Citat:
În prealabil postat de Scotianul
(Post 287997)
Ce inseamna acesta?Intreb pentru ca habar nu am,in sensul ca nu am mai auzit de acest gen de protectie+un numar de preoti.La ce se refera?Daca ai un anumit numar de preoti ortodocsi in neam esti protejat?Cum?In fata la ce?Exista o invatatura ortodoxa in acest sens?Sa-mi dati si mie cateva date despre ea.Cu multumiri.
|
Aceasta protectie este una cu implicatii foarte profunde. Recunosc ca este destul de greu de explicat insa am sa incerc sa-ti dau cateva exemple mai usor de inteles. Atunci cand in familia noastra exista evenimente cum ar fi botez, cununie sau inmormantare, toate acestea sunt oficiate de foarte multi preoti si asistate de multe ori, de si mai multi preoti din neamul nostru. Simplul motiv ca atatea fetze bisericesti iau parte la aceste evenimente crestine din viata neamului nostru, au implicatii profunde. Apoi, in educatia noastra crestina, au lipsit cu desavarsire "ochelarii de cal". Chiar daca ai mers pe un drum gresit, cumva mostenirea spirituala a neamului nostru ne-a ajutat sa ne intelegem de la alt nivel greselile.
Iti mai dau un exemplu foarte edificator. In 12 mai 2009, a murit unchiul meu, fratele mamei mele, preot Octavian Baies, fost preot la Catedrala Ortodoxa din Turda, jud. Cluj.
La aceasta inmormantare au participat 68 de preoti, inclusiv Vladica, plus toti preotii din neamul nostru. Ai asistat vreodata la o asemenea inmormantare? Fiind foarte sensibila la tot ce inseamna energie, am simtit din plin inaltarea spirituala a momentului respectiv.Aceste sentimente nu le-am trait doar eu ci toti cei care au participat la acest eveniment doar ca fiecare a explicat in felul sau ceea ce a simtit.
Ai mai jos un link ce dovedeste ca nu mint. Mai jos de articolul in sine, vei gasi si un comentariu postat de mine cu privire la unchiul meu.
http://slova-crestina.ro/ingerul-paz.../#comment-1366
De unde incepe drumul spiritual prin preoti in neamul nostru? De la 1794 si de atunci incoace inca se mentine. De remarcat faptul ca nu ma cred nici pe departe perfecta ci mai mult, cu cat sunt mai aproape de Dumnezeu, cu atat sunt mai supusa greselilor deoarece sunt obligata in permanenta sa-mi ridic nivelul de cunostere si de intelegere al lucrurilor.
Cum sunt protejata in alt fel? Este o chestiune prin ceea ce simt raportat la aceasta protectie. Au existat multi oameni care au vrut sa-mi faca rau si unii au reusit insa intotdeauna am iesit din greutatile vietii altfel decat alte persoane. Cel putin eu asa am simtit. Intotdeauna cand merg la mormantul bunicului meu spre exemplu, nu plang, ci ma bucur. Amintirile mele despre bunicii si stramosii mei sunt foarte frumoase si vesele. Mosii si stramosii mei au avut mult umor si au avut capacitatea de a intelege si de a trece prin greutatile acestei lumi cu fruntea senina. Eu sunt linistita, sunt impacata si atunci cand imi este mai greu, se realizeaza un fel de "hora a preotilor" din neamul nostru care ne ajuta sa trecem cu bine peste greutati si, cel mai important lucru, sa intelegem cauzele greselilor noastre.
Neamul meu? Bucuria si linistea mea.