![]() |
Iar povesti adventiste de doi bani. Vsinec-litanu-mariann s-a reincarnat sub numele de mititelu si vrea sa ne convinga de adevrurile lui. Ce om enace.
In general, demonizatul perfect e acela care crede ca Dumnezeu lucrează prin el ca să-i aducă pe oameni la "adevărurile" sectei lui. |
[quote=vasinec;87848]Nici asta nu este adevarat. Adventistii nu cred ca numai ei vor fi mantuiti. La judecata, nimeni nu va merge cu vre-o eticheta lipita pe frunte, pe care sa scrie "ortodox", sau "catolic" sau "adventist", etc. Dumnezeu va judeca cu dreptate pe fiecare, dupa cunostinta si inima lui.
Adventistii neaga viata trupului sau a sufletului, pe perioada mortii (de la moarte, pana la inviere). De aceea cred cu putere in inviere, la revenirea Domnului Iisus Hristos.[/quote] Adventistii reprezinta o grupare mai mare de secte, toate procupate de cea de a doua venire a Domnului -de unde si numele lor derivat din latinescul "adventus"- si in special de stabilirea acestei date pe baza profetiilor. In urma esecului profetiilor lui Miller, -intemeietorul sectei,conform carora a doua venire a lui Hristos ar fi trebuit sa fie in anul 1843-s-a provocat o mare tulburare in randul adeptilor; in dorinta de a-i salva onoarea, S.Snow, un ucenic al lui Miller, a recalculat data venirii a doua ,ca fiind pe data de 10 Octombrie 1844; noaptea de 9 spre 10octombrie i-a aflat pe adventisti intr-o sala mare din Boston, asteptand cu mari emotii trambita ingerului ce avea sa vesteasca a doua venire a Domnului;ea a trecut insa ca si celellalte nopti, spre mare adezamagire a aventistilor care au parasit in masa secta.Miller a marturisit public ca a gresit, sfatuindu-i pe adepti s atreaca la baptisti; acestia nu i-au primit si a urmat scindarea adventistilor in numeroase grupari: (fiecare continuand sa fie preocupati de noi calcule in vederea aflarii celei de a doua veniri, ignorand cuvantul Mantuitorului, dupa care nimeni nu poate afla si nu poate sti ziua aceasta, nici chiar Fiul Omului): Adventistii Evangheliei,Crestinii Adventului,Unirea Adventului, Adventisti de ziua a saptea, adventisti reformisti,etcAdventistii de ziua a saptea o au de profetesa pe Hellen White care reinterpreteaza profetiile lui Miller si Snow, sustinand ca de fapt ele nu au avut in vedere a doua venire a Domnului ci curatirea templului ceresc de pacatele fiilor lui Dumnezeu, insa previziunile si fixarea datei au continuat, fiind propusi pe rand anii:1845,1849,1851, iar printr-o "viziune cereasca" a profetesei, adventistii au preluat serbarea sambatei de la baptistii de ziua a saptea in 1860.:18: Ufff, incurcate mai sunt caile Domnului! In Romania, adventistii au patruns la sfarsitul secolului trecut, print-un preot greco-catolic, Mihail Czehovski si mai apoi conducerea a fost preluata de catre fostul student in medicina Petre Paulini.Secta a castigat teren printr-o inversunata campanie de denigrare a Bisericii Ortodoxe si a clerului sau, folosind in acest scop cele mai murdare mijloace |
Multe inexactitati in postarea dvs. Am sa ma refer doar la cateva dintre ele:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am sa dau un singur exemplu de "campanie" si de "mijloace": Pastorala episcopului Dunarii de Jos, Nifon de la 1910, tiparita in 20.000 de exemplare si raspandita in toata tara cu privire la "secta adventistilor". In aceasta se spunea ca cei care vor lua la goana pe adventisti si-i vor pedepsi vor merita inalta binecuvantare arhiereasca. Aceasta instigare oficiala la violenta impotriva adventistilor, nu a facut altceva decat sa faca cunoscuta aceasta biserica in randurile romanilor ortodocsi ce nici nu auzisera pana atunci de o asemenea biserica, facandu-i curiosi sa-i cunoasca invatarurile. Rezultatul a fost o raspandire fara precedent a membrilor bisericii, care pana atunci numara doar 400 de suflete. Duhul lui Dumnezeu lucreaza cu si mai mare putere in prigoana. |
Citat:
|
Citat:
Sunteti sigura ca in pilda bogatului nemilostiv era vorba despre sufletele celor morti? Daca erau suflete, atunci de ce aveau parti trupesti (degete sau limba) si aveau suferinte trupesti? Daca luati acea parabola literar pierdeti din vedera invatatura pe care voia sa ne-o dea Mantuitorul si ajungeti la o mare incurcatura de idei. Mai bine citi concluzia din finalul parabolei. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Din cate inteleg, vorbesti despre o rasplata pe care omul o primeste imediat dupa moarte (vorbim de moartea intaia, nu despre moartea a doua). Adica, omul dupa ce moare, o mparte a sa merge in rai (unde este bine) sau in iad (unde este rau). O astfel de teorie contrazice ceea ce ne spune insusi Mantuitorul si Judecatorul nostru: "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12) Se pare ca ati luat-o inaintea Domnului Iisus Hristos si ati hotarat ca, deja omul isi primeste rasplata, fara sa aiba loc revenirea Domnului si judecata Sa. "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata pentru binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup." (2 Corinteni 5:10) Ati sarit peste cateva etape prezentate de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Ca omul sa-si primesca rasplata este necesara revenirea Domnului, invierea mortilor si judecata. Conform teologiei dvs., acestea (revenirea, invierea si judecata) nu-si mai au rostul. Ati trecut direct la partea finala: rasplata. P.S. Stiam ca pilda bogatului nemilostiv este singurul caz in care se folosesc nume. Am o intrebare: ce erau bogatul si Lazar: suflete cu degete si limba sau trupuri (asta inseamna ca de fapt nu murisera sau fusesera inviati)? |
Citat:
Citat:
Că ziua și noaptea s-a îngreunat peste mine mâna Ta și am căzut în suferință când ghimpele Tău mă împungea. ( Psalmul 31:4 ) Ochii Domnului spre cei drepți și urechile Lui spre rugăciunea lor. ( Psalmul 33:14 ) ...conform ratiunii tale despre suflete,ar insemna ca nici Dumnezeu nu exista! |
Citat:
Citat:
"Sufletul care pacatuieste acela va muri" (Ezechiel 18:20). "Singurul care are nemurirea" (se spune despre Dumnezeu in 1 Timotei 6:16) Incearca sa explici ce ai vrut sa spui. Ce nepotrivire este intre ratiunea mea despre suflete si credinta in existenta lui Dumnezeu? Poate teologia voastra anuleaza unele actiuni ale lui Dumnezeu sau ale Domnului Iisus Hristos. Conform teologiei voastre , revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor si judecata nu-si mai au rostul. |
Citat:
Citat:
Similar,daca conform psalmilor,se vorbeste de mina,ochii,urechile lui Dumnezeu...atunci nu ar fi vorba despre Dumnezeu. Si sufletul,ca si Dumnezeu,care este duh...aude,vede,vorbeste,se roaga,etc...este fiinta vie...numai ca altfel sint si urechile,ochii,mina...nu precum cele trupesti,la care te gindesti tu. Daca tu ai fi in rugaciune,cu ochii inchisi sa zicem,si nu ai simti durerea...s-ar putea ca cineva sa-ti desprinda miinile,picioarele,ba intregul corp ( si sa te conecteze totusi la ceva aparate,de circulatie a singelui si aerului )...si tu nici macar sa-ti dai seama sau sa simti vreo imixtiune in rugaciunea ta sau viata mintii tale...dupa care sa ti le puna la loc. Sau ia-i pe oamenii batrini,trupul lor aproape ca nu mai poate nimic...iar ei pot lua premii Nobel,crea arta,sint intelepti ...adica pe masura ce omul din afara,trupul adica...moare,cel dinlauntru....sufletul,mintea...se intelepteste,innoieste. Tot ce am scris este aproximativ,si cu multe greseli....ideea e sa prinzi ideea. Citat:
Exista o moarte a trupului,care inseamna descompunerea lui in elementele care il alcatuiesc...si o moarte a sufletului,care inseamna nu descompunerea lui,ca nu se poate,ca este simplu si duh (cum omori tu un duh ?)...ci moartea sufletului inseamna despartirea lui fizica de Dumnezeu. Daca un suflet viu este unul luminos,lumina proprie plus Lumina lui Dumnezeu ( Lumina in lumina )...un suflet mort nu inseamna un suflet care nu mai exista,ci unul din care Lumina sau Duhul Sfint a plecat,iar el s-a intunecat,si-a pierdut si propria frumusete sau lumina. Toate sufletele,duhurile,ingerii....indiferent daca sint luminosi (vii) sau intunecati ( morti ) isi continua existenta pentru ca si-o primesc in mod continuu de la Dumnezeu.Daca ar fi sa creez o imagine,aceasta ar fi a unui Soare cu infinite raze de lumina care cad pe toate fiintele,daruindu-le acestora in mod dinamic existentele.Toate fiintele sint legate in mod existential de Dumnezeu,precum copilul in pintecele mamei sale...prin cordonul ombilical.Numai ca Dumnezeu are miliarde si miliarde de "cordoane ombilicale" care mai sint si vesnice... Sper ca am scris cit de cit bine... Exista o judecata particulara a sufletului,la desprinderea acestuia de trupul care a murit....si o judecata generala,universala,a omului intreg,trup si suflet...despre care ai scris tu. |
Citat:
In primul rand, nu ai inteles corect ce inseamna moartea. Sfanta Scriptura ne prezinta moartea ca fiind procesul invers crearii omului. La facere omul a fost facut din tarana si Dumnezeu i-a suflat in nari suflare de viata. Si omul s-a facut un suflet viu. (Facerea 2:7) La moarte se intampla exact invers: tarana se intoarce in pamant si suflarea de viata sau duhul de viata (care nu este o forma constienta si rationala) se intoarce la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7). Iar omul ajunge ceea ce a fost inainte de a fi facut. Doar invierea, pe care i-o va da Dumnezeu, il poate readuce in simtiri. Teoria "sufletului nemuritor" este combatuta si de unii Sfinti Parinti (cum ar fi Sfantul Iustin Martirul). Crestineste este sa crezi in inviere, nu in propria-ti nemurire ("negresit nu veti muri"- spune diavolul in Facerea 3:4) Iar in ceea ce priveste judecata: Domnul Iisus Hristos vorbeste de o zi a judecatii (nu de mai multe): "Adevarat va spun ca, inziua judecatii.." (Matei 10:15, Matei 11:22; Matei 11:24). Expresia "ziua judecatii" este folosita de zeci de ori de Domnul Iisus Hristos si Sfinti Apostoli. Este vorba de o singura judecata pentru fiecare dintre noi. Nu stiu de unde ati scos teoria aceea cu o judecata a sufletului si inca una dupa aceea. Poate imi explicati, sa inteleg si eu. |
Citat:
mare adevar graiti, insa cea mai prigonita nu a fost biserica adventista ci Biserica Ortodoxa! |
Citat:
De ce te tot legi iarasi de degete si limba nu pricep, doar am spus clar ca e un mod de exprimare, un fel de a spune folosit de bogat. E vorba despre faptul ca sufletul nu-si pierde simturile dupa moarte, altfel n-ar avea cum sa interactioneze cu noua lume in care fiinteaza, cu noul mod de existenta. Dumnezeu a creat ratiunile sub forma de ingeri si oameni dupa chipul Sau. Ce inseamna "dupa chip" in conceptia ta? Eu stiu ca printre multe altele inseamna si ca este nemuritor. Au murit ingerii cand au pacatuit, adica au fost trecuti in nefiinta? Nu, nu au fost anihilati, ci au murit in sensul departarii de Dumnezeu. A murit Adam cand a pacatuit? Da si nu: Duhul Sfant care locuia in el a plecat, dar Adam nu a murit o moarte fizica din moment ce a mai trait aproape un mileniu. Iata ce se va intampla cu pacatosii, nu vor fi distrusi, ci isi vor continua existenta pentru eternitate intr-un mod chinuitor: "Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor." Apocalipsa 20, 10 |
Citat:
|
Citat:
Am inteles ce voia sa spuna detectivul. Este o parere. Mi-ar fi placut daca ar fi fost in armonie cu Sfanta Scriptura. Cei care vor sa demonstreze ca omul, atunci cand moare, de fapt moare numai pe jumatate, ori umbla cu fel si fel de texte filozifice ori fac apel la unele pasaje din Scriptura pe care le interpreteaza in distonanta cu Sfanta Scriptura. Ex: Hristos spune clar ca va veni curand si va da fiecaruia rasplata cuvenita (dupa ce va fi o inviere si o judecata) iar dumnealor sustin ca omul merge in locul cuvenit chiar pe timpul mortii. In plus, se pot numara pe trei degete pasajele de care se agata cei care vor sa demonstreze ceea si diavolul a spus ("hotarat ca nu vei muri"): pilda bogatului nemilostiv, pasajul din Apocalipsa 6:10 si o mai fi vreu-un pasaj. Vad numai aceste pasaje (de fapt numai interpretarile lor) desi Biblia este plina de verste care spun ca moartea (moartea intaia) este un ca un somn (voi reda acele versete - sunt cel putin 20). Citat:
Incearca sa nu-i mai compari pe bogatul nemilostiv si Lazar, cu ingerii. Cati ingeri ai auzit sa se planga ca au arsuri sau ca ii doare stomacul si sa ceara alinarea durerilor? Chiar si in mod figurat. Citat:
Cum interpretati acesta afirmatie? Ce intelegeti prin moartea a doua? Dvs. chiar credeti ca Dumnezeul Scripturii va chinui oamenii o vesnicie pentru a clipa de pacat? Planul lui Dumnezeu este de distruge ce este rau si de a reinstaura Imparatia Sa fara de pacat. |
Citat:
Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" 20.4-6 „Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani. ”. Iată ce frumos definește Biblia învierea. Adică învierea este alipirea de sufletul conștient al decedatului a unui nou trup duhovnicesc, nu recrearea trupului odată cu sufletul. Citat:
De ce nu dai tot contextul? Apoc 20.10 "10.Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor." |
Citat:
Citat:
Nu uita ca Dumnezeu este duh ( si este foarte intelept,a creat intreg universul ) ,ingerii sint duhuri ( si acestia sint inteligenti )...numai duhul omului adventist este o forma inconstienta si irationala...de ce ? Citat:
Eu totusi ma indoiesc ca Sfintul Iustin s-a rugat la Maica Domnului,la Sfintul Ilie,Ioan,alti apostoli si Sfinti...si ruga lui nu i-a fost ascultata!( dovada ca aceia sint vii ) Citat:
Si Dumnezeu a spus ca in ziua in care vei minca,negresit vei muri...si a mai trait adam si eva aproape 1 000 de ani...dar evident,sufletul i-a murit exact in ziua aceea ( a plecat Duhul Sfint din el ) PS.sint 696 de versete in Sfinta Scriptura in care se vorbeste despre sufletul omului |
Citat:
- Dumnezeu este Duh (Ioan 4,24), - ingerii sunt duhuri slujitoare (Evrei 1,14) Nu aveti dreptate: omul este duh ??(postati eventual un text doveditor) Citat:
|
Citat:
Sfanta Scriptura este limpede in problema invierii si a rasplatirii. Insusi Domnul Iisus Hristos ne spune: "Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru osanda (trad. ortodoxa)."(Ioan 5:29). Este clar: dupa inviere fiecare isi va primi rasplata. Unii vor mosteni viata vesnica (nu 70 de ani apro. - nu stiu de unde va vin astfel de idei), altii vor fi nimiciti pentru vesnicie. Iar acest subiect al invierii si al rasplatirii este bine detaliat de Sfintii Apostoli si limpezit. Nu se poate vorbi despre vre-o rasplata inaintea revenirii Domnului Iisus Hristos (ocazie cu care va avea loc si invierea celor adormiti in Hristos). "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui."(Apocalipsa 22:12). Pana atunci... este gresit sa presupui ca cei morti sunt ori in iad ori in rai. Sunt pur si simplu morti (fac nani) si asteapta invierea, pentru a-si primi rasplata. Citat:
Citat:
Daca tot faceti selectie din ceea ce spun Sfintii Parinti, macar faceti-o pe baza Sfintei Scripturi. Citat:
|
Citat:
I s-a mai explicat la sectantul respectiv (Condor) pe vremea cand intra cu diverse nume (Litanu, Vasinec, Marian etc.), dar el mizează pe ignoranța noastră Sfântul Iustin Martirul nu se referă niciunde la dispariția sufletului după moarte cum susțin sectele adventiste și iehoviste, ci îi avertizează pe creștini sa nu îi creadă pe cei ce se consideră mântuiți încă de pe lumea aceasta și sunt siguri că vor merge în Rai, înainte de judecată, cum susțin anumite secte neoprotestante actuale. Sfântul Iustin nu se referă la dispariția sufletului după moarte așa cum încearcă să interpreteze ereziile adventiste si iehoviste. Sfântul Iustin scrie: „Dacă moartea ar duce la nesimțire, ea ar fi un avantaj pentru toți cei nedrepți. Dar, întrucât și simțământul le rămâne tuturor celor ce au trăit și pedeapsa veșnică îi așteaptă, nu neglijați de a fi convinși și de a crede că acestea sunt adevărate..., că sufletele, și după moarte, sunt în simțire." Iar în altă parte: „Sufletele celor pioși rămân într-un loc mai bun, iar cele nedrepte și rele într-unul mai rău, așteptând acolo momentul judecății. Sufletele vrednice de Dumnezeu nu vor muri, pe când celelalte vor fi pedepsite după voința lui Dumnezeu". Sfîntul Iustin nu acceptă sintagma de „suflet nemuritor", dar nu pentru că ar fi crezut, după cum am văzut din citatele de mai sus, că sufletul ar avea un sfârșit, ci pentru că, potrivit lui, nemuritor ar însemna și nenăscut, învățătură neconformă cu Ortodoxia. (Eshatologia Părinților Apostolici și a apologeților Drd. Laurențiu NISTOR) Iar despre "moartea sufletului" ne explică Biblia: Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.” Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.” Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” în versetele pe care le insiruie adventistii, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin ei. |
Citat:
Deci odata cu moartea omului, sufletul nici nu se ridica undeva, nici nu dispare intr-un loc al chinurilor, pur si simplu sufletul omului nu poate fi conceput altfel decat omul viu. Omul mort este... mort... nu viu, e absurda orice definire a mortului prin viata. |
Citat:
|
Am si eu o intrebare
Unde este Dumnezeu in aceasta parabola?
|
Citat:
http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif |
Citat:
(Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." Cat de clar vrei sa ti se arate ca iata sufletele sunt vii si constiente? 1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE." Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR". Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 "vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII". Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31"luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui" Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 "Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului") Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. |
Citat:
In alta parte am inteles ca Lazar = "cel ce face voia Domnului". Deci Dumnezeu este in dreptul Lazar, care este alesul Lui, pe care El l-a ajutat sa faca voia Lui. |
Citat:
Chinul vesnic inseamna o stare de rau caracterizata prin despartirea de Dumnezeu, o traire in care ratiunea intelege dragostea Lui Hristos pentru acel suflet fara a mai putea raspunde vreodata cu dragoste iubirii divine. E o stare in care omul intelege ca si-a ratat scopul pentru care a fost chemat la existenta, fara a avea a doua sansa. Este vederea indumnezeirii Sfintilor comparativ cu moartea lor: impietrirea in rau in imparatia celui viclean. Si vor fi chinuiti acolo in vecii vecilor, osanditi pentru totdeauna. Chipul Lui Dumnezeu este indistructibil, iar noi suntem creati dupa Chipul Sau. Animalele si plantele mor, pentru ca nu sunt create dupa modelul Creatorului. Insa ingerii care au pacatuit nu au fost distrusi si oamenii care isi vor sfarsi viata in pacate vor trece spre o noua stare de bine sau de rau, dupa cum ii va judeca Hristos. Cei care se vor mantui vor evolua din bine in mai bine, din slava in slava in perspectiva asemanarii cu El in har, pe cand ceilalti probabil ca vor sta spectatori ca in plida bogatului, inghetati in moarte, in static, in monotonie, in intuneric, in starile de invidie, ura, manie, mandrie, sete, foame, dorinta, fiecare dupa pacatele lui... |
Citat:
De altfel, la fel de bine "Dumnezeu ar putea fi prezent" in dreptul bogatului, deoarece conceptia vremii aceasta era: bogatia unui om este dovada prezentei si binecuvantarii lui Dumnezeu. Intrebarea mea ramane...in aceasta alegorie, in aceasta reprezentare fantastica fara legatura cu realitatea, Dumnezeu este inlocuit de Avraam- cel care hotareste totul cu privire la Cer si Iad. Este corect sa folosesti ca dovada a "nemuririi sufletului" o asemenea parabola? |
Pledoarie pentru spiritism!
Citat:
La tot ceea ce ati postat, s-a raspuns de mai multe ori, chiar pe acest topic. Revedeti raspunsurile lui "vasinec". Nu mai revin cu alte raspunsuri. Oricine le poate citi, incepand cu pag.2 sau 3 a acestui topic. Unele din interpretarile dvs. sunt necrestine (dau apa la moara spiritismului). Altele sunt chiar hilare. Am sa ma rezum sa va raspund, din nou, la interpretarea pe care o dati pasajului din Evanghelia dupa Luca 9:28-33. Aceasta interpretare intruneste ambele caracteristici: este si necrestina (mai degraba spiritista) si hilara. Citat:
De fata la acea intalnire a Dommnului Iisus Hristos, cu Ilie si Moise, era si trei ucenici. Acestia au vazut ca Domnul statea de vorba cu doi oameni vii. Au vrut sa le faca la fiecare cate o coliba. Ce nevoie avea spiritul lui Moise de o coliba? Veniti cu niste interpretari caraghioase, in loc sa intelegeti ca Dumnezeu poate invia pe oricine doreste si cand doreste. Daca Dumnezeu vrea sa stea de vorba cu un om care a murit, il inviaza. Dumnezeu nu comunica cu mortii (asta este spiritism), ci cu cei inviati. Dumnezeu l-a inviat pe Moise si l-a adus alaturi de Ilie cel viu. Apostolul Iuda ne vorbeste despre o lupta a Arhanghelului Mihail cu diavolul, pentru trupul lui Moise (Iuda vers 9). De ce voia Arhanghelul trupul lui Moise? Avea vre-un hoby macabru? Facea colectie de cadavre? Domnul Iisus Hristos, pe Muntele Schimbarii la Fata, a stat de vorba cu doua persoane vii: unul ridicat la cer cand inca era in viata, altul inviat si ridicat la cer. De fapt, aceste doua personaje (Moise si Ilie) reprezinta cele doua categorii de mantuiti, la revenirea Domnului Iisus Hristos, descrise de Sfantul Apostol Pavel: "Intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna, cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh si astfel vom fi totdeauna cu Domnul."(1 Tesaloniceni 4:16,17) |
De ce nu recunosti ca tu esti vasinec, pe cine pacalesti?
Cine a vorbit de spiritism cand ,,Dumnezeu nu e al mortilor, ci al viilor caci toti traiesc in El,, |
Nu îi mai luați în seamă
Nu trebuie să vă mai pierdeți vremea cu adventiștii. O dată la cîteva zile doar trebuie să reluați versetele la care nu au și nu vor avea niciodatată răspuns, apoi să îi lăsați în pace.
Așa se compromit singuri. Vorbesc despre ce sunt indobitociți ei la adunare, numai despre ce este vorba nu. Faptul că refuză dialogul și se codesc întotdeauna să dea răspunsuri logice și biblice bate la ochi pentru orice vizitator. In felul acesta nu au si nu pot sa duca in eroare pe nimeni sau sa racoleze noi membri pentru secta lor. Dimpotriva isi dau singuri cu piatra in cap. |
[quote=condor;161332]Interesanta ideea cu judecata particulara a sufletului, la desprinderea acestuia de trupul care a murit. Mai ales, pentru faptul ca nu are nici o baza in Sfanta Scriptura. Poate in filozofia greaca, de unde vine conceptul de "suflet nemuritor".
In primul rand, nu ai inteles corect ce inseamna moartea. Sfanta Scriptura ne prezinta moartea ca fiind procesul invers crearii omului. La facere omul a fost facut din tarana si Dumnezeu i-a suflat in nari suflare de viata. Si omul s-a facut un suflet viu. (Facerea 2:7) La moarte se intampla exact invers: tarana se intoarce in pamant si suflarea de viata sau duhul de viata (care nu este o forma constienta si rationala) se intoarce la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7). Iar omul ajunge ceea ce a fost inainte de a fi facut. Doar invierea, pe care i-o va da Dumnezeu, il poate readuce in simtiri. Teoria "sufletului nemuritor" este combatuta si de unii Sfinti Parinti (cum ar fi Sfantul Iustin Martirul). Crestineste este sa crezi in inviere, nu in propria-ti nemurire ("negresit nu veti muri"- spune diavolul in Facerea 3:4) Despre nemurirea sufletului ne incredinteaza Sfanta Scriptura chiar de la inceput.In cartea Facerii se spune ca omul a fost facut de Dumnezeu cu trup din pamant si si suflet viu;cand moare, trupul se intoarce in pamantul din care a fost luat iar sufletul se intoarce la Dumnezeu care l-a dat.Sufletul este duh creat de Dumnezeu, scanteie din dumnezeire, nemuritor, care pretuieste mai mult decat valoarea lumii intregi.Nu ne putem inchipui religie crestina fara credinta in suflet, in nemurirea vesnica. Crestinul are religia invierii si Evanghelia nemuririi. Invataturile Domnului nostru Iisus Hristos ne asigura fericirea vesnica. Chira pilda saracului Lazar ne arata CLAR ca exista suflet si viata vesnica, fericita pentru cei drepti; in ceea ce-i priveste pe cei rai, nici sufletele lor nu mor, ci traiesc vesnic dar se chinuiesc in iad. Existenta sufletelor si nemurirea lor este dovedita si garantata de Mantuitorul, caci dupa ce i-a inviat pe altii, El insusi a inviat. Sufletul este duh imaterial,care nu se poate nimici si este inzestrat cu functii si puteri nemateriale. El are ratiune, vointa si sentiment.Sufletul se foloseste de trup ca de un instrument, asa cum se foloseste artistul de vioara ca sa cante melodiile ce-i plac. Dupa cum pasarile calatoare se conduc dupa instinct si pleaca spre tarile calde, tot asa ne spune si noua inima ca suntem nemuritori si trebuie sa plecam de aici intr-o alta lume, in alta patrie vesnica.Sufletul se intoarce la Cel ce ni l-a dat, la Dumnezeu Creatorul Asadar exista suflet si este nemuritor. casa sufletelor este cetatea lui Dumnezeu, locuinta din cer dupa care suspinam; fara suflet am calatori fara tinta, pacatosi fara mantuire si muritori fara speranta; daca n-am avea sufletam fi niste fapturi care n-am sti ce rost avem in viata; n-am sti de unde venim si unde mergem dupa moarte.Dar prin suflet simtim, cunoastem si asteptam cu incredere. |
[quote=veveritza;161731]
Citat:
Citat:
27. Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata.(Evrei 9,27) Ce sa judece daca asa cum ziceti voi, sunt morti? Dar ,,38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El. (Luca 20,38) Traiesc ,nu cum ziceti voi , vor trai. |
Citat:
Numai ca dvs. propovaduiti nemurirea fara inviere. Mai intai are loc o inviere, cand cei morti in Hristos primesc viata vesnica. "Cei ce au facut binele vor invia pentru viata." (Ioan 5:29) "Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:40) Sunt cuvintele Mantuitorului. Vorbeste foarte des despre inviere si viata vesnica. Dvs. propovaduiti viata mortilor neinviati. |
Citat:
Profetul lui Dumnezeu ne spune: "Sufletul care pacatuieste acela va muri" (Ezechiel 18:20) Dvs. pe cine credeti? Ceea ce se intoarce la Dumnezeu este suflarea de viata. Nu este vorba de un suflet constient: "Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine si cine Te va lauda in locuinta mortilor?" (Psalm 6:5) "Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoata in groapa." (Psalm 115:17) "Caci in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune." (Eclesiastul 9:10) |
Citat:
Geneza 2:7 "Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărîna pămîntului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s'a făcut astfel un suflet viu." Citat:
Eclesiastul 12:7 "pînă nu se întoarce țărîna în pămînt, cum a fost, și pînă nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." Citat:
Citat:
|
Citat:
37. Iar că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov. 38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El. (Luca 20) Rupand din context un verset, puteti demonstra chiar orice... chiar si o erezie. QED. |
[quote=tricesimusquintus;161765]E bine sa ilustrati si cu textul biblic aferent. Nu o faceti pentru ca astfel s-ar descoperi falsitatea teoriei dvs. Textul acela spune ca omul a devenit astfel un suflet viu, nu ca ar fi fost dotat cu un suflet:
Geneza 2:7 "Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărîna pămîntului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s'a făcut astfel un suflet viu." Nu sufletul se intoarce la Dumnezeu la moarte, ci suflarea de viata (duhul, spiritul): Eclesiastul 12:7 "pînă nu se întoarce țărîna în pămînt, cum a fost, și pînă nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." Aceasta este confuzia. Sufletul e doar o rezultanta, un intreg, iar duhul (suflarea de viata, spiritul, scanteia de viata, principiul vietii) e componenta. Incercati sa intelegeti lucrul acesta in lumina textelor biblice si nu lumina prejudecatilor omenesti. Chiar pilda aceea, care desi e doar o pilda, o alegorie, nu invata nimic despre existenta unui suflet despartit de corp dupa moarte. Bogatul care se chinuie, este chinuit [si] fizic, o atesta prezenta degetelor, a buzelor, etc...[/quote ] O minte sucita nu poate pricepe lucrurile decat sucit! Se vede clar ca nu aveti voi nici o treaba cu Evangheliile lui Hristos, atata timp cat sustineti ca " nu ne invata nimic". Dealtfel, cei cazuti din Har nici nu mai au cum sa inteleaga lucrurile decat sucit! caci valul negru ce-l au pe ochi ii impiedica sa vada ratacirea in care traiesc;am mai spus-o o data si o repet: aduceti din cosul de gunoi tot ce ati aruncat si schimbat din Sfanta Scriptura, aduceti inapoi textele modificate dupa bunul plac al unor inconstienti si abia atunci poti sa-mi vorbesti despre "textele biblice si prejudecatile omenesti". Si iarasi am mai spus-o: noi avem si fapte-voi aveti numai vorbe! noi avem dovezi-voi n-aveti nimic, noi avem Lumina Sfanta in fiecare an la Mormantul Domnului - voi n-aveti decat intuneric in cap, noi avem martiri, sfinti, moaste care fac minuni-voi ce aveti? Aveti doar o Scriptura modificata si "credinta" ca este suficient sa crezi in Dumnezeu si vei primi Imparatia Cerurilor Dar tu saracul de tine n-ai nici o vina, esti doar o victima! Insa Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut: cat timp mai exista sufletul in trup mai exista si sansa de mantuire, numai sa dorim asta cu adevarat! Maica Domnului sa te lumineze si sa se roage Fiului pentru luminarea mintilor voastre in cautarea Adevarului! |
Citat:
|
multumesc Ovidiu,
Domnul sa te rasplateasca! Ii mai scriu un mesaj,maxim 2-3 ...El Condorului,dupa care ma duc la doctor Watson sa imi imprumute o cutie de alice si sa-i aranjez putin penele din spate...cu triceratopsul ma mai gindesc. draga El Condor, Cind te-am intrebat, daca dupa inviere oamenii mai traiesc cam 70 de ani aprox,iar tu ai zic ca nu ai zis asa ceva ( sint de acord cu tine aici )...am vrut sa sugerez ca oamenii oricum vor deveni suflete nemuritoare,chiar si in conceptia voastra,asa ca nu mai pune in ghilimele aceasta expresie. Daca moartea este procesul invers crearii omului,si trupul se duce in pamint si duhul la Dumnezeu....atunci din ce este format omul ?...( ca sa te ajut: din trup si duh ) Daca Dumnezeu este duh,ingerii sint duhuri...si toate aceste duhuri pe linga faptul ca traiesc,dar mai si gindesc...atunci duhul omului...cum este ? Intrebare: Sinteti de acord ca Dumnezeu Cuvintul ( care este duh ) S-a intrupat si S-a facut Om ? PS.condorule,cred ca tu sari prin copaci si veverita zboara! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:16:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.