Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

Doriana 10.05.2010 16:08:39

Citat:

Care alte culte, Doriana?
Cultele astea:

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 238787)
În povestea cu limbile doar 20% din vorbitori sunt de confesiune penticostală.
Catolicii i-au depășit de mult ca și număr de vorbitori în limbi. În celelalte confesiuni: baptistă, luterană, ortodoxă, etc. sunt mult mai mulți vorbitori în limbi decât la penticostali.

Vorbirea în limbi a început la penticostali și e ca o etichetă lipită de ei, dar de fapt este un bun care astăzi aparține creștinismului nu penticostalilor.

Unul din patru creștini vorbește în alte limbi.
.

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 245976)
Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu?

Desigur...daca vorbesti sub inspiratia Duhului Sfant fara sa fi cunoscut limba dinainte...

costache marilena 10.05.2010 16:16:38

Citat:

Care alte culte, Doriana?...

Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu? Exact, Doriana. Incepi sa intelegi...

Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.

costache marilena 10.05.2010 16:20:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 245989)
Asa e, nu toti au acest dar, desi e darul cel mai mic si mai accesibil. Insa Biblia spune ca exista si credinciosi fara daruri.
Cei fara daruri nu sunt dispretuiti [sau nu ar trebui sa fie]. Nu darul te face deosebit, ci doar diferit . E dat pentru a sluji mai bine lui Dumnezeu, nu pentru inaltare. Nu darul te mantuieste, ci jertfa lui Hristos de pe cruce. Ca mai exista cate unul care se considera mai sfant pentru ca are un dar...pacatul lui. E o nebunie sa te mandresti cu un dar pentru care nu ai muncit si l-ai primit gratis. De fapt e o nebunie sa te mandresti in general.

Am inteles. Multumesc!

lacrimi 10.05.2010 16:31:55

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 245994)
Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.

Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....

Doriana 10.05.2010 16:40:47

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 246009)
Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....

Pe firul ideii tale, orice om care stie o limba straina vorbeste in limbi prin Duhul Sfant. Chiar si un necredincios sau un mare pacatos.

Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .

costache marilena 10.05.2010 16:44:46

In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem.

gabriela8 10.05.2010 16:46:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246013)
Pe firul ideii tale, orice om care stie o limba straina vorbeste in limbi prin Duhul Sfant. Chiar si un necredincios sau un mare pacatos.

Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .

Sa zicem ca e asa cum spuneti voi, ce limba vorbiti?!:7: Sau ce limbi...? Macar cateva exemple tot poti sa imi dai...

costache marilena 10.05.2010 16:51:34

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 246019)
In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem.

Dragele mele, spre regretul meu, trebuie sa ma opresc aici. Voi reveni data viitoare, deseara sau maine, vom vedea. Pana atunci, Domnul sa va pazeasca de rele!
Amin

Doriana 10.05.2010 16:55:39

Citat:

Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa.

ok, da-mi tu alta idee de expresie. Cum spui atunci cand omul vorbeste ce-i da Dumnezeu la un moment dat?

Citat:

Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...

Proorocia, de exemplu, sau aratarea lucrurilor ascunse, nu vin prin munca noastra , nu sunt cunoscute mai dinainte si totusi sunt de la Dumnezeu. La fel darul de vindecare sau minunile. Ele nu sunt rodul muncii noastre, ci darul lui Dumnezeu in acel moment.

Citat:

Nu e vorba de a merita. Darul e dar, se da pentru ca Domnul e bun, nu pentru ca noi suntem supersfinti. iata ce spune Domnul:

" Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu." Ioil 3

Dupa cum vezi, nu e vorba de sfinti, ci de marea gloata de oameni [fii, fiice, robi , batrani] peste care Dumnezeu a hotarat sa reverse Duhul Sau in aceste zile din urma.

Doriana 10.05.2010 17:45:32

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246021)
Sa zicem ca e asa cum spuneti voi, ce limba vorbiti?!:7: Sau ce limbi...? Macar cateva exemple tot poti sa imi dai...

De exemplu, pe langa limbile pe care nu le-am recunoscut , am auzit personal si engleza, portugheza, olandeza, spaniola, turca ...

gabriela8 10.05.2010 18:17:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246056)
De exemplu, pe langa limbile pe care nu le-am recunoscut , am auzit personal si engleza, portugheza, olandeza, spaniola, turca ...

Si ce spuneau?!:7:

Doriana 10.05.2010 18:23:36

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246080)
Si ce spuneau?!:7:

Lucrurile minunate ale lui Dumnezeu. Laude, psalmi, adevaruri biblice...

florin1966 10.05.2010 18:26:33

Citat:

surioara nu totul vine de la dumnezeu ,mai vine si de la diavol,.luati seama ,ca pentru orice cuvant veti da seama

gabriela8 10.05.2010 18:33:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246085)

Diavolul stie toata Scriptura... Ma gandeam ca altceva aflati... dar fiecare e liber sa creada ceea ce vrea!
Si totusi as fi curioasa sa aflu daca talmaci diferiti ar traduce la fel "duhul"...
Raman la ideia ca e mare inselarea si curios totusi cum de vi se pare totul o incantare...:46::2: Cand zic "vi se pare" ma refer in general pentru ca am retinut ca trebuie sa ma exprim "ti":1:

florin1966 10.05.2010 18:33:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246085)

si de ce trebuia sa mai foloseasca alte limbi ?nui mai placea lui dumnezeu cum suna romaneste?

gabriela8 10.05.2010 18:40:20

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 246095)
si de ce trebuia sa mai foloseasca alte limbi ?nui mai placea lui dumnezeu cum suna romaneste?

Hmmm... buna intrebare. Pai daca ar vorbi romaneste nu ar mai avea "darul limbilor" si daca nu ar mai exista acest "dar" cultul si-ar pierde orice farmec:4: Dar astept si eu raspunsul celei care ai adresat intrebarea...

Doriana 10.05.2010 18:47:46

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246094)
Diavolul stie toata Scriptura... Ma gandeam ca altceva aflati... dar fiecare e liber sa creada ceea ce vrea!

Diavolul nu Il lauda pe Dumnezeu. In nici un caz. Ar fi chiar culmea si lumea ar fi pe dos. El stie doar sa Il blesteme pe Dumnezeu in cazul in care i se adreseaza direct.

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246094)
Raman la ideia ca e mare inselarea si curios totusi cum de vi se pare totul o incantare...:46::2: Cand zic "vi se pare" ma refer in general pentru ca am retinut ca trebuie sa ma exprim "ti":1:

Daca L-ai vazut vreodata pe Hristos si ai auzit cuvintele Lui, ne [ ma] vei intelege.

Citat:

O luam de la capat? Am explicat pe pagina trecuta la ce foloseste darul.

gabriela8 10.05.2010 18:51:32

Da, draga mea, diavolul nu il lauda pe Dumnezeu insa poate spune exact ce vrei tu sa auzi, poate lua chip de inger... asta daca vrei sa crezi! Si singurul lucru pe care diavolul nu il face e ca nu recunoaste greseala, nu se smereste! In rest sa stii ca nu e prost absolut deloc, doar a fost inger bun!

Doriana 10.05.2010 18:57:22

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246107)
Da, draga mea, diavolul nu il lauda pe Dumnezeu insa poate spune exact ce vrei tu sa auzi, poate lua chip de inger... asta daca vrei sa crezi! Si singurul lucru pe care diavolul nu il face e ca nu recunoaste greseala, nu se smereste! In rest sa stii ca nu e prost absolut deloc, doar a fost inger bun!

De acord cu tine. Dar nu mai spune ca atunci cand cineva Il lauda pe Dumnezeu vorbeste de la diavol, ca e si pacat.

mai bine sa o luam altfel: Tot imi spui ca toate sunt de la diavol. ok, unde este vorbirea in limbi de la DUmnezeu in aceste timpuri? Caci este scris in Biblie ca este unul din semnele care arata credinta cuiva:
"celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși".

Daca tot ce iti prezint este de la cel rau, unde sunt lucrarile Domnului in ziua de azi?

gabriela8 10.05.2010 19:07:12

In primul rand am spus ca diavolul stie toata Scriptura si nu am zis ca atunci cand cineva Il lauda pe Dumnezeu vorbeste de la diavol!
Cat despre vorbirea in limbi in aceste timpuri ele nu exista intrucat fenomenul glosolaliei s-a petrecut la Cincizecime si s-a incheiat!
In privinta lucrarilor lui Dumnezeu astazi sunt multe! Voi credeti ca totul sta in acest "dar" al limbilor noi credem ca Duhul Sfant toate le viaza si in orice lucrare, slujba El este prezent! Bineinteles ca Duhul Sfant nu este separat de celelalte doua Persoane Treimice! Lucrarea lui Dumnezeu este o impreuna lucrare a Persoanelor Sfintei Treimi! Stii , ieri s-a sfintit o Biserica si a fost foarte frumos! Chiar m-am gandit la tine si nu am putut sa nu ma intreb ce ar putea sa iti placa asa mult in cultul de care apartii cand tu cu adevarat nu ai simtit bucuria, dulceata, lumina si duhul ortodoxiei!?

AndruscaCIM 10.05.2010 19:28:18

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246109)
De acord cu tine. Dar nu mai spune ca atunci cand cineva Il lauda pe Dumnezeu vorbeste de la diavol, ca e si pacat.

mai bine sa o luam altfel: Tot imi spui ca toate sunt de la diavol. ok, unde este vorbirea in limbi de la DUmnezeu in aceste timpuri? Caci este scris in Biblie ca este unul din semnele care arata credinta cuiva:
"celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși".

Daca tot ce iti prezint este de la cel rau, unde sunt lucrarile Domnului in ziua de azi?

Din modul cum ai formulat intrebarea, se deduce ca cineva s-a gandit ( a vazut) ca nu prea ar fi...si ce s-a gandit atunci?... ca nu ar strica sa fie acolo unde vrea el, sa fie el daruitul, siiii pentru ca ar fi avut si argument in Biblie, nu i s-ar fi putut pune la indoiala darul...sau sa i se nege daruiala. Ciudat mi se pare si sa vrei sa ti se recunoasca darul, de ce aceasta dorinta de recunoastere a darului, unde spune ca trebuiesc convinsi cei care nu cred in acest dar?

Din tot ceea ce am citit, eu am concluzionat ca acest dar e doar o ambitie devenita traditie, deci dorinta unui cult de a avea un dar vizibil, dar caruia i s-a dat in special o conotatie...facand abstractie de rolul darului, in integralitatea lui.

Sa nu uitam ca de-a lungul timpul diverse culte s-au bazat pe cate un capitol din Biblie, sau doar cateva...iar mie acest lucru mi se pare foarte valabil si pentru cultul vostru...a aparut o interpretare la un moment dat dat, argumentul apare in Biblie ( desi ceea ce se intampla la voi, nu prea ar avea legatura cu lucrurile logice scrise tot in Biblie)...si asa vi se par chiar normale intrebarile de genul " Unde este darul asta, ca uite asa scrie in Biblie?"

As fi inteles sa mai apara pe ici pe colo, dar faptul ca absolut fiecare comunitate....in majoritatea ei primeste automat acest dar, care se vrea a fi si unul vizibil, la fiecare slujba, la ora fixa....e foarte suspect.

Oare nu voi aveti nevoie de fapt de acest dar, si mai putin Dumnezeu de rugaciunile voastre in alte limbi decat cea pe care o vorbiti?

Oare tu nu ramai in acest cult si datorita faptului ca ti se pare ca darul e la voi, si ai ajuns si tu sa crezi ca trebuie sa existe, si te bucuri ca ai un dar...la modul in care exista intre voi?

Ce crezi despre cei care se roaga lui Dumnezeu, dar nu in limbi...ti-ar fi indiferent daca te-ai inchina si tu ca ei?

Doriana 10.05.2010 19:40:14

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246115)
Cat despre vorbirea in limbi in aceste timpuri ele nu exista intrucat fenomenul glosolaliei s-a petrecut la Cincizecime si s-a incheiat!

Daca te uiti in Biblie, oamenii au vorbit in limbi si dupa Cincizecime, chiar foarte mult si des. In Corint se vorbea atat de mult in limbi incat Sf Ap Pavel a trebuit sa intervina intre ei ca sa le spuna sa vorbeasca pe rand, nu toti odata. La ei era cam cum e acum pa penticostali si nu va place, ca e galagie.

Citat:

In privinta lucrarilor lui Dumnezeu astazi sunt multe!

As dori exemple, daca nu te superi. Cum se manifesta darurile Duhului Sfant astazi? Ma refer la aceste daruri:

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."

Citat:

Stii , ieri s-a sfintit o Biserica si a fost foarte frumos! Chiar m-am gandit la tine si nu am putut sa nu ma intreb ce ar putea sa iti placa asa mult in cultul de care apartii cand tu cu adevarat nu ai simtit bucuria, dulceata, lumina si duhul ortodoxiei!?

Sunt sincer impresionata ca te-ai gandit la mine. Sa-ti spun ce imi place la noi in biserica: Imi place Cuvantul predicat pe inteles pana si pentru un copil; imi plac cantecele duioase care imi misca inima si o inalta; imi plac oamenii sinceri si deschisi, oameni pe care eu ii vad sfinti; semnele suferintei atat de frumoase pe chipul lor, smerenia, podoaba Casei Domnului, care ii insoteste pe multi; imi place dorinta lor de a-L cunoaste mai mult pe Hristos si a fi mai aproape de El, iubesc lacrimile lor sincere si inima insetata dupa Dumnezeu. Si, mai presus de toate, imi place cand Hristos se coboara peste Biserica, aducand mangaiere, har in rugaciune si toate darurile Lui minunate. Pentru aceste bucurii merita sa traiesti, sa lupti si sa mori daca e nevoie.

Doriana 10.05.2010 19:45:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246121)
Oare nu voi aveti nevoie de fapt de acest dar, si mai putin Dumnezeu de rugaciunile voastre in alte limbi decat cea pe care o vorbiti?

Desigur ca nu Dumnezeu are nevoie de daruri. El le da, noi beneficiem de pe urma lor. La ce te-ai gandit?

Citat:

Oare tu nu ramai in acest cult si datorita faptului ca ti se pare ca darul e la voi, si ai ajuns si tu sa crezi ca trebuie sa existe, si te bucuri ca ai un dar...la modul in care exista intre voi?

Cand am ajuns aici si am hotarat sa raman nu stiam de acest dar. Si da, ma bucur ca il am, si pe acesta si pe altele, desi nu fac din asta o virtute. Repet, raman aici pentru ca aici m-a chemat Dumnezeu si nu am nici un motiv sa plec.

Citat:

Ce crezi despre cei care se roaga lui Dumnezeu, dar nu in limbi...ti-ar fi indiferent daca te-ai inchina si tu ca ei?

Bine fac. Si eu ma inchin ca ei. Doar nu crezi ca am uitat limba romana...

AndruscaCIM 10.05.2010 19:55:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246124)
As dori exemple, daca nu te superi. Cum se manifesta darurile Duhului Sfant astazi? Ma refer la aceste daruri:

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."

Sa inteleg ca tu nu vezi aceste daruri in Biserica Ortodoxa?:65:

Doriana 10.05.2010 20:06:55

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246129)

Sa intelegi exact ce am cerut: exemple. Din fiecare , daca se poate. Sau macar 7, 6 din ele....

Nu ca n-as fi vazut, dar vreau sa stiu unde vede gabriela darurile adevarate, ca pe cele care nu sunt in BO le cinsidera de la cel rau.

lacrimi 10.05.2010 20:23:13

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246102)
Hmmm... buna intrebare. Pai daca ar vorbi romaneste nu ar mai avea "darul limbilor" si daca nu ar mai exista acest "dar" cultul si-ar pierde orice farmec:4: Dar astept si eu raspunsul celei care ai adresat intrebarea...

Da, buna intrebarea. Doar in adunari sunt doar romani. De ce alte limbi?...

carmina 10.05.2010 20:24:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246124)
Daca te uiti in Biblie, oamenii au vorbit in limbi si dupa Cincizecime, chiar foarte mult si des. In Corint se vorbea atat de mult in limbi incat Sf Ap Pavel a trebuit sa intervina intre ei ca sa le spuna sa vorbeasca pe rand, nu toti odata. La ei era cam cum e acum pa penticostali si nu va place, ca e galagie.

Sunt sincer impresionata ca te-ai gandit la mine. Sa-ti spun ce imi place la noi in biserica: Imi place Cuvantul predicat pe inteles pana si pentru un copil; imi plac cantecele duioase care imi misca inima si o inalta; imi plac oamenii sinceri si deschisi, oameni pe care eu ii vad sfinti; semnele suferintei atat de frumoase pe chipul lor, smerenia, podoaba Casei Domnului, care ii insoteste pe multi; imi place dorinta lor de a-L cunoaste mai mult pe Hristos si a fi mai aproape de El, iubesc lacrimile lor sincere si inima insetata dupa Dumnezeu. Si, mai presus de toate, imi place cand Hristos se coboara peste Biserica, aducand mangaiere, har in rugaciune si toate darurile Lui minunate. Pentru aceste bucurii merita sa traiesti, sa lupti si sa mori daca e nevoie.

Descrii totul in cuvinte frumoase, Doriana, luminos, pe masura dorintei sufletului tau.
Eu insa, raman la convingerea ca doar atunci cand vei trai ortodoxia, vei putea simti diferenta. Cand, unde si cum, numai Dumnezeu poate sti.
Imi doresc sa te pazeasca Bunul Dumnezeu, sa te ocroteasca si sa-ti indrepte pasii pe calea Lui asa cum stie numai El si cand va crede de cuviinta.

Numai bine si tie si celor dragi tie!

Doriana 10.05.2010 20:29:21

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 246149)
Descrii totul in cuvinte frumoase, Doriana, luminos, pe masura dorintei sufletului tau.
Eu insa, raman la convingerea ca doar atunci cand vei trai ortodoxia, vei putea simti diferenta. Cand, unde si cum, numai Dumnezeu poate sti.
Imi doresc sa te pazeasca Bunul Dumnezeu, sa te ocroteasca si sa-ti indrepte pasii pe calea Lui asa cum stie numai El si cand va crede de cuviinta.

Numai bine si tie si celor dragi tie!

Multumesc. Cred ca pot spune aceleasi cuvinte si despre ortodocsii traitori. Nu am intalnit prea multi, dar aici pe forum am ceva modele de urmat. Si seamana cu fratii mei si cu Hristos. De aceea ii consider si pe ei fratii mei.

florin1966 10.05.2010 20:48:39

[quote=Doriana;246105]Diavolul nu Il lauda pe Dumnezeu. In nici un caz. Ar fi chiar culmea si lumea ar fi pe dos. El stie doar sa Il blesteme pe Dumnezeu in cazul in care i se adreseaza direct.

de unde ai scos asa aberatie ? ai citit cartea iov?ma indoiesc diavolul doar este in contradictie cu dumnezeu.ispiteste pe oameni dar nu forteaza pe nimeni ci doar inseala rastalmacind si inducand indoiala. daca ai citi mai pe indelete si la rand biblia, ai vedea si acest aspect.

AndruscaCIM 10.05.2010 20:49:09

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246126)
Bine fac. Si eu ma inchin ca ei. Doar nu crezi ca am uitat limba romana...

Uite, in cazul meu...nu pot sa ma inchin in limba germana, deci nu imi place, nu imi suna, si pot sa ma rog numai in limba romana, e cea mai dulce pentru mine.

Doriana 10.05.2010 20:52:54

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 246155)
de unde ai scos asa aberatie ? ai citit cartea iov?

Dar tu ai citit cartea Iov? Arata-mi si mie unde scrie ca cel rau Il lauda pe Dumnezeu. Astept.

gibilan 10.05.2010 22:33:59

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 245899)
Am inteles frate Gibi, te retragi si recunosti ca ai umflat balonul. Nu era decat talentul tau literar.

Ok, in cazul asta mai vorbim la misto peste cinci zile cum ti-am promis, tinem legatura, :103:

pentru faptul ca eu mi-am definitivat studiile la constanta am sa iti spun una de acolo din constanta:IA BANGHEALA.

penticostalulmantuibil 11.05.2010 01:15:59

Mai ai patru zile sa zici tot ce-ti doreste inima.
Nu primesti nicio pedeapsa, nici o intepatura nici o luare la misto.

Eu nu ma pot apara pentru ca am promis.
Doar Domnul te vede si judeca.

AndruscaCIM 11.05.2010 01:41:28

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 246289)
Mai ai patru zile sa zici tot ce-ti doreste inima.
Nu primesti nicio pedeapsa, nici o intepatura nici o luare la misto.

Eu nu ma pot apara pentru ca am promis.
Doar Domnul te vede si judeca.

Dar dupa cele 4 zile...ce ai in plan?:16:

penticostalulmantuibil 11.05.2010 02:27:36

Va intra in aplicare stadiul numarul trei al Planului Secret.;)

penticostalulmantuibil 11.05.2010 02:44:04

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246129)

Ba da, se manifesta si in Biserica Ortodoxa darul tamaduirilor si darul proorociei si darul deosebirii duhurilor ba chiar si darul atat de mult hulit al vorbirii in limbi.

Cu singura diferenta ca noi nu zicem ca aceste daruri sunt de la satana ci de la Dumnezeu.

Insa...e plin topicul cu comentariile unora care au darul de "a vorbi mult chiar daca nu nu stiu nimic sigur" care spun ca vorbirea in limbi la penticostali e de la diavolul.

Fiindca tendinta fireasca, pornita din mandrie, a fiecarui om, este sa creada ca doar el si ai lui sunt buni si toti ceilalti sunt rai.

penticostalulmantuibil 11.05.2010 03:06:57

Citat:

Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu? Exact, Doriana. Incepi sa intelegi...

Citat:

Citat:

nui mai placea lui dumnezeu cum suna romaneste?

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246102)
Hmmm... buna intrebare. Pai daca ar vorbi romaneste nu ar mai avea "darul limbilor" si daca nu ar mai exista acest "dar" cultul si-ar pierde orice farmec:4:

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 246148)
Da, buna intrebarea. Doar in adunari sunt doar romani. De ce alte limbi?...

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246157)
Uite, in cazul meu...nu pot sa ma inchin in limba germana, deci nu imi place, nu imi suna, si pot sa ma rog numai in limba romana, e cea mai dulce pentru mine.

1. Fiecare credincios il poate lauda pe Dumnezeu in limba lui materna. Este normal sa ti se para limba cea mai potrivita sa il lauzi pe Dumnezeu. Si eu am stat cativa ani in Turcia. La biserica, se canta in turca. E adevarat ca se afisau cuvintele pe videoproiector dar, la inceput nu le intelegeam si...cantam si eu cuvintele dar...nu puteam avea nici o traire duhovniceasca.

2. Apoi noi putem, cu ajutorul lui Dumnezeu sa invatam o limba straina. Mergem la o scoala de limba, consultam dictionare, auzim la radio sau la tv limba respectiva, etc. Dintr-un punct de vedere tot darul lui Dumnezeu este, pentru ca El te-a ajutat sa o inveti.

3. Cu totul diferit de cele de mai sus este darul vorbirii in limbi.
Nu inveti tu aceasta limba, o rostesti in rugaciune fara sa o fi stiut inainte.
Asa a fost darul primit de Sfintii Apostoli. Nu era o limba invatata de ei anterior, ci atunci, spontan, il laudau pe Dumnezeu intr-o limba necunoscuta de ei.

AndruscaCIM 11.05.2010 11:46:42

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 246319)
3. Cu totul diferit de cele de mai sus este darul vorbirii in limbi.
Nu inveti tu aceasta limba, o rostesti in rugaciune fara sa o fi stiut inainte.
Asa a fost darul primit de Sfintii Apostoli. Nu era o limba invatata de ei anterior, ci atunci, spontan, il laudau pe Dumnezeu intr-o limba necunoscuta de ei.

:20::20::20:Nu mai vreau sa mai aud textul asta, vreau sa aud cele ce se spun in Biblie...unde scrie acolo ca rugaciunea era scopul acestui daaaar?

Nu maaaaaai vreaaaaau, fac alergie la aceasta interpretare!

Nu mai intreb nimic, pentru ca stiu ca numai asta stiti sa spuneti...si ati transformat darul asta intr-o rugaciune, cand el are un scop foarte clar, a fost dat Sfintilor Apostoli care urmau sa propovaduiasca Cuvantul lui Dumnezeu, si nu aveau Biblii cu ei...de aia, in rest...nu primiti nici un dar, e un sfert de interpretare de dar de care va tot agatati!:107:

costache marilena 11.05.2010 11:56:29

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246030)
ok, da-mi tu alta idee de expresie. Cum spui atunci cand omul vorbeste ce-i da Dumnezeu la un moment dat?

Tot ce facem sau zicem la un moment dat se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu, sub supravegherea lui si fara sa intervina. Se intampla uneori sa spunem sau sa facem lucruri intelepte, sa gasim solutii stralucite la probleme grele. Spunem ca Dumnezeu ne-a luminat mintea, deci a intervenit si a dat o mana de ajutor. As spune, deci, ca e vorba de ajutorul Tatalui, Fiului si al Sf. Duh.

Proorocia, de exemplu, sau aratarea lucrurilor ascunse, nu vin prin munca noastra , nu sunt cunoscute mai dinainte si totusi sunt de la Dumnezeu. La fel darul de vindecare sau minunile. Ele nu sunt rodul muncii noastre, ci darul lui Dumnezeu in acel moment.

Corect! Dar astfel de lucruri se intampla atat de rar oamenilor obisnuiti, atat de rar incat atunci cand se intampla (proorocia, aratarea lucrurilor ascunse, darul vindecarii,etc) nu suntem siguri ca sunt de la Dumnezeu. Ca sa ne ispiteasca, diavolul, recurge la tot felul de capcane. E foarte viclean! Aceste daruri pot fi de la Dumnezeu dar si de la ispitior si ca sa nu cadem in capcana dusmanului mai bine le ignoram si Dumnezeu nu se va supara.

Nu e vorba de a merita. Darul e dar, se da pentru ca Domnul e bun, nu pentru ca noi suntem supersfinti. iata ce spune Domnul:

" Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu." Ioil 3

"Dupa aceea" ce? Adica, cand "dupa aceea" - iarta-ma, eu nu recunosc citatul...

Dupa cum vezi, nu e vorba de sfinti, ci de marea gloata de oameni [fii, fiice, robi , batrani] peste care Dumnezeu a hotarat sa reverse Duhul Sau in aceste zile din urma.

Si totusi eu cred ca este vorba despre oameni care merita. Domnul nu-si revarsa Harul Duhului Sfant peste oameni pacatosi ( trufasi, mincinosi, dusmanosi, etc) Altfel de ce ne-ar cere cu insistenta sa ne lepadam de pacate?(trufie, fatarnicie, ura)? Evident ca sa putem lua Duh Sfant!

AndruscaCIM 11.05.2010 11:58:13

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 246315)
Ba da, se manifesta si in Biserica Ortodoxa darul tamaduirilor si darul proorociei si darul deosebirii duhurilor ba chiar si darul atat de mult hulit al vorbirii in limbi.

Cu singura diferenta ca noi nu zicem ca aceste daruri sunt de la satana ci de la Dumnezeu.

Ihm, pai daca se manifesta...prin ce facem noi in consecinta departajarea intre panarama, si dar?

Iar daca nu putem recunoaste acest dar, cum de am putut crede in darul Sfantului Amfilohie, si nu l-am numit inselat, penticostal...de ce crezi asta?

Crezi ca noi ne putem ghida dupa spusele unor oameni, si despre interpretarea lor asupra manifestarilor avute, sau pretentia de a le fi recunoscute meritele...sau cumva doar dupa lucruri sanatoase?

Crezi ca Parintele Amfilohie se ruga, facea ca voi, tranforma darul dupa bunul lui plac, si buna lui interpretare...sau a spus minunatele fapte ale lui Dumnezeu unei pagane, care nu stia de existenta Sfintei Scripturi?

Poti intelege macar punctul nostru de vedere, si faptul ca nu credem in nimic ciudat...ci doar in ceea ce e sanatos, deci nu in daruri convertite in altceva...ca sa para, ca sa epateze intreaga comunitate prin daruri, in masa, prin manifestari...si alte de astea?

Offff...nu vreti sa acceptati adevarul, pentru ca va cramponati pe faptul ca sunteti daruiti, iar daca ati accepta ca e o panarama, ar reiesi ca nu sunteti intregi la cap...sau ca nu ati fost cat timp ati crezut!!:40:

Dar eu va spun, ok sunteti daruiti...mai avem ceva de discutat in plus?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:18:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.