Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   ajutati-ma va rog... nu stiu ce sa mai fac cu viata mea... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11968)

maria25 06.12.2013 13:06:35

Re:

Da, m-am gandit foarte bine. Asta e tot ce mi-am dorit sa fac vreodata.

Insa, momentan gandurile mele nu rezoneaza prea bine cu Romania... intentionez sa practic meseria in alta tara, nu aici... poate chiar pe alt continent... Nu imi doresc un viitor in Romania. Sunt foarte dezamagita de tot ce ma inconjoara aici... Inclusiv de educatia pe care cel mic o primeste la gradinita. La 4 ani stie sa socoteasca, sa scrie si vorbeste o limba straina la nivel conversational. Este o fire creativa si nu este vazut deloc bine de educatoare.

In fine, oricum am ganduri de plecare. Acestea sunt sperantele mele de viitor.

tabitha 06.12.2013 18:58:40

Totul este sa nu-ti faci ganduri prea roz despre cum ar fi in alta tara.
Acum nu (mai) umbla cainii cu covrigi in coada. Criza se simte peste tot.

maria25 06.12.2013 19:36:25

Re:

Sigur ca nu imi imaginez un scenariu mult prea roz. Insa totusi, chestiunile de baza exista si nu se compara cu ce este aici. Oricum, cale lunga pana acolo...

AlinB 08.12.2013 00:03:56

Pai sunt recunoscute studiile de aici?

maria25 08.12.2013 12:57:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 543034)
Pai sunt recunoscute studiile de aici?

Teoretic, da. Insa facultatile din Romania nu sunt acreditate european si nici international de catre asociatiile de dincolo, care iti dau dreptul de libera practica la nivel global. Sunt probleme cu diplomele si in Romania. In mod normal, trebuie sa dau testul pentru libera practica, ca sa pot practica acolo. USA, NZ, Australia si posibil si Europa. Care de exemplu pt Noua Zeelanda costa 5000usd. Am citit foarte multe despre astea. Nu am gasit niciun colegiu in Romania care sa imi ofere diploma de asistent, nu stiu daca mai exista. Exista doar un curs de tehnician, de 7 luni, care costa 28mil, dar care din pacate in UE nu are nicio importanta. In strainatate exista tehnicieni, asistenti vet. care au urmat facultati sau colegii de cativa ani; sunt acreditati de acele institutii si sunt foarte bine vazuti... deci tehnicianul de aici ar trebui sa se scoleasca acolo pentru a lucra in UE sau altundeva. Din pacate, cam asta este situatia.

AlinB 08.12.2013 22:36:59

Pai si de ce sa faci atat efort pentru o meserie care nu ai degand sa o practici in Romania sau chiar daca ai incerca, sansele de a avea o slujba bine platita sunt destul de mici iar afara nu poti sa o practici?

Daca ai de gand sa emigrezi, pune deoparte bani pentru asta, gaseste-ti acolo o slujba buna din care sa poti sa te intretii si sa platesti cursurile care sunt valide acolo.

Alfel, mai piezi inca 2-3 ani aici, cheltui niste bani si pentru ce?

maria25 09.12.2013 00:20:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 543101)
Pai si de ce sa faci atat efort pentru o meserie care nu ai degand sa o practici in Romania sau chiar daca ai incerca, sansele de a avea o slujba bine platita sunt destul de mici iar afara nu poti sa o practici?

Daca ai de gand sa emigrezi, pune deoparte bani pentru asta, gaseste-ti acolo o slujba buna din care sa poti sa te intretii si sa platesti cursurile care sunt valide acolo.

Alfel, mai piezi inca 2-3 ani aici, cheltui niste bani si pentru ce?

M-am gandit si eu la optiunea asta, dar pana la urma niciodata nu stiu in ce va fi schimbarea. Cine stie ce imi rezerva viitorul? Si daca stau degeaba, timpul trece. Poate imi ajuta Dumnezeu si termin aici, si doar testul de libera practica va trebui sa il dau acolo. Nu stiu. Chiar nu stiu. In acest moment nu imi doresc decat sa fie bine si nu stiu cum.

Nu este atat de simplu. Mai ales pentru mine, cu un copil mic dupa mine. Nu am 19 ani ca sa o iau iar de la capat cu facultati si doctorate. As lua-o si maine de la zero, in strainatate, daca as stii ca sunt acceptata la facultatea de acolo, sau poate si altfel, cu un an pauza, insa cine imi da mie bani de plecare si stabilire? Acum de exemplu, nu am decat bani de paine si nu stiu cat de optimista ma voi mai putea tine. E foarte complicat. Mai sper un pic.

fallen 10.12.2013 07:30:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542856)
Te-ai gandit bine inainte de a alege facultatea asta?

Este o meserie cautata? Bine platita?Are cine sa te angajeze pe un salariu decent?

Mai mult, poti practica dupa ce termni cei 3 ani sau cati ani de studii trebuie sa mai faci pana ajungi sa castigi bani din asta?

Efortul e cam mare si daca ajungi dupa ce termni, somer sau ai un salariu minim pe economie, nu e prea bine..

Cei trei ani sunt de fapt 6, iar cand ajungi n anul 5 e acolo un profesor - poate ai noroc sa nu mai fie- care vrea 100 de euro ca sa te treaca.

daca ai noroc sa lucrezi din timpul facultatii la un cabinet sau magazin si pastrezi relatia buna cu angajatorii, ( si nu intri in vreun conflict de interese) mai ales dc e un lant mare, sa ramai si dupa ce termini, eu zic ca e ok, cel putin pana acumulezi cunostinte si resurse sa-ti deschizi propria afacere. daca vrei sa faci cabinet sau cosmetica insa iti trebuie si manualitate, pe care sa o exersezi din timpul facultatii, preferabi. dc vrei doar magazin, tb sa ai cunostinte bune de management/marketing, ceea ce din pacate iti trebuie si la cabinet, alaturi de manualitate. prea multa teorie (medicala ) nu are rost sa stii, ca nu intereseaza pe nimeni. Oricum pe cartile scriese de ai nostri nu prea are rost sa dai banii, pt ca si alea mai noi, ori sunt copy-paste dupa altele straine (ar fii bine) ori dupa altele mai vechi (ceea ce ma tem ).

maria25 10.12.2013 12:21:41

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 543263)
Cei trei ani sunt de fapt 6, iar cand ajungi n anul 5 e acolo un profesor - poate ai noroc sa nu mai fie- care vrea 100 de euro ca sa te treaca.

daca ai noroc sa lucrezi din timpul facultatii la un cabinet sau magazin si pastrezi relatia buna cu angajatorii, ( si nu intri in vreun conflict de interese) mai ales dc e un lant mare, sa ramai si dupa ce termini, eu zic ca e ok, cel putin pana acumulezi cunostinte si resurse sa-ti deschizi propria afacere. daca vrei sa faci cabinet sau cosmetica insa iti trebuie si manualitate, pe care sa o exersezi din timpul facultatii, preferabi. dc vrei doar magazin, tb sa ai cunostinte bune de management/marketing, ceea ce din pacate iti trebuie si la cabinet, alaturi de manualitate. prea multa teorie (medicala ) nu are rost sa stii, ca nu intereseaza pe nimeni. Oricum pe cartile scriese de ai nostri nu prea are rost sa dai banii, pt ca si alea mai noi, ori sunt copy-paste dupa altele straine (ar fii bine) ori dupa altele mai vechi (ceea ce ma tem ).

Din pacate si anul 1 si anul 2, au profesori de genul descris mai sus de tine... Eu am invatat ca o nebuna sa pot promova... am avut profesor la care a trebuit sa dau de doua ori ca sa iau examenul. A fost oribil in sesiune. Cat despre carti, sunt vechi si fara sens. Insa sunt doua, trei materii la care ni le baga pe gat, ca altfel nu trecem... Nu intereseaza pe nimeni ca tu esti diferit, toti vor acelasi lucru. Din punctul asta de vedere, sunt foarte dezamagita. Am lucrat jumatate de an cu norma intreaga, mi-a placut foarte mult, in ciuda a multor lucruri... inca sper sa mai merg la cabinet. Pana la vara as avea posibilitatea sa invat lucrand cu animale mari. Insa acum, este obligatoriu sa am banii de taxa. Fara ei nu pot face nimic. :(

AlinB 10.12.2013 14:48:29

Inca o data, ce te face sa crezi ca ai facut alegerea corecta?

Uite colega noastra de mai sus, a trecut prin toti cei 6 ani de facultate si acum lucreaza practic ca vanzatoare si nu cred ca n-ar fi vrut sa gaseasca un cabinet unde sa practice.

Tu crezi ca poti duce inca 4 ani de facultate si pentru ce, sa obtii un salariu de 1000-1500 ron/luna si in plus studiile nu sunt recunoscute?

Macar daca ai avea certitudinea ca s-ar putea echivala in strainatate cu un curs de scurta durata dar si acela, cu ce il platesti?

Efortul asta nu era mai demn de medicina umana, de exemplu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:39:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.