Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce este sufletul! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17800)

AlinB 26.10.2017 18:14:52

Ai di mini, iar ne-am procopsit cu un adventist care "bine" le stie pe toate..

Domnu' ia lumineaza-ne pe noi, ce biserica a stabilit canonul biblic, daca stii?

GMihai 26.10.2017 19:15:08

Păi, Biserica Catolică, evident. Papa. Papa Damasus, în 382, și fericitul eretic Augustin, la Sinoadele din Cartagina, 397 și 419.

Deci, vezi, tot Emilian avea dreptate. Canonul biblic e eretic, și nu degeaba au luat neoprotestanții ideile eretice ale lui Augustin.

Ali Baba 27.10.2017 09:17:15

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 585607)
Cred ca ar fi bine sa clarificam acest aspect!

pai nu a reusit nimeni s-o faca si crezi ca o pot face cativa necunoscatori?

din cate stiu eu doar pavel spune undeva ceva despre suflet, anume ca omul e alcatuit din trup, duh si suflet, dar nu vine cu nicio adaugire, asa ca suntem in ceata. printre cei cateva mii de sfinti sunt si o gramada de insi care, geniali ca teologi, au avut cu siguranta si probleme psihice, au urat cu siguranta omul/umanitatea. dupa parerea mea e si cazul lui augustin, atat de adulat de catre bisericile imperiale, catolica si ortodoxa. asta zice ca omul, inca de la adam si eva, e un nemernic, ca s-o zic pe sleau. bisericii i-a convenit si-i convine in continuare chestia asta si mai ales cea ortodoxa isi bombardeaza necontenit credinciosii cu tampenia augustiniana.

catalin2 27.10.2017 17:46:41

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653494)
pai nu a reusit nimeni s-o faca si crezi ca o pot face cativa necunoscatori?
din cate stiu eu doar pavel spune undeva ceva despre suflet, anume ca omul e alcatuit din trup, duh si suflet, dar nu vine cu nicio adaugire, asa ca suntem in ceata. printre cei cateva mii de sfinti sunt si o gramada de insi care, geniali ca teologi, au avut cu siguranta si probleme psihice, au urat cu siguranta omul/umanitatea. dupa parerea mea e si cazul lui augustin, atat de adulat de catre bisericile imperiale, catolica si ortodoxa. asta zice ca omul, inca de la adam si eva, e un nemernic, ca s-o zic pe sleau. bisericii i-a convenit si-i convine in continuare chestia asta si mai ales cea ortodoxa isi bombardeaza necontenit credinciosii cu tampenia augustiniana.

1. Daca ceva nu stii tu nu insemna ca, automat, nimeni nu stie.
2. Daca cineva nu are aceleasi conceptii cu ale tale nu inseamna ca e nebun (ma refer la acei sfinti).
3. Fericitul Augustin este numit "fericit" tocmai din cauza ca a avut si abateri dogmatice.
4. De multe ori am scris, ultima data acum cateva zile, ca invatatura ortodoxa spune ca oamenii pot face fapte bune de la sine, adica toti oamenii se nasc buni. Spre deosebire de invatatura protestanta (in special calvinismul), care spune ca oamenii au cazut de tot dupa Adam si nu mai pot face fapte bune, sunt rai din nastere.

Ali Baba 27.10.2017 18:03:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 653520)
1. Daca ceva nu stii tu nu insemna ca, automat, nimeni nu stie.
2. Daca cineva nu are aceleasi conceptii cu ale tale nu inseamna ca e nebun (ma refer la acei sfinti).
3. Fericitul Augustin este numit "fericit" tocmai din cauza ca a avut si abateri dogmatice.
4. De multe ori am scris, ultima data acum cateva zile, ca invatatura ortodoxa spune ca oamenii pot face fapte bune de la sine, adica toti oamenii se nasc buni. Spre deosebire de invatatura protestanta (in special calvinismul), care spune ca oamenii au cazut de tot dupa Adam si nu mai pot face fapte bune, sunt rai din nastere.

1.inseamna ca ai citit tu in Biblie altceva, ia spune-ne, mai scrie undeva despre suflet in afara de ce am scris eu mai sus? tot ce au spus altii, restul, sunt palavrageli, teorii, pcte de vedere ca al meu sau ca al tau.
2.da, multi au avut probleme psihice, majore in cazul unora.
3....
4.foarte frumos, dar fericitul ala a urat umanitatea si i-a urat pe oameni.

catalin2 27.10.2017 18:14:25

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653523)
1.inseamna ca ai citit tu in Biblie altceva, ia spune-ne, mai scrie undeva despre suflet in afara de ce am scris eu mai sus? tot ce au spus altii, restul, sunt palavrageli, teorii, pcte de vedere ca al meu sau ca al tau.
2.da, multi au avut probleme psihice, majore in cazul unora.
3....
4.foarte frumos, dar fericitul ala a urat umanitatea si i-a urat pe oameni.

Sunt multe articole ortodoxe despre suflet. Mie mi s-a parut foarte interesant acesta: http://www.parohia-duesseldorf.net/i...-este-sufletul

Ali Baba 27.10.2017 18:17:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 653526)
Sunt multe articole ortodoxe despre suflet. Mie mi s-a parut foarte interesant acesta: http://www.parohia-duesseldorf.net/i...-este-sufletul

nu ma intereseaza articole, ma intereseaza Biblia. scrie acolo altceva decat ce am zis eu? eu am cautat mult timp si n-am gasit, dar poate ma insel.

stefan florin 30.10.2017 14:47:39

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 653381)
Asta se intampla desi, Sfanta Scriptura spune, in repetate randuri, ca "sufletul moare".

...si tot aceeasi Biblie spune ca si Dumnezeu a murit

marivas6519 12.11.2017 08:33:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653408)
Ai di mini, iar ne-am procopsit cu un adventist care "bine" le stie pe toate..

Domnu' ia lumineaza-ne pe noi, ce biserica a stabilit canonul biblic, daca stii?

Conteaza cine a stabilit canonul biblic, in discutia noastra? Important este faptul ca sufletul moare (asa spune Biblia, in repetate randuri). Biblia spune despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea sufletului. Asta conteaza.

marivas6519 12.11.2017 08:35:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 653690)
...si tot aceeasi Biblie spune ca si Dumnezeu a murit

Nu stiu ce Biblie folosesti dumneata, dar Biblia (traducerile ortodoxe) spune ca Dumnezeu este "singurul care are nemurirea".

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:13:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.