![]() |
mariamargareta [COLOR=red](defapt este o copie dupa o oarecare scriitoare sau critic literar: Estera) [/COLOR]
[COLOR=purple][SIZE=5]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [COLOR=red](nu e secta ci Cetate Sfanta, pentru cine crede)[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][COLOR=#000000]Noi semnale [COLOR=red](deci se arata ca sfada creshte, poi sfada nu e de la drac?, caci din sfatul cel bun, Dumnezeiesc, povatza devine pastaie, sfada)[/COLOR] despre împotriviri acerbe care apar în ultima vreme în interiorul sectei [COLOR=red](deci nu e secta, dar asha faceau ateii, repetau minciuna mereu pana devine in oameni prin masificare, un fel de adevar, deci a repeta Adevarul e o minune iar a repeta viclenia e o minciuna, din pofta rea a raului, caci vinde, se leapada, ca-i place noua lui postura de... lepadatura)[/COLOR] “Noul Ierusalim” sunt semnalate chiar în “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din [/COLOR][COLOR=blue]17-05-2009 [/COLOR][COLOR=#000000]și[/COLOR][COLOR=blue] 28-05-2009[/COLOR][COLOR=#000000]. Se pare că unii adepți au “mirosit” în sfârșit cam ce hram poartă liderii lor [COLOR=red](ca se chinuie pana la sfarshit sa-i ridice spre cer shi sa nu-i lasa sa se intoarca la gLume, unii stradania asta o numesc interes viclean shi vor la libertate, poi pe cei pacatoshi ai Lui dumnezeu ii cearta shi ii bate, iar pe ceilalzi, care nu vor, nu cred, nu vor ca sa mai caute sa vada, ii lasa shi-i lasa-n lpibertate shi in moarte... caci asha ei au voit shi shi-au ales, shi cine poate shti ce are cu ei sa faca, sarmanul sfant, al nostru Tata)[/COLOR] și, odată ce au văzut adânca înșelare [COLOR=red](eu cum de n-am vazut-o? shi care e inshelarea? care? deci cum se poate, cum oare, cel ce mereu pe Domnul il asculta acela in ochii lor le pare ca se-nshala, iar cine sta in contra, minte, fura, omite, shi face invers decat voia Lui, aceia-n ochii lor, le pare mereu, ca ei au spor, shi ca nu se vor preface candva in bulgare de sare ori de sulf, ori in tzantzar care se crede vampir ori zmeu ori pagan-zeu)[/COLOR] în care au fost târâți, le întorc spatele celor care i-au purtat cu vorba de ani de zile pe coclauri “duhovnicești” [COLOR=red](poi sigur ca da, caci coclaurile sunt inca in sufletele lor sarmane, disperate, fara mane, dar cine i-a dus mereu pe ei, o, nu cumva Tu, Doamne?)[/COLOR]. Iar aceștia nu se lasă mai prejos, ba mai mult chiar: sar acum la beregata “răzvrătiților” [COLOR=red](exact la beregata, exact la BERE-gata, caci gustul berii cine-l uita, ca sa nu sara-afara asha ca shi un purice de caine mort, nu Saule?)[/COLOR] . Înecat în lacrimile neputinței, “Dumnezeul de la Pucioasa” trece rapid la amenințări josnice: [COLOR=magenta]ce Mi-ați făcut voi Mie, dar să vedeți ce-o să vă fac și Eu vouă![/COLOR][COLOR=red] (ii va lasa, ii va lasa liberi, sa ii poata lua satana gLumii in primire, ori ce crezi dumneata ca este jos? in jos... in lut, in pamant, in tzarana... smerenie? o nu, acolo doar Dumnezeu smerindu-se, in iad a luminat, dar i-a lasat inca pe unii ca sa mai sufere, caci doar pe sfintzi, pe dreptzi i-a ridicat caci ei fusesera legatzi prin viclenie shi minciuna, ori dintr-o neputintza nu au biruit complet, ci s-au pierdut shi au cazut, shi au suferit cam prea destul, deci doar pentru unii venise atunci momentul cel solemn, din chinuri ridicare, dar astazi oricine este chemat sa-nvie, caci shi mortzii aud glasul Sau, shi doi cate doi, sau trei invie, din moarte shi minciuna, ura)[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][COLOR=#000000]Un suflețel răzvrătit, care pe vremuri (cităm din “Cuvânt”:) “[/COLOR][COLOR=blue]știa și iubea lucrarea Mea cu voi și care trăgea cu voi cu inima din el[/COLOR][COLOR=#000000]“ (cine să fie, cine să fie? O fi Dănuț? Mister…că nu ni se spune de-a dreptul, dar suntem lăsați să-l bănuim) a fost rugat de “servii Lui” (adică de Dumnezeul Pucioasei întrupat în Mihela & Nicușor) să-I facă o trebușoară, iar ticălosul suflețel n-a voit să-L mai asculte, așa cum a făcut-o fără crâcnire de vreo 20 de ani încoace. Câtă obrăznicie! Câtă lipsă de recunoștință! [/COLOR][COLOR=red](ce ironii dar unde-i Adevarul?)[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple] [SIZE=4][COLOR=#000000]Dar ce scrie de fapt în Cuvânt legat de acest subiect? Iată ce scrie:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…că am rugat prin servii Mei pe [/COLOR][COLOR=red]un suflețel[/COLOR][COLOR=blue] care știa și iubea lucrarea Mea cu voi și care trăgea cu voi cu inima din el, și l-am rugat cerându-i un ajutor, și [/COLOR][COLOR=red]n-a voit să Mă asculte[/COLOR][COLOR=blue], de teamă că vă ascultă pe voi și nu pe Mine, și a fost pus așa la cale de către cei ce nu Mă mai vor peste ei, și l-au îndemnat să stea cu spatele la rugămintea Mea de peste el, iar Eu M-am îndurerat adânc și am lăcrimat mult în cer și pe pământ, și am coborât în voi această durere, copii purtători de dureri pentru Dumnezeu, și iată ce spun Eu acum: așa voi lucra și Eu pentru cei ce-Mi arată spatele când Eu îi rog pe ei pentru un păhăruț de apă pe calea Mea cu voi. Precum M-au ajutat ei pe Mine când le-am cerut, tot așa îi voi ajuta și Eu pe ei, iar măsura aceasta fiecare și-o face, și nu Eu. Amin.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000000]Adică: Interesul poartă fesul:[/COLOR][COLOR=blue] [COLOR=magenta]Precum M-au ajutat ei pe Mine când le-am cerut, tot așa îi voi ajuta și Eu pe ei.[/COLOR] [/COLOR][COLOR=#000000]Ca să se învețe minte! Cei aproape 20 de ani de trudă ai lui Tataia, zile și nopți pierdute ca să le fie liderilor pucioși cald și bine, nu mai contează nici cât negru sub unghie, dacă el nu mai vrea să le fie sclav în continuare, până ce-și va da obștescul sfârșit. Nemulțumirea lui la adresa liderilor pucioși, supranumiți cu emfază “teofori”, e aspru sancționată:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Iată, îi bagi pe ei mereu sub vină pentru nemulțumirea ta, iar Eu Mă așez lângă ei și sufăr cu ei, căci [/COLOR][COLOR=red]ei sunt purtători de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#000000].”[/COLOR][/SIZE] deci cine sunt purtatori de Dumnezeu? ia spenetzi voi, judecatori, ia spunetzi cine? "au doara" nu Duhul ii marturiseshte caci Tatal shi Fiul o fac in ciuda-ntregii gLumi shi-a lui satana... cu a lor dulce putoare...oare... mare.[/COLOR] |
116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei (II)
[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, dar își zice "Cetate Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă", pentru cine-i crede) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=4]Semnalăm în treacăt că și de data asta sunt nelipsite obișnuitele contraziceri care pun sub semnul întrebării luciditatea celui care a ticluit aceste rândulețe. De exemplu:[/SIZE] [SIZE=4]1. “Dumnezeul de la Pucioasa” este neputincios:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“O, tată, cine vrea să-Mi clatine de pe cale cu Mine poporul [/COLOR][COLOR=red]Eu nu-i pot sta în cale[/COLOR][COLOR=blue],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]1.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” este atotputernic:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Toată împotrivirea care se scoală să-Mi stea în cale [/COLOR][COLOR=red]Eu o voi domoli[/COLOR][COLOR=blue]…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]2. “Dumnezeul de la Pucioasa” nu-i poate salva pe pucioși de la necazuri, iar ei trebuie să se apere singuri:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=red]Eu nu vă pot feri de lovituri[/COLOR][COLOR=blue], fiindcă ele umblă acum cu multul, și de peste tot se năpustesc peste voi, și pe furiș lucrează ele înspre voi, dar aplecați-vă capul și fiți mari cu răbdarea, că durerea voastră e mare și apasă nemilos peste puterea cu care o purtați.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]2.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” îi poate salva pe pucioși de la necazuri prin simplă poruncă dumnezeiască, dar ei trebuie să-I ceară acest lucru:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…iar tu, poporul Meu, […] [/COLOR][COLOR=red]iar Eu voi porunci oricărui rău să se abată de la tine și să se destrame cu totul[/COLOR][COLOR=blue], iar tu să biruiești ca David, ca Iosua și ca toți binecuvântații Mei, căci tu stai sub binecuvântarea Mea, fiule, așa cum a stat Avraam.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]3. “Dumnezeul de la Pucioasa” știe ce are de făcut cu cei răzvrătiți:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“[…] [/COLOR][COLOR=red]Eu le ridic ce le-am dat[/COLOR][COLOR=red]dacă așa fac ei[/COLOR][COLOR=blue]; le ridic credința și iubirea și înțelepciunea cea de sus dacă ei nu le-au vrut pe acestea pentru slujirea Mea cu ei și a lor cu Mine, prin izvorul Meu de cuvânt și nu altfel, căci cei ce se întorc cu spatele sunt răzbunători apoi din pricina împietririi care cade peste ei pentru învârtoșarea credinței lor, tată, […]”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]3.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” nu știe ce are de făcut cu cei răzvrătiți, dar învață repede (chiar de la ei) cum să fie “[COLOR=blue]Domnul dreptății[/COLOR]”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Așa îi voi da și Eu lui, celui ce se împotrivește să-Mi dea când îi cer, și unul pentru altul vom lucra la fel. Așa cum Îmi dă Mie omul, tot așa Mă voi purta și Eu cu el, [/COLOR][COLOR=red]căci așa Mă învață el să fac,[/COLOR][COLOR=blue] și sunt Domnul dreptății. Amin. “[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]4. “Dumnezeul de la Pucioasa” recunoaște că poporul său e puțin, mic și răsfirat, o mână de exaltați mucoși și plânși care se cred mai creștini decât toți creștinii de pe tot pământul și din toate timpurile:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, copii care Mă sprijiniți ca să vin cuvânt la poporul Meu de ieri și de azi și la omul care ia de la voi cuvântul Meu! O, tată, suferiți în tăcere, tată, ca să nu-i fie greu [/COLOR][COLOR=red]poporului Meu cel mic[/COLOR][COLOR=blue] de la suferința voastră așa de grea de dus. Ascundeți-vă lacrimile în taină și faceți din durerea cea de peste voi nădejde pentru cei mulți, care sunt în curțile Mele slujitori și îngrijitori,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]4.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” pretinde că poporul său e numeros, căci cei ce sunt slujitori ai liderilor pucioși sunt mulți la număr:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, copii care Mă sprijiniți ca să vin cuvânt la poporul Meu de ieri și de azi și la omul care ia de la voi cuvântul Meu! O, tată, suferiți în tăcere, tată, ca să nu-i fie greu poporului Meu cel mic de la suferința voastră așa de grea de dus. Ascundeți-vă lacrimile în taină și faceți din durerea cea de peste voi nădejde [/COLOR][COLOR=red]pentru cei mulți, care sunt în curțile Mele slujitori și îngrijitori[/COLOR][COLOR=blue],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]5. “Dumnezeul de la Pucioasa” este calea: [/SIZE] [SIZE=4]“ [COLOR=blue]O, poporul Meu, nu uita povața Mea de azi! Să nu-ți faci loc peste nimeni, dar să-ți faci loc în toți, că aceasta este smerenia care-l face frumos și scump pe om! Dă-Mi Mie loc, tată, fă-Mi Mie cale, nu ție, căci [/COLOR][COLOR=red]Eu sunt calea[/COLOR][COLOR=blue], numai să vrea să Mă cunoască și să Mă primească omul! Eu voi fi pentru tine mereu, poporul Meu, și-Mi voi croi cale pentru tine și cu tine, tată,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]5. bis. Poporul pucios Îi face “Dumnezeului de la Pucioasa” calea:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, poporul Meu, nu uita povața Mea de azi! Să nu-ți faci loc peste nimeni, dar să-ți faci loc în toți, că aceasta este smerenia care-l face frumos și scump pe om! Dă-Mi Mie loc, tată, [/COLOR][COLOR=red]fă-Mi Mie cale[/COLOR][COLOR=blue], nu ție, căci Eu sunt calea, numai să vrea să Mă cunoască și să Mă primească omul! Eu voi fi pentru tine mereu, poporul Meu, și-Mi voi croi cale pentru tine și cu tine, tată,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]5.bis.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” Își va croi calea:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, poporul Meu, nu uita povața Mea de azi! Să nu-ți faci loc peste nimeni, dar să-ți faci loc în toți, că aceasta este smerenia care-l face frumos și scump pe om! Dă-Mi Mie loc, tată, fă-Mi Mie cale, nu ție, căci Eu sunt calea, numai să vrea să Mă cunoască și să Mă primească omul! Eu voi fi pentru tine mereu, poporul Meu, și-[/COLOR][COLOR=red]Mi voi croi cale[/COLOR][COLOR=blue] pentru tine și cu tine, tată, [/COLOR]…”[/SIZE] [SIZE=4]6. “Dumnezeul de la Pucioasa” va fi patria poporului pucios, iar poporul pucios va fi împărăția Lui:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ …că numai Eu sunt Cel ce aduc ție bine, iar tu să fii cel ce asculți ca un copil al Meu, și [/COLOR][COLOR=red]vei fi împărăția Mea, iar Eu voi fi patria ta[/COLOR][COLOR=blue], patria celor mici, celor ce iubesc să fie copilași, patrie din cer pe pământ pentru cei ce se fac cerul Meu, odihna Mea pe pământ, împărăție de veacuri așteptată și dorită să fie, iar Eu, Domnul, și cerul Meu de sfinți și de îngeri vom împlini, și voi fi pe pământ curând, curând cu patria Mea, cu împărăția Mea și voi lumina cu ea de aproape și de departe, și ea este făptura cea nouă în om, Dumnezeu în om, în mulți și cât mai mulți, și vor fi ei patria cerului pe pământ, patria care vine, patria cea de sus. Amin, amin, amin. “[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]6.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” va aduce poporului pucios pe pământ patria Lui și împărăția Lui:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ …că numai Eu sunt Cel ce aduc ție bine, iar tu să fii cel ce asculți ca un copil al Meu, și vei fi împărăția Mea, iar Eu voi fi patria ta, patria celor mici, celor ce iubesc să fie copilași, patrie din cer pe pământ pentru cei ce se fac cerul Meu, odihna Mea pe pământ, împărăție de veacuri așteptată și dorită să fie, iar Eu, Domnul, și cerul Meu de sfinți și de îngeri vom împlini, și voi fi pe pământ curând, curând cu [/COLOR][COLOR=red]patria Mea, cu împărăția Mea[/COLOR][COLOR=blue] și voi lumina cu ea de aproape și de departe, și ea este făptura cea nouă în om, Dumnezeu în om, în mulți și cât mai mulți, și vor fi ei patria cerului pe pământ, patria care vine, patria cea de sus. Amin, amin, amin. “[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]6.bis.bis. Poporul pucios va fi patria “Dumnezeului de la Pucioasa” pe pământ:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ …că numai Eu sunt Cel ce aduc ție bine, iar tu să fii cel ce asculți ca un copil al Meu, și vei fi împărăția Mea, iar Eu voi fi patria ta, patria celor mici, celor ce iubesc să fie copilași, patrie din cer pe pământ pentru cei ce se fac cerul Meu, odihna Mea pe pământ, împărăție de veacuri așteptată și dorită să fie, iar Eu, Domnul, și cerul Meu de sfinți și de îngeri vom împlini, și voi fi pe pământ curând, curând cu patria Mea, cu împărăția Mea și voi lumina cu ea de aproape și de departe, și ea este făptura cea nouă în om, Dumnezeu în om, în mulți și cât mai mulți, și [/COLOR][COLOR=red]vor fi ei patria cerului pe pământ[/COLOR][COLOR=blue], patria care vine, patria cea de sus. Amin, amin, amin. “[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]va urma[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] PS. Reamintesc faptul că textele cu litere albastre și evidențieri cu roșu sunt citate din "Cuvintele Dumnezeului de la Pucioasa" din zilele de [SIZE=4][COLOR=#0000ff]17-05-2009 [/COLOR][COLOR=#000000]și[/COLOR][COLOR=blue] 28-05-2009. [/COLOR][/SIZE] |
116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei (III)
[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, dar își zice "Cetatea Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă Noul Ierussalim", pentru cine-i crede) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a III-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=4]În ce constă însă răzvrătirea? Adepții vizați de acest “Cuvânt” s-au săturat de vorbe frumoase, dar lipsite de orice finalitate, promisă îndelung și niciodată onorată. Ei s-au săturat să mai fie mințiți. Ei vor un Dumnezeu adevărat, care mai și face cele pe care le promite. Ei vor un Dumnezeu adevărat ca al samarinencii, la care să se închine în duh și în adevăr, căci s-au săturat să se închine la duhurile închipuite din muntele Pucioasei:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Acum iată ce greu Mă ascultă omul, că [/COLOR][COLOR=red]zice că nu sunt Eu, și zice că samarinencei M-am arătat în trup[/COLOR][COLOR=blue]. O, dar acum sunt în duh, și am spus atunci că Mă duc la Tatăl, iar cel ce va păcătui asupra Duhului Sfânt, Care iese în calea lui ca să-i încerce credința, acela își atrage luiși ceea ce Eu am spus pentru acest păcat. Amin."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Și totul se trage de la invidioșii de Zidari, care au renunțat să se mai hrănească cu duh șfânt pucios și cu jăratic și au dat bir cu fugiții, lăsându-i pe liderii pucioși fără mâna de lucru ieftină și cu sumbra perspectivă de a ajunge în sapă de lemn. Ei au fost acum un exemplu viu și pentru Tataia, care mai incercase odată să dezerteze, dar pe vremea aceea Zidarii erau în altă barcă și nu s-au grăbit să-l ajute. De aceea, nu putea să lipsească o aluzie fină la adresa nepricopsiților de zidari care nu mai vor să zidească la imperiul liderilor pucioși:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, ce greu Mă doare, ce tare Mă doare de la cei neascultători și apoi nemulțumiți în ei! Dacă ei nu știu să [/COLOR][COLOR=red]zidească[/COLOR][COLOR=blue], de ce, oare, dau să strice pe cele [/COLOR][COLOR=red]zidite[/COLOR][COLOR=blue] de Mine? Dacă ei nu știu să sădească, de ce, oare, dau să strice pe cele sădite de Mine? O, ce păcat, ce păcat mare este invidia! O, de unde așa lucrare a duhului rău în [COLOR=red]cei hrăniți de Mine cu Duhul Sfânt[/COLOR]?”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Curajul lui Tataia de a-i părăsi pe liderii pucioși este exemplar. După ce și-a mâncat sănătatea până ce efectiv și-a scuipat plămânii pe moșiile liderilor pucioși, iată că ei îl răsplătesc cu amenințări grosolane, ticluite ca din partea “Dumnezeului” lor. Fac și ei ce pot, adică aplică singura lecție pe care o știu foarte bine: exploatează la sânge munca altora în numele unei himere, stând degeaba toată ziua și dând indicății ca doi Ceaușești în caricatură, doi vechili bosumflați, doi concubini reșapați dar plini de ifose, de nemulțumire și de ură, care când nu mai reușesc să convingă prin frică și teroare recurg la amenințări și blesteme pe care, chipurile, ei le coboară din cer ca Sfântul Ilie. Toate slugile lor au înțeles până la urmă înșelătoria și în ce cloacă au intrat, dar se simt terorizați din pricina unor răbufniri “venite de sus”, așteptându-și rândul să intre la “măcinat” în gura de țață a Mihaelei. Toți (cu mici excepții: cei care au înnebunit de-a binelea și s-au pensionat pe diagnostice de psihiatrie) ar vrea acum să ia exemplul Zidarilor și al lui Tataia: să fugă și să se ducă pe pustii, dar se simt paralizați de frica unor consecințe incomensurabile, iar punțile lor de retragere către “lumea largă” au fost retezate cu grijă și din timp de către liderii pucioși. De aceea ei stau mai departe cu capul plecat, rabdă îndelung și așteaptă o minune: fie ca liderii pucioși să se certe între ei (așa cum au mai făcut-o de câteva ori, dar s-au împăcat), să se separe și să plece fiecare pe drumul lui, lăsându-i în plata Domnului; fie ca liderii pucioși să înțeleagă odată pentru totdeauna că timpul mistificărilor și exploatării altora mai săraci cu duhul a trecut, și în consecință să se retragă în necunoscut, atâta vreme cât mai au ocazia, până ce nu se va revolta poporul împotriva lor și nu vor păți ce au pățit Ceaușeștii la lovitura de stat din 1989, convinși că poporul încă îi mai iubește.[/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Estera [/COLOR] [COLOR=purple]30 mai 2009[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?(partea I)
[SIZE=4][COLOR=purple]117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?[/COLOR][COLOR=black](partea I)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Se afirmă tot mai vehement în ultima vreme de către unii simpatizanți ai pucioșilor (fără însă să se mai și dovedească) faptul că Noul Ierusalim nu este sectă. Cităm din [COLOR=purple]postarea #921 [/COLOR]apărută pe Forumul Creștin Ortodox:[COLOR=red] “nu e secta ci Cetate Sfanta, pentru cine crede”[/COLOR]. Atunci ce e, dacă nu e sectă? După ce declamă că nu e sectă, autorul postării (ascuns sub pseudonimul Vsovi), nu reușește totuși să identifice corect această “mișcare” schismatică, desprinsă încă din anii ‘90-‘91 din sânul BOR și ajunsă, între timp, nicăieri. Nici B.O.R. n-o recunoaște ca aparținând ortodoxiei, nici “mișcarea” însăși nu se recunoaște pe sine că ar sta mlădiță înfiptă pe mai departe în trupul viei care este B.O.R. Ca să salveze aparențele, Vsovi pretinde că Noul Ierusalim este o “Cetate sfântă”, preluând fără discernământ un apelativ drag pucioșilor, cu care ei se îmbărbătează pe sine, ca să creadă că și ei sunt pe drumul cel bun și destul de larg ca să aibă și ei loc pe el. Denumirea “Cetate sfântă” a fost folosită pentru prima dată tot prin anii ‘90, pentru a desemna spațiul închis care delimita atunci așa-zisa “mânăstire Noul Ierusalim” de vecinătățile înconjurătoare aparținând sătenilor din Glodenii Pucioasei. Între timp, cu ajutorul sponsorizărilor generoase făcute de soții Zidaru și de ucenicul și prietenul lor Sandu Dan (“Tataia”), care lucrau pe rupte icoane, troițe, sculpturi monumentale, tapiserii, și tot ce se putea vinde sub titlul generos de “artă creștină”, și apoi puneau tot câștigul la picioarele apostolilor pucioși Mihaela și Nicușor, care dirijau toate investițiile, au fost achiziționate terenuri vaste din împrejurimi, iar pucioșii s-au extins cu acareturile și în afara “mânăstirii”. După acutizarea conflictelor dintre cei doi lideri pucioși Mihaela și Nicușor pe de o parte, și Iliuță (proprietarul de drept al pământurilor pe care se zidise “mânăstirea”, expropiat ulterior prin forță de către liderii pucioși, care l-au obligat să le “doneze” unei fantomatice “Fundații a Sfintei Virginia” – căci de fapt “Fundația” e tot a liderilor pucioși, iar “sfânta” e doar un paravan, îndată ce Verginica dăduse ortul popii încă din 1980) liderii au părăsit demonstrativ incinta “mănăstirii”, ca să-i demonstreze lui Iliuță că n-au nevoie de nimic de la el, și s-au mutat la “Legănuț”, o locație situată pe pământurile ce fuseseră cumpărate între timp. “Mănăstirea” a rămas doar un simbol, fiind drastic depopulată de viețuitori, căci majoritatea adepților trecuseră în tabăra “puterii”, adică de partea liderilor pucioși. Așa că Cetatea Șfântă a rămas un muzeu cu porțile închise, pe care nu-l mai vizitează nimeni, iar biserica o clădire fantomatică, în care se mai fac slujbe doar la pereți. Cât despre sfințenie, ce să mai vorbim? E de ajuns să trecem în revistă ura neîmpăcată dintre “preoții” Noului Ierusalim ca să concluzionăm că “acolo unde dragoste nu e, nimic nu e”.[/SIZE] [SIZE=4]Dar ce argumente mai aduce puciosul Vsovi în sprijinul teoriei lui că NIP nu este sectă? Într-un limbaj de-a dreptul schizo, vrednic de cei pe care îi venerează fără nici un discernământ, Vsovi consideră instinctiv că ultimele certuri și [COLOR=black]împotriviri acerbe [/COLOR]apărute în sânul sectei sunt o lucrare drăcească (cităm): [/SIZE] [SIZE=4]”[COLOR=red]deci se arata ca sfada creshte, poi sfada nu e de la drac?, caci din sfatul cel bun, Dumnezeiesc, povatza devine pastaie, sfada[/COLOR][COLOR=black]”, iar [/COLOR]ultimele dezertări ale tripletei Marian-Victoria-Dănuț sunt, chipurile, un argument că [COLOR=black]“Noul Ierusalim” [/COLOR]nu e sectă!! (cităm):[/SIZE] [SIZE=4]“ [COLOR=red]deci nu e secta, dar asha faceau ateii, repetau minciuna mereu pana devine in oameni prin masificare, un fel de adevar, deci a repeta Adevarul e o minune iar a repeta viclenia e o minciuna, din pofta rea a raului, caci vinde, se leapada, ca-i place noua lui postura de... lepadatura)[/COLOR][COLOR=black] ”.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Liderii pucioși, autorii direcți și indirecți ai tuturor dezertărilor de la Pucioasa, sunt compătimiți, săracii, pentru cât de mult se chinuie ei ca să-și țină adepții legați de glie, ca să nu fugă mâncând pământul din “raiul “ pucios în lumea cea largă, oriunde or vedea cu ochii[/COLOR](cităm):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]”[/COLOR][COLOR=red]ca se chinuie pana la sfarshit sa-i ridice spre cer shi sa nu-i lasa sa se intoarca la gLume, unii stradania asta o numesc interes viclean shi vor la libertate, poi pe cei pacatoshi ai Lui dumnezeu ii cearta shi ii bate, iar pe ceilalzi, care nu vor, nu cred, nu vor ca sa mai caute sa vada, ii lasa shi-i lasa-n lpibertate shi in moarte... caci asha ei au voit shi shi-au ales, shi cine poate shti ce are cu ei sa faca, sarmanul sfant, al nostru Tata)[/COLOR][COLOR=black] “.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Puciosul Vsovi se miră cum și unde au văzut fugarii adânca înșelare a liderilor pucioși [/COLOR](cităm):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]“[/COLOR][COLOR=red]eu cum de n-am vazut-o? shi care e inshelarea? care? deci cum se poate, cum oare, cel ce mereu pe Domnul il asculta acela in ochii lor le pare ca se-nshala, iar cine sta in contra, minte, fura, omite, shi face invers decat voia Lui, aceia-n ochii lor, le pare mereu, ca ei au spor, shi ca nu se vor preface candva in bulgare de sare ori de sulf, ori in tzantzar care se crede vampir ori zmeu ori pagan-zeu)[/COLOR][COLOR=black] “.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Faptul că liderii pucioși caută să-i denigreze pe cei care i-au părăsit, ba mai mult chiar, sar acum la beregata “răzvrătiților”, îl face pe Vsovi să cugete despre cei care zice el că nu sunt sectă [/COLOR](cităm):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]“[/COLOR][COLOR=red]exact la beregata, exact la BERE-gata, caci gustul berii cine-l uita, ca sa nu sara-afara asha ca shi un purice de caine mort, nu Saule?[/COLOR][COLOR=black] “ Adâncă cugetare, de te dă gata![/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple][SIZE=4]…………………………………………………………………[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]va urma[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE] |
117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?(partea a II-a)
[COLOR=black][SIZE=4][COLOR=#800080]117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?[/COLOR][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=black]Noul Ierusalim, reprezentat de liderii pucioși și adepții lor, este sectă în primul rând pentru că ei au un alt Dumnezeu, diferit de cel al creștinilor obișnuiți. “Dumnezeul Pucios” este când neputincios, când se dă atotputernic; când e stăpân pe situație, când plânge, înecat în lacrimile neputinței. Spre deosebire de Dumnezeul creștinilor, care este îndelung răbdător, “Dumnezeul de la Pucioasa” trece rapid la amenințări josnice la adresa dezertorilor din “raiul” pucios: “[/COLOR][COLOR=fuchsia]ce Mi-ați făcut voi Mie, dar să vedeți ce-o să vă fac și Eu vouă![/COLOR][COLOR=black] “ . Puciosul Vsovi nu pare însă impresionat de accesele răzbunătoare și belicoase ale “Celui de la Pucioasa”, ba i se par de folos celor care au fugit în “lume”, la libertate [/COLOR](cităm): [/SIZE] [SIZE=4]“[COLOR=red]ii va lasa, ii va lasa liberi, sa ii poata lua satana gLumii in primire, ori ce crezi dumneata ca este jos? in jos... in lut, in pamant, in tzarana... smerenie? o nu, acolo doar Dumnezeu smerindu-se, in iad a luminat, dar i-a lasat inca pe unii ca sa mai sufere, caci doar pe sfintzi, pe dreptzi i-a ridicat caci ei fusesera legatzi prin viclenie shi minciuna, ori dintr-o neputintza nu au biruit complet, ci s-au pierdut shi au cazut, shi au suferit cam prea destul, deci doar pentru unii venise atunci momentul cel solemn, din chinuri ridicare, dar astazi oricine este chemat sa-nvie, caci shi mortzii aud glasul Sau, shi doi cate doi, sau trei invie, din moarte shi minciuna, ura).[/COLOR][COLOR=black]“[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă în al doilea rând (și nu ultimul) pentru că nici măcar ei nu se mai recunosc a fi aparținători ai bisericii pe care au părăsit-o: B.O.R.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă pentru că a adus învățături noi, străine de biserica mamă.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă pentru că și-a “făcut” propria sa ierarhie, de “preoți” și “ierarhi” care nu au primit niciodată și niciunul hirotonia validă.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă pentru că și-a construit o nouă “Evanghelie” după care slujesc și despre care apostolul neamurilor a spus că va trebui să le fie anatema.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=black]Noul Ierusalim este sectă pentru că pretinde că are alt Patriarh și altă ierarhie și că este condusă de doi prooroci care se pretind a fi [/COLOR][COLOR=purple]purtători de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=black]. În fața acestei inovații, puciosul aspirant Vsovi se entuziasmează ca vițelul la poarta nouă, exclamând patetic (cităm):[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]“[/COLOR][COLOR=purple]deci cine sunt purtatori de Dumnezeu? ia spenetzi voi, judecatori, ia spunetzi cine? "au doara" nu Duhul ii marturiseshte caci Tatal shi Fiul o fac in ciuda-ntregii gLumi shi-a lui satana... cu a lor dulce putoare...oare... mare.[/COLOR][COLOR=black]“[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Și ne obligă să recunoaștem: [/SIZE] [SIZE=4]Da. Liderii pucioși sunt purtători de Dumnezeu. Sunt purtătorii Dumnezeului lor, creat de ei după chipul și asemănarea lor: “Dumnezeul de la Pucioasa”.[/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Estera [/COLOR] [COLOR=purple]2 iunie 2009[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
mariamargareta
[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, [SIZE=3][COLOR=blue](asha, repeta ca shi ateishtii-comunishtii-securishtii shi ca shi totzi sectantzii, repeta minciuna pana se masifica, dar iata ca asha am sa repet shi eu, nu minciuna ci adevarul, dar nu de nebun ci in cunoshtintza de cauza, nu ca orbul ce da cu capul de stalp, caci nu e pentru sfada ci pentru sfatul Duhului cel bun, shi atunci sa vedem cine o pica pana la urma in gLume, ca nu cine pica acum conteaza ci cine pica la urma, la examen, caci urma scapa turma)[/COLOR][/SIZE]asha dar își zice "Cetate Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă" [COLOR=blue](poi nu ei zic ci Domnul)[/COLOR] , pentru cine-i crede [COLOR=blue]([SIZE=4]eu[/SIZE])[/COLOR]) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4]Semnalăm în treacăt [COLOR=blue](asha, iarashi pui nishte dileme "nevinovate" aruncate asha in treacat, dar astea nu sunt dileme, nici neclaritatzi, ci facetzi pe proshtii cu subantzeles, subtil, numai ca s-ar putea ca sa ramanetzi asha precum facetzi shi sa nu mai ieshitzi de acolo dedesubt caci rasplata faradelegilor este faradelegea, deci daca asha incercatzi sa gLumitzi asha o sa ajungetzi chiar voi fiindca cine savarsheshe faptele ispitei, rob gLumei se va face, asah ca o s-o patzitzi, tot asha, in treacat, caci singuri vetzi cadea in gropile pe care le sapatzi pentru naivi shi le acoperitzi cu crenegi shi cu patura shi cu nisip, deci precis o sa cadetzi asha cum a cazut lupul travestit in lupul bland ca o Pisica cu pileicica de oaie trasa pe ea, caci de data asta nu capra cu trei iezi a dat masa ci ......... shi voi inca n-atzi aflat deshi atzi citit? ca pare ca atzi citit deshi nu se vede... dar nu ma mir de voi ca nu atzi intzles, caci viclershugul gLumii nu va lasa)[/COLOR] că și de data asta sunt nelipsite obișnuitele contraziceri care pun sub semnul întrebării luciditatea [COLOR=blue](poi l'uciditatea e specifica altora, deci pentru ce o ceri lor?)[/COLOR] celui care a ticluit aceste rândulețe. De exemplu:[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red][...] [COLOR=black]...[/COLOR] [...][/COLOR] [COLOR=olive](am shters citatele shi intrebarile ca le ai date de tine mai sus)[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]va urma[COLOR=red] (poi asta-i intrebarea: CE?)[/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] PS. Reamintesc faptul că textele cu litere albastre și evidențieri cu roșu sunt citate din "Cuvintele Dumnezeului de la Pucioasa" din zilele de [SIZE=4][COLOR=#0000ff]17-05-2009 [/COLOR][COLOR=#000000]și[/COLOR][COLOR=blue] 28-05-2009. [/COLOR][/SIZE] [COLOR=red]ce interesante dileme, de ce nu te-ai facut filozof? de ce nu publici la dilema?... ca mie imi pare ca nu faci altceva decat la nesfarshit cuvantul secta, deci eshti bolnava de secta, shi boala asta vad ca e tot mai grava in cel ce o inghite, fie de-a dreapta fie de-a stanga fie dinainte fie dinapoi fie de sus fie de jos... iar secta pare un cuvant greu, un amestec intre seceta shi insecta asha cum ceri la BAR un triplu sec...[/COLOR] [COLOR=darkorange]deci nu mai fa pe proasta[/COLOR] [COLOR=blue](nici dumneata MM shi nici Estero, dragile mele surori pline de umor, dar e prea devreme sa rad, asha ca eu ma pastrez pentru mult mai la urma)[/COLOR] ca sa nu ramai asha. |
117. I shi II, acolo atzi scris niste lucruri ce n-are rost sa raspund eu, sa ma falesc ca stau in cizme din piele de fratele meu impotriva celui rau shi advocatzesc, ca nu sunt chemat eu ca sa judec pe cineva, caci este cine sa judece toate, ori ca sa ma apar shi sa reproshez ca m-atzi fi jignit, nu ma plang deci, caci Duhul nu ne-a invatzat sa urmam sfada ce o ridica cel viclean ci sa urmam sfatul Duhului Tau cel bun. Iar cei ce va fac schizi sau alte "porecle" simpatice, ei defapt va numesc asha pentru ca nu va pricep pe voi, ce scrietzi, ce ganditzi, dar sigur ca pricep dar se fac doar ca nu va pricep, pentru ca nu vor sa-L priceapa pe Dumnezeu... caci daca nu pot ca sa-L priceapa sunt iertatzi... dar daca ei spun ca vad, ca aud, ca shtiu shi cu toate astea greshesc, pacatul lor nu se shterge, nu se iarta... asha ceva parca ne-a invatzat Domnul Iisus Hristos pe cand venise in trup ca sa vindece trupul de pacat shi tot asha ne invatza shi acum cand a venit in Duhul ca sa vindece sufletul omului credincios de pacat shi de moarte.... Deci nu m-am suparat, shi sunt prea nebun ca sa va raspund la astfel de intrebari pline de dileme... leme shi trecoreme shi baraxiome foarte 'simpatice"... Deci iarashi va iert pentru mine ca sa fiu shi eu iertat shi va iubesc pentru voi ca sa fitzi shi voi mantuitzi, sa ajungetzi mai buni ca mine... la mai bine... asha ca potzi sa consideri ca nu shtiu sa raspund, ca iata sunt un prost.
|
mai sus e o virgula in plus, asha ca trebuie sa rectific:
[SIZE=5][COLOR=#ff0000]asha dar își zice "Cetate [COLOR=blue]Ș[/COLOR]fâ[/COLOR][COLOR=red]ntă" [COLOR=blue](poi nu ei zic ci Domnul)[/COLOR] , pentru cine-i crede [COLOR=blue]([SIZE=2]eu[/SIZE])[/COLOR]) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][SIZE=4]chiar daca intzelepciunea cea adevarata, [SIZE=5][COLOR=#0000ff]Ș, [/COLOR][/SIZE]sharpele pare ca ar avea-o shi el, caci sh este intzelepciune totushi sharpele are sh de la vicleshug, iar eu neobservand ca ai pus sh, "," sub S, trebuie sa rectific shi sa afirm ca Domnul zice altceva shi a botezat-o nu cu sh ci :[/SIZE] "Sfanta Cetate a Noului Ierusalim" [SIZE=4]shi[/SIZE] [COLOR=#0000ff]([SIZE=3]eu[/SIZE])[/COLOR] [SIZE=4]cred pe Domnul prin slujitorii Lui (care au uns-o shi botezat-o) shi prin ei, prin ce au pus ei pe net, ce s-a scris, dar shi altfel cred de la Domnul prin BOR shi de la Dumnezeu caci mare dar din dar ne-au adus shi ne-au dat noua shi mie care sunt un mare pacatos mirean din BOR care de foarte putzina vreme si-a adus aminte de Dumnezeu, de Biserica... dar precis shi altora le va aduce bucurie shi nu sfada. [/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][SIZE=4][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][SIZE=4][COLOR=blue]dar Noul Ierusalim Sfant este Romania din Nor din Cer shi de pe pamant... Canaanul cel nou, pamantul proorocit... pamantul fagaduintzei.[/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black](daca nu observam virgula cineshtie ce se putea intzelege... de unii)[/COLOR][/SIZE] |
Cugetări vsoviene de excepție, din postarea #927:
[SIZE=4][COLOR=red]Deci nu m-am suparat, shi sunt prea nebun ca sa va raspund la astfel de intrebari pline de dileme... leme shi trecoreme shi baraxiome foarte 'simpatice"... Deci iarashi va iert pentru mine ca sa fiu shi eu iertat shi va iubesc pentru voi ca sa fitzi shi voi mantuitzi, sa ajungetzi mai buni ca mine... la mai bine... asha ca potzi sa consideri ca nu shtiu sa raspund, ca iata sunt un prost. [/COLOR][/SIZE] __________________ Mulțumim pentru iertăciune, bade Vsovi, că ne luași o piatră de pe inimă! Noi te-am iertat de mult, fii pe pace. |
[COLOR=purple][SIZE=4]74. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=purple]Despre cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Întâia Epistolă către Pucioși a “Domnului” lor, “Iisus Hristos”[/SIZE] [SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]Motto:“ Nu credeți minciunile și basmele”[/SIZE][/COLOR][SIZE=4](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2/15 septembrie 1974)[/SIZE] [SIZE=4]A fost o perioadă când “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” coresponda prin epistole (scrise de Verginica) cu cei răzvrătiți din “popor”, semnându-se “[COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR]”. Prima dintre ele, consemnată în Cartea Mare la paginile 122-123, este adresată “poștașului” Petrică Horja. Petrică l-a supărat mult pe “Domnul”, care-i adresează o mustare severă, însoțită de amenințări:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]CAP. I. [/COLOR][COLOR=blue]Vorbirea Domnului cu cei vânzători[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]1. …Verginico, fii atentă la cuvintele Domnului. Iată ce-ți spune Domnul:[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]2. spune-i lui Petrică Horja, poștașul Meu, că așa grăiește Domnul către poștașul Său:[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]3. Petre, Petre, așa M-am purtat Eu cu tine, cum te porți tu cu Mine?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]4. Eu M-am purtat frumos cu tine; tu te porți urât cu Mine.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]5. Eu te-am scos pe tine din lume și din închisoare și din orice greutate, și tu, acum, ce-Mi faci Mie? Necinste în lucrul Meu.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]6. Ieri te-am ajutat pe tine să-ți întreții familia ta. Întru toate lucrurile te-am apropiat de templul Meu. Ți-am dat un dar frumos, dar văd că te-a doborât mândria, ca pe Lucifer.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]7. Petre, Petre, trezește-te, Petre din amorțire![/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]8. Hai, saltă-te degrabă și nu-Mi aduce atâta durere, căci cu rău îmi lucrezi Mie.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]9. Aceste necazuri se vor întoarce asupra ta și vei chema numele Meu, dar în loc de milă îți voi întoarce silă; în loc de ajutor îți voi da ție jale, pentru că pe Mine, Domnul, nu mă va înșela omul, nu Mă va înșela nimeni.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]10. Se aud în urechile Mele toate apăsările ce le apeși pe copiii sărmani. Eu așa am lucrat cu tine când erai sărman, când nu avea familia și copiii tăi ce mânca?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]11. O, Petre, Petre, unde te trezești tu acum?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]12. Petre, fă-te copil după sfatul Meu și nu comanda după planul tău, căci orice stricăciune, orice cuvânt afară de planul Meu, se va pune la socoteală. Eu nu Mă iau ca tine după Gheorghe sau după Ioan sau după Constantin, ci Eu caut la lege și după plan. Cine va ieși din planul Meu sau din lege afară, cu acela Eu nu voi scoate lucru plăcut în fața întregului cer.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]13. Petrică Horja, te întreb: tu îți vezi acum calea pe unde ai apucat?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]14. Eu îți grăiesc ție că nu vezi, că din pricina mândriei și a încăpățânării zici că mergi bine, dar Eu, ca un Dumnezeu, te anunț să te îndreptezi, căci nu mergi bine, și dacă nu vrei să Mă asculți, voi retrage de la tine tot avutul ce ți l-am dat în stăpânire și turma Mea o voi abate de la tine și te voi lăsa singur, să muncești cu sudoare grea, ca să cunoști că Eu, Domnul, te-am părăsit pe tine și pe familia ta. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]15. Eu zic: vino-ți în fire, Petre, și vino la pace cu Mine, până nu te ajunge biciul! [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]16. Primești numai iscoade care te rătăcesc de la tot adevărul sfânt. Ce adevăr poți găsi la iscoade?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]17. Ce vrei să faci tu?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]18. Dacă ai avea tu putere, ai pedepsi pe Nicolae, dar vezi, că este mai mare păcatul tău ca al lui Nicolae. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]19. Ia să-l cercetezi bine pe Nicolae, că-l găsim mai drept pe el decât pe tine, pentru că Nicolae nu are mânie ca tine.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]20. Nicolae crede cu toată inima că toată munca pe care o face la templu, nu este a lui, ci zice că este a Domnului, dar tu, Petre, niciodată n-ai spus, căci lucrurile ce ți le-am dat spre a-Mi servi, ai pus stăpânire pe ele, fără de a mai da dovadă de adevăr.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]21. Petre, Petre, cer de la tine: pentru ce faci aceste tulburări cerului sfânt?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]22. Te aștept. Răspunde-Mi![/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]23. Sfârșit, [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4](5/18 martie 1966)[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple][SIZE=4]Anca Estera [/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]19 septembrie 2008[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]………………………………………………………[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=black]Comentariu: Persoana cu numele "Nicolae" la care se face referire în epistolă este nimeni altul decât Nicolae Stoica, soțul legitim al Verginicăi, aflat pe atunci într-o poziție privilegiată de "ocrotitor al vasului Domnului" ("vasul" fiind Verginica). În această poziție el își permitea cam multe (în special cu sticluța și cu mândruța), care-i scandalizau pe ceilalți creștini, inclusiv pe Petrică Horja, deși nici acesta nu era ușă de biserică. De fapt apare între ei o invidie pentru îndrăzneala de a-și permite unul mai multe decât își permitea celălalt. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Nu după multă vreme, Nicolae n-a mai crezut în "munca" lui de la "templu" și a plecat în lumea largă, lăsând-o pe Verginica cu ochii în soare.[/SIZE] [SIZE=4]În 1980 "vasul" s-a făcut țăndări, iar Nicolae a devenit și el în cele din urmă (anul acesta) oale și ulcele.[/SIZE] [SIZE=4]Despre Petrică Horja nu se mai știe nimic, dar sperăm că e la bine, că doar Domnul e îndelung iertător. Măcar pentru serviciul de a fi fost "poștașul Domnului" o bucată de vreme.[/SIZE] |
ce ciudat, Domnul vorbea cu Petrica Horja shi parca se potrivesc spusele Sale, cu patimie mele, cele BARbarBare...
iar voi cu ghilimelele shi parantezele ai zice ca e ceva interesant ca indelung atzi muncit shi atzi produs in taince scoici neprefacute perle, dar cand le cautzi, le certezi atent, le cerci ca aurul in foc, ori in apa tare, le regaseshti ca au fost meshterite din lene, dintre perne, shi ca-s nishte dulcetzi amare servite la crashma la Enache dar meshterite de un chinez pentru o gura de sake facut din matze sparte, moarte... defapt din boabe de orez, orez asha ca shi o papura, jumatate cu capul spre soare shi jumatate'n apa, asha ca shi o capra venita ea la apa, dar hai sa nu fiu badaran, ca shi o ciuta venita sa se'mbete shi apoi sa de shi la altzii asha ca virujul porcin ori cel gain. Deci iata rad de voi fara de inima shi fara suflet: Ha, Ha... shi-ashtept sa sa-mi datzi voi iarashi foc la hoitul putred, ca v-am facut gaina, sa-mi datzi foc iarashi in avans ca la neghina. iar Tambitza a treia ma vede shi parca-mi spune, nu pentru gLume: -nu te mahni daca Domnul te-a mustrat iar pe altul l-a lasat caci "bobul lui se preschimba in taciune iar el se crede grau nedreptatzit" iar pe tine te mustra, Domnul, te bate, dar pentru ca la urma ca aurul sa te arate caci din mocirla vrea mereu pe tine a te scoate... shi nici pe unul nu l-a amagit, din care a venit la El, ci iata pe totzi i-a mantuit... incet, incetinel... cei care s-au trudit, dar nu cu fortza ci cu faclia shi nu cu tortza caci shtii bine cum am zis anterior nesmintitor: "nici abuzul nici refuzul" deci niciunul. A suflat vantul, mi s-a parut caci Batranul Arsenie Boca n-a fost pe-aici acum ci doar mi-am amintit ce-a spus candva... despre un asfintzit... al cui era, shi despre cine vorbea, cine va apune oare candva? el nu nu cred ca gLumea... ci proorocea ceva. deci dragele mele surioare, va iert din nou, mereu ca sa ma ierte Dumnezeu shi va iubesc impreuna cu Verginica Mea, ca sa va mantuitzi shi voi candva... cat mai curand shi cat mai sus... |
Flori alese din Evanghelia Pucioșilor
[SIZE=4][COLOR=purple]75. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=purple](Comentariu la Noua Evanghelie [/COLOR][COLOR=purple]de la Pucioasa intitulată [/COLOR][COLOR=purple]“[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu”) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Epistola a Doua către Pucioși a “Domnului” lor, “Iisus Hristos”[/SIZE] [SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]Motto[/COLOR][COLOR=blue]:[/COLOR][COLOR=blue]“ Nu credeți minciunile și basmele”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2/15 septembrie 1974)[/SIZE] [SIZE=4]A doua epistolă este adresată (indirect) răzvrătitului Turculeț. Supărarea “Domnului“ pe Turculeț este atât de mare, încât el o amenință dur chiar și pe Verginica, pentru eventualitatea oricărui cuvânt omis sau scăpat din această epistolă. Se pare însă că epistola n-a avut prea mare efect, deoarece peste mai bine de un an, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” va reveni cu amenințări directe: [COLOR=blue]“Acest Turculeț merită bătut, merită bătut, tată” (26 octombrie/8 noiembrie 1967)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Dar iată textul epistolei, reprodus în "Cartea Mare" la pagina 123:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]CAP. I. [/COLOR][COLOR=blue]Lucrarea celor răzvrătiți este dată pe față[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]1. … Verginico, fii atentă la cuvintele Mele pe care Eu voiesc să ți le spun numai ție și celor ce Eu le spun în fața ta.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]2. Verginico, va veni la templu unul dintre cei răzvrătiți [/COLOR][COLOR=blue](Turculeț, n.r.)[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]3. Eu, Domnul, n-am să-i grăiesc nici un cuvânt afară de cele ce-ți dau ție acum, că la unii ca aceștia le voi lua tot dreptul de a mai propovădui cuvântul sfintei Evanghelii, căci nu sunt vrednici de ascultare, că ei vor să fie ascultați și văzuți de oameni, dar că au auzit pe Domnul grăindu-le în față, ei nu vor să Mă asculte, și au intrat în turma Mea să-Mi risipească oile, ucigându-le fără milă.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]4. Spune-i, Verginico, acestui răzvrătit dacă vrea să aibă oi și dacă vrea să fie păstor, să intre cu luntrea în marea cea tulbure și amară ca fierea și să-și găsească prin munca sa oi, ca, la pierderea unei oi, să-l usture și pe el inima cum Mă ustură și pe Mine de pierderea oilor Mele, pe care el Mi le omoară fără milă.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]5. A intrat în oile Mele, făcându-se el vrednic de păstor. Nu-l primesc! Să iasă! Căci s-a răzvrătit contra Mea. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]6. Eu am zis vouă: primiți-l, ca să vedeți și voi ce face el, dar Eu am urmărit tot pasul lui, am urmărit toată viața lui, dar de aici nu-i mai îngădui nici un pas să mai facă, și nici oilor Mele nu le mai îngădui să meargă după acest răzvrătit.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]7. Mi-a dat Mie copilul. Eu l-am dat în seama unui sol, cu înfiere cerească. Martori am cerul sfânt. Și acum, acest răzvrătit îmi cere copilul. Spune-i, fiica Mea, că pe copil să nu-l mai ceară, căci copilul este al Domnului, și la ziua judecății îl va judeca aspru pe acest tată amorțit de vreme.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]8. Să-i citești, Verginico, aceste cuvinte ale Mele. Dacă se va smeri și își va plânge stricăciunea ce Mi-a adus-o Mie și oilor Mele, Eu, Domnul, îl voi ierta, iar de nu, îi poruncesc să iasă afară din oile Mele și poruncesc oilor să nu-l mai asculte, că vor fi pedepsite de Mine, Domnul.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]9. Ai auzit, fiica Mea? Să îndrăznești a da [/COLOR][COLOR=fuchsia]această scrisoare[/COLOR][COLOR=blue], să nu cruți nici un cuvânt, căci îți vei pierde oile, și pe tine te vei duce în mare greutate față de suferința pe care o porți.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]10. Spune, Verginico, suferința ta pe care o porți, că este foarte mare și foarte grea, dar să știe toată turma Mea de oi că suferința ta ți-ai dobîndit-o prin neascultarea lor, prin neîmplinirea lor și prin neiubirea lor față de Domnul și prin plecarea feței lor față de alți profeți.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]11. Sfârșit, [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=fuchsia]Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4](10/23 martie 1966)[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]20 septembrie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
Două lucruri atrag imediat atenția în postarea precedentă:
1. Centrul spiritual al creștinilor pucioși nu mai este strămoșeasca biserică, ci "templul". Pentru cei care sunt tentați să facă instinctiv unele analogii poetice (templu-biserică monumentală) este bine să precizăm că "templul" pucioșilor nu este o biserică, ci este clădirea cu etaj construită de creștini ca locuință stabilă pentru Verginica și familia sa (două fete înfiate de la Maria, sora sa, apoi ginrii acestora și copiii lor) după ce căsuța Verginicăi de la Maluri a fost surpată odată cu alunecările de pământ. Este o dovadă concretă a depărtării pucioșilor de biserica tradițională: pentru ei "templul" pucios valorează mai mult decât o biserică. 2. Se practica pe vremea aceea o abandonare a copiilor de creștini pe mâna "comunității". În realitate, copiii erau "înfiați" (la modul subiectiv) și crescuți în familii diferite, urmărindu-se cu precădere distrugerea sentimentelor de dragoste și responsabilitate filială, ruperea legăturilor de sânge dintre creștini. Cei care nu reușeau să se despartă de copiii lor erau disprețuiți ca niște netrebnici , care "stau în sângele lor". Copiii erau privați de educația școlară și deveneau dependenți de bunăvoința și responsabilitatea (atâta câtă era) altor persoane. Adesea, din aceste dureroase despărțiri se ajungea treptat la suferințe insuportabile, care duceau la revendicarea copiilor abandonați de către părinți. Este cazul lui Turculeț, care cere disperat să i se dea fiul înapoi, dar este întâmpinat cu amenințări. |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea I)
[SIZE=4][COLOR=purple]54. [/COLOR][COLOR=purple]Liderii de la Pucioasa bat în retragere[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]( Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim. Comentariu la Noua Evanghelie de la Pucioasa intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”)[/SIZE] [SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE] [SIZE=4]Tocați mărunt pe acest blog, unde au fost întorși pe toate fețele și demascați fără pic de menajamente, liderii Noului Ierusalim de la Pucioasa (NIP) dau impresia (și numai impresia!) că renunță la luptă. Puși într-o situație fără precedent, pe care nu și-au imaginat-o vreodată, ei dovedesc că încă mai sunt în stare să raționeze corect, alegând, la derută și în mare grabă, mai bine o retragere onorabilă decât o luptă inegală, din care au sentimentul limpede că vor ieși învinși. Și atunci, construiesc pentru salvarea imaginii “Dumnezeului” lor o imagine de circumstanță. “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” apare acum obosit, derutat, umilit, trădat din interiorul “poporului” lui, lovit sub centură, lipsit de orice sprijin dinăuntru și dinafară. Pentru a-i crea atmosfera propice necesară unei retrageri “onorabile”, liderii pucioși imaginează un scenariu apocaliptic, în care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pierde acum o luptă cu “femeia apocaliptică”[COLOR=#993300] (Apoc. 17,3)[/COLOR], dar în nici un caz războiul. Intenția declarată este ca pe viitor să nu se mai facă public “Cuvântul lui Dumnezeu”, care s-a dovedit a fi atât de vulnerabil, ci să fie folosit numai în circuit închis, “tainic”.[/SIZE] [SIZE=4]“Cuvântul” din 12 iulie 2008 (textele citate vor fi evidențiate cu literă roșie) scoate în evidență următoarele:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]1.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…calea Mi-e tot mai [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtă[/COLOR][COLOR=red] ca să vin…” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“ Mă ajut cu îngerii și cu sfinții, căci… Ei înțeleg adânc [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorarea[/COLOR][COLOR=red] Mea cea de azi…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…e [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] pe pământ…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…e [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmt[/COLOR][COLOR=red] de tot pentru Mine așternutul Meu…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Grăim însă în ziua aceasta, și cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] grăim,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…în vreme de [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red]!”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…vremea voastră e cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare strâmtorare [/COLOR][COLOR=red]pentru tainele și pentru lucrurile Domnului.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Ca și Domnul vă spunem și noi în vreme de [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red].”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Nici pentru viitor nu sunt șanse ca să scape de strâmtorare:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…va fi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] pentru Mine…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Strâmtorarea se tot întinde:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…pe pământ e [/COLOR][COLOR=fuchsia]numai strâmtorare[/COLOR][COLOR=red], și tot mai mult [/COLOR][COLOR=fuchsia]se întinde[/COLOR][COLOR=red] ea în calea Mea cea de azi.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Strâmtorarea îi cuprinde și pe liderii pucioși, până îi apucă plânsul, dar “Domnul” îi îmbărbătează:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“– Eu, Domnul, însemnez pe cei ce plâng sub [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorări[/COLOR][COLOR=red]…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…toate câte voi purtați pe fața voastră în vreme de [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] cum n-a mai fost de când sunt veacurile și nici nu va mai fi,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Nu vă temeți de [/COLOR][COLOR=fuchsia]marea strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] în care stați!”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]2.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e lipsit de ajutor de pe pământ[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…de pe pământ [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu Mă ajută[/COLOR][COLOR=red] ca să vin și să-l trag pe om la Tatăl…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am cu cine să Mă ajut[/COLOR][COLOR=red] de pe pământ…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…Eu pe pământ și din mijlocul tău [/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am ajutor[/COLOR][COLOR=red] pentru venirea Mea la tine…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am ucenici de ajutor[/COLOR][COLOR=red]…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am sprijin[/COLOR][COLOR=red] pentru multul Meu lucru de acum…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…pentru Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu este ajutor de la mijloc[/COLOR][COLOR=red], poporul Meu…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]3.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” are numai piedici și pietre și dureri de tot felul[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…am numai și numai [/COLOR][COLOR=fuchsia]piedici[/COLOR][COLOR=red] și numai [/COLOR][COLOR=fuchsia]pietre[/COLOR][COLOR=red] și numai împotrivire, numai îndoială, și apoi necredință…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…mai întâi Mi-am spus [/COLOR][COLOR=fuchsia]durerea[/COLOR][COLOR=red].”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…dau cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]pietre[/COLOR][COLOR=red] în venirea Mea [/COLOR][COLOR=red]cea grea și fără de sprijin pentru durerile ei, căci venirea Mea e cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]durere[/COLOR][COLOR=red],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]4.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” plânge fără alinare[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…Îmi [/COLOR][COLOR=fuchsia]ud cu lacrimi[/COLOR][COLOR=red] calea când vin…” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]…” [/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am alinare[/COLOR][COLOR=red] pentru greul Meu cel greu…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“ …Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt plâns[/COLOR][COLOR=red] și însuspinat în cer și pe pământ.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]“Sfinții Apostoli” îi urează pace “Dumnezeului de la NIP”, ca să se liniștească, deși este prea îndrăzneț, cel puțin bizar, acest demers al lor de a folosi acest salut către Cel mai mare, către Dătătorul de pace:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Pace Ție, Bunule Învățător, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]suspini înlăcrimat[/COLOR][COLOR=red] în mijlocul poporului Tău…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]În caz că nu se va liniști, ei îi promit că nu-l vor lăsa singur, ci vor plânge împreună în cor, în cer și pe pământ, așa cum nici să vorbească nu l-au lăsat singur, ci au vorbit și ei:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“O, Doamne, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vei plânge[/COLOR][COLOR=red] singur nici pe pământ, nici în cer. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Plângem[/COLOR][COLOR=red] cu cei ce plâng, așa cum am venit azi să grăim în mijlocul poporului Tău. Amin.” [/COLOR][/SIZE] |
mariamargareta
Două lucruri atrag imediat atenția în postarea precedentă: 1. Centrul spiritual al creștinilor pucioși nu mai este strămoșeasca biserică [COLOR=red](ba da),[/COLOR] ci "templul". Pentru cei care sunt tentați să facă instinctiv unele analogii poetice (templu-biserică monumentală) este bine să precizăm că "templul" pucioșilor nu este o biserică, ci este clădirea cu etaj construită de creștini ca locuință stabilă pentru Verginica și familia sa (două fete înfiate de la Maria, sora sa, apoi ginrii acestora și copiii lor) după ce căsuța Verginicăi de la Maluri a fost surpată odată cu alunecările de pământ. Este o dovadă concretă a depărtării pucioșilor de biserica tradițională: pentru ei "templul" pucios valorează mai mult decât o biserică. [COLOR=red](poi CSNI este inceputul Noului Ierusalim Ceresc pe pamant, este Biserica promisa din Cer prin prooroci, deci pentru orice creshtin-ortodox ar trebui sa valoreze mai mult, sau macar la fel ca toate bisericile shi sinagogile shi zidirile Domnului din vechime shi pana astazi, dar unii se ineaca exact ca "tziganii" la mal, maluri)[/COLOR] 2. Se practica pe vremea aceea o abandonare a copiilor de creștini pe mâna "comunității". În realitate, copiii erau "înfiați" (la modul subiectiv) și crescuți în familii diferite, urmărindu-se cu precădere distrugerea sentimentelor de dragoste și responsabilitate filială, ruperea legăturilor de sânge dintre creștini. Cei care nu reușeau să se despartă de copiii lor erau disprețuiți ca niște netrebnici [COLOR=red](poi dupa ce l-ai parasit ce-ai mai vrea mama shi tata, bunica shi bunic, frate sau sora? iar daca l-ai dat Domnului atunci vai de tine daca il ceri inapoi ca sa-l duci la gLume shi la poftele rele ale ei),[/COLOR] care "stau în sângele lor". Copiii erau privați de educația școlară și deveneau dependenți de bunăvoința și responsabilitatea (atâta câtă era) altor persoane. Adesea, din aceste dureroase despărțiri se ajungea treptat la suferințe insuportabile, care duceau la revendicarea copiilor abandonați de către părinți. Este cazul lui Turculeț, care cere disperat să i se dea fiul înapoi, dar este întâmpinat cu amenințări. [COLOR=red](poi nu tzi se pare ca ar fi meritat batut? el batjocurea pe cei ce s-au ocupat de foshtii/fostul/fosta lui copil/copila ca s-o duca n-apoi la... unde s-o duca? sau cand l-ai parasit nu te-a durat dar cand tzi se pune pata atunci e permis sa calci in picioare pe totzi ca tu eshti tata? ce fel de tata eshti dumneata? ce fel... nu shtiu de ce dar am impresia ca al minciunii stimate domnule "Turculetz") [/COLOR] |
[SIZE=4]Tocați mărunt pe acest blog, unde au fost întorși pe toate fețele și demascați fără pic de menajamente, liderii Noului Ierusalim de la Pucioasa (NIP) dau impresia (și numai impresia!) că renunță la luptă. Puși într-o situație fără precedent, pe care nu și-au imaginat-o vreodată, ei dovedesc că încă mai sunt în stare să raționeze corect, alegând, la derută și în mare grabă, mai bine o retragere onorabilă decât o luptă inegală, din care au sentimentul limpede că vor ieși învinși. Și atunci, construiesc pentru salvarea imaginii “Dumnezeului” lor o imagine de circumstanță. “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” apare acum obosit, derutat, umilit, trădat din interiorul “poporului” lui, lovit sub centură, lipsit de orice sprijin dinăuntru și dinafară. Pentru a-i crea atmosfera propice necesară unei retrageri “onorabile”, liderii pucioși imaginează un scenariu apocaliptic, în care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pierde acum o luptă cu “femeia apocaliptică”[COLOR=#993300] (Apoc. 17,3)[/COLOR], dar în nici un caz războiul. Intenția declarată este ca pe viitor să nu se mai facă public “Cuvântul lui Dumnezeu”, care s-a dovedit a fi atât de vulnerabil, ci să fie folosit numai în circuit închis, “tainic”. [COLOR=blue](nici vorba, astea sunt insinuari absurde, nu este deloc vulnerabil Domnul, ci interpretat rau, naiv, gLumeshte shi nu duhovniceshte de unii care neshtiind ce ishi fac lorushi, Dumnezeu precis se gandeshte la ei caci sarmanii nu shtiu ce-shi agonisesc... shi ce dureri ishi strang pentru ziua aceea tagaduind pe Dumnezeu.... deci precis se gandeshte la oameni ca sa nu le fie prilej de cadere mare pentru unii copii din gLume... poi eu ce sa le fac daca deshi le-am explicat in fel shi chip ca se ratacesc ei persista in alunecarea pe topoganul sfadei ce pare ca ar veni din sfatul cel bun... dar e sfada... absurd... e alunecare. Va recomand sa cititzi ca sa luatzi schiuri bune impotriva pacatelor shi viclershugurilor, "schiuri drepte" de la Domnul de la Pucioasa.)[/COLOR][/SIZE]
|
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea a II-a)
[SIZE=4][COLOR=blue]5.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pare sleit de puteri și “coboară” tot mai greu pe pământ[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“ Coborârea Mea la tine Mi-e tot mai sfâșiată, poporul Meu…”[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]“…Eu lucrez puțin de tot…”[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]“…cobor greu și tot mai greu.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Dar, surpriză! “…”Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște, într-un exces de sinceritate, că “[COLOR=red]greul lui cel greu[/COLOR]”, pentru care “[COLOR=red]nu are alinare[/COLOR]” și de care se tot plânge… singur și-l face, pentru că el singur apasă cu greul pe calea lui de venire la oameni:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…greul Meu cu care apăs peste cărarea Mea de venire…”[/COLOR] [/SIZE] [SIZE=4]Și mersul venirii lui s-a făcut greu:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]mersul Meu cel greu[/COLOR][COLOR=red] cu care vin după om.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Poate că mersul lui e greu și pentru faptul că e potrivnic proorociei din Sfânta Scriptură, care spunea că Domnul va veni pe norii cerului(v.[COLOR=#993300]Faptele Ap. 1:11[/COLOR]). Mai ușor îi era pe vremuri, prin anul 1965, când venea înotând pe valurile albastre:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“Anunță că [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] care[/COLOR][COLOR=fuchsia] înoată pe valurile albastre[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR](citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din data de [COLOR=blue]2 noiembrie 1965[/COLOR])[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]6.[/COLOR] Nici liderii pucioși , supranumiți “porți de coborâre a lui Dumnezeu pe pământ”, nu mai au puteri[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“O,[/COLOR][COLOR=red]nu mai găsesc putere în porți când vin…”[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“…cei ce-Mi stau porți sunt tot mai firavi, tot mai loviți, tot mai învinuiți…”[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]“…de vreme ce nu mai găsesc putere în porți.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red]“Sunteți fără de mângâiere din părți, sunteți neajutorați, iar peste aceasta sunteți și loviți, sunteți și disprețuiți.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]7.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde însă că e plin de putere[/SIZE] [SIZE=4]Pretinde că puterea lui este chiar în excedent, încât are de unde să dea și “porților” lui, pe care “[COLOR=red]le supune[/COLOR]” și prin care el intră triumfător pe pământ:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“…Îmi pun puterea Mea ca să Mi le supun și ca să pot să intru la tine și ca să-ți dau ție putere să poți pentru Mine și pentru tine…” [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Dar, în realitate, puterea lui depinde de cei în care “[COLOR=red]nu mai găsește putere” [/COLOR], adică de puterea liderilor de la Pucioasa denumiți și “purtători de Dumnezeu”:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“…puterea Mea pe pământ atârnă de puterea omului cel purtător de Dumnezeu.”[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]“…nu putem mult să lucrăm acum, căci ceea ce are Dumnezeu de lucrat pe pământ atârnă de puterea omului cu care Mă sprijin,…”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Se crează așadar un cerc vicios: “Dumnezeul de la Pucioasa “ are destulă putere, chiar în excedent, pe care promite că-l va revărsa peste “porțile“ lui de la Pucioasa, cu condiția obligatorie ca să găsească putere în “porți”. Dar nu poate lucra mult și cu putere, căci zice că în porți “[COLOR=red]nu mai găsește putere”[/COLOR] de fel. [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]8.[/COLOR] Deși se pretind prooroci și văzători cu duhul, liderii pucioși nu au anticipat că “trădarea lucrării” venea prin “duhul cel potrivnic”, chiar de la mijloc, de la cei mai apropiați colaboratori ai lor[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]”…s-a sculat cu mare război de la mijloc duhul cel potrivnic și lovește cu batjocură mersul Domnului cu voi.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Duhul potrivnic se arată a fi amenințător:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Duhul cel potrivnic de pe pământ lucrează din ascuns cu putere și amenință calea venirii Mele…”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Lucrările “Domnului” sunt lovite în față, din răzbunarea duhului potrivnic:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…greu se lovesc în față lucrările Mele de acum, și multă răzbunare poartă acum duhul potrivnic Mie și vouă pentru mersul Meu pe mai departe cu calea Mea spre om.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]9.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” are în duhul cel rău un adversar redutabil[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“…duhul rău nu poate să înghită cărarea Mea spre om… se zbate în fel și chip să biruiască el, și nu Eu”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Duhul cel rău lucrează la rândul lui cu oameni de pe pământ (denumiți aici în derâdere [COLOR=red]„Cei fără de păcat“[/COLOR]). [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“„Cei fără de păcat“[/COLOR][COLOR=red] aruncă de peste tot în calea venirii Mele…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Mai precis, ar fi vorba de câțiva trădători din interior, “[COLOR=red]de la mijloc[/COLOR]”, care și-au ales ca purtător de cuvânt o femeie nebună, lipsită de ocupație, care face tot soiul de bloguri în care îl demască pe “[COLOR=blue]Dumnezeul de la NIP[/COLOR]” ca fiind o invenție pură a liderilor pucioși, și care în nebunia ei [COLOR=fuchsia]lovește fără judecată[/COLOR]:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…stă ascuns acum sub nume de femeie și lovește [/COLOR][COLOR=red]fără[/COLOR][COLOR=red] judecată[/COLOR][COLOR=blue]… [/COLOR](citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din data de [COLOR=blue]22 iunie 2008[/COLOR])[/SIZE] [SIZE=4]Pardon, scuzați, I’m sorry de bâlbâială… dumnealor voiau să zică că femeia [COLOR=fuchsia]lovește cu judecată[/COLOR], și lovesc [COLOR=green]cu [/COLOR][COLOR=green]păcat[/COLOR] “[COLOR=green]cei fără de păcat[/COLOR]”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…și lovești [/COLOR][COLOR=green]cu [/COLOR][COLOR=green]păcat[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=red]cu [/COLOR][COLOR=red]judecată[/COLOR][COLOR=blue], și ți-ai luat nume de femeie, așa cum scrie în Scripturi, și n-ai dreptate în ceea ce grăiești …” [/COLOR](citat tot din “Cuvântul lui Dumnezeu” și tot din data de [COLOR=blue]22 iunie 2008[/COLOR])[/SIZE] [SIZE=4]Pentru că sentințele de mai sus se bat cap în cap, și în ce privește [COLOR=red]judecata[/COLOR], și în ce privește [COLOR=green]păcatul[/COLOR] (dacă sunt cu ~ sau fără ~), fiecare e liber să-și aleagă versiunea care-i place. Iar dacă femeia nebună are sau nu are dreptate, fiecare să judece după cum citește.[/SIZE] [SIZE=4]Mai mult, [COLOR=red]„Cei fără de păcat“[/COLOR]nu se astâmpără, ci dau cu pietre în “venirea Domnului”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]„Cei fără de păcat“[/COLOR][COLOR=red] nu pot să Mă primească așa cum vin, ba iau și dau cu pietre în venirea Mea”[/COLOR][/SIZE] |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea a III-a)
[SIZE=4][COLOR=blue]10.[/COLOR] În ceruri se face consiliu de război, pentru analiza situației și stabilirea unei strategii de urgență:[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“…fac sfat în taină cu sfinții Mei și cu Tatăl Meu, ca să pot cumva să merg și să nu stau din lucrarea venirii Mele…”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]11.[/COLOR] Necredința face ravagii în “poporul” de la Pucioasa[/SIZE] [SIZE=4]Necredința în acest tigru de hârtie, numit “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, s-a cuibărit adânc, chiar în sânul “poporului de la Pucioasa” , și încă între cei mai proeminenți adepți, “cei de la mijloc”:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“…e necredință pentru coborârea Mea în mijlocul tău.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Liderii pucioși nu mai au tragere de inimă să mai țină predici supușilor lor, deoarece simt că nu mai au credibilitate printre unii dintre cei care le fuseseră cândva apropiați:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“…voi nu mai puteți grăi, că este necredință, tată.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]12.[/COLOR] Rememorarea unor proorocii care se contrazic[/SIZE] [SIZE=4]Pentru a se justifica pe sine, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” rememorează unele proorocii care dau impresia că îl legitimează să vorbească la nesfârșit, repetând mereu aceleași și aceleași banalități patetice:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Am spus pe vremea trâmbiței Mele Verginica, am spus poporului cel de atunci că Eu nu voi sta din trâmbițat după ce-Mi voi ridica la Mine instrumentul prin care grăiam peste popor.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Cu toate acestea, o serie de proorocii afirmau contrariul:[/SIZE] [SIZE=4]- Că “Cuvântul lui Dumnezeu” va dispărea nu peste mult timp (afirmație făcută în urmă cu 33 de ani!):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…Fiți pricepuți, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu va mai fi acest cuvânt mult timp[/COLOR][COLOR=blue].” (30 ianuarie 1975)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]- Că Verginica va fi ultimul prooroc:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Poporul Meu, de acum înainte [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu va mai fi trimis nici un profet[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici un prooroc[/COLOR][COLOR=blue] ca să mai profețească sau să mai proorocească.” (22 decembrie 1975)[/COLOR](Întrebare: ce mai caută atunci Mihaela și Nicușor în panoplia “proorocilor”?)[/SIZE] [SIZE=4]- Că Virginia “va trâmbița” întreaga Apocalipsă (deci nu va mai rămâne nimic de “trâmbițat”; și cu toate acestea, adepții pucioși sunt convinși că “ultima trâmbiță, a șaptea, este Domnul”):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“Pe Verginica am pregătit-o pentru ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să trâmbițeze întreaga Apocalipsă[/COLOR][COLOR=blue] pentru pregătirea judecății de apoi și pentru pregătirea creștinilor din vremurile din urmă și de acum…”[/COLOR][COLOR=blue](septembrie 1968 )[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]- Că, îndată după moartea Verginicăi, va veni Domnul Iisus și va urma Nunta Mirelui ceresc:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“Dacă trâmbița va înceta din suflarea sa, să știi că și Domnul e la ușa ta, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]după ea va urma Nunta[/COLOR][COLOR=blue]. Să nu zici: Aoleu ce să fac eu, că a luat Dumnezeu trâmbița Sa? Ci să zici că Dumnezeu a venit și și-a luat trâmbița Sa. Și să știți că toate sunt pregătite pentru sfârșit.” ( 7 septembrie 1976) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Dar n-a fost să fie așa. După ce trâmbița Verginica a încetat din suflarea sa (anul 1980), a urmat o perioadă de derută, marcată de o mormântală tăcere. Apoi a apărut altă trâmbiță, Maria, sora Verginicăi, care a trâmbițat și ea între 1982 și 1994. Apoi, la concurență cu Maria, s-a ridicat Mihaela, care trâmbițează cu mult talent și succes la public din 1990 încoace. Mihaela însă pretinde că nu ea trâmbițează, ci “Domnul” trâmbițează, iar ea doar stă și ascultă. Și consemnează totul în caiete (uneori, cu pix [COLOR=red]roșu[/COLOR], deși [COLOR=red]roșu[/COLOR] e culoare proscrisă la Pucioasa)[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]13.[/COLOR] “Dumnezeul de la NIP” nu mai poate vorbi public, dar va vorbi “în șoaptă” și “în taină”, prin “cei aleși”[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Nu mai pot vorbi cu cei ce-Mi stau porți, că voiesc să Mă feresc de lovituri, dar vorbesc cu tine prin porți, poporul Meu.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Deși a afirmat că nu mai poate vorbi cu cei care-i stau “porți” de venire pe pământ, “Dumnezeul de la NIP” se răzgândește în final, ca să le dea [COLOR=red]“un picuț de duh întăritor”[/COLOR]:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Nu pot să nu Mă apropii cu un picuț de duh întăritor peste cei ce-Mi stau porți ca să vin. “[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Tainele vor fi pecetluite tot mai mult:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“O, nu mai pot să-Mi dau tainele Mele pe masă, și Mi le voi [/COLOR][COLOR=fuchsia]pecetlui [/COLOR][COLOR=fuchsia]tot mai mult[/COLOR][COLOR=red] între ucenici…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Nu mai putem grăi așa cum am Eu grăirea, și voi grăi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mult în taină[/COLOR][COLOR=red],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Îmi voi așeza [/COLOR][COLOR=fuchsia]la adăpost [/COLOR][COLOR=fuchsia]tainele [/COLOR][COLOR=red]Mele și toate lucrurile Mele…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Tainele vor fi grăite în taină:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Nu mai pot grăi decât [/COLOR][COLOR=fuchsia]în taină[/COLOR][COLOR=red] pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]tainele [/COLOR][COLOR=red]Mele.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Și “apostolii Petru și Pavel” sugerează că ceva substanțial se va schimba în maniera de lucru a “Domnului” cu “poporul de la NIP”: [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Nu mai poți grăi pe de-a dreptul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]decât în taină[/COLOR][COLOR=red], Doamne,…”[/COLOR][/SIZE] |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea a IV-a)
[SIZE=4]Cauza este vulnerabilitatea “Cuvântului” în fața criticilor teologice, deoarece acesta s-a dovedit a fi plin de inconsecvențe, neconcordanțe și erezii. De aceea, el va trebui “protejat” pe viitor de curiozitatea celor care, fiindcă nu vor să fie creduli , sunt considerați “vrăjmași”:[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“…căci vrăjmașul stă și se uită ca să vadă și ca să audă și ca să știe ce grăiești Tu peste cei de azi ai Tăi.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Ei chiar sugerează maniera în care se va proceda de acum încolo: după dictonul [COLOR=green]“[/COLOR][COLOR=green]verba volant[/COLOR][COLOR=green], scripta manent”[/COLOR]. Adică, de acum încolo “[COLOR=red]se va vorbi numai în scris[/COLOR]”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]nu se va mai putea vorbi decât prin scris[/COLOR][COLOR=red] cuvântul Tău, și apoi scrisul va fi dat pe foc, și focul să-l tăinuiască pe el…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Se preconizează desemnarea unor acoliți (aleși pe sprânceană “ [COLOR=red]de la mijloc[/COLOR]”, dintre fidelii de suflet ai celor doi lideri pucioși) pe post de sfetnici de taină. Aceștia urmează a fi păstrători ai tainei “Cuvintelor” care vor fi citite în cerc restrâns și apoi “[COLOR=red]date pe foc[/COLOR]”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…are Domnul nevoie de [/COLOR][COLOR=fuchsia]ucenici tainici[/COLOR][COLOR=red] din mijlocul tău pentru lucrarea Sa cea grea [/COLOR][COLOR=red]și pentru lucrurile Lui[/COLOR][COLOR=blue]… căci …[/COLOR][COLOR=red]tainele Domnului[/COLOR][COLOR=blue]… …[/COLOR][COLOR=red]stau și așteaptă după ucenici cu credincioșie pentru Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]… …[/COLOR][COLOR=red]Are Domnul nevoie de [/COLOR][COLOR=fuchsia]ucenici tainici[/COLOR][COLOR=red], de fii cu credincioșie între voi, căci ați înțeles puțin pe cele ce sunt de lucrat pentru cer pe pământ, și pentru pământ în cer.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…pecetluiți între Mine și voi, și între voi și ucenici purtarea [/COLOR][COLOR=fuchsia]tainelor[/COLOR][COLOR=red] Mele și grija de ele, tată.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Chiar și alegerea acoliților fideli se va face în mare taină, pentru a nu se ști care sunt aceștia (deși sunt binecunoscuți, prin tratamentul preferențial care li se acordă deja) :[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“și Mi le voi pecetlui tot mai mult între ucenici, [/COLOR][COLOR=fuchsia]și-i voi deosebi pe ei în taină[/COLOR][COLOR=red],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Voi grăi mai mult în taină cu voi și cu cei ce stau cu voi sub greu, și cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]cei ce poartă cu voi tainele Mele[/COLOR][COLOR=red] pentru toate lucrurile Mele de azi…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Din fraza anterioară se desprind pentru viitor trei categorii de primitori ai tainelor:[/SIZE] [SIZE=4]a) liderii pucioși Mihaela și Nicușor, adică “călăuzele” și “porțile” Cuvântului lui Dumnezeu;[/SIZE] [SIZE=4]b) cei ce stau cu liderii sub greu, adică salahorii de la Pucioasa, înhămați la toate muncile grele;[/SIZE] [SIZE=4]c) cei ce poartă cu liderii tainele”Domnului”, adică acoliții fideli liderilor.[/SIZE] [SIZE=4]Tainele Duhului Sfânt se vor băga în tranșee și lupta cu vrăjmașii pucioșilor va continua până la biruință:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“în război își fac tranșee cei ce biruiesc, și așa este și cu tainele Duhului Sfânt.” [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]14.[/COLOR] “Dumnezeul de la NIP” nu poate vorbi de departe fără telefon[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“O, dacă tu vrei să vorbești cu cineva de departe așa cum se vorbește azi pe pământ cu telefonul, poți, tată, să vorbești fără telefon? Eu știu de ce te întreb aceasta, dar tu nu știi de ce te întreb. O, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici Eu nu pot vorbi cu tine altfel[/COLOR][COLOR=red]…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]E limpede că, dată fiind forța majoră, se reactivează prin Mihaela funcția de “telefon duhovnicesc” pe care o avea pe vremuri doar Verginica. Prin Verginica se putea vorbi chiar și cu morții “la telefon”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Mamă, mă cunoști tu pe mine? Mamă, eu sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mihail, care vorbesc prin telefonul duhovnicesc[/COLOR][COLOR=blue]. Nu-mi pare rău că am plecat din lume, că m-am mutat de pe pământ la cerul sfânt…Mamă a sosit timpul să ne despărțim…[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]…Nenea Mișu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]apropie-te de telefon[/COLOR][COLOR=blue]. Ai grijă de mama mea, întărește-o și pe mama mea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt un fiu ucis de tâlhari[/COLOR][COLOR=blue]. Cu greu [/COLOR][COLOR=fuchsia]m-am despărțit de trup[/COLOR][COLOR=blue]. ” (24 mai / 6 iunie 1974)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Vrăjitoria era atât de performantă din punct de vedere tehnic, încât morții îi puteau chiar vedea pe cei vii prin acest “telefon”:[/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]“… Rafaile arhanghele, du-te și cheamă-l pe Mihail să se răcorească de dorul mamei lui.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]– Mihaile, pleacă-te la picioarele Domnului și sărută de trei ori picioarele Domnului și [/COLOR][COLOR=fuchsia]telefonul[/COLOR][COLOR=blue], în numele tatălui și al Fiului și al sfântului Duh. Amin…[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]– …Mamă, să te rogi mereu la Dumnezeu să mă aducă îngerul Rafail [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te mai văd odată[/COLOR][COLOR=blue]…[/COLOR][COLOR=blue]” (2/ 15 septembrie 1974) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Așadar “telefonul” ori era “videofon”, ori era o șarlatanie curată![/SIZE] [SIZE=4]Totuși, anticipăm că mîndria liderilor pucioși este insațiabilă. Mihaela va continua să debiteze prostii în numele “Domnului”, pentru naivii ei adulatori, dispuși să o asculte și s-o creadă, deghizându-se în continuare în telefon privat, dacă pe post de telefon public nu i-au reușit pasiențele așa cum spera.[/SIZE] |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea a V-a)
[SIZE=4][COLOR=blue]15.[/COLOR] Mihaela, marele “cârmaci”, trebuie să preia din nou puterea absolută[/SIZE]
[SIZE=4]După marea și neașteptata “ trădare din interior” care a adus “vremea de strâmtorare”, Mihaela Tărcuță (considerată “prooroc”, “văzătoare cu duhul”, “călăuză” și mare “cârmaci” peste NIP) trebuie urgent re-investită cu puteri discreționare peste toți supușii ei din Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim și vai celor care nu o vor asculta!:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Dați-I Domnului putere la cârmă în vreme de strâmtorare, căci vai cetății fără văzător peste ea!”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]16.[/COLOR] Liderii pucioși trebuie încurajați, mângâiați și apoi împinși de la spate ca să dezvăluie “tainele lui Dumnezeu”, ținute de ei ascunse până acum[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Îndemnați-i spre încurajare pe cei căzuți în dureri și în suspin și fără de sprijin între voi și îndemnați-i să vă arate din cele tainice ale Domnului cu ei,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]“Domnul de la NIP ” promite că va lucra pentru îmbărbătarea și întărirea celor doi lideri pucioși prin intermediarii cei mai devotați lor, ucenici și ucenițe:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Eu voi avea grijă să vă întăresc, și voi întări pe mai departe pentru voi ucenici și ucenițe,…”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Apoi promisiunea este imediat uitată, iar liderii sunt îndemnați să-și pregătească ucenici, singuri:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Pregătiți-vă ucenici pentru lucrările Mele și pentru voi.”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]17.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se rușinează de necredința altora în el, și-i slăbește voința, și se împinge singur la ascundere[/SIZE] [SIZE=4]Deși a te rușina, a slăbi și a te tăinui din cauza necredinței altora este o reacție absurdă, mai ales pentru un “Dumnezeu” care se vrea a fi mare și preaînalt, suntem nevoiți să o consemnăm ca atare. Ascunderea e numită aici și “tăinuire”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Necredința din părți Îmi slăbește intrarea Mea la popor cu cuvântul Meu cel lucrător și Mă face să Mă rușinez, să Mă strâng și să Mă [/COLOR][COLOR=fuchsia]tăinuiesc[/COLOR][COLOR=red] între ucenici, între cei de o iubire și milă cu Mine.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Alteori, ascunderea e numită “adăpostire”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“Vă voi povățui, tată, căci trebuie să [/COLOR][COLOR=fuchsia]adăpostim[/COLOR][COLOR=red] tot ce este de adăpostit,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]18.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se tânguie ca un neputincios, într-un chip absolut penibil și lamentabil[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Nu Mă lăsați, nu Mă lăsați, tată!”[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Deși pretinde că poate singur, continuă să se lamenteze și să se roage de ajutorul unora pe care-i vede a fi neputincioși:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]“…căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]pot Eu[/COLOR][COLOR=red] atunci când vă este greu, pot Eu când voi nu mai puteți. O, nu Mă lăsați!”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]În același timp, deși cere ajutor ca din gură de șarpe, pretinde că umilința liderilor pucioși l-a întărit și-l va mai întări:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Ascundeți-vă suspinul și fiți umiliți, căci duhul umilit din voi M-a făcut și Mă face tare pe Mine, tată.”[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]14 iulie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
Sinteză (Partea I)
[SIZE=5][COLOR=darkred]Sinteză:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]1. Fenomenul [COLOR=blue]“Noul Ierusalim de la Pucioasa” (NIP) [/COLOR]se înscrie pe linia mișcărilor para-religioase creștine cu caracter fundamentalist, ultra-ortodox si ultra-naționalist.[/SIZE] [SIZE=4]2. Analizat din punct de vedere religios, social și moral, acest fenomen apare a fi exterior Eparhiei Târgoviștei, deși majoritatea adepților lui sunt viețuitori ai județului Dâmbovița și acționează cu precădere în această eparhie. [/SIZE] [SIZE=4]3. Biserica Ortodoxă Română la rândul ei, ca autoritate religioasă supremă a Ortodoxiei românești, nu recunoaște acest fenomen religios ca o manifestare stabilă și compatibilă ortodoxiei, și în consecință nu poate s-o integreze formal în structurile sale oficiale, așa cum a procedat în ultima vreme cu alte grupări sau organizații religioase (Oastea Domnului, ASCOR; LTOR, etc). [/SIZE] [SIZE=4]4. Adepții [COLOR=blue]NIP[/COLOR] practică o “ortodoxie” originală, care conține inconsecvențe grave și serioase devieri de la învățătura tradițională. Vom expune deocamdată la modul general doar câteva dintre ele: [/SIZE] [SIZE=4]– Săvârșirea în antecedente a “Sfintei Liturghii” de către bărbați nehirotoniți și de către femei (evident, tot nehirotonite). În prezent, acest obicei nu se mai practică la modul deschis și pe scară largă, dar acest aspect este greu de controlat în teritoriu, la nivelul fiecărui individ, date fiind și unele fracturi intervenite între membrii mișcării și actualii ei lideri religioși. Cel puțin în aparență, acest obicei pare a fi fost totuși abandonat în ultima vreme.[/SIZE] [SIZE=4]– Consacrări (“sfințiri”) necanonice de preoți și de episcopi, fără hirotonie ( “punerea mâinilor” episcopului), ci prin “[COLOR=blue]asistența directă, mai presus de fire, a Duhului Sfânt[/COLOR]”. În acest mod au fost “[COLOR=blue]sfințiți[/COLOR]” pe rând: Ilie Bunea, Spiridon Șerban și Nicolae Nedelcu, întâi ca “preoți”, apoi ca “episcopi”. În prezent, deși se consideră episcopi, cei trei slujesc invariabil îmbrăcați în veșminte de preoți, deoarece doresc probabil ca statutul de “episcopi” să fie și în continuare ținut secret pentru lumea exterioară, dar chiar și pentru majoritatea adepților. Desigur că aici este vorba de un “secret al lui Polichinelle”, îndată ce acești “episcopi-preoți” sau “preoți-episcopi” își binecuvintează la slujbe adepții cu două mâini (după cutuma episcopală) și nu cu una (după cutuma preoțească).[/SIZE] [SIZE=4]– Inovații în treptele sacerdotale canonice: apariția treptelor de: “prooroc”, “călăuză”, “păstor” și “străjer”. În prezent, în afară de cei trei “preoți-episcopi” de care a am vorbit, la NIP mai sunt:[/SIZE] [SIZE=4]— doi “prooroci”, care sunt simultan și “călăuze” (realizând un adevărat cumul de funcții), respectiv: Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu (care mai este, după cum am văzut, și “preot” și “episcop”, o adevărată performanță în ceea ce privește cumulul de funcții). Deși în principiu ei conduc din umbră, fără a ieși ostentativ în față, aceștia sunt de fapt adevărații și singurii lideri ai “mișcării” [COLOR=blue]NIP[/COLOR].[/SIZE] [SIZE=4]— doi “păstori” (în prezent, trecuți pe linie moartă chiar de către cei doi [COLOR=blue]lideri pucioși[/COLOR] cu atribuții de “prooroci”, care au preluat de la păstori toată puterea executivă) pe nume Dănciucă Gheorghe (alias “nea’ Mișu”, alias “păstorul Daniel”) și Costache Cristea (zis “nea’ Cristea”). Semnificativ este că toate “proorociile” referitoare la acești “păstori” (inclusiv aceea că “nea’ Mișu va fi Sfântul Ilie, venit a doua oară pe pământ” și că “el nu va trece prin moarte”) nu s-au împlinit (încă).[/SIZE] [SIZE=4]— mai mulți “străjeri”, unii deja intrați în dizgrație, alții încă “agreați” de către “călăuze”, dar cu toții fiind lipsiți în prezent de orice prerogative, acestea fiind preluate tot de către cei doi “prooroci” multifuncționali. Cei mai proeminenți străjeri, însă numai cu numele, sunt: Halău Gheorghe (alias “nea’ Didi”, binecunoscut ca omul de legătură între adepți și oficialii Eparhiei Târgoviștei) și Costache Vasilica (alias Veronica), una dintre nurorile lui Costache Cristea. Halău Gheorghe mai este acreditat și cu culegerea de știri și bârfe de prin Eparhie; dar fiind cam guraliv, este folosit simultan și de cei din Eparhie, pentru ca să-și confirme toate zvonurile despre [COLOR=blue]NIP[/COLOR], ajunse pe diverse căi la departamentele lor de știri. [/SIZE] [SIZE=4]– De asemenea, mai există și alți “preoți obișnuiți” (adică sunt numai “preoți”, nu sunt simultan și “episcopi” ) : “preotul” Irineu Tărcuță (cumnat cu Mihaela Tărcuță), “preotul” Ionică Țurloi și “preotul” Georgică Nicolae. Ei au fost hirotoniți în taină, în chip neoficial, de către cei trei “preoți-episcopi” (Ilie, Spiridon și Nicolae). După aceea, ei au fost de regulă folosiți tot în taină, pentru activități pastorale curente, de uzură, în timp ce așa-zisa “troiță”, tripleta Ilie-Spiridon-Nicolae, era conservată pentru slujbele de la sărbătorile mai mari, sau pentru activități publice cu caracter aparte, spectaculos (denumite, de regulă, “Festivaluri”) în care ei apăreau ca persoane oficiale, reprezentative către exterior. În prezent și acești “preoți obișnuiți” sunt trași pe linie moartă de către lideri: Irineu ca fiind “necorespunzător”( deoarece, considerându-se membru al familiei, s-a îngâmfat și a devenit lipsit de obediență față de liderii pucioși); Ionică, deoarece a lăsat totul baltă și a fugit la casa părintească (fiind dezgustat de prea multe nereguli și de fariseism, în care era obligat să se amestece); Georgică, deoarece din cauza relelor tratamente la care a fost supus, i-au apărut dintr-o dată grave dezechilibre psihice (care au necesitat apoi tratament îndelungat și internări repetate).[/SIZE] [COLOR=purple][SIZE=4][/SIZE][/COLOR] |
Sinteză (Partea a II-a)
[SIZE=4]– Atragerea, într-o primă fază, a unor ierarhi din B.O.R. (ex: episcopul Irineu Bistrițeanul), și a unor preoți din Târgoviște și București, pentru o legitimare “ortodoxă” a mișcării. Ulterior, atât episcopul Irineu cât și preoții simpatizanți au retractat această legătură cu NIP. Chiar și unii preoți din interiorul mișcării au retractat, părăsind “lucrarea” ( ex: preotul Ștefan Gândiceanu din București, preotul Irineu Tărcuță din Târgoviște, preotul Ionică Țurloi din Pucioasa). În faza care a urmat imediat după declanșarea conflictului deschis cu B.O.R. ( ianuarie 1993), liderii mișcării au impus adepților lor ruperea oricărei legături canonice cu ierarhia recunoscută a B.O.R., inclusiv cu ierarhul Irineu, și refuzul unei ascultări pe linie mânăstirească, deși liderii se declară în continuare viețuitori ai “Mânăstirii [COLOR=blue]NIP[/COLOR]”.[/SIZE]
[SIZE=4]– Angrenarea premeditată în această “mișcare” a unor artiști de marcă (sculptorii Marian Zidaru și Victoria Zidaru, naistul [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff]Gheorghe Zamfir[/COLOR][/SIZE][SIZE=4], soliștii [COLOR=purple][COLOR=#0000ff]Grigore Leșe[/COLOR] [/COLOR]și [COLOR=#0000ff]Maria Leșe[/COLOR], toboșarul [COLOR=#0000ff]Ovidiu Lipan - Țăndărică[/COLOR]), adică acele personalități care să confere prin numele și faima lor credibilitate și interes sporit din partea maselor de curioși către această inovație pseudo-religioasă autointitulată [COLOR=blue]NIP[/COLOR]. Totodată, unii dintre acești artiști au mai fost și spoliați de către liderii sectei cu sume de bani colosale, preluate din câștigurile lor personale, de ordinul a sute de mii de dolari, sub forma unor “donații benevole”, făcute în numele “ajutorului dat coborârii Cuvântului lui Dumnezeu pe pământ”. Dar, rând pe rând, toți acești artiști creduli și-au dat seama de înșelăciunea în care au fost târâți și i-au părăsit cu dezamăgire și dezgust pe liderii sectei. Chiar și artiștii Zidaru, care au fost ani de zile promovați cu vicleșug în poziția cea mai din față, ca și când ei ar fi fost adevărații lideri ai sectei, au descoperit într-un târziu că au fost manipulați și s-au dezis definitiv de această înșelăciune a secolului.[/SIZE] [SIZE=4]– Scrierea unei cărți voluminoase, de 1930 de pagini, intitulată “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]”, prin care liderii sectei încearcă să rivalizeze cu [COLOR=#993300]Sfânta Scriptură[/COLOR]. Această carte este considerată de către adepții acestei secte chiar “[COLOR=blue]O Altă Scriptură[/COLOR]” deoarece, în mod sistematic, citate din această carte sunt prezentate la slujbele lor ca fiind “[COLOR=blue]din Sfânta Evanghelie de la Sfânta Proorociță Virginia, citire[/COLOR]”. În realitate, exceptând perioada anterioară anului 1980, când mai trăia încă Virginia Tudorache, precum și o scurtă perioadă din vremea activității “proorocești” a Mariei, sora Virginiei, restul scrierilor sunt pure născociri care aparțin exclusiv “proorociței” Mihaela Tărcuță, dar care pretinde că le primește nemijlocit de la Dumnezeu.[/SIZE] [SIZE=4]– Scrierea unei cărți necanonice, considerată de către adepți un fel de catehism pseudo-ortodox, dar care în realitate este un amalgam de ficțiuni intitulate “eseuri”, împănate de erezii, sub titlul “[COLOR=blue]Quo vadis, Ecclesia?[/COLOR]”. Deși această carte, extrem de eterogenă, pare a fi scrisă de către un autor colectiv, ea apare pe copertă ca având drept autor un personaj fictiv, cu numele “[COLOR=blue]părintele Nicodim[/COLOR]”. Acest personaj “[COLOR=blue]părintele Nicodim[/COLOR]” nu există în realitate, totul fiind o înscenare și o minciună, menită să dea credibilitate ereziilor lor. S-a procedat astfel, deoarece de sub masca anonimatului putea fi trădată fără scrupule pretinsa lor loialitate față de Biserica-mamă, căci doar așa au îndrăznit ei să aducă grave acuzații ierarhilor B.O.R., pentru a crea neîncredere și destabilizare în sânul enoriașilor Bisericii majoritare. Numele așa-zisului “Nicodim” nu pare a fi fost ales la întâmplare, ci amintește de acel Nicodim care a venit noaptea pe furiș la Mântuitorul, fiind hotărât să-i trădeze pe farisei și pe cărturari. Sub acest nume-fantomă, de “părinte”-trădător, pe care nu l-a văzut nimeni vreodată, se acoperă și corespondența lor electronică ( email: [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff]parintelenicodim@gmail.com[/COLOR][/SIZE][SIZE=4]).[/SIZE] [SIZE=4]– Intoxicarea adepților sectei cu o teorie existențială alambicată, care împletește până la refuz terapia sacrului cu terapia fricii, și a cărei rezultantă este angoasa unei iminente catastrofe apocaliptice, din care nu vor scăpa decât “cei aleși” (adepții leali celor doi lideri supremi). Aceștia sunt aleși după criterii care converg spre o supravenerare a liderilor pucioși, despre care cred că prin persoana lor se manifestă întrupată voința Ființei Divine, care se materializează în Cuvânt – Fiul lui Dumnezeu. Adepții sunt complexați în permanență de o frică paralizantă față de propriile lor greșeli și față de liderii pucioși, care le spală creierele și îi împiedică să se manifeste uman și rațional. Dimpotrivă, cei care reușesc totuși să se se smulgă din “pânza de păianjen” țesută de către cei doi lideri apocaliptici (Mihaela Tărcuță și Neculai Nedelcu) sunt amenințați cu blesteme și nenorociri chiar de către acești doi “[COLOR=#993300]prooroci[/COLOR]”, care se cred a fi “[COLOR=#993300]martorii Domnului[/COLOR]”, cei “[COLOR=#993300]doi măslini[/COLOR]” și “[COLOR=#993300]cele două sfeșnice[/COLOR]”, din gura cărora iese foc și pucioasă, “[COLOR=#993300]care mistuiește pe vrăjmașii lor[/COLOR]” [COLOR=#993300](Apoc. [/COLOR][COLOR=#993300]11, 3-12)[/COLOR].[/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]3 octombrie 2007[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
Minciuna are picioare scurte
[SIZE=4][COLOR=purple]6. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=purple]Minciuna are picioare scurte[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios NIP[/SIZE] [SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE] [SIZE=4]Poate unora dintre creștini le vine greu să creadă că însăși Mihaela, proorocița Domnului, poate (este capabilă) să mintă, sau că ar fi cumva în stare de un comportament ireverențios și totodată lipsit de recunoștință față de soții Marian și Victoria Zidaru, adică tocmai aceia pe care, timp de mai mulți ani, Mihaela i-a însărcinat cu rolul de portdrapel și portavoce pentru “afacerea” de la Pucioasa.[/SIZE] [SIZE=4]Ei bine, din păcate, cam așa stau lucrurile. Încercările disperate de a masca o ruptură definitivă și ireconciliabilă între Zidari pe de o parte, și corifeii de la Pucioasa (“[COLOR=blue]cei doi fii unși[/COLOR]”, Mihaela și Nicușor) pe de alta, s-au dovedit un eșec lamentabil. Până și creștinii mai vechi, chemați spre o nouă mobilizare generală de către liderii “poporului celui nou” de la Pucioasa, au putut observa că ceva suspect se petrece la nivel de conducere supremă.[/SIZE] [SIZE=4]Prin iulie-august ale anului trecut (2007), ruptura Zidarilor cu cei doi lideri absoluți luase dimensiuni dramatice. Se apropia însă cu pași repezi timpul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, ocazie care, în alți ani mai buni, era marcată de mari “festivaluri de artă și cultură”, la care Zidarii erau sufletul și inima, părând de neînlocuit. Dar acum, când liderii pucioși voiau să organizeze doar o adunare restrânsă, “numai între creștini”, Zidarii dădeau semne clare că nu mai au de gând să vină, pe motiv că nu mai pot suporta teatrul de prost gust preconizat de către cei doi lideri absoluți, în care singura preocupare urma să fie aceea că “[COLOR=blue]cei doi Frați[/COLOR]” trebuie evidențiați, măguliți și adulați. Iar Zidarii urmau să fie chemați doar ca “să stea păpuși”, marionete, figuranți de mâna a doua.[/SIZE] [SIZE=4]A urmat o luptă strânsă de argumente și opinii. Ore în șir de convorbiri telefonice languroase, cu mângâieri și promisiuni, alternate cu amenințări de tot soiul(cu nenorociri și blesteme), au evidențiat în Mihaela Tărcuță un negociator redutabil, căci până la urmă ea a reușit s-o convingă pe Victoria Zidaru ca măcar ea să vină la sărbătoare, dacă Marian e încăpățânat. Nu-i mai puțin adevărat că Victoria era răvășită de dorul după unii dintre creștini, cei adevărați (alții decât cei doi lideri pucioși, desigur) și de locurile încântătoare de la Pucioasa, ceea ce a atârnat greu în hotărârea ei de a face opinie separată față de soț. Astfel încât, deși gândeau la fel, ei au reacționat diferit. Victoria s-a hotărât să onoreze cu prezența ei sărbătoarea de la Pucioasa, iar Marian s-a hotărât să rămână la București și să stea acasă cu orice preț.[/SIZE] [SIZE=4]Reîntâlnirea dintre Mihaela și Victoria a fost emoționantă. S-au îmbrățișat, au mers mână-n mână pe aleile grădinii, în văzul tuturor, s-au conversat ca două bune prietene, iar Mihaela i-a dat locul de onoare la masă, lângă ea și lângă Nicușor. Asta doar la început, pentru ca toți creștinii adunați să vadă cât de mult se iubesc ele două, pentru că, mai spre sfârșitul adunării, liderii pucioși nici n-au mai băgat-o în seamă.[/SIZE] [SIZE=4]Și deodată, surpriză. Abia așezați la masă, Mihaela începe să se justifice (fără a fi fost rugată de nimeni; dacă tăcea, filosof rămânea) de ce nu este prezent și Marian Zidaru, alături de Victoria și de ceilalți convivi. (Țineți-vă bine, ca să nu cădeți sub masă!). Cică…, zice Mihaela, [COLOR=blue]“ Marian Zidaru n-a putut să fie azi printre noi, pentru că e plecat în străinătate”[/COLOR](!!!!!!!!). Iar Marian era bine mersi, la atelierul lui din București, pe care n-a vrut cu nici un chip să-l părăsească pentru a veni la Pucioasa. Marian n-a vrut să vină la adunarea lor, iar Mihaela mințea un popor întreg de creștini, îi mințea pe toți cu zâmbetul pe buze. Unii dintre cei de față știau adevărul, dar au tăcut chitic. Nimeni n-a ridicat vocea împotriva proorocului mincinos. Toți care au știut, dar n-au reacționat în vreun fel, fie de frică, fie din oportunism, s-au arătat a fi complicii Mihaelei la minciună și la impostură.[/SIZE] [SIZE=4]Așa a fost atunci. Între timp, lucrurile s-au mai calmat. Victoria l-a convins pe Marian că nu pot sta la nesfârșit în stare de beligeranță cu acești doi indivizi setoși de putere, care îi amenință mereu cu blesteme și cu pedepse de la Dumnezeu, în caz că n-au de gând să se dea pe brazdă ca să le cânte lor în strună. Așa că a fost nevoit să abordeze și el o atitudine mai conciliantă față de “[COLOR=blue]Frați[/COLOR]”. Nici nu i-a fost greu, el fiind blajin din fire și deloc răzbunător. Asta îl și arată a fi creștin autentic, pentru că e capabil să-și ierte și să-și iubească până și vrăjmașii. Drept recompensă, celor doi Zidari li s-a dat voie, a posteriori, și chiar cu binecuvântare “arhierească” (de la Nicușor) și “proorocească” (de la Mihaela) li s-a dat voie, pentru a merge într-adevăr în străinătate, la o manifestare cu profil artistic care a avut loc ulterior la Paris. De mai mulți ani, în multe alte situații asemănătoare nu li se mai dăduse lor voie “de la stăpânire” să plece în străinătate, chipurile ca “[COLOR=blue]mai bine să fie ei protejați de răul care bântuie prin lume[/COLOR]”, dar în realitate, din pură invidie omenească. Cei doi lideri pucioși nu suportau idea ca Zidarii “[COLOR=blue]să se plimbe[/COLOR] [COLOR=blue]prin străinătățuri[/COLOR]” în loc să stea în atelier, cu o mână încleștată pe daltă, și alta pe ciocan.[/SIZE] [SIZE=4]Cei care știu tărășenia asta au rămas însă cu un gust amar, amintindu-și de versurile poetului:[/SIZE] [COLOR=#993366][SIZE=4]Minciuna stă cu regele la masă, [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=#993366]Dar asta-i cam de multișor poveste…[/COLOR]ș.c.l.[/SIZE] [SIZE=4]Acum, să știe toți cum a fost, că de, minciuna are picioare scurte…[/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]4 februarie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim” își șterge obrazul și-i amenință pe defăimători (I)
[COLOR=purple]7. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/COLOR] (Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] -”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
[COLOR=purple]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”[/COLOR][COLOR=purple] își șterge obrazul și-i amenință pe defăimători[/COLOR] (Comentariu la Noua Evanghelie de la Pucioasa intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”) [SIZE=4]Dialog actual (la 19 dec 2007) atribuit lui Dumnezeu și Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiereul din Mira Lichiei[/SIZE] [SIZE=4](Textul care urmează, transcris cu albastru, este extras din “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu de la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae[/COLOR]” pe stil vechi, din 19 dec. 2007. Comentariile sunt cu litere de culoare neagră.)[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]– O, arhiereule [/COLOR](Notă *1: “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” i se adresează “Sfântului Nicolae”, dar simultan “Cuvântul Lui” este “auzit” și consemnat în scris la Pucioasa de către doi “prooroci ai [COLOR=blue]Noului Ierusalim[/COLOR]” , adică liderii pucioși Mihaela și Nicușor, care îl iau apoi, îl corectează gramatical și îl fac public pe Internet)[COLOR=blue] plăcut lui Dumnezeu pentru faptele credinței tale și ale milei tale înaintea Mea pentru om! Te-am ales peste oile Mele prin minunea tainelor cerești, tată, și iată, așa lucrez Eu azi prin poporul Meu cel ales [/COLOR](Notă *2: poporul ales sunt “creștinii de la Pucioasa”, numiți și “[COLOR=black]poporul Noului Ierusalim[/COLOR]”), [COLOR=blue]prin minunea cuvântului Meu [/COLOR](Notă *3: “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” vorbește sistematic și destul de des la Pucioasa, în ultimii 50 de ani, fie cu oamenii, pe care uneori chiar îi pomenește pe nume, fie cu “sfinții Săi” din ceruri și de pe pământ. Aceste texte se regăsesc selectiv – deoarece acelea care abordează subiecte mai incomode sau demascatoare nu sunt publicate – pe situl oficial al Noului Ierusalim ([/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff]www.noul-ierusalim.ro[/COLOR][/SIZE][SIZE=4] )[COLOR=blue], care curge ca râul peste creștetul lui și îl spală și îl învață și îl lucrează pe el și îi dă Duh Sfânt. Așezați-vă, voi, sfinți plini de har, între poporul Meu cel ales [/COLOR](v. Nota *2) [COLOR=blue]prin harul Meu, între el și cei ce îl hulesc pe el prin cuvinte de batjocură[/COLOR] (Notă *4: Este vorba de aceia (preoți și mireni) care contestă în mod public această “minune”, considerând-o un fals meșteșugit – fabricat de către cei doi lideri locali ai acestor creștini, Mihaela și Nicușor, pentru a menține vie flacăra unei psihoze religioase începută în urmă cu cincizeci de ani – iar mișcarea lor religioasă o consideră o sectă naționalistă, pseudo-ortodoxă, schismatică, desprinsă definitiv din B.O.R.) [COLOR=blue]fără ca Eu să-i trimit pe aceștia să facă lucrare defăimătoare peste lucrarea cuvântului Meu! Îi voi descoperi pe ei ca și pe toți cei care au lovit până acum cu necredință și au defăimat pe poporul Meu. Eu, Domnul, locuiesc cu lumina și o voi trimite pe ea să-i scoată din întunericul sub care se ascund pe cei ce defaimă [/COLOR](v. Nota *4) [COLOR=blue]venirea Mea pe pământ[/COLOR] (Notă *5: La Pucioasa se consideră că “A Doua Venire A Domnului Pe Pământ”, proorocită în Apocalipsă, este tocmai această “coborâre a Cuvântului lui Dumnezeu, din ceruri”, care se petrece în zilele noastre, deoarece “Dumnezeul de la Pucioasa” este “Cuvântul”, deci “Cuvântul” respectiv este “Dumnezeu”, deci “Dumnezeu” este printre noi – mai precis, numai printre ei, printre cei de la Pucioasa) [COLOR=blue]cu milă și cu ajutor pentru om, căci cei ce s-au așezat păstori de oi de la ei înșiși și unii pe alții [/COLOR](Notă *6: Adică arhiereii și preoții din B.O.R.)[COLOR=blue], pe aceia nu-i doare inima de oi [/COLOR](Notă *7: Adică, ei slujesc cu nepăsare și fără dragoste de enoriași)[COLOR=blue], aceia nu au minte din cer [/COLOR](Notă *8: Ei nu recunosc și nu propovăduiesc mai departe “proorociile de la Pucioasa”, ci dimpotrivă, le desconsideră sau chiar le ponegresc )[COLOR=blue], ci au de pe pământ, și mintea lor este pământ [/COLOR](Notă *9: Ei predică doar din mintea lor și din cărțile de teologie, fără asistența supranaturală a “Duhului Sfânt care lucrează prin Cuvântul de la Pucioasa”)[COLOR=blue], ca și fapta lor, chiar dacă ei cunosc Scripturile și zic că știu să le tălmăcească pe ele ca niște cunoscători ale lor. Eu, Domnul, Mă voi atinge de ei și le voi da după faptele lor și-Mi voi șterge obrazul [/COLOR](Notă *10: De acum, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu mai acceptă să întoarcă și celălalt obraz, așa cum îi învăța El pe oameni în vremea petrecerii Lui pe pământ, ci promite o răzbunare binemeritată față de cei hulitori ai “Cuvântului” și ai primitorilor acestuia, cei doi “prooroci” pucioși Mihaela și Nicușor. Toți hulitorii vor fi blestemați și nimiciți, așa cum s-a proorocit în Vechiul Testament ( v. [COLOR=#993300]Zaharia[/COLOR][COLOR=#993300], cap.5[/COLOR])[COLOR=blue], căci furul este fur și nu știe să fie cinstit, căci este fur, dar Eu voi merge în casa furului și voi nimici fărădelegea lui, și orice fur va fi nimicit, după cum este scris [/COLOR](Notă *11: Aici este reprodusă cu iz de amenințare la adresa preoților și arhiereilor, care sunt asimilați cu furii de cele sfinte, o proorocie a Vechiului Testament[COLOR=#993300] (Zaharia, 5,3[/COLOR] : [COLOR=#993300]“Și el mi-a tâlcuit: "Acesta este blestemul care se răspândește peste fața a tot pământul, căci orice fur va fi nimicit de aici și orice om care jură strâmb va fi pierdut".”[/COLOR])[COLOR=blue] Amin. [/COLOR][/SIZE] |
interesant sintetizaibar...
raspunsul meu este acesta : despre partea inchinarii, (Doamne), sa ne iertzi... ori vei vrea sa faci acuma shi razboi ca sa ne certzi?, ori vei face intoarsa depeacuma a ta cale... (intunecata) sa ne dai un semn shi noua de mila smintelii tale... (blestemata). de-o fi una, de-o fi alta, ce e scris shi pentru noi, bucuroshi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi... "Eu imi apar saracia, shi nevoile shi neamul, shi deaceea tot ce mishca-n tzara asta raul, ramul, mi-e prieten numai mie, iara tzie dushman este far-a prinde chiar de veste. N-avem oshti, dar iubirea, de moshIe e un zid, care nu se-fioreaza de-a ta faima baiazid ("ce tzi-ai muiat bucatzica iarshi cu Mine in blid")" ...shi abea pleca batranul, ce mai freamat ce mai clocot... un om simplu, linishtit, dupa vorba dupa port shi dupa clopot, shi-a plecat smerit, luminat nu doar de soare, ci de-al Cerului Sfant Cort, preaiubit, luminat nu doar de luna, shi de-a codrului dulce mireasma, boare racoroasa, ci de lucru-n voia buna, legea sfanta care canta Sfarshitu-n inceput nou shi trambitzeaza, ca sa fim, sa fii, sa eshti, In gradina tineretzii fara prihana, treaza, Caci El este Domnul Tzarii Romaneshti. (dar chemandu-L iar, nu in zadar, va auzi shi iarashi va veni, shi impreuna vetzi Birui) |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim” își șterge obrazul și-i amenință pe defăimători(II)
[SIZE=4][COLOR=blue]Vai celui ce calcă în picioare cuvântul Meu cel ziditor de om[/COLOR] (v. Nota *5) [COLOR=blue]și rodul Meu [/COLOR](v. Nota *2)[COLOR=blue], pentru care trudesc! Eu voi păstori cu milă și cu putere prin cuvântul Meu și-Mi voi întări pe piatră poporul, și cuvântul vieții va merge cu putere să facă dintre oameni fii ai lui Dumnezeu peste tot, că mare este cuvântul Meu și înțelepciunea lui, iar fărădelegea care dă să-Mi păteze drumul Meu de la Tatăl la om, va fi vădită și va fi rușinată cu tot cel ce o lucrează pe ea. Amin. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]Iar tu, poporul Meu [/COLOR](v. Nota *2)[COLOR=blue], te vei face mărturisitor, tată, așa cum Eu voiesc să fii, și-Mi vei mărturisi lucrarea Mea, și vom sta față în față cu cei ce hulesc [/COLOR](v. Nota *4)[COLOR=blue], căci mărturia Mea de peste tine este duhul proorociei[/COLOR] (Notă *12: “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” contestă legitimitatea B.O.R., pe motiv că, pe lângă cele 7 taine ale Bisericii, ea nu are inclusă și [COLOR=blue]taina proorociei[/COLOR] despre care pretinde că se mai regăsește acum pe pământ numai și numai la liderii absoluți de la Pucioasa; în consecință, el consideră că orice biserică fără [COLOR=blue]taina proorociei[/COLOR] nu este o biserică întreagă. Pe de altă parte, la Pucioasa a fost desființată una din tainele Bisericii, și anume Taina Căsătoriei. Alte taine, cum sunt Taina Preoției și Taina Spovedaniei, deși recunoscute, sunt grav desfigurate în temeiul lor canonic și practic. În plus, Taina Botezului, Taina Mirungerii și Taina Preoției pur și simplu nu se mai pot aplica, deoarece pucioșii s-au privat de bunăvoie de păstorirea chiriarhului locului, care ar fi fost îndrituit să le administreze direct sau indirect – prin chivernisirea Sfântului și Marelui Mir – aceste taine. În prezent, ei renunțând la orice ascultare canonică, pucioșii nu mai au nici Sfântul și Marele Mir, care este necesar în săvârșirea Tainei Mirungerii și la sfințirea nenumăratelor paraclise, care au fost improvizate de ei pe post de “biserici”, prin podurile caselor. De asemenea, “taina preoției” se aplică la Pucioasa fără hirotonie, adică fără punerea mâinilor arhiereului. Se știe că ei nu mai au arhiereu din anul 1993, deoarece cel pe care l-au avut provizoriu – arhiereul Irineu – s-a dezis de ei în mod public și i-a părăsit apoi definitiv, și de aceea ei pretind că apelează în aceste cazuri la “[COLOR=blue]asistența nevăzută și mai presus de fire a Duhului Sfânt[/COLOR]”. Deoarece Taina Sfântului Maslu nu se poate face decât cu cel puțin doi preoți canonici, iar la Pucioasa sunt numai “preoți” necanonici, rezultă că nici această taină nu este validă la Pucioasa. Din același motiv, nici Taina Împărtășaniei nu se face prin preoție validă. În consecință, la Pucioasa nu mai este nici măcar o singură Taină validă din cele 7 taine ale Bisericii! Au în schimb taina proorociei, inventată de ei ca să le dea credit tuturor “textelor” lor despre care pretind că sunt căzute din cer.[/SIZE] [SIZE=4]Liderii de la Pucioasa ignoră că lista darurilor Duhului Sfânt nu începe cu proorocia, ci cu apostolia (v. [COLOR=#993300]I Cor.12,28[/COLOR]). În logica lucrurilor, dacă bisericii oficiale (B.O.R.) îi lipsește proorocia, apoi “bisericii de la Pucioasa” îi lipsește și ei ceva, și anume apostolia; deci într-o astfel de logică, și ea este la fel de nelegitimă ca și B.O.R. Ce uită liderii pucioși este că tot Biblia spune că și proorociile vor înceta… sau poate că mai e până atunci, cine poate ști? Și că până la urmă va rămâne numai dragostea. Ei bine, la capitolul ăsta, în toate bisericile se stă cam prost, dar nici cea de la Pucioasa nu face excepție. Ba, din contra!)[COLOR=blue], după cum este scris, și iată, te povățuiesc mereu, te împrospătez mereu, te curăț mereu, tată, căci tu ești nou-născut între fiii oamenilor ca să umbli cu Mine pe pământ prin nașterea din nou și prin botezul cu Duhul Sfânt, pe Care mereu, mereu Îl slobod peste tine [/COLOR](v. Nota *5) [COLOR=blue]ca să-Mi fii mereu, mereu popor nou, cu care Eu, Domnul, să-Mi sfințesc din loc în loc pământul, tată, și să vină cerul să locuiască pe pământ și să îmbrace cu taină și cu putere lucrătoare toate cele ce sunt cu tine și pentru tine, toate staulele[/COLOR] (Notă *13: “Staulele de oi și găini, mieluți și puișori, mioare și puișoare” sunt așa-zisele “obști” ale creștinilor de Nou Ierusalim, organizate sub formă de mănăstiri mixte, dar fără conducere locală, adică fără stăreție. Conducerea lor se face centralizat, de către cei doi lideri de la Pucioasa) [COLOR=blue]în care Eu Îmi am mieluți și mieluțe, puișori și puișoare, care mănâncă din mâna Mea hrană[/COLOR] (Notă *14: Adică mănâncă “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]”, coborât “din cer” și auzit pe pământ. La început, se spune că “Cuvântul” era auzit de 14 creștini pucioși; dar după ce cei 14 s-au risipit, unii dintre ei căzând în “necredință”, el mai este “auzit” doar de către cei doi lideri actuali de la Pucioasa, după cum ei înșiși pretind, în mod obișnuit doar față de supușii lor, ca să-i convingă și apoi să-i manipuleze cum vor. Uneori însă, din motive aparent mai greu de înțeles, tot ei sunt aceia care, față de unii nou-veniți în vizită, expun aceeași teorie falsă a celor “14 aleși” care, chipurile, încă ar mai primi “[COLOR=blue]Cuvântul venit din cer[/COLOR]”… În realitate, acești “14 aleși” nici nu mai există fizic, în aceste locuri și în această formație. Atunci de ce liderii riscă încă o minciună grosolană, și se ascund în spatele celor 14 care nu mai sunt?? Poate că o fac din modestie??? Nu, nu din modestie o fac, ci din calcul, pentru a-și spori credibilitatea. În acest mod, ei urmăresc să mascheze față de cei nou-veniți adevărul pe care acum îl știe toată lumea: Că ei doi sunt singurii care au mai rămas în fruntea bucatelor, la Pucioasa. Un nou-venit mai ușor acceptă că Dumnezeu vorbește unui grup relativ numeros de creștini, deoarece în acest caz posibilitatea unei mistificări este mult diminuată: “primitorii” se controlează unul pe altul, și e greu de crezut că s-ar găsi 14 curajoși mistificatori, care să se joace cu toții “de-a Dumnezeu”. Dimpotrivă, ar fi mai puțin credibilă varianta ca “primitorul” să fie doar unul singur, chiar dacă liderii pucioși afirmă în particular față de adepții lor că “primitorul”, în persoana Mihaelei, este confirmat de un altul, în persoana lui Nicușor; întrucât acesta este tocmai cel mai apropiat sfetnic al celui dintâi, nici n-ar fi putut să se manifeste altfel. Deși teoria “celor 14 aleși” rămâne cea oficială, liderii pucioși “le despecetluiesc” , darcu totul altfel, creștinilor din “poporul cel nou”, “taina” despre acest subiect. Ei îi aburesc pe adepți cu o teorie contrară: “niciodată n-a vorbit Domnul la acei 14 aleși”, ci dintotdeauna și de la început “El a vorbit doar celor doi fii unși”. Iar cei doi erau de fapt numai unul: Mihaela. Iar Nicușor confirma doar ceea ce auzea și el de la Mihaela. De altfel, nici Cuvântul nu promovează pe alții decât pe cei doi, iar “cei 14” sunt pomeniți o singură dată în Cuvânt, și doar în treacăt, ca niște ziditori ai locașului fizic (biserica cu 33 cornișe și 12 uși). Este evident că “se lucrează” în două registre diferite: nou-veniții sunt “duși cu preșul” cu povestea cu “cei 14”, menită să aibă pentru ei o mai mare credibilitate, iar celor îmbrobodiți deja, “credincioșilor pucioși” adică, li se servește versiunea cu “cei doi fii unși”, ca lor să le crească teama, ascultarea necondiționată și respectul față de liderii absoluți, și să le piară pofta de vreo răzvrătire împotriva lor) [COLOR=blue]pentru creșterea lor, ca să-i am Eu ocrotiți pe fii sub aripa Mea, sub mantia Mea. Amin. [/COLOR][/SIZE] |
“Dumnezeul de la Noul Ierusalim” își șterge obrazul și-i amenință pe defăimători(III
[SIZE=4][COLOR=blue]O, copii din porți[/COLOR] (Notă *15: Este vorba de cei doi lideri “sfinți” care “stau la cârmă” la Pucioasa: Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu. Aceștia pretind că “aud” Cuvântul lui Dumnezeu și-l consemnează pe niște caiete. Ei sunt considerați de către adepții lor, după caz, că sunt: Frați, Preoți, Păstori, Arhierei, Prooroci, Călăuze, Cârmaci, Învățători, Fii ai lui Dumnezeu, Soli ai lui Dumnezeu, Porți ale Cuvântului Lui care “[COLOR=blue]coboară la iesle[/COLOR]”. Unii merg mai departe cu convingerile personale, considerându-i în sinea lor pe cei doi că ar putea fi Însuși Dumnezeu întrupat a doua oară pe pământ, dar fără să aibă curajul de a mărturisi asta cu voce tare și, prin consecință, fără să li se închine acestora în mod public – o fac doar în inima lor. De altfel, este greu de înțeles de ce ar fi fost nevoie de o nouă întrupare a lui Hristos în două persoane și de ce nu era de ajuns doar una)[COLOR=blue], să vină poporul să se curețe de sine [/COLOR](Notă *16: Este vorba de chemarea creștinilor la o “spovedanie” colectivă, în fața celor doi lideri pucioși, care să pronunțe apoi iertarea lor de păcate) [COLOR=blue]și să-i dau iertare și împăcare și iubire, și să fie precum în cer, așa și pe pământ în mijlocul poporului Meu, căci Eu sunt Cel ce-l păstoresc pe el, fiindcă îi sunt Păstor. Amin. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]O, poporul Meu, învață-te să fii păstorit și îngrijit, tată. Din zi în zi mai mult învață-te cu cârmă[/COLOR] (v. Nota *15) [COLOR=blue]peste toate clipele tale, și stai în duhul umilinței sfinte, și iarăși Eu te voi povățui pe tine[/COLOR] (Notă *17: “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” își anunță dinainte următorul “[COLOR=blue]Cuvânt[/COLOR]” al Său) [COLOR=blue]pentru Mine, căci cel ce crede în Mine nu va muri niciodată, ci va fi viu și va lucra faptele vieții, și viața îl va iubi pe el și se va dărui lui. [/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]Eu sunt Păstorul Cel bun și intru și ies pe ușă, căci cel ce sare pe aiurea, acela este fur, dar Eu vin la oi ca să aibă ele viață și să aibă din belșug. Amin. [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]Pace poporului Meu [/COLOR](v. Nota *2) [COLOR=blue]care învață de la Mine viața! Amin, amin, amin. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]19-12-2007[/COLOR](Notă *18: Textul este extras din “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu de la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae[/COLOR]” pe stil vechi, din 19 dec. 2007. Sursa: [COLOR=#0000ff]www.noul-ierusalim.ro[/COLOR] )[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple][SIZE=4]Anca Estera [/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]4 februarie 2008[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE] |
Concepția despre hirotonie la “Noul Ierusalim de la Pucioasa” (I)
[COLOR=purple]11. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/COLOR] (Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] -”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
[COLOR=purple]Concepția despre hirotonie la “[/COLOR][COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR][COLOR=purple] de la Pucioasa”[/COLOR] [COLOR=purple]Motto: [/COLOR][COLOR=#993300]Și nu poate ochiul să zică mâinii: N-am trebuință de tine;[/COLOR] [COLOR=#993300]sau, iarăși capul să zică picioarelor: N-am trebuință de voi. (I Cor.,[/COLOR][COLOR=#993300]12:21)[/COLOR] [SIZE=4]Una dintre obiecțiile majore scoase în evidență în blogul [COLOR=blue]Noul Ierusalim de la Pucioasa (NIP)[/COLOR] de pe WORDPRESS este cea cu privire la modalitatea neortodoxă în care se practică consacrarea de preoți și de episcopi la “Noul Ierusalim”. Iată cum se prezintă situația de la Pucioasa, în articolul intitulat[COLOR=blue] Introducere[/COLOR]:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993366]“– Consacrări (“sfințiri”) necanonice de preoți și de episcopi, fără [/COLOR][COLOR=fuchsia]hirotonie[/COLOR][COLOR=#993366] ( “[/COLOR][COLOR=fuchsia]punerea mâinilor[/COLOR][COLOR=#993366]” episcopului), ci prin “[/COLOR][COLOR=blue]asistența directă, mai presus de fire, a Duhului Sfânt[/COLOR][COLOR=#993366]”. În acest mod au fost “[/COLOR][COLOR=blue]sfințiți[/COLOR][COLOR=#993366]” pe rând: Ilie Bunea, Spiridon Șerban și Nicolae Nedelcu, întâi ca “preoți”, apoi ca “episcopi”. În prezent, deși se consideră episcopi, cei trei slujesc invariabil îmbrăcați în veșminte de preoți, deoarece doresc probabil ca statutul de “episcopi” să fie și în continuare ținut secret pentru lumea exterioară, dar chiar și pentru majoritatea adepților.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]După ce au experimentat, fără nici o sfială, săvârșirea necanonică a sfintei liturghii de către femei și de către alți mireni ([COLOR=#993366]nea’ Didi [/COLOR]în mod sigur își mai amintește de acele vremuri de frenezie religioasă, care nici pe el nu l-au lăsat nepăsător, îndemnându-l și pe el [COLOR=#993366]să[/COLOR] [COLOR=fuchsia]pună mâna[/COLOR] [COLOR=#993366]pe[/COLOR] [COLOR=#993366]copie [/COLOR][COLOR=#993366]și pe prescură[/COLOR], căci așa au înțeles creștinii pucioși că ar trebui să fie [COLOR=fuchsia]punerea mâinilor[/COLOR] asta ), liderii interimari de la Pucioasa s-au gândit că n-ar fi rău să pună ordine la acest capitol, dând un iz de canonicitate situației, care scăpase complet de sub control. Dar le lipseau instrumentele, deoarece lipsa lor de legitimitate fiind notorie, făcea ca pe vremea aceea nici un episcop să nu le cânte în strună. De aceea, constrânși de împrejurări și sfidând fără jenă tradiția strămoșească (pe care, de altfel, cu alte prilejuri nu uită să o pună în față și să și-o asume, uneori în exclusivitate, pretinzând că tradiția numai la ei se mai păstrează neștirbită) pucioșii au inventat [COLOR=red]hirotonia fără mâini [/COLOR](deși [COLOR=fuchsia]hirotonie[/COLOR] chiar asta înseamnă: [COLOR=fuchsia]punerea mâinilor[/COLOR]). Nu mai vorbim aici despre [COLOR=fuchsia]hirotesie[/COLOR], despre care ei probabil că nici n-au auzit; dar și când o să audă, o să găsească ei ceva pentru ea, vreo formulă magică prin care s-o înlocuiască. În fața unei asemenea îndrăzneli, până și un contemplativ ca arhiereul Irineu Bistrițeanu, care îi simpatiza sincer pentru păruta lor evlavie, n-a putut decât să-și decline orice responsabilitate, plasându-se în postura de simplu observator al declarațiilor pucioșilor. Dar și această postură i-a fost speculată, fiind considerată de pucioși ca o confirmare autentică. Iată cum este comentat public de către pucioși acest eveniment:[/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]Prezența arhiereului Irineu, care a stat atâția ani în mijlocul acestei lucrări de coborâre a cuvântului lui Dumnezeu, ar fi să fie un motiv suficient ca să nu se mai facă speculații și intuiții cu privire la așezământul preoțesc de la Noul Ierusalim. Cel ce vrea în mod sincer părerea unui martor cu privire la acest lucru, ar putea să urmărească măcar mărturisirea arhiereului Irineu cum că preoții Bisericii Noul Ierusalim sunt “aleși și unși de Dumnezeu în chip providențial și într-un mod cu totul excepțional, depășind legile firii”, mărturisire făcută în acele timpuri (22 iulie 1991)[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4]Este aceasta o părere personală a episcopului Irineu? Mai degrabă este expunerea nudă a teoriei pe care liderii pucioși o lansaseră, iar episcopul Irineu, nu putea decât s-o preia neschimbată și s-o reproducă, la fel ca oricare alt observator extern. A susține o altă variantă ar fi presupus o înțelegere adâncă și iscoditoare a dedesubturilor “lucrării”, care însă erau bine tăinuite de către liderii pucioși, și totodată ar fi însemnat o declarație de război împotriva acestora. Irineu nu era el omul care să înceapă să iscodească, iar să dea cu barda nici atâta, acolo unde știa prea bine că nici el nu știe mare lucru. A încercat însă să câștige timp, invitându-i pe ceilalți arhierei din B.O.R. să facă împreună o cercetare amănunțită, de durată, a “fenomenului”. Subjugându-se singur unei evlavii nemăsurate, dusă la paroxism, el a abandonat pentru o clipă strategia pașilor mărunți și prudența cuminte care-l caracterizau de obicei. Irineu a preferat aici să riște, cântându-le în strună deocamdată celor de la Pucioasa, și lăsând ca timpul să descopere dacă ar fi vorba de o mistificare sau nu.[/SIZE] [SIZE=4]Arhiereul Irineu era din fire un idealist, deci n-a fost pentru el o problemă ca să creadă, spre exemplu (fără prea mari pretenții că ar avea vreo aplecare aparte spre subtilitățile vieții politice), toate profețiile idilice despre România, care o predestinau a fi mai ceva decât “El ombilico del Mondo”, sau “profeția” pucioșilor că regele Mihai I va fi reinstalat în curând la cârma țării. Căci iată ce zicea el pe 12 decembrie 1991:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=fuchsia]“Dacă regele vine[/COLOR] [COLOR=blue]la cârma țării,[/COLOR][COLOR=fuchsia] în termeni duhovnicești nu există bătrânețe, sufletul nu îmbătrânește[…] Așa că regele dacă vine, Dumnezeu poate să-l umple de har și să-i sporească înțelepciunea pe care o are și evlavia pe care o are și frumusețea fizică pe care o are. Deci, Dumnezeu să facă întorsătura și apoi Dumnezeu știe cum va conduce acest popor, însă îi trebuie om, îi trebuie omul acela…” [/COLOR](sublin.ns. Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 1995, pagina 9)[/SIZE] |
Concepția despre hirotonie la “Noul Ierusalim de la Pucioasa” (II)
[SIZE=4]Niciuna din supozițiile arhiereului Irineu (de fapt, ele erau panegirice ale unor “proorocii” ce-i fuseseră servite cu dibăcie de liderii pucioși) nu s-a împlinit.Regele a revenit în țară, ce-i drept, dar nu la cârma țării ca rege, ci ca simplu cetățean. Dumnezeu a avut om, așadar, dar “a uitat” să-l umple de har, și “a uitat” să facă și “întorsătura”. Așa că, de îmbătrânit, regele a continuat să tot îmbătrânească, dar cu înțelepciunea și cu evlavia și cu frumusețea fizică a bătut pasul pe loc. Cu greu i s-au recunoscut niște drepturi și i s-a restituit o mică parte din onorurile ce i se cuveneau. Biserica Ortodoxă, cea care l-a uns rege, încă nu și-a regăsit curajul să-l pomenească în ecteniile ei, așa cum s-ar cuveni de drept, preferând să respecte obedientă statutul obnubilat pe care autoritățile civile i l-au rezervat “ex-regelui”. Cât privește cetățenii români, nu sunt prea numeroși cei care l-ar vrea din nou pe rege la cârma țării. Simțind că i se apropie sfârșitul, regele Mihai a făcut singura mișcare înțeleaptă care mai era cu putință, denunțând legea salică și creând astfel o posibilitate teoretică pentru fiica sa Margareta ca să urce cândva, într-un viitor improbabil, pe tronul uzurpat de comuniști din 1947 și până astăzi. Cu toate acestea, reinstaurarea iminentă a regalității, profețită cu mult entuziasm și în mod insistent în “Cuvântul de la Pucioasa”, s-a dovedit a fi o mare cacealma, adică o proorocie care nici nu s-a împlinit, și nici nu mai are șanse reale ca să se împlinească vreodată. [/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]Liderii pucioși[/COLOR], văzând că această “proorocie” despre reinstaurarea monarhiei nu s-a mai împlinit, ce și-au zis ei în sfat de taină? Ia să “corectăm” noi “proorocia” asta care nu s-a mai împlinit. S-o împlinim noi! Zis și făcut. Cu prilejul scoaterii unei noi ediții a cărții “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]”, ei și-au permis să-l “corecteze” pe vlădica Irineu, care greșise și el, săracul, când și-a dat cu presupusul, ca tot omul care greșește! Așa că i-au șters expresia compromițătoare [COLOR=blue]la cârma țării, [/COLOR]și au înlocuit-o cu cuvântul inofensiv[COLOR=blue] “acasă…”[/COLOR]. Ce a ieșit? Iată ce a ieșit:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=fuchsia]“Dacă regele vine[/COLOR] [COLOR=blue]acasă...[/COLOR] [COLOR=fuchsia]în termeni duhovnicești nu există bătrânețe, sufletul nu îmbătrânește[…] Așa că regele dacă vine, Dumnezeu poate să-l umple de har și să-i sporească înțelepciunea pe care o are și evlavia pe care o are și frumusețea fizică pe care o are. Deci, Dumnezeu să facă întorsătura[/COLOR][COLOR=blue],[/COLOR][COLOR=fuchsia] și apoi Dumnezeu știe cum va conduce acest popor, însă [/COLOR][COLOR=blue]Î[/COLOR][COLOR=fuchsia]i trebuie om, [/COLOR][COLOR=blue]Î[/COLOR][COLOR=fuchsia]i trebuie omul acela[/COLOR][COLOR=fuchsia]…” [/COLOR](sublin.ns. Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 2006, pagina 44)[/SIZE] [SIZE=4]Și așa au împlinit [COLOR=blue]liderii pucioși[/COLOR] dintr-o trăsătură de condei această “proorocie despre restaurarea monarhiei”, proorocie ce fusese preluată și de arhiereul Irineu ca atare și inserată cu naivitate în discursul lui din 12 decembrie 1991. Toată lumea știe că, între timp, regele [COLOR=fuchsia]a venit[/COLOR] [COLOR=blue]acasă[/COLOR]… deci proorocia “cosmetizată” a anului 2006 s-a împlinit, și încă s-a împlinit cu mai mulți ani în urmă! [/SIZE] [SIZE=4]Arhiereul Irineu, conștient pe undeva de riscurile pe care și le-a asumat din prea mult entuziasm mistic, spunea pe atunci că dacă se va dovedi că a greșit, se va pocăi. Ceea ce a și făcut destul de repede, în ianuarie 1993, iar Biserica l-a iertat și l-a păstrat mai departe la sânul ei, căci a văzut că acest arhiereu este om curat și fără vicleșug, care din prea mare dragoste de Dumnezeu, s-a lăsat viclenit de alții, care au avut grijă să-i arate întotdeauna numai fața frumoasă a lucrurilor, ascunzând cu dibăcie orice i-ar fi putut trezi bănuieli. Iar mai târziu, când s-a convins singur de esența mistificării, episcopul Irineu n-a ezitat să dea pe față cu hotărâre o părere radical diferită, pe care o susține și astăzi: tot ceea ce se întâmplă la Pucioasa nu este decât o grosolană mistificare.[/SIZE] [SIZE=4]Se vor pocăi și [COLOR=blue]liderii pucioși [/COLOR]– [COLOR=blue]proorocii mincinoși[/COLOR], acum, când li se dă pe față această mânărie ieftină, această minciună, acest fals intelectual de discursuri și de documente? Greu de crezut…[/SIZE] [SIZE=4]Paradoxal, nesinceritatea liderilor pucioși față de arhiereul Irineu se prelungește până în zilele noastre, și se pare că nu cunoaște margini. Deși el s-a dezis în mod public de mai multe ori de pucioși, aceștia continuă să-l folosească mereu ca “stindard”, scoțându-l în față ca și când ar fi ocrotitorul și mentorul lor, ba mai mult, pomenindu-l la toate slujbele pe care ei le fac, ca pe patriarhul bisericii lor, funcție cu care nu l-a investit nimeni vreodată, iar Irineu n-a primit-o, n-a recunoscut-o și n-a practicat-o niciodată! O minciună sfruntată și un abuz grosolan, dar nu singurul, căci minciunile și abuzurile sunt specialitatea casei pentru acești [COLOR=blue]prooroci mincinoși[/COLOR] care se consideră a fi “[COLOR=blue]servii lui Dumnezeu[/COLOR]”. Ei știu însă că o biserică fără episcop nu este biserică și de aceea, din dorința desperată de legitimitate, preferă o minciună ceva mai credibilă pentru cei neavizați, decât o recunoaștere sinceră că sunt buluciți într-o corabie fără cârmă, gata să se scufunde.[/SIZE] [SIZE=4]În acest context, “mărturisirea” anacronică la care fac ei apel cu atâta sârg ([COLOR=blue]mărturisirea arhiereului Irineu cum că preoții Bisericii Noul Ierusalim sunt “aleși și unși de Dumnezeu în chip providențial și într-un mod cu totul excepțional, depășind legile firii”, mărturisire făcută în acele timpuri[/COLOR]) aparține, într-adevăr, acelor timpuri[COLOR=blue](22 iulie 1991)[/COLOR], dar este prezentată aici ca și când ar fi încă extrem de actuală, ceea ce nu e decât o altă mistificare. La urma urmei, toți preoții, prin actul hirotoniei, sunt aleși și unși de Dumnezeu în chip providențial și într-un mod cu totul excepțional, depășind legile firii , căci așa se interpretează ungerea lor nevăzută, cu harul Sfântului Duh, dar [COLOR=blue]cu condiția păstrării așezământului văzut al lucrării, adică [/COLOR][COLOR=#ff6600]hirotonia[/COLOR][COLOR=blue] făcută de episcop[/COLOR], adică [COLOR=#ff6600]punerea mâinilor[/COLOR]. Or, la Pucioasa se recunoaște deschis (abia acum, pentru că multă vreme ei au lăsat să se înțeleagă că Irineu este cel care i-a hirotonit) că preoții lor nu au fost făcuți preoți prin [COLOR=#ff6600]punerea mâinilor[/COLOR] vreunui episcop, ci [COLOR=blue]prin “Cuvânt”[/COLOR]. Acest lucru e absolut neverificabil, și de aceea trebuie acceptat ca atare, [COLOR=blue]prin “credință”[/COLOR]. Și uite așa se separă acolo “credincioșii” de “necredincioși”. “Credincioși” sunt numai aceia care cred în “Cuvânt” și-l mărturisesc, chiar dacă acesta contrazice uneori învățăturile Sfintei Scripturi sau ale Sfintei Tradiții, și chiar dacă a făcut destule profeții care nu s-au împlinit. Necredincioșii sunt restul, “marea mută”.[/SIZE] [SIZE=4]Și pentru ca lucrurile să capete credibilitate, a fost găsită și motivația acestei inovații canonice: chipurile, [COLOR=blue]preoția bisericii tradiționale nu mai e bună[/COLOR], fiind înlocuită cu una superioară, pe care pucioșii o numesc [COLOR=blue]“preoție după rânduiala lui Melchisedec”[/COLOR], șicare se obține[COLOR=blue]fără punerea mâinilor[/COLOR][COLOR=purple]. [/COLOR]Să înțelegem că precedenta preoție era “[COLOR=blue]după rânduiala lui Aaron[/COLOR]”? Cam așa rezultă, deși în două milenii de creștinism nu s-a vorbit vreodată de preoție cum că ar fi “după rânduiala lui Aaron”.[/SIZE] |
Concepția despre hirotonie la “Noul Ierusalim de la Pucioasa” (III)
[SIZE=4]Hirotonia este însă o lucrare eminamente ortodoxă și totodată unul din criteriile de legitimare a ortodoxiei. Ea este o lucrare omenească văzută, care confirmă prezența nevăzută a Duhului Sfânt și lucrarea harului Său, în sinergie cu lucrarea omenească. Ea își are rădăcinile în practica de vindecare văzută, folosită de Mântuitorul Iisus Hristos, acolo unde a știut El că e nevoie așa, pentru îndreptățire în fața oamenilor:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#993300]Dar apunând soarele, toți câți aveau bolnavi de felurite boli îi aduceau la El; iar El, [/COLOR][COLOR=#ff6600]punându-Și mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]pe fiecare dintre ei,[/COLOR][COLOR=#ff6600] îi făcea sănătoși[/COLOR][COLOR=#993300]. (Luca [/COLOR][COLOR=#993300]4;40)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și [/COLOR][COLOR=#ff6600]Și-a pus mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]asupra ei, și ea [/COLOR][COLOR=#ff6600]îndată s-a îndreptat [/COLOR][COLOR=#993300]și slăvea pe Dumnezeu. (Luca [/COLOR][COLOR=#993300]13:13)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și luând pe orb de mână, l-a scos afară din sat și, scuipând în ochii lui și [/COLOR][COLOR=#ff6600]punându-Și mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste el, l-a întrebat dacă vede ceva. (Marcu [/COLOR][COLOR=#993300]8:23)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]După aceea [/COLOR][COLOR=#ff6600]a pus iarăși mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]pe ochii lui, și el [/COLOR][COLOR=#ff6600]a văzut bine și s-a îndreptat[/COLOR][COLOR=#993300], căci vedea toate, lămurit. (Marcu [/COLOR][COLOR=#993300]8:25)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Desigur că punerea repetată a mâinilor nu era o expresie a unei vindecări în trepte, care ar sugera anumite limite personale, căci în alte împrejurări Iisus vindeca instantaneu, numai prin puterea gândului. Gestul repetat și efectul vizibil al săvârșirii lui este intenționat, ca să arate celor de față legătura indisolubilă dintre punerea mâinilor și concreta vindecare pe care o aduce.[/SIZE] [SIZE=4]Această practică intrase atât de adânc în conștiința maselor, încât poporul ajunsese să o recunoască, și acum o cerea deschis de la Iisus:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și aduceau la El copii, [/COLOR][COLOR=#ff6600]ca să-Și pună mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau. (Marcu [/COLOR][COLOR=#993300]10:13)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și, luându-i în brațe, i-a binecuvântat, [/COLOR][COLOR=#ff6600]punându-Și mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste ei. (Marcu 10:16)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Atunci I s-au adus copii, [/COLOR][COLOR=#ff6600]ca să-și pună mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste ei și să Se roage; dar ucenicii îi certau. (Matei [/COLOR][COLOR=#993300]19:13)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și [/COLOR][COLOR=#ff6600]punându-Și mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste ei, S-a dus de acolo. (Matei 19:15)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și L-a rugat mult, zicând: Fiica mea este pe moarte, ci, [/COLOR][COLOR=#ff6600]venind, pune mâinile tale [/COLOR][COLOR=#993300]peste ea[/COLOR][COLOR=#ff6600], ca să scape și să trăiască.[/COLOR][COLOR=#993300] (Marcu [/COLOR][COLOR=#993300]5:23)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Chiar și mai marii sinagogilor o recunoșteau, fiind uimiți de puterea ei, deși pe Iisus îl disprețuiau din pură invidie:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și, fiind sâmbătă, a început să învețe în sinagogă. Și mulți, auzindu-L, erau uimiți și ziceau: De unde are El acestea? Și ce este înțelepciunea care I s-a dat Lui? Și cum se fac minuni ca acestea [/COLOR][COLOR=#ff6600]prin mâinile Lui[/COLOR][COLOR=#993300]? (Marcu [/COLOR][COLOR=#993300]6:2)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și n-a putut acolo să facă nici o minune, decât că, [/COLOR][COLOR=#ff6600]punându-Și mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste puțini bolnavi, [/COLOR][COLOR=#ff6600]i-a vindecat[/COLOR][COLOR=#993300]. (Marcu [/COLOR][COLOR=#993300]6:5)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Mântuitorul Însuși instituie această Sfântă Taină, arătând că doar aceia care vor avea adevărata credință, cea care mută munții deși este cât un bob de muștar, vor putea prelungi peste veacuri și puterea ei vindecătoare:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Iar [/COLOR][COLOR=#ff6600]celor ce vor crede[/COLOR][COLOR=#993300], le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi [/COLOR][COLOR=#ff6600]își vor pune mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]și se vor face sănătoși.(Marcu, [/COLOR][COLOR=#993300]16:17-18)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Și într-adevăr, în Biserica primară se făceau multe minuni și vindecări prin punerea mâinilor apostolilor:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Iar [/COLOR][COLOR=#ff6600]prin mâinile apostolilor [/COLOR][COLOR=#993300]se [/COLOR][COLOR=#993300]făceau semne și minuni multe în popor, și erau toți, într-un cuget, în pridvorul lui Solomon.(Faptele Ap., [/COLOR][COLOR=#993300]5:12)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Hirotonia de diaconi, preoți și episcopi nu era o practică formală, rigidă, festivistă, ci se făcea numai pe măsură ce apărea necesitatea prezenței lucrătoare a unor păstori de suflete în cetăți. Primii pe care i-a hirotonit biserica au fost cei șapte diaconi:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se [/COLOR][COLOR=#ff6600]și-au pus mâinile [/COLOR][COLOR=#993300]peste ei. (Faptele Ap., [/COLOR][COLOR=#993300]6:6)[/COLOR][/SIZE] |
Ce scrie pe siteul fratiei tale cu privire la "cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si il stapaniti" - nu se interpreteaza sectarist ca la neoprotestanti.
E vorba de cresterea duhovniceasca,de inmultirea talantului de umplerea pamantului trupului de harul lui Dumnezeu prin aceatea urmeaza mai apoi stapanirea pamantului (trupului-trupul e din pamant) in acest mod. Ca altfel stapaneste trupul sufletul. Fratia ta nu ai decat sa dai nastere la 10 sau 15 prunci cati ai vrea da nu mai rastalmaci ce scrie la Facere. Ca dupa interpretarea absurda a fratiei tale ar ramane aceea caci calugarii si calugaritele incalca porunca lui Dumnezeu de la Facere pentru ca nu au prunci trupesti. Ei nu au prunci trupesti dar au din unirea duhovniceasca cu Dumnezeu prunci duhovnicesti adica smerenia,dragostea altruista,blandetea etc. Si de aceea se numesc maici sau parinti. Acestia sunt necesari si celor care au prunci trupesti . |
Mihaile, nu te grăbi ca fata la măritat. Nu este vorba aici de o poruncă în sensul propriu, așa cum zici frăția ta. Este vorba de o binecuvântare, adică o recomandare și totodată un drept:
[COLOR=darkred]"Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" (Fac.1,28)[/COLOR] Evident că Adam și Eva nu mai puteau să crească, îndată ce erau maturi. Era vorba aici de sensul figurat, adică de creșterea lor spirituală. În același timp însă, înmulțirea lor era luată în considerare în sensul propriu, adică nici nașterea de fii nu era trecută cu vederea, chiar dacă ea nu era sugerată decât în mod implicit. Căci doi oameni nu ar fi reușit să stăpânească pământul, decât dacă s-ar fi înmulțit prin naștere și apoi și-ar fi cooptat fiii și fiicele la acea "stăpânire pământească". În consecință, ei au născut pe Cain, pe Abel, apoi pe Set și pe ceilalți care le-au urmat. Așadar, cine vrea să se înmulțească cu trupul, are voie și bine face, și acesta este mesajul. Cine însă se înfrânează, mai bine face, și mai mare cunună va avea. Cine se crede slab și vrea să mănânce carne, are voie, dar nu e o crimă dacă unii vor să fie vegetarieni, sau dacă alții postesc. Toți au fost chemați la libertate; dar cugetul care mustră, cheamă și la cumpătare după râvna fiecăruia. După potop, lucrurile au fost spuse de Dumnezeu pe față: oamenii este bine să accepte suferințele nașterii pentru a se înmulți. Dar, din nou trebuie să subliniem: nașterea de fii nu este o poruncă, ci un drept și o binecuvântare: [COLOR=darkred]"Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "Nașteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți! "(Fac.9,1)[/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=black]Interpretarea dumitale cum că[/COLOR] acolo scrie că [COLOR=black]trebuie făcută[/COLOR] [COLOR=#000000][COLOR=blue]umplerea pamantului trupului de harul lui Dumnezeu[/COLOR] este forțată și chiar caraghioasă, îndată ce acolo se explică imediat că nu este vorba să-ți stăpânești trupul, ci peștii mărilor, păsările cerului și toate vietățile:[/COLOR][/COLOR] [COLOR=darkred]"...și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" (Fac.1,28)[/COLOR] Iar mădularele trupului, chiar dacă se mișcă peste tot pământul, nu sunt nici țipari, nici păsări zburătoare. [COLOR=black]Chiar recomandarea în sine (umplerea de har), deși folositoare pentru om, ar fi prematură dacă s-ar rosti acum. Da, e bună umplerea trupului cu harul lui Dumnezeu, dar numai Hristos dă harul Duhului care purcede de la Tatăl. A sili prin porunci pe strămoșii omenirii să se umple singuri de harul lui Dumnezeu înseamnă a-L exclude automat pe Hristos din planul omenirii, ca superfluu. Dar Hristos a venit în trup abia atunci când trebuia să vină, la plinirea vremii, și a făcut El această umplere cu har a omului care a crezut în El. Căci:[/COLOR] [COLOR=darkred]"...harul lui Dumnezeu și darul Lui au prisosit asupra celor mulți, prin harul unui singur om, Iisus Hristos."(Rom.5,15)[/COLOR] [COLOR=black]Concluzia este tot în cartea Facerea:[/COLOR] [COLOR=darkred]"Voi însă nașteți și vă înmulțiți și vă răspândiți pe pământ și-l stăpâniți! "(Fac.9,7)[/COLOR] [COLOR=black]Iar monahii nu încalcă nimic din voia lui Dumnezeu, rămânând în feciorie, după cum ți-am explicat mai sus. Cine citește, să înțeleagă.[/COLOR] |
Mai soro pai bine da pe vremea Sfantului prooroc Noe erau sub 10 oameni pe tot pamantul iar acum 6 mld...eu stau si ma intreb ce o fi oare mai de folos acum pentru omenire...sa faca omul copii...sau sa practice casatoria alba sau calugaria?
(s-ar putea sa fi fost mai mult de 10 ca se zice ca Noe avea 3 fii si sotiile lor deci 6 oameni plus Sfantul prooroc Noe si sotia sa - 8 oameni si fiicele lui Noe cu sotii lor .) Mrile din Romania ale BOR sunt foarte multe care au un calugar altele doi-trei... Apoi parintele Dumitru Staniloae cati copii a avut? 3. Din care doi i-a luat Domnul devreme la Dansul si a mai trait o fiica. Nu a zis oare Sfantul Vasile cel Mare ca daca oamenii se vor inmulti prea mult nu vor mai avea loc pe Terra? Apoi pana la Maica Domnului trebuia ca in poporul lui Israel sa se nasca fecioara din care sa se nasca Dumnezeu cu trup. De aceea era nevoie sa faci copii. Dar se arata ca la crestin ortodoxie calugaria e ca aurul si casatoria ca argintul.De Sfantul Ioan Gura de Aur. Dar nu a zis nicaieri si nimeni ca daca faci numai 2-3 copii si apoi traiesti in feciorie cu sotia/sotul e pacat. Si daca a zis "nasteti" asta nu se poate interpreta si ca nasterea de prunci duhovnicesti? Normal se poate interpreta in ambele moduri. |
Zice de stapanirea animalelor precum stapaneste Dumnezeu lumea.
Acum oare Dumnezeu omoara din oameni spre a-i manca,spre a-si face haine din piele lor,spre a le folosi componente din trup ca medicamente? Nicidecum. Sa se vada mesajul dat de PF Bartolomeu de ziua internationala a mediului. (5 iunie 2009.) A zis "stapaniti" in sensul de proniere. Adica in sensul de a avea grija de buna functionare a creatiei lui Dumnezeu. Oare ingerii lui Dumnezeu care sunt fara numar s-au inmultit prin impreunare trupeasca? Sau prin impreunare? Nicidecum. Ingerii sunt asexuati adica nu au sex. |
Deși ți-ai mai îndulcit poziția, cine te citește te eticheteză direct ca pe un neo-malthusian. Și Malthus era speriat că omenirea o să crească numeric în progresie geometrică și n-o să mai aibă ce mânca, apoi o să se mănânce unii pe alții. Vorba ceea: [COLOR=darkred]vă rătăciți, neștiind Scripturile[/COLOR] care zic: [COLOR=darkred]nu vă îngrijorați de ce veți mânca, sau ce veți îmbrăca[/COLOR]...etc. Asta trebuie să fie grija noastră? să ne abținem de la făcut copii? Lucrurile acestea se așează de la sine în fiecare familie, nu trebuie trasate directive de sus. Iar "căsătoria albă" e o prostie. Dacă nu vrei căsătorie, n-ai decât să stai în feciorie. Nu să joci teatru față de lume, ei să creadă una și tu să faci alta pe ascuns. Bineînțeles că abstinența dintre soți este altceva, este o atitudine mutual asumată pe motive și pe perioade clar definite, dar a considera căsătoria improprie "din motiv de evlavie" și a o "corecta" prin inovații de tipul "căsătoriei albe" este o inițiativă neavenită.
|
[COLOR=darkred][COLOR=#000000]Citat: [/COLOR][/COLOR][COLOR=blue]"Zice de stapanirea animalelor precum stapaneste Dumnezeu lumea.
Acum oare Dumnezeu omoara din oameni spre a-i manca,spre a-si face haine din piele lor,spre a le folosi componente din trup ca medicamente?"[/COLOR] [COLOR=darkred][/COLOR] [COLOR=darkred][COLOR=black]Stăpânirea animalelor se face[/COLOR] [COLOR=black](ar trebui să se facă) cu iconomie și cu blândețe, însă și după cum împrejurările concrete o cer. Altfel n-ar mai fi stăpânire, ci animalele l-ar stăpâni pe om. Dumnezeu Însuși arată cum trebuie procedat în funcție de împrejurări:[/COLOR][/COLOR] [COLOR=darkred][/COLOR] [COLOR=darkred] "Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam și femeii lui îmbrăcăminte de piele și i-a îmbrăcat."(Fac.3,21)[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] Biblia oferă și alte exemple, dar acesta cred că este de ajuns. |
Hainele de piele dupa "Dogmatica" Sfantului Ioan Damaschinul sunt trecerea omului in mod de vietuire animalic adica acum are nevoie de haine spre imbracaminte,mancare si bautura spre intretinerea trupului,casa spre a-l feri de frig,ploaie etc.
Inainte fiind in comuniune cu Dumnezeu in har prin har si se hranea,era si imbracat de har etc. Nu se interpreteaza Sfanta Scriptura literar ci se citeste ce zic Sfintii Parinti. |
Plus omul are nevoie acum de legaturi trupesti spre nasterea de prunci.
Si aceasta tot la hainele de piele se include. Ca zice: "Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor." Mintea e partea cea mai curata a sulfetului, (spiritul,duhul) pe care animalele nu o au. |
Mișcătoare această pledoarie a înmulțirii oamenilor pe cale asexuată!!! Cităm:
[COLOR=blue]A zis "stapaniti" in sensul de proniere.[/COLOR] [COLOR=blue]Adica in sensul de a avea grija de buna functionare a creatiei lui Dumnezeu.[/COLOR] [COLOR=blue]Oare ingerii lui Dumnezeu care sunt fara numar s-au inmultit prin impreunare trupeasca?[/COLOR] [COLOR=blue]Sau prin impreunare?[/COLOR] [COLOR=blue]Nicidecum.[/COLOR] [COLOR=blue]Ingerii sunt asexuati adica nu au sex. [/COLOR] Mai, mai să credem că Dumnezeu i-a înzestrat degeaba pe oameni cu organele de reproducere și că de fapt voia ca omul să descopere singur că soluția înmulțirii lui este exclusiv partenogeneza. Buna functionare a creatiei lui Dumnezeu se vede și din complexa alcătuire și funcționare a trupului omenesc, din care fac parte și fenomene precum ovulația, spermatogeneza, acuplarea, fecundarea, gestația și alăptarea. Acum aștept o demonstrație logică prin care să ni se arate că toate acestea n-au avut nici un rost și că, deși la Facere Dumnezeu zicea că le-a făcut pe toate "[COLOR=darkred]bune foarte[/COLOR]", El de fapt nutrea în taină speranța că odată și odată noi, oamenii, vom înțelege să renunțăm la ele și să ne înmulțim ca îngerii și nu ca iepurii. |
Citat:
[COLOR=blue]Hainele de piele dupa "Dogmatica" Sfantului Ioan Damaschinul sunt trecerea omului in mod de vietuire animalic adica acum are nevoie de haine spre imbracaminte,mancare si bautura spre intretinerea trupului,casa spre a-l feri de frig,ploaie etc.[/COLOR] Omul a trecut singur la modul de viețuire animalic, nu Dumnezeu este responsabil de asta. Dumnezeu i-a făcut omului haine de piele la modul concret, pentru că omul era nepriceput și dezorientat, iar Dumnezeu a dat să-l ajute, arătându-i cum poate supraviețui în noile condiții pe care singur și le-a creat. Nu Dumnezeu l-a împins spre traiul animalic, așa cum rezultă din explicația dumitale că Dumnezeu le-a făcut haine deci i-a expediat în regnul animal, ca pedeapsă pentru neascultare. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:03:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.