Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

ioan cezar 19.07.2012 01:50:37

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 459763)
Si se mai spune ca Saussure a inventat roata, arbitrarul semnului lingvistic...
O lectura care iti va placea, tot in aceasta directie, care dezvolta si teoria contrara, dar fara a concluziona ceva clar, este dialogul Cratylos al lui Platon.

Observatie: Augustin il "rontaise" bine pe Platon, acesta din urma, din pacate, nu il stia pe Augustin...:)

Am citit Cratylos in facultate, dar ... am uitat tot.
Din Platon mai retin doar Mitul pesterii... (ca m-am folosit des de el in psihologie...:))

glykys 19.07.2012 01:51:46

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 459758)
Recomand cu toata convingerea ca nu gresesc, cu toata bucuria lucrarea Fericitului Augustin, in editie bilingva (latina si romana): "De dialectica".
In aceasta mica si densa lucrare (un fel de prolegomene pentru ce este astazi semiotica, de pilda), sfantul dezvolta magistral reciproca inriurire dintre cuvinte si ganduri...
Ce e mai intai: cuvantul sau gandul? Intai gandim si apoi vorbim (ca asa e intelept, cica) sau mai degraba scheletul gandului e cuvantul si ca urmare mai intai vorbim (in noi insine, rapid, prescurtat, centrat pe intelesuri si idei, tematizat) si apoi gandim...
Dileme frumoase, inca insuficient elucidate, facind parte din conditia numita Om.

Si se mai spune ca Saussure a inventat roata, arbitrarul semnului lingvistic...
O lectura care iti va placea, tot in aceasta directie, care dezvolta si teoria contrara, dar fara a concluziona ceva clar, este dialogul Cratylos al lui Platon.

Decebal 19.07.2012 14:08:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 451964)
Deschid primul meu topic pe acest forum pentru a raspunde unei intrebari ce pare sincera.

Atunci a aparut un np, care le-a prezentat clar acest mesaj al mantuirii. Omul respectiv a inteles ca exista si pentru el o mantuire si s-a intors cu toata inima catre Dumnezeu. Mai tarziu au aparuti si ortodocsii/ catolicii sa ii spuna ca e pe o cale gresita, dar era deja prea tarziu, caci omul experimentase dovezi practice ale eficacitatii caii pe care merge, asa cum experimentase si golul sufletesc in timp ce apartinea bisericilor istorice. Iar o tona de teorie nu face cat un gram de practica. De aceea, dincolo de vorbele frumoase despre bisericile istorice, omul stie unde a fost si unde a ajuns...

Intrebarea doar pare sincera. Ortodoxii si catolicii au aparut acum 2000 de ani. Neoprotestantii acum aabia 100 deci perspectiva e cu totul alta.

AlinB 20.07.2012 00:43:25

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 459906)
Intrebarea doar pare sincera. Ortodoxii si catolicii au aparut acum 2000 de ani. Neoprotestantii acum aabia 100 deci perspectiva e cu totul alta.

1. Stiam ca se scrie "ortodocsii".

2. Povestea remarcata de tine e cam asa:

Sa zicem ca cineva avea o sticla de vin bun, vechi, dar ii era prea lene sa scoata dopul si inseta si poftea cu sticla in mana.

Vine unul, ii da o posirca, asta fiind setos tare da repede pe gat, se ametzeste bine zice: "gata, mi-a trecut si setea, mi-o venit si veselia, nu mai am nevoie de sticla asta de vin, indiferent ce o fi inauntru".

AlinB 20.07.2012 00:58:38

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 459250)
Bun. Hai sa luam un exemplu practic. Un baptist, de exemplu, ca tot nu e niciunul pe forum. :1: Omul asta este intr-o cautare continua si ar vrea sa gaseasca o cale mai buna, caci simte ca ceva nu e in regula cu el, desi nu isi da seama ce. Insa s-a nascut intr-o familie baptista, este invatat ca baptistii au adevarul, ca ortodocsii sunt idolatri si lumesti, ceea ce chiar vede in jur de multe ori. Deci, din ceea ce stie el, ortodocsii nu au in nici un caz vreun raspuns la intrebarile lui. Asa ca intreaba pe pastorii lui, citeste carti, citeste Biblia, se roaga, etc. Deci cauta raspunsuri.

Deja o dam in SF -uri, daca s-a nascut baptist nu prea il vezi cautand cine stie ce, si tot ce ai descris mai incolo face parte dintr-un elan ce deriva din educatie. Asta a fost invatat sa faca, asta face, nu cauta pentru ca a fost invatat sa creada ca are deja.

Citat:

Tu astepti ca un astfel de om sa vina sa intrebe preotii? Ce motiv ar avea sa caute la ortodocsi,
DA, DACA, isi da seama cumva ca religia lui totusi nu-l satisface, realizand ca de fapt e plafonat spiritual (rare cazuri, dar totusi exista) atunci incepe sa caute cu adevarat, sa intrebe si poate va ajunge sa intrebe si un preot ortodox..

Citat:

din moment ce nu a vazut ortodocsi traitori care sa spuna despre credinta lor altceva decat el a fost invatat?
Tu ai impresia ca un crestin traitor merge cu un steguletz deasupra capului, sau cum?

Daca e sincer si profund in cautarile lui, eu cred ca si pronia lui Dumnezeu il va pune in legatura cu oamenii care trebuie.

Tu crezi in pronia lui Dumnezeu, sau doar in profunzimea si sinceritatea mai presus de orice indoiala a cautarilor tale?

Citat:

Si sunt si destui ortodocsi care au o parere foarte proasta despre BO si nu stiu macar ca are vreo treaba cu mantuirea. Cine sa le-o schimbe?
Ce te face sa crezi ca ei o vor schimbata?
Notiunea de "liber arbitru" iti spune ceva?

Citat:

Eu nu am zis ca toti ar trebui sa fie misionari, ci traitori. Asta ar mantui pe multi care ii privesc.
Daaa, sunt asa insetati de mantuire ca doar o privire in directia corecta le-ar fi de ajuns sa o apuce pe calea sfinteniei.

Din pacate esti victima unor mituri neoprotestante care tin de propaganda (pardion, mobilizare pentru "evanghelizare") si ignora adevarata natura a omului.

Citat:

"Chiar am spus ca cei care nu traiesc Evanghelia nu ar trebui sa se bage in misionarism; isi vor prinde urechile.
Chiar si cei care o traiesc (apropo, nu e tocmai alb si negru) nu sunt neaparat pregatiti pentru asa ceva, stii asta, nu?

Citat:

Orice pom se cunoaste dupa roade, Alin. Noi ne uitam la voi si intelegem ce poate produce ortodoxia si ce am putea deveni daca devenim ortodocsi. Si vedem oameni ca si noi; unii mai credinciosi, altii mai nesuferiti, dar nediferiti in esenta.
"Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci și trupul tău e întunecat." Luca 11:34

In acest context cred ca cel mai bine s-ar intelege prin "trup", de fapt natura interioara a omului, inclusiv judecata, mai ales in chestiunile duhovnicesti.
Nu poti ajunge la esenta ortodoxiei cand esti tributar unui sistem care face propaganda unei judecati superficiale si partinitoare, nu cand ai ales mediocritatea duhovniceasca(??) si i-ai pus eticheta de "spiritualitate autentica".

Citat:

Si sa nu-mi spui de sfinti; dupa ultima autoanaliza obiectiva am constatat ca eu nu voi fi niciodata ca ei, deci nu are nici macar rost sa incerc. Ma multumesc deci sa ma uit la oamenii ca si mine.
In mod sigur ei gandeau altfel.

S-au uitat si ei la sfintii dinaintea lor, s-au uitat si in ei si nu cred ca au vazut radacinile sfinteniei, ci ca si tine, intuneric.
Si au zis (si facut) cu pocainta: "Doamne milueste", in nici un caz nu s-au orientat spre a imbratisa mediocritatea.

Mergi si tu si fa asemenea.

AlinB 20.07.2012 01:13:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 459265)
Dar daca un om care se considera lumina sta mult timp langa unul aflat in intuneric si acesta ramane tot orb, e o problema cu lumina celui dintai.

Este uimitor cat de mult poti pedala pe ideea asta.

Am mai spus-o si demonstrat-o, si tu o demonstrezi acum, ca neoprotestantismul lucreaza in directia reducerii simtului responsabilitatii individului vizavi de alegerile sale. afectand in mod grav si fatal spiritual pocainta (autentica) cu toate implicatiile spirituale care decurg de aici in planul mantuirii.

Iti dau un singur exemplu (mai poti gasi destule in evanghelii) ca sa-ti arat ca gandirea ta e viciata: Iuda.

A stat langa Hristos mult timp, si totusi a ramas orb pana la sfarsit.
Dupa spusele tale, Hristos avea o problema cu lumina.

L.E.:
De asta sfintii ortodocsi (de altfel nici nu exista altfel de sfinti) au combatut atat de fervent erezia: pentru ca desi la o examinare superficiala poate parea in regula, in implicatiile ei teo-logice ultime (daca e sa urmarim firul argumentelor si ce deriva din ele) deturneaza omul de pe drumul mantuirii, al sfinteniei, pe cel al pierzarii si chiar se ajunge si la hula, la binecunoscutul pacat impotriva Duhului Sfant (stim ce scrie in Biblie despre el).

ioan cezar 20.07.2012 03:11:26

Taaaare!..:))

Doriana 20.07.2012 15:36:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460108)
Este uimitor cat de mult poti pedala pe ideea asta.

Am mai spus-o si demonstrat-o, si tu o demonstrezi acum, ca neoprotestantismul lucreaza in directia reducerii simtului responsabilitatii individului vizavi de alegerile sale. afectand in mod grav si fatal spiritual pocainta (autentica) cu toate implicatiile spirituale care decurg de aici in planul mantuirii.

Este uimitor cat poti pedala pe ideea asta. Cand ai in mana un ciocan toate in jur iti par cuie. Intelege odata ca nu vreau sa reduc simtul responsabilitatii cuiva, desi pentru tine este convenabil sa deduci asta. Ce incerc sa fac (desi ma indoiesc ca reusesc) este sa trezesc simtul responsabilitatii in crestinii care nu il au, care care creed ca mantuirea altora trebuie sa pice din cer iar ei sa nu faca nimic, doar sa-si planga intruna de mila ca sunt pacatosi. Bine, plangi o zi, plangi doua, dar te mai si ridici si faci ceva bun cu viata ta, altfel risti sa cazi in autocompatimire. Uita-te si tu la primii crestini: au recunoscut ca sunt pacatosi dar s-au ridicat prin har si au facut ceva pentru semenii lor, fara sa ii acuze ca nu cauta destul. Crestinismul modern da vina pe altii ca nu cauta destul, in timp ce ei isi vad de zidit case, somn de pranz si plans de mila.

Deci, atunci cand un om vine la mantuire conteaza pe de o parte cautarea lui si pe de alta parte disponibilitatea altor crestini de a-i iesi inainte. Daca aceasta disponibilitate nu va exista, Dumnezeu este intr-adevar puternic si va scoate alti oameni mai dispusi de sacrificiu.

Nu umbli cu un stegulet, ok. Dar lumina se vede de pe munte, Alin. Nu poate sta ascunsa. Asta spune Hristos, nu eu. Dar daca imi tu avansezi ideea de credinta ascunsa si crestinism nevazut nu are rost sa mai discutam. De fapt, daca nu ar exista discutii in contradictoriu mi-e teama ca tu nu ai mai avea ce spune.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460108)
Iti dau un singur exemplu (mai poti gasi destule in evanghelii) ca sa-ti arat ca gandirea ta e viciata: Iuda.

A stat langa Hristos mult timp, si totusi a ramas orb pana la sfarsit.
Dupa spusele tale, Hristos avea o problema cu lumina.

Cat timp Iuda a ascultat de Hristos a avut Duhul Sfant peste el si a raspandit lumina. In momentul in care si-a vandut sufletul diavolului a plecat de la Iisus, caci satana care intrase in el era intuneric si nu mai putea sta in prezenta luminii. Incearca alt exemplu; cu asta mi-ai confirmat teoria. Sau contazi-l si pe Pavel, care spune ca lumina si intunericul nu pot sta impreuna. Eventual si legile fizicii... ai fi in stare. Nu e prima idee care e la mintea cocosului si pe care totusi o contrazici. Unii ar face orice pentru a justifica starea in care e Biserica acum, doar doar nu s-ar trezi din somn...

Eugen7 20.07.2012 15:43:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 460232)
Cat timp Iuda a ascultat de Hristos a avut Duhul Sfant peste el si a raspandit lumina. In momentul in care si-a vandut sufletul diavolului a plecat de la Iisus, caci satana care intrase in el era intuneric si nu mai putea sta in prezenta luminii.

Asertiunea este pertinenta. Subscriu.
Omul care vine la Hristos Iisus, la Sfanta Sa Biserica, La sfintele Taine... la Sfintii lui Hristos nu are decat 2 optiuni: pocainta sincera care deschide calea hristificarii, indumnezeirii prin har; sau fuga de la harul lui Dumnezeu (lumina dumnezeiasca, "Lumina Lumii" - Hristos Iisus) in intunericul mortii duhovnicesti (robia patimilor, duhurilor diavolesti).

Exemplul lui Iuda iscarioteanul este elocvent in acest sens. Iuda isacarioteanul este cel care a ales moartea duhovniceasca definitiva, a ales sa renunte la vietuirea indumnezeitoare prin har intru Hristos Iisus. (Iuda isacrioteanul nu a fost nicidecum predestinat, osandit de Dumnezeu prin destin la asemnea fapte...)

ioan cezar 20.07.2012 16:35:21

In Iuda, preciza candva Parintele Rafail Noica, "intrase o voire straina"...
Iar eu cred ca voirea straina patrunsese acolo, iar nu in alti ucenici, pentru ca gasise un mediu prielnic: necuratia gandurilor ascunse, inima trufasa, lacomia, gustul puterii, razvratirea cea veche...
Iuda era langa Domnul, cred eu, mai degraba manat de iscodire, decat de o nevoie sfintitoare. Iscoditorul vine, se da pe-aproape, isi ia masca de cucernic, asculta, zice "him.." in sinea lui, priveste si asculta chioris, neincrezator, ostil si pune la cale un mod de a o sterge la timpul potrivit pentru ca apoi sa arunce cu pietre. Cam asa ceva, din cate pricep deocamdata.
La fel si in lumea larga... Multi bat drumul de pomana la biserica (vin aproape, in Casa Domnului), comportindu-se ca Iuda, iscoditori. Si cum vine ceva (iar in Biserica vine des, slava Domnului!) care le strica socotelile, care le taie poftele si ii indeamna la autentica lepadare de sine, adica la pocainta, iscoditorii fie o sterg (unii alearga in brate mai ingaduitoare, in medii de asazis credinciosi care isi construiesc singuri reguli de mantuire, ignorindu-le pe cele oferite ca sprijin, ca pod peste neant, de Biserica), fie se fac surzi si orbi, fie adorm sau motaie, fie stau la palavre in timpul slujbei, fie distorsioneaza in fel si chip mesajele primite, fie ignora harul impartasit cu darnicie puindu-se in slujba acelorasi deprinderi si obiceiuri pacatoase de a vietui.

Dar nu este acesta drumul cel dificil al pocaintei? Nu este fiecare crestin in situatia descrisa mai sus? Nu suntem fiecare mai mult sau mai putin iscoditori si neincrezatori? Nu neglijam fiecare harul?
Cine crede ca nu, noi nu suntem asa, e posibil sa nu se insele numai daca nu cumva face parte din cei rari, cu totul daruiti, cu totul indragostiti, cu totul purtati in Duh. Dar marea majoritate a crestinilor eu asa cred ca isi duc traiul. Si asa a fost mereu. Din fericire, ici si colo, cate unul sau altul, uneori grupuri si comunitati intregi au facut saltul in Imparatie, prin nevointa lor, prin alegerile lor sfasietoare si minunate, prin Harul Domnului.

Biserica nu e plina de invingatori (adica de umili si smeriti), insa e plina de catindati la Imparatie. Multi sunt chemati, putini vor fi alesii. Insa Taina alegerii noi nu o stim, ca urmare se cuvine sa recunoastem starea precara in care ne aflam, cea de iude si iudei, dar sa ne punem nadejdea ca Domnul, prin Mare Mila Sa, va ocroti, indruma, lumina pe fiecare, sporindu-i drumul spre liman. De fapt, chiar asa se intampla: oferta e coplesitor de mare, de nespus, insa cererea e mica, meschin de mica, in fapt. Traim intorsi cu spatele la Dumnezeu, asta e. Ce-o tot sucim, ce le tot balmajim aici? Vai de oasele noastre putin smerite.

AlinB 20.07.2012 17:10:05

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 460234)
Asertiunea este pertinenta. Subscriu.
Omul care vine la Hristos Iisus, la Sfanta Sa Biserica, La sfintele Taine... la Sfintii lui Hristos nu are decat 2 optiuni: pocainta sincera care deschide calea hristificarii, indumnezeirii prin har; sau fuga de la harul lui Dumnezeu (lumina dumnezeiasca, "Lumina Lumii" - Hristos Iisus) in intunericul mortii duhovnicesti (robia patimilor, duhurilor diavolesti).

Exemplul lui Iuda iscarioteanul este elocvent in acest sens. Iuda isacarioteanul este cel care a ales moartea duhovniceasca definitiva, a ales sa renunte la vietuirea indumnezeitoare prin har intru Hristos Iisus. (Iuda isacrioteanul nu a fost nicidecum predestinat, osandit de Dumnezeu prin destin la asemnea fapte...)

Citeste si tu cu atentie ce a scris Doriana, discutia nu era vorba de predestinarea lui Iuda.

AlinB 20.07.2012 20:34:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 460232)
Este uimitor cat poti pedala pe ideea asta. Cand ai in mana un ciocan toate in jur iti par cuie.

As putea sa-ti dau exact aceeasi replica.
La ce ajuta?

Citat:

Intelege odata ca nu vreau sa reduc simtul responsabilitatii cuiva, desi pentru tine este convenabil sa deduci asta.
Si pentru tine nu e convenabil sa afirmi contrariul?

Eu personal nu am nici un avantaj, tu in schimbi incerci sa-ti justifici un esec spiritual, transformandu-l intr-o alegere fortata chipurile de circumstante.

Citat:

Ce incerc sa fac (desi ma indoiesc ca reusesc) este sa trezesc simtul responsabilitatii in crestinii care nu il au,
Cunoastem povestea.

Ea se rezuma la o poveste cu care probabil ti s-a facut deja capul patrat si care suna cam asa.

Xulescu din secolul XX, intr-o tara fara restrictii religioase, in care crestinismul este pe toti peretii si toate gardurile, Xulecu saracu nu stia de Hristos. Si Xulescu moare. Xulescu ajunge in Iad. Xulescu apare in vis prietenului Z care era un bun crestin si ii reproseaza: vezi daca imi vorbeai despre Hristos nu ajungeam in Iad.

Inteleg ca intr-un context cu cantari duioase si spusa la alt mod de un predicator care isi frange manile de durere pentru Xulescu povestea suna altfel.

Si uiti ca Dumnezeu este cel dintai lucrator al mantuirii si nu se impiedica de cooperarea sau necooperarea unor oameni.

Dar din moment ce faci atata caz de Biblie si studiu Biblic, imi arati cum poate fi sprijinita povestea asta cu Biblia?

Adica paganii care n-au aflat de Hristos, se duc in Iad, desi nu e vina lor ca n-au aflat, desi Biblia spune altceva despre asta.

Povestea e pur si simplu manipulatoare si are ca scop largirea turmei prin inducerea unui fals sentiment de vinovatie pentru alegerile altora.

Pentru ca dupa ce au avut grija sa-l curete pe individ de orice sentiment personal de vinovatie pentru alegerile sale - adica ala care conteaza cu adevarat din perspectiva manturii, oferindu-i iertare moca, automata si cu un minim de pocainta (nici nu stiu daca i se poate spune asa), i se induc altele, false care au ca scop largirea turmei prin desemnarea propagandei ca o sarcina spirituala personala, indiferent de gradul de pregatire duhovniceasca sau chiar teologica.

Citat:

care care creed ca mantuirea altora trebuie sa pice din cer iar ei sa nu faca nimic, doar sa-si planga intruna de mila ca sunt pacatosi. Bine, plangi o zi, plangi doua, dar te mai si ridici si faci ceva bun cu viata ta, altfel risti sa cazi in autocompatimire.
Sa avem pardon, dar Sfanta Scriptura zice:

"Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? Oare toti invatatori? Oare toti au putere sa savarseasca minuni?
Oare toti au darurile vindecarilor? Oare toti vorbesc in limbi? Oare toti pot sa talmaceasca?
1 Cor. 29-30

Tu ai impresia ca din povestiri ca cele de mai sus si indemnuri la "evanghelizare", se ridica la propria vointa apostoli si invatatori, gata sa converteasca hoardele de potentiali credinciosi care n-au nevoie decat de un predicator pentru a deveni sfinti desavarsiti.

Citat:

Uita-te si tu la primii crestini: au recunoscut ca sunt pacatosi dar s-au ridicat prin har si au facut ceva pentru semenii lor, fara sa ii acuze ca nu cauta destul.
Serios? Ce e categoria asta asa generica "primii crestini"?
Erau cumva ei toti predicatori, apostoli, etc.?

Citat:

Crestinismul modern da vina pe altii ca nu cauta destul, in timp ce ei isi vad de zidit case, somn de pranz si plans de mila.
Si ceilalti ce fac? Isi plang de mila ca n-au avut invatatorul potrivit la timpul potrivit intr-o tara cu mii de biserici, sute de manastiri, mii de carti editate in domeniu, etc?

Citat:

Deci, atunci cand un om vine la mantuire conteaza pe de o parte cautarea lui si pe de alta parte disponibilitatea altor crestini de a-i iesi inainte. Daca aceasta disponibilitate nu va exista, Dumnezeu este intr-adevar puternic si va scoate alti oameni mai dispusi de sacrificiu.
Perfect adevarat. Dar se mai intampla si asa:

In paralel cu Dumnezeu si diavolul iese la secerat.

Si daca omul din atatea usi de biserica face ce face si nu nimeste nici una, ii scoate si satana o usa, si dupa cum stim, diavolul poate lua chip de inger de lumina, si adunare ratacirii poate sa o faca sa para Biserica lui Dumnezeu.

Citat:

Nu umbli cu un stegulet, ok. Dar lumina se vede de pe munte, Alin. Nu poate sta ascunsa. Asta spune Hristos, nu eu.
Nu si pentru ochii orbi care prefera orbecaiala pe intuneric.

Care cred ca standardele de sfintenie lasate de Dumnezeu sunt prea inalte si atunci isi incropeste ceva adhoc pe placul lui.

Apropo de caldicei, cred ca stii ce este scris, nu mai repet, da?

Citat:

Dar daca imi tu avansezi ideea de credinta ascunsa si crestinism nevazut nu are rost sa mai discutam. De fapt, daca nu ar exista discutii in contradictoriu mi-e teama ca tu nu ai mai avea ce spune.
Nu, sustin ca exista realitati duhovnicesti pentru care trebuie sa ai ochi duhovnicesti.

Citat:

Cat timp Iuda a ascultat de Hristos a avut Duhul Sfant peste el si a raspandit lumina. In momentul in care si-a vandut sufletul diavolului a plecat de la Iisus, caci satana care intrase in el era intuneric si nu mai putea sta in prezenta luminii. Incearca alt exemplu; cu asta mi-ai confirmat teoria.
Mereu spun, neoprotestantii nu studiaza cu adevarat Scriptura, cu ea in fatza si cu "studiul" lor Biblic, rateaza pana la urma esenta, atat in chestiuni de detalii cat si in asamblu.

Tii musai sa confirmi si acest aspect?

Unde apare Iuda in evanghelii ca "raspandea lumina"?

Iuda s-a opus public lui Iisus (pentru "risipirea" mirului), Iuda lua bani din punga comuna, si scris este: "Iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, ravnind dupa bani, au ratacit de la credinta si s-au strapuns cu o multime de chinuri." (1 Timotei 6:10)

Iuda nu e unul care a devenit pacatos peste noapte pentru 40 arginti, Iuda luase de mult drumul asta, iar prezenta lui Iisus n-a schimbat nimic in directia asta.

De ce? Pentru ca desi a mers peste tot cu Hristos, a vazut minunile facute de Hristos, a ascultat predicile lui Hristos - nu s-a lipit nimic de el, nu a luptat cu patimile sale ci s-a lasat condus de ele pana la gestul suprem al lepadarii de Dumnezeu.

Nota Bene: iubirea de arginti nu e singura patima care il poate pune pe om pe drumul lui Iuda.

Doriana 20.07.2012 21:50:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460269)
Unde apare Iuda in evanghelii ca "raspandea lumina".

Chiar nu ma pasioneaza subiectul Iuda, eu vorbeam de altceva...Dar, ma rog...:

"1. Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință.
2. Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui;
3. Filip și Vartolomeu, Toma și Matei vameșul, Iacov al lui Alfeu și Levi ce se zice Tadeu;
4. Simon Cananeul și Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut.
5. Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus"

In rest, sunt doar replici contra, fara substanta. Ce am vrut sa spun am spus, orice om cuminte intelege. Ai inteles si tu, de fapt, dar ispita contrazicerii cu neortodocsii e prea mare. Nu vreau insa sa intru in acest joc mai mult dedcat am facut-o pana acum. Dar te admir pentru rabdarea pe care o ai ca sa contrazici fiecare idee. :)

AlinB 20.07.2012 23:17:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 460281)
Chiar nu ma pasioneaza subiectul Iuda, eu vorbeam de altceva...Dar, ma rog...:

"1. Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință.
2. Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui;
3. Filip și Vartolomeu, Toma și Matei vameșul, Iacov al lui Alfeu și Levi ce se zice Tadeu;
4. Simon Cananeul și Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut.
5. Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus"

In rest, sunt doar replici contra, fara substanta. Ce am vrut sa spun am spus, orice om cuminte intelege. Ai inteles si tu, de fapt, dar ispita contrazicerii cu neortodocsii e prea mare. Nu vreau insa sa intru in acest joc mai mult dedcat am facut-o pana acum. Dar te admir pentru rabdarea pe care o ai ca sa contrazici fiecare idee. :)

Cam greu cu corelarile biblice.
Poate ar trebui sa te raportezi si la pasajul cu judecata (oi vs. capre) in care arata ca statutul de facator de minuni sau exorcist nu e tocmai incompatibil cu osanda.

Faptul ca i-a dat putere adupra duhurilor necurate, ca i-a spalat picioarele, ca a stat cu el l-a masa si a frant impreuna cu el painea si vinul, nu l-a facut niciodata pe Iuda un altfel de om, a ramas acealasi Iuda pana al sfarsit, in ciuda darurilor si aparentelor de ucenic ales.

Pentru ca asta a fost alegerea lui, chiar daca n-a fost o alegere asa cum o inteleg multi, ci un fel de pasivitate fatza de micile patimi si erori pentru care probabil avea scuzele potrivite (toti avem cand facem constient alegeri proaste si tu ai) si nu lipsa binecuvantarilor sau a unor prezente "luminoase" in jur.

Acelea l-au dus la acel sfarsit tragic, insa situatia duhovniceasca a lui Iuda era tragica de multa vreme, chiar daca ceilalti vedeau f. putin din tragedia lui iar el, cum ziceam, avea probabil scuzele potrivite, aparent nobile chiar uneori ("sa fi vandut mirul sa dam banii saracilor").

Asta este ideea.

Sigur ca am priceput, deja ai in ochii tai (si probabil a celor din jur) un statut spiritual, cam greu sa mai schimbi perspectiva acum mai ales ca iti propune chestii care le vezi atat de imposibile iar cum esti acum esti f. multumita de tine..

Stii de ce se spune ca hula impotriva Duhului Sfant este de neiertat?
Nu pentru ca Dumnezeu nu iarta, ci pentru ca omul carea ajunge in acea faza e atat de plin de sine incat pierde atat de tare busola spirituala incat nici vorba nu mai poate fi de pocainta (autentica, nu miorlaieli sentimentale!) si daca nu este pocainta nu este nici iertare.

Acum, daca vrei sa pricepi bine, nu..mergi pe drumul care ti l-ai ales.
Si nu uita de Iuda.

Doriana 21.07.2012 01:01:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460300)
Faptul ca i-a dat putere adupra duhurilor necurate, ca i-a spalat picioarele, ca a stat cu el l-a masa si a frant impreuna cu el painea si vinul, nu l-a facut niciodata pe Iuda un altfel de om, a ramas acealasi Iuda pana al sfarsit, in ciuda darurilor si aparentelor de ucenic ales.

Nu a fost nicio aparenta, Alin; Iuda a fost intr-adevar un ucenic ales de Iisus; asa spune Biblia. Si nu am zis ca a fost incompatibil cu osanda, ci ca a ascultat si a raspandit lumina, vindecand, scotand demoni si vestind Evanghelia. A fost purtator de Duh Sfant, iar Duhul Sfant nu vine peste oricine.

Ce te determina totusi sa rastalmacesti ce citesti, cautand nod in papura? As vrea sa cred ca o faci pentru ca iti pasa, acesta fiind singurul mod in care stii sa ajuti: combatand si acuzand. Insa ar trebui sa stii ca adevarul nu are nevoie de proptele ca sa ramana in picioare. Compromisurile nu isi au rostul. Intre dorinta de a birui adevarul si ambitia de a avea dreptate este o granita foarte fina si periculoasa.

Apreciez totusi ravna ta pentru adevar. Sincer.

ioan cezar 21.07.2012 03:34:23

Parintii Bisericii ne vorbesc adeseori, mai pe larg sau mai succint, despre posibilitatea PIERDERII harului si a Duhului Sfant.
Sa ne amintim doar ce s-a intamplat in istoria Bisericii cu acei inalti ierarhi care au sfarsit prin a se "invrednici" de anatema...
Pe de alta parte, Apostolul avertizeaza mereu in Epistole despre necesitatea trezviei, a vegherii neincetate etc.
Ispitele si incercarile sunt cu atat mai mari cu cat omul urca mai mult pe Scara desavarsirii (sa ne reamintim de cuvintele Scararului!).

Si in Vechiul Testament avem exemple de oameni care au cazut inaintea Domnului, desi mai inainte fusesera miluiti cu mult har (David, Solomon, ca sa nu mai amintesc pe regele Saul cu sfarsitul sau tragic, rege care fusese si el un luptator vrednic pentru Israel, o vreme). PACAT si POCAINTA, e tema care reiese cu claritate (impreuna cu alte teme, desigur) din astfel de istorii.

Prototipul e ingerul acela, care a cazut definitiv. Dupa el vin protoparintii nostri, cu o multime de consemnati in Vechiul Testament, iar Iuda e personajul care continua seria, ducind la apogeu aceasta tendinta, in chiar convietuirea lui cu Dumnezeu Intrupat.

Asadar, pe cat de greu este ca omul sa castige pe Duhul Sfant, pe atat de greu este sa Il mentina, mai bine zis sa se mentina pe sine la masura potrivita pentru Partener.

Imi pare acum ca Hristos a ingaduit sa se petreaca ce s-a petrecut cu Iuda, ca noi sa nu uitam vreodata cine suntem, de fapt, si spre ce avem inertie mare...
Se vede ca Domnul cu adevarat ne cunoaste mai bine (cum altfel?, dealtfel...) decat ne cunoastem noi insine, cu suprafata noastra lucitoare de care suntem atat de incantati mai mereu...

stefan florin 21.07.2012 10:34:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 460318)
Nu a fost nicio aparenta, Alin; Iuda a fost intr-adevar un ucenic ales de Iisus; asa spune Biblia. Si nu am zis ca a fost incompatibil cu osanda, ci ca a ascultat si a raspandit lumina, vindecand, scotand demoni si vestind Evanghelia. A fost purtator de Duh Sfant, iar Duhul Sfant nu vine peste oricine.

Ce te determina totusi sa rastalmacesti ce citesti, cautand nod in papura? As vrea sa cred ca o faci pentru ca iti pasa, acesta fiind singurul mod in care stii sa ajuti: combatand si acuzand. Insa ar trebui sa stii ca adevarul nu are nevoie de proptele ca sa ramana in picioare. Compromisurile nu isi au rostul. Intre dorinta de a birui adevarul si ambitia de a avea dreptate este o granita foarte fina si periculoasa.

Apreciez totusi ravna ta pentru adevar. Sincer.

eu cred ca Duhul Sfant vine peste o persoana care il merita. Oare Iuda il merita? Faptul ca Duhul Sfant a venit si asupra lui Iuda se datoreaza vointei lui Hristos care l-a trimis si asupra lui si nu pentru ca Iuda ar fi meritat una ca asta

Doriana 21.07.2012 11:45:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 460340)
eu cred ca Duhul Sfant vine peste o persoana care il merita. Oare Iuda il merita? Faptul ca Duhul Sfant a venit si asupra lui Iuda se datoreaza vointei lui Hristos care l-a trimis si asupra lui si nu pentru ca Iuda ar fi meritat una ca asta

Nu sunt teolog, dar nu stiu cine merita de fapt sa aiba Duhul Sfant. Vorbim despre insasi puterea lui Dumnezeu de a crea si a schimba lucrurile, de a binecuvanta, mantui sau osandi. Insa stiu ca Duhul Sfant este dat mi ales celor care Il urmeaza si asculta pe Dumnezeu. Si pentru un timp, Iuda L-a urmat si ascultat. Dupa aceea si-a fixat alte scopuri si a pierdut harul Duhului Sfant, asa cum spune Ioan Cezar.
Eu il inteleg pe acest om ca s-a spanzurat. Sa fii langa Hristos, ucenic ales si binecuvantat cu mult har, apoi sa cazi departe de tot ce este sfant, singur si parasit, dioar cu cei 30 de arginti castigati prin tradare, sa vezi ca din cauza ta insasi Nevinovatia moare pe cruce.... toate acestea pot duce rapid la nebunie.

ioan cezar 21.07.2012 14:37:03

Se spune ca atunci cand Dumnezeu voieste sa il lase pe om in pierzanie, ii ia mintile... Asa se spune in popor...

catalin2 22.07.2012 19:58:24

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 458438)
Dar aceasta nu implica ca li se neaga sfintenia vietii intru Hristos Iisus ;)
Va rog sa fiti foarte atenta la aceste aspecte.
Nu neg ca exista pozitii extremiste in BO care afirma ca sfintii romano-catolici de dupa 1054 (precum Sfantul Francisc de Asissi, Sfantul Anton de Padova, Sfanta Tereza de Avilla) nu pot fi sfinti ci sunt "inselari". Personal consider inoportuna, inadecvata si impertinenta o asemenea pozitie.

Exista diferente intre teologica romano-catolica si cea ortodoxa insa de aici si pana la a nega total spiritualitatea romano-catolica este dupa parerea mea "o prapastie de netrecut".

Exista pozitii ortodoxe (atat academice cat si filocalice) care respecta sfintii romano-catolici.

Cand am reintrat pe forum am gasit din intamplare (sau nu) chiar mesajul tau. Si cand am intrat ultima oara tot despre acest lucru ti-am scris: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=510
Tu priveste aceste lucruri nu din perspectiva ortodoxa, ci din perspectiva potestanta, care e adusa de ecumenism. Nu cred ca iti dai seama ca nu e cea ortodoxa, pentru ca aceste conceptii ecumeniste s-au infiltrat subtil si acum par ca si cum ar fi de cand lumea. De fapt conceptiile ecumeniste sunt niste aiureli protestante care nu au mai mult de 100 de ani vechime. Dar au avut succes datorita secularismului si relativismului care dilua invatatura adevarata.
Am intrebat pe toti cei ce aveau conceptii ecumeniste unde exista scrisa aceasta invatatura? Nimeni nu a stiut, pentru ca nu exista in ortodoxie. Ca si alte invataturi ale protestantilor, se bazeaza pe cateva citate interpetate gresit si pe omiterea intentionata a referirilor explicite din invatatura ortodoxa. Adica pe nimic, pentru ca e o invatatura falsa, nu are pe ce sa se bazeze.
Tu ii faci acum extremisti pe toti duhovnicii si sfintii din ortodoxie. Probabil fara sa stii (ca daca stii nu e prea bine) ca e asa. Si astfel fara sa vrei sa faci pe placul invataturii protestante care au o problema cu sfintii. Chiar nu de mult am dat un citat din Par. Arsenie Papacioc care spunea ca nu exista mantuire in afara BO, citandu-l si pe sf. Iustin Popovici.
Iata doar intr-un singur loc ce marturiseste BO, lucru care bineinteles ca nu e tinut la vedere de curentul ecumenist ortodox. Sinodul pan-ortodox a hotarat toate acestea, deci nu e loc de interpretari: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12777
VI. Orișicine ar spune că Papa e capul Bisericii și nu Hristos Dumnezeu, și că Papa are autoritatea de a trimite în Rai prin scrisorile sale, și că poate ierta păcatele prin plata indulgențelor, unul ca acesta să fie anatema.
I. Orișicine nu ar mărturisi cu inima și cu gura că este mădular al Bisericii de Răsărit botezat ortodox și că Sfântul Duh purcede numai de la Tatăl ființial și ipostatic, așa cum Hristos spune în Evanghelie, ci Duhul purcede de la Tatăl și de la Fiul în același timp, unul ca acesta să fie lepădat afară de Biserică și să fie anatema.
V. Orișicine ar spune că atunci când mor, sufletele creștinilor care s-au pocăit în această viață dar nu și-au câștigat mântuirea merg în Purgatoriu – care este un basm grecesc – unde focul și chinurile îi purifică, și ei cred că nu sunt chinuri veșnice – așa cum credea blestematul Origen – și dau din această pricină slobozire păcatelor, pe unii ca aceștia îi dăm anatemei.

Acum sper ca ai inteles care e invatatura ortodox si nu e deloc neclara cum vor sa induca ecumenistii eterodocsi. Sa ascultam mai bine de Biserica si de sfinti si nu de ratacirile spuse de pastorii protestanti.
Mai spui si ca exista pozitii filocalice care respecta sfintii catolici. Si asa ajungem sa ii bagam la sfinti si pe Arie, Nestorie, dupa capul nostru, fara numar ca nu dam de la noi.

Doriana 23.07.2012 09:45:15

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 460363)
Se spune ca atunci cand Dumnezeu voieste sa il lase pe om in pierzanie, ii ia mintile... Asa se spune in popor...

Mai exact, atunci cand un om Il lasa pe Dumnezeu pentru a trai in pacat, Dumnezeu il lasa in voia mintii lui blestemate, ca sa faca ce si-a pus in gand si apoi sa culeaga roadele. Ii respecta alegerea.

"Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. " Rom 1:28

"just as they did not think it worthwhile to retain the knowledge of God, so God gave them over to a depraved mind, so that they do what ought not to be done." (NIV)

Decebal 25.07.2012 23:00:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 451964)
Despre motivatia celor care au apartinut de bisericile istorice si le-au "parasit".

Dintre cei puțini pe care îi știu că au ales să părăsească Biserica pentru o sectă neoprotestantă, mulți au plecat pentru bani, pentru ajutoare de bani și de alte bunuri sau servicii, după care cei care trecuseră veneau și ne spuneau că "adevăratele" lor motive pentru care se "pocăiseră" erau că ei nu vor să se închine la Maria și la icoane, deși habar nu aveau despre ortodoxie. Încercau să își justifice trecerea din rațiuni pecuniare, materialiste și așa zise de "mântuire" prin așa zise rațiuni de credință.

Neoprotestanții au asaltat mai ales după '90 România și alte țări foste socialiste datorită faptului că ele sunt niște instrumente folosite de imperialismul anglo-american de luptă împotriva structurilor tradiționale ale țărilor răsăritene în acest caz. De aceea au și fost masiv finanțați cu bani din străinătate, în special din SUA, pentru că fac jocurile politice și religioase ale anglo-americanilor imperialiști.

Adevăratele motive ale majorității actualilor sectari foști ortodocși se constituie din BANI, BANI, BANI, PERSPECTIVA IEȘIRII DIN SĂRĂCIE, "MÂNTUIREA" FACILĂ, BANII, BANII, BANII AMERICANILOR ÎN SPECIAL, BANII ȘI IARĂȘI BANII. Chiar am auzit predici ale unor pastorași sectari care nici măcar de mântuirea (aia falsă de acolo de la ei) nu mai vorbesc, ci o dau direct pe SUCCES, acesta fiind marele dar de la dumnezeul lor. Toată ziua îi auzi numai de SUCCES, CARACTIER, "MÂNTUIREA" LA MINUT, ETC

De fapt cine îi cunoaște bine și îndeaproape pe sectanți știe că habar nu au despre mântuire în adevăratul sens al cuvântului, sunt pur și simplu aproape analfabeți în cunoaștere veritabilă, sunt plini de un duh de mândrie nemaivăzut, plini de slavă deșartă pe care și-o maschează cu o smerenie falsă, falsificată absolut oribilă. Falsa smerenie a acestopr sectanți plini de duhul satanic al mândriei este unul dintre cel mai oribile aspecte ale acestor "mântuiți". Eu am văzut în practică astfel de oameni și sunt absolut respingători când îi vezi cât pot să fie de falși, de mincinoși, de FARISEI, DE MÂNDRI (DRĂCEȘTE DE MÂNDRI), de lăudăroși. Au dat afară un drac și au primit pe alți șapte draci. Sunt de o banalitate penibilă.

Doriana 25.07.2012 23:09:59

Bine.........

Decebal 25.07.2012 23:36:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 452065)
De multe ori preotii spun ca neoprotestantii sunt acaparati de un pacat pe care probabil nici nu-l recunosc ca si pacat, mandria.

Am observat la unii neoprotestanti (mai ales la cei ce si propovaduiesc) ca incearca sa para la exterior smeriti, dar e usor de observat ca sunt la interior macinati de acest pacat. De fapt asta predispune si dogma neoprotestanta, din momentul cand te botezi la ei esti mantuit (atata timp cat ramai credincios), esti sfant, mare teolog, asemanator lui Hristos.

Si la tine de exemplu se vede foarte deslusit aceasta discrepanta, la exterior incerci sa fii smerit, dar prin ceea ce spui arati de fapt ca te-a robit acest pacat. Tu de fapt crezi ca esti sfant, luminat de Duhul Sfant, orice spui e infailibil. Cam asta e si ceea ce face neoprotestantismul.

Exact asta am văzut și eu, o mândrire drăcească în ei de și dracii sunt invidioși pe ei. Ei de fapt vorbesc despre o așa zisă mântuire însă este vorba despre o falsă realitate în care sunt persuadați să creadă; în fapt chiar și doctrinele lor eretice vorbesc nu în fapt despre mântuire, ci despre a fi declarat mântuit. este vorba despre o declarație de mântuire, adică nu de o mântuire în adevăratul sens al cuvântului. Și se și vede că neopocăimea nu are nici un sfânt, în schimb există tot felul de dubioși, de vânzători de iluzii, cu "catedrale ale credinței", cu "liturghii sfinte", cu "apă sfințită" la minut, etc, etc, etc.

Neoprotestanții au fost și sunt instrumente politico-religioase folosite de imperialiștii anglo-americani în războiul lor împotriva statelor răsăritene unde majoritară este încă ortodoxia. Ei sunt folosiți ca mijloace de manipulare ideologică cu iz occidental pentru a încerca să distrugă fidelitatea oamenilor față de Biserica Ortodoxă și să îi orienteze spre complexul America-prosperitate-neoprotestantism-bani-glorie-etc. Este vorba despre un întreg război axiologic, ideologic în care neoprotetsanții sunt folosiți ca armă pentru a îi segrega în special pe cei lipsiți de orientare, pe cei din clase mai sărace, mai needucate și care "pun botul" mai ușor la vrăjeala pocăită. Se și vede de altfel că majoritatea falșilor pocăiți sunt niște inculți, cu discernământ limitat, ușor de manipulat când ai bani din America cu care să le iei ochii. Iar dintre cei mai educați majoritatea sunt niște snobi și niște orgolioși dintr-ăștia fățarnici absolut dezgustători. Și de fapt nici unul dintre ei nu știe ce este mântuirea, ei știu doar că au fost declarați "mântuiți", și de vreme ce s-a semnat condica la "mântuire" și s-a dat declarația însemană că ei și știu despre ce este vorba.

Și este vorba și despre un război prin crearea de așa zise minorități care să fie folosite apoi de instrumente în lupta împotriva majorităților, în cazul României fiind vorba despre națiunea română și credința creștină ortodoxă. Aceste minorități folosite de imperialismul anglo-american sunt folosite apoi politic pentru discriminarea în propria țară a majorităților așa cum și vedem că se întâmplă.

MihaiG 25.07.2012 23:54:58

Văd că domnul Savonarola revine la dragostea sa dintâi - atacurile la adresa neo protestanților.

Decebal 26.07.2012 00:07:33

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 452178)
Daca exista o biserica mai mistica decat BO, aceea e BP.

Ăsta este încă un act de incultură crasă pe care numai neoprotestanții, ca niște habarniști, pot să le facă. Cine nu cunoaște și nu știe în fapt nimic, dar nimic despre mistică, ajunge să dea predici despre mistică pentru că așa i-a dat însărcinare comitateul de partidă pocăită. Până aici s-a ajuns cu manipularea antiortodoxă să ajungă niște afoni în materie de spiritualitate autentică, de ascetică și mistică, să dea lecții în materii pe care nu le cunosc nici măcar din filme. L-am mai văzut pe unul pe aici care pusese botul la așa zisa "mistică" a "carismaticilor". Pentru aceste categorii care știu doar de mântuirea ușuratică la minut deja mistica a devenit subiect de bârfă mondenă în care toți se pricep la de toate când de fapt nici unul nu pricepe nimic și nu se pricepe la nimic, ... dar ei sunt mistici. Îl mai auzisem pe un manipulator dintr-ăsta ieftin care era toatî ziua în gură cu Sfântul Simeon Noul Teolog dar săracul era la ani lumină distanță de experiența și învățătura marelui Teolog. Au ajuns toți te-ologii să se dea teo-logi.

Decebal 26.07.2012 08:55:01

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 452278)
Cornel Urs/sad story stie mai bine ce l-a atras pe el la penticostali, cand umbla dupa prooroci, deci e posibil sa aiba dreptate. Inca este obsedat de pastorul - prooroc Cornel Urs, caruia i-a luat numele, si care, se stie, apeleaza deseori la sentimente si chestii lacrimogene...

De când a ajuns orice fals profet, orice instrument al Satanei să fie numit pastor prooroc al lui Dumnezeu. Aici este vorba despre un veritabil benny hinn (mai bine zis benny hill de România că e de râsul curcilor)

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=K8gClUOgYeQ

Ăsta este pastor prooroc? Acest om al întunericului, al manipulării întunecate, al obscurantismului, ăsta este prooroc? Acest îndobitocitor de oameni? Până aici au ajuns acești păgâni barbari!! Și mai și îndrăznesc să vorbească despre mistică și lucruri sfinte când discernământul lor este total întunecat de Satana și de slugile lui neoprotestante și în special "penticostale". Doamne, cât de rău îmi pare câteodată că nu există o Sfânta inchiziție să îi pună pe ăștia la punct și să îi bage acolo unde le este locul înainte să mai ducă la pierzanie, la obscurantism, la întuneric, la Satana și la îngerii lui care se prefac a fi îngeri de lumină, atâta amar de oameni.

Decebal 26.07.2012 09:18:21

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452503)
nu de alta, dar mai stiu un adventist director Antena3, care face politica 24 ore din zi, slugau devotat al unui comunist turnator !

Ptiu ce-ai nimerit-o Cornele de astă dată, deși ai spus încă foarte puțin despre respectivul adventilă. Ca să vezi că pentru bani și pentru mărire sectanții sunt în stare să facă orice. La ei nu este vorba în fapt despre absolut nici un fel de compromis: este vorba doar despre trecerea de la slujirea unei satane cu a alteia.

sad story 26.07.2012 09:34:44

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 461275)

Ăsta este pastor prooroc? Acest om al întunericului, al manipulării întunecate, al obscurantismului, ăsta este prooroc? Acest îndobitocitor de oameni? Până aici au ajuns acești păgâni barbari!! Și mai și îndrăznesc să vorbească despre mistică și lucruri sfinte când discernământul lor este total întunecat de Satana și de slugile lui neoprotestante și în special "penticostale". Doamne, cât de rău îmi pare câteodată că nu există o Sfânta inchiziție să îi pună pe ăștia la punct și să îi bage acolo unde le este locul înainte să mai ducă la pierzanie, la obscurantism, la întuneric, la Satana și la îngerii lui care se prefac a fi îngeri de lumină, atâta amar de oameni.

Daca va veti uita pe site-ul lui Corneliu Urs, veti vedea numai minciuni si incercare evidenta de manipulare a celor naivi.
Dupa cateva predici rasuflate si asa zise marturisiri de vindecari, asezonate cu cateva filmulete in care chipurile face exorcizari (astea sunt chiar de plans, nu asa arata exorcizarile, acolo e teatru foarte prost jucat), Corneliu Urs cere cu nerusinare bani ca donatii !

Decebal 26.07.2012 09:48:35

Nici nu vreau să mă uit pe situl unui asemenea "prooroc" (așa cum îl denumește Doriana deși este evident că habar nu are ce vorbește). Linkul pe care l-am dat este numai una dintre manipulările infecte și de doi bani pe care le face pe spatele obscurantizaților de la el de la sectă. Am văzut încă o tentativă de manipulare unde prezenta o falsă vindecare a unui copil african și mi-am dat seama din ce aluat este făcut. Neoprotestanții în general sunt niște oameni care mint fără absolut nici un fel de rușine, fără absolut nici un fel de scrupul și trebuie evitați cât mai mult cu putință. La ei totul este vorba despre extinderea infecției lor "penticostale" sub falsul titlu de propovăduire a evangheliei. Și pentru a își răspândi infecția, cancerul lor spiritual sunt în stare de orice manipulare, de orice minciună, de orice lipsă de scrupule. Pentru bani, pentru călcarea în picioare a Bisericii lui Christos, pentru răspândirea hoitului lor pseudo-spiritual sunt în stare de orice manipulare.

sad story 26.07.2012 09:54:06

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 461285)
Nici nu vreau să mă uit pe situl unui asemenea "prooroc" (așa cum îl denumește Doriana deși este evident că habar nu are ce vorbește).

Daca Corneliu Urs e prooroc, atunci sa ne spuna ce a proorocit, macar o "proorocie", ca pe site-ul acela al lui nu apare chiar nicio "proorocie". Sa ne spuna macar una, sa urmarim implinirea...dar de unde, daca individul este un mascarici si escroc totodata?! tot ce ne poate "furniza" sunt spectacolase in care scoate demoni si vindeca oameni, regie in toata regula, teatru ieftin !

Decebal 26.07.2012 10:23:07

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 458272)
Adrianna, îmi permit să-ți atrag și eu atenția, după ce au mai făcut-o și alții, cu speranța că nu mi-o vei lua în nume de rău, și că poate îți va fi cândva de folos. Cu greu m-am încumetat, știindu-mă bolnav de aceeași patimă cu privire la care vreau să te atenționez: mândria. Sper însă să o fentezi un pic și să reușești să iei aminte la tine însăți.

Te văd un suflet tare neliniștit și incapabil să vadă adevărul, frumusețea și profunzimea ortodoxiei, deși ți s-a argumentat în fel și chip cu argumente care mai de care mai frumoase, documentate, gândite, simțite. Faptul că rămâi în continuare atât de critică indică o gravă opacitate din partea ta. Pur și simplu nu vrei să vezi. Iar teologia ortodoxă îmi pare că o studiezi doar pentru a-i căuta eventualele puncte slabe ca să o ataci mai bine. Ai grijă de sufletul tău, căci te pierzi!

Cred că aici s-a atins un punct important pentru care mulți fie pleacă din biserică, fie opun tot felul de rezistențe, în ciuda argumentelor. Sunt tot felul de "cunoscători" ai teologiei ortodoxe și ai spiritualității aferente fără ca să știe de fapt aproape nimic în profunzime referitor la respectivul domeniu, dar comentează împotrivă doar dintr-un duh de frondă care nu își găsește justificarea de fapt decât în altă parte decât în relația cu ortodoxia. În cazul unora este deci evident nu numai că există o ignoranță profundă dar și o rea credință absolut inimaginabilă care rezistă aproape oricărui argument, teoretic sau de viață. Și astfel de oameni există și printre ortodocși, nu doar printre sectari care se pretind ortodocși. Cu astfel de oameni este aproape imposibilă o comunicare reală, principala lor formă de rezistență fiind aceea de a căuta și de a scoate în evidență, dacă este posibil, orice nedeplinătate, eroare sau nedesăvârșire doar pentru a își crea în continuare "justificări" pentru a rezista pe poziția pe care s-au instalat de mult.

sad story 26.07.2012 10:56:11

De ce pleaca oamenii la religii precum penticostalii, pai sunt smecheri, se duc in tari africane unde nu pot fi verificati si unde gradul de cultura este scazut, pentru a face spalare de bani cerand cu nesimtire donatii celor din SUA sau Europa, chipurile, pentru lucrarea Domnului din acea tara indepartata, unde pot ei deturna banii cu multa usurinta, spre foloase proprii.

osutafaraunu 26.07.2012 13:32:17

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 461276)
Ptiu ce-ai nimerit-o Cornele de astă dată, deși ai spus încă foarte puțin despre respectivul adventilă. Ca să vezi că pentru bani și pentru mărire sectanții sunt în stare să facă orice. La ei nu este vorba în fapt despre absolut nici un fel de compromis: este vorba doar despre trecerea de la slujirea unei satane cu a alteia.

Măi Decebalus per Scornilo, n-ai citit reply-ul? Gâdea nu [mai] este adventist.

Doriana 26.07.2012 18:42:34

Decebal, parerera ta chiar nu conteaza. Tu esti doar o combinatie de ortodox cu idei catolice care asculti cu boxele la maxim muzica sectanta de la Ciresarii lui Pustan. Si din toate iei numai ce e mai prost, caci pe unde treci faci ortodoxia de rusine. Dar,ma rog, in sfarsit, si-a gasit si sad story pe cineva care sa il inteleaga.

MihaiG 26.07.2012 19:20:36

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 461357)
Decebal, parerera ta chiar nu conteaza. Tu esti doar o combinatie de ortodox cu idei catolice .

Corect, din păcate....

Cornel Urs 26.07.2012 19:52:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 461319)
Măi Decebalus per Scornilo, n-ai citit reply-ul? Gâdea nu [mai] este adventist.

domnule, dumneavoastra nu va mai bucurati de credibilitate din momentul in care v-ati dovedit mincinos (ati spus ca nu sunt deosebiri intre reformati si cultul dumneavoastra mintind grosolan), de ce v-am crede? aveti vreo dovada ca Gadea nu mai este adventist? recent am auzit la tv. referiri directe la religia lui, adventista!

Decebal 26.07.2012 20:06:27

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 459250)
Orice pom se cunoaste dupa roade, Alin. Noi ne uitam la voi si intelegem ce poate produce ortodoxia si ce am putea deveni daca devenim ortodocsi. Si vedem oameni ca si noi; unii mai credinciosi, altii mai nesuferiti, dar nediferiti in esenta.

Si sa nu-mi spui de sfinti; dupa ultima autoanaliza obiectiva am constatat ca eu nu voi fi niciodata ca ei, deci nu are nici macar rost sa incerc. Ma multumesc deci sa ma uit la oamenii ca si mine.

Normal că nu vrei să ți se spună de sfinți pentru că te zbați al naibii de tare să te împotrivești adevărului elementar că Biserica Ortodoxă are sfinți, pe când secta ta nu are sfinți ci hoituri, iar acest adevăr elementar este unul dintre adevărurile care îți invalidează din start toată secta religioasă din care faci parte. Și normal că nu vrei să ți se spuină de sfinți pentru că nu vrei să crezi și să accepți această realitate și lucrarea dumnezeiască a lui Dumnezeu în ea. Și normal că te deranjează adevăratele repere ale unei Biserici, adică sfinții; ție îți place să te scalzi în mocirla în care te scalzi și vrei ca și alții să se scalde în mocirla spurcată a penticostalismului, despre care am văzut ce roade are. Mi-e de ajuns acel c. urs, deși am mai văzut și alte cazuri de astfel de fenomene, pentru a mă convinge în ce putoare pestilențială se scaldă această sectă lipsită de orice legitimitate.

MihaiG 26.07.2012 20:26:12

Domnule Savonarola, din punct de vedere spiritual doamna Doriana vă dă clasă. Chiar făcând abstracție de acest fapt, modul în care vă adresați unui femei este sub orice critică și, sunt convins, nu reflectă valorile Bisericii Ortodoxe.

Decebal 26.07.2012 20:31:10

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 461286)
Daca Corneliu Urs e prooroc, atunci sa ne spuna ce a proorocit, macar o "proorocie", ca pe site-ul acela al lui nu apare chiar nicio "proorocie". Sa ne spuna macar una, sa urmarim implinirea...dar de unde, daca individul este un mascarici si escroc totodata?! tot ce ne poate "furniza" sunt spectacolase in care scoate demoni si vindeca oameni, regie in toata regula, teatru ieftin !

Apostoli mincinoși și prooroci mincinoși care iau chip de slujitori ai dreptății dar sunt lupi răpitori. După faptele lor îi cunoașteți!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:53:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.