Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

osutafaraunu 19.12.2011 10:56:20

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416378)
Am sa folosesc o exprimare pe care o folosesc multi teologi protestanti si noeoprotestant: "Dupa parerea mea"

Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!

Citat:

Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine?

Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?

Citat:

Acum am inteles. Ba da. Dumnezeu Fiul, nu Iisus Hristos.

Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.

Profetul de carton 19.12.2011 10:58:58

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416386)
Ok, asta am sa fac. Multumesc.

Nu aveti pentru ce... sa stiti ca in continuare va voi purta aceeasi stima si respect, chiar daca nu vom mai continua dialogul.

Profetul de carton 19.12.2011 11:03:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416365)

P.S. Ați reușit să faceți varză conceptul și aproape-mi pare rău că m-am abținut a comenta a doua parte a postării. Poate ați fi învățat ceva...

Draga domnule, nu fac altceva decat sa afirm cu tarie invatatura pionierilor adventisti. Imi pare rau ca nu ne putem intelege. Eu nu folosesc termenul de Trinitate, pentru ca nu l-am gasit in Biblie. Dar am gasit in Biblie ca Tatal e Dumnezeu, Unul, si Fiul este Dumnezeu, deoarece in eternitate El a fost nascut de Tatal, a provenit din Tatal, dar este alta persoana decat Tatal si implicit un alt Dumnezeu, care se inchina Tatalui recunoscandu-L ca Dumnezeu al Sau. Tatal nu se inchina Fiului ci primeste inchinare de la Acesta. Amandoi au aceeasi natura, Tatal si Fiul. Ei sunt acei "Noi" din Geneza, Dumnezeii elohim (consultati textul biblic, vedeti ca acolo dumnezeirea este la plural). Eu asta cred ca pionierii adventisti au dreptate. Acum, poate ca e o erezie. Recunosc ca atata pot. Mai mult nu.

osutafaraunu 19.12.2011 11:06:44

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416394)
Draga domnule, nu fac altceva decat sa afirm cu tarie invatatura pionierilor adventisti. Imi pare rau ca nu ne putem intelege. Eu nu folosesc termenul de Trinitate, pentru ca nu l-am gasit in Biblie. Dar am gasit in Biblie ca Tatal e Dumnezeu, Unul, si Fiul este Dumnezeu, deoarece in eternitate El a fost nascut de Tatal, a provenit din Tatal, dar este alta persoana decat Tatal si implicit un alt Dumnezeu, care se inchina Tatalui recunoscandu-L ca Dumnezeu al Sau. Tatal nu se inchina Fiului ci primeste inchinare de la Acesta. Amandoi au aceeasi natura, Tatal si Fiul. Ei sunt acei "Noi" din Geneza, Dumnezeii elohim (consultati textul biblic, vedeti ca acolo dumnezeirea este la plural). Eu asta cred ca pionierii adventisti au dreptate. Acum, poate ca e o erezie. Recunosc ca atata pot. Mai mult nu.

Bun. Și această concepție vă ajută cu ceva în procesul propriei mântuiri?

Profetul de carton 19.12.2011 11:09:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416396)
Bun. Și această concepție vă ajută cu ceva în procesul propriei mântuiri?

Dar pe dumneavoastra va ajuta cu ceva ca tineti Sambata si nu Duminica?

Lucian008 19.12.2011 11:20:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416391)
Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!

Nu. In lucrarile teologilor respectivi.

Citat:

Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?

Corect. Dar lumea acesta nu mai are ca scop si nu isi mai propune ca tinta finala mantuirea. Acesta este lumea in care traim. Nu suntem izolati si rupti de ea. Si in versetul dat ca exemplu nu se specifica faptul ca acele informatii il vor face sa isi piarda sufletul, doar ca nu ii sunt utile ptr mantuire. Atat.

Citat:

Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.

Dumnezeu Fiul este neschimbat. Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte. Doamne fereste, ar fi o erezie. Asta este una dintre tainele Dumnezeirii.
Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.

anita 19.12.2011 11:35:25

Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului

osutafaraunu 19.12.2011 11:37:10

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416400)
Dar pe dumneavoastra va ajuta cu ceva ca tineti Sambata si nu Duminica?

Nu știu. Să-l întrebăm pe Isus:

"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

osutafaraunu 19.12.2011 11:39:54

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 416407)
Nu. In lucrarile teologilor respectivi.

Deci se complică lucrurile... sunt pierdut! Nu-mi ajunge toată viața (nici 3 de fapt) ca să am "informația completă"...

Citat:

Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte.

Acum în Cer, Fiul are și fire umană?. Dar... chiar vă rog să nu răspundeți... mai bine-mi retrag întrebarea:40:

Citat:

Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.

Puteți să-mi faceți același hatâr și să vă retrageți rugămintea?

Profetul de carton 19.12.2011 11:52:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 416418)
Nu știu. Să-l întrebăm pe Isus:

"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

Unde a poruncit Isus pazirea Sambetei?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:27:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.