Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10532)

alexander228 06.10.2012 22:37:38

[quote=Mihnea Dragomir;473570]Bunica dv avea, într-o anumită măsură, dreptate. Ceea ce este util să reținem din ceea ce credea bunica este că cei morți ar putea pleca de aici într-o asemenea stare, încât faptele noastre bune făcute în amintirea lor să le fie, cumva, utile.

Asta nu înseamnă că, dacă eu dau un pian unui copil talentat, dar sărac, mortul va beneficia de un pian la care să cânte în lumea invizibilelor. Ci asta înseamnă că o faptă bună a mea, de exemplu a da un pian unui copil talentat, dar sărac, se "contabilizează" în balanța lui, în lumea de dincolo. Acest fapt nu are importanță dacă mortul este în rai, de unde nu poate fi retrogradat. Nici dacă este în iad, fiindcă în iad va rămânea în veci de veci. Dar, dacă este într-o stare intermediară în care își achită datoriile neachitate pe pământ, până ce sufletul lui va fi purgat, atunci chestia cu pianul ar putea să îl ajute.

alexander228 06.10.2012 22:38:39

adica faptele mele il mantuie pe mort ?

AlinB 07.10.2012 01:18:28

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 474961)
adica faptele mele il mantuie pe mort ?

Sa zicem ca mai degraba credinta, dar credinta fara fapte..se stie.

Si asta doar depinde de starea in care e, stare care in definitiv nu o putem cunoaste cu certitudine.

Dar stii cum se zice: credinta, nadejdea si dragostea.

Cred ca ai auzit de formula asta.

osutafaraunu 07.10.2012 08:30:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 474980)

Credința, da credința lui din timpul vieții. Dar fapte, ce fapte mai face pe timpul morții?:58:

Citat:

Si asta doar depinde de starea in care e, stare care in definitiv nu o putem cunoaste cu certitudine.

Dogma nemuririi sufletului se bazează pe această incertitudine? Mă uimește sinceritatea ta!

stefan florin 07.10.2012 11:25:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475011)
Credința,
Dogma nemuririi sufletului se bazează pe această incertitudine? Mă uimește sinceritatea ta!

iar esti smecher! A zis Alin una ca asta? Cand s-a referit la stare a spus ca nu stie nimeni daca persoana s-a mantuit sau nu, daca sufletul lui este in iad sau rai

osutafaraunu 07.10.2012 12:08:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 475024)
iar esti smecher! A zis Alin una ca asta? Cand s-a referit la stare a spus ca nu stie nimeni daca persoana s-a mantuit sau nu, daca sufletul lui este in iad sau rai

Mie mi se pare că a zis de stare, nu de loc. Poate s-a exprimat greșit, în acest caz îmi retrag felicitările pentru sinceritate...

Illuminatu 07.10.2012 14:34:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 475024)

Nu e smecher, atat il duce capu' si inima, m-am prins de asta de mai mult timp! L-as privi cu mila, dar e foarte rautacios.
Prostia nu e pacat, dar rautatea este.

alexander228 07.10.2012 20:04:19

Citat:

Dar stii cum se zice: credinta, nadejdea si dragostea.

Cred ca ai auzit de formula asta.

Starea , adica purgatoriu, iad sau rai?

AlinB 08.10.2012 16:09:03

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475088)
Starea , adica purgatoriu, iad sau rai?

Sa zicem....

AlinB 08.10.2012 16:10:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475011)
Credința, da credința lui din timpul vieții. Dar fapte, ce fapte mai face pe timpul morții?:58:

Era vorba de cel care se roaga pentru cel decedat.

Citat:

Adica pui o intrebare si tot tu iti raspunzi?
Felicitari pentru dialog, tipic adventist.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:35:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.