Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

tricesimusquintus 04.01.2010 11:07:47

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196753)
Pana la aducerea contextului sunt considerate absolut false.

OK. Deci toate operele citate sunt false. Iar autorii nu sunt altceva decât niște mistificatori, începând cu Părinții respectivi și terminând cu ieromonahul citat :39:

Danut7 04.01.2010 11:36:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196756)
OK. Deci toate operele citate sunt false. Iar autorii nu sunt altceva decât niște mistificatori, începând cu Părinții respectivi și terminând cu ieromonahul citat :39:

Nu.Toate operele citatele fara acoperire precum astea aduse de tine sunt false , pana la proba contrarie, pentru ca la nici unul nu esti in stare sa ii sustii veridicitatea.Niste citate cu care va abureste si va spala pe creier la voi in secta acolo.Am sa ma pun sa disec cate putin din ele ca sa vezi :

Chiar și astăzi, unii poruncesc post în Sabat – o practică de care Hristos n-a vorbit, astfel ei dezonorând Evanghelia”.(Hyppolit din Roma -220 AD)

Nu se da sursa, foarte usor de fraudat si falsificat.

Este potrivit pentru fiecare care este drept între sfinți să păstreze și sărbătoarea Sabatului. Care este într-adevăr serbarea Sabatului, cu excepția a ceea ce a spus apostolul, zicând: ’Rămâne sabatismus, adică ținere de Sabat, pentru poporul lui Dumnezeu’" (Origene -c.250)

Din nou nu se da sursa.

Bisericile din Asia, după obiceiul lor, țin ambele zile: Sabatul și duminica. Cu ce fel de ochi priviți voi duminica, voi care dezonorați Sabatul? Nu știți că aceste două zile sunt surori?” (Grigorie de Nisa 331-396, - De Castigatione)

Aici se da sursa intr-un mod mai ambiguu,fara precizarea locului exact.

În unele locuri creștinii țin adunări și în Sabat”.(Epifanie din Constanția -c. 380, „Mărturisire de credință”)

Iarasi sursa ambigua, si unii = minoritatea, posibil chiar eretici.

În afara slujbelor de seară și noapte, nu există servicii divine publice printre călugării din Egipt, cu excepția zilelor de Sâmbătă și Duminică, când se întâlnesc împreună în ceasul al 3-lea pentru Sfânta Cină”.(Ioan Cassian -c. 395 „Cele 12 cărți...”)

Din nou sursa ambigua, din care nu reiese ca sambata ar fi tinuta zi de odihna.

Deși aproape toate bisericile din lume celebrează sfintele taine în Sabat, totuși creștinii din Roma și din Alexandria, din pricina unei oarecari tradiții, au încetat să mai facă lucrul acesta în Sabat.” (Socrates Scolasticul -430 e. n.)

nici o sursa, foarte usor de falsificat

tricesimusquintus 04.01.2010 11:43:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196762)
Nu.Toate operele citatele fara acoperire precum astea aduse de tine sunt false , pana la proba contrarie, pentru ca la nici unul nu esti in stare sa ii sustii veridicitatea.Niste citate cu care va abureste si va spala pe creier la voi in secta acolo.

Hai că ești interesant... Adică eu să mă apuc să susțin veridicitatea Părinților voștri... Nu crezi că ești absurd?

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196762)
Am sa ma pun sa disec cate putin din ele ca sa vezi

Vezi ce simplu e să faci varză niște opere omenești. E mai corect să acorzi toată încrederea Scripturii, și nu cărților scrise de oameni...

Danut7 04.01.2010 11:48:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196768)
Hai că ești interesant... Adică eu să mă apuc să susțin veridicitatea Părinților voștri... Nu crezi că ești absurd?

Sa iti sustii veridicitatea propriilor afirmatii si citatate aduse in discutie.Daca esti incompetent din punctul acesta de vedere nu mai veni cu citate.Daca nu ai acoperire la citatele astea minunate fara surse,si nici nu le stii contextul nu mai veni cu ele pe aici.Hai ca nici pe tine nu cred ca te-ai pacalit cu citatele alea.Eu sunt curios pe tine, pe voi chiar va intereseaza adevarul?Daca da atunci de ce cand din punct de vedere logic totul va este demonstrat gasiti subtrefugii in negare, minciuni si falsitati?
Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196768)
Vezi ce simplu e să faci varză niște opere omenești. E mai corect să acorzi toată încrederea Scripturii, și nu cărților scrise de oameni...

Eu nu ti-am facut varza nimic.Ti-am dat si contexte si surse si tot si am acoperire si cunostiinta fata de toate citatele aduse in discutie de catre mine.Tu si secta ta imputita fraudati scrieri.Hai ca de data asta m-ai enervat.Ma enerveaza falsitatea si minciuna.

tricesimusquintus 04.01.2010 12:00:05

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196770)
Sa iti sustii veridicitatea propriilor afirmatii si citatate aduse in discutie.Daca esti incompetent din punctul acesta de vedere nu mai veni cu citate.Daca nu ai acoperire la citatele astea minunate fara surse,si nici nu le stii contextul nu mai veni cu ele pe aici.Hai ca nici pe tine nu cred ca te-ai pacalit cu citatele alea.Eu sunt curios pe tine, pe voi chiar va intereseaza adevarul?Daca da atunci de ce cand din punct de vedere logic totul va este demonstrat gasiti subtrefugii in negare, minciuni si falsitati?

Marea ta problemă (și de aici și nervozitatea ta) este că afirmațiile nu sunt ale mele, ci ale autorităților ortodoxe respective. Deci ele ori spun adevărul (și în consecință va trebui să-ți revizuiești abordarea zilei de odihnă), ori sunt mincinoase (deci va trebui să nu mai ai încredere în sfinții Părinți). Dacă ambele variante sunt viabile, cu atât mai rău pentru dogma ortodoxă...

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196770)
Tu si secta ta imputita fraudati scrieri.Hai ca de data asta m-ai enervat.Ma enerveaza falsitatea si minciuna.

Te enervează doar când o bănuiești la alții. Tipic pentru gimnastul ce evoluează la bârnă... Și apoi, nu te mai enerva, o să-ți cauzeze...

Danut7 04.01.2010 12:05:36

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196776)
Marea ta problemă (și de aici și nervozitatea ta) este că afirmațiile nu sunt ale mele, ci ale autorităților ortodoxe respective. Deci ele ori spun adevărul (și în consecință va trebui să-ți revizuiești abordarea zilei de odihnă), ori sunt mincinoase (deci va trebui să nu mai ai încredere în sfinții Părinți). Dacă ambele variante sunt viabile, cu atât mai rău pentru dogma ortodoxă...

Te enervează doar când o bănuiești la alții. Tipic pentru gimnastul ce evoluează la bârnă... Și apoi, nu te mai enerva, o să-ți cauzeze...

Afirmatiile mincinoase pana la proba contrarie.Proba contrarie nu mai apare.Oare de ce?Cum pot sa nu contest niste afirmatii carora le lipseste sursa.

Asa pot sa zic si eu: Tricesimusquintus este un aurolac (Ellen G White)

tricesimusquintus 04.01.2010 12:09:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196779)
Afirmatiile mincinoase pana la proba contrarie.Proba contrarie nu mai apare.Oare de ce?Cum pot sa nu contest niste afirmatii carora le lipseste sursa.

Asa pot sa zic si eu: Tricesimusquintus este un aurolac (Ellen G White)

Pe vremea Ellenei White nu se inventase încă aurolacul, la fel cum pe vremea lui Iustin martirul nu se inventase încă duminica. Era doar ziua soarelui.
Uite așa se depistează frauda, fără sa mai dai vreo sursă:4:

Danut7 04.01.2010 12:14:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196782)
Pe vremea Ellenei White nu se inventase încă aurolacul, la fel cum pe vremea lui Iustin martirul nu se inventase încă duminica. Era doar ziua soarelui.
Uite așa se depistează frauda, fără sa mai dai vreo sursă:4:

Serios, poate nu ai citit Apocalipsa.Sola White rules!

tricesimusquintus 04.01.2010 12:46:30

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196784)
Serios, poate nu ai citit Apocalipsa.Sola White rules!

Serios, am citit-o. Se pare că tu n-ai citit-o decât în versiunea fraudată (ortodoxă). Doar acolo scrie duminică. În restul versiunilor -inclusiv originalul grecesc- scrie ziua Domnului.
sola Anania rules!:36:

dani2004 04.01.2010 15:09:47

Adventistii, ca toti protestantii si apoi neoprotestantii, neaga toata Traditia Bisericii, intai catolice si apoi prin extensie si cea Ortodoxa.
In viziunea lor se vor continuatori ai Sfintilor Apostoli, dar numai in ceea ce le convine lor.
Canonul VT folosit de adventisti este cel stabilit de evrei (pe la 90 d.H).
Apoi trec si de Apostoli, de prooroci, de regi, de Moise si de Avram si merg pana la Facere, unde isi gasesc justificare pentru dogmele lor.

Cap.1
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa.

Si numai mananca carne.

Cap.2
3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială.

Si tin sambata.

Cine poate sti ce vor mai inventa. Sunt 50 de capitole in Facere.

ovidiu-s 04.01.2010 15:37:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus
și ovidiu-s interpretează: "și de la Ioan încoace începe Anarhia și lipsa proorocilor"?
și ovidiu-s interpretează: "Hristos a venit să desființeze Legea"?
și ovidiu-s interpretează: "deci dacă-l iubim, putem să-l furăm, să-l mințim, să-l ucidem, etc."?

:3: Iau totul ca pe o glumă referitor la ceea ce ai scris mai sus. Să îl lăsam pe Hristos și pe apostoli să ne spună ce cred ei despre faptele legii celei vechi:
Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.”
Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou și să întemeieze pacea
Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.”
Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa.
Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.”

Și tot nu mi-ai răspuns unde militează Hristos pentru ținerea sâmbetei, practica zeciuielii și interdicțiile alimentare din Vechiul Testament. Practici pe care voi adventiștii le țineți cu îndăratnicie și vreți să le impuneți și celorlalți, cum tot încercați de ani de zile cu argumente false pe forumul acesta.

Romani 3.20 " Pentru că din faptele Legii nici un om nu se va îndrepta înaintea Lui, căci prin Lege vine cunoștința păcatului.
21. Dar acum, în afară de Lege, s-a arătat dreptatea lui Dumnezeu, fiind mărturisită de Lege și de prooroci. 22. Dar dreptatea lui Dumnezeu vine prin credința în Iisus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred, căci nu este deosebire. "

Romani 9.31-32 "31. Iar Israel, urmărind legea dreptății, n-a ajuns la legea dreptății.
32. Pentru ce? Pentru că nu o căutau din credință, ci ca din faptele Legii. S-au poticnit de piatra poticnirii,"

Danut7 04.01.2010 15:44:09

Sectare, atata vreme cat vi cu citatea de genul acela , fara surse si ambigue nu au nici o valoare.

Cu referire la ziua Domnului.In primele scrieri apostolice ziua "intai" si a "opta" este identificata cu ziua Domnului.Dupa cum scrie si in Epistola lui Ignatie , si in Didascalie si in Epistola lui Varnava.Aceasi zi care au tinut-o si Apostolii , pe care a tinut-o Ioan care a zis: "Am fost in duh in ziua Domnului" , pe care a tinut-o Pavel si de care a vorbit tot Pavel in Epistola catre Evrei, cand a zis ca Dumnezeu a ales o noua zi si o alta zi si ca s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu.Apostolii in Fapte 15 din pricina poverilor puse de catre nestiutori printre unii dintre neamuri , prin care ii obligau si pe crestini sa se taie imprejur , sa aduca jertfe si sa tina legea veche, hotarasc acestea ca fiind inutile si facand parte din Vechiul Testament.Despre acest fapt vorbesc si parintii din vremea apostolilor Varnava si Ignatie Teoforul care zic ca nu mai suntem sub Lege ci sub har si sa nu mai fim inselati de unii care zic sa tinem legea veche si sambata , ci sa tinem ziua Domnului.Dupa cum vezi acestea ale Testamentului Vechi au venit pe filiera iudaica prin prisma necunoscatorilor , iar apostolii le-au refutat.Crestinii au tinut dintotdeauna duminica.Ti-am dat explicatii biblice, patristice si istorice si te refugiezi in negare , minciuna si falsitate.Frumos lucru?

tricesimusquintus 04.01.2010 15:47:32

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196817)
Adventistii, ca toti protestantii si apoi neoprotestantii, neaga toata Traditia Bisericii, intai catolice si apoi prin extensie si cea Ortodoxa.
In viziunea lor se vor continuatori ai Sfintilor Apostoli, dar numai in ceea ce le convine lor.
Canonul VT folosit de adventisti este cel stabilit de evrei (pe la 90 d.H).
Apoi trec si de Apostoli, de prooroci, de regi, de Moise si de Avram si merg pana la Facere, unde isi gasesc justificare pentru dogmele lor.

Cap.1
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa.

Si numai mananca carne.

Cap.2
3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială.

Si tin sambata.

Cine poate sti ce vor mai inventa. Sunt 50 de capitole in Facere.

Dragul meu, acestea nu sunt invenții, sunt lucruri scrise în Cuvântul lui Dumnezeu sub inspirația Duhului Sfânt. Dacă voi preferați să credeți mai bine invențiile omenești, treaba voastră. Noi alegem să-L credem pe Dumnezeu pe cuvânt și prin Cuvânt.

tricesimusquintus 04.01.2010 16:00:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 196826)
:3: Iau totul ca pe o glumă referitor la ceea ce ai scris mai sus.

Acum poți lua totul în glumă, în ziua judecății însă nu ți se va mai părea amuzant deloc...

Citat:

Și tot nu mi-ai răspuns unde militează Hristos pentru ținerea sâmbetei

Hristos nu avea de ce să militeze pentru ziua ce El a sfințit-o și binecuvântat-o și care oricum era respectată de toți din jurul Lui.

Citat:

practica zeciuielii și interdicțiile alimentare din Vechiul Testament. Practici pe care voi adventiștii le țineți cu îndăratnicie

Aceste practici erau conforme cu Scriptura și nu S-a apucat El să le desființeze cum ar fi vrut zgârcenia și poftele firii omenești nerenăscute.

Citat:

și vreți să le impuneți și celorlalți, cum tot încercați de ani de zile cu argumente false pe forumul acesta.

Nu cred că v-am impus ceva. Nu v-am ținut evidența donațiilor voastre și nici nu v-am scos din dietă spurcăciunile.

dani2004 04.01.2010 16:01:54

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196836)
Dragul meu, acestea nu sunt invenții, sunt lucruri scrise în Cuvântul lui Dumnezeu sub inspirația Duhului Sfânt. Dacă voi preferați să credeți mai bine invențiile omenești, treaba voastră. Noi alegem să-L credem pe Dumnezeu pe cuvânt și prin Cuvânt.

Slab raspuns.

Mai aveti 48 de capitole de conspectat. Numai din Facere.

Intrebare:
Tineti sambata si nu mancati carne datorita interpretarii date de voi la citatele pe care le-am mentionat? Da sau nu?

tricesimusquintus 04.01.2010 16:10:38

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196849)
Slab raspuns.

Mai aveti 48 de capitole de conspectat. Numai din Facere.

Intrebare:
Tineti sambata si nu mancati carne datorita interpretarii date de voi la citatele pe care le-am mentionat? Da sau nu?

Dacă bazarea pe Cuvântul lui Dumnezeu înseamnă "slab răspuns", cum ai cataloga bazarea doar pe cuvântul oamenilor (cum este duminica)?

Noi nu ne luăm doar după acele citate, avem în vedere ansamblul Scripturii.

Danut7 04.01.2010 16:14:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196851)
Dacă bazarea pe Cuvântul lui Dumnezeu înseamnă "slab răspuns", cum ai cataloga bazarea doar pe cuvântul oamenilor (cum este duminica)?

Nu mai zi ca te bazezi pe Biblie cand respingi invataturi fundamentale ale Bibliei.Adventistii = sola White.

tricesimusquintus 04.01.2010 16:31:11

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196853)
Nu mai zi ca te bazezi pe Biblie cand respingi invataturi fundamentale ale Bibliei.Adventistii = sola White.

Dă un exemplu de "învățătură fundamentală a Bibliei" pe care o respingem!

Danut7 04.01.2010 16:44:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196864)
Dă un exemplu de "învățătură fundamentală a Bibliei" pe care o respingem!

Viata dupa moarte.

tricesimusquintus 04.01.2010 16:48:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196867)
Viata dupa moarte.

Viața după moarte este o învățătură biblică doar dacă se referă la înviere.
Viața este viață, moartea este moarte, iar readucerea la viață se numește în-viere.

dani2004 04.01.2010 16:52:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196851)

Tare va place sa mintiti.
Care ansamblu? Unde mai sunt interdictii alimentare in Biblie?
De fapt pe cele doua citate va bazati.

Danut7 04.01.2010 16:52:54

Apropo revenind la subiectul Threadului "Despre Sabat" : Tineti voi ziua de odihna pe care Dumnezeu a dat-o evreilor?

tricesimusquintus 04.01.2010 16:55:22

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196873)
Tare va place sa mintiti.
Care ansamblu? Unde mai sunt interdictii alimentare in Biblie?
De fapt pe cele doua citate va bazati.

Mai sunt și în alte locuri. Însă problema nu trebuie privită doar sub aspectul interdicției. Trebuie să te gândești și la aspectul medical și la faptul că trupul omului trebuie să fie templu pentru Duhul Sfânt, nu ne putem permite să-l murdărim.

tricesimusquintus 04.01.2010 16:56:36

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196874)
Apropo revenind la subiectul Threadului "Despre Sabat" : Tineti voi ziua de odihna pe care Dumnezeu a dat-o evreilor?

Nu. Ținem ziua de odihnă dată de Dumnezeu pentru om, pentru orice om. (Marcu 2,27).

Danut7 04.01.2010 17:01:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196876)
Nu. Ținem ziua de odihnă dată de Dumnezeu pentru om, pentru orice om. (Marcu 2,27).

A mai tinut cineva sambata pana la Moise?

tricesimusquintus 04.01.2010 17:06:50

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196879)
A mai tinut cineva sambata pana la Moise?

Pentru tine contează dacă a ținut cineva, sau dacă a ținut majoritatea. Pentru mine contează doar ce poruncește Dumnezeu. Și ție îți poate zice Iisus:

" ...ce-ți pasă ție? Tu vino după Mine! " (Ioan 21:22 )

dani2004 04.01.2010 17:10:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196875)
Mai sunt și în alte locuri. Însă problema nu trebuie privită doar sub aspectul interdicției. Trebuie să te gândești și la aspectul medical și la faptul că trupul omului trebuie să fie templu pentru Duhul Sfânt, nu ne putem permite să-l murdărim.

Ce aspect medical? Scrie in Scripturi sau nu? Ce templul lui Dumnezeu se strica daca mananci carne? Ce tot te invarti pe langa gard?
Mancati graunte (sau soia) pentru ca este scris in Facerea cap.1 29? Da sau nu?
Ce ma iei cu aspectul medical, cu templul Duhului Sfant? Si de cand carnea "murdareste"? Asta a stabilit doctrina adventista. EGW mai degraba.
Stiti voi mai bine decat Dumnezeu ce este bun si ce nu?

Si cu sambata la fel.
Tot medical. Sa nu va obositi prea mult.
Si daca citesti Facerea cap.2 2-3, vei observa ca Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea.
Adam cu Eva mai aveau cinci zile de munca de efectuat, conform interpretarii adventiste.
Deci care zi a saptea, cea sfintita de Dumnezeu si in care S-a odihnit sau cea data evreilor?

tricesimusquintus 04.01.2010 17:37:59

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196883)
Ce aspect medical? Scrie in Scripturi sau nu? Ce templul lui Dumnezeu se strica daca mananci carne? Ce tot te invarti pe langa gard?

Bineînțeles că scrie. Dumnezeu este interesat de sănătatea noastră. Și de cea fizică, nu numai spirituală (3 Ioan 1,2.3). Templul lui Dumnezeu se strică și dacă te îmbeți (Efes.5,18), și dacă fumezi țigări și dacă fumezi "iarbă", și dacă faci excese, etc. Dar lucrurile acestea le știi la fel de bine ca și mine, doar că... te învârți pe lângă gard.

Citat:

Mancati graunte (sau soia) pentru ca este scris in Facerea cap.1 29? Da sau nu?

Nu se poate răspunde prin da/nu. Motivația este mult mai complexă, ți-am dat deja câteva repere. Și încă ceva: nu consumăm o hrană dezechilibrată nutrițional (numai grăunțe sau soia), sau să ne ferim de carne din motive ceremoniale (eu personal, rar mai mănânc și carne uneori).

Citat:

Ce ma iei cu aspectul medical, cu templul Duhului Sfant? Si de cand carnea "murdareste"? Asta a stabilit doctrina adventista. EGW mai degraba.

Ești greșit informat. EGW nu a stabilit că carnea murdărește. Ea a pledat pentru o dietă vegetariană, însă n-a pus sub interdicție totală carnea (desigur cea sănătoasă, și cea permisă de Scriptură).

Citat:

Stiti voi mai bine decat Dumnezeu ce este bun si ce nu?

Dumnezeu știe ce e mai bine pentru om, de aceea ascultăm de El. Nu degeaba a interzis consumarea șobolanilor, a viermilor și a altor spurcăciuni.

Citat:

Si cu sambata la fel.
Tot medical. Sa nu va obositi prea mult.

Asta doar în subsidiar. Motivația principală e alta.

Citat:

Si daca citesti Facerea cap.2 2-3, vei observa ca Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea.
Adam cu Eva mai aveau cinci zile de munca de efectuat, conform interpretarii adventiste.

Surprinzător (pentru tine), dar ai sfeclit-o aici. Adam nu și-a început viața prin "cinci zile de muncă". Dumnezeu a instituit sabatul (ziua a șaptea) pentru a-Și lua timp să-l petreacă împreună cu creatura Sa. Nu e un bun motiv a face la fel în ziua Domnului?

Citat:

Deci care zi a saptea, cea sfintita de Dumnezeu si in care S-a odihnit sau cea data evreilor?

Este aceeași: sâmbăta.

dani2004 04.01.2010 18:15:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196904)
Surprinzător (pentru tine), dar ai sfeclit-o aici. Adam nu și-a început viața prin "cinci zile de muncă". Dumnezeu a instituit sabatul (ziua a șaptea) pentru a-Și lua timp să-l petreacă împreună cu creatura Sa. Nu e un bun motiv a face la fel în ziua Domnului?

Si ce faceau? Jucau table sau ping-pong?
Facerea cap.2
2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.

Unde vezi scris ca Dumnezeu Si-a petrecut ziua cu creatura Sa.

Deci voi adventistii va petreceti ziua a saptea cu creatura?

dani2004 04.01.2010 18:19:23

Citat:

Bineînțeles că scrie. Dumnezeu este interesat de sănătatea noastră. Și de cea fizică, nu numai spirituală (3 Ioan 1,2.3). Templul lui Dumnezeu se strică și dacă te îmbeți (Efes.5,18), și dacă fumezi țigări și dacă fumezi "iarbă", și dacă faci excese, etc. Dar lucrurile acestea le știi la fel de bine ca și mine, doar că... te învârți pe lângă gard.

3 Ioan
2. Iubitule, mă rog să ai spor în toate și să mergi bine cu sănătatea, precum bine mergi cu sufletul.

Bun citat. La subiect.
Eu sunt bine ceea ce iti doresc si tie.

tricesimusquintus 04.01.2010 18:26:44

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196926)
Si ce faceau? Jucau table sau ping-pong?

Puțină decență te rog, nu e vorba de vecinul Costică de la scara cealaltă...

Citat:

Facerea cap.2
2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.

Unde vezi scris ca Dumnezeu Si-a petrecut ziua cu creatura Sa.

Îți imaginezi că după ce l-a creat l-a lăsat "cu ochii-n soare"? Dacă tot "S-a odihnit" (deși nu avea nevoie de odihnă) ce crezi că a făcut? Nu era normal să-i împărtășească coroanei creației Lui din gândurile și iuirea Lui divină?

Citat:

Deci voi adventistii va petreceti ziua a saptea cu creatura?

Cu Creatorul și cu frații.

tricesimusquintus 04.01.2010 18:28:23

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196929)
3 Ioan
2. Iubitule, mă rog să ai spor în toate și să mergi bine cu sănătatea, precum bine mergi cu sufletul.

Bun citat. La subiect.
Eu sunt bine ceea ce iti doresc si tie.

Îmi pare bine că ai înțeles. ;)

dani2004 04.01.2010 18:33:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196932)
Puțină decență te rog, nu e vorba de vecinul Costică de la scara cealaltă...

Decenta in ce?
De ce sa fie normal? Ca vreti voi? Scrie in Scripturi asta?
Adica: in ziua a saptea Dumnezeu S-a odihnit si in timp ce El se odihnea dadea lectii lui Adam si Evei?
Normal este ce scrie:
Facerea cap.2
2. ... iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.

Adica, Dumnezeu S-a odihnit, nu creatura, si nici adventistii, si nici fratii.

Danut7 04.01.2010 18:50:02

Citat:

Este aceeași: sâmbăta.

Daca e aceeasi, atunci cum se face ca cei care erau ai sambetei nu au intrat in Odihna lui Dumnezeu pana la Iisus?Dumnezeu nu a dat nici o porunca nicaieri privitoare la sambata si nimeni nu a tinut sambata pana la Moise.Nu ai sa gasesti nimic de acest fel in Scriptura , decat doar de la Iesire in colo.

Danut7 04.01.2010 18:57:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 196882)
Pentru tine contează dacă a ținut cineva, sau dacă a ținut majoritatea. Pentru mine contează doar ce poruncește Dumnezeu. Și ție îți poate zice Iisus:

" ...ce-ți pasă ție? Tu vino după Mine! " (Ioan 21:22 )

A poruncit Iisus in toata activitatea Sa tinerea sambetei?

tricesimusquintus 05.01.2010 12:00:35

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196935)
Decenta in ce?

Decență în a-L pune pe Dumnezeu în anumite posturi.

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 196935)
De ce sa fie normal? Ca vreti voi? Scrie in Scripturi asta?
Adica: in ziua a saptea Dumnezeu S-a odihnit si in timp ce El se odihnea dadea lectii lui Adam si Evei?
Normal este ce scrie:
Facerea cap.2
2. ... iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.

Adica, Dumnezeu S-a odihnit, nu creatura, si nici adventistii, si nici fratii.

Deci să înțelegem altfel? Și anume:
Dumnezeu Își termină lucrarea Creației, apoi în grădina Edenului Se odihnește sfințind ziua sabatului (punând-o deoparte, luându-Și un timp special față de restul zilelor). Iar Adam, întorcându-I spatele, se apucă să sape prin grădină...
Nu cred că există o imagine mai absurdă a primului sabat decât aceasta!

Danut7 05.01.2010 12:10:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 197207)

Dumnezeu Își termină lucrarea Creației, apoi în grădina Edenului Se odihnește sfințind ziua sabatului (punând-o deoparte, luându-Și un timp special față de restul zilelor). Iar Adam, întorcându-I spatele, se apucă să sape prin grădină...

Si ce zile erau alea pana sa existe soarele si luna si implicit timpul?Abia in ziua a treia a facut Dumnezeu soarele si luna.Personal nu am vazut in primele versete din Geneza care se refera la creatie niciunde folosit cuvantul saptamana.

tricesimusquintus 05.01.2010 12:15:15

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196940)
Daca e aceeasi, atunci cum se face ca cei care erau ai sambetei nu au intrat in Odihna lui Dumnezeu pana la Iisus?

Care e legătura? Schimbă atitudinea refractară a omului sfințenia vreunei Porunci Dumnezeești? Dacă oamenii mint -și cam mint toți- porunca a VIII-a trebuie desființată ca ineficientă?

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196940)
Dumnezeu nu a dat nici o porunca nicaieri privitoare la sambata si nimeni nu a tinut sambata pana la Moise.Nu ai sa gasesti nimic de acest fel in Scriptura , decat doar de la Iesire in colo.

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196947)
A poruncit Iisus in toata activitatea Sa tinerea sambetei?

Argumente ex silentio.

tricesimusquintus 05.01.2010 12:17:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 197210)
Si ce zile erau alea pana sa existe soarele si luna si implicit timpul?Abia in ziua a treia a facut Dumnezeu soarele si luna.Personal nu am vazut in primele versete din Geneza care se refera la creatie niciunde folosit cuvantul saptamana.

Erau zile așa cum raportează Scriptura în dreptul fiecăreia: "a fost o seară, apoi o dimineață: aceasta a fost ziua a...."

Sugerezi cumva că au fost ere geologice? Încă puțin și ne spui că omul a evoluat din maimuță...

dani2004 05.01.2010 12:35:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 197207)

Voi il puneti. Si daca sapa prin gradina Domnului, care este problema ta? Daca statea sub un copac la umbra, era mai bine?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:53:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.