Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   secte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1640)

Mihnea Dragomir 27.07.2010 11:35:35

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 272149)
Este ciudat fenomenul ! Cu cat unii se departeaza mai mult de DUmnezeu, cu atat devin mai agresivi cu cei ramasi sub aripa Lui. Simt o nevoie netarmurita de a se apropia de cei ramasi in adevar si de a-i submina....

Am observat și eu asta. Dar este un fenomen mai general. Cei care au băgat deja capul în gura lupului simt o mare nevoie de a-i atrage și pe ceilalți. Orice subterfugiu e bun pentru a se face instrument al amăgitorului.
Ești fată și ești virgină ? Înseamnă că ești urâtă. Sau proastă. Ai să te îmbolnăvești la uter. Ești flăcău și nu vrei să ai relații sexuale premaritale ? Înseamnă că nu ai să ai destulă experiență în patul nupțial și ai să te faci de râs, plus că nevasta o să te înșele cu unul care știe cum stă treaba.
Refuzi să te bețivănești ? Păi alcoolul nu e făcut pentru oameni? Că doar n-o fi pentru animale.
Vrei să te duci la biserică duminica ? Pentru ce, crezi că toți cei care Îl au pe Dumnezeu în inima lor nu se mântuiesc ?
Postești ? Ai să te îmbolnăvești. Refuzi contracepția ? Întorci spatele la progresul medical, nu mai trăim în Evul Mediu. Citești Sfinții Părinți ? Mai bine ai citi ceva actual. Etc, etc

Jane Says 27.07.2010 11:39:13

"Vrei să te duci la biserică duminica ? Pentru ce, crezi că toți cei care Îl au pe Dumnezeu în inima lor nu se mântuiesc ?"

Mare, mare poticneala chestia asta.
Plus discutiile care se isca intre noi (de aceeasi religie) cand unii sunt practicanti si altii nu, si aia care nu-s efectiv mor de grija tuturor celorlalti de alta religie (adica cum, numai noi ne mantuim? dar aia care n-au auzit? dar nu stiu ce? vai dar ce egoisti suntem etc).

Asta ma fascineaza. Grija de hindusi musulmani si tot ce mai e sub soare, cand aceasta grija nu vine din partea unui crestin traitor. Si crestinii sunt the bad guys in ecuatia asta.

vidoveczandrei 31.07.2010 15:24:00

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 256347)
Gibilan&Husand:mi-am clarificat dilema.
Biblia Ortodoxa(de pe acest site)>,,Fiindca Trei sunt Cei ce marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Sfantul Duh; si Acestia Trei Una sunt.Si trei sunt cei ce marturisesc pe pamant: Duhul si apa si sangele; si acestia trei intru una sunt."
KJV(King James Version)>,,For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.And there are three that bear witness in earth, the spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one"

uitate si la episodul cu Avraam si Stejarul Mamvri si acolo e ceva important ceea ce NP nu pot observa,ca acolo Avraam chiar sa intalnit cu Sfanta Treime singurul om ce putea sa avea acest acces de a fi vizitat de Sfanta Treime.

IonelS 10.08.2010 10:47:52

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 272175)
"Vrei să te duci la biserică duminica ? Pentru ce, crezi că toți cei care Îl au pe Dumnezeu în inima lor nu se mântuiesc ?"

Mare, mare poticneala chestia asta.
Plus discutiile care se isca intre noi (de aceeasi religie) cand unii sunt practicanti si altii nu, si aia care nu-s efectiv mor de grija tuturor celorlalti de alta religie (adica cum, numai noi ne mantuim? dar aia care n-au auzit? dar nu stiu ce? vai dar ce egoisti suntem etc).

Asta ma fascineaza. Grija de hindusi musulmani si tot ce mai e sub soare, cand aceasta grija nu vine din partea unui crestin traitor. Si crestinii sunt the bad guys in ecuatia asta.

Eu sunt crestin traitor insa nu ma vad de fel mantuit..Totusi imi este greu sa nu ma pronunt la diferitele forme de "credinta" inventate functie de poftele unora sau altora...Si cred ca combaterea acestora este o obligatie.., cuvincios.

Mihnea Dragomir 13.11.2011 08:36:02

Acești "creștini" cu tentă iudaizantă din filmulețul de mai jos din ce sectă sunt ? Mie îmi aduce a penticostalism, am rămas stupefiat văzând așa ceva:
http://www.youtube.com/watch?v=pIv5-...layer_embedded

Mtcrysty17 13.11.2011 11:30:23

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 410231)
Acești "creștini" cu tentă iudaizantă din filmulețul de mai jos din ce sectă sunt ? Mie îmi aduce a penticostalism, am rămas stupefiat văzând așa ceva:

Doamne, astia au pana si un zid al plangerii, la care se roaga...... inca o dovada ca diavolul este neobosit....... SUA de asta trece prin momente grele, oamenii au loat-o razna..... Multumesc Doamne ca m-am nascut ortodox... Doamne ajuta....

AlinB 14.11.2011 01:10:26

Citat:

Exista niste secte neoprotestante iudaizante foarte ciudate..
Gasesti informatii pe internet chiar de pe site -urile lor, de te lasa cu gura cascata, cand am vazut, nu credeam ca exista asa ceva.

ioanna 25.11.2011 00:18:28

Citat:

Acești "creștini" cu tentă iudaizantă din filmulețul de mai jos din ce sectă sunt ?

Nu stiu, pare o grupare evanghelica-sionista. N-am vazut niciodata pana acum "cum" se manifesta. Miscari evanghelice-sioniste au inflorit in SUA incepand din sec.XIX, visul lor fiind fie incurajarea plecarii in Palestina si constituirea de kibuturi intru implinirea profetiei si asteptarea Domnului, fie de a intemeia „noul Israel a lui Dumnezeu” pe pamant American. Evident, secta asta face parte din categoria a doua. Nu pot sa nu remarc prezenta masiva a copiilor si tinerilor ... unde-s adultii? Pare a fi intalnire a tinerilor dupa slujba "bisericii".

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:14:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.