Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alternativa la cardurile de sanatate cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15953)

AlinB 12.02.2015 11:11:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580801)
Am spus ca, daca ai un numar al carui semn este 666 in locul numelui de botez, atunci intri sub incidenta previziunilor din Apocalipsa, capitolul 13. Citeste capitolul 13 din Apocalipsa si interpretarile ortodoxe ale unor asceti in aceasta privinta.

Nu exista nici o interpretare ortodoxa care sa spuna "numar al carui semn este 666 in locul numelui de botez".

Sau ca e posibil sa fie realizata vreo substitutie din asta.
Par. Iustin cand a fost inchis l-au altoit imediat cu un numar, atunci toti erau strigati dupa numar, nu dupa nume.
Si n-am auzit ca vreo unul sa fi opus rezistenta la chestia asta.

Dar v-ati trezit voi mai destepti si mai virtuosi, clar.

Apropo, cum mai stati cu numerologia, ati reusit sa demonstrrat ca CNP -ul este ""numar al carui semn este 666" sau prostii trebuie sa va creada pe cuvant?

Ca am auzit ca ar fi o turma de oi de peste prut, care refuza CNP -ul din considerente de genul asta, aia cum au fost pacaliti sa behaie pe frecventa asta?

Citat:

Exista chiar si profesori de teologie care incearca sa suceasca problema astfel incat sa fie corecta politic.
Sau dimpotriva, care incearca sa o suceasca sa devina incorect ortodoxa.

Citat:

Vad clar prorocirile Apocalipsei si ei se incapaneaza sa-i indoctrineze pe studenti cu opinii contrare.
Contrare opiniilor sectare, asta da.

Citat:

Adica de-acum sa nu mai tinem seama de sfaturile marilor duhovnici incarcati de roade duhovnicesti, ca sa ascultam de ,,bibliotecile vorbitoare" ce seamana hrana duhovniceasca amestecata cu otrava?
Nu exista in ortodoxie categoria Papalitatea Marilor Duhovnici.

Dar la schizofrenici poate.
Daca exista si cipuri in maseluta implantate pe sestache, orice e posibil.

Citat:

Cad si cei alesi, dar nu e doar treaba lor , e si treaba mea, caci daca nu-mi pasa de mantuirea mea, trebuie sa-mi pese de a celor care vor veni dupa mine.
Doamne ajuta sa nu vina prea multi dupa tine.
Adica stim, e inevitabil, oameni se imbolnavesc tot timpul dar totusi..

antoniap 12.02.2015 11:13:32

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580791)
Fraza bolduita zau ca nu stiu ce inseamna. Ce cruci pe guri de canale? Huh? Am ramas putin...perplexa, ca nu pricep...

Iar restul....ei bine, deja avem numar in loc de nume (ca nu 666 e alta treaba - apropos, de unde sti tu ce inseamna 666 si cum il obtii de fapt? - e doar un amarat de numar - care mie personal imi place si asta nu ma face satanista sau mai stiu eu ce); si cu cei care nu am nume de sfinti ce se intampla? Li s-a dus mantuirea doar pt ca tu dai impresia ca ci care nu au nume de sfinti sunt dati pierzaniei?
Pacatul se promoveaza de mii de ani, in ultimul secol la scare inalta, prin media mai ales; dar asta nu inseamna ca trebuie ane si insusim pacatul; doar avem discernamant...nu suntem prosti.
Care-s acele semne anticrestine? 666, un numar amarat, semnul plus, pe care multi il confunda cu crucea (semn care apare in prea multe locuri ca sa il poti considera blasfemiator; semn care a aparut - din cate stiu - inainte sa fie inventate crucile ca aparat de tortura; inainte sa fie rastignit Iisus pe o cruce); cruci intoarse pe care unii s-au trezit sa le atibuie satanistilor?

Vino in Bucuresti si vezi cate capace de la gurile canale au cate o cruce crestina de toata frumusetea! De parca nu mai exista si alte figuri geometrice! Dar poate ca exista si pe acolo... In rest, daca vrei sa afli cu adevarat, despre ce vorbesc, ia si studiaza carti precum:

http://www.resurse-ortodoxe.ro/mirce...ne_l94_p0.html
http://www.libris.ro/ecumenismul-far...--p371408.html

antoniap 12.02.2015 11:15:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580804)
Nu exista nici o interpretare ortodoxa care sa spuna "numar al carui semn este 666 in locul numelui de botez".

Sau ca e posibil sa fie realizata vreo substitutie din asta.
Par. Iustin cand a fost inchis l-au altoit imediat cu un numar, atunci toti erau strigati dupa numar, nu dupa nume.
Si n-am auzit ca vreo unul sa fi opus rezistenta la chestia asta.

Dar v-ati trezit voi mai destepti si mai virtuosi, clar.

Apropo, cum mai stati cu numerologia, ati reusit sa demonstrrat ca CNP -ul este ""numar al carui semn este 666" sau prostii trebuie sa va creada pe cuvant?

Ca am auzit ca ar fi o turma de oi de peste prut, care refuza CNP -ul din considerente de genul asta, aia cum au fost pacaliti sa behaie pe frecventa asta?

Sau dimpotriva, care incearca sa o suceasca sa devina incorect ortodoxa.

Contrare opiniilor sectare, asta da.

Nu exista in ortodoxie categoria Papalitatea Marilor Duhovnici.

Dar la schizofrenici poate.
Daca exista si cipuri in maseluta implantate pe sestache, orice e posibil.

Doamne ajuta sa nu vina prea multi dupa tine.
Adica stim, e inevitabil, oameni se imbolnavesc tot timpul dar totusi..

Tu si ortodoxia! Auzi, lume, de la cine trebuie sa primim lectii de ortodoxie!

Corinusha 12.02.2015 11:15:51

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580805)
Vino in Bucuresti si vezi cate capace de la gurile canale au cate o cruce crestina de toata frumusetea! De parca nu mai exista si alte figuri geometrice! Dar poate ca exista si pe acolo... In rest, daca vrei sa afli cu adevarat, despre ce vorbesc, ia si studiaza carti precum:

Acum pe bune, nu ai o poza? Adica a vazut si eu pe guri e canale plusuti (+), dar cruci crestine, cu partea verticala mai mare decat cea orizontala nu am vazut (nu inca cel putin) -mdeah, scuzati explicatia, alta mai buna nu m-a trecut prin minte acum.

antoniap 12.02.2015 11:22:39

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580807)
Acum pe bune, nu ai o poza? Adica a vazut si eu pe guri e canale plusuti (+), dar cruci crestine, cu partea verticala mai mare decat cea orizontala nu am vazut (nu inca cel putin) -mdeah, scuzati explicatia, alta mai buna nu m-a trecut prin minte acum.

Nu e un + obisnuit, ci o cruce ortodoxa, ca aceasta, incadrata in metalul capacului de pe gura de canal! Fara ornamente, de e drept, insa cruce!
http://str2.crestin-ortodox.ro/foto/...neata-zori.png

AlinB 12.02.2015 11:27:37

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 580751)
Mesajul care nu a ajuns la urechile strambe este altul: de ce sa fac metanii mari cu o scandura in spate cand pot face metanii si fara scandura.

Daca un card e o scandura pentru tine, trebuie sa fii tare slabanoaga.
Cu trupul, cu duhul.. (slaba, nu saraca, da?)

Citat:

se pare ca unii dintre cei care ridica cipul isi pierd uzul ratiunii si devin agresivi, agitati, impertinenti si cu imaginatie bolnava si uneori si mincinosi
Cred ca am mentionat deja ca eu nu l-am primit, da ? :21:

Citat:

Iata o monstra din imaginatia ta bolnava. Acum in decembrie am mers pentru prima data in tara in ultimii trei ani. Si da, am mare incredere in Hristos si in Maica Domnului. Englezii s-au tot chinuit timp de 3 ani sa ma convinga ca am cancer insa eu am stiut ca nu am. Mi-au tot repetat la biopsii doar doar ma voi da pe brazda. Maica Domnului si Hristos mi-a dat increderea asta. Si in decembrie am venit in tara expres pentru medic, deoarece englezii mi-au dat ultimatum sa accept operatia. Aveam nevoie de confirmarea unui medic independent de ei. Si da, medicul roman privat mi-a confirmat ca nu e cancer, si ca pot domnii englezi sa repete o mie de biopsii ca tot nu o sa iasa cancer, ca nu e. Iar la intrebarea mea: ce le voi spune la intoarcere? ma vor scoate din sistem pentru ca refuz interventiile lor? mi-a spus: cum sa te scoata , le spui ca ai fost la medic privat , nu te poate obliga nimeni la nimic. Iar acum sunt foarte bine.
Om trai si om vedea, care din doctori a avut dreptate, nu?
Ne anunti tu..
Apropo, la roman ai facut biopsie? Sau ti-a zis asa, din ochi?

Citat:

Este intradevar foarte greu pentru mintea ta sa intelegi ce am vrut sa zic.
Pai nu prea era nici o idee consistenta ca sa poti intelege ceva.
Doar multa furie "impotriva sistemului" inclusiv a aluia care te depaseste ca intelegere si multa fudulie.
Astea le-am inteles.

Citat:

Mai incerc odata. Are grija Dumnezeu de cei care isi pun nadejdea in El. Si la momentul potrivit trimite omul potrivit. A crede ca nadejdea se rezuma in a astepta minuni din cer, si nu prin oameni este de-a dreptul prostesc.
Cateodata trimite un om, cateodata trimite un card.. :65:

Citat:

aici arata clar gradul tau de paranoia, gen imi risc viata daca nu accept cardul.

Nici n-am zis ca trebuie sa se repeada ACUM sa ia cardul.
Inca nu se stie daca sistemul ramane in picioare.

Nici macar nu este cardul adevarata problema, ci baza de date, la aia nu protesteaza nimeni.
Aia nu o poti evita decat daca mergi la consultatii private si iti platesti integral medicamentele.

Tu nu-ti faci probleme ca esti doamna bine cu venituri consistente ca tie ti-o pus in mod expres Dumnezeu mana in cap.
Altii nu's chiar asa fuduli de buzunar, n-au buzunare de ortodox cu principii adevarate si profunde.

Citat:

Tot in stilul tau caracteristic pui si cuvinte in gura celor care nu iti convin, sperand ca aceia o sa taca indimidati. Eu nu am spus nimic de cutii de pastile, de etichete si alte alea, probabil ca ai halucinatii. Nu stiu. Un consult nu ti-ar strica.
Nu, era o paralela extinsa la ne-priceperea ta combinata cu multa fudulie prosteasca de persoana care se crede atotstiutoare si de fapt nici nu stie nici nu vrea sa priceapa mare lucru din chestiunile in care se arunca cu mare nesatz sa le dezbata can-can style.

Ca ce, daca eu nu pricep cum merge autentificarea datelor, ce am nevoie de ea? Ce, adica ii face pe toti infractori?

Ti-am pus niste intrebari de bun simt (cine demonstreaza ca Gheorghe a fost la cabinet si nu i-a prescris medicul in lipsa pagubind alti pacienti de compensate? Controlul politiei/CFR inseamna ca toti suntem infractori? Biletul de calatorie este o dovada sau o suspiciune? etc.), la care puteai sa meditezi si sa-ti dai raspunsuri singura, chiar si tu puteai face asta.
Si pe urma pricepeai.

Dar nu, tu nu vrei sa pricepi, tu vrei sa-ti versi furia pe "sistem" pentru frustrarile tale, o tineai sus si tare cu acelasi prostii (nu pricep deci nu e nevoie, increderea bla bla).

AlinB 12.02.2015 11:30:36

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580808)
Nu e un + obisnuit, ci o cruce ortodoxa, ca aceasta, incadrata in metalul capacului de pe gura de canal! Fara ornamente, de e drept, insa cruce!

Mai bine postai gura de canal decat o cruce si noi sa te credem pe cuvant ca nu-ti joaca ochii ca la radiografiile de maselutze cu cip.

AlinB 12.02.2015 11:32:37

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580806)
Tu si ortodoxia! Auzi, lume, de la cine trebuie sa primim lectii de ortodoxie!

Poi macar nu sunt din secta cu Marii Duhovnici Infailibili care trimit restul ortodoxiei la gunoi ca nu sunt de acord cu interpretarile Apocalipsei de la neoprotestanti citire :)

AlinB 12.02.2015 11:36:55

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580805)

Sau si mai bine youtube.
Sectiunea desene animate si cantecel pentru copii.
E mai instructiv.

Si mai sanatos si mai cu cap, incomparabil fata de cartea lui Mircea Vlad care citeaza copios din fanteziile altui sectar schizofrenic si antisemit Texe Mars el insusi lider al unei secte personale numita "Power of Prophecy Ministries"

Sau Mary Stewart Relfe care este la originea identificarii codului de bare EAN13 cu 666 si care pretinde ca Dumnezeu a vorbit cu ea si i-a aratat asta personal.

Fara asemenea surse, 3/4 din carte ar trebui din start data la gunoi.

Nu ca restul n-ar merita o soarta similara.

Deci frate, Dumnezeu nu o putut lumina niste ortodocsi despre chestiilea astea apocaliptice si santanice, a trebuit sa dea mai intai o raita pe la sectarii aia fara Duhul Sfant si le-o deschis la sectari mintea mai intai sa inteleaga planurile dracesti si le-o dat puterea de a talcui Apocalipsa, puterea care ortodocsii n-au avut-o 2 milenii si abia pe urma ortodocsii nostri sa citeze din astia pretinzand cu jumatate de gura ca le-o venit lor asa a pricepe.. nu ca au mancat varza murata cu usturoi si de acolo le pute gura a sectar..

Corinusha 12.02.2015 11:49:56

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580808)

Sincer, nu vad rostul... o fi simboll care il foloseste firma producatoare; dar nici nu vad ceva dracesc in asta. Ciudat da, recunosc, dar am vazut si ditamai stemele pe canale prin sibiu; nah alea mi se par si mai ciudate plus o risipa de bani in plus (garantat costa mai mult ca cele simple).

Tre' sa vad si io pe la mineprin oras ce ciudatenii gasesc :) recunosc n-am vazut asa ceva, dar nici nu m-am uitat expre dupa ceva...

doamna dobrin7m, aici in Romania, tara din care d-ta ai plecat, sunt multi care nu isi permit consultatii la privat, ca au salarii incepand de la 600 lei net (134 euro, 100 lire sterline) si merge pana la...salar mediu de 200 - 250 euro... Daca cumva va ramane sistemul in picioare, atunci vor ajunge si in baza de date aia multi si nebogati care nu-si vor permite spitale private/consultatii private si medicamente platite intregral. Poate dumneata cu salarul dumitale iti permiti, dar majoritatea nu isi permit sa dea banii aia in plus pe consultatii, cand poate banii aia ar fi singurii care le ramane de mancare dupa ce au platit chirie si/sau utilitati.

Corinusha 12.02.2015 11:55:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580814)
de cartea lui Mircea Vlad care citeaza copios din fanteziile altui sectar schizofrenic si antisemit Texe Mars el insusi lider al unei secte personale numita "Power of Prophecy Ministries"

Sau Mary Stewart Relfe care este la originea identificarii codului de bare EAN13 cu 666 si care pretinde ca Dumnezeu a vorbit cu ea si i-a aratat asta personal.

Fara asemenea surse, 3/4 din carte ar trebui din start data la gunoi.

Nu ca restul n-ar merita o soarta similara.

.

Hai mai ca am printat cartea.... 105 pagini mari si late sa vad exact ce si cine spune pe-acolo... sa ma documentez mai mult si de la cei anticip... am itit doar niste titluri si deja devine ciudat...(exemplu: capitolul 3 sau 4...nu mai stiu: "Intrarea in Europa. Acordul Schengen. Schengen informational System. Despre Acord. Despre nume si numere. Situtia din Grecia. Consecintele Uniunii")...mie dupa titluri imi suna a teorii ale conspiratiei, dar voi citi, poate mi se va schimba perceptia asupra acestui fapt.

ovidiu b. 12.02.2015 12:41:42

Corinusha, înainte de a citi cartea ascultă coferința Pr. Prof. Dr. Mihoc despre interpretarea Apocalipsei:
1. https://www.youtube.com/watch?v=sc0c6Nz7mio
2. https://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU
3. https://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM

Că tot veni vorba de "profesori de teologie care incearca sa suceasca problema astfel incat sa fie corecta politic."

ps: după ce vei asculta conferința vei înțelege mai bine aberațiile din carte.

Parascheva16 12.02.2015 12:45:15

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580816)

doamna dobrin7m, aici in Romania, tara din care d-ta ai plecat, sunt multi care nu isi permit consultatii la privat, ca au salarii incepand de la 600 lei net (134 euro, 100 lire sterline) si merge pana la...salar mediu de 200 - 250 euro... Daca cumva va ramane sistemul in picioare, atunci vor ajunge si in baza de date aia multi si nebogati care nu-si vor permite spitale private/consultatii private si medicamente platite intregral. Poate dumneata cu salarul dumitale iti permiti, dar majoritatea nu isi permit sa dea banii aia in plus pe consultatii, cand poate banii aia ar fi singurii care le ramane de mancare dupa ce au platit chirie si/sau utilitati.

Nu calcula salariile din Vest convertindu-le in lei. E foarte gresit sa facem asa; multi cand aud ca un salariu minim in UK e in jur de 800-1000 de lire (daca nu s-a mai schimbat intre timp) cred ca e mare tare, ptr. ca gandesc in lei. Stai linistita ca nici in Vest, un om cu un salariu minim pe economie nu isi permite sa mearga la medic privat. Daca e in SUA, problema e si mai mare ptr. ca tot sistemul sanitar e privat, si fara asigurare medicala sau banii jos, nu prea ai parte de medic. Sunt milioane de americani care nu au asigurare de sanatate ptr. ca nu au bani. Sunt state in SUA in care minimul pe ora e 4 dolari. Difera de la stat la stat. In Canada salariul minim pe economie e in jur de 1600 fara taxe, iar chiria unui apartament cu un domitor (cu doua camere cum ar veni in Ro) e in jur de 1000 de dolari. De asemenea, in multe tari din Vest, sunt o gramada de tineri care nu au un loc de munca, chiar daca au facultate.

ovidiu b. 12.02.2015 12:53:48

Uite, aici le ai punctual pe teme, dacă ți se pare prea lungă conferința:

Pr. Prof. Dr. Mihoc, interpretare 666: https://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU#t=17m18s

Pr. Prof. Dr. Mihoc, comentariu la „nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.”: https://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU#t=46m

„Asistăm la simple diversiuni antihristice cu care sigur ne-am obișnuit, nu este nimic sub soare. De două mii de ani acestea nu încetează a-și face mendrele pe spinarea oamenilor neînvățați și neîntăriți. Apocalipsa nu este la mâna oricui să o înțeleagă.”

Corinusha 12.02.2015 13:55:27

mersi mult ovidiu, am sa le ascult cand ajung acasa.

Parascheva, o fi gresit, dar nivelul de trai in UK si Ungaria e oricum mai bun decat in Romania, cu tot cu chiriile lor mari (zic de uk si ungaria ca pe-acolo m-am perindat o vreme). Daca lucrezi cu contract, si nu la negru, poti sa ai salarii frumusele; oricum mult mai ok decat in Romania. In SUA, cam aceeasi treaba daca lucrezi cu contract si nu la negru (nu am fost dar am prieteni buni acolo care o duc foarte bine, chiar si fara nici un fe de studii superioare); ei nici nu se mai intorc in tara mai mult decat in concedii.

In Ungaria cam tot ce gasesti in Romania gasesti si acolo cu preturi mult mai mici. In uk laptele , ouala si unele carnuri sunt super ieftine daca sti de unde sa le iei.
Si in Ungaria nivelul salariilor e cam ca in Romnia; putiin mai mari.

ovidiu b. 12.02.2015 14:57:07

Cu drag. :)

antoniap 12.02.2015 19:13:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580811)
Mai bine postai gura de canal decat o cruce si noi sa te credem pe cuvant ca nu-ti joaca ochii ca la radiografiile de maselutze cu cip.

Alinut, esti tare agitat azi!

ovidiu b. 12.02.2015 19:34:34

La un simplu google search gasim poza și putem da un răspuns pertinent (fără a mai face uz de apelative): http://www.ziare.com/social/primaria...crucii-1176137

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...-picioare.html

abaaaabbbb63 12.02.2015 19:42:12

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 580867)
La un simplu google search gasim poza și putem da un răspuns pertinent (fără a mai face uz de apelative): http://www.ziare.com/social/primaria...crucii-1176137

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...-picioare.html

In multe orase mari din lume, stema orasului este pusa decorativ pe capacele de canale. Este destul de elegant, si schimba intr-un mod placut imaginea unei guri de canal.

Care e faza? Credeti ca calcatul peste ea se face cu intentia de a denigra crucea? Pai pe acelasi principiu, se denigreaza Bucurestiul in sine cand ii calci stema.

Daca vrea BOR sa scoata crucea si pe sfantul Dimitrie din stema Bucurestiului, n-are decat.

oaie_cugetatoare 12.02.2015 19:44:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580811)

Cred ca se refera la asta:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...-sfanta-cruce/

https://lh3.googleusercontent.com/-C...orastie_wm.jpg

antoniap 12.02.2015 20:51:17

Ovidiu, daca Biserica se lasa influentata de politica, nu e greu sa se gaseasca doi-trei profesori teologi zelosi care sa spuna ceea ce li se impune referitor la cipuri si carduri. Aceiasi oameni o sa spuna ca ecumenismul e extraordinar, iar homosexualitatea este o virtute! Problema de timp.

dobrin7m 12.02.2015 21:03:40

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580816)

Stai linistita Corinusha, ca iti garantez eu ca sistemul este facut tot pentru bogati nu pentru saraci. Saracii vor muri netratati. Unde se afla acum Marea Britanie, dpvd al functionarii sistemului medical , acolo va ajunge si Romania. Asta sti ce inseamna? Daca da in tine o boala grava si mergi la medic, pana ajungi sa te vada specialistii, trece si un an. Totul este pe liste de asteptare, si programari care se fac si la distanta de 3 sau 4 luni. Asa ca , ori privat ori groapa.

Da, Paraschiva a avut dreptate. Salariul pe care poate romanul sa il castige in Marea Britanie se invarte in jur de 1000 - 1200 lire. Un apartament cu un salon si un dormitor aici de inchiriat este in jur la 1000 lire pe luna. Nu iti permiti. Asa ca stai la comun, si iti platesti doar o camera daca mai vrei sa iti ramana si ceva banuti. Transportul aici este scump, in medie consumi pe luna 120 - 150 lire. Pune telefonul , internetul ca trebuie sa comunici, pune manacarea si trage linie.
Un medic privat aici, asta insemnand consultatie plus investigatii te ajunge si la 3000 - 4000 lire , depinde de boala si investigatii. in plus ca aici relatia interumana medic pacient nu mai exista. Niciodata nu te vede acelasi medic, plus ca investigatiile nu merg cap coada. Spre exemplu:
pas 1: specialist - programare cu asteptare 2- 3 luni - doar te consulta si recomanda sa spunem ecograf.
pas 2: ecograf - programare cu asteptare 2 -3 luni - face strict ecograf si stabileste diagnostic sau poate cere o investigatie in plus
pas3 - noua investigatie - ex: colposcopie, sau biopsie, sau RMN, etc programare cu asteptare 2 -3 luni
Si asa se insira anul in timp ce tu nu ai un diagnostic si fireste un tratament.
Voiesti mai repede totul? ti se raspunde cu un zambet larg pe fata ca nu se poate ca sunt atatia ca tine inaintea ta. si pleci singur la privat daca poti daca nu te pregatesti temeinic de ce e mai rau.

Acolo va ajunge si Romania cat de curand.
Anul trecut in septembrie mama mea 75 ani, a avut nevoie de operatie de extirpare a glandei tiroide. Suspecta cancer de tiroida. Pensionara cu o pensie modesta. asigurata. A platit tot, si a cumparat cele necesare, medicamente etc. In timp ce se afla in spital, o alta femeie saraca a venit cu acelasi diagnostic. Au externat-o dupa 2 zile neoperata ca nu avea bani. Mama nu a avut cancer, slava lui Dumnezeu, insa lipsa hormonilor tiroidieni a dereglat glicemia si astfel are mici probleme si cu inima.
In noiembrie a primit de la medicul de familie trimitere la diabet la medic specialist. Ei bine acolo , cu programare, pe cand, pe 10 februarie. Deci operata, si nu poate fi vazuta decat dupa 3 luni. Si asa ajunge la privat.
De 3 zile s-a racit puternic (febra, tuse, eu cred ca e viroza respiratorie) si a sunat la medicul de familie sa se programeze. I-a raspuns , nu va pot programa decat peste o saptamana, n-am ce face nu va pot primi, Mergeti la urgenta.
#Asa ca nu va puneti sperante desarte, inarmati-va cu putere si strangeti bani de sanatate. Ca nu vom fi vesnic sanatosi si tari ca stanca 100 ani.

Pana acum ceva ani nu era o problema sa mergi la medic de familie, insa directivele sunt clare, si iata ca pas cu pas si Romania se aliniaza aceluiasi stil.

Lucian008 12.02.2015 21:25:33

Oameni buni discutia este nu doar inutila, dar si evident fara nici un rezultat.

1. Daca cineva nu vrea sa accepte cardul de sanatate cu cip poate sa nu il accepte. Si aici s-a incheiat discutia. Daca asta era "lupta" cei care nu vor sa accepte cardul cu cip pot sa considere ca au castigat.
2. Cip-ul nu este prezent in Apocalipsa. Sunt doar niste interpretari fantasmagorice ale unor neoprotestanti preluate de unii autointitulati ortodocsi cu samanta dezbinarii si neascultarii in ei.
3. Si daca cipul, prin absurd ar fi semnul fiarei, atunci luptatorii anticip ar trebui sa renunte la orice dispozitiv electronic care contine cip-uri. Daca este vorba doar despre cele care contin elemente de identificare personala sa renunte la telefonul mobil. In plus nu exista o porunca a Bisericii de a se lupta impotriva venirii Apocalipsei sau a semnului fiarei. Nu il accepti si s-a incheiat discutia.

Toate "dezbaterile" sunt de fapt alimenentate artificial, fara nici un argument (niciodata nu a putut sa sutina un singur argument), de o persoana cu probleme. Va asteptati ca o persoana cu probleme sa recunoasca acest lucru: ca are probleme? Nu. Va sustine ca are dreptate si ceilalti gresesc. Nu o va interesa nici un argument din partea nimanui.
Nu ati vazut ca refuza sa raspunda la intrebarea daca este posibil sa greseasca?

dobrin7m 12.02.2015 21:29:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580810)
Daca un card e o scandura pentru tine, trebuie sa fii tare slabanoaga.
Cu trupul, cu duhul.. (slaba, nu saraca, da?)

Eu uneori vorbesc in metafore si simboluri, imi cer scuze ca poate astfel nu ma fac inteleasa.
Intervine o problema aici cu metafora cu scandura. Ca in fiecare zi poate veni cineva sa mai puna o scandura , si inca o scandura, si la un moment dat o sa zicem, mai da eu nu mai pot face metanii ca trebuie sa car scandurile astea.

Citat:

Om trai si om vedea, care din doctori a avut dreptate, nu?
Ne anunti tu..
Apropo, la roman ai facut biopsie? Sau ti-a zis asa, din ochi?
Iar n-ai inteles. Pai englezii au tot repetat analiza, pentru ca nu iese la biopsie cancer, nu iese si pace. Dar lor tot nu le vine sa creada. Ultima data au facut biopsie in octombrie, iar in decembrie m-au chemat sa stea de vorba cu mine. Sa imi spuna, ca n-a iesit, dar asta nu pentru ca nu e cancer ci pentru ca poate medicul n-a stiut sa recolteze proba bine. Desi biopsia de dinainte de asta a iesit clar ca nu e cancer. Deci faci 3 biopsii, toate ies bine, si tu imi recomanzi operatie? lipsa de profesionalism . Asta creeaza sistemul , oameni nepregatiti si ignoranti in locuri pe care nu le merita.

In Romania, doar nu iti imaginezi ca m-am dus la vraciul satului.

Citat:

Ti-am pus niste intrebari de bun simt (cine demonstreaza ca Gheorghe a fost la cabinet si nu i-a prescris medicul in lipsa pagubind alti pacienti de compensate? Controlul politiei/CFR inseamna ca toti suntem infractori? Biletul de calatorie este o dovada sau o suspiciune? etc.), la care puteai sa meditezi si sa-ti dai raspunsuri singura, chiar si tu puteai face asta.
Si pe urma pricepeai.

Dar nu, tu nu vrei sa pricepi, tu vrei sa-ti versi furia pe "sistem" pentru frustrarile tale, o tineai sus si tare cu acelasi prostii (nu pricep deci nu e nevoie, increderea bla bla).
[/quote]

Daca Gheorghe nu merge la cabinet si medicul ii prescrie medicamente in lipsa , care e problema? ca Gheorghe este in sistem, si se vede clar acolo daca Gheroghe trebuia sa primeasca medicamentul ala compensat sau nu. Ca acolo scrie clar daca Gheorghe e asistat social sau primul ministru. Asa ca daca Gheroghe e asistat social atunci nu a pagubit pe nimeni de nimic ca are dreptul sa ia compensatul ala, insa de e primul ministru , atunci, in baza aia unica se vede clar ca medicul face mismasuri. Insa cand medicul se stie pus sub lupa nu va mai face el mismasuri.

Orice unitate este obligata prin lege sa aiba biroul de audit si control financiar intern. Asa era dintotdeauna nu e de acum. Acesti oameni cu asta se ocupa sa verifice daca cei ce lucreaza in acel sistem , o fac corect.
In America, si peste tot in statele care se respecta, statul are serviciu special pentru asta, unde sunt verificati toti asiguratii daca au dreptul sau nu sa primeasca ce primesc.

ovidiu b. 12.02.2015 22:24:14

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580870)
Ovidiu, daca că Biserica se lasa influentata de politica, nu e greu sa se gaseasca doi-trei profesori teologi zelosi care sa spuna ceea ce li se impune referitor la cipuri si carduri. Aceiasi oameni o sa spuna ca ecumenismul e extraordinar, iar homosexualitatea este o virtute! Problema de timp.

Antonia, omiți un lucru foarte important, și anume, uiți sau nu știi că Biserica este trupul lui Hristos, iar noi credincioșii suntem mădularele trupului lui Hristos. Așadar, nu poți fi mădular al lui Hristos și în același timp să lovești în trupul și mădularele Lui. Sau poți, fiecare este liber să aleagă. Cei care mereu aduc acuze la adresa Bisericii nu fac decât să dovedescă o râvnă prost înțeleasă.

Legat de "profesori teologi zeloși", îți dedic acest cuvânt al părintelui Mihoc despre înșelare: https://www.youtube.com/watch?v=a4tOVwFEIpI#t=6m53s

"Monahul trebuie foarte mult sa se pazeasca de rava trupeasca si sufleteasca, ce se infatiseaza la aratare ca evlavioasa, iar de fapt este nesocotita si stricatoare de suflet. Oamenii din lume si multi dintre cei ce duc viata monahiceasca, datorita nestiintei lor, lauda mult o asemenea ravna, nepricepand ca izvoarele ei sunt parerea de sine si trufia. Aceasta ravna ei o preama*resc ca ravna pentru credinta, pentru evlavie, pentru Biserica, pentru Dumnezeu. Ea consta in osandirea si acuzarea mai mult sau mai putin aspra a celorlalti, pentru greselile lor in privinta moralei si pentru cele impotriva bunei oranduieli si intocmiri bisericesti. Amagiti fiind de o falsa conceptie despre ravna, ravnitorii lipsiti de intelepciune socot ca, lasandu-se in voia acestei ravne urmeaza Sfintilor Parinti si sfintilor mucenici, uitand ca ei - ravnitorii - nu sunt sfinti, ci pacatosi." - Sf. Ignatie Briancianinov

Corinusha 13.02.2015 09:00:26

Oooo, Doamne, astea erau? Eu cautam pe google o gura de canal cu o ditamai crucea pe mijloc... nu ma mir ca nu am gasit-o daca despre astea era de fapt vorba.
Pentru astea se face/s-a facut atata caz? Ca apare stema, care se intampla sa aiba o cruce, Romania avand generatii si generatii de crestini inca din timpuri vechi?

Asta e asa o mare problema?!

AlinB 13.02.2015 11:21:51

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 580870)
Ovidiu, daca Biserica se lasa influentata de politica, nu e greu sa se gaseasca doi-trei profesori teologi zelosi care sa spuna ceea ce li se impune referitor la cipuri si carduri. Aceiasi oameni o sa spuna ca ecumenismul e extraordinar, iar homosexualitatea este o virtute! Problema de timp.

Problema e ca desi cipofobii fac spume la gura, nu pot gasi doi-trei profesori teologi care sa construiasca o terorie coerenta si ortodoxa anticip.

Toata argumentatia e abureala de youtube, neoprotestantism si prosteala pe fatza.

Acum daca ar fi profesorii teologi o problema, dar nici la manifestatiile anticip, mai mult de o mana de isterici din care jumatate MISAni, n-au reusit sa stranga.

Si faptul ca mai strigau si lozinci anticlericale, spune multe.

AlinB 13.02.2015 11:25:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 580879)
Cei care mereu aduc acuze la adresa Bisericii nu fac decât să dovedescă o râvnă prost înțeleasă.

Nu e ravna prost inteleasa este prostie pur si simplu si multa fudulie.

Citat:

Legat de "profesori teologi zeloși", îți dedic acest cuvânt al părintelui Mihoc despre înșelare: https://www.youtube.com/watch?v=a4tOVwFEIpI#t=6m53s
Bate antoniap saua sa pricepa ovidiu.b.

Pai n-a scris ea cateva postari mai sus?

Ca par. Mihoc dupa mintea ei (care?) e unul din ala vandut Fiarei, care apara cipul si 666 -le ascuns intre foile de plastic, gata sa te loveasc acu lepadarea inconstienta - definitia ne(o)-ortodoxa a pacatului supremdupa mintea sectei cipofobe.

O chestie trebuie sa-ti intre in cap, cu prostul n-ai cum sa castigi un argument.

Pentru ca tu vrei sa-l faci sa rationeze, iar el n-are treba cu asa ceva, el e un raspandac cu o misiune: sa dea copy/paste sau sa repete ca un robot aceleasi idei stupide peste care incearca sa intinda o spoiala de virtute.

AlinB 13.02.2015 11:40:03

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580896)
Oooo, Doamne, astea erau? Eu cautam pe google o gura de canal cu o ditamai crucea pe mijloc... nu ma mir ca nu am gasit-o daca despre astea era de fapt vorba.
Pentru astea se face/s-a facut atata caz? Ca apare stema, care se intampla sa aiba o cruce, Romania avand generatii si generatii de crestini inca din timpuri vechi?

Asta e asa o mare problema?!

Pai nu prea ar fi, daca ar fi, Biserica ar schimba capacele deja instalate ca asa au zis, alea care sunt instalate deja raman, nu se mai pun altele noi de genul asta..

Oricum si stema mi se pare de prost gust sa o pui pe jos.

Probabil au vrut sa faca ceva in ton cu zona dar cum la noi astia care iau decizii sunt manelisti si analfabeti o iesit o prostie.

AlinB 13.02.2015 16:34:15

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 580876)
Eu uneori vorbesc in metafore si simboluri, imi cer scuze ca poate astfel nu ma fac inteleasa.
Intervine o problema aici cu metafora cu scandura.

Probabil ar trebui sa vorbim cu admin sa implementeze si un tag [IRONY] [/IRONY]

Citat:

Iar n-ai inteles.
Nu e vina mea ca nu explici cum trebuie.
Ai zis initial ca ti-au facut nu stiu cate biopsii si te trimiteau la operatie.
N-ai zis ca ti-au facut biopsii, n-a iesit nimic si te-au trimis la operatie.
Si chiar si acum, probabil ai "uitat" sa mentionezi ceva, pentru ca oricat de incompetent ar fi sistemul medical din Anglia, sa te trimita la operatie fara nici un indiciu ca ai avea nevoie de una, mi se pare cam SF.

Citat:

In Romania, doar nu iti imaginezi ca m-am dus la vraciul satului.
Deci ai facut biopsie in Romania sau nu? Eu inclin sa cred ca nu.
Dar oricum, e irelevant pentru topic.

Citat:

Daca Gheorghe nu merge la cabinet si medicul ii prescrie medicamente in lipsa , care e problema? ca Gheorghe este in sistem, si se vede clar acolo daca Gheroghe trebuia sa primeasca medicamentul ala compensat sau nu.
Greu frate, greu tare.

Deci Gheorghe nu se duce la doctor. Dar doctorul ii trece acolo o problema acuta si imi da medicamente compensate de 2 milioane. Lui si la inca 10.

De unde "se vede clar" ca a trecut sau nu pe la medic, nu mai zic daca am avut sau nu problema in cauza.???

Citat:

Ca acolo scrie clar daca Gheorghe e asistat social sau primul ministru. Asa ca daca Gheroghe e asistat social atunci nu a pagubit pe nimeni de nimic ca are dreptul sa ia compensatul ala, insa de e primul ministru , atunci, in baza aia unica se vede clar ca medicul face mismasuri. Insa cand medicul se stie pus sub lupa nu va mai face el mismasuri.
Stii, ar trebui sa lasi nasul mai jos daca esti asa grea de cap.

Cum adica nu e nimeni pagubit daca 10 20 sau 100 oameni primesc fictv medicamente sau analize iar cand trebuie sa primeasca si ala care are dreptul "nu mai sunt fonduri?"
Poate chiar Gheorghe vine intr-o zi, pe bune, si afla "ca nu mai sunt fonduri".

De unde si pana unde "se vede"? Cum?

Asta cu decontantul la CNAS de tot felul de medicamente si analize care nici nu se efetueaza, mi-a spus chiar un medic de familie - nu facea el personal fazele astea, dar stia de ele.

Stiu direct de oameni care pentru probleme minore ajunse la urgenta, s-au trezit cu internari de pana la o saptamana, cica "monitorizare si analize" timp in care au primit doar tratament simptimatic, si au iesit dupa o saptamana fara nici un diagnostic concret (si cu boli spitalicesti).
Dar cred ca daca s-ar fi uitat ce scria in fisa, de cata atentie medicala au primit, probabil se adunau cateva mii de lei.

Citat:

Orice unitate este obligata prin lege sa aiba biroul de audit si control financiar intern. Asa era dintotdeauna nu e de acum. Acesti oameni cu asta se ocupa sa verifice daca cei ce lucreaza in acel sistem , o fac corect.
Macar stii ce e ala "audit si control financiar"? Sau doar iti place sa arunci cu cuvinte care te depasesc?

De unde sa stiue "aduitul si controlul financiar" daca Gheorghe a dat sau nu pe la doctor??

Treaba lor e sa vada ca n-a cumparat doctorul prea multe pixuri pentru cabinet sau n-are cheltuieli exagerate, de unde sa stie care pacienti si-au primit intr-adevar medicamentele/analizele si care nu???

Citat:

In America, si peste tot in statele care se respecta, statul are serviciu special pentru asta, unde sunt verificati toti asiguratii daca au dreptul sau nu sa primeasca ce primesc.
Bun, n-ai priceput mai nimic, dar nu conteaza, tura viitoare poate poate..

dobrin7m 13.02.2015 20:40:11

Alin, eu nu ma mai contrazic cu tine la infinit. Ca nu are nici un rost. Am inteles. Romania e o tara de hoti, din cate spui tu, de corupti si de talhari. Toate tarile europene puternice, nu ca Romania, au sisteme functionale fara carduri de sanatate cu cip, totul e bine, numai la romani nu se poate, ca sunt super hoti si super corupti.

Cu problema mea, poate sa ti se para SF, dar asta este. Nu sunt nici prima nici ultima care pateste astfel de lucruri in Anglia. O femeie aici a ajuns de a facut citostatice 6 luni si apoi a descoperit ca de fapt era sanatoasa tun si ca medicii au facut o eroare. Sistemul creaza erori mari , desigur ca nu sunt o regula, dar se intampla.

Nu vreau sa expun cazul meu aici, dar iti spun ca mi-au pus diagnostic complet gresit si mi-au dat tratament la fel de gresit. Noroc ca tratamentul l-am luat numai din octombrie si nu a facut ravagii mari in 2 luni. Slava lui Dumnezeu ca am venit in ianuarie la medic in Romania, care atunci cand a vazut mi-a spus clar: opreste rapid medicamentele acelea ca dai in altceva asa degeaba.

Legat de baza aceasta faimoasa de date, ai spus mai zilele trecute o vorba, cum ca nimeni nu se plange impotriva acestei baze de date, si aici iti dau dreptate, insa a te plange este deja tardiv dupa parerea mea.

oaie_cugetatoare 13.02.2015 20:42:42

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 580950)
Nu vreau sa expun cazul meu aici, dar iti spun ca mi-au pus diagnostic complet gresit si mi-au dat tratament la fel de gresit. Noroc ca tratamentul l-am luat numai din octombrie si nu a facut ravagii mari in 2 luni. Slava lui Dumnezeu ca am venit in ianuarie la medic in Romania, care atunci cand a vazut mi-a spus clar: opreste rapid medicamentele acelea ca dai in altceva asa degeaba.

Medicii aia de acolo din strainatate, stiau ca esti romanca ?

dobrin7m 13.02.2015 21:12:28

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 580952)
Medicii aia de acolo din strainatate, stiau ca esti romanca ?

Da. desigur ca da. Si pentru ca ai intrebat aceasta am sa povestesc totusi episodul meu din octombrie cu spitalul. Ca sa vedeti cat suntem de discriminati romanii si cum suntem tratati.

Din septembrie anul trecut hemoragia cu care ma confrunt de 4 ani nu s-a mai oprit de loc. In octombrie a devenit atat de masiva si abundenta incat imunitatea mea a scazut considerabil, si incepusem sa am crampe dureroase musculare. Astfel am facut infectie urinara , de la frig, aici in acele zile fiind foarte frig , cu vant puternic si ploaie rece.
Ei bine pe la mijlocul lui octombrie in noaptea de duminica spre luni am avut dureri atat de mari cu contractii puternice cu pierdere masiva de sange incat sotul meu, m-a luat si m-a dus la cel mai apropiat spital de noi acesta fiind West Middlesex Hospital University London. Am ajuns acolo unde m-au luat , m-au pus intr-o rezerva, mi-au luat sange si proba de urina , si la 10 minute a venit repede sa imi spuna ca am infectie, ca volumul de sange este sub limita si m-au pus la o perfuzie de glucoza spunandu-mi ca va veni medicul sa ma vada. Le-am dat datele, numarul meu de asigurat si numele. M-au gasit in sistem si a fost ok. Am intrebat, cat stau aici, sotul poate pleca sau ma asteapta? sa plece, ca dureaza si poate va internam. sotul meu a plecat , si la vreo 15 minute a venit o asistenta de la registratura, a inchis usa , s-a repezit la perfuzie si a smuls-o, sangele siroind pe mana si a strigat la mine, sa pleci ca daca nu pleci vine gardianul. Si i-am spus atunci: pentru ca sunt romanca? si a strigat la mine, de ce spui asta, nu spune asta, pleaca auzi ca chem gardianul. Aveam telefonul deschis pe convorbire, tocmai vorbeam cu sotul, acesta auzind a inceput sa strige in telefon ce se intampla. Asistenta a vazut telefonul si si-a inchipuit ca e inregistrata si a iesit fara un cuvant afara spunandu-mi sa plec.
Nu m-am razboit cu ei, nu eram oricum in stare, mi-am strans lucrurile si am plecat. Cineva ulerior a decis ca nu imi vor da primul ajutor , de ce? alt motiv nu exista decat ca sunt romanca. desi ei nu recunosc aceasta niciodata.

Dupamasa durerile au devenit atat de mari incat nu am mai putut rezista si am chemat salvarea. Le-am spus: sunt romanca, nu ma duceti la west middlesex ca acolo nu vor sa ma trateze. Si m-au dus la Kingston Hospital. M-au lasat acolo pe un scaun si au plecat. Am asteptat 3 ore in dureri pe scaunul acela pana m-a chemat intr-un cabinet un medic indian. Mi-a luat sange, cu greu, ca nu mai era presiune, in schimb hemoragia era masiva, am umplut cabinetul de sange, mi-au dat calmante si medicamente pentru stoparea hemoragiei si m-au trimis acasa. Mi-au spus insa ca hemoglobina este 8 ca este deja anemie prin lipsa de fier si mi-a prescris fier pastile. Am plecat acasa.

A doua zi pe la 6 dupa masa am avut iarasi dureri atat de mari incat ma tavaleam pe jos, insuportabile, nu pot sa va dau un grad pentru acea durere, era maxima si de nesuportat. Am chemat salvarea , si m-au dus din nou la Kingston Hospital London. Mau pus intr-o rezerva si mi-au luat din nou sange dar de data asta si urina. Si au vazut infectia. Durerile erau de la infectie. Hemoglobina s-a mai dus un punct in jos intr-o singura zi si atunci abia s-au alarmat dandu-si seama ca au facut o greseala trimitandu-ma acasa cu o zi inainte. si astfel m-au internat. Insa eu de data asta am chemat medicul specialist care m-a vazut si i-am zis asa: sunt romanca, daca e nevoie sa platesc consultatia si spitalizarea spuneti-mi ca voi plati. S-a uitat la mine si a spus: nu e nevoie (desigur ca nu e nevoie, am spus in mintea mea , doar platesc taxe la guvernul englez) esti asigurata.

Asta este. O fi fost o intamplare cu mine nu stiu. Mai sunt si alti romani respinsi de spitale, nu stiu. eu am trait asta si a fost extrem de dureros sa vezi ca esti tratat ca o persoana de clasa a 2 a, de clasa inferioara. Toti africanii, si cei din america latina sunt mai bine tratati ca romanii.

oaie_cugetatoare 13.02.2015 21:43:18

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 580953)
Da. desigur ca da. Si pentru ca ai intrebat aceasta am sa povestesc totusi episodul meu din octombrie cu spitalul. Ca sa vedeti cat suntem de discriminati romanii si cum suntem tratati.

Pai da, atunci sa nu te mire.E datorita campaniei lui Nigel Farage.

Citat:

S-a uitat la mine si a spus: nu e nevoie (desigur ca nu e nevoie, am spus in mintea mea , doar platesc taxe la guvernul englez) esti asigurata.
Pai el ti-a citat din legislatie.Dar una este sa-ti citeze din legislatie, si alta
este sa interpreteze legislatia personal.

Citat:

Asta este. O fi fost o intamplare cu mine nu stiu. Mai sunt si alti romani respinsi de spitale, nu stiu. eu am trait asta si a fost extrem de dureros sa vezi ca esti tratat ca o persoana de clasa a 2 a, de clasa inferioara. Toti africanii, si cei din america latina sunt mai bine tratati ca romanii.
Poate africanii si cei din america latina sunt tratati ca persoane de clasa
a 2-a.Romanii pentru ei , sunt socotiti rasa inferioara, care exista doar
dintr-un accident al evolutiei.(adica sunt clasificati mai rau decat persoane de categ a 2-a)

Iar chestia are la baza lipsa de respect.Judecand invers (din pozitia englezului): pai daca proprii tai conducatori din tara ta nu te respecta, de ce te-ar respecta altii(niste straini)?

Iti dau un exemplu: englezii nu-i suporta pe nemti(din motive istorice evidente).Dar eu nu cred ca un englez si-ar permite sa trateze un neamt cum ar trata un roman.

Pai daca subiectul campaniei lui nenea Farage, ar fi fost nemtii (si nu romanii)
pai s-ar fi lasat cu un razboi economic instant intre Anglia si Germania,
si s-ar ivii o oportunitate pt Berlin:
sa le arate englezilor ca si in ziua de azi se poate ajunge in Londra cu
actuala flota "Luftwaffe".

Englezii nu-i suporta pe nemtii, dar ii respecta.Pt ca stiu bine ca daca nu-i respecta, nemtii le baga pumnul in gura instant.:105:

Ca o concluzie: eu nu-i suspectez pe medicii de acolo de malpraxis, ci de indolenta provenita din mentalitatea pe
care o au la adresa romanilor.

Corinusha 14.02.2015 08:57:33

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 580950)
A[...] Romania e o tara de hoti, din cate spui tu, de corupti si de talhari. Toate tarile europene puternice, nu ca Romania, au sisteme functionale fara carduri de sanatate cu cip, totul e bine, numai la romani nu se poate, ca sunt super hoti si super corupti.

Te rog da un search pe google macar sa vezi unde se situeaza Romania in ceea ce priveste corupotia. Hai in tara si stai 5 ani si mergi la medici. Vezi cat trebuie sa platesti LA STAT, cu toate ca esti asigurat, ca altfel nu te baga in seama.
Pe socrul l-au lasat sa moara cu zile ca nu avea bani sa plateasca medicii, ca deh, in tomania tre' sa imparti sute de lei pe la medici, asistente si chiar infirmiere, ca altfel nu te baga decat dracu' in seama. Asa ca hai aici si stai aici si apoi vorbeste!!! Daca nu iti permiti sa platesti medicii la stat si nu iti permiti sa platesti la privat, mori cu zile, ca, desi se pricep la ce fac, medicii nu te baga in seama daca nu sari cu banu'.
Nu mai vorbi te rog ce nu sti. Cauta macar informatii inainte sa vorbesti aiurea.
Ca o concluzie, Romania CHIAR E PLINA de hoti, corupti si talhari; doar cei care au plecat din tara nu isi mai dau seama, ca macar au dat de conditii si cu 0.1 % mai bune si tot e ceva...

dobrin7m 14.02.2015 11:22:54

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580978)
Te rog da un search pe google macar sa vezi unde se situeaza Romania in ceea ce priveste corupotia. Hai in tara si stai 5 ani si mergi la medici. Vezi cat trebuie sa platesti LA STAT, cu toate ca esti asigurat, ca altfel nu te baga in seama.
Pe socrul l-au lasat sa moara cu zile ca nu avea bani sa plateasca medicii, ca deh, in tomania tre' sa imparti sute de lei pe la medici, asistente si chiar infirmiere, ca altfel nu te baga decat dracu' in seama. Asa ca hai aici si stai aici si apoi vorbeste!!! Daca nu iti permiti sa platesti medicii la stat si nu iti permiti sa platesti la privat, mori cu zile, ca, desi se pricep la ce fac, medicii nu te baga in seama daca nu sari cu banu'.
Nu mai vorbi te rog ce nu sti. Cauta macar informatii inainte sa vorbesti aiurea.
Ca o concluzie, Romania CHIAR E PLINA de hoti, corupti si talhari; doar cei care au plecat din tara nu isi mai dau seama, ca macar au dat de conditii si cu 0.1 % mai bune si tot e ceva...

A cui e este vina? stii cat are salariu un medic in occident? cu ce e este mai prejos un medic roman decat unul din occident? ca de multe ori este mai bine pregatit si mai profesional.
Revinem la ce tot spun eu de ceva zile. ia sa le dai oamenilor ceea ce merita pentru munca lor si sa vedem mai au nevoie sa fure?
deci cheltui bani pe carduri inutile, dar nu faci nimic pentru imbunatartirea economiei, pentru crearea de locuri de munca, pentru o salarizare normala.
UE a impus romaniei sa alinieze preturile cu occidentul, dar salariile?
e normal sa platesti acelasi pret pentru bunurile de larg consum dar sa ai salariu de 10 ori mai mic decat cel din occident?
si toate pentru ce? pentru ca am vrut in uniune.
ei bine, cand Alin a spus ca trebuia protestat pentru baza de date, am spus e prea tarziu. trebuia sa nu intram in uniune si sa nu mai impuna ei romaniei ce e bine pentru cetatenii ei.
Au distrus tot, la comanda, lor, au inchis tot, deunazi citeam ca pentru mezelurile romanesti se importa carne congelata . de unde? de la ei, englezi, francezi. si noi am inchis abatoare. asta un exemplu.
ieri am citit ca iohanis a fost la intalnirea consiliului european si a declarat: romania isi doreste sa adopte moneda unica.

""În acest context a fost subliniată importanța continuării reformelor structurale în toate statele membre. Am subliniat faptul că România își dorește să adopte moneda unică europeană. Din această perspectivă vom urmări cu toată atenția actualul proces de consolidare a Uniuni Economice și Monetare", a spus Iohannis.

dobrin7m 14.02.2015 12:04:37

si apropo de plata la medici, acelasi lucru este si aici. Tot la privat ajungi, daca te tin baierele pungii, ca aici medicul privat e scump, este cam acelasi lucru in raport de salar - pret cum este si in Romania. In Romania nu iti permiti? nici aici nu iti permiti medic privat englezesc.

antoniap 14.02.2015 16:57:38

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 580978)

Romania investeste destul de putin in educatie, iar roadele se vad. In plus, nu exista o atitudine constructiva fata de munca. S-a creat cumva impresia ca se poate sari peste etape si ca se pot obtine avantaje materiale mari si fara atata munca! Parca prea multi ,,cetateni destepti" in Romania! ,,Da" nu mai este ,,da", iar minciuna a ajuns politica de stat.

Daca nu esti santajabil inseamna ca nu esti ,,cum trebuie". Oamenii de valoare ai acestui neam sunt dati la o parte pentru a face loc leprelor. Apoi venim si spunem ca suntem un popor de lepre! Avem in tara coruptii pe care i-am incurajat sa prospere prin legi facute anume ca sa le permita acest lucru. Multi au ajuns sa creada ca pentru a o duce bine trebuie ,,sa se descurce" calcand peste cadavre daca e cazul. Insa nu ei definesc gandirea sanatoasa a acestui popor.

Exista si multi oameni minunati, buni crestini care ar putea, daca ar fi lasati, sa schimba mentalitatile create de comunism si de apele tulburi ale tranzitiei de care unii profitat parca prea mult. Nu e corect sa-i numim corupti si pe cei care au furat si pe cei pagubiti!

antoniap 14.02.2015 17:19:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580920)
Nu e ravna prost inteleasa este prostie pur si simplu si multa fudulie.

Bate antoniap saua sa pricepa ovidiu.b.

Pai n-a scris ea cateva postari mai sus?

Ca par. Mihoc dupa mintea ei (care?) e unul din ala vandut Fiarei, care apara cipul si 666 -le ascuns intre foile de plastic, gata sa te loveasc acu lepadarea inconstienta - definitia ne(o)-ortodoxa a pacatului supremdupa mintea sectei cipofobe.

O chestie trebuie sa-ti intre in cap, cu prostul n-ai cum sa castigi un argument.

Pentru ca tu vrei sa-l faci sa rationeze, iar el n-are treba cu asa ceva, el e un raspandac cu o misiune: sa dea copy/paste sau sa repete ca un robot aceleasi idei stupide peste care incearca sa intinda o spoiala de virtute.

Nici ideile tale nu sunt originale! Doar ca te situezi de cealalta parte a baricadei. Tu esti corect politic, eu nu. In privinta aprecierilor, iti multumesc pentru complimente! Acestea sunt cele mai frumoase complimente pentru un crestin. Tu ma ajuti sa nu cad in mandrie, de aceea chiar nu-ti port pica. Mantuire!

Pe mine ma intereseaza parerea lui Iisus Hristos. Cu ce se aleg oamenii pe care-i lauda toata lumea de buna voie, de frica sau din interes? Tot la mila lui Dumnezeu ajung si ei...

ovidiu b. 14.02.2015 18:21:18

Antonia, ce spune pr. Mihoc chiar nu contează. Dar de ce spune Sf. Ignatie Briancianinov ce spui?
Ceee ce omiți ai înțeles?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.