de superficial esti in abordare si cu cata lipsa de respect/bun-simt faci referire la o anumita persoana ? Pana la aia cu "chefereu", mai bine ai recapitula ce ai invatat de la parintii tai in primii 7 ani de viata. In rest, am vazut ca esti destul de bulversat de realitatea imediata si de participarea "discontinua" pe acest topic.

vsovivivi 12.11.2012 16:48:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 481204)
Există un câmp gravitațoinal, mă gândesc că ai auzit de el.

Nici tu nu știi ce vrei să spui aici. Sau poate traduci pe înțelesul celor neștiutori.

Acuma după ce te-ai lăsat amăgit de satana ca să iei interpretările proorocului Aresenie Boca complet anapoda și să faci din ele o sperietoare ce șade cu securea în mână și astfel un fenomenal argument pentru necredința ta cu care iată că vrei mereu să mă lovești direct în moalele capului ca să te vadă alții cum aperi tu credința ca un erou, doar că aia e credința absurzilor, e viceversa dar nu-ți pasă și astfel să mă scoți nebun acuma dacă nu ți-a ieșit să mă scoți prost sau fără cunoștințe elementere de fizică sau chimie. Deci pentru ce crezi tu că mă vei ispiti și mânia pe mine fluturând o învățătură dreaptă și frumoasă dar care nu e bine să stea ea pe mâna cui nu trebuie căci iar se pune cineva să bați apropoul direct la mine nemulțumit că de ce am scăpat cică eu de la balamuc, nu el, și de ce îți mărturisesc eu ție despre Adevărul.

Mult tupeu ai dumneata stând ascuns după stâncă și aruncând de acolo cu petarde și fumigene, și după ce te-ai plâns la toți că eu te-am jignit sau că mi-am bătut joc de sfântul din avatar, nu fiindcă am scris eu ceva urât ci pur și simplu că deși nu ai citit din ce am scris tu asta ai înțeles că eu mi-am bătut joc de tine deși nu poți da niciun exemplu ci iar o să vi cu o ceartă de parcă cineștie ce mesia mincinos ai văzut și ce rele ți-am făcut eu ție sau bisericii și că toț sunteți victime. Păi tu nu citești nici ce scri dumneata?

Dragul meu, mesia mincinos este orice apostol, orice creștin, orice arhiereu, oricine care se îmbrăcă în credință și în sfințenie dar care tăgăduiește puterea ei... putere de răstignire și de trăirea și ducerea unei vieți curate ce ajunge la viața veșnică, fiindcă dacă n-ar tăgădui-o n-ar umbla ei după avere și măriri deșarte și plăceri și îndreptățirea mincinoșilor care dețin puterea, nu s-ar speria așa de rău dacă le arăți Adevărul așa cum ei n-or să-L știe niciodată.

Voi nu-l pricepeți pe proorocul Arsenie însă vă speriați foarte rău de ce a zis și scris el și speriați și pe alții ca nu cumva... nu cumva să... nu cumva să nu vă dea vouă dreptate prostimea pe baza decredibilizării folosindu-vă de scrierile sfinților... voi cei care ați priceput nu numai scripturile anapoda spre a voastră pierzare dar și realitatea nu o vedeți așa cum este de la Dumnezeu ci cum v-a născocit vouă dracul modele și închipuiri pe placul lăcomiei și viselor și spaimelor voastre.

Deci de ce-mi pui iarăși întrebări de gâgă? Ca să dai fuga pe Wiki și să mă contrazizici cu alte și alte prostii pe care nu le pricepi deloc?

Unde te-am jignit deci dragule în discuția anterioară și unde mi-am bătut joc de ce a zis sfântul prooroc? Oare nu ți-am arătat că eu știu ce a scris el învățând și ce a zis pe cînd tu dai citate copiate purtat de grija fățărnică, grija aia mare ca nu cumva cineva să se lase contaminat de... de ADEVĂRUL!

Tu nici nu știi ce e ăla un câmp, iar eu am făcut la facultate până mi-a ieșit pe ochi și tot tu mă întrebi dacă am auzit de el, de câmpul gravitațional, o altă scorneală a științificilor absurzi însă foarte mari 'explicaționiști'.

Păi acolo am zis că nu există legea atracției universale, căci este minciună și nu a fost demonstrată în spațiu unde este imponderabilitate. Deci nu există și cu toate că nimeni n-a văzut-o în practică voi credeți că corpurile se atrag așa de-a moca. Și ți-am explicat că ceea ce susțin mincinoșii că e câmp gravitațional nu e altceva decât cpă sub soare de la o anumită distanță apele curg și se adună formând mările, și cum totul are la bază apa, și pietrele și focul, e clar că toate obiectele cad la pământ și dacă pismuiesc sfințenia Domnului atunci se duc până pe fundul mării ca plumbul.

Voi nu mă credeți, și-mi pare rău pentru voi, dar nu-mi pasă de unii care nu vor să creadă că doar nu am să-i forțez, e treaba lor ce răstălmăciri și ce prostii au ei în cap, dar fiindcă-mi ești simpatic am să-și mai spun o taină foarte frumoasă:

Nu există electroni ci electro-magnetismul este defapt forma fizico-practică a dreptății lui Dumnezeu în creație! Astfel dacă cineva face o îndreptare electrică apare imediat un câmp magnetic care are un flux magnetic ce poate naște o scurgere electrică pe direcție viceversa.

Ei au început să explice asta inventând sarcinile cu plus și cu minus, apoi plinurile și golurile și alte asemenea explicații când defapt nu este altceva decât îndreptarea și contra-îndreptare.

Hai să vedem acum ce mai scoți? Că văd că deja sunteți doi care m-ați socotit direct satana sau un hristos mincinos adică tot o slugă a satanei, tu și Raoul. Nu mă supără astfel de prostii căci chiar dacă să zicem aș fi satana în persoană, eu nu mă speriu fiindcă dacă vreau să mă mântuiesc trebuie să fac același lucru ca și oricare făptură de pe pământ sau din iad, să urmez pe Dumnezeu, să plinesc poruncile Lui, să-L iubesc și să-L ascult pe Domnul Iisus Hristos și să nu pismuiesc sfințenia Lui Dumnezeu ci s-o primesc.

Voi însă sunteți înnebuniți de științificii care s-au băgat și în psihiatrie sau psihologie și care susțin că dacă ai o etichetă a faptelor sau pusă de savanți atunci gata, nu se mai curăță cu nimic și ești obligat să mergi în iad.

N-am nevoie de mărturia și de socoteala și de aprecierile oamenilor căci Domnul nu ia mărturie de la om, și Fiul care a primit toată puterea în cer și pe pământ a zis:

'Nu poot să fac de la Mine nimic, cum aud așa judec, și chiar dacă judec nu caut să fac voia Mea ci a Celui Carele M-a trimis, căci nu am venit să dau cu toiagul ci să caut și să găsesc oaia cea rătăcită și pe cea pierdută pentru care am lăsat cele 100 de oi cerești în staul ca să-i alin suferința... dar n-o pot prinde căci nu se lasă prinsă ca nu cumva s-o vindec'

...ceva de genul ăsta...

Ce știți voi ce înseamnă mesie mincinoasă, fals prooroc, satană, drac, rău, Lucifer, Asmodeu, Belzebut și alte nume de draci (de la dreptate și de la raci)... voi doar faceți fum și praf negru ca să speriați masele ca să vă creadă 'dreptățile' voastre plutind ca niște nori fără apă gata să fulgerați și pe câte un nevinovat prins în furtuna pe care o stârniți că cică ați fost jignit!

Stimabile, deci nu eu te-am jignit ci singur ți-ai jignit și ultimul neuron în care mai pâlpîia Duhul sfânt ca nu cumva să te dezlegi din legăturile satanei.

Degeaba ți-am răspuns că nu crezi și n-ai înțeles nimic, decât că vrei musai să facă alții ceva și să-ți dea dreptate că iată acuma chiar te-am jignit.

Păi de ce să te jignesc, oare crezi că n-am citit la Arsenie Boca vorba asta?:

'Ai milă de neputințele omenești'... Deci din milă ți-am răspuns deși după cum m-ai împroșcat cu toate spurcăciunile n-ar fi trebuit să-ți mai dau atenție, căci m-ai făcut: prost, nebun, fără carte, fără cunoștiințe de fizică și chimie, un om ce-ți spune basme cu moș gerilă și care nu știe socoti căci nu ține seama de aer, de vânt, de frecare și acuma zici că de câmpul gravitațional!

Înainte de a mă certa și a mă contrazice ar fi bine să recitești ce am scris eu și ce ai scris tu, apoi să te gândești dacă nu spui minciuni sau prostii și abea apoi să-mi răspunzi dându-mi replica și trimițându-mă la nebuni sau direct în iad sau să-mi iau pastilele! Bine?

:63: Ține-mă Doamne să nu-l iubesc prea tare!.. că mi-e frică tare că apoi moare... de rușine.

LgMihail 12.11.2012 16:49:33

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 481259)
Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata.
Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni.

1. Citeaza-mi o instanta de judecata care a acuzat legionarismul de crime impotriva umanitatii. Daca nu, iti pot cita eu instantele nationale si internationale care l-au achitat de antisemnitism si chiar de fascism.

2. Cand te aflii in tren, intamplarea face ca SIMTI ca esti in miscare. Conform biologiei, aici sunt implicate caile ascendente ale sensibilitatii, proprioceptice, constiente (de simt al pozitiei). Cu un asa sistem nervos a fost inzestrat omul. Cand stai frum pe camp si privesti cerul...altfel se pare ca lucreaza aceste fascicule nervoase. Adica, pamantul face o miscare atat de ... inceata si discreta, incat nici nu bagam de seama, in timp ce vedem cerul cum aproape alearga...

3. Esti cel mai bun exemplu pe care il pot da lui catalin2 ca sa intelegea la ce m-am referit. Esti unul dintre nebunii care arati cu degetul.

Si, apropos, ar fi bine sa-ti analizezi mai atent semnatura. Un barbar spintecator de popoare nu poate lua postura unui teolog, asa cum tu nu poti lua infatisarea unui om normal. Genghis Han vs. Corneliu Zelea Codreanu... daca la asta s-ar rezuma si disputa noastra, ar fi un barbar care a ridicat o generatie la razboi vs. un om care a ridicat o generatie la rugaciune.

LgMihail 12.11.2012 16:52:30

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 481256)

Te sfatuiesc cu caldura... inaintea Domnul e lucru spurcat sa-ti faci comuniune cu un eretic (pseudo-catolic in cazul de fata), lovind in oricine ti-ar vorbi din Sfintii Parinti ai predaniei noastre.

Zeytin 12.11.2012 17:01:01

Bineeeee! Pamantul este plat sau denivelat la suprafata si rond la dedesubt rupt in 2 ape chiar! Sunteti multumiti? Se termina odata cu acest subiect? Ca au mai fost luni de zile cand subiectul a fost uitat...

ovidiu b. 12.11.2012 17:03:34

Vsovivivi, sincer...tu chiar gândești ce scrii? Uită-te la mesajul meu căruia i-ai dat Quote și ce ai scris tu, nu are NICI o legătură cu dicuția. Te-ai simțit cumva atacat de textul postat de mine mai sus? Hmm asta spune ceva. Vezi te las în pace, încet, dar sigur, îți dai arama de pe față. Nu îți era adresat ție, ci doar celor care se simt. Și totuși se pare că te-ai simțit. :71: Apropo eu am încercat să mă limitez la discuții și argumente științifice, nu biblice. Nu am negat nici că pământul e plat nici că e sferic, ci am semnalat aberațiile științiice aduse de tine (așa le văd eu, asta nu înseamnă că eu am dreptate). Oare tu poți face diferența și poți să te adaptezi discuției? Sau te complaci în a arunca cu noroi gratis, în numele credinței tale? Oricum un lucru e clar, un adevărat creștin așa cum te ții, nu scrie în "halul" ăsta.

LgMihail 12.11.2012 17:17:03

Citat:

În prealabil postat de Zeytin (Post 481277)
Bineeeee! Pamantul este plat sau denivelat la suprafata si rond la dedesubt rupt in 2 ape chiar! Sunteti multumiti? Se termina odata cu acest subiect? Ca au mai fost luni de zile cand subiectul a fost uitat...

Personal nu sunt de acord cu pamantul plat. De altfel, ceea ce urmaream eu aici nu avea nici o legatura directa cu topicul. Si, ca sa ma acuzati de offtopic, am intrat pentru a-i raspunde lui catalin2. Atat.

Acum, despre pamantul plat: dintre cate stiam eu, FE society era de asemenea un fake, destul de bine finantat si foarte fantezist in ceea ce declara. Ideea unui pamant plat nu are NICI o legatura cu Scriptura sau cu vreun Sfant Parinte. De altfel, potrivit scrierilor Sfintilor Parinti, ideea unui pamant plat este aberanta. Sfantul Vasilie cel Mare tine sa precizeze faptul ca nu poate fi acuzat Moise ca nu a pomenit de sfericitatea Pamantului. Se vede clar credinta celor din vremea sa in sfericitatea Terrei, atata timp cat se pune problema unei acuze.

Credinta mea in geocentrism are baze patristice si scripturistice si tocmai aceste baze ma determina sa refuz ipoteza unui pamant plat, dupa cum am aratat mai sus. De altfel, pentru neputinta mintii mele am cautat sa analizez si stiintific problema. Si, precum am spus, s-a demonstrat ca geocentrismul este compatibil tuturor observatiilor. Deja alegerea intre cele doua, de aproape un secol, este o chestiune subiectiva.

In calitate de crestin eu o vad ca fiind obiectiva, argumente fiind atat la Sfintii Parinti cat si in Scripturi (izvoare pe care din start le-am considerat superioare "hristosilor mincinosi").

Zeytin 12.11.2012 17:21:44

Facem un "wishlist" ( lista de dorite) pentru cei care au nevoie ( pentru linistea lor) sa subscriem?

Postelnicu 12.11.2012 17:41:59

Despre pământul sferic (globul pământesc)

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481281)
Personal nu sunt de acord cu pamantul plat.

Acum, despre pamantul plat: dintre cate stiam eu, FE society era de asemenea un fake, destul de bine finantat si foarte fantezist in ceea ce declara. Ideea unui pamant plat nu are NICI o legatura cu Scriptura sau cu vreun Sfant Parinte. De altfel, potrivit scrierilor Sfintilor Parinti, ideea unui pamant plat este aberanta. Sfantul Vasilie cel Mare tine sa precizeze faptul ca nu poate fi acuzat Moise ca nu a pomenit de sfericitatea Pamantului. Se vede clar credinta celor din vremea sa in sfericitatea Terrei, atata timp cat se pune problema unei acuze.

Credinta mea in geocentrism are baze patristice si scripturistice si tocmai aceste baze ma determina sa refuz ipoteza unui pamant plat, dupa cum am aratat mai sus. De altfel, pentru neputinta mintii mele am cautat sa analizez si stiintific problema. Si, precum am spus, s-a demonstrat ca geocentrismul este compatibil tuturor observatiilor. Deja alegerea intre cele doua, de aproape un secol, este o chestiune subiectiva.

In calitate de crestin eu o vad ca fiind obiectiva, argumente fiind atat la Sfintii Parinti cat si in Scripturi (izvoare pe care din start le-am considerat superioare "hristosilor mincinosi").

Uitați-vă de pildă și aici: http://www.scribd.com/doc/49043273/C...ul-este-sferic

Theodor_de_Mopsuestia 12.11.2012 21:19:18

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481272)
1. Citeaza-mi o instanta de judecata care a acuzat legionarismul de crime impotriva umanitatii. Daca nu, iti pot cita eu instantele nationale si internationale care l-au achitat de antisemnitism si chiar de fascism.

2. Cand te aflii in tren, intamplarea face ca SIMTI ca esti in miscare. Conform biologiei, aici sunt implicate caile ascendente ale sensibilitatii, proprioceptice, constiente (de simt al pozitiei). Cu un asa sistem nervos a fost inzestrat omul. Cand stai frum pe camp si privesti cerul...altfel se pare ca lucreaza aceste fascicule nervoase. Adica, pamantul face o miscare atat de ... inceata si discreta, incat nici nu bagam de seama, in timp ce vedem cerul cum aproape alearga...

3. Esti cel mai bun exemplu pe care il pot da lui catalin2 ca sa intelegea la ce m-am referit. Esti unul dintre nebunii care arati cu degetul.

Si, apropos, ar fi bine sa-ti analizezi mai atent semnatura. Un barbar spintecator de popoare nu poate lua postura unui teolog, asa cum tu nu poti lua infatisarea unui om normal. Genghis Han vs. Corneliu Zelea Codreanu... daca la asta s-ar rezuma si disputa noastra, ar fi un barbar care a ridicat o generatie la razboi vs. un om care a ridicat o generatie la rugaciune.

Mai vorbesc vocile in capul tau? Ei, daca sunt ocupate cu cina, o sa scriu nefericitului sclav al lor urmatoarele:
Primo, intotdeauna cand au intrat pe forum, geocentristii au avut o atitudine de obscurantism feroce garnisit cu o agresivitate si o prostie la fel de feroce.
Secundo, daca ai depasit gimnaziul (sa presupunem, desi e greu de crezut in ce te priveste, ca si avand un minimum functional de folos) vei intelege ca Pamantul e infinitezimal in comparatie cu Universul. Stiu, e mai usor sa arunci cu noroi in dreapta si stanga decat sa te lupti cu pacatele, e mai usoara lupta cu "conspiratia mondiala".
Tertio, spune-le evreilor ucisi in rebeliunea legionara cat de adanca e "rugaciunea" legionara. Da, stiu, spre deosebire de patologomisticii geocentristi, eu imi fac temele: Horia Sima conducea organizatia de sociopati atunci. Oricum, din antisemitism a reiesit un genocid la proportii intr-deavar de holocaust. Daca esti mandru de un adept al unei gandiri care a distrus sase milioane de oameni, atunci iti intorc, cu respect, complimentul cu "nebuni care arata pe altii": se pare ca iti vorbeai in oglinda cand ai scris asta. Genghis a ucis ca razboinic alti razboinici. In mintea ta fixa ca pamantul din visele lui badulescu si ale altor ciudati, normal ca nu intelegi ca nu cuceresti popoare mangaindu-le pe cap. A fost un barbat cinstit, care lupta in fruntea oamenilor lui. Hitler, "Capitanu'", Szalasz, etc., au propovaduit sau, dupa caz, efectuat exterminarea propriilor cetateni, apartinand Poporului Ales. Daca nu vezi hidosenia acestui act, atunci chiar ai probleme.
P. S. Nu am vrut vreodata sa insult pe cineva, atacandu-i sanitatea. Insa...acum un an sau ceva, colegul dumitale neica stultus a avut o atitudine scarboasa fata de colegii nostri de orientare ateista, si nu numai, insultandu-i in toate modurile, si spunand ca nu au suflet. Le-am luat apararea, asa cum as fi facut si daca ar fi fost inverse rolurile, si creatura in discutie a inceput o campanie furibunda de genul stilisto-cipisto-paranoica. Batea campii despre regulamente si debitatampenii. L-am cunoscut pe popa in cauza; pana la subiectul "domnu' Geo in centru", este normal, ca si unii ucenici ai sai. Sorry, dar discutiile cu fanatici religiosi sau dimpotriva secularisti, inapoiati mistici, sambatari, stilisti, etc., scot ce e mai rau din mine. Eu pot reveni la o atitudine fireasca dupa ce ies de pe acest fir. Voi, cand e vorba de fanatismul religios si alte pseudovalori, nu prea. Si dupa cum vezi, nu sunt singurul de pe aici care are indoieli privind sanitatea grupului de la bisericuta geocentrista a saitului hexaimeron. Odata ce v-ati bagat voi, o sa ies de pe acest fir. Deja miroase a tamaie, a vechi, praf, manuscrise mucegaite si virtuale camasi de forta transpirate.

LgMihail 12.11.2012 21:20:00

Citat:

În prealabil postat de Postelnicu (Post 481285)

Va multumesc. Am parcurs articolul, desi il mai citisem cu ceva timp in urma. Parintele Dan face o treaba foarte buna, desi este hulit...pe nedrept.

LgMihail 12.11.2012 21:30:27

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 481319)
Mai vorbesc vocile in capul tau? Ei, daca sunt ocupate cu cina, o sa scriu nefericitului sclav al lor urmatoarele:
Primo, intotdeauna cand au intrat pe forum, geocentristii au avut o atitudine de obscurantism feroce garnisit cu o agresivitate si o prostie la fel de feroce.
Secundo, daca ai depasit gimnaziul (sa presupunem, desi e greu de crezut in ce te priveste, ca si avand un minimum functional de folos) vei intelege ca Pamantul e infinitezimal in comparatie cu Universul. Stiu, e mai usor sa arunci cu noroi in dreapta si stanga decat sa te lupti cu pacatele, e mai usoara lupta cu "conspiratia mondiala".
Tertio, spune-le evreilor ucisi in rebeliunea legionara cat de adanca e "rugaciunea" legionara. Da, stiu, spre deosebire de patologomisticii geocentristi, eu imi fac temele: Horia Sima conducea organizatia de sociopati atunci. Oricum, din antisemitism a reiesit un genocid la proportii intr-deavar de holocaust. Daca esti mandru de un adept al unei gandiri care a distrus sase milioane de oameni, atunci iti intorc, cu respect, complimentul cu "nebuni care arata pe altii": se pare ca iti vorbeai in oglinda cand ai scris asta. Genghis a ucis ca razboinic alti razboinici. In mintea ta fixa ca pamantul din visele lui badulescu si ale altor ciudati, normal ca nu intelegi ca nu cuceresti popoare mangaindu-le pe cap. A fost un barbat cinstit, care lupta in fruntea oamenilor lui. Hitler, "Capitanu'", Szalasz, etc., au propovaduit sau, dupa caz, efectuat exterminarea propriilor cetateni, apartinand Poporului Ales. Daca nu vezi hidosenia acestui act, atunci chiar ai probleme.
P. S. Nu am vrut vreodata sa insult pe cineva, atacandu-i sanitatea. Insa...acum un an sau ceva, colegul dumitale neica stultus a avut o atitudine scarboasa fata de colegii nostri de orientare ateista, si nu numai, insultandu-i in toate modurile, si spunand ca nu au suflet. Le-am luat apararea, asa cum as fi facut si daca ar fi fost inverse rolurile, si creatura in discutie a inceput o campanie furibunda de genul stilisto-cipisto-paranoica. Batea campii despre regulamente si debitatampenii. L-am cunoscut pe popa in cauza; pana la subiectul "domnu' Geo in centru", este normal, ca si unii ucenici ai sai. Sorry, dar discutiile cu fanatici religiosi sau dimpotriva secularisti, inapoiati mistici, sambatari, stilisti, etc., scot ce e mai rau din mine. Eu pot reveni la o atitudine fireasca dupa ce ies de pe acest fir. Voi, cand e vorba de fanatismul religios si alte pseudovalori, nu prea. Si dupa cum vezi, nu sunt singurul de pe aici care are indoieli privind sanitatea grupului de la bisericuta geocentrista a saitului hexaimeron. Odata ce v-ati bagat voi, o sa ies de pe acest fir. Deja miroase a tamaie, a vechi, praf, manuscrise mucegaite si virtuale camasi de forta transpirate.

Am sa-mi permit ca de acum inainte sa te ignor. :D

Corneliu Zelea Codreanu nu a avut nici o legatura cu Horia Sima. Sunt dovezi drobitoare care sa ateste faptul ca "masacrul din padure" sau "masacrul de la abator" au fost falsuri pornite tot din partea semita. Tot din partea semita a pornit si comunismul. Cred ca-ti amintesti figuri gen Ana Pauker. Cand au fost arestati comunistii in vremea lui Antonescu, au stat frumos bine-mersi, ba chiar scriau si carti. Cand pe motiv de legionarism sau de misticism ortodox, duhovnicii nostri erau bagati in puscariile comuniste unde erau jucati in picioare de dimineata pana seara, comunistii aveau abatoare speciale pentru evrei unde animalele erau sacrificate dupa legea mozaica. Halal ateism! Capitanul a fost martirizat dupa legea talmudica de ucidere a crestinilor: ingenunchiat si sugrumat cu streangul. Iti dau istorici si oameni de cultura care ti-l baga pe gat pe Codreanu pana inveti sa-ti tii gura si sa nu mai aberezi. Iti repet, legionarismul a fost achitat de instantele de judecata de acuzele pe care tu i le aduci. Ba chiar a fost laudat de occident ca fiind "cea mai organizata si cea mai unita miscare nationalist-crestina pe care au avut-o romanii". Vei gasi si la Fericitul Agatanghel, secolul 13, proorocie cu privire la tara noastra, pomeniti fiind atat Capitanul, cat si cei ce au urmat sa fie bagati in inchisori.

In comparatie cu tine eu imi fac temele intotdeauna. Si atunci cand nu sunt pregatit, tac. De bagatori in seama si tot soiul de indraciti nu avem nevoie pe un site crestin-ortodox. Invata mai intai de ce catolicii nu sunt crestini si vom discuta dupa...

FlaviusM 12.11.2012 23:00:23

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481324)
Corneliu Zelea Codreanu nu a avut nici o legatura cu Horia Sima.

Interesant. Si atunci cum de a fost Horia Sima sef al unei organizatii legionare regionale (cea din Banat, cred) exact in timp ce Codreanu era "capitan" al miscarii legionare?

Legat de citatul din Codreanu pe care l-ai considerat atat de bun ca l-ai pus ca semnatura: din moment ce Codreanu a esuat lamentabil in planurile sale, iar miscarea condusa de el a reprezentat un esec, rezulta sau ca citatul este o aberatie retorica, sau ca legionarii nu au luptat "pentru Dumnezeu și Neamul lor".

neica_nimeni_altul 12.11.2012 23:14:12

Un catolic modernist, scientolog, ozn-ist

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 481257)
Eu sunt sceptic si modernist, dar nu sunt nebun sa contest Sf. Dogme sau Sf. Traditie.

Theodor_de_Dambovita, asa e, esti un catolic "modernist", crezi in ozn-uri, in faptul ca exista viata pe planete aflate la mii de ani lumina si in general in tot ce-ti baga pe gat canalele evolutioniste gen discovery, esti un ateu modern, un catolic de tip nou. Nu prea realizezi ca in acest fel contesti dogmele si traditia ortodoxa, dar te-ai prins ca este o nebunie daca o faci?

vsovivivi 13.11.2012 09:44:46

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481272)

Iartă-mă că mă bag unde nu-mi fierbe oala, dar mișcarea legionară și poliția lor paramilitară și erijarea lor la a se numi ei legiunea îngerului Mihail este cea mai vicleană și perfidă batjocură la adresa creștinismului, căci proorociile sfinte se refereau la Oastea Domnului ca fiind acea armată de îngerași care va apare și se va ridica în țara Lupului devenită ea țara Domnului de mai târziu, Țara Strălucirii, căci ea lupta cu mândria, cu nepăsarea, cu prea puțina credință, cu sudalma, cu băutura tare, cu pornografia, cu dezbinarea față de Dumnezeu... despre ei era proorocia însă niște naționaliști de mucava s-au erijat la aberațiile legionare care în loc să lupte cu păcatul și mândria luptă cu păcătosul și cu străinul aciuiat aicea.

Păi în afară de a băga dezbinare între socialiștii naționaliști fasciști conduși de hitler și musolini și socialiștii internaționaliști de fațadă cominterniști ai sovietelor lui stalin și troțki și lenin și marx și enghels, legionarii au făcut numai prostii fiind trădători de rege, de neam, de credință și de dreptate, dar li se va ierta lor pentru că au băgat dezbinare între ursul sovietic, hiena fascistă, vulpea și lupul argintiu nazist și între nevăstuica iredentistă care au vrut să stăpânească ei toată gLumea pentru lăcomiile și măririle lor de ei înșiși prin jaf, furt, teroare, minciună, manipulare și dezbinare sponsorizați de evreii trădători de Dumnezeu, căci și evreii au uscăturile lor.

Nu sunt în măsură să judec pe nimeni însă vă atenționez că proorociile se refereau la Oastea Domnului și nu la Mișcarea Legionară ca fiind o armată creștină a îngerilor ce va apare pe pământurile Lupului Carpatin, simbol al vechilor daci, șarpele cu cap de lup sau câine ca simbol al libertății, credinței și înțelepciunii, neam drept și bun și preoțesc ce s-a încreștinat printre primele popoare urmând pe sfinți și pe Apostoli!

Iar acest fir de discuție este despre altceva, așa că vă rog să mă iertați că m-am băgat ca musca-n lapte... păi de aia m-am băgat că era lapte stricat și lăudat în deșert.

vsovivivi 13.11.2012 10:39:06

Dragii mei, voi nici scriptura nu o pricepeți și nici tâlcuirea și tălmăcirea făcută de sfinți ci iată că acuma vă îndreptățiți născoceala sfericității pământului și că cică e în centrul creație și că stă pe gol adică în spațiu, deci iată că ați căzut direct în nălucirea satanei care vă învață geocentrismul!

Nu este nicipedeparte adevărată închipuirea în care ați căzut și acum o credeți ca o dogmă întărită cică de sfinți!

Întâi de toate sfinții vorbesc mai mult despre Domnul Iisus Hristos ca fiind pământul cel sferic aflat în centrul universului, deci e vorba despre Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu.

Iar cînd vorbesc ei despre pământul pe care-și poartă El pașii, pământul este socotit semisferic, rond în adâncul apelor și plat denivelat deasupra și aflat în mijlocul apelor de jos, a mărilor care-l înconjoară în lături.

Golul deasupra căruia stă referindu-se la Hristos ca pământ al făgăduinței deci golul este necredința oamenilor și a îngerilor răzvrătiți și decăzuți din demnitate, iar referindu-se la pământul pe care călcăm este socotit că șade pe nimic adică ceva ce nu este creat și n-a fost creat, pe aia stă, adică dincolo în jos este nimic deoarece acolo nu mai este nimic creat.

Stâlpii pământului făgăduinței sunt sfinții și dreptții iar ai pământului de sub pașii Săi sunt munții credinței și sfințeniei și ai dreptății pe care-i cutremură Dumnezeu căci El este Cel ce a pus Măsura Tăriei ca o țeavă prin mijlocul apelor de sus în jos atunci când a hotărât cât este cerul de înalt despărțind apele de ape după această sfântă măsură, a dreptății și credinței. Deci piatra munților este stâlpul pe care stă pământul.

Deci nu vă pierdeți în interpretările răstplmăcite de voi pe baza sfinților că în Domnul se împacă și iudeul și creștinul căci și pentru Israelul cel vechi dar și pentru tot omul a fost dat Hristos spre mântuire și fericire după Cuvântul:

'Toată puterea Mi s-a dat în Cer și pe Pământ, deci mergeți și propovăduiți credința și învățând neamurile botezați-le în numele Tatălui și a Fiului și a sfântului Duh! Amin.'

Nu pricepeți deci că pământul este în centrul părții de jos a Creației?
Deasupra e Cerul, lateral apele mărilor și dedesubt nimicul și necreatul.

El nu este sferic ci este semisferic deoarece doar așa se putea desluși din apele de jos, aflate sub țeava tăriei, ce era verticală și este măsura cea dreaptă, și astfel pământul de sub cer a căpătat forma ruperii apelor de ape la suprafața de deasupra și rotunjimea în adânc căci s-a adunat spre partea de jos când Domnul a deslușit Cerul de Pământ, căci pământul a fost dat spre a fi în el însămânțat pomul și iarba cu sămânță în ea date spre hrana omului.

Nu știu de ce și pentru ce nu vreți să pricepeți ceea ce este atât de simplu pentru orice copil cinstit?

Aureola sferică este doar pe Capul lui Hristos și a sfinților, nu o are orice om cum a răstălmăcit satana vorbind despre aură, căci sfera luminoasă de pe Capul Domnului este simbolul supunerii și ascultării de Dumnezeu cu sfinețnie și credință și din toată inima în veșnicie.

Vă rog mult, nu vă mai rătăciți cu geocentrismul sau cu heliocentrismul planetar sau cu pământul plat ca o farfurie. Sunt niște minciuni și niște izvoare de deșertăciune și elucubrare la infinit și ele aduc dezbinare dacă se depășește măsura și ceartă dacă apar orgoliile jignite în născoceală și creatină.

Iar dacă veți căuta să pricepeți din citatele sfinților cu referiri la forma pământului atunci țineți seama că pământul făgăduinței este Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu și că pământul pe care-și poartă pașii Săi este plat denivelat și rond în adâncul apelor aflat în mijlocul părții de jos a creației: desupra lui cerul , lateral mările și dedesubt nimicul nevăzut și necreat de către Necreatul Dumnezeu care este autorul și Tatăl Milostiv prin Maica Precistă a tuturor văzutelor și nevăzutelor ca Sfântă Treime. Amin.

catalin2 13.11.2012 13:33:49

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481248)
Dincolo de argumente (care exista din plin), se pune intrebarea: de ce te impotmolesti aici? Ti-e teama? "Indrazneste, Eu am biruit lumea" - a spus Hristos. Iar despre faptul ca Biblia atesta geocentrismul, este lucru de domeniul evidentei. Pamantul apare in prima zi, iar soarele in a 3-a. Pana in astea 3 zile ce facea pamantul? Se invartea fara noima...? Fizicianul Thirring a demonstrat, la inceputul sec. 20, ca geocentrismul este la fel de plauzibil ca si celelalte modele, analizand fiecare fenomen observat din natura.

Eu nu ader la aceasta idee pentru ca imi place doar adevarul. Desi stiam ca nu sunt argumente in Sfanta Scriptura (singurul fragment e cel cu Iosua Navi, pe care l-am analizat), am vazut acum si citatele invocate din Sfanta Scriptura de geocentrism. Nu numai ca nu aduc vreo lamurire, dar nici macar nu au legatura cu geocentrismul. Asadar si daca cineva crede in heliocentrism, si daca el crede in geocentrism, din punct de vedere al revelatiei nu e gresita nicio conceptie, pentru ca nu avem vreo precizare in acest sens.
Stiinta in secolul XX a facut si teorii speculative (teoria Big-Bang, a evolutionismului, a stringurilor, etc.), care nu au sustinere, dar unele lucruri sunt adevarate, mai ales cele ce se pot dovedi experimental. De exemplu ca un tigru are patru picioare e un adevar, nu poate fi contestat. Se pare ca si heliocentrismul intra la aceasta categorie, deci e ceva ce a fost si observat. Pe timpul lui Galilei sau la inceputul sec. XX era ceva doar teoretic, pentru ca oamenii nu ajunsesera in spatiu.
Probabil sfintii spuneau doar ce stiau din stiinta din timpul lor, fara ca aceastea sa intre la teologie. De exemplu un sfant de acum 100 de ani poate nu stia ce se mai stie acum din stiinta, dar nu are importanta. Un sfant nu are cum sa stie tot, doar Domnul are aceasta capacitate.

In legatura cu argumentele, stim doar ceea ce ni s-a Revelat. Nu putem in rest decat sa speculam, dar nu avem nevoie de asta. Nu se spune ca Pamantul se invartea sau nu in primele zile, poate se invartea, poate nu, nu scrie nimic despre asta. De asemenea, in ziua a patra nu ni se spune daca pamantul a inceput sa se invarteasca in jurul Soarelui sau nu. Scrie doar: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii."
Vedem ca se aminteste de anotimpuri si ani.
Restul sunt din screiri apocrife sau presupuneri, nu prea e nimic concret.

neica_nimeni_altul 13.11.2012 14:17:38

Observat sau experimentat ?

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 481496)
Stiinta in secolul XX a facut si teorii speculative (teoria Big-Bang, a evolutionismului, a stringurilor, etc.), care nu au sustinere, dar unele lucruri sunt adevarate, mai ales cele ce se pot dovedi experimental. De exemplu ca un tigru are patru picioare e un adevar, nu poate fi contestat. Se pare ca si heliocentrismul intra la aceasta categorie, deci e ceva ce a fost si observat.

Heliocentrismul se poate dovedi experimental ? Are legatura ca faptul ca tigru are patru picioare ? Teoriile speculative contin lucruri reale/adevarate in afara aparatului matematic ?
Catalin, multi cred ca si tine si multi fac greseli de logica; experimental nu s-a dovedit nimic pana acum referitor la heliocentrism/acentrism sau alte teorii, cum nici nu s-a "experimentat" pana acum ca tigrul are patru picioare.

Ce observi tu pe cer, e ca toate (soarele, luna, stelele) se invart in jurul pamantului si asta se vede cu ochiul liber, rezulta logic ca doar "geocentrismul" se poate "observa" pe cand heliocentrismul trebuie sa ti-l imaginezi, e o mica mare diferenta.

LgMihail 13.11.2012 14:24:57

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 481338)
Interesant. Si atunci cum de a fost Horia Sima sef al unei organizatii legionare regionale (cea din Banat, cred) exact in timp ce Codreanu era "capitan" al miscarii legionare?

Legat de citatul din Codreanu pe care l-ai considerat atat de bun ca l-ai pus ca semnatura: din moment ce Codreanu a esuat lamentabil in planurile sale, iar miscarea condusa de el a reprezentat un esec, rezulta sau ca citatul este o aberatie retorica, sau ca legionarii nu au luptat "pentru Dumnezeu și Neamul lor".

Voi incheia aici subiectul:

“În vremea aceasta în țara așezată pe Carpați până la Dunăre, țara de la Gurile Dunării, numită și țara Lupului, va apărea fiului omului încins cu sabie de Arhanghel, care va face o organizație numită Legheon (Legiunea Arhanghelului Mihail, Miscarea Legionara). Membrii acestei organizații vor fi prigoniti de capul statului, vor fi închiși și uciși la răspântii de drumuri, și mulți vor fugi peste hotare, prigoniți de poporul dușman lui Dumnezeu (Cum de altfel s-a si intamplat cu membrii Miscarii Legionare).
În timpul acesta țara Vulturului (Germania) va face război cu țara Ursului (Rusia) și în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la “fiara de peste ape” și Vulturul va fi înfrânt. Și inima lui va fi împărțită în patru. Și în timp ce ursul va înainta spre inima vulturului, toate cetățile ursului vor striga : “pace!, pace!, pace!”. Și tot poporul acesta din țara de pe Carpați va cădea în grea robie și mulți vor pieri (Comunismul si victimele facute de acesta). Dar Maica Domnului și Sfântul Ioan vor aduna în potire sângele lor și se vor înfățișa cu el înaintea Tronului Fiului. Și nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Ei, cei care vor mai fi rămas vii vor fi scosi afara din temnite. Și după o vreme rana Vulturului se va vindeca. Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcați în piei de oaie” se va da în țara Sciților. Și atunci acestia vor fi infranti și va fi vai de tine “om roșu”. Și după aceea va porni de pe crestele acestei țări de pe Carpați o acțiune de reîncreștinare a tuturor neamurilor.”

Proorocia a fost scrisa in jurul anului 1272 de un anume monah Agatanghel din insula Rhodos. Multe alte profetii implinite a avut acest parinte, inclusiv despre caderea Constantinopolului. Cartea nu a ajuns niciodata la Capitan. Ea a fost tradusa la inceputul sec. XX din franceza (originalul fiind grecesc, desigur), dar a avut o circulatie foarte mica. Parintele Arsenie Papacioc ar fi avut un exemplar inca si mai vechi in chirilica, dar care s-a pierdut. A ajuns si la parintele Cleopa cartea. Erau la un moment dat doua volume: una cu talcuiri si alta fara talcuiri. Cea fara talcuiri, daca nu ma insel, se afla la Manastirea Neamt, in biblioteca manastirii. Citate din profetiile fericitului Agatanghel regasim si in Pelerinul Roman.

Voi adauga si asta: “Dacă lucrarea aceasta este de la oameni ea se va risipi, dar dacă este de la Dumnezeu luați aminte ca nu cumva să vă aflați că sunteți și luptători împotriva lui Dumnezeu”

(zicerea lui Gamaliil către membrii sinedriului ce voiau să-i osândească pe Sfinții Apostoli)

Dupa ratiunea ta, FlaviusM, esecuri lamentabile au avut toate bisericile crestine in vremuri de prigoana, fiindca ... toti mureau. Martiriul este cel mai bun indicator pentru duhul crestin.

In incheire, lumeste vorbind, discutia nu are nici o relevanta. "Pentru cine nu cunoaște legislația, ținem să amintim că Mișcarea Legionară a fost, este și va rămâne o organizație LEGALĂ, care a fost scoasă de sub orice acuzație de Tribunalul de război de la Nurnberg, iar toate procesele intentate până acum împotriva membrilor sau a simpatizanților ei au fost pierdute de către acuzatori. Urmează să fie promulgată o hotărâre definitivă a Justiției românești prin care cei care aduc prejudicii imaginii Mișcării Legionare și membrilor/simpatizanților ei să răspundă în fața Legii. Un grup de avocați ortodocși se ocupă în acest moment de acest lucru."

Putem reveni la subiect? Nu stiu cine a sarit aiurea si a deviat... :D As fi preferat sa fiu invitat pe un topic separat pentru a raspunde la astfel de intrebari.

vsovivivi 13.11.2012 14:28:31

Citat:

...... De exemplu ca un tigru are patru picioare e un adevar, nu poate fi contestat. Se pare ca si heliocentrismul intra la aceasta categorie, deci e ceva ce a fost si observat. Pe timpul lui Galilei sau la inceputul sec. XX era ceva doar teoretic, pentru ca oamenii nu ajunsesera in spatiu.

Hai că e bună gLumea, cică 'dacă tigrul are 4 picioare atunci pământul e sferic și se învârte fiindcă oamenii au ajuns în spațiu, și e de necontestat acest adevăr'.

Păi stai să-i combat logica ta un pic:

Cum tigrul este o fiară atunci pământul sferic este o născocire absurdă cu atât mai mult cu cât oamenii din spațiu cred ei că văd o sferă când defapt văd un pământ plat într-un cerc și vai celui omului care se ia după știința gLumii căci nu mai este credincios Lui Dumnezeu de frică pentru grija cea deșartă și se lasă păcălit învoindu-se și el cu minciuna găsind el cică până și în scripturi îndreptățiri la tot felul de absurde supoziții ale explicaționiștilor vicleni iubitori de noapte vicleană ca să-și ascundă ei acolo ispisma cea mituitoare pentru beția lor de mărirea mincinoasă de sine, viclenia deșartă și plină de răutate.

Deci dacă tigrul are 4 picioare atunci cu ele merge sigur pe partea cea plană și denivelată a pământului cel rond doar în adâncul apelor, căci tigrul nu prea știe înnota însă se cațără și prin arborii ce cresc spre cer!

Voi aplicați 'logica' deandoaselea ca să iasă mereu conform cu teoriile absurde ale gLumeților iluzioniști mari socotici și afaceriști!

Nu există nicio sferă de pământ și Galileo a murit ca un berou al absurdului ucis de inchiziție iar acum 'ortodocșii' împreună cu ateii au devenit inchizitorii tuturor acelora ce susțin viceversa față de Galilei exact ca niște adevărați oameni de știință! Cum se întoarcere roata că te miri de ce poate crede și pricepe omul mândru și păcătos ascuns sub haină de biserică.

Adevărul însă este că 'și totuși (pământul) nu se învârte!'

Oare de ce nu puteți voi crede simplu și liniștit așa ca Zeytin:
Citat:

Bineeeee! Pamantul este plat sau denivelat la suprafata si rond la dedesubt rupt in 2 ape chiar! Sunteti multumiti? .......

LgMihail 13.11.2012 14:28:37

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 481396)
proorociile sfinte se refereau la Oastea Domnului ca fiind acea armată de îngerași care va apare și se va ridica în țara Lupului devenită ea țara Domnului de mai târziu, Țara Strălucirii, căci ea lupta cu mândria, cu nepăsarea, cu prea puțina credință, cu sudalma, cu băutura tare, cu pornografia, cu dezbinarea față de Dumnezeu... despre ei era proorocia însă niște naționaliști de mucava s-au erijat la aberațiile legionare care în loc să lupte cu păcatul și mândria luptă cu păcătosul și cu străinul aciuiat aicea.

Poftim? Oastea Domnului, potrivit duhovnicilor nostri - si analizand obiectiv problema - este o adevarata poarta catre sectari (Pr. Cleopa). In ceea ce priveste legionarismul, ia frumos pe rand de la Arsenie Papacioc pana la Iustin Parvu si vezi cine reprezinta ortodoxia si cine o face de ras. :D Tu nu stiu in ce masura o reprezinti....

vsovivivi 13.11.2012 14:38:16

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481516)
Voi incheia aici subiectul:

“În vremea aceasta în țara așezată pe Carpați până la Dunăre, țara de la Gurile Dunării, numită și țara Lupului, va apărea fiului omului încins cu sabie de Arhanghel, care va face o organizație numită Legheon (Oastea Domnului întemeiată de Iosif Trifa la cererea Patriarhului pentru revitalizarea credinței). Membrii acestei organizații vor fi prigoniti de capul statului (BOR), vor fi închiși și uciși la răspântii de drumuri, și mulți vor fugi peste hotare, prigoniți de poporul dușman lui Dumnezeu (Cum de altfel s-a si intamplat cu membrii Oastei Domnului).
În timpul acesta țara Vulturului (România) va face război cu țara Ursului (Rusia) și în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la “fiara de peste ape” și Vulturul va fi înfrânt. Și inima lui (Moldova) va fi împărțită în patru. Și în timp ce ursul va înainta spre inima vulturului, toate cetățile ursului vor striga : “pace!, pace!, pace!”. Și tot poporul acesta din țara de pe Carpați va cădea în grea robie și mulți vor pieri (Comunismul si victimele facute de acesta). Dar Maica Domnului și Sfântul Ioan vor aduna în potire sângele lor și se vor înfățișa cu el înaintea Tronului Fiului. Și nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Ei, cei care vor mai fi rămas vii vor fi scosi afara din temnite. Și după o vreme rana Vulturului se va vindeca. Dar ultima bătălie împotriva “lupilor îmbrăcați în piei de oaie” se va da în țara Sciților (Ardeal). Și atunci acestia vor fi infranti și va fi vai de tine “om roșu”. Și după aceea va porni de pe crestele acestei țări de pe Carpați o acțiune de reîncreștinare a tuturor neamurilor.”

Proorocia a fost scrisa in jurul anului 1272 de un anume monah Agatanghel din insula Rhodos. ....

Am modificat eu minciunile din paranteze ca să fie corect pricepută proorocia.

Deci dragul meu, nu te lăsa înșelat căci Oastea Domnului a luptat și luptă cu năravul pe când legionarii luptă cu păcătosul și cu străinul aciuiat fiind niște credincioși naționaliști de mucava, căci ei au trădat pe rege și pe eroii primului război mondial.

LgMihail 13.11.2012 14:38:30

Citat:

Eu nu ader la aceasta idee pentru ca imi place doar adevarul. Desi stiam ca nu sunt argumente in Sfanta Scriptura (singurul fragment e cel cu Iosua Navi, pe care l-am analizat), am vazut acum si citatele invocate din Sfanta Scriptura de geocentrism. Nu numai ca nu aduc vreo lamurire, dar nici macar nu au legatura cu geocentrismul. Asadar si daca cineva crede in heliocentrism, si daca el crede in geocentrism, din punct de vedere al revelatiei nu e gresita nicio conceptie, pentru ca nu avem vreo precizare in acest sens.
Stiinta in secolul XX a facut si teorii speculative (teoria Big-Bang, a evolutionismului, a stringurilor, etc.), care nu au sustinere, dar unele lucruri sunt adevarate, mai ales cele ce se pot dovedi experimental. De exemplu ca un tigru are patru picioare e un adevar, nu poate fi contestat. Se pare ca si heliocentrismul intra la aceasta categorie, deci e ceva ce a fost si observat. Pe timpul lui Galilei sau la inceputul sec. XX era ceva doar teoretic, pentru ca oamenii nu ajunsesera in spatiu.
Probabil sfintii spuneau doar ce stiau din stiinta din timpul lor, fara ca aceastea sa intre la teologie. De exemplu un sfant de acum 100 de ani poate nu stia ce se mai stie acum din stiinta, dar nu are importanta. Un sfant nu are cum sa stie tot, doar Domnul are aceasta capacitate.

In legatura cu argumentele, stim doar ceea ce ni s-a Revelat. Nu putem in rest decat sa speculam, dar nu avem nevoie de asta. Nu se spune ca Pamantul se invartea sau nu in primele zile, poate se invartea, poate nu, nu scrie nimic despre asta. De asemenea, in ziua a patra nu ni se spune daca pamantul a inceput sa se invarteasca in jurul Soarelui sau nu. Scrie doar: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii."
Vedem ca se aminteste de anotimpuri si ani.
Restul sunt din screiri apocrife sau presupuneri, nu prea e nimic concret.

Sfantul Petru ne porunceste sa nu talcuim un text profetic dupa "socotinta" noastra. Pentru ca, acelasi motiveaza, textul respectiv a fost scris cu puterea Duhului Sfant. Astfel el se talcuieste de catre sfinti! Prooroc numim atat pe cel care vorbeste despre cele ce vor fi (prevesteste), pe cel care vorbeste cele ce sunt (predica sub inspiratia Duhului), cat si pe cel ce vorbeste despre cele ce au fost (trecutul nedatabil cu carbon14). Astfel atat Facerea cat si Apocalipsa sunt texte profetice. Atat Facerea cat si Apocalipsa au fost talcuite de oameni ajunsi la un grad de sfintenie colosal! Aceia si-au "permis" ca pana si in secolul XX sa o talcuiasca geocentrist. Cand Pavel ne invata ca vor veni invatatori care vor grai invataturi RASTALMACITE, tu despre cine intelegi ca poate vorbi?

Haide sa te ajut: despre ORICINE care graieste altfel de cum au grait Parintii! In secolul XVI, Sfantul Nil Athonitul a fost in stare - pustnic fiind - sa prooroceasca atat stiinta vremii noastre, cat si cele referitoare la morala, datandu-le chiar (veacul al XX-lea, dupa anul 1900 de la Nasterea Domnului). Vrei sa-ti dau sa citesti proorocia? Daca Sfantul Nil a stiut dinainte "stiinta vremii noastre", oare a lui era mai prejos? Si daca Iosua Navi (dar si alti Sfinti! - vezi in Pateric) au oprit cu rugaciunea mersul soarelui, oare nu stiau mai bine cele despre soare decat cei ce nu sunt in stare nici sa-l priveasca cu ochiul liber?

Dar oare un astfel de Dumnezeu avem noi? Neputincios? Haide sa-ti zic: toti despre care ti-am spus sunt prooroci - fie vechi, fie noi. Hristos ne invata: "cine primeste pe prooroc (adica invatatura lui), are plata de prooroc(adica impreuna cu el)". Pe aici tot vad asa-zisi "crestini" care primesc pe atei. Ce fel de plata vor avea? Iar noi? Indraznim cu nevrednicie sa credem celor primite de la Parinti. Zadarnica fagaduinta Domnului? Zadarnice proorociile lor? Sa nu fie!

LgMihail 13.11.2012 14:39:49

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 481525)
Am modificat eu ca să fie corectă proorocia.

Exact cum comunistii au modificat ca sa fie "corecta" istoria. :D Bravo, felicitari! Tu si "tatal minciunii" la o cafea. Acum lasa-ma te rog. Am incheiat subiectul caci nu prezinta interes in momentul si locul de fata. Altceva se discuta sau nu faceai fata?

stefan florin 13.11.2012 15:03:22

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 481396)
Iartă-mă că mă bag unde nu-mi fierbe oala, dar mișcarea legionară și poliția lor paramilitară și erijarea lor la a se numi ei legiunea îngerului Mihail este cea mai vicleană și perfidă batjocură la adresa creștinismului, căci proorociile sfinte se refereau la Oastea Domnului ca fiind acea armată de îngerași care va apare și se va ridica în țara Lupului devenită ea țara Domnului de mai târziu, Țara Strălucirii, căci ea lupta cu mândria, cu nepăsarea, cu prea puțina credință, cu sudalma, cu băutura tare, cu pornografia, cu dezbinarea față de Dumnezeu... despre ei era proorocia însă niște naționaliști de mucava s-au erijat la aberațiile legionare care în loc să lupte cu păcatul și mândria luptă cu păcătosul și cu străinul aciuiat aicea.

Păi în afară de a băga dezbinare între socialiștii naționaliști fasciști conduși de hitler și musolini și socialiștii internaționaliști de fațadă cominterniști ai sovietelor lui stalin și troțki și lenin și marx și enghels, legionarii au făcut numai prostii fiind trădători de rege, de neam, de credință și de dreptate, dar li se va ierta lor pentru că au băgat dezbinare între ursul sovietic, hiena fascistă, vulpea și lupul argintiu nazist și între nevăstuica iredentistă care au vrut să stăpânească ei toată gLumea pentru lăcomiile și măririle lor de ei înșiși prin jaf, furt, teroare, minciună, manipulare și dezbinare sponsorizați de evreii trădători de Dumnezeu, căci și evreii au uscăturile lor.

Nu sunt în măsură să judec pe nimeni însă vă atenționez că proorociile se refereau la Oastea Domnului și nu la Mișcarea Legionară ca fiind o armată creștină a îngerilor ce va apare pe pământurile Lupului Carpatin, simbol al vechilor daci, șarpele cu cap de lup sau câine ca simbol al libertății, credinței și înțelepciunii, neam drept și bun și preoțesc ce s-a încreștinat printre primele popoare urmând pe sfinți și pe Apostoli!

Iar acest fir de discuție este despre altceva, așa că vă rog să mă iertați că m-am băgat ca musca-n lapte... păi de aia m-am băgat că era lapte stricat și lăudat în deșert.

si pe topicul asta incepi sa-l lauzi pe FOSTUL rege? Nu cred ca e locul potrivit

vsovivivi 13.11.2012 15:06:48

Citat:

În prealabil postat de LgMihail (Post 481528)
Exact cum comunistii au modificat ca sa fie "corecta" istoria. :D Bravo, felicitari! Tu si "tatal minciunii" la o cafea. Acum lasa-ma te rog. Am incheiat subiectul caci nu prezinta interes in momentul si locul de fata. Altceva se discuta sau nu faceai fata?

Mi-e milă de tine, de asta ți-am corectat minciunile din paranteze și nu precum comuniștii ci precum cei ce au milă de tine ca să nu pognească trufia în tine.

Ești al treilea care mă face satană și mesie și prooroc mincinos căci restul mă trimit după medicamente ca pe Vadim.

Ce mă voi distra însă atunci când Domnul vă va arăta și vouă unde șade dreptatea: în suflet!

Deci dragul meu, este despre OASTEA DOMNULUI proorocia, despre Noul Ierusalim și despre țara Românească, țara Vulturului a cărei inimă MOLDOVA a fost împărțită în 4 de către fiare:

ursul, vulturul pleșuv, lupul și vulpea argintie, nevăstuica, hiena, șoarecele cu fgesele de aur rău, și celelalte lighioane ale pământului ridicate de gog și magog la luptă cu cetatea sfinților și proorocilor și drepților.

Dar aici vorbim de altceva, așa că îți urez drum bun și plecarea urechii spre Adevărul.

stefan florin 13.11.2012 15:07:04

Citat:

În prealabil postat de Zeytin (Post 481277)

omul e LIBER sa discute despre ce vrea si cand vrea. Cine stie...poate o vor da candva la pace despre panantul plat sau sferic. Poate dupa mai multe discutii vor ajunge TOTI la concluzia ca pamantul este defapt piramidal
PS: GLUMESC, desigur...

vsovivivi 13.11.2012 15:16:33

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 481533)
si pe topicul asta incepi sa-l lauzi pe FOSTUL rege? Nu cred ca e locul potrivit

De ce-ți pare rău dacă laud sfinții? Nu pot să mă abțin, așa că te rog să mă ierți căci uit cât de rău ridică pisma drăcească pe oamenii ce pun botul la sofismele necuratului care par foarte drepte și pline de sentiment... patriotic.

A fost ceva tangențial căci băiatul ăsta încurcă proorocia și răstălmăcește Adevărul adulînd trădătorii de neam și de regele soare al României...

Le-am mai spus, în afară de a dezbina și a provoca pe naziști la luptă cu sovieticii n-au făcut nimic bun, iar pogromul a fost făcut de SS și nu de legionari sau de români căci ei conduceau atunci poliția din Iași ca trupe militare în subordinea directă a furerului cu o mândrie până la lună căci legionarii nu făcuseră pogrom ci ei făcuseră atentatele în armata nezistă și între evreii aciuiați din toată europa acolo ca să-i ridice pe unii împotriva altora. Nu legionarii au făcut pogromul ci armata SS care a decimat populația locală ca să-i vândă pe partizani, căci ei credeau că partizanii au tras, când colo legionarii făcuseră marea provocare ca să-i întărâte pe unii împotriva altora și să aibă poftă de răzbunare când pornesc atacul. Era teoria lui Sima care-l ucisese și pe căpitan cu ajutorul evreilor sioniști și masoni care au aruncat vina pe regele Soare. Era chiar înainte pornirii războiului din răsărit când a fost pogromul.

Voi însă nu știți deastea... ci credeți ba pe legionari, ba pe sioniști, ba pe sovietici, numai pe Adevărul nu vreți să-L auziți și să-L credeți, deci în proorocie este scris despre OASTEA DOMNULUI pornită de IOSIF TRIFA la cererea expresă a patriarhului de atunci.

Iaer pe regele soare al Românie Mari cum să nu-l pomenesc și să-l laud, căci dacă l-ar fi ascultat pe el, cel mai drept și cel mai mare pacifist, astăzi nu aveam 66 de ani de suferină sub comunism și tembelism.

Theodor_de_Mopsuestia 13.11.2012 15:18:21

Profetiile cu tendinta nationalista sunt misticarii mucegaite. Oameni buni, hai sa ne intoarcem on-topic. Aici se vorbeste (sau se vorbea) despre Pamant Plat vs. Pamant Rotund.
NU despre aiurelile popei Badulescu si a altor stilistoizi. Nici despre legionari...alaturi de "oamenii de afaceri", sunt singurii care au meritat ce au incasat de la comunisti. Oamenii care sunt/vor sa ajunga bogati, luand de la gura aproapelui, ca si cei care propovaduiesc ura fata de popoare, si inca fata de poporul de la/prin care vine Mantuirea, sunt incompleti, si chiar merita o sesiune balneoclimaterica in lagare, "for life, with no possibility of parole". :D
Oare Cine a zis "...caci mantuirea vine de la iudei"?! Si din ce Neam este Acela?! Detracatul Capitan nu prea citea Scriptura, este? Si nici clonele lui, as adauga.
Si cu asta, hai sa o terminam cu off-topicele stupide si insultele pe teme paseiste si inutile. Ar fi ramas un topic amuzant, daca nu aparea, in corpore, echipa de soc a ex-cantaretului devenit popa-pe-pamant-fix.
Cu stima pentru (aproape) toata lumea.

stefan florin 13.11.2012 15:21:19

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 481541)
De ce-ți pare rău dacă laud sfinții? Nu pot să mă abțin, așa că te rog să mă ierți căci uit cât de rău ridică pisma drăcească pe oamenii ce pun botul la sofismele necuratului care par foarte drepte și pline de sentiment... patriotic.

A fost ceva tangențial căci băiatul ăsta încurcă proorocia și răstălmăcește Adevărul adulînd trădătorii de neam și de regele soare al României...

Le.am spus, în afară de a dezbina și a provoca pe naziști la luptă cu sovieticii n-au făcut nimic bun, iar pogromul a fost făcut de SS căci ei conduceau atunci poliția din Iași căci legionarii făcuseră atentate în armata nezistă și între evreii aciuiați din toată europa acolo. Nu legionarii au făcut pogromul ci armata SS care a decimatz populația ca să-i vândă pe partizani, căci ei credeau că partizanii au tras, când colo legionarii făcuseră marea provocare ca să-i întărâte pe unii împotriva altora și să aibă poftă de răzbunare când pornesc atacul. Era chiar înainte pornirii războiului din răsărit.

Voi însă nu știți deastea... ci credeți ba pe legionari, ba pe sioniști, ba pe sovietici, numai pe Adevărul nu vreți să-L auziți și să-L credeți.

amice, NU am vazut in Calendarul Crestin Ortodox trecut numele lui Mihaita (EX regele) deci cum zici tu ca este "sfant" iar Adevarul este UNUL SINGUR: Iisus Hristos si NU Mihaita asta al tau

vsovivivi 13.11.2012 15:39:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 481544)
amice, NU am vazut in Calendarul Crestin Ortodox trecut numele lui Mihaita (EX regele) deci cum zici tu ca este "sfant" iar Adevarul este UNUL SINGUR: Iisus Hristos si NU Mihaita asta al tau

Păi dacă tu confunzi pe Carol al II-lea cu sfântul și smeritul rege Mihail al României ce sens mai are discuția la un nivel atât de rudimentar și de josnic. Păi dacă Iisus ar fi Adevărul cel Unul Singur atunci l-ai recunoaște pe Mihai și ai pricepe ce ne grăiește Dumnezeu în scriptură, deci degeaba te bați în piept căci ai dopuri de plută în urechi... și urdori la rădăcina ochilor.

Păi eu despre regele Soare vorbeam, regele soare al tuturor timpurilor. Păcat că voi nu l-ați înțeles... și nici măcar fiul său Mihai.

Da, 'străduiți-vă' cu toții să puneți EX când vorbiți de regele vostru... David căci așa v-au învățat și v-au obligat să faceți voi toate fiarele teroriste... despre care am amintit mai sus, dintre carea cea din adânc care se ridică și merge la pierzare, asta autohtonă este cea mai periculoasă, și priviți voi ce a pățit Ceaușescu și pupila lui: Iliescu și poate că o să vă liniștiți.

Dar să ne întoarcem la oile noastre, la cruciulițe și sfere și semisfere, la cercuri și patrate și la steluțe și la ceea ce vedeți neștiind voi ce vedeți căci voi nu vedeți ceea ce vedeți ci vedeți ceea ce v-a născocit științificii glumii care va păcălit pe voi rău de tot.

stefan florin 13.11.2012 15:42:32

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 481551)
Păi dacă tu confunzi pe Carol al II-lea cu sfântul și smeritul rege Miahi al României ce sens mai are discuția la un nivel atât de rudimentar și de josnic.

Păi eu despre regele Soare vorbeam, regele soare al tuturor timpurilor. Păcat că voi nu l-ați înțeles... și nici măcar fiul său Mihai.

Da, străduiți-vă cu toții să puneți EX când vorbiți de regele vostru... David căci așa v-au învățat și v-au obligat să faceți toate fiarele... despre care am amintit mai sus.

Dar să ne întoarcem la oile noastre, la sfere și semisfere, la cercuri și patrate și la stele și la ceea ce vedeți neștiind voi ce vedeți căci voi nu vedeți ceea ce vedeți ci vedeți ceea ce v-a născocit științificii glumii care v-a păcălit rău de tot.

Mihaita NU a fost, NU este si nici NU va fi vreodata regele meu. Eu am un SINGUR rege: Hristos. Aici pe pamant eu am un...presedinte (deci NU rege): Traian Basescu

LgMihail 13.11.2012 15:46:26

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 481544)

Iarta-ma, stefane... Dar tie ti se pare normal tipul asta? Eu sunt un pic cam nou, ca membru si... mi se pare putin bizar...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:42:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.